NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 651
44
21:30 #14 BYU @ #21 Arizona State - NET4+
Politika
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Érzelmekre játszani? Én nem készülök képviselőnek... 😀 Én meg azt mondom: lehet populistának nevezni, bizonyára igaz is, de a kisembertől elvenni sosem volt dicsőség, még ha bevett szokás is lett. Azokat nyomorgatni, akik így is a semmiből élnek, és egy átdolgozott élet után úgymond "visszavezetni a munka világába" egyszerűen undorító. Kezdetnek megtenné a képviselők, miniszterek juttatásainak megnyirbálása, hiszen a több lábon álló politikusi "járandóságok" egyetlen tételéből kijönne három kisnyugdíjas teljes havi nyugdíja. Vagy annyira azért nincs szarban az ország, hogy a saját pénzükhöz nyúljanak? De naív tudok lenni.... A külföldön élő magyar származású, de nem magyar állampolgárok támogatását szintén lehetne jegelni, esetleg az eszközvásárlásokat (laptop, mobil stb....) új autók.... Lenne hová nyúlni. Mindíg azt mondják, hogy valamire való ország vezetőinek ezek járnak, de hol vagyunk mi ehhez? Milyen munkához akarnak visszavezetni? Hiszen egyre csak nő a munkanélküliség. Oldják meg, hogy ne érje meg feketemunkásokat alkalmazni, ezért ők a vezetők, nem? De ne úgy, hogy elvesz attól aki így is port/földet reggelizik egy pohár vízzel (már ha tudja fizetni a vizet), neki meg új autó kell mert egy apró helyen kiszakadt a bőr üléshuzat. A rokkantnyugdíjas intézkedéssel én is egyetértek, de ott meg a végrehajtásban vannak hibák. Jó magyar szokás szerint. Konkrét példa: Volt kollégám 55 éves, bányalakatos, infarktus után fél szíve maradt, húsz évnyi földalatti munka után fél tüdővel. Az infarktus után megpróbált elhelyezkedni, mert dolgozni szeretett volna, de érthetően nem bírta. Azon túl, hogy ennyi idősen csak culágernek vették fel feketén, a képesítései is csak fizikai munkára tették alkalmassá. Beadta a kérelmet rokkant nyugdíjra. Én kísértem el a bizottság elé, hát láttam csodákat. Feketéllett a váró a cigóktól. Kérdezősködtem, nagyjából 90% megkapta a rokit, de nem volt jó nekik ezért fellebbeztek, azért voltak ott másodfokra. Ezek után a múlt héten szinte sírva hívott fel: elutasították a kérelmet. És akkor az ilyesmit vegyem tudomásul érzelemmentesen, és ne is legyen populista az ember. Van aki képes rá, én nem. Elnézést érte.
több mint 13 éve
Mit kéne tenni a nyugdíjasokkal, a Dunába lőni őket? Hiszen a többségüknek így sem jut kajára, ha fűtést fizet. Végig dolgozta az életét, és a legnagyobb hibája, hogy életben maradt. Igaz, már nincs szükség rá, pusztuljon. Így vagy úgy.apeszosMondhatnám azt, hogy aki a Tiszához közelebb lakik...
Amúgy nálunk is van 4 a családban.. mind a négy él még szerencsére. Ők is megélnek valahogy.. az egyik párnak nagy kertje van, és ott dolgoznak -> adja el a zöldséget/gyümölcsöt/tojást (vagy azt eszik aztán..); az anyai nagyszülők közül pedig a 74 éves nagypapám az aki, még most is részmunkaidőben dolgozgat. Neki soha nem volt büdös a munka: a konda őrzésétől elkezdve, amit 5-6 éves korában csinált, mostanra már a számítógéppel is el-elboldogul.
+ emellett besegítenek a gyerekek/unokák.. így azért eléldegélnek.
De igen, van olyan nyugdíjas ismerős is, akinek a harmadát elviszi a rezsi, a másik harmadát, mondjuk a néni iszákos fia, akin ő segíteni szeretne, de a férfi csak elissza a kocsmában azt a pénzt úgyis... aztán a maradék tizenegykétezerből már tényleg nem egyszerű megélni.
Lehet az érzelmekre játszani, meg jönni a populista szlogenekkel, és mivel ez klasszikus hangyaboly téma.. a legegyszerűbb semmit nem csinálni - pláne, mert politikai harakiri a 3 milliós nyuggertábort csesztetni.
De az, hogy így hagyjuk, az akkor sem megoldás.. sőt hosszútávon még rosszabb opció, sztem. Hogy majd 20 vagy 40 év múlva is, csak távolról figyeljük az osztrákokat meg németeket.. sőt addigra a cseheket/szlovákokat is.
Az meg lehet csak az én heppem/világnézetem, hogy 60 éves koromra már nem feltétlen a nyugdíjamból, vagy csak a nyugdíjamból akarok megélni... de ez gondolom világnézeti kérdés, másrészt meg sztem jön az előbb részletezett pontokból.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Pontosan. bár szerintem a stop elrendelése után 10 hónappal azt feloldani valamennyivel védhetőbb, mint a gázos sztori volt. Lendvai ügyét inkább hasonlítanám az egymillió munkahelyhez.Ha tavaly nyáron bejelentenek egy stopot, akkor az azt jelenti, hogy ha nem tart el legalább két évig, akkor botrány van? Egy stopot fel is lehet oldani.Nyilván ugyanígy gondolkodnak a zemberek Lendvai "nem lesz gázáremelés"-éről is.zinedine5
Ha 2 éve Petike ilyen húzáson szájkaratézott volna, azt is szánalmasnak tartottam volna.
atapapa
több mint 13 éve
Ha tavaly nyáron bejelentenek egy stopot, akkor az azt jelenti, hogy ha nem tart el legalább két évig, akkor botrány van? Egy stopot fel is lehet oldani.Nyilván ugyanígy gondolkodnak a zemberek Lendvai "nem lesz gázáremelés"-éről is.
Ha 2 éve Petike ilyen húzáson szájkaratézott volna, azt is szánalmasnak tartottam volna.
atapapa
több mint 13 éve
Mit kéne tenni a nyugdíjasokkal, a Dunába lőni őket? Hiszen a többségüknek így sem jut kajára, ha fűtést fizet. Végig dolgozta az életét, és a legnagyobb hibája, hogy életben maradt. Igaz, már nincs szükség rá, pusztuljon. Így vagy úgy.Akkor mégiscsak értettem.. annyi a különbség, hogy én nem vagyok ennyire optimista (az utolsó mondatot sztem naivitás elvárni.. pláne, hogy már a sajtótájékoztatón beintik azt, hogy már a 60% elég lenne.. ez volt a mai kommunikációs vicc 😊 de tudod mit, még azzal is kibékülnék.) - számomra az 1.05 a negyediken, mint osztó nekem túl pici, és továbbra sem tetszik a nyugdíjasok/munkaképes korú, aktívan dolgozó+munkát kereső lakosság aránya..Tőled okosabb hsz-ekhez szoktam - ezt csak nagyon kifacsarva tudom értelmezni.... és úgy se látom értelmét. Lehet én nem értem mondjuk... de nem hiszem, hogy az infláiós hatás lenne a legnagyobb gondunk, amikor a szociális kiadásokra, mint költségre tekintünk... szóval ezzel semmit nem érünk.Biztos vagyok abban, hogy az öregségi nyugdíj százalékában megadott szociális juttatásokon kívül semmilyen központi forrásból fedezett szociális kiadás nem lesz emelve. Ami évi 4-5% infláció mellett a ciklus végére felér majd a területen végrehajtott kisebb kiigazítással. Ezzel talán már megfelelő méretűre nyílik az olló a segélyek és a minimálbér között.
Igor
Csökkenteni, megvágni a Széll Kálmán tervben foglaltakban kívül szvsz nem fognak. Kedvező gazdasági klíma mellett szvsz nem is kell, ha az SZKT-t következetesen végrehajtják az utolsó betűig.atapapa
Nem baj, reménykedek tovább 😊 (bár a kedvezőbb klímában sem hiszek.. Európa nagy része már kijött a dugóhúzóból, csak nálunk fogunk még mindent a válságra..)Igor
több mint 13 éve
"A Fidesz nem olyan mint Gyurcsány, hogy kéthetente bejelent egy programot, amitől mindenkinek feláll a hátán a szőr, majd nem lesz belőle semmi."Ha tavaly nyáron bejelentenek egy stopot, akkor az azt jelenti, hogy ha nem tart el legalább két évig, akkor botrány van? Egy stopot fel is lehet oldani.
fidesz 29 pontjából a 23. Az állami intézményeknél bútor-, mobiltelefon- és kocsicsere-stopot rendelnek el.
vs
http://www.kozbeszerzes.hu/static/fstemp/8877A874471AA933A0A3C827D531D825/KE_hirdetmenyek_Hirdetmeny.portal_7464_2011.pdf (4 milliárdos közbeszerzés)
bár tény, pájinkát már lehet főzni 😉DiamondsHead44
Másrészt az általad idézett mondatom az utána írtakkal teljes. A Fidesz közbeszerzésein is lehet (és kell) csámcsogni, de megszorításban és főleg annak kommunikációjában Ferenctől teljesen eltérő stílusban utaznak.
több mint 13 éve
"A Fidesz nem olyan mint Gyurcsány, hogy kéthetente bejelent egy programot, amitől mindenkinek feláll a hátán a szőr, majd nem lesz belőle semmi."fidesz 29 pontjából a 23. Az állami intézményeknél bútor-, mobiltelefon- és kocsicsere-stopot rendelnek el.
vs
http://www.kozbeszerzes.hu/static/fstemp/8877A874471AA933A0A3C827D531D825/KE_hirdetmenyek_Hirdetmeny.portal_7464_2011.pdf (4 milliárdos közbeszerzés)
bár tény, pájinkát már lehet főzni 😉
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 13 éve
A Fidesz nem olyan mint Gyurcsány, hogy kéthetente bejelent egy programot, amitől mindenkinek feláll a hátán a szőr, majd nem lesz belőle semmi.Akkor mégiscsak értettem.. annyi a különbség, hogy én nem vagyok ennyire optimista (az utolsó mondatot sztem naivitás elvárni.. pláne, hogy már a sajtótájékoztatón beintik azt, hogy már a 60% elég lenne.. ez volt a mai kommunikációs vicc 😊 de tudod mit, még azzal is kibékülnék.) - számomra az 1.05 a negyediken, mint osztó nekem túl pici, és továbbra sem tetszik a nyugdíjasok/munkaképes korú, aktívan dolgozó+munkát kereső lakosság aránya..Tőled okosabb hsz-ekhez szoktam - ezt csak nagyon kifacsarva tudom értelmezni.... és úgy se látom értelmét. Lehet én nem értem mondjuk... de nem hiszem, hogy az infláiós hatás lenne a legnagyobb gondunk, amikor a szociális kiadásokra, mint költségre tekintünk... szóval ezzel semmit nem érünk.Biztos vagyok abban, hogy az öregségi nyugdíj százalékában megadott szociális juttatásokon kívül semmilyen központi forrásból fedezett szociális kiadás nem lesz emelve. Ami évi 4-5% infláció mellett a ciklus végére felér majd a területen végrehajtott kisebb kiigazítással. Ezzel talán már megfelelő méretűre nyílik az olló a segélyek és a minimálbér között.
Igor
Csökkenteni, megvágni a Széll Kálmán tervben foglaltakban kívül szvsz nem fognak. Kedvező gazdasági klíma mellett szvsz nem is kell, ha az SZKT-t következetesen végrehajtják az utolsó betűig.atapapa
Nem baj, reménykedek tovább 😊 (bár a kedvezőbb klímában sem hiszek.. Európa nagy része már kijött a dugóhúzóból, csak nálunk fogunk még mindent a válságra..)Igor
Ha a Fidesz eljut oda, hogy egy megszorítást névvel, címmel vállalva bejelent (persze még ezt is máshogyan hívja), akkor onnan már nem fog visszatáncolni. Előfordulhat, hogy később néhány pont a háttéralkukban lepereg, de szerintem alapjaiban végigviszik.
A nyugdíjasok száma az öregedést leszámítva Bajnai korhatáremelésével, a mostani korkedvezményes nyugdíjazás megszüntetésével és a rokik felülvizsgálatával jó irányba megy
Válság: én nem vagyok a Fidesz, szerintem sincs már válság, vagy nem úgy mint 2 éve, legfeljebb óvatosság van.
több mint 13 éve
Akkor mégiscsak értettem.. annyi a különbség, hogy én nem vagyok ennyire optimista (az utolsó mondatot sztem naivitás elvárni.. pláne, hogy már a sajtótájékoztatón beintik azt, hogy már a 60% elég lenne.. ez volt a mai kommunikációs vicc 😊 de tudod mit, még azzal is kibékülnék.) - számomra az 1.05 a negyediken, mint osztó nekem túl pici, és továbbra sem tetszik a nyugdíjasok/munkaképes korú, aktívan dolgozó+munkát kereső lakosság aránya..Biztos vagyok abban, hogy az öregségi nyugdíj százalékában megadott szociális juttatásokon kívül semmilyen központi forrásból fedezett szociális kiadás nem lesz emelve. Ami évi 4-5% infláció mellett a ciklus végére felér majd a területen végrehajtott kisebb kiigazítással. Ezzel talán már megfelelő méretűre nyílik az olló a segélyek és a minimálbér között.A (nem a nyugdíj alapján számolt) szociális juttatásokat most nyirbálják meg éppen. Úgy hívják infláció.atapapaTőled okosabb hsz-ekhez szoktam - ezt csak nagyon kifacsarva tudom értelmezni.... és úgy se látom értelmét. Lehet én nem értem mondjuk... de nem hiszem, hogy az infláiós hatás lenne a legnagyobb gondunk, amikor a szociális kiadásokra, mint költségre tekintünk... szóval ezzel semmit nem érünk.
Igor
Nem baj, reménykedek tovább 😊 (bár a kedvezőbb klímában sem hiszek.. Európa nagy része már kijött a dugóhúzóból, csak nálunk fogunk még mindent a válságra..)
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Biztos vagyok abban, hogy az öregségi nyugdíj százalékában megadott szociális juttatásokon kívül semmilyen központi forrásból fedezett szociális kiadás nem lesz emelve. Ami évi 4-5% infláció mellett a ciklus végére felér majd a területen végrehajtott kisebb kiigazítással. Ezzel talán már megfelelő méretűre nyílik az olló a segélyek és a minimálbér között.Tőled okosabb hsz-ekhez szoktam - ezt csak nagyon kifacsarva tudom értelmezni.... és úgy se látom értelmét. Lehet én nem értem mondjuk... de nem hiszem, hogy az infláiós hatás lenne a legnagyobb gondunk, amikor a szociális kiadásokra, mint költségre tekintünk... szóval ezzel semmit nem érünk.Teljesen fölösleges az 1 millió munkahely, ha nem lesz munkaerő, aki ezt elvállalja.A (nem a nyugdíj alapján számolt) szociális juttatásokat most nyirbálják meg éppen. Úgy hívják infláció.atapapa
1) nem tesszük rendbe a munkaképes lakosság/nyugdíjasok arányát
2) nem nyírbáljuk meg a szociális juttatásokat, hogy a rokkantnyugdíjasok/segélyen élők inkább elmenjenek dolgozni... ezek fontosabbak.
Igor
Igor
Csökkenteni, megvágni a Széll Kálmán tervben foglaltakban kívül szvsz nem fognak. Kedvező gazdasági klíma mellett szvsz nem is kell, ha az SZKT-t következetesen végrehajtják az utolsó betűig.
több mint 13 éve
Tőled okosabb hsz-ekhez szoktam - ezt csak nagyon kifacsarva tudom értelmezni.... és úgy se látom értelmét. Lehet én nem értem mondjuk... de nem hiszem, hogy az infláiós hatás lenne a legnagyobb gondunk, amikor a szociális kiadásokra, mint költségre tekintünk... szóval ezzel semmit nem érünk.Teljesen fölösleges az 1 millió munkahely, ha nem lesz munkaerő, aki ezt elvállalja.A (nem a nyugdíj alapján számolt) szociális juttatásokat most nyirbálják meg éppen. Úgy hívják infláció.atapapa
2) nem nyírbáljuk meg a szociális juttatásokat, hogy a rokkantnyugdíjasok/segélyen élők inkább elmenjenek dolgozni... ezek fontosabbak.
Igor
Én agresszívebb nyírbálást várok.. egy újabb csomagot. A Széll Kálmán kezdésnek megteszi, ha átmegy.. dee ez még mindig simogatás, a pofon helyett.
több mint 13 éve
Ez az egymilliós ígéret amúgy kezet foghat a közbiztonság két hét alatti javulásával. Jó szlogen volt a választások pár hetében, viszont tökéletes célpont 4 éven át.atapapaMondjuk személy szerint én olyannal nem találkoztam, aki ezt elhitte, pedig ismerek nehézsúlyú idiótákat. Meghogy ők két pofonnal fognak hazazavarni egyeseket. És majd a tanárok és orvosok és rendőrök anyagilag (is) megbecsültek lesznek. Na, ezeket se hitte el senki. Nem a kampányszlogenek miatt nyertek. De ezek miatt - esetleg - veszíthetnek.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 13 éve
Teljesen fölösleges az 1 millió munkahely, ha nem lesz munkaerő, aki ezt elvállalja.A (nem a nyugdíj alapján számolt) szociális juttatásokat most nyirbálják meg éppen. Úgy hívják infláció.
Igor
több mint 13 éve
Teljesen fölösleges az 1 millió munkahely, ha nem lesz munkaerő, aki ezt elvállalja.1) nem tesszük rendbe a munkaképes lakosság/nyugdíjasok arányát
Erre utalt is Mató bácsi amúgy, szóval van a cikkben pozitívum, de még lényegi pozitív intézkedést nem láttam tőlük, pedig 1 éve kormányon vannak. Szóval várok tovább.. és ha 80%-át megvalósítják annak, ami a cikkben van (hiába fele ez mondjuk a kampányígéreteknek), már annak nagyon örülnék neki.
több mint 13 éve
jogos, bár ebben a megszűnésben az idénymeló is benne van, plusz a munkaerőpiaci aktivitás is nőtt (ami nem baj)Miután az utóbbi pár hónapban 85000 megszünt a KSH elemzése szerint, kicsit szkeptikus vagyok a bővüléssel kapcsolatban.zinedine5http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/13/matolcsy_senki_nem_kerulhet_utcara/Függetlenül az ígéret tarthatóságától és a beígért teljesítés elemeitől, az 1M munkahelyet 10 éves időtávra ígérték.
Kedvenc politikusaim egyike természetesen sosem hazudik, de az egymillió uj munkahely elöbb 400000 lett, most már csak 300000, amiből 100-150000 közmunka és 50000 a kifehéredésből jön.
Ha végigszámolom, akkor ez 100-150000 új munkahely.zinedine5
Szóval még kétszer rájuk kell szavazni legalább, hogy emiatt számon lehessen kérni őket 😛atapapa
Ez az egymilliós ígéret amúgy kezet foghat a közbiztonság két hét alatti javulásával. Jó szlogen volt a választások pár hetében, viszont tökéletes célpont 4 éven át.
több mint 13 éve
Miután az utóbbi pár hónapban 85000 megszünt a KSH elemzése szerint, kicsit szkeptikus vagyok a bővüléssel kapcsolatban.http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/13/matolcsy_senki_nem_kerulhet_utcara/Függetlenül az ígéret tarthatóságától és a beígért teljesítés elemeitől, az 1M munkahelyet 10 éves időtávra ígérték.
Kedvenc politikusaim egyike természetesen sosem hazudik, de az egymillió uj munkahely elöbb 400000 lett, most már csak 300000, amiből 100-150000 közmunka és 50000 a kifehéredésből jön.
Szóval még kétszer rájuk kell szavazni legalább, hogy emiatt számon lehessen kérni őket 😛atapapa
több mint 13 éve
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/13/matolcsy_senki_nem_kerulhet_utcara/Függetlenül az ígéret tarthatóságától és a beígért teljesítés elemeitől, az 1M munkahelyet 10 éves időtávra ígérték.
Szóval még kétszer rájuk kell szavazni legalább, hogy emiatt számon lehessen kérni őket 😛
több mint 13 éve
Ha lenne valóban 100ezer új munkahely, tisztességes fizetéssel, már megéri. 😊
több mint 13 éve
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/13/matolcsy_senki_nem_kerulhet_utcara/Kedvenc politikusaim egyike természetesen sosem hazudik, de az egymillió uj munkahely elöbb 400000 lett, most már csak 300000, amiből 100-150000 közmunka és 50000 a kifehéredésből jön.
Ha végigszámolom, akkor ez 100-150000 új munkahely.
több mint 13 éve
Pedig ez egy kommunikációs mestermunka. Hogyan tüntessenek ellened, ha te is egyetértesz velük?Vagy Szíjjártó kaphatna egy Magyar Értelmező Kéziszótárt ajándékba.vadibandiA kormány szerint a szombati szakszervezeti tüntetés a megszorítások ellen irányul – "ezen a ponton találkozik a magyar kormány elképzeléseivel, amelynek politikájába szintén nem férnek bele a megszorítások" – nyilatkozta Szijjártó Péter a Duna Televízióban. 😀zinedine5😂
Azt hiszem megérett a kiadásra egy Szijjártó-magyar nagyszótáratapapa
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Vagy Szíjjártó kaphatna egy Magyar Értelmező Kéziszótárt ajándékba.A kormány szerint a szombati szakszervezeti tüntetés a megszorítások ellen irányul – "ezen a ponton találkozik a magyar kormány elképzeléseivel, amelynek politikájába szintén nem férnek bele a megszorítások" – nyilatkozta Szijjártó Péter a Duna Televízióban. 😀zinedine5😂
Azt hiszem megérett a kiadásra egy Szijjártó-magyar nagyszótáratapapa
több mint 13 éve
A kormány szerint a szombati szakszervezeti tüntetés a megszorítások ellen irányul – "ezen a ponton találkozik a magyar kormány elképzeléseivel, amelynek politikájába szintén nem férnek bele a megszorítások" – nyilatkozta Szijjártó Péter a Duna Televízióban. 😀zinedine5😂
Azt hiszem megérett a kiadásra egy Szijjártó-magyar nagyszótár
több mint 13 éve
A kormány szerint a szombati szakszervezeti tüntetés a megszorítások ellen irányul – "ezen a ponton találkozik a magyar kormány elképzeléseivel, amelynek politikájába szintén nem férnek bele a megszorítások" – nyilatkozta Szijjártó Péter a Duna Televízióban. 😀
több mint 13 éve
Ez is egy vicc. Olyan összegek visszaigénylését követelik gyakorlatilag, amit még nem fizettek be. (és lehet sosem fognak). http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/11/birosag_ele_kerult_a_magyar_afaszabalyozas/
Így is tonnaszámra születnek a fiktív számlák, mi lenne, ha a szabályozás nem így lenne???
több mint 13 éve
én nem a munkát nem preferálom hanem nem kellek sehovaharomtArra gondoltam, hogy a számviteli törvényt nem preferálod te se ha meló van, de hivatalosan nincs. 😉
Adózás, járulékok, ilyen bagatell hülyeségek.