NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 8 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 6 éve
Hendrix Utah State Aggies 3 037
Tegyétek el valami humorosba

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 6 éve
Toca Minnesota Vikings 20 123 — Vikings fan
a google nem a öngmagában a huawei license miatt lobbizik sztem
hanem hogy ha a huawei megcsinálja a saját op rsz-ét
akkor amint kész a teljes kínai piac átáll
ami 2 dolgot jelent:
- rengeteg bukott license
- rengeteg bukott bevétel a play store-ból
- egy erős háttérrel rendelkező konkurencia
Negritis
Nem értem ezt a sírást a Huaweiért. Kurva veszélyes kínai telót venni adatvédelmi szempontból, nem véletlen tilos ilyet venni pl a közszolga vagy néhán országban, az usaban meg ugye en bloc be van tiltva. Szvsz Trump ebben speciel pont jó helyre ütött.
Amadeus
Az a baj hogy nem látod a fától az erdőt.
Csúnya Kína kemked ezért állítsuk meg duma ( hello Soros) mögött más indokok vannak.
Apple és a Google több okból sír az egyik mert éppen alkatrészeket próbált beszerezni tőlük a másik mert azért a licensz díjak szépen ketyegtek, mindkettő meg egymás vállán sír hogy a növekedést a kínai piacon tervezték mert ott lehet már kb csak jelentőset mozdulni ami ezzel így necces.
Amúgy az megvan hogy fel Európa ahol nem Ericsson / Nokia mobiltornyok vannak Huawein megy nálunk talán pont a Telenor és egyre jobban teretnyer mert akkora bázisa van hogy a supportja jobb.
Akkor most azokat is döntögessük le ? 😊
Toca
nem a supportja jobb hanem jóval olcsóbb 😀
de tény hogy a világ 4G hálózatának kb 40-50%a a huaweié (ezért is vannak pole pozícióban az 5G-hez) viszont az Ericson és a Nokia is elnyert jópár 4G hálózatot tőlük már tavaly is
Negritis
Nem sokkal olcsóbbak és sokkal fontosabb volt az ha kellett nekik ember oda küldtek 100 favágót aki megcsinálta nekik, míg a Nokia lassúsága az hát...
Legalábbis 4 éve ez volt mikor ott dolgoztam, de ahogy a céget ismerem nem változott 😀
Mondjuk tény olcsóbbak is igazából mindkettő amit mondunk ugyanonnan gyökerezik.
Egyébként az 5G szabadalmakban még mindig a Nokia / Ericcson vezet, de 5G-s chip gyártásban meg a Huawei a piac második talán, az első meg nem bír annyit gyártani mint ami kéne 😀
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 170 — #NoStress
 444.hu/2019/06/13/a-politikaban-hazudni-nem-lehet
Vrij6
Ezt nem tudom mikor írta Bibó:
„Az általánosan elterjedt ellenkező nézettel szemben le kell szögeznünk, hogy a politikában hazudni nem lehet. Pontosabban: lehet itt-ott hazugságokat mondani, de nem lehet hazugságra politikai konstrukciókat, politikai programot felépíteni.”
de a Szovjetúnió és a teljes kommunista tömb erre azért erősen rácáfolt.
A keresztény/katolikus egyházról nem is szólva.
Ha nem magyar lenne az eredeti, azt hinném ez valami ellentétes értelmű félrefordítás.
Ugyanis kb. minden erős, tartós politikai rendszer hazugságokra, féligazságokra, csúsztatásokra épül.

több mint 6 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 013 — The Mathematician
ami 2 dolgot jelent:
Negritis
Nem értem ezt a sírást a Huaweiért. Kurva veszélyes kínai telót venni adatvédelmi szempontból, nem véletlen tilos ilyet venni pl a közszolga vagy néhán országban, az usaban meg ugye en bloc be van tiltva. Szvsz Trump ebben speciel pont jó helyre ütött.
Amadeus
Csúnya Kína kemked ezért állítsuk meg duma ( hello Soros) mögött más indokok vannak.
Apple és a Google több okból sír az egyik mert éppen alkatrészeket próbált beszerezni tőlük a másik mert azért a licensz díjak szépen ketyegtek, mindkettő meg egymás vállán sír hogy a növekedést a kínai piacon tervezték mert ott lehet már kb csak jelentőset mozdulni ami ezzel így necces.
Amúgy az megvan hogy fel Európa ahol nem Ericsson / Nokia mobiltornyok vannak Huawein megy nálunk talán pont a Telenor és egyre jobban teretnyer mert akkora bázisa van hogy a supportja jobb.
Toca
nem a supportja jobb hanem jóval olcsóbb 😀
de tény hogy a világ 4G hálózatának kb 40-50%a a huaweié (ezért is vannak pole pozícióban az 5G-hez) viszont az Ericson és a Nokia is elnyert jópár 4G hálózatot tőlük már tavaly is

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2019/06/13/a-politikaban-hazudni-nem-lehet

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 6 éve
ami 2 dolgot jelent:
Negritis
Amadeus
több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 334 — zászló zászló szív
ami 2 dolgot jelent:
Negritis
Amadeus
Nem azzal van a probléma, hogy ha tiltanak valamit, ami mondjuk kémkedik utánad. Ez teljesen oké. Ha ez így lenne ténylegesen, akkor érthető is lenne. De nincs így. Nézd majd meg egyszer a fogyasztási adatokat egy telefonon. Messze a Facebook fog vezetni. Majd egyszer ne indítsd el 3-4 napig, és nézd meg, hogy kb. ugyanúgy áll a fogyasztása a per nap. Akkor ki is kémkedik?

Trump nem ütött jó helyre, mert ennek az egésznek SEMMI köze nincs az adatvédelemhez. A Huawei csak egy eszköz Trumpék kereskedelmi háborújában. Borzasztóan veszelyés politikai haszonszerzésre használni kereskedelmi eszközöket. Gyakorlatilag az újratárgyalt egyezmények egyikse sem tartalmaz érdemi változást.

Szóval nem, Trump itt sem jól járt el.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 6 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Na Schmuck Andor menetrend szerinti zavarórepülésére idén is sor kerül. Vannak emberek a magyar politikában, akikről egyszerűen nem érteni mitől, miért, hogyan képes 10-nél több támogatót maga mögé felsorakoztatni.
dawyd728
Ez pont könnyű kérdés.
Xénia-láz, BIT, képviselőség Újpesten, MSZP, milliók, kapcsolatok, majd Tisztelet Társasága (szépkorúak).
Hány aláírást szeretnél, mennyid van rá?
Sobri Jóska
Schmuck is egy visszataszító alak. Bige meg disszidálni fog lassan...

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 170 — #NoStress
Na Schmuck Andor menetrend szerinti zavarórepülésére idén is sor kerül. Vannak emberek a magyar politikában, akikről egyszerűen nem érteni mitől, miért, hogyan képes 10-nél több támogatót maga mögé felsorakoztatni.
dawyd728
Ez pont könnyű kérdés.
Xénia-láz, BIT, képviselőség Újpesten, MSZP, milliók, kapcsolatok, majd Tisztelet Társasága (szépkorúak).
Hány aláírást szeretnél, mennyid van rá?

több mint 6 éve
dawyd728 4 036
több mint 6 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 671
ami 2 dolgot jelent:
Negritis
Amadeus
igen? kiváncsi lennék hogy vajon hány ember adata került ki a google vagy a facebook adatbázisából és hány kínától

főleg hogy mindenhova szabad bejárása van az NSA-nek néhány helyre az FBI-nak is
ugye utóbbival törték az iphone-okat

és itt nem arról van szó hogy megy a sírás a huawei-ért
hanem arról hogy ha rákényszerítjük kínát hogy leválljon a nyugati infrastruktúráról azzal hogy saját SD kártya, saját arm architectúra
saját op rsz ...
jöjjön létre, akkor mivel ők jóval többet tolnak RnD-be így jóval előrébb lesznek
+ ha nincs szüksége a nyugatra, akkor simán olyan adót rak a ritkafémekre hogy bele roppan a nyugati tech biznisz

nem mondom hogy kína nem gyűjt adatokat a telefonjaival
viszont az a mennyiség amit a microsoft, amazon, google, facebook ... halmoz fel és amit akár pofátlanul árul is az bőven nem kisebb gond mégis senki nem foglalkozik vele
Negritis
Szerintem a saját meg sosem jött be Kínának. Csak amikor hozzáfértek/lophattak nyugati technológiát. Lehet persze Kína nem használja majd az androidot, ha fejleszt sajatot, de hogy ez elterjedjen, arra semmi esélyt nem látok. Ők sem véletlen, hogy jobban szertik, amikor közös vállalatok révén hozzáférnek a nyugati technológiákhoz.
több mint 6 éve
ami 2 dolgot jelent:
Negritis
Amadeus
igen? kiváncsi lennék hogy vajon hány ember adata került ki a google vagy a facebook adatbázisából és hány kínától

főleg hogy mindenhova szabad bejárása van az NSA-nek néhány helyre az FBI-nak is
ugye utóbbival törték az iphone-okat

és itt nem arról van szó hogy megy a sírás a huawei-ért
hanem arról hogy ha rákényszerítjük kínát hogy leválljon a nyugati infrastruktúráról azzal hogy saját SD kártya, saját arm architectúra
saját op rsz ...
jöjjön létre, akkor mivel ők jóval többet tolnak RnD-be így jóval előrébb lesznek
+ ha nincs szüksége a nyugatra, akkor simán olyan adót rak a ritkafémekre hogy bele roppan a nyugati tech biznisz

nem mondom hogy kína nem gyűjt adatokat a telefonjaival
viszont az a mennyiség amit a microsoft, amazon, google, facebook ... halmoz fel és amit akár pofátlanul árul is az bőven nem kisebb gond mégis senki nem foglalkozik vele

több mint 6 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
ami 2 dolgot jelent:
Negritis
több mint 6 éve
ami 2 dolgot jelent:

több mint 6 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 882
A gazdasági bukás meg a gazdasági visszaesés között azért jelentős különbség van. Nem gondolom, hogy Trump kedvéért az amerikai cégek, gazdagok és befolyásos személyek hagynák bedőlni az országot, azért ott ennél sokkal nagyobb a kontroll.Solymi
Persze, nyilván nem fog gazdaságilag bedőlni semelyik fél, de nem is ez volt a vita tárgya. Az "csak", annyi, hogy ez amit a kelette Trump próbálni akar sikeres lehet-e, vagy sem. Nem lehet. Tíz év múlva majd kiderül, de biztos vagyok benne, hogy ennek is az lesz az eredménye, mint a korábbi hasonló próbálkozásnak: Az amerikai piacon eladott/telepített tömegkommunikációs eszközök (telefonok, laptopok, G5 berendezések, stb.) többsége így is ugyanúgy kínai import lesz, mint enélkül a színjáték nélkül. Csak akkor felesleges rá elverni néhány százmilliárdot, akkor azt értelmesebb lenne pl. inkább K&F-be rakni. (Vagy - még erre szerintem most is lenne esély - közös cégeket csinálni, és azokat engedni a nyugati piacra, nem magukat a kínai anyacégeket. Ebben lenne üzleti ráció a kínaiaknak is, ha a nyugat is fel tud kínálni a piacon kívül mást is. Jelenleg még fel tud. És így megmaradhatna némi nyugati kontroll is a cégek fölött.)
peterk2005
Normálisan ez így kellene, hogy működjön talán-talán, de Kínával pont nem fog.
A Google is csak azért rinyál az Android miatt, mert sok-sok lóvét kap utána, más meg nem hinném, hogy érdekelné. Kvázi nekik ez azt jelenti, hogy elvesztik a kínai piac huawei által uralt részét, ami elég nagy érvágás és félő részükről, hogy a maradék meg áttér a kínai oprendszeres huaweire vagy az iphonera.

Én azért abban nem vagyok biztos, hogy ezen termékek gyártását nem viszik át más, baráti országokba, meg ugye az is kérdés, hogy mely termékek maradnának.

Kínai vegyesvállalatok létrehozása a nyugaton? Nem is tudom, ez kb. olyan lenne, mintha oroszokkal közösködnének, úgyis ellopnának mindent amit lehet.

Nem tudom, hogy hosszútávon mennyire érdemes kompromisszumokat kötni csak azért, hogy jelen lehessenek a cégek a kínai piacon, amit befolyásolni nem nagyon tudnak és az van amit az állam mond.
Ha meg valami gebasz van, akkor az elég nagy mértékben visszahat az anyacégre és a kapcsolódó cégekre, országokra.

Aztán meg ott vannak a felszopások is a tények mellett:
 kitekinto.hu/2019/04/16/gazdasagpolitika/kina-az-autoipar-teruleten-is-hodit/170649/
 piacesprofit.hu/gazdasag/kina-teljes-sebessegre-kapcsol-az-autoiparban-is/

De számomra ez is olyan mint a 60-as években az űrverseny az oroszok meg az amik között.

Meglátjuk mi sül ki a végén az egészből, de az biztos, hogy ha csak az autóipart nézzük, muszáj lesz gyorsan változtatni és átállni a dízel/benzines technológiáról és kiépíteni az infrastruktúrát az elektromos és önvezető autóknak, különben jah, lehagy minket Kína.

Velük csak úgy lehet versenyezni, hogyha egymás piacát és gazdaságát erősítjük.

A másik dolog, hogy remélhetőleg ezek a Kína elleni cselekedetek rákényszerítenek mindenkit, hogy szorosabbá fonják az együttműködéseket, piacokat, kiiktatva Kínát mint kiszámíthatatlan és veszélyes tényezőt. Legalábbis ez lenne a logikus...Solymi
Kínát senki sem fogja kiiktatni, legfeljebb egy 3. világháború. 😉 Azt meg nem hiszem, hogy bárki szeretne. A világháborún kívül pedig ez egy ugyanannyira eldőlt kérdés mára, mint a 20. század fordulón az USA 20. századi dominanciája. Elrontani se nagyon lehetett már. Csak az a kérdés, hogy hogyan találjuk meg az együttműködés kereteit, lehetőleg nem alárendelt szerepkörben.

Egyébként a keleti terjeszkedés egy nagyon érdekes téma a jövőre nézve, mert a történelemben eddig döntően csak olyan (gazdasági vagy katonai) hódításokat ismerünk, amit "nyugati" kultúrák hajtottak végre. Akik a keletihez képest rendkívül agresszívek, a gazdasági mellett kultúrális terjeszkedésre is utaztak. Hittérítők, vallásháború, dzsihad, hadd ne soroljam, miket tudott a kereszténység és a muszlim világ a történelemben, tudjuk. A kelet térhódítása akár nagyon eltérhet ettől majd .... ha bekövetkezne.
peterk2005
Nem látom azt, hogy a kelet térhódítása mennyiben térne el ezektől. Ugyanazt csinálják mint a világon jelenleg bárki más, csak náluk otthon a totális uralom kiépítése zajlik, amit meg majd szépen átvisznek a többi érdekeltségükbe tartozó országba is.
Gazdasági segítséggel felvásárolják fél Afrikát meg nyomás alatt tartják a környező országokat, bevásárolják magukat ilyen kis országokba mint a mienk, aztán majd lesünk mint a moziban, hogy el lettünk adva...

Nem szeretném megélni azt amikor ki is mutatják, hogy ők az urak...
több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 027
Én ezt sokkal jobbnak tartom, mint a 2014-es Falus, Bokros bohózatot.
zinedine5
Pedig ez eddig tök ugyanaz.
Kampman
Minden tiszteletem, de nagyon nem. Ott olyan személyek indultak, akik vagy népszerűtlenek voltak, vagy a kutya se tudta kicsoda, micsoda. Ellenben szakmailag városvezetéshez valamit értő, de legalábbis a mostaniakhoz képest mindenképpen jobban értő emberek voltak, addig most a népszerű, de legalábbis megosztó emberek futnak, akik max az arcok a csapatban és nem a szakmaiságot hozó emberek.

Persze eredmény lehet hasonló, de az akkori emberekkel nem lehetett eladni semmit.
dawyd728
A bohózat jelzőre gondoltam, itt is teljesen kaotikus a dolog, hogy ki mikor kit támogat és szúr hátba.

több mint 6 éve
dawyd728 4 036
zinedine5
Kampman
Minden tiszteletem, de nagyon nem. Ott olyan személyek indultak, akik vagy népszerűtlenek voltak, vagy a kutya se tudta kicsoda, micsoda. Ellenben szakmailag városvezetéshez valamit értő, de legalábbis a mostaniakhoz képest mindenképpen jobban értő emberek voltak, addig most a népszerű, de legalábbis megosztó emberek futnak, akik max az arcok a csapatban és nem a szakmaiságot hozó emberek.

Persze eredmény lehet hasonló, de az akkori emberekkel nem lehetett eladni semmit.
több mint 6 éve
Szerintem meg a Fidesz pont nem örül annak, hogy az eddigi két esélytelen jelölt mellé jöttek olyanok, akik még nem járatták le magukat...
Jughead
Ha nincs összefogás, sőt egymást fogjak oltogatni akkor miért ne örülnének ?

Mondjuk abban is látok raciot hogy a háttérben összeállt a DK-Momentum paktum és már a háttérben Puzsérrel is mennek az egyeztetések, hogy kinek a nevére milyen áron lép vissza, de nálam ez meg a túl szép hogy igaz legyen rész.
Toca
Szerintem sem egyértelműen mínuszos ez a dolog. A két nagy nyertes (ellenzéki oldalon) és az MSZP megméreti a jelöltjét és aki nyer, az indul. Ezzel egyrészt tűzben tartják a választóikat, másrészt a végén elmondhatják, hogy mind indítottak valakit és a nép döntött, hogy ki az esélyes. Másrészt totálba kommunikálhatja mind a három, hogy nem csak pislogtak a kampányban, hanem volt jelöltjük és a választók szerinti legesélyesebb jelölt indul Tarlós ellen, akit így teljes mellszélességgel kell támogatniuk (a szavazóiknak).
zinedine5
Ezzel csak az a baj, hogy ez így túl logikus lenne, tehát biztos, hogy nem ez lesz. A fidesz amúgy sem hagyná, ha egyáltalán lenne ilyen törekvés.
peach
Lehet. És nyilvánvalóan legkésőbb az előválasztás után meg fog indulni a fidesz gépezete a nyertes ellen.
Azonban nekem pozitív jel, hogy egyrészt talán végre felfogta az ellenzék, hogy mit lehet csinálni a Fidesz ellen a fidesz játékszabályai szerint, másrészt, hogy jó valami valós politikai teljesítményt látni az elmúlt év apatiája után.

zinedine5
Csak nehogy végül a Fidesz már az előválasztásokon is kiválassza kit akar ellenfélnek.
több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 027
zinedine5

több mint 6 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 277 — Ajmo Vatreni
Szerintem meg a Fidesz pont nem örül annak, hogy az eddigi két esélytelen jelölt mellé jöttek olyanok, akik még nem járatták le magukat...
Jughead

Mondjuk abban is látok raciot hogy a háttérben összeállt a DK-Momentum paktum és már a háttérben Puzsérrel is mennek az egyeztetések, hogy kinek a nevére milyen áron lép vissza, de nálam ez meg a túl szép hogy igaz legyen rész.
Toca
Szerintem sem egyértelműen mínuszos ez a dolog. A két nagy nyertes (ellenzéki oldalon) és az MSZP megméreti a jelöltjét és aki nyer, az indul. Ezzel egyrészt tűzben tartják a választóikat, másrészt a végén elmondhatják, hogy mind indítottak valakit és a nép döntött, hogy ki az esélyes. Másrészt totálba kommunikálhatja mind a három, hogy nem csak pislogtak a kampányban, hanem volt jelöltjük és a választók szerinti legesélyesebb jelölt indul Tarlós ellen, akit így teljes mellszélességgel kell támogatniuk (a szavazóiknak).
zinedine5
Ezzel csak az a baj, hogy ez így túl logikus lenne, tehát biztos, hogy nem ez lesz. A fidesz amúgy sem hagyná, ha egyáltalán lenne ilyen törekvés.
peach
Lehet. És nyilvánvalóan legkésőbb az előválasztás után meg fog indulni a fidesz gépezete a nyertes ellen.
Azonban nekem pozitív jel, hogy egyrészt talán végre felfogta az ellenzék, hogy mit lehet csinálni a Fidesz ellen a fidesz játékszabályai szerint, másrészt, hogy jó valami valós politikai teljesítményt látni az elmúlt év apatiája után.

több mint 6 éve
peach Atlanta Falcons 15 608 — a new hope (again)
Jughead

Toca
zinedine5

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 6 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 277 — Ajmo Vatreni
Jughead

Toca
több mint 6 éve
Jughead

Szerkesztette: Toca
több mint 6 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 213
több mint 6 éve
Közben a Francia Riviérán.
-Árpi lassan ki kene találni, hogy hogyan nyerhet Tarlós ősszel.
-Jól van kijövök a medencéből és megnézzük.
-Most jött a hír KO lett a DK jelöltje.
-Akkor visszafelé még 2 hét Szardínia is belefér, legalább 1-2 migranst is fotozunk!