Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
Mondok valamit még: a családi adókedvezmény is igazságtalan. Most ne is a gyerekteleneket nézd, hanem a szüleinket. Ők is felneveltek két gyereket, akkor nekik miért nem jár visszamenőleg?
Gyurma Pappa
Ez alapján tudnék nagyon sok igazságtalan dolgot mondani :d

De hogy kicsit komolyabbra fordítsam, a szüleink például még nem fizettek SZJA-t sem 1988-ig. Öntsük a nyakukba visszamenőleg?

Többször írtam már, nekem az a bajom a több sávval, hogy akiken igazán keresne az állam, azok képesek arra, hogy "optimalizálják" az ilyen jellegű kiadásaikat és a szar magyar adómorál mellett inkább arra kéne törekedni, hogy mindenki megszokja, hogy ezt rendben fizetni kell.

Másik példám: gyerekkori cimbim kemény fizikai melós olyan helyen, ahol tudják a teljesítményüket mérni. A bérük nagyjából úgy jön ki, hogy napi alapbér+teljesítménybér, és a cégnél minden szombaton is dolgozhat, aki akar, ezért a cég dupla napi alapbért ad. Nem zsebbe fizetnek, csak annyit csinálnak, hogy a hétvégi melóért járó dupla napipénzt a teljesítménybérbe foglalva fizeti a munkáltató, papíron nincs hétvégi munkavégzés.

Nos egészen a 2010-es kormányváltásig a haver legfeljebb 2 szombatot vállalt és a hónap vége felé rendre a műszakvezető nyakára járt, hogy megtudja: mennyi is a havi teljesítménye, mert többször előfordult vele korábban, hogy belelógott a felső SZJA-sávba. Egyszerű kétkezi melósként, 2010-ig ha azt látta, hogy túl jók a számai a hónap végéhez közeledve, egész nap alig csinált valamit a munkahelyén.

Viszont 2011 óta ez kb. megszűnt, ha tud, dolgozik négy szombatot, nem lógja el a hónap végét sem, és így a nettója megközelíti több, szombaton nem dolgozó felettese fizetését is.

Szerintem ez az a szemlélet, ami felé tartania kéne az amúgy is termelékenységi gondokkal küzdő országnak.

több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 176 — #NoStress
Kezdjük azzal, hogy kimondottan nagy haszonélvezője vagyok a Fidesz adópolitikájának, két gyerekes, átlag jövedelem feletti keresettel, így semmilyen sértettség nem beszél belőlem. Ahogy már többször mondtam, adótanácsadó vagyok, tehát némi rálátásom.

Soha senki nem fogja nekem megmagyarázni miért igazságtalan az egy kulcsos adó (amiben a "gazdagok" szintén többet fizetnek ugyanazért . a "szogáltatásért".) Ha így vesszük akár még jogos is lehetne 😀JayB
Azért megpróbálom.

Kezdjük ott: nincs igazságos adórendszer, ha lenne minden ország azt használná. ...Gyurma Pappa
Én is megpróbálom. 😊
És innen veszem fel az indoklás fonalát, hogy nincs igazságos adórendszer.
Valóban nincs, de ha lenne se használná azt minden ország.
Mégpedig azért nem, - és most tessék egyet hátralépni, és globálisan szemlélni egy ország működését - mert ha lenne, akkor se fűződne hozzá semmi racionális érdeke egy államnak se, hogy használja.
Ugyanis az állam, és az állampolgár alapvetően ellenérdekelt fél.
Ami így, ha valaki belegondol hülyén is hangzik, de ha piaci alapon tekint a gazdaság működésére, akkor kiviláglik, hogy ami jó az államnak, az rossz az állampolgárnak, és fordítva.
Persze a kapitalizmusban nem minden egyes állampolgárnak, de a nagy többségnek (akár létszám, akár jövedelem alapján csoportosítunk).
Ezt leginkább a nagy vegasi kaszinókkal tudnám párba állítani.
Jelenleg a vegasi kaszinók kaszálnak, mivel bevételi rendszereik úgy vannak kalibrálva (nyerőgépek 97-3 viszatérítési %, rulett 1:36-hoz kifizetés 37 v. 38 szám esetén, stb.), hogy ez történjen, hiszen ha nem így lenne, akkor nem a kaszinók üzemeltetői realizálnák a profitot, és egyszerűen bezárnának, hülyék lennének finanszírozni a szerencsevadászokat.
Viszont luxusszállások, étel-ital, showműsorok vannak ingyen, magáról a játék élvezetéről nem is beszélve.
Tehát van egy szűk réteg, aki fizet, de úgy érzi jól jár, és mindig lesznek nagy tömegek, akik meg ott hagyják ingük-gatyájuk.
Mégse jut egyikünknek se eszébe, hogy elmenjen Vegasba, és alapítson egy kaszinót, ahol mindenki nyer, ő meg beletolja az összes pénzét.
Az állam feladatainak ellátásához pénzre van szüksége. Adók, illetékek, engedélyek, monopóliumok, stb. formájában tud rá szert tenni, és a közhiedelemmel ellentétben nem azt adja, hogy ingyen étel, ingyen oktatás, ingyen orvosi ellátás, hanem pusztán annyit, hogy van.
Hogy létezik, és biztosít egyfajta tervezhető keretet (állama válogatja, hogy mennyire tervezhetőt) állampolgárainak.
Ez a biztonság korról-korra változik.
10000 éve nem volt állam, az erősebb megölhette a gyengébbet, aztán ment tovább.
1000 éve már létezett a világ kb 10%-án, de még nagyon kaotikus volt, nagyon kötött kasztrendszerekkel, rengeteg hibával, nagyfokú kiszolgáltatottsággal.
100 éve már szinte az egész Földön államokban éltek az emberek, és már akkorra rájöttek, hogy ez bár elengedhetetlenül szükséges szegénynek, gazdagnak egyaránt, de nem igazságos.
Mostanra viszont olyannyira megszokott a civilizáltan, államban történő létezés, hogy elfelejtődni látszik, hogy ennek bizony ára van.
El lehet képzelni egy olyan világot, ahol ugyan nincs adó, de állam se létezik.
Bárkit hazafelé megerőszakolhatnak, megölhetnek, bárkitől pusztán az erősebb, elszántabb, eltökéltebb, gátlástalanabb elveheti bármilyét, és kb. azon a szinten lennénk, mint mondjuk 2500 éve.
Nekem - kerül, amibe kerül - megéri, hogy van esélyem arra, hogy veszek egy számítógépet, telefont, stb. és nem arra megy el az energiáim 90%-a, hogy erre vigyáznom kell, vagy az életemet féltve kell járnom-kelnem, hogy nem kényszerítenem kell egy orvost, hogy gyógyítson meg, nem erőszakkal kell egy szolgáltatást kiharcolnom.
Visszakanyarodva a kiindulási ponthoz: nincs igazságos adórendszer, mert az állam és polgára gazdaságilag ellenérdekelt fél, mégha az egyik nélkül tulajdonképpen nem is létezne a másik.

Tehát koknlúzióként én mindenkinek azt szoktam a környezetemben is javasolni, hogy van egy adott rendszer, közeg, és abban próbálja meg megtalálni a boldogságát, boldogulását, érvényesülési lehetőségeit, az ő szintjén ne azzal foglalkozzon, hogy szerinte mi nem igazságos, hisz ez részéről forrás- és energiapazarlás, hanem tegyen meg minden tőle telhetőt a lehetőségei maximális kihasználására, ne ideákkal törődjön, hanem pragmatikusan a valósággal, és tetteiben arra reflektáljon.
Hisz ha nem így tesz tulajdonképpen egyetlen emberrel babrál csak ki - saját magával.
Ez meg felettébb értelmetlen lenne.
Persze egy bizonyos szint fölött bele lehet adott rendszerekbe piszkálni, hisz minden rendszernek vannak hiányosságai, csak ugye ennek a rendszer ritkán örül, tehát felkészültlenül, átgondolatlanul, kellő erő, tudás, és tapasztalat híjján inkább botor, mint bátor dolog.

több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
Kezdjük azzal, hogy kimondottan nagy haszonélvezője vagyok a Fidesz adópolitikájának, két gyerekes, átlag jövedelem feletti keresettel, így semmilyen sértettség nem beszél belőlem. Ahogy már többször mondtam, adótanácsadó vagyok, tehát némi rálátásom.

Soha senki nem fogja nekem megmagyarázni miért igazságtalan az egy kulcsos adó (amiben a "gazdagok" szintén többet fizetnek ugyanazért . a "szogáltatásért".) Ha így vesszük akár még jogos is lehetne 😀JayB
Azért megpróbálom.

Kezdjük ott: nincs igazságos adórendszer, ha lenne minden ország azt használná. Azonban bármilyen, az adott pillanatban tökéletes adórendszer kineveli a tehetséges, szerencsés, sikeres stb. embereket, akik haszonélvezői lesznek az adott rendszernek. És ilyenkor reagál az állam: vagy a szegényeket kezdi el támogatni, vagy a gazdagokat büntetni, vagy a kettőt ötvözi, mint pl. a magyar adórendszer korábban.

Az egykulcsos adórendszer legfőbb előnye, hogy a jövedelemkülönbségeket nem veszi figyelembe az adóztatásnál, és egységes adókulccsal vonja el a jövedelmet az egyes állampolgároktól. Viszont eleve nagyon nehéz általános kedvezményt beletenni, így az alacsonyabb jövedelműek szempontjából nézve ott jelenti a problémát, hogy az alacsonyabb nominális jövedelmükből veszítenek el ugyanakkor nominális részt, mint amit magasabb jövedelműek (fun fact: a magyar átlagjövedelem úgy jön ki, hogy a 90%-a a jövedelmek alatta van, 10% van csak felette).

Így eleve nem igaz, hogy a gazdagok többet fizetnek, mert nominálisan ugyan magasabb a szám, viszont a fogyasztásuk nem kerül többe, mint a szegényeknek, hiszen ugyanazt a tejárat kell megfizetniük. Akkor lenne igazad, ha a jövedelemmel egyenes arányban nőne a fogyasztás ára is, viszont ez nem igaz.

Arról nem is beszélve, hogy egy adót nem lehet önmagában megítélni, a költségvetésnek szüksége van erre az összegre, 500 milliárdot nem lehet kidobni egy pillanat alatt. Az egykulcsos ellentételezésére a fogyasztási adókat növelték, azok viszont ugyanannyira terhelik a szegényeket, mind a gazdagokat, akik így az eleve alacsonyabb jövedelmükből kénytelenek magasabb fogyasztási adókat leróni, tehát megint rosszabbul jártak.

A másik, hogy az adó nem szolgáltatás. Az adó egyetlen "feladata", hogy az állami költségvetést fenntartsa. Nem jár érte ellenszolgáltatás, tehát ha úgy nézzük, a szegényebbek a jövedelmükhöz képest sokkal jobban hozzájárulnak, arról ne is beszéljünk, hogy az ő jövedelmük nagy része fogyasztásra megy el, így a fogyasztási adók is jobban terhelik.

Mondok valamit még: a családi adókedvezmény is igazságtalan. Most ne is a gyerekteleneket nézd, hanem a szüleinket. Ők is felneveltek két gyereket, akkor nekik miért nem jár visszamenőleg?

Összességében a mostani magyar adórendszer nem igazságos. Az előző sem volt az, csak az másoknak volt hátrányos.

több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 728
Ha valakinek lett volna kétsége efelől, ezek is nagyon hülyék:  negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/02/08/4K_valasztasi_program
A 300e Ft-os legfelső SZJA sáv mindennek a legalja.Schleck
400-as bruttóval fizet most x 64000 SZJA-t, ezzel a 3 kulcsos faszsággal kora reggeli sacc per kb számításaimmal fizetne 75 ezret . Ez nem olyan bődületes, ettől független ez egy újabb hülye gondolat. Soha senki nem fogja nekem megmagyarázni miért igazságtalan az egy kulcsos adó (amiben a "gazdagok" szintén többet fizetnek ugyanazért . a "szogáltatásért".) Ha így vesszük akár még jogos is lehetne 😀
több mint 11 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Ha valakinek lett volna kétsége efelől, ezek is nagyon hülyék:  negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/02/08/4K_valasztasi_program
A 300e Ft-os legfelső SZJA sáv mindennek a legalja.

több mint 11 éve
MMMS Indianapolis Colts 2 326 — 51st state
akkor most Magyarorszagnak kikene lepnie az europai uniobol ?
kivancsi vagyok felfogod-e az osszefuggest az eszmefuttatasod es a kerdesem kozott ...MMMS
Nekem nem sikerült. Elmagyaráznád?gdavid
nem. a te esetedben az a velemenyem (ha nem sikerul, akkor megalapozatlanul), h eleg ertelmes vagy h ragyere magadtol is.MMMS
Menj a francba Fake xD De akkor sem értek veled egyet 😉gdavid
melyik reszevel ? 😀

the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
kivancsi vagyok felfogod-e az osszefuggest az eszmefuttatasod es a kerdesem kozott ...MMMS
nem. a te esetedben az a velemenyem (ha nem sikerul, akkor megalapozatlanul), h eleg ertelmes vagy h ragyere magadtol is.MMMS
Menj a francba Fake xD De akkor sem értek veled egyet 😉

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 11 éve
nem. a te esetedben az a velemenyem (ha nem sikerul, akkor megalapozatlanul), h eleg ertelmes vagy h ragyere magadtol is.

the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
Nekem nem sikerült. Elmagyaráznád?

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 11 éve
Pedig tényleg nem ránk tartozik. Tudjuk hogy mennyibe fog kerülni, mikor és mennyi ideig, mire költjük, mi lesz a haszna. Más egyéb az átlagpolgár számára fontos? Szerintem nem. Az hogy az index valamilyen faszfej szakértője nem tudja paragrafusonként ízekre szedni a pontos szerződést szerintem kibírható. Nem akkora volumenű dolog ez mint amit csinálnak belőle.JayB
te fogod az adódból fizetni nem én 😊 szóval szard is le.

döbbenetesen ez a mínusz nullás ingerküszöb ebben az országban, döbbenetes.Amadeus91
Miért szerinted kinek kell egy ilyet finanszírozni ha nem nekünk? Hol finanszírozza ezt más? Döbbenetes ez a szar is keserű hozzáállás ebben az országban, döbbenetes.JayB
csak ha "mi" finanszírozzuk (továbbra is ti 😊 ), akkor az a minimum, hogy szeretném látni, hogy hány évig (papíron 30, aztán a jó isten tudja) fogok finanszírozni, mit és mennyivel. Az nem működik, hogy én azt mondom neked, hogy kötöttem Jóska bácsival 50 évre egy szerződést, ahhoz neked lófasz közöd van, hogy mennyi a teljes összeg, mire megy, meg amúgy is hülye vagy hozzá, ne érdekeljen (ala' Wittner Mária), csak havonta jössz 100 rugóval nekem. Még azt sem írhatom, hogy fixen, mert valószínűleg nem forint hitelt kaptunk Jóska bácsitól, hanem ronda csúnya rossz devizát. Sőt, Jóska bácsi mostantól megmondhatja neked a saját kis kuckódban, szintén 50 évig, hogy mennyi az annyi, szóval ha nem tetszik, akkor kuss.

hát nem csodálatos?Amadeus91
kivancsi vagyok felfogod-e az osszefuggest az eszmefuttatasod es a kerdesem kozott ...

több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 215
Pedig tényleg nem ránk tartozik. Tudjuk hogy mennyibe fog kerülni, mikor és mennyi ideig, mire költjük, mi lesz a haszna. Más egyéb az átlagpolgár számára fontos? Szerintem nem. Az hogy az index valamilyen faszfej szakértője nem tudja paragrafusonként ízekre szedni a pontos szerződést szerintem kibírható. Nem akkora volumenű dolog ez mint amit csinálnak belőle.JayB

döbbenetesen ez a mínusz nullás ingerküszöb ebben az országban, döbbenetes.Amadeus91
Miért szerinted kinek kell egy ilyet finanszírozni ha nem nekünk? Hol finanszírozza ezt más? Döbbenetes ez a szar is keserű hozzáállás ebben az országban, döbbenetes.JayB
csak ha "mi" finanszírozzuk (továbbra is ti 😊 ), akkor az a minimum, hogy szeretném látni, hogy hány évig (papíron 30, aztán a jó isten tudja) fogok finanszírozni, mit és mennyivel. Az nem működik, hogy én azt mondom neked, hogy kötöttem Jóska bácsival 50 évre egy szerződést, ahhoz neked lófasz közöd van, hogy mennyi a teljes összeg, mire megy, meg amúgy is hülye vagy hozzá, ne érdekeljen (ala' Wittner Mária), csak havonta jössz 100 rugóval nekem. Még azt sem írhatom, hogy fixen, mert valószínűleg nem forint hitelt kaptunk Jóska bácsitól, hanem ronda csúnya rossz devizát. Sőt, Jóska bácsi mostantól megmondhatja neked a saját kis kuckódban, szintén 50 évig, hogy mennyi az annyi, szóval ha nem tetszik, akkor kuss.

hát nem csodálatos?
több mint 11 éve

Miért szerinted kinek kell egy ilyet finanszírozni ha nem nekünk? Hol finanszírozza ezt más? Döbbenetes ez a szar is keserű hozzáállás ebben az országban, döbbenetes.
több mint 11 éve
Ha én politikus lennék és lenne valamennyi eszem (ki-ki döntse el, melyik nem igaz rám :p), akkor például egy fillér koszos pénzt se tartanék a saját nevemen. Se a Kajmán-szigeteken, se az OTP-ben. Vagy nem lenne a nevemen 100 milliós autópark havi 300ezres nettó fizetés mellett. Ezeket a hibákat mind elkövették a bebukott szoci politikusok.

A fideszesek gondolom okosabban csinálják, bár pont egy államtitkárt, Várhegyi Attilát ítélt el a bíróság fideszes kormány alatt, Polt főügyészsége mellett.

De még ezeknél is fontosabbnak tartom, hogy amikor egy kompromittáló ügyről értesül a nagyközönség, azt rendszerint az ellenérdekelt politikai erő narratívája mellett teszi, ami még akkor is elfogult, ha az adott politikus nem laikus, hanem gyakorlott jogász.
Ezt a körülményt a legtöbbször figyelmen kívül hagyják az emberek, és különösen akkor fogadják el kész tényként a politikai sárdobálást, ha a gyanúba kevert személy a számukra kevésbé rokonszenves oldalon áll.atapapa
Iszonyat balfasz mód csinálják a szocik.Capone dollárban volt milliárdos úgy hogy egy fillért nem tudtak évekig hozzá kötni 😛 Fidesznél meg a Simon ügy előtt gondolom mindenkinek a szájába rágták hogy egy 300 forintos Fárai Kincse sem lehet náluk az elkövetkezendő hónapokban. Lennék ott stróman 😊
több mint 11 éve
 444.hu/2014/02/12/hol-lehet-felnyomni-a-rezsicsokkentes-ellenzoit/

"Ha véletlenül a rezsicsökkentés ellen tevékenykedőkről lenne tudomása az egybegyűlteknek, akkor egy, a bejáratnál átvehető formanyomtatványon névvel jelenthetik be a csökkenést akadályozókat, az eseteket pedig kivizsgálják."

Szegény Hofi, ha ezt látná.
több mint 11 éve
Brutál ez a híradó, mintha a 1970-ben lennénk....
25 évvel a rendszerváltás után....
Nagyon kéne vmi kormányváltás, mert 4 év múlva már Észak-Korea szintjén leszünk.gabokocka
Azért egy hiradót ne azonosítsunk már a valósággal.
Ha nem az M1-ből akarod beszerezni a releváns infókat, csak 40 másik tévécsatorna, 100 rádió, 200 írott sajtóorgánum és 600000000 honlap áll rendelkezésedre.
És ha ezek valamelyikén hőzöngsz, nem írtódsz ki hetedíziglen.
Azért egy kicsit messze még Észak-Korea.
Tulbuzgó hülyék meg rendszer- és országfüggetlenül mindig voltak, vannak és lesznek.Sobri Jóska
 waterfordwhispersnews.com/2014/01/21/north-korea-lands-first-ever-man-on-the-sun-confirms-central-news-agency/

North Korea Lands First Ever Man On The Sun, Confirms Central News Agency
több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
Ha én politikus lennék és lenne valamennyi eszem (ki-ki döntse el, melyik nem igaz rám :p), akkor például egy fillér koszos pénzt se tartanék a saját nevemen. Se a Kajmán-szigeteken, se az OTP-ben. Vagy nem lenne a nevemen 100 milliós autópark havi 300ezres nettó fizetés mellett. Ezeket a hibákat mind elkövették a bebukott szoci politikusok.

A fideszesek gondolom okosabban csinálják, bár pont egy államtitkárt, Várhegyi Attilát ítélt el a bíróság fideszes kormány alatt, Polt főügyészsége mellett.

De még ezeknél is fontosabbnak tartom, hogy amikor egy kompromittáló ügyről értesül a nagyközönség, azt rendszerint az ellenérdekelt politikai erő narratívája mellett teszi, ami még akkor is elfogult, ha az adott politikus nem laikus, hanem gyakorlott jogász.
Ezt a körülményt a legtöbbször figyelmen kívül hagyják az emberek, és különösen akkor fogadják el kész tényként a politikai sárdobálást, ha a gyanúba kevert személy a számukra kevésbé rokonszenves oldalon áll.

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 928 — Cowboys fan
nehezen is tudtam értelmezni, mit akarsz Kellerrel mondani, de asszem nagyjából sikerült. pontosan kurva mindegy, hogy Kellernek könnyebb lett volna kutakodnia, merthogy nem akadályozta holmi kétharmad. volt egy láthatatlan fal, amiről mindig visszapattant.
slowmotion
Népszerű érv volt ez annak idején a baloldalon a zsebpénzügyi államtitkárság impotenciájának mentegetésére, pedig Keller még bűncselekmény elkövetésétől se riadt vissza, csak hogy virítson valami eredményt.
Miközben több ügyet maga az ügyészség vitt a bíróság elé, harmatos sikerrel.atapapa
akkor javítsam úgy, hogy "esetleg akkor is visszapattant volna, ha tényleg van a kezében valami"?

Könnyű dolog feljelentgetni mindenkit megalapozott bizonyítékok nélkül, aztán meg mutogatni Poltra. Sőt, még 10 évvel később is lehet erre hivatkozni.atapapa
és ebben az a legjobb, hogy igazából az ember annyira elámul ezen a gyöngyörű érven, hogy fel sem merül benne, hogy esetleg lehet mögötte valami. én csak azt tartom furcsának, hogy itt az egyik oldal olyan béna, hogy hatalmi helyzettől függetlenül eljárások indulnak ellene, a másik meg olyan törvénytisztelő (vagy csak annyira jól zár össze), hogy a legnyilvánvalóbb bűntett izé* is alig akaródzik eljutni tárgyalási szakaszba.

azt hiszem, olyan egervárisan fogok szavazni áprilisban.

* bűntett nem lehet ad definitionem, mert NER NEM.
több mint 11 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Nagyon kéne vmi kormányváltás, mert 4 év múlva már Észak-Korea szintjén leszünk.gabokocka
Ha nem az M1-ből akarod beszerezni a releváns infókat, csak 40 másik tévécsatorna, 100 rádió, 200 írott sajtóorgánum és 600000000 honlap áll rendelkezésedre.
Tulbuzgó hülyék meg rendszer- és országfüggetlenül mindig voltak, vannak és lesznek.Sobri Jóska
így-így. Az amíg nem kapcsolják le a zineternet addig nincs miért aggódni. Ha igen, akkor lehet költözni 😀Gyurma Pappa
Ja ja, Julcsi néni meg a Józsi bácsi is így gondolja Közpénznyelő alsón. Van összesen négy csatornája: MTV1, a két reality show, meg az eresz csatorna. Szart se érdekli őket az internet.
több mint 11 éve
VanillaSky 1 625
De mióta lett az mtvből a fidesz országos párttv-je?
Kormányváltás után. Mondjuk már előtte az MSZP is közreműködött, hogy valamiért megorrolt Gyárfás Tomira és a Pártkeltére. Akkor még hiteles, objektív orákulumok szórták az igét az ország történéseiről. Tomi, Lakat T, Aczél, Orosz vagy Havas. Ahh régi szép idők, kitűnő emberek!

"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
több mint 11 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169
így-így. Az amíg nem kapcsolják le a zineternet addig nincs miért aggódni. Ha igen, akkor lehet költözni 😀Gyurma Pappa
Akkor már nem lehet 😉

több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
így-így. Az amíg nem kapcsolják le a zineternet addig nincs miért aggódni. Ha igen, akkor lehet költözni 😀

több mint 11 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Észak Koreában szerintem a többségnek televíziója se nagyon van.
több mint 11 éve
Persze nyilván lehet tájékozódni a világban történtekről független forrásból, de ilyen propagandagépezet sztem emberemlékezet óta nem volt Magyarországon. És azért a köztévének sztem nem ez volna a feladata. Persze lehet, hogy ez csak az én szubjektív véleményem.gabokocka
Ha te lennél az aktuális kormány, rendelkezésedre állna egy ilyen infrastruktúra, a szükséges források, valamint hozzá passzoló kellemesen szervilis emberanyag, te mit tennél másként annak érdekében, hogy megőrizd a hatalmadat?

több mint 11 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 541 — Keep pounding
Persze nyilván lehet tájékozódni a világban történtekről független forrásból, de ilyen propagandagépezet sztem emberemlékezet óta nem volt Magyarországon. És azért a köztévének sztem nem ez volna a feladata. Persze lehet, hogy ez csak az én szubjektív véleményem.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 11 éve
"Aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba"

"Orbán szerint Magyarországon megvan a politikai stabilitás, ami manapság kulcskérdés, Kínának is ez óriási előnye."

"a sokszor gúnyként emlegetett ázsiai származásunk hirtelen milyen kapós lett a világban"

www.origo.hu/itthon/20140212-orban-viktor-kinaban-beszelt-a-magyar-gazdasagrol.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec

Ez valami stand-up.zinedine5
Nem stand-up, csak üzlet.
"A hazugság egy út ahhoz hogy elmondjuk az igazat valakinek, aki nem tudja."
FVSZ 103-as szabály.