Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Tehát a DK a Fidesz kitartott pártja (kék-Fidesz), de ha koalíciós kényszer lenne, nem velük menne koalícióba? Az ország érdekei miatt csak megkötnék azt a kompromisszumot.Viszont ez MP számára páratlan alkupozíciót jelentene, kvázi bármit kizsarolhatna.Ha MP csak a DK-val tud kormányt alakítani, akkor a Fidesz is csak velük tud. Izgalmas helyzet lenne. 😀A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
Ha minden ebben a mederben haladna - habár 2 hónap alatt sokminden lehet - akkor lesz egy megyei jogú városokban többé-kevésbé, de jelen lévő rendszerellenzék, akik rendelkezni fognak testületekkel, polgármesterekkel, forrásokkal stb. - de ez meg sem közelíti (mondjuk Budapest, meg egy-két megyei jogú város kivételével) a fidesz támogatottságát, és lesz MP aki kvázi mindenhonan csipeget, de azért felül lesz reprezentálva a diplomás, fővárosi és nagyvárosi szavazóknál - ami az ellenzék természetes terepe. És ebből simán lehet az is, hogy lesz két 20% körüli tömb, meg a Fidesz 40% körül és a resztli.
'26 kurva messze van, de ha MP csak akkor tudna kormányt alakítani, ha összeáll a Dobrev stb.-vel, az nagyon nem ugyanaz, mint amikor a vidéki Harmadik út összeáll a Tuskkal. Ott egyszerűen nem működött Tusk, mint Gyurcsány, bárhogy próbálta a PiS. Itthon nagyon is működne. És azt senki ne higyje, hogy a rendszerellenzék csak úgy elengedi majd az eddigi koncot. Nem is beszélve arról, hogy a választási törvény módosítása ugye a Parlament hatásköre. Én már három éve hallom, hogy alapos körzethatár-módosításokat terveznek, és erre lesz most két kvázi "nyugodt" év. De ez, mint bármi más jelenleg, csak ködszurkálás.
(igazából Dzsoki kommentjére reagáltam, csak te olyan szépen kiszedted, nekem meg nem sikerült, sry 😊 )
MC12
Jughead
Dzsokijuing
több mint 1 éve
.....kivéve, ha a Mi Hazánkkal is megvan a Fidesz többség. Akkor azért nem annyira bármit.Viszont ez MP számára páratlan alkupozíciót jelentene, kvázi bármit kizsarolhatna.Ha MP csak a DK-val tud kormányt alakítani, akkor a Fidesz is csak velük tud. Izgalmas helyzet lenne. 😀A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
Ha minden ebben a mederben haladna - habár 2 hónap alatt sokminden lehet - akkor lesz egy megyei jogú városokban többé-kevésbé, de jelen lévő rendszerellenzék, akik rendelkezni fognak testületekkel, polgármesterekkel, forrásokkal stb. - de ez meg sem közelíti (mondjuk Budapest, meg egy-két megyei jogú város kivételével) a fidesz támogatottságát, és lesz MP aki kvázi mindenhonan csipeget, de azért felül lesz reprezentálva a diplomás, fővárosi és nagyvárosi szavazóknál - ami az ellenzék természetes terepe. És ebből simán lehet az is, hogy lesz két 20% körüli tömb, meg a Fidesz 40% körül és a resztli.
'26 kurva messze van, de ha MP csak akkor tudna kormányt alakítani, ha összeáll a Dobrev stb.-vel, az nagyon nem ugyanaz, mint amikor a vidéki Harmadik út összeáll a Tuskkal. Ott egyszerűen nem működött Tusk, mint Gyurcsány, bárhogy próbálta a PiS. Itthon nagyon is működne. És azt senki ne higyje, hogy a rendszerellenzék csak úgy elengedi majd az eddigi koncot. Nem is beszélve arról, hogy a választási törvény módosítása ugye a Parlament hatásköre. Én már három éve hallom, hogy alapos körzethatár-módosításokat terveznek, és erre lesz most két kvázi "nyugodt" év. De ez, mint bármi más jelenleg, csak ködszurkálás.
(igazából Dzsoki kommentjére reagáltam, csak te olyan szépen kiszedted, nekem meg nem sikerült, sry 😊 )
MC12
Jughead
Dzsokijuing
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
index.hu/gazdasag/2024/04/23/uzemanyag-uzemanyagar-benzin-nagy-marton-kormany-dontes/Mesterterv, egyszer már bejött 😀
Jó lesz ez. Az ezermilliárdos nemmegszorítás jöhet a választás után. Csak ne a zemberek fizessék!
csipkelli
Nagy Marci dilivonatán továbbra sincs fék
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
index.hu/gazdasag/2024/04/23/uzemanyag-uzemanyagar-benzin-nagy-marton-kormany-dontes/Jó lesz ez. Az ezermilliárdos nemmegszorítás jöhet a választás után. Csak ne a zemberek fizessék!
több mint 1 éve
Viszont ez MP számára páratlan alkupozíciót jelentene, kvázi bármit kizsarolhatna.Ha MP csak a DK-val tud kormányt alakítani, akkor a Fidesz is csak velük tud. Izgalmas helyzet lenne. 😀A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
MC12
Jughead
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
És mindez nálunk fordítva?A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
MC12
Először letisztul a terep Budapesten és kiderül, hogy mennyi marad a hithű szavazókat behozó DK-MSZP-P-ből, rendszerkritikus MKKP-ból és a Momentumból.
A vidéket ezután felszántja MP és egy alapvetően a nagyvárosokat és a közepes településeket célzó kampánnyal már ellensúlyozza a falusi miniszterelnök pártját.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Ha MP csak a DK-val tud kormányt alakítani, akkor a Fidesz is csak velük tud. Izgalmas helyzet lenne. 😀A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
MC12
több mint 1 éve
A lengyel felosztás igen korlátozottan ültethető át idehaza. Ott az volt, hogy volt erősen beágyazott városi tömb (Tusk meg a baloldal), ami majdnem olyan erős volt, mint a PiS és ehhez jött egy vidéken jól beágyazott, alapvetően jobbos-centrista tömb (Harmadik út), ami hozta a maga 10-15%-át. Na ezt egyelőre egyáltalán nem látni itthon.A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/04/22/zavecz-magyar-peter-ep-lista-szavazotabor-kozvelemeny-kutatas-aprilisvalóság meg az, hogy a DK befosott, hogy MP tőlük vesz el szavazatokat. összefogtak az MSZP-vel meg a Párbeszéddel, akiket eddig megpróbáltak eltüntetni, ez egy komoly irányváltás tőlük. aztán a nyugati fény meg az egész DK holdudvar (Lattmann Tamás, Vásárhelyi Mária, Friderikusz meg a többiek) folyamatosan támadja MP-t pont úgy ahogy a fidesz, milliós hirdetésekben. van okuk félni, mert a szavazóik jelentős része nem azért szavazott rájuk eddig, mert annyira szeretik Gyurcsányt, aki még az ellenzéki oldalon is népszerűtlen. azért szavaztak rájuk, mert őket látták a legerősebb ellenzéki pártnak. de ez most már megdőlt... tehát kell nekik nagyon most már az a pár százalék MSZP meg Párbeszéd szavazat is.
Závecz szerint Fidesz 33, DK 26, MP 14, Mihazánk 8, Momentum 7, MKKP 5. Pulait még megvárnám.
csipkelli
buhloone mindstate
több mint 1 éve
A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.A bizonytalanok 95%-a 10e főnél nagyobb településeken van, a Fidesz tartalékai a "nem válaszol" vagy a kutatásokba be sem kerülő kistelepüléseken van. Ha már a közvéleménykutatásokról szó volt 😊
Dzsokijuing

több mint 1 éve
Közvéleménykutatás szakmai hozzászólás (igyekszem nem unalmas lenni): az egy félreértés, hogy a kutatás módszertana szignifikáns lenne.Teljesen mindegy, hogy mekkora sokaságról vagy milyen adatprojektről beszélünk a legfontosabb feladat mindig az adatok tisztítása, az alapsokaság jellemzői alapján és a korábbi kutatások eredményein alapuló tisztás és "gazdagítás" után (enrichment, nem tudom hogy fordítják magyarra) létrejött adathalmazt dobjuk be a modellbe, ami megsaccolja a várható eredményeket. A jó modellekhez már nem kell hozzányúlni, azokba csak belehajítjuk a nyers számokat és jönnek a végeredmények.
Amin elvéreznek a magyar kutatók, az az alapsokaság jellemzőinek ismerete és beépítése a tisztításba és az gazdagításba. Ezek miatt hiába dolgoznak matematikusok a modelleken, az alap adatok hibásak. Egyszerűen elavult a tudások az alapsokaságról, kihagynak olyan tényezőket, amikkel már az elején, a kiválasztásnál foglalkozni kellene, és alapvetően sokszor megrendelői adatbázisból dolgoznak, tehát az ellenzéki kutatók, ellenzéknek kedvezőbb eredményeket fognak hozni.
A Závecznél kimondottan igénytelen a szociológia háttér. A főnök végzett szociológiát, és az ő szakmai "elhivatottsága" rányomja a bélyegét minden újító szándékra. Az Iránytűnél elképesztően szar adatbázisból dolgoznak, pontosan tudom, hogy sokszor az 1000 sokaságból azért magas az "nem tudom", mert egyszerűen ezt írják be a kérdezőbiztosok, mert nem érik el.
A Medián annyiban más, hogy ott mivel főleg az enterprise piacon dolgoznak, nincs terük találgatni, így ők igenis foglalkoznak alapsokasági kérdésekkel. A Závecz és az Iránytű főleg a politikai megrendelésekből él, legalábbis amennyire én tudom.
A Századvégnél konkrétan olyan szociológia alapsokaság kutatásokat finanszíroznak, amiről álmodni sem tud egyetlen magyar kutatóintézet, még egyetemi szinten sem, egyedül a CEU vetélkedik velük. Ugye így azért már van egy kontextusa a CEU elüldözésének...

több mint 1 éve
A lengyel felosztási modell jó példa és ami reménykeltő, hogy MP a bizonytalanok táborát kezdte enni.Van egy nagyon jó barátom, egy jó 15 évvel idősebb mint én, tőle hallottam ezt először, még 10 évvel ezelőtt: mindenki a maga szintjén nyomorog. A NER kommunikációs csapata abban nagyon jó, hogy ezt a nyomort tudja keretezni.Az érvelések és viták közben néha nézzetek le a Maslow piramis aljára...Csak ismételni tudom magam
Amíg a magyarok felének tele van a gyomra kirántott hússal meg rizsával, addig nem lesz itt semmi változás...
Próbálkozhat itt bárki bármivel...
gyurczi
gyurczi
Mi mondás a falvakban: ha jön az ellenzék, akkor nem lesz közmunka, ami van, az a kevés, az is elveszik.
Mi mondás a kisvárosokban: ha jön az ellenzék, akkor a kis Balázsnak és a gyerekeinek a Noelusznak és Zoéminak nem lesz lakásra pénzre, mert a CSOK meg a babaváró bizony zárva lesz, és hát gyár sem lesz, ahol dolgozhattok.
Mi mondás a megyei jogú városokban: Fidesz = fejlesztés, ellenzék = nyomor.
Mi a mondás a fővárosban: ott semmi, azt elengedték. Ott trükközni próbálnak.
Ezt a narratívát kellene megváltoztatni, és ezt nem MP fogja, és nem is a mostani ellenzék. Nincs olyan párt, aki az összes mondást hitelesen tudná opponálni. A lengyeleknél sem volt, ott is felosztottá a feladatot. A cseheknél szintén. Az összefogás a megoldás, de nem úgy, ahogy ezt csinálták, hogy összefogtak, majd továbbra is ugyanannak a 1 millió embernek beszéltek, akiken most is marakodnak.
Gyurma Pappa
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
A személyes megkérdezésről csak annyit, hogy amikor még egyetem alatt egy kis mellékesért exit polloztam, az egyik srác úgy döntött, mivel a saját körzete lefutott, elmegy kocsmázni és majd behasalja a válaszokat.Ha minden igaz, a Fideszen kívül egyedül Záveczék dolgoznak személyes megkérdezéssel. Elvileg egyik kutatócégnek sem érdeke látványosan mellélőni, mert akkor teljesen lejáratja magát. Persze, véletlenül se zárnám ki a lehetőségét annak, hogy valaki próbálja picit a megrendelő igényei felé hajlítani az adatokat, de azért van egy határ... (Kovács Gergő szerint ebben az esetben a Momentum volt a megrendelő.) Ezt a hegyvidéki felmérést korábban se tudtam hova tenni, és most se tudom. Nincs rá magyarázatom. Az biztos: nagyon ciki.Javaslat: ne olvassatok Závecz elemzéseket. Ennyi erővel én is jósolhatnék, mert kb. azt csinálják.hvg.hu/itthon/20240328_zavecz-research-kozos-polgarmesterjeloltet-akarnak-a-hegyvideki-ellenzekiek-farkas-csaba-a-legeselyesebb 😊telex.hu/belfold/2024/04/22/zavecz-magyar-peter-ep-lista-szavazotabor-kozvelemeny-kutatas-aprilis7% a Fidesz és Feri között, a kutyák gyengébbek mint a momo - oké 😀 Záveczékre is ráférne már egy “reprezentatív minta” frissítés.
Závecz szerint Fidesz 33, DK 26, MP 14, Mihazánk 8, Momentum 7, MKKP 5. Pulait még megvárnám.
csipkelli
MC12
csipkelli
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Pechjére a másik jelölt nyert 😊
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Van egy nagyon jó barátom, egy jó 15 évvel idősebb mint én, tőle hallottam ezt először, még 10 évvel ezelőtt: mindenki a maga szintjén nyomorog. A NER kommunikációs csapata abban nagyon jó, hogy ezt a nyomort tudja keretezni.Az érvelések és viták közben néha nézzetek le a Maslow piramis aljára...Csak ismételni tudom magam
Amíg a magyarok felének tele van a gyomra kirántott hússal meg rizsával, addig nem lesz itt semmi változás...
gyurczi
gyurczi
Mi mondás a falvakban: ha jön az ellenzék, akkor nem lesz közmunka, ami van, az a kevés, az is elveszik.
Mi mondás a kisvárosokban: ha jön az ellenzék, akkor a kis Balázsnak és a gyerekeinek a Noelusznak és Zoéminak nem lesz lakásra pénzre, mert a CSOK meg a babaváró bizony zárva lesz, és hát gyár sem lesz, ahol dolgozhattok.
Mi mondás a megyei jogú városokban: Fidesz = fejlesztés, ellenzék = nyomor.
Mi a mondás a fővárosban: ott semmi, azt elengedték. Ott trükközni próbálnak.
Ezt a narratívát kellene megváltoztatni, és ezt nem MP fogja, és nem is a mostani ellenzék. Nincs olyan párt, aki az összes mondást hitelesen tudná opponálni. A lengyeleknél sem volt, ott is felosztottá a feladatot. A cseheknél szintén. Az összefogás a megoldás, de nem úgy, ahogy ezt csinálták, hogy összefogtak, majd továbbra is ugyanannak a 1 millió embernek beszéltek, akiken most is marakodnak.

több mint 1 éve
Ez nem hozzáállás, ez vélemény...Én továbbra is azt tudom mondani, hogy nincs tele.Az érvelések és viták közben néha nézzetek le a Maslow piramis aljára...Csak ismételni tudom magam
gyurczi
gyurczi
És ez a hozzáállás az ami magával vonja, hogy nem lesz változás.
Toca
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 1 éve
24.hu/belfold/2024/04/22/otthonfelujitasi-program-2024-harom-bank/Milyen meglepő, a cikk elolvasása nélkül is erre a három bankra tippeltem, nem is értem miért 😀

több mint 1 éve
Én továbbra is azt tudom mondani, hogy nincs tele.Az érvelések és viták közben néha nézzetek le a Maslow piramis aljára...Csak ismételni tudom magam
gyurczi
gyurczi
És ez a hozzáállás az ami magával vonja, hogy nem lesz változás.
több mint 1 éve
Az érvelések és viták közben néha nézzetek le a Maslow piramis aljára...Csak ismételni tudom magam
gyurczi
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 1 éve
Orbán maga magyarázta el, miért kell háborúval riogatni a féleszűeket és miért is kell háborúpártinak beállítani ellenfeleit. pic.twitter.com/ATzPrgd2ou
— Hunique (@Skorpiooh) April 21, 2024
Poloska vagyok.
több mint 1 éve
Aki nincs a tiktokin az nem is létezik egy bizonyos korosztálytól lefelè
több mint 1 éve
MP is észreveszi a platformjait, holnap este TikTok liveot nyomMinimum MC Isti vagy Rugós Beke kalibert várok el
Poloska vagyok.
több mint 1 éve
arra céloztam hogy ezekre szokott sobri lecapni 😀Mivel ez ma kideríthetetlen így olyan nagyot nem vállaltam 😊abban azért nagyobb összegben mernék tenni.óvatosan errefelé 😊
MC12
Negritis, a vajda
Hogy 7 hét múlva is így lesz-e, hàt arra nem mernék fogadni se pro se kontra.
MC12
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Hát... Ahogyan például a Medián először mérte Magyar Pétert... Még Hann Endre is arról beszélt, hogy azt a kutatást nem kell komolyan venni.A Századvég. Egyébként piaci oldalon a Medián készíti a legpontosabb felméréseket, ott van a legjobb szakmai háttér. Sajnos nincs korlátlan forrás.Gyakorlatilag mindegyik nem fideszes cégről ezt hallom, amelyik készít politikai felméréseket, beleértve a Mediánt is. Éppen a Závecz volt a jó példa a személyes megkérdezés miatt. Láthatjuk... Szerinted melyik üti meg az elfogadható szintet?A Závecznél nevetséges szakmai munka zajlik szerintem. Amikor rálátásom volt, akkor sem volt jó.Ha minden igaz, a Fideszen kívül egyedül Záveczék dolgoznak személyes megkérdezéssel. Elvileg egyik kutatócégnek sem érdeke látványosan mellélőni, mert akkor teljesen lejáratja magát. Persze, véletlenül se zárnám ki a lehetőségét annak, hogy valaki próbálja picit a megrendelő igényei felé hajlítani az adatokat, de azért van egy határ... (Kovács Gergő szerint ebben az esetben a Momentum volt a megrendelő.) Ezt a hegyvidéki felmérést korábban se tudtam hova tenni, és most se tudom. Nincs rá magyarázatom. Az biztos: nagyon ciki.Javaslat: ne olvassatok Závecz elemzéseket. Ennyi erővel én is jósolhatnék, mert kb. azt csinálják.hvg.hu/itthon/20240328_zavecz-research-kozos-polgarmesterjeloltet-akarnak-a-hegyvideki-ellenzekiek-farkas-csaba-a-legeselyesebb 😊telex.hu/belfold/2024/04/22/zavecz-magyar-peter-ep-lista-szavazotabor-kozvelemeny-kutatas-aprilis7% a Fidesz és Feri között, a kutyák gyengébbek mint a momo - oké 😀 Záveczékre is ráférne már egy “reprezentatív minta” frissítés.
csipkelli
MC12
csipkelli
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
Jut eszembe: kapaszkodj meg (talán már írtam valamikor), a Publicusról is azt hallottam, hogy a piaci (nem politikai témájú) kutatásai meglepően jók és színvonalasak.🙂
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok