Politika
63 feliratkozó
több mint 14 éve
Lázárt te is megszavaztad, meg én is megszavaztam, meg mind a 15 millió magyar megszavazta. füligjimmyMagad nevében beszélj,én biza meg nem szavaztam. 😉
Ha este meccs előtt lesz szabad fél órám akkor nyomok egy storyt a Lázár féle sporttámogatásról.
De vannak itt a tarsolyban építkezéses storyk is.
Meg arról is,hogy miért nem lehet Vásárhely főterén ételhordóval áthaladni. 😀
több mint 14 éve
Lázárt te is megszavaztad, meg én is megszavaztam, meg mind a 15 millió magyar megszavazta. Magunkra vethetünk amúgy, hogy ilyen férgeket évtizedek óta eltartunk. Debrecenben nem ismerek senkit, aki elégedett lenne Kósával, mert szabad szemmel látszik, hogy hanyatlik a város. Meg lehet nézni a választási eredményeket. Mert inkább nem megy el szavazni senki, mintsem egy ismeretlen függetlenre voksoljanak. Jövőre kurva nagy lázongások lesznek a polgik részéről, mert ugye eddig ment a kussolás, most felvették villámgyorsan ezt a mi mindent tudunk, ti egy rakás szarok vagytok attitűdöt, de meg lehet nézni, hogy azok a városok, ahol szoci polgi volt fideszes közgyűléssel, az szét van rohadva, meg egyenesen ellepi a ganyé. Most biza tartják a markukat, ilyen pályázati pénzre, meg amolyanra, aztán az igények nagyjából 30 százalékára van pénz. Nagyjából márciusra kiderül, kik esnek pofára, veretes lesz a névsor, ha megtudok valami zaftos kis sztorit, azt majd megosztom. 😉Nem mondom, hegy egyetértek a polgármesteri hivatallal, de a tartozások behajtása igencsak macerás kicsiny hazánkban.vadibandiEzt leginkább azok tudják akik megbíztak egyszer is életükben Lázárban.
Ez a tipikus "Más szemében a szálkát,...." tipikus esete.
Amúgy küldhetnének először figyelmeztetést mielőtt szégyenlistára teszik az embert.
Mondom én akinek nincs egy forint tartozása sem a város felé.Bazzani
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 14 éve
Nem mondom, hegy egyetértek a polgármesteri hivatallal, de a tartozások behajtása igencsak macerás kicsiny hazánkban.vadibandiEzt leginkább azok tudják akik megbíztak egyszer is életükben Lázárban.
Ez a tipikus "Más szemében a szálkát,...." tipikus esete.
Amúgy küldhetnének először figyelmeztetést mielőtt szégyenlistára teszik az embert.
Mondom én akinek nincs egy forint tartozása sem a város felé.
több mint 14 éve
Nem mondom, hegy egyetértek a polgármesteri hivatallal, de a tartozások behajtása igencsak macerás kicsiny hazánkban.Látom a város, mint méret kicsit nagy, hogy átérezhető legyen.Ja,csak itt nem hónapos meg éves tartozásokról hanem napokról van szó.
De tegyük fel, hogy az x lakásos társasházban van néhány lakásnak közös költség tartozása, ami miatt nem tudja kifizetni a ház a rezsit!vadibandi
Kollégám 6 napja tartozott valami utánfutó miatt ezerforint környéki összeggel és egyből felkerült a szégyenlistára.
Miközben a milliárdos tartozásokról (amivel a város tartozik évek óta helyi cégeknek) meg kussolnak.
Nem mellesleg a szégyenlistára felkerülő cégek közül is jónéhánynak.
Arról meg ne is beszéljünk,hogy ilyen szintű adatkiterigetésre van e joguk!?Bazzani

több mint 14 éve
Látom a város, mint méret kicsit nagy, hogy átérezhető legyen.Ja,csak itt nem hónapos meg éves tartozásokról hanem napokról van szó.
De tegyük fel, hogy az x lakásos társasházban van néhány lakásnak közös költség tartozása, ami miatt nem tudja kifizetni a ház a rezsit!vadibandi
Kollégám 6 napja tartozott valami utánfutó miatt ezerforint környéki összeggel és egyből felkerült a szégyenlistára.
Miközben a milliárdos tartozásokról (amivel a város tartozik évek óta helyi cégeknek) meg kussolnak.
Nem mellesleg a szégyenlistára felkerülő cégek közül is jónéhánynak.
Arról meg ne is beszéljünk,hogy ilyen szintű adatkiterigetésre van e joguk!?
több mint 14 éve
Látom a város, mint méret kicsit nagy, hogy átérezhető legyen. De tegyük fel, hogy az x lakásos társasházban van néhány lakásnak közös költség tartozása, ami miatt nem tudja kifizetni a ház a rezsit!

több mint 14 éve
Tehettem volna a Gyűlölködjünkbe is:Ez szerintem gusztustalan. Kinek mi köze a másik anyagi helyzetéhez, hogy mennyivel tartozik stb...?!
Vásárhelyi szégyenlista: nyilvánosságra hozták, ki mennyi helyi adóval tartozik
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/vasarhelyi_szegyenlista_nyilvanossagra_hoztak_ki_mennyi_helyi_adoval_tartozik/2242029/
Olyan szégyenlistát mikor csinál Lázár ahol a város milliárdos lejárt tartozásai vannak felsorolva? Az nincs a cikkben,hogy a város jónéhány ember bankszámláját zároltatta párezer forintos tartozásért. Ezek többsége feledékenység,időhiány vagy pénztelenség miatt nem lett befizetve nem pedig akaratból.
6nap tartozás után szégyenlistára kerülni? Szép... :o
U.i.: Én nem vagyok rajta.Bazzani
több mint 14 éve
Tehettem volna a Gyűlölködjünkbe is:Vásárhelyi szégyenlista: nyilvánosságra hozták, ki mennyi helyi adóval tartozik
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/vasarhelyi_szegyenlista_nyilvanossagra_hoztak_ki_mennyi_helyi_adoval_tartozik/2242029/
Olyan szégyenlistát mikor csinál Lázár ahol a város milliárdos lejárt tartozásai vannak felsorolva? Az nincs a cikkben,hogy a város jónéhány ember bankszámláját zároltatta párezer forintos tartozásért. Ezek többsége feledékenység,időhiány vagy pénztelenség miatt nem lett befizetve nem pedig akaratból.
6nap tartozás után szégyenlistára kerülni? Szép... :o
U.i.: Én nem vagyok rajta.
több mint 14 éve
hagyjuk ezt a vitát mert nincs értelme.Nem, azert nem tanulsz/tanultal Amerikaban (felteve, hogy szeretnel/szerettel volna), mert rossz a hozzaallasod. De ez megint egy pelda, hogz lehet mondjuk a nemeteknel tanulni, en tudok rola, pl. teged meg masokat is, de nem tudnek egy erdeklodonek linkeket dobalni, mert engem konkretan sosem erdekelt melyebben.RajnaPont ez a hozzáállás az, ami miatt nem hallasz ilyesmiről. Ha érdekel, megtalálod magad, de ez nem az a dolog, amit mindenki az arcodba tol. Egyébként Sobri mondta, hogy őt pont nem érdekelte a dolog, ergo nem tud róla annyit. Én is hasonlóan vagyok, annyit mindenesetre tudok, hogy a Fulbrightnál pl. érdemes kérdezősködni, ha Amerikába vágyik az ember. De az amerikai és az angliai jelentkezésemet is magam oldottam meg, nem pedig úgy, hogy kértem valami linket bárkitől.RajnaAzért tanulok Németországban - ösztöndíj, meg seggnyalás nélkül - mert szar a hozzáállásom. 😀 +1Amadeus91
több mint 14 éve
Nem, azert nem tanulsz/tanultal Amerikaban (felteve, hogy szeretnel/szerettel volna), mert rossz a hozzaallasod. De ez megint egy pelda, hogz lehet mondjuk a nemeteknel tanulni, en tudok rola, pl. teged meg masokat is, de nem tudnek egy erdeklodonek linkeket dobalni, mert engem konkretan sosem erdekelt melyebben.Azért tanulok Németországban - ösztöndíj, meg seggnyalás nélkül - mert szar a hozzáállásom. 😀 +1Amadeus91ez "google a barátod" elég lapos duma. Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor csak tudsz ebben konkrét címet adni.Amadeus91Pont ez a hozzáállás az, ami miatt nem hallasz ilyesmiről. Ha érdekel, megtalálod magad, de ez nem az a dolog, amit mindenki az arcodba tol. Egyébként Sobri mondta, hogy őt pont nem érdekelte a dolog, ergo nem tud róla annyit. Én is hasonlóan vagyok, annyit mindenesetre tudok, hogy a Fulbrightnál pl. érdemes kérdezősködni, ha Amerikába vágyik az ember. De az amerikai és az angliai jelentkezésemet is magam oldottam meg, nem pedig úgy, hogy kértem valami linket bárkitől.Rajna
több mint 14 éve
Azért tanulok Németországban - ösztöndíj, meg seggnyalás nélkül - mert szar a hozzáállásom. 😀 +1Pont ez a hozzáállás az, ami miatt nem hallasz ilyesmiről. Ha érdekel, megtalálod magad, de ez nem az a dolog, amit mindenki az arcodba tol. Egyébként Sobri mondta, hogy őt pont nem érdekelte a dolog, ergo nem tud róla annyit. Én is hasonlóan vagyok, annyit mindenesetre tudok, hogy a Fulbrightnál pl. érdemes kérdezősködni, ha Amerikába vágyik az ember. De az amerikai és az angliai jelentkezésemet is magam oldottam meg, nem pedig úgy, hogy kértem valami linket bárkitől.RajnaGoogle a barátod. Ha már ott elakadsz, akkor nem neked találták ki a külföldöntanulást gimnáziumban.Sobri Jóskaez "google a barátod" elég lapos duma. Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor csak tudsz ebben konkrét címet adni.Amadeus91
több mint 14 éve
Pont ez a hozzáállás az, ami miatt nem hallasz ilyesmiről. Ha érdekel, megtalálod magad, de ez nem az a dolog, amit mindenki az arcodba tol. Egyébként Sobri mondta, hogy őt pont nem érdekelte a dolog, ergo nem tud róla annyit. Én is hasonlóan vagyok, annyit mindenesetre tudok, hogy a Fulbrightnál pl. érdemes kérdezősködni, ha Amerikába vágyik az ember. De az amerikai és az angliai jelentkezésemet is magam oldottam meg, nem pedig úgy, hogy kértem valami linket bárkitől.ez "google a barátod" elég lapos duma. Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor csak tudsz ebben konkrét címet adni.Amadeus91adj már egy linket vagy elérhetőséget, hogy hol lehet ilyenre jelentkezni kérlek.Amadeus91Google a barátod. Ha már ott elakadsz, akkor nem neked találták ki a külföldöntanulást gimnáziumban.Sobri Jóska
több mint 14 éve
http://www.rotary.hu/digitalcity/projects/rotary/rotary_homepage.jsp?dom=AAAAKTXL&fmn=BAAFHUPA&prt=BAAFHUOF&men=BAAFHUOKhttp://www.ef.co.hu/highschool/
http://www.tanulaskulfoldon.hu/
http://www.karinthy.hu/pages/open/hu/
http://www.yfu.hu/hu/home.html
http://www.afs.hu/
http://www.scholarship.hu/
nu http://www.youtube.com/watch?v=J5Fv8zYz7eo

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 14 éve
ez "google a barátod" elég lapos duma. Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor csak tudsz ebben konkrét címet adni.Google a barátod. Ha már ott elakadsz, akkor nem neked találták ki a külföldöntanulást gimnáziumban.Sobri JóskaNekem is mindenki, akit ismerek ingyen volt, repülőjegyet fizették, különböző programok, csereprogramok, nem tudom pontosan mi, engem soha nem érdekelt, de van sok lehetőség.adj már egy linket vagy elérhetőséget, hogy hol lehet ilyenre jelentkezni kérlek.Amadeus91
És igenis bárki számára elérhető, nem fizetős lehetőségből is van sok, mivel sok ilyen példát tudok.
Egyébként nálunk, még a 90es évek elején a fél osztály volt kint 1 évet így USA és Németo., és most ismerőseim gyerekei közül, csak amire emlékszem Seattle, Toronto, London, Tel-Aviv, Hannover tuti. Egyikük se gazdag.Sobri Jóska
több mint 14 éve
Google a barátod. Ha már ott elakadsz, akkor nem neked találták ki a külföldöntanulást gimnáziumban.adj már egy linket vagy elérhetőséget, hogy hol lehet ilyenre jelentkezni kérlek.Amadeus91Ösztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.RajnaNekem is mindenki, akit ismerek ingyen volt, repülőjegyet fizették, különböző programok, csereprogramok, nem tudom pontosan mi, engem soha nem érdekelt, de van sok lehetőség.
És igenis bárki számára elérhető, nem fizetős lehetőségből is van sok, mivel sok ilyen példát tudok.
Egyébként nálunk, még a 90es évek elején a fél osztály volt kint 1 évet így USA és Németo., és most ismerőseim gyerekei közül, csak amire emlékszem Seattle, Toronto, London, Tel-Aviv, Hannover tuti. Egyikük se gazdag.Sobri Jóska
több mint 14 éve
adj már egy linket vagy elérhetőséget, hogy hol lehet ilyenre jelentkezni kérlek.Nekem is mindenki, akit ismerek ingyen volt, repülőjegyet fizették, különböző programok, csereprogramok, nem tudom pontosan mi, engem soha nem érdekelt, de van sok lehetőség.tudod mennyi egy félév? 1 millió fölött van. Ne mond, hogy az átlag magyar kiperkálja ezt. Nálunk voltak a suliban pl az InTO nevű cégtől a középsuliban anno, ők ilyen kiközvetítők, és tök érdekes előadást tartottak stb..stb...aztán kiderült az ára és uhh. Hirtelen megcsappant az érdeklődés. Tiszta sor, szuper dolog, kinyalják az ember seggét is kb. de nagyon drága a magyar pénztárcának. Ha meg rokonhoz mész ki, maszek alapon, akkor meg nincs az az ország ahol nem raknak vissza mínusz 1 évfolyammal... + mikor visszakerülsz MO-ra, még ott is osztályozóvizsgát tenni.Amadeus91Ösztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.Rajna
több mint 14 éve
Nekem is mindenki, akit ismerek ingyen volt, repülőjegyet fizették, különböző programok, csereprogramok, nem tudom pontosan mi, engem soha nem érdekelt, de van sok lehetőség.Ösztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.RajnaBár nonszensz lenne egy politikust védenem, és nem is teszem, de megemlítem, hogy nem csak a gazdagok kölkei tanulnak külföldön, mondjuk USA-ban, nekem sok ismerősöm/ismerősöm gyermeke töltött kint 1-1 éveket USA-ban is, Németo.-ban is, pedig igencsak az átlagember anyagi helyzetében leledzettek.Sobri Jóskatudod mennyi egy félév? 1 millió fölött van. Ne mond, hogy az átlag magyar kiperkálja ezt. Nálunk voltak a suliban pl az InTO nevű cégtől a középsuliban anno, ők ilyen kiközvetítők, és tök érdekes előadást tartottak stb..stb...aztán kiderült az ára és uhh. Hirtelen megcsappant az érdeklődés. Tiszta sor, szuper dolog, kinyalják az ember seggét is kb. de nagyon drága a magyar pénztárcának. Ha meg rokonhoz mész ki, maszek alapon, akkor meg nincs az az ország ahol nem raknak vissza mínusz 1 évfolyammal... + mikor visszakerülsz MO-ra, még ott is osztályozóvizsgát tenni.Amadeus91
Egyébként nálunk, még a 90es évek elején a fél osztály volt kint 1 évet így USA és Németo., és most ismerőseim gyerekei közül, csak amire emlékszem Seattle, Toronto, London, Tel-Aviv, Hannover tuti. Egyikük se gazdag.
több mint 14 éve
azt nem is állítottam.szerintem ez azért egyáltalán nem elérhető opció a nagy átlagnak.Amadeus91azt mondjátok meg, hogy mi erről az állami középiskolában miért nem hallottunk?Amadeus91a haver államiba járt (magán középsuli annyira nem is jellemző itthon). mondjuk őrülten jó tanuló volt, kereste és ki is használta az ezzel járó előnyöket.atapapa
több mint 14 éve
szerintem ez azért egyáltalán nem elérhető opció a nagy átlagnak. Egy-két frekventáltabb kéttanos intézményben van lehetőség 1-2 hónap kint létre. pedig van az ismeretségi körömben több olyan ember is aki top3 helyezést ért el OKTV-n, mégsem hallottam még tőlük sem, hogy egy év itt, egy év ott külföldön.azt mondjátok meg, hogy mi erről az állami középiskolában miért nem hallottunk?Amadeus91a haver államiba járt (magán középsuli annyira nem is jellemző itthon). mondjuk őrülten jó tanuló volt, kereste és ki is használta az ezzel járó előnyöket.atapapa
több mint 14 éve
azt mondjátok meg, hogy mi erről az állami középiskolában miért nem hallottunk?Amadeus91a haver államiba járt (magán középsuli annyira nem is jellemző itthon). mondjuk őrülten jó tanuló volt, kereste és ki is használta az ezzel járó előnyöket.
több mint 14 éve
azt mondjátok meg, hogy mi erről az állami középiskolában miért nem hallottunk?ott bizony, egy ismerősöm úgy tanult kint középiskolábanÖsztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.RajnaKözépiskolában?Amadeus91
De elég lehet egy nem csóró kinti rokon is, ha néhány évvel fiatalabb vagyok és nagyon ambicionálom, akkor 1 év kaliforniai középsuli nekem is kinézhetett volnaatapapa
több mint 14 éve
ott bizony, egy ismerősöm úgy tanult kint középiskolábanKözépiskolában?Amadeus91tudod mennyi egy félév? 1 millió fölött van. Ne mond, hogy az átlag magyar kiperkálja ezt. Nálunk voltak a suliban pl az InTO nevű cégtől a középsuliban anno, ők ilyen kiközvetítők, és tök érdekes előadást tartottak stb..stb...aztán kiderült az ára és uhh. Hirtelen megcsappant az érdeklődés. Tiszta sor, szuper dolog, kinyalják az ember seggét is kb. de nagyon drága a magyar pénztárcának. Ha meg rokonhoz mész ki, maszek alapon, akkor meg nincs az az ország ahol nem raknak vissza mínusz 1 évfolyammal... + mikor visszakerülsz MO-ra, még ott is osztályozóvizsgát tenni.Amadeus91Ösztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.Rajna
De elég lehet egy nem csóró kinti rokon is, ha néhány évvel fiatalabb vagyok és nagyon ambicionálom, akkor 1 év kaliforniai középsuli nekem is kinézhetett volna
több mint 14 éve
Középiskolában?Ösztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.RajnaBár nonszensz lenne egy politikust védenem, és nem is teszem, de megemlítem, hogy nem csak a gazdagok kölkei tanulnak külföldön, mondjuk USA-ban, nekem sok ismerősöm/ismerősöm gyermeke töltött kint 1-1 éveket USA-ban is, Németo.-ban is, pedig igencsak az átlagember anyagi helyzetében leledzettek.Sobri Jóskatudod mennyi egy félév? 1 millió fölött van. Ne mond, hogy az átlag magyar kiperkálja ezt. Nálunk voltak a suliban pl az InTO nevű cégtől a középsuliban anno, ők ilyen kiközvetítők, és tök érdekes előadást tartottak stb..stb...aztán kiderült az ára és uhh. Hirtelen megcsappant az érdeklődés. Tiszta sor, szuper dolog, kinyalják az ember seggét is kb. de nagyon drága a magyar pénztárcának. Ha meg rokonhoz mész ki, maszek alapon, akkor meg nincs az az ország ahol nem raknak vissza mínusz 1 évfolyammal... + mikor visszakerülsz MO-ra, még ott is osztályozóvizsgát tenni.Amadeus91
több mint 14 éve
Ösztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.tudod mennyi egy félév? 1 millió fölött van. Ne mond, hogy az átlag magyar kiperkálja ezt. Nálunk voltak a suliban pl az InTO nevű cégtől a középsuliban anno, ők ilyen kiközvetítők, és tök érdekes előadást tartottak stb..stb...aztán kiderült az ára és uhh. Hirtelen megcsappant az érdeklődés. Tiszta sor, szuper dolog, kinyalják az ember seggét is kb. de nagyon drága a magyar pénztárcának. Ha meg rokonhoz mész ki, maszek alapon, akkor meg nincs az az ország ahol nem raknak vissza mínusz 1 évfolyammal... + mikor visszakerülsz MO-ra, még ott is osztályozóvizsgát tenni.Amadeus91viccelsz...Szíjjártó apuci pénzén az USA-ban járt Gimibe. Sok fingja lehet akkor a "magyar valóságról"... tudom, hogy 1 évig volt tán kint, de az a társadalmi réteg, amely ki tudja a kölkét küldeni ilyen utakra, az le se szarja az átlag ember gondjait.Amadeus91Bár nonszensz lenne egy politikust védenem, és nem is teszem, de megemlítem, hogy nem csak a gazdagok kölkei tanulnak külföldön, mondjuk USA-ban, nekem sok ismerősöm/ismerősöm gyermeke töltött kint 1-1 éveket USA-ban is, Németo.-ban is, pedig igencsak az átlagember anyagi helyzetében leledzettek.Sobri Jóska