Politika
63 feliratkozó
több mint 14 éve
Most szándékosan rosszul értelmezed? 😊Leírtam, de akkor még egyszer. Ha odaadsz a feleségednek 50e forint költőpénzt, de a külvilágnak azt mondod, hogy a feleséged tartozik neked 50e forinttal, akkor Te a külvilág felé nullszaldós vagy. Mindaddig, amíg arra nem kényszerülsz, hogy elmondjad, hogy Te abból az 50ezerből egy kanyi fillért nem fogsz látni. Akkor válik a Te hiányod -50ezressé.Rossz példa.
tomi-tomi
A feleség már tartozik 50 ezerrel. A külvilág ezt tudja. A külvilágot (vagy ahogy hivatkoztál rá: EU) az egész családi költségvetés érdekli, nem az, hogy a családtagok között hogyan megy ide-oda a lové. Ha tudják, hogy a feleség adósságba verte magát, akkor azt is tudják, hogy ennyivel nagyobb mínuszban van az egész kassza, függetlenül attól hogy egy másik tag mikor ad az egész családi költségvetésből.
Szerintem ez nem volt korrekt, de biztos csak azért akadtam fent rajta, mert rövid időn belül több fontosabb témában olvastam bulvárszintű hatásvadász elemzést a hvg.hu-n tárgyilagosnak ható elemzői köntösben.atapapa
Amíg hivatalosan tartozik, addig az követelés a kölcsönadónak. A külvilág (EU, statisztikai hivatal stb.) kénytelen elfogadni a hivatalos verziót. Tehát az alrendszer vissza fogja fizetni a tartozását. Ha leírják, elengedik, akkor az addigi tartozás kiadássá, a követelés addigi pozitív értéke nullává válik. Viszont amíg ez meg nem történik, addig köteles az ÁHT követelésként nyilvántartani, mert a TB technikailag kölcsönt kért és nem kiadáspótlást.
Ami nem "korrekt" technika, az a kiadáspótlás kölcsönként kezelése ideig-óráig. A HVG semmi inkorrekt dolgot nem követett el, lehet hogy tényleg Te lettél érzékenyebb. (Btw minden ország költségvetése így kezeli az alrendszereinek adott kiadáspótlást.)
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Hű, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a rendőrség vajon hogyan fog dönteni...http://index.hu/belfold/2011/10/06/ki_hol_tuntethet_oktober_23-an/
Egyébként gigaszánalmas megoldás ez is a fityesztől szerintem.
több mint 14 éve
Leírtam, de akkor még egyszer. Ha odaadsz a feleségednek 50e forint költőpénzt, de a külvilágnak azt mondod, hogy a feleséged tartozik neked 50e forinttal, akkor Te a külvilág felé nullszaldós vagy. Mindaddig, amíg arra nem kényszerülsz, hogy elmondjad, hogy Te abból az 50ezerből egy kanyi fillért nem fogsz látni. Akkor válik a Te hiányod -50ezressé.Rossz példa.
tomi-tomi
A feleség már tartozik 50 ezerrel. A külvilág ezt tudja. A külvilágot (vagy ahogy hivatkoztál rá: EU) az egész családi költségvetés érdekli, nem az, hogy a családtagok között hogyan megy ide-oda a lové. Ha tudják, hogy a feleség adósságba verte magát, akkor azt is tudják, hogy ennyivel nagyobb mínuszban van az egész kassza, függetlenül attól hogy egy másik tag mikor ad az egész családi költségvetésből.
Szerintem ez nem volt korrekt, de biztos csak azért akadtam fent rajta, mert rövid időn belül több fontosabb témában olvastam bulvárszintű hatásvadász elemzést a hvg.hu-n tárgyilagosnak ható elemzői köntösben.
több mint 14 éve
Ezért imádom a közgazdaságtant!Már az első mikroökonómia órán elmondták, hogy azért jó ez a tudomány, mert egyszerű a modellalkotás.
Mari néni kimegy a piacra.....

több mint 14 éve
Leírtam, de akkor még egyszer. Ha odaadsz a feleségednek 50e forint költőpénzt, de a külvilágnak azt mondod, hogy a feleséged tartozik neked 50e forinttal, akkor Te a külvilág felé nullszaldós vagy. Mindaddig, amíg arra nem kényszerülsz, hogy elmondjad, hogy Te abból az 50ezerből egy kanyi fillért nem fogsz látni. Akkor válik a Te hiányod -50ezressé.De amíg nem engedi el a tartozást, addig az nem jelenik meg az ÁHT hiányában. tomi-tomiNocsak, miért nem?
Elég összesíteni az alrendszerek aktuális állapotát és kész. Egy mérleg (itt most az ÁHT-mérleg) megvonásához nem kell ide-oda utalgatni a pénzt.
Tehát a könyvelés jelzi, hogy nőtt a hiányunk 313 milliárddal, ebből számítottunk 130 milliárdra. De mi a f@sz a maradék 180 milliárd?! tomi-tomiA cikk nem azt mondja, hogy a különbözetre számítottak, hanem hogy a különbözetre van magyarázat.
Az én kérdésem az, hogy ez a "magyarázott rész" valójában növeli-e az ÁHT hiányát vagy csak technikai jellegű.atapapa
Ez az összesítés történt most! 😊 Pénzt most nem utaltak, azt már rég elutalták, csak eddig ezt elkönyvelték tartozásnak. Most pedig leírták a tartozást.
Van magyarázat: nekünk, állampolgároknak, költségvetési szakemberek számítottak rá, tudták.
Ez a hiány már eddig is 313 milliárd volt, de a könyvelés (úgy tettünk, mintha kölcsönadtunk volna a TB-nek) ezt elfedte. Az összesítés (értsd az eddig sem várt visszafizetés leírása) pusztán megmutatja a valós állapotot.
Valójában már korábban növelte a hiányt, (könyvelés)technikailag most vált mindenki számára nyilvánvalóvá.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
De amíg nem engedi el a tartozást, addig az nem jelenik meg az ÁHT hiányában. tomi-tomiNocsak, miért nem?
Elég összesíteni az alrendszerek aktuális állapotát és kész. Egy mérleg (itt most az ÁHT-mérleg) megvonásához nem kell ide-oda utalgatni a pénzt.
Tehát a könyvelés jelzi, hogy nőtt a hiányunk 313 milliárddal, ebből számítottunk 130 milliárdra. De mi a f@sz a maradék 180 milliárd?! tomi-tomiA cikk nem azt mondja, hogy a különbözetre számítottak, hanem hogy a különbözetre van magyarázat.
Az én kérdésem az, hogy ez a "magyarázott rész" valójában növeli-e az ÁHT hiányát vagy csak technikai jellegű.
több mint 14 éve
De amíg nem engedi el a tartozást, addig az nem jelenik meg az ÁHT hiányában. Az alrendszerek tartozásai az ÁHT könyvelésben vevői tartozások (Eszköz). Abban a pillanatban, hogy leírod, ki kell vezetned az Eszközök oldalról; nő a hiányod.könyveléstechnikailag ezzel az elengedéssel most nőtt az ÁHT hiánya 95 milliárddal. Márpedig az EU-t (és minden statisztikát) ez érdekli.Pont hogy nincs így.
tomi-tomi
Az államháztartásnak egy része a TB-alap. Ha az államháztartás másik része tesz ide pénzt (jelen esetben a központi költségvetés), akkor az államháztartás főösszege változatlan marad.
Az ÁHT hiánya csak akkor nő ezzel az átutalással, ha a TB ezen adóssága a korábban tervezettet haladja meg. Ez is lehet, de akkor azt külön jelezni kéne a cikkben.atapapa
Az más kérdés, hogy ezt mindenki tudja előre, hogy ez fog történni. Ezért magyarázat a hiány össznövekedéséből ez a 95 milliárd. Az igaz, hogy a főösszeg nem változott, de eddig hihettük azt, hogy csak 220 milliárd a hiányunk. Mert eddig úgy tettünk könyvelésileg, mintha ez a pénz befolyna majd.
Tehát a könyvelés jelzi, hogy nőtt a hiányunk 313 milliárddal, ebből számítottunk 130 milliárdra. De mi a f@sz a maradék 180 milliárd?!
több mint 14 éve
könyveléstechnikailag ezzel az elengedéssel most nőtt az ÁHT hiánya 95 milliárddal. Márpedig az EU-t (és minden statisztikát) ez érdekli.Pont hogy nincs így.
tomi-tomi
Az államháztartásnak egy része a TB-alap. Ha az államháztartás másik része tesz ide pénzt (jelen esetben a központi költségvetés), akkor az államháztartás főösszege változatlan marad.
Az ÁHT hiánya csak akkor nő ezzel az átutalással, ha a TB ezen adóssága a korábban tervezettet haladja meg. Ez is lehet, de akkor azt külön jelezni kéne a cikkben.
több mint 14 éve
Egyrészt a HVG elég részletes alcikke(ke)t is közöl az ÁHT alrendszereiről. Azt meg egy HVG-ben ne kelljen már megmagyarázni, hogy a tartozások és a leírt tartozások között van egy jelentős különbség. Tehát könyveléstechnikailag ezzel az elengedéssel most nőtt az ÁHT hiánya 95 milliárddal. Márpedig az EU-t (és minden statisztikát) ez érdekli.http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hiany"A jelentés a 313,5 milliárd forintos eltérésből összesen 130 milliárd forintra ad magyarázatot. Ebből a legnagyobb tétel az, hogy a kormány elengedi a társadalombiztosítási alapok 95 milliárd forintos tartozását a központi költségvetés felé."
küldeném mindenkinek aki szereti!
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....gabtsi
HVG mostanában egyre viccesebb elemzéseket közöl. Nyugodtan leírhatták volna azt is, hogy ha a központi költségvetés az államháztartás egy alrendszerével így "üzletel", az a végső államháztartási főszámokra semmilyen hatással nincs, egyik zsebből megy a pénz a másikba. Vagyis a 313 milliárd élből "csak" 220 milliárd az ÁHT szintjén, ha a kialakult TB-tartozás "terv szerinti" volt.
Az más tészta, hogy a 220 is nagyon sok.atapapa
Másrészt ők is ezt írják, hogy a 313 milliárdból 130 milliárdra van magyarázat, tehát csak papíron most jelent meg a hiány, ezzel lehetett előre számolni. Sokkal izgalmasabb, hogy miből keletkezett a nem várt 220 milliárd hiány.
Szóval, nem vicces, teljesen korrekt.
több mint 14 éve
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hiany"A jelentés a 313,5 milliárd forintos eltérésből összesen 130 milliárd forintra ad magyarázatot. Ebből a legnagyobb tétel az, hogy a kormány elengedi a társadalombiztosítási alapok 95 milliárd forintos tartozását a központi költségvetés felé."
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....gabtsi
HVG mostanában egyre viccesebb elemzéseket közöl. Nyugodtan leírhatták volna azt is, hogy ha a központi költségvetés az államháztartás egy alrendszerével így "üzletel", az a végső államháztartási főszámokra semmilyen hatással nincs, egyik zsebből megy a pénz a másikba. Vagyis a 313 milliárd élből "csak" 220 milliárd az ÁHT szintjén, ha a kialakult TB-tartozás "terv szerinti" volt.
Az más tészta, hogy a 220 is nagyon sok.
Szerinted a Fideszt mennyire érdekli? Majd hoznak egy 2/3ost és nem lesz szuverén 😀TocaAnnak idején már Gyurcsány is módosította a jegybanktörvényt, hogy a korábbi "fideszes" vezetésű monetáris tanácsot felhígítsa az embereivel, de érdekes módon a felhígított monetáris tanács is olyan döntéseket hozott, amelyekért korábban a fideszes tanácsot szidta.
De az Alkotmánybíróság elmúlt egy éves munkájáról is hasonló elemzést olvastam, a csak a fidesz által megválasztottak a döntéseik alapján egyáltalán nem voltak hálásak.
több mint 14 éve
Szerinted a Fideszt mennyire érdekli? Majd hoznak egy 2/3ost és nem lesz szuverén 😀Tocahát csak érdekelje, mert Ausztriában már pengeti a sajtó Magyarország Uniós tagságának a felfüggesztését. (A Bankok szopatása óta.) Na akkor lesz csak szar világ azt hiszem. El tudjátok képzelni mekkora lenne az infláció? Beszarna az egész ország.
több mint 14 éve
igazából nem értem mit vártatok. Már amikor Matolcsyt kinevezték ajvékolt fél Magyarország, hogy nem ért hozzá. KÓKLER. Komolyabb pénzügyi körökben egyszerűen senkinek nézik, mert nem ért hozzá. Ehhez még egy olyan jogász kellett az elnöki székbe, aki sosem praktizált meg egy rakás idióta bölcsész az ELTE-BTK-ről, 1-2 vidéki paraszt, és ezt kaptuk.Ez krvára lényegtelen most sztem, hogy mekkora lesz a hiány.. és igazából a legkisebb probléma, az a mutató, aminél a legkevésbé számít jelen körülmények között, mikor válság/gáz van.Igorértem én, és semmi bajom nem is lenne ezzel, ha nem úton-útfélen ezt hallanánk, hogy mennyire fontos a HÁBORÚ az eladósodottság ellen, és hogy ennek a célnak kell mindent feláldozni.
mert ugye az eredeti terv is az volt, hogy elérjük az EU-nál, hogy ne kelljen tartani a hiányt, vagy hogy a nyugdíjkassza hiánya ne terhelje (statisztikailag) az államháztartást, aztán ugye ez nem sikerült és jött a nyugdíjpénzek bevonása.
és itt nekem csak az érthetetlen, hogy ha minden intézkedés ezt a célt szolgálta, akkor hogy a picsába lehet, hogy mégis majdnem a duplája a tervezettnek ?
és ha ez önmagában nem probléma, de az elmútnyócév hiteltelen gazdaságpolitikáját csak folytatni sikerül így, és legyen bármilyen fasza nagyratörő tervünk, körberöhögnek újfent.
másfél éve mondom, hogy engem nem érdekel, hogy egyes dolgokban milyen ízlése van a kormánynak, vagy milyen (anti)demokratikus rendelkezései vannak, egészen addig, amíg a gazdaság JÓL működik, vagy legalább pályára állt. de ez amit ezek művelnek, az akkora nonsense, hogy lelóg a térképről.gabtsi
Egyébként most jön ki, hogy Orbán és Martonyi is érintett lehet Sukoróban.
több mint 14 éve
Ez krvára lényegtelen most sztem, hogy mekkora lesz a hiány.. és igazából a legkisebb probléma, az a mutató, aminél a legkevésbé számít jelen körülmények között, mikor válság/gáz van.Igorértem én, és semmi bajom nem is lenne ezzel, ha nem úton-útfélen ezt hallanánk, hogy mennyire fontos a HÁBORÚ az eladósodottság ellen, és hogy ennek a célnak kell mindent feláldozni.
mert ugye az eredeti terv is az volt, hogy elérjük az EU-nál, hogy ne kelljen tartani a hiányt, vagy hogy a nyugdíjkassza hiánya ne terhelje (statisztikailag) az államháztartást, aztán ugye ez nem sikerült és jött a nyugdíjpénzek bevonása.
és itt nekem csak az érthetetlen, hogy ha minden intézkedés ezt a célt szolgálta, akkor hogy a picsába lehet, hogy mégis majdnem a duplája a tervezettnek ?
és ha ez önmagában nem probléma, de az elmútnyócév hiteltelen gazdaságpolitikáját csak folytatni sikerül így, és legyen bármilyen fasza nagyratörő tervünk, körberöhögnek újfent.
másfél éve mondom, hogy engem nem érdekel, hogy egyes dolgokban milyen ízlése van a kormánynak, vagy milyen (anti)demokratikus rendelkezései vannak, egészen addig, amíg a gazdaság JÓL működik, vagy legalább pályára állt. de ez amit ezek művelnek, az akkora nonsense, hogy lelóg a térképről.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Szerinted a Fideszt mennyire érdekli? Majd hoznak egy 2/3ost és nem lesz szuverén 😀
több mint 14 éve
Nem tilthatják meg az MNB-nek. Az MNB szuverén szervezet a mindenkori államhatalomtól. Ha mégis megtiltják (ha meg tudják), az szembe ütközik a jogállamisággal, nyíltan kimondható a diktatúra. Ismereteim szerint...
több mint 14 éve
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hianyBepötyögtem v 3 oldalt, 6 linkkel... és elszállt. Szóval most csak röviden.
Ez krvára lényegtelen most sztem, hogy mekkora lesz a hiány.. és igazából a legkisebb probléma, az a mutató, aminél a legkevésbé számít jelen körülmények között, mikor válság/gáz van.
Másrészt meg annyira nyilvánvaló volt.. ez hónapok óta nyílt titok a szakmában, hogy százmilliárdokkal lőnek mellé, a kérdés csak a pontos összeg lesz igazából. Mondok/mutatok inkább valamit, ami egyelőre nem vert fel nagy port, de sokkal nagyobb gáz lesz/lehet sztem.
Sokkal neccessebb az, hogy az önkormányzati hitelek állami átvállalásával baszkodnak (amit Gémesi pedzegetett augusztusban, akkor persze rázta mindenki a fejét - aug 15-i cikk, meg van egy tegnapi fidesz.hu-ról, Rogán nyilatkozott), most meg verik a mellüket, hogy mekkora faszagyerekek a mentéssel...
Ez még egy vicces kör lesz, és ha elbasszák (ami tuti) - akkor meg pláne. Én ettől sokkal jobban tartok..
Most más területeken egyelőre úgyis várni kell, hogy a balfasz szlovákok is átnyomják végre az EFSF szavazást, és normálisan csődbe vihessük a görögöket végre... utána mindenkinek jobb lesz. Ideális esetben Berlusconit is sikerül lemondatni addigra, és lesz ott 1-2 pénzügyminiszter aki elviheti a megszorításokkal kapcsolatos balhékat (lásd Bokros, Bajnai... lassan kelleni fog egy ilyen idehaza is amúgy)
Csak ez az egész rétestészta minél jobban nyúlik, annál több az idő/lehetőség az aggodalmaskodásra, annál többet esik minden piac.. és annál több alkalma van a kormánynak ostobaságokat nyilatkozni (tegnap pl. a forintkamatok emelkedésére kartell-összeesküvés-elméletet gyártottak... hiába mondtak 100-ból 101 közgazdász előre, hogy "EZ LESZ A VÉGE, BAZMEG...ma asszem a Moody's-nak szóltak be megint reflexből) - komolyan, most már azt várom, mikor tiltják meg az MNB-nek, hogy kamatot emeljen..
Áhh..
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
nem tudom miért érzem idevalónakEz nagyon ott van, köszönöm ezt az önfeledt 2 és fél percet 😀
http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3wDiamondsHead44
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 14 éve
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hianyFenomenális... 😀
És a válasz: Csupa balf*sz van körülöttem...
több mint 14 éve
nem tudom miért érzem idevalónakhttp://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 14 éve
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hianyküldeném mindenkinek aki szereti!
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
...kezdete.Dehogynem megszavaztad, legfeljebb nem tudsz róla.Lázárt te is megszavaztad, meg én is megszavaztam, meg mind a 15 millió magyar megszavazta. füligjimmyMagad nevében beszélj,én biza meg nem szavaztam. 😉
Ha este meccs előtt lesz szabad fél órám akkor nyomok egy storyt a Lázár féle sporttámogatásról.
De vannak itt a tarsolyban építkezéses storyk is.
Meg arról is,hogy miért nem lehet Vásárhely főterén ételhordóval áthaladni. 😀Bazzani
A Loki egyik főszponzora a debreceni hőszolgáltató. Reklámozni kell, nehogy véletlenül az emberek átmenjenek egy másik hőszolgáltatóhoz. 😀 Világröhej, mekkora pénzek tűnnek el. És nekem ne ugassa senki, hogy Gyurcsány alatt rosszabb volt. Ami az államigazgatásban az elmúlt egy évben zajlik, az a nagyképű dilettanizmussal "leplezett" szabadrablás.füligjimmy
Mert a dolgok jövőre indulnak be csak igazán, amikor pl. a közbeszerzések alsó határát felviszik 50 millióra.
Vagyis ami most van, az még csak nagyon az eleje a dolgoknak.
8 évig erre vártak, hiszen sok "vállalkozó" zsebébe kell visszatömni a lét, amit az elmúlt 8 évben elköltöttek előre.
több mint 14 éve
Na egy kis szösszenet:ez mekkora már 😀 Akkor olyan mintha oda se adnák azt a pénzt.
Vásárhelyen a sporttámogatás olyan mint a fehér holló. Sokan hallottak róla,de igazából senki sem látta. Szisztematikus munkával, be nem váltott ígéretekkel sikerült tönkretenni a kézilabdát és a hajdanán sikeres kosárlabda is vergődik (idén már alig tudtak elindulni). Volt is zúgolódás a sportbarátok körében. Zúgolódott az NB3as focicsapat is (elvégre több mint 200gyerek focizik itt),hogy kapjon némi pénzmagot. Lázár és barátai (mivel rendes emberek) engedtek a "népakaratnak" és megszavaztak 12millió forintnyi támogatást a HFCnek. Volt nagy öröm,lesz itt pénz,sejehujahajj.
Másnap érkezett a hír,hogy az eddigi ingyenes stadionhasználat megszűnt, a csapat havi egymillióért bérelheti ezentúl a pályát.
Egyikzsebből a másikzsebbe. :/
Egy kis plusz adalék a dologhoz:
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/2014-re_megujulhat_a_vasarhelyi_stadion/2238222/
Stadiont építünk,mert abból sok pénzt ki lehet lopni. Van egy rész benne a sporttámogatás összegéhez is. Na azt kb annyira fogják megkapni a csapatok mint én a Nobel díjat.Bazzani
több mint 14 éve
Na egy kis szösszenet:Vásárhelyen a sporttámogatás olyan mint a fehér holló. Sokan hallottak róla,de igazából senki sem látta. Szisztematikus munkával, be nem váltott ígéretekkel sikerült tönkretenni a kézilabdát és a hajdanán sikeres kosárlabda is vergődik (idén már alig tudtak elindulni). Volt is zúgolódás a sportbarátok körében. Zúgolódott az NB3as focicsapat is (elvégre több mint 200gyerek focizik itt),hogy kapjon némi pénzmagot. Lázár és barátai (mivel rendes emberek) engedtek a "népakaratnak" és megszavaztak 12millió forintnyi támogatást a HFCnek. Volt nagy öröm,lesz itt pénz,sejehujahajj.
Másnap érkezett a hír,hogy az eddigi ingyenes stadionhasználat megszűnt, a csapat havi egymillióért bérelheti ezentúl a pályát.
Egyikzsebből a másikzsebbe. :/
Egy kis plusz adalék a dologhoz:
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/2014-re_megujulhat_a_vasarhelyi_stadion/2238222/
Stadiont építünk,mert abból sok pénzt ki lehet lopni. Van egy rész benne a sporttámogatás összegéhez is. Na azt kb annyira fogják megkapni a csapatok mint én a Nobel díjat.
több mint 14 éve
Politika Magyarországon: Olyan gyorsan cserélnek faszt a szánkban, hogy észre sem vesszük. Ha felnézel, meglepődsz, megint más van a túloldalán.
több mint 14 éve
Dehogynem megszavaztad, legfeljebb nem tudsz róla.Lázárt te is megszavaztad, meg én is megszavaztam, meg mind a 15 millió magyar megszavazta. füligjimmyMagad nevében beszélj,én biza meg nem szavaztam. 😉
Ha este meccs előtt lesz szabad fél órám akkor nyomok egy storyt a Lázár féle sporttámogatásról.
De vannak itt a tarsolyban építkezéses storyk is.
Meg arról is,hogy miért nem lehet Vásárhely főterén ételhordóval áthaladni. 😀Bazzani
A Loki egyik főszponzora a debreceni hőszolgáltató. Reklámozni kell, nehogy véletlenül az emberek átmenjenek egy másik hőszolgáltatóhoz. 😀 Világröhej, mekkora pénzek tűnnek el. És nekem ne ugassa senki, hogy Gyurcsány alatt rosszabb volt. Ami az államigazgatásban az elmúlt egy évben zajlik, az a nagyképű dilettanizmussal "leplezett" szabadrablás.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson