Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Most jöttem át a Flórián téren. Bús Balázsos Fideszes sátornál tömegek, a DK-s Kiss Lászlónál semmi, remélem ez a féreg nem jut megint hatalomra itt, ezért még képes vagyok a DK-ra leszavazni a kerületben.
több mint 1 éve
Tolna vármegyében 750 jelölt indul, ebből van 7 DK-s (mind Szekszárdon), 1 Nép pártján (Tamásiban), ezek közül egy polgármesterjelölt sincs, illetve van még 37 Mi Hazánkos jelölt a megyében. a többi ellenzéki párt nem indít jelöltet. de ahogy néztem a többi vármegyében sem nagyon különböző a helyzet az arányokat tekintve. erről ennyit.nézegetem a valasztas.hu-n az önkormányzati képviselő illetve a polgármesterjelölteket. egy dolog feltűnt. a legtöbb tízezres vagy az alatti településeken az ellenzéki pártoknak egyszerűen nincsen jelöltje. indulnak jelöltek a fidesztől, néhány független vagy helyi egyesületi jelölt. még mi hazánkos jelöltekből is sokkal többet láttam ilyen településeken, mint bármelyik más ellenzéki párttól. így aztán nem csoda, hogy a fidesz letarolja a kistelepüléseket, és behúzza a választást."le kell menni vidékre, he"
deyell
random momentumos, aki ezután elhévezett Csepelig.
Amadeus von Dollárbaloldal
buhloone mindstate
több mint 1 éve
telex.hu/gazdasag/2024/04/23/szetszorjak-a-mav-dolgozoit-tobb-szazan-honapokra-home-office-ban-maradhatnakAddig amíg a mozdonyvezetők nem home officeban tolják, nincs gond 😊
Ez is milyen szép magyar történet. Gondolom 2035-re egy adatigénylésre kiadják majd, hogy hány (sok) milliárdba kerül majd a MÁV-nak ez a költözés és hogy mennyivel többe kerül a 3+ hely bérlése az eddig 1-nél, de persze teljesen rendben van, mert nem hibázott senki nyilván, a káosz oka meg egyébként is a GyúrcsánySorosEU...
StormST
több mint 1 éve
telex.hu/gazdasag/2024/04/23/szetszorjak-a-mav-dolgozoit-tobb-szazan-honapokra-home-office-ban-maradhatnakEz is milyen szép magyar történet. Gondolom 2035-re egy adatigénylésre kiadják majd, hogy hány (sok) milliárdba kerül majd a MÁV-nak ez a költözés és hogy mennyivel többe kerül a 3+ hely bérlése az eddig 1-nél, de persze teljesen rendben van, mert nem hibázott senki nyilván, a káosz oka meg egyébként is a GyúrcsánySorosEU...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Sokszor a "függetlennel" védik ki, hogy le ellenzékizzék őket.
több mint 1 éve
Mondjuk az már vidék.nézegetem a valasztas.hu-n az önkormányzati képviselő illetve a polgármesterjelölteket. egy dolog feltűnt. a legtöbb tízezres vagy az alatti településeken az ellenzéki pártoknak egyszerűen nincsen jelöltje. indulnak jelöltek a fidesztől, néhány független vagy helyi egyesületi jelölt. még mi hazánkos jelöltekből is sokkal többet láttam ilyen településeken, mint bármelyik más ellenzéki párttól. így aztán nem csoda, hogy a fidesz letarolja a kistelepüléseket, és behúzza a választást."le kell menni vidékre, he"
deyell
több mint 1 éve
nézegetem a valasztas.hu-n az önkormányzati képviselő illetve a polgármesterjelölteket. egy dolog feltűnt. a legtöbb tízezres vagy az alatti településeken az ellenzéki pártoknak egyszerűen nincsen jelöltje. indulnak jelöltek a fidesztől, néhány független vagy helyi egyesületi jelölt. még mi hazánkos jelöltekből is sokkal többet láttam ilyen településeken, mint bármelyik más ellenzéki párttól. így aztán nem csoda, hogy a fidesz letarolja a kistelepüléseket, és behúzza a választást."le kell menni vidékre, he"
deyell
több mint 1 éve
nézegetem a valasztas.hu-n az önkormányzati képviselő illetve a polgármesterjelölteket. egy dolog feltűnt. a legtöbb tízezres vagy az alatti településeken az ellenzéki pártoknak egyszerűen nincsen jelöltje. indulnak jelöltek a fidesztől, néhány független vagy helyi egyesületi jelölt. még mi hazánkos jelöltekből is sokkal többet láttam ilyen településeken, mint bármelyik más ellenzéki párttól. így aztán nem csoda, hogy a fidesz letarolja a kistelepüléseket, és behúzza a választást.
buhloone mindstate
több mint 1 éve
Kis színes. 24.hu/kultura/2024/04/23/orban-viktor-kispont-galeria-hajlektalansag-adomanygyujtes-utcai-harcosok/#
több mint 1 éve
benne ahogy feriben is a mai napig sokan hisznekorbánban is, és?444.hu/2024/04/23/biologiailag-kitenyesztett-robotoknak-nevezte-magyar-peter-civil-ep-jeloltjeit-schiffer-andras-a-mi-hazank-os-szakacs-arpadot-idezvebenne is mennyien hittek ..
Szavak nincsenek
Negritis, a vajda
r.baggio
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Ez olyan, mint amikor Wales-ben az EU pénzből épített művelődési házban szavaztak kb. 100%-al a Brexitre. Aki az EU ellen megy, annak az EU bödüs, csak a pénze rózsaillatú...és a legszebb ebben:"Nem akarunk háborút és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon!" - OV, 24/04/21Magyarország FALUSI miniszterelnöke, mert a műparaszt úgy gondolja, arrafelé így beszélnek.
"El kell foglalnunk Brüsszelt" - OV, 24/04/21
"Csak a béke, csak a Fidesz" - OV, 24/04/20
"Választási kampányban vagyunk, nem spekulálni kell, hanem lőni, tölteni, lőni, tölteni, harc van" - OV, 24/04/19
"Háború vagy béke. Ez a választás tétje! Mi a béke pártján állunk." - OV, 24/04/19
"Nincs más választásunk, mint elfoglalni Brüsszelt" - OV, 24/03/15"
és a legújabb gyöngyszem: „Én csak akkor tudok segíteni, ha önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz”
hölgyeim és uraim, Magyarország miniszterelnöke.
geci miben élünk
petey
Dzsokijuing
hvg.hu/itthon/20240422_eu-s-penzbol-epult-magtarban-szonokolva-rugta-be-orban-az-ep-kampanyt-amellyel-elfoglalna-brusszelt?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3cjrnGBaq1Terh5zhiCE1D7SuGiWd1zrE_VXWWnw8za-ZOyTocbWqdXXU_aem_AfM4yi2l4s4lBIFcfKcPpfyQKhbOwKF1iZYf7MolMOeuqnH0_HrJz7IDkRGTNxbUG-zk_JJ9YNfltq0I7OwnHJ-A
petey

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
444.hu/2024/04/23/jo-hangulatu-ellenzeki-kampany-ajkan-okirathamisitas-miatt-feljelentette-a-momentum-az-mszp-t-es-inkabb-kulon-indula mai napi "ezért népszerű Magyar Péter" rovatbejegyzés.
több mint 1 éve
orbánban is, és?444.hu/2024/04/23/biologiailag-kitenyesztett-robotoknak-nevezte-magyar-peter-civil-ep-jeloltjeit-schiffer-andras-a-mi-hazank-os-szakacs-arpadot-idezvebenne is mennyien hittek ..
Szavak nincsenek
Negritis, a vajda

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
erről eszembe jut a Trópusi vihar, amikor a feka gyerek megkérdezi a feketére pingált Robert Downey-tól, hogy szerinte olyan mucsai tájszólással beszélnek-e a feketék, ahogy ő azt gondolja"Nem akarunk háborút és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon!" - OV, 24/04/21Magyarország FALUSI miniszterelnöke, mert a műparaszt úgy gondolja, arrafelé így beszélnek.
"Választási kampányban vagyunk, nem spekulálni kell, hanem lőni, tölteni, lőni, tölteni, harc van" - OV, 24/04/19
"Háború vagy béke. Ez a választás tétje! Mi a béke pártján állunk." - OV, 24/04/19
és a legújabb gyöngyszem: „Én csak akkor tudok segíteni, ha önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, ha van a kezemben eszköz”
geci miben élünk
petey
Dzsokijuing
több mint 1 éve
és a legszebb ebben:"Nem akarunk háborút és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon!" - OV, 24/04/21Magyarország FALUSI miniszterelnöke, mert a műparaszt úgy gondolja, arrafelé így beszélnek.
geci miben élünk
petey
Dzsokijuing
hvg.hu/itthon/20240422_eu-s-penzbol-epult-magtarban-szonokolva-rugta-be-orban-az-ep-kampanyt-amellyel-elfoglalna-brusszelt?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3cjrnGBaq1Terh5zhiCE1D7SuGiWd1zrE_VXWWnw8za-ZOyTocbWqdXXU_aem_AfM4yi2l4s4lBIFcfKcPpfyQKhbOwKF1iZYf7MolMOeuqnH0_HrJz7IDkRGTNxbUG-zk_JJ9YNfltq0I7OwnHJ-A
több mint 1 éve
"Nem akarunk háborút és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon!" - OV, 24/04/21Magyarország FALUSI miniszterelnöke, mert a műparaszt úgy gondolja, arrafelé így beszélnek.
geci miben élünk
petey
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
444.hu/2024/04/23/biologiailag-kitenyesztett-robotoknak-nevezte-magyar-peter-civil-ep-jeloltjeit-schiffer-andras-a-mi-hazank-os-szakacs-arpadot-idezveSzakácsot idéz, itt meg is álltam.
Szavak nincsenek
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Mondjuk ez igaz......kivéve, ha a Mi Hazánkkal is megvan a Fidesz többség. Akkor azért nem annyira bármit.Viszont ez MP számára páratlan alkupozíciót jelentene, kvázi bármit kizsarolhatna.Ha MP csak a DK-val tud kormányt alakítani, akkor a Fidesz is csak velük tud. Izgalmas helyzet lenne. 😀A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
Ha minden ebben a mederben haladna - habár 2 hónap alatt sokminden lehet - akkor lesz egy megyei jogú városokban többé-kevésbé, de jelen lévő rendszerellenzék, akik rendelkezni fognak testületekkel, polgármesterekkel, forrásokkal stb. - de ez meg sem közelíti (mondjuk Budapest, meg egy-két megyei jogú város kivételével) a fidesz támogatottságát, és lesz MP aki kvázi mindenhonan csipeget, de azért felül lesz reprezentálva a diplomás, fővárosi és nagyvárosi szavazóknál - ami az ellenzék természetes terepe. És ebből simán lehet az is, hogy lesz két 20% körüli tömb, meg a Fidesz 40% körül és a resztli.
'26 kurva messze van, de ha MP csak akkor tudna kormányt alakítani, ha összeáll a Dobrev stb.-vel, az nagyon nem ugyanaz, mint amikor a vidéki Harmadik út összeáll a Tuskkal. Ott egyszerűen nem működött Tusk, mint Gyurcsány, bárhogy próbálta a PiS. Itthon nagyon is működne. És azt senki ne higyje, hogy a rendszerellenzék csak úgy elengedi majd az eddigi koncot. Nem is beszélve arról, hogy a választási törvény módosítása ugye a Parlament hatásköre. Én már három éve hallom, hogy alapos körzethatár-módosításokat terveznek, és erre lesz most két kvázi "nyugodt" év. De ez, mint bármi más jelenleg, csak ködszurkálás.
(igazából Dzsoki kommentjére reagáltam, csak te olyan szépen kiszedted, nekem meg nem sikerült, sry 😊 )
MC12
Jughead
Dzsokijuing
MC12
A MIÉP-pel is tolt külső támogatásos kormányzást 2001-02-ben.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
"Nem akarunk háborút és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon!" - OV, 24/04/21Békeharc. Nincs új a nap alatt 😊
geci miben élünk
petey
több mint 1 éve
"Nem akarunk háborút és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon!" - OV, 24/04/21"El kell foglalnunk Brüsszelt" - OV, 24/04/21
geci miben élünk
több mint 1 éve
ja, tegnap láttam a Klára asszonyt a Móriczon.a Kutyáéknál amúgy, lehet ment kicsit körülnézni a konkurenciánál, haha
több mint 1 éve
A nőverő MP miatt kellett a nyugodt erő 😀 KényszerkoalícióEzzel a Fidesz eléggé összegyurcsányozná saját magát, nem? 😀 Onnantól mi lenne a mantra?Tehát a DK a Fidesz kitartott pártja (kék-Fidesz), de ha koalíciós kényszer lenne, nem velük menne koalícióba? Az ország érdekei miatt csak megkötnék azt a kompromisszumot.Viszont ez MP számára páratlan alkupozíciót jelentene, kvázi bármit kizsarolhatna.Ha MP csak a DK-val tud kormányt alakítani, akkor a Fidesz is csak velük tud. Izgalmas helyzet lenne. 😀A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
Ha minden ebben a mederben haladna - habár 2 hónap alatt sokminden lehet - akkor lesz egy megyei jogú városokban többé-kevésbé, de jelen lévő rendszerellenzék, akik rendelkezni fognak testületekkel, polgármesterekkel, forrásokkal stb. - de ez meg sem közelíti (mondjuk Budapest, meg egy-két megyei jogú város kivételével) a fidesz támogatottságát, és lesz MP aki kvázi mindenhonan csipeget, de azért felül lesz reprezentálva a diplomás, fővárosi és nagyvárosi szavazóknál - ami az ellenzék természetes terepe. És ebből simán lehet az is, hogy lesz két 20% körüli tömb, meg a Fidesz 40% körül és a resztli.
'26 kurva messze van, de ha MP csak akkor tudna kormányt alakítani, ha összeáll a Dobrev stb.-vel, az nagyon nem ugyanaz, mint amikor a vidéki Harmadik út összeáll a Tuskkal. Ott egyszerűen nem működött Tusk, mint Gyurcsány, bárhogy próbálta a PiS. Itthon nagyon is működne. És azt senki ne higyje, hogy a rendszerellenzék csak úgy elengedi majd az eddigi koncot. Nem is beszélve arról, hogy a választási törvény módosítása ugye a Parlament hatásköre. Én már három éve hallom, hogy alapos körzethatár-módosításokat terveznek, és erre lesz most két kvázi "nyugodt" év. De ez, mint bármi más jelenleg, csak ködszurkálás.
(igazából Dzsoki kommentjére reagáltam, csak te olyan szépen kiszedted, nekem meg nem sikerült, sry 😊 )
MC12
Jughead
Dzsokijuing
vpi
Jughead
több mint 1 éve
444.hu/2024/04/23/biologiailag-kitenyesztett-robotoknak-nevezte-magyar-peter-civil-ep-jeloltjeit-schiffer-andras-a-mi-hazank-os-szakacs-arpadot-idezvebenne is mennyien hittek ..
Szavak nincsenek
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Ezzel a Fidesz eléggé összegyurcsányozná saját magát, nem? 😀 Onnantól mi lenne a mantra?Tehát a DK a Fidesz kitartott pártja (kék-Fidesz), de ha koalíciós kényszer lenne, nem velük menne koalícióba? Az ország érdekei miatt csak megkötnék azt a kompromisszumot.Viszont ez MP számára páratlan alkupozíciót jelentene, kvázi bármit kizsarolhatna.Ha MP csak a DK-val tud kormányt alakítani, akkor a Fidesz is csak velük tud. Izgalmas helyzet lenne. 😀A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
MC12
Jughead
Dzsokijuing
vpi