Politika
64 feliratkozó
több mint 5 éve
Ja, hogy ő úgy döntött. Az fontos. Majd ha más is úgy dönt, hogy jó ötlet, akkor megnézem magamnak. Addig ennyi elég is, köszi. 😊KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
index.hu/belfold/2020/10/12/beszall_a_partpolitikaba_palinkas_jozsef_a_magyar_tudomanyos_akademia_korabbi_elnoke/
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Nyilvan a fenti Hsz-emben fidesz=orbán, ez nem puccs lenne hanem csak háttérbe huzodas h a rendszer fent maradjon.fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
háttérerők megmaradnak minden megy tovább, legrosszabb esetben orbán beül Áder helyére
briareos
Illetve nem a Fidesz indítja Orbánt, hanem Orbán menedzseli a Fideszt, nincs ott háttérhatalom, így ezt nélküle nem lehetne megoldani.
Valamint a hívőknek ő olyan, mint Kádár, ha könyékig véresen találnák egy hullát belezve egy tonna bankón bedrogozva, kurvákkal, akkor se inogna meg benne a hitük.
Így én nem igazán hiszek abba, hogy 22-ben a Fidesz nyerhet Orbán nélkül, de nem nyerhet vele.
Orbán hoz a Fidesznek, nem visz szavazatot.
Csak ez nem lesz elég, annyira kuka lesz a 21-es év.
Sobri Jóska
Kiderül majd, láttunk ennél cifrább dolgokat is
több mint 5 éve
fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Nem csak Orbán személyére gondoltam inkumbens alatt, hanem a jelenlegi kormányzatra.
háttérerők megmaradnak minden megy tovább, legrosszabb esetben orbán beül Áder helyére
briareos
Illetve nem a Fidesz indítja Orbánt, hanem Orbán menedzseli a Fideszt, nincs ott háttérhatalom, így ezt nélküle nem lehetne megoldani.
Valamint a hívőknek ő olyan, mint Kádár, ha könyékig véresen találnák egy hullát belezve egy tonna bankón bedrogozva, kurvákkal, akkor se inogna meg benne a hitük.
Így én nem igazán hiszek abba, hogy 22-ben a Fidesz nyerhet Orbán nélkül, de nem nyerhet vele.
Orbán hoz a Fidesznek, nem visz szavazatot.
Csak ez nem lesz elég, annyira kuka lesz a 21-es év.
több mint 5 éve
Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
index.hu/belfold/2020/10/12/beszall_a_partpolitikaba_palinkas_jozsef_a_magyar_tudomanyos_akademia_korabbi_elnoke/
Sobri Jóska
Pálinkás nem politikus. Ő a régi, épp kihaló félben lévő, egyébként meghajolni és mocskos alkukat megkötni mindig hajlandó tudományos réteget képviseli, amelyik egy hűbéres rendszerben uralta a magyar tudományos életet a NER-ig, nem kis kárt okozva az országnak egyébiránt. Nem véletlenül ette meg őket Orbán reggelire.
Ez a videó szörnyű lenyomata a jelenlegi helyzetnek. Felkészül az újabb 2/3 22'-ben.
Amadeus
Pálinkás nem politikus, és nekem is tippeim vannak csak a pontos koncepcióra, vagyis logikus, hogy nem akarnak jobbikost, nem akarnak gyurcsányost, Karácsony egyelőre nem állt kötélnek, valakivel elő kellett rukkolniuk.
Márky-Zay eleve körön kívüli, némileg önjáró, buzizott is, kit választanának mást?
Viszont az utolsó mondatod azt jelzi, hogy nem dolgoztad fel 2020 valóságát. Mégpedig, hogy a mostanában történő választásokat nem megnyeri valaki, hanem elveszti az inkumbens. Nyilván nem 100%-ban, de a covidba (akár az egészségügyi részébe, akár a gazdaságiba - mivel a nagy gazdasági szar még nem csapódott, kinézhet minden idők legnagyobb gazdasági válsága) könnyű belebukni.
Én biztos vagyok benne, hogy a következő másfél év nem fog jót tenni Orbán(ék)nak. Egyrészt a halottak nagyrésze vidéki nyugdíjas lesz, ez effektív szavazatvesztés, másrészt nem tudnak olyat intézkedni, ami miatt megúszhatja az ország a gazdasági, egészségügyi katasztrófát, és ennek következtében kizártnak tartom a 22-es győzelmüket.
Persze ez alapvetően demokratikus viszonyokra értelmezett prognózis.
Elcsalhatják hatalmi pozícióból, megvehetik mint részben 18-ban, kifingathatják az ellenzéki lehetőségeket, és az se elképzelhetetlen, hogy jön valami "csodafegyver" egy év múlva, és sima kommunikációval visszafordítják.
Meg ugye ott vannak a nemdemokratikus szcenáriók (én azokban nem hiszek, komolytalannak tartom, de ettől még opciók).
De az ellenzék, ha egy lista és ogyvk-ként 1 érdemi ellenzéki jelölt lesz, akkor simán esélyesebb.
(Ami csak konteo, de azt el tudom képzelni, ennyi geciséget simán kinézek Orbánból, hogy előveszik Gyurcsányt, "megalkudnak", és kiemelve az ellenzékből a külön indulását szorgalmazzák -nyilván Dobrev Klára, mint miniszterelnök-, az tán megoszthatja annyira az ellenzéket, hogy sok egyéni körzetben lehet 40-45 százalékokkal nyerni, mint 18-ban, és az elég is lehet a Fidesznek.)
Szóval ha most kéne pénzbe fogadnom, akkor 22-ben a ma tudott infóim alapján a nemOrbánra tenném.
Sobri Jóska
fidesz húz egy vezércselt, nem orbánt inditja hanem lázárt aki kellően eltávolodott minden döntéstől utóbbi években, és bamm.Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
Pálinkás nem politikus. Ő a régi, épp kihaló félben lévő, egyébként meghajolni és mocskos alkukat megkötni mindig hajlandó tudományos réteget képviseli, amelyik egy hűbéres rendszerben uralta a magyar tudományos életet a NER-ig, nem kis kárt okozva az országnak egyébiránt. Nem véletlenül ette meg őket Orbán reggelire.
Ez a videó szörnyű lenyomata a jelenlegi helyzetnek. Felkészül az újabb 2/3 22'-ben.
Amadeus
Pálinkás nem politikus, és nekem is tippeim vannak csak a pontos koncepcióra, vagyis logikus, hogy nem akarnak jobbikost, nem akarnak gyurcsányost, Karácsony egyelőre nem állt kötélnek, valakivel elő kellett rukkolniuk.
Márky-Zay eleve körön kívüli, némileg önjáró, buzizott is, kit választanának mást?
Viszont az utolsó mondatod azt jelzi, hogy nem dolgoztad fel 2020 valóságát. Mégpedig, hogy a mostanában történő választásokat nem megnyeri valaki, hanem elveszti az inkumbens. Nyilván nem 100%-ban, de a covidba (akár az egészségügyi részébe, akár a gazdaságiba - mivel a nagy gazdasági szar még nem csapódott, kinézhet minden idők legnagyobb gazdasági válsága) könnyű belebukni.
Én biztos vagyok benne, hogy a következő másfél év nem fog jót tenni Orbán(ék)nak. Egyrészt a halottak nagyrésze vidéki nyugdíjas lesz, ez effektív szavazatvesztés, másrészt nem tudnak olyat intézkedni, ami miatt megúszhatja az ország a gazdasági, egészségügyi katasztrófát, és ennek következtében kizártnak tartom a 22-es győzelmüket.
Elcsalhatják hatalmi pozícióból, megvehetik mint részben 18-ban, kifingathatják az ellenzéki lehetőségeket, és az se elképzelhetetlen, hogy jön valami "csodafegyver" egy év múlva, és sima kommunikációval visszafordítják.
Meg ugye ott vannak a nemdemokratikus szcenáriók (én azokban nem hiszek, komolytalannak tartom, de ettől még opciók).
De az ellenzék, ha egy lista és ogyvk-ként 1 érdemi ellenzéki jelölt lesz, akkor simán esélyesebb.
(Ami csak konteo, de azt el tudom képzelni, ennyi geciséget simán kinézek Orbánból, hogy előveszik Gyurcsányt, "megalkudnak", és kiemelve az ellenzékből a külön indulását szorgalmazzák -nyilván Dobrev Klára, mint miniszterelnök-, az tán megoszthatja annyira az ellenzéket, hogy sok egyéni körzetben lehet 40-45 százalékokkal nyerni, mint 18-ban, és az elég is lehet a Fidesznek.)
Szóval ha most kéne pénzbe fogadnom, akkor 22-ben a ma tudott infóim alapján a nemOrbánra tenném.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Az utolsó mondatodig egyetértek.Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 5 éve
Nem értem a koncepciót mögötte. Ez a külsős, nempolitikus miniszterelnök dolog már a Bajnainál is jóindulattal volt félsikernek nevezhető, pedig ő még tényleg, versenyszférában bizonyítottan penge abban, ami a szakmája. Országot vezetni politikusok tudnak, ez is egy embertípus, ez is egy kvázi hivatás amihez érteni kell. (ld. Helmut Schmidt önéletrajzi könyve)KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem lendült át, csak mivel a Bitó-szalonnak Dobrev (mint Gyurcsányalterego) annyira nem tetszik, őt találták ki, hogy hátha felépítik az ellenzéki előválasztásig kiábrándult jobbosokkal egyetemben. Így mondanám inkább.KI ez a Pálinkás?Korábbi Oktatási miniszter és lelkes NER tudós ( MTA elnök ) amíg össze nem akasztotta Vityával a bajszát.
peterk2005
Azóta átlendült a tuloldalra.
Atomfizikusnak valószínűleg jó, politikában kicsit elveszettnek tűnik.
Mondjuk egy jó gárdával lehetne belőle bármi, jelenlegi ellenzékkel khm.
Toca
Azért az ellenzék se homogén, több érdek és erő alakítgatja a "csapatot" 22-re, főleg, hogy komoly sansz van a covid miatt, hogy most nyernek is.
Csak szerintem Gyurcsány inkább tolja le Dobrevet mindenki más torkán, mint az övén bárkit.
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?A Reichert féle csapat miniszterelnökjelöltje, és úgy döntött, hogy majd ő lesz Orbán kihívója, mint egykori jobber miniszter. (Ő volt Pokorni után 1 évig még a kétezres évek elején.)
peterk2005
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?Korábbi Oktatási miniszter és lelkes NER tudós ( MTA elnök ) amíg össze nem akasztotta Vityával a bajszát.
peterk2005
Azóta átlendült a tuloldalra.
Atomfizikusnak valószínűleg jó, politikában kicsit elveszettnek tűnik.
Mondjuk egy jó gárdával lehetne belőle bármi, jelenlegi ellenzékkel khm.
több mint 5 éve
KI ez a Pálinkás?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ha valaki azt hiszi, hogy Pálinkás a 22-es csodafegyver Orbán ellen, annak ajánlom ezt a beszélgetést:www.youtube.com/watch?v=86zoZOcligU&t=4151s
Ha valaki nem akarja végignézni, csak a lényeg érdekli: hát nem ő az.
Még beszélőfejnek is alkalmatlan, nemhogy politikusnak. (Ő ugye szakpolitikus volt, meg tudományos pályán mozgott.)
több mint 5 éve
Nincs igazuk.streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
Elég ergya de amúgy igazuk van 😊
FLZOLI
Egrészt, mert eleve ők tápolnak és sápolnak minket, bármit el tudnának érni informális úton Orbánnál, másrészt talán nem kéne összekötni a koronavédekezést a napi aktuálpolitikával, akkor nem volna terepe Orbánnak vétózgatni.
több mint 5 éve
már látom, hogy az Audi, a Daimler meg a Bosch holnap kézenfogva mennek Merkelhez, és felajánlják, hogy önként és dalolva leszerelik és elköltöztetik a gyáraikat Szlovákiába vagy Romániába, ha valahogy kizárják a polákvengri tengelyt... ja nem.streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
FLZOLI
több mint 5 éve
streamable.com/yb63edA híres német humor....
Országimázs 2020
Amadeus
több mint 5 éve
streamable.com/yb63edMajd be kéretik a nagykövetet holnap
Országimázs 2020
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
a BLM kapcsán felmerült h az usa miért csak mismásolva foglalkozik kína és az uygurok helyzetévelhát ezért 😀
youtu.be/s1qdZdfMW7I
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Leisztinger már 10 éve A NER része, amióta megvetették vele a Diósgyőrt, ezért nem meghurcolták, hanem cserébe A piaci ár felett megvették vagy tucat szállodáját, a többi igazi értéket meg Garancsi vitte, Ő pont azért lett most elővarázsolva a cilinderből, hogy elhitessék már visszajöttek, pedig ezek is ők.Mindenki ők.
ozibozi
Ez az egész egy szép nagy család.
Csak az egyik ágát így hívják, a másikat úgy, és hol ez az unokaöccs viszi a prímet, hol az az unokatesó.
És ez megy 30 éve.
több mint 5 éve
Leisztinger már 10 éve A NER része, amióta megvetették vele a Diósgyőrt, ezért nem meghurcolták, hanem cserébe A piaci ár felett megvették vagy tucat szállodáját, a többi igazi értéket meg Garancsi vitte, Ő pont azért lett most elővarázsolva a cilinderből, hogy elhitessék már visszajöttek, pedig ezek is ők.
több mint 5 éve
Hogy a NER miért örök és elpusztíthatatlan és minimum már 30 éves:telex.hu/gazdasag/2020/11/20/bkv-offshore-ceg-vizsgalat-tutto-kata-leisztinger-tamas
A Budapesti Közlekedési Zrt. még áprilisban írt ki közbeszerzési eljárást használt, alacsonypadlós, dízel csuklós buszok bérlésére. A kiírás szerint 6 darab, legfeljebb 12 éves, légkondicionált buszt keresett 12 hónapra a BKV. A tendert a budapesti CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte, a bérleti szerződés összértéke nettó 342 millió forint – írja a lap.
A CR-Facilities Zrt. nagyon fiatal cég, idén május 11-én alapították, hét nappal azelőtt, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje. Ezt a céget három másik társaság alapította, köztük a budapesti székhelyű Cratis Ingatlanbefektető Zrt. Ennek a vállalkozásnak a tulajdonosa pedig egy ciprusi székhellyel bíró offshore cég, az Agrina Holdings.
Ennél a cégnél a ciprusi tisztségviselők mellett három magyar személy neve tűnik fel: Sasinszki Ágnesé, Temesvári Gáboré, valamint Jákó János Dezsőé. Sasinszki Ágnes és Temesvári Gábor Leisztinger Tamás cégbirodalmához szorosan kötődő személyek
több mint 5 éve
Akkor nekik nem lesz országos listájuk, mert 50 sima ellenzéki győztest ígérő körzet biztosan nem lesz.Mkkp már lenyilatkozta h ok főleg ott indítanak jelöltet ahol sima ellenzéki győzelem várható.Tökéletes ellenzéki összefogás soha nem lesz, mert akkor be kell venni Thürmeréket, Schmuck Andorékat, a mihazánkat, stb.Ha őket nem is, de Márki-Zayékkal lesz gond, és az MKKP-t is rendesen össze fogják kenni szarral.
Kampman
Sobri Jóska
Márki-Zay lesz a legnagyobb kérdőjel amúgy.
csebi
Persze a kutyáknak megvan az az előnyös helyzetük, hogy nem megélhetési politikusok, ezért nekik az sem tragédia, ha esetleg egyáltalán nem indulnak. 😊
Márki-Zayt meg gondolom bele fogja zsarolni az ellenzéki sajtó az összefogásba. Ő sem szeretni olyat kapni a balos médiától, amit az addig lieblingként kezelt LMP kapott 2013-14-ben.
Szerkesztette: Kampman
több mint 5 éve
Mkkp már lenyilatkozta h ok főleg ott indítanak jelöltet ahol sima ellenzéki győzelem várható.Tökéletes ellenzéki összefogás soha nem lesz, mert akkor be kell venni Thürmeréket, Schmuck Andorékat, a mihazánkat, stb.Ha őket nem is, de Márki-Zayékkal lesz gond, és az MKKP-t is rendesen össze fogják kenni szarral.
Kampman
Sobri Jóska
Márki-Zay lesz a legnagyobb kérdőjel amúgy.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Tökéletes ellenzéki összefogás soha nem lesz, mert akkor be kell venni Thürmeréket, Schmuck Andorékat, a mihazánkat, stb.Ha őket nem is, de Márki-Zayékkal lesz gond, és az MKKP-t is rendesen össze fogják kenni szarral.
Kampman
több mint 5 éve
2. Az összes ellenzéki politikus közül egyedül Fletóról (szigorúan betintázva) és Jakabról tudom elképzelni, hogy nagyjából képes legyen falusi emberekkel beszélgetni úgy, hogy azok nem küldik el őket 30 másodperc után az anyjukba.Gyurcsány bárkivel tud, ő profi politikus.
Kampman
Jakabot nem hiszem, hogy vidéken komolyan vennék, de végtére is jobbikos, nem ma kezdte, elég széles a bullshit repertoárja, elfogadom.
Viszont szerencséjükre nem is kell, mert 22-ben nálunk is sima "elnökválasztás" lesz, mint most volt az USA-ban, kell Trump, nem kell Trump, kell Orbán, nem kell Orbán.
Nem kell most megszakadni a vidéki munkában, nagyvárosokkal, egy ellenzéki listával, gazdasági válság közepén, koronavírusjárvány után/vagy még benne, simán leváltható lesz a Fidesz.
Viszont azzal csak az változik meg, hogy "ki lophat", nem lesz jobb a szegényembereknek, munkásoknak, akik Marci szívügye. Nem lesz más a gazdasági elit, nem lesznek mások a hatalomtechnikai, pénzszivattyú metodikák, megy tovább a NER, csak a górét nem Orbánnak fogják hívni.
Tanulságos a legutóbbi BKV tender, ahol Draskovics és Leisztinger ugyanazt és ugyanúgy csinálta (pár perces cég, irányított győztessel, picikét túlárazva) mint 2002-2010 között a szoci elit, és azóta a fideszes.
Ezért nem érzem Marci azon videóit jónak, hasznosnak, ahol "megoldást kínál", szervezkedésre buzdít, amelynek célja a lázítás, szakszervezetcsinálás, politikai- és osztályöntudat ébresztés, stb.
több mint 5 éve
Tökéletes ellenzéki összefogás soha nem lesz, mert akkor be kell venni Thürmeréket, Schmuck Andorékat, a mihazánkat, stb.2014: az neked próba h mind a 106 helyen elindul három ellenzéki jelölt? Ez összefogás neked?Két megoldás van amit meg nem próbáltak1. 2014-ben már próbálták (persze a Jobbik és az LMP nélkül, de ezek ma már alig számítanak)
1: egy lista egy jelölt minden helyen
2: lemenni vidékre és meggyőzni utolsó faluban is a választót h az éves krumpli osztás megmarad plusz a közmunka is (ja és migrancsot mi is tudunk áldozni) és ezzel elvenni néhány százezer szavazot a kulcs helyeken.
csebi
2. Az összes ellenzéki politikus közül egyedül Fletóról (szigorúan betintázva) és Jakabról tudom elképzelni, hogy nagyjából képes legyen falusi emberekkel beszélgetni úgy, hogy azok nem küldik el őket 30 másodperc után az anyjukba.
Kampman
Vidéken nem csak falusi emberek vannak, de ezt is meg kell tanulnia egy politikusnak sztem.
csebi
Vidéken sem mindenki sztereotip falusi, ez nagyon igaz, de a baloldal nem is a falvakkal vesztette el teljesen a kapcsolatát (mert ott sosem voltak népszerűek), hanem a kisvárosokban, iparvárosokban, a vidéki értelmiség körében, stb.