Soccer
41 feliratkozó
2 hónapja
Ezt a Craiovat otthon egy hatossal intézte el az a csapat amelyik UEFA döntőig menetelt egy évvel későbbBundától függetlenül furcsa képződmény volt:Tényleg ne keverjük a BL-t a vébével, teljesen más lebonyolítási rendszer. Btw: nekem szimpatikusabb volt a BEK, ahol csak bajnokcsapatok indulhattak, és egyenes kiesésben játszottak az elejétől a végéig. Az üzleti szempontok ezt is elsöpörték. (Az Intertotó végképp rossz példa. Azt azért találták ki, hogy nyáron, a holtszezonban is lehessen fogadni.)A BL is elvileg a csúcs, ott a konfetti a kiscsapatoknak vagy régen az intertotoNem értem az analógiát. Pont azt írtam, hogy vannak más lehetőségek (azaz más lebonyolítási szisztéma szerint rendezett tornák a klubok szintjén is), amikor kis csapatok találkozhatnak nagyokkal. A világbajnokságnak más kávéháznak kellene lennie.De ilyen alapon jöjjön a superliga klub szinten is mert annak a ZTEnek semmi keresnivalója nem volt azon a szinten hogy a MU ellen játszonSzerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Az, hogy hány meccs van a VB-n globálisan kurva mindegy, mert nem kötelező nézni mindegyiket, sőt, egyiket se, a kicsi orszagok meg örülhetnek, hogy nagyokkal játszanak, vagy ha egy gólt is szereznek akár. Haitiben vagy Curacaon népi hős lesz az a játékos, aki a 15 kapott gól mellett az egyetlen találatukat szerzi, hagy örüljenek.
Én az égvilágon semmi negatívumát nem látom a nagy létszámnak, nem is értem, hogy mi ad okot fanyalgásra. Nem dől el a csoportkörben semmi, majd az egyeneskieséses szakaszban, addig meg jöhetnek a 10-1-ek szakmányban. (82-ben, 24 csapatnál is volt ilyen eredmény ugyebár...) Na de ez miért lenne baj? Pláne négyévente.
Őszentsége Sobri Jóska
Az biztos: már akkor beindult a fuckozás, hogy „felhígult a mezőny” (a 24-es!), amikor 1982-ben legyőztük 10-1-re Salvadort. Közben azért ne felejtsük el, hogy ugyanez a Salvador utána csak 1-0-ra kapott ki Belgiumtól, és csak 2-0-ra attól az Argentínától, amelyiktől mi 4-1-re. A 10-1 ellenére az 1982-es vébé nagyon színvonalas volt, sok remek meccsel, sztárral, drámával. Méltó volt pl. az 1966-oshoz. Borítékolom, hogy a 2026-os nem lesz az.
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Josszi
hu.wikipedia.org/wiki/Intertot%C3%B3-kupa
nagylaza, főpohárnok
2 hónapja
Bundától függetlenül furcsa képződmény volt:Tényleg ne keverjük a BL-t a vébével, teljesen más lebonyolítási rendszer. Btw: nekem szimpatikusabb volt a BEK, ahol csak bajnokcsapatok indulhattak, és egyenes kiesésben játszottak az elejétől a végéig. Az üzleti szempontok ezt is elsöpörték. (Az Intertotó végképp rossz példa. Azt azért találták ki, hogy nyáron, a holtszezonban is lehessen fogadni.)A BL is elvileg a csúcs, ott a konfetti a kiscsapatoknak vagy régen az intertotoNem értem az analógiát. Pont azt írtam, hogy vannak más lehetőségek (azaz más lebonyolítási szisztéma szerint rendezett tornák a klubok szintjén is), amikor kis csapatok találkozhatnak nagyokkal. A világbajnokságnak más kávéháznak kellene lennie.De ilyen alapon jöjjön a superliga klub szinten is mert annak a ZTEnek semmi keresnivalója nem volt azon a szinten hogy a MU ellen játszonSzerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Az, hogy hány meccs van a VB-n globálisan kurva mindegy, mert nem kötelező nézni mindegyiket, sőt, egyiket se, a kicsi orszagok meg örülhetnek, hogy nagyokkal játszanak, vagy ha egy gólt is szereznek akár. Haitiben vagy Curacaon népi hős lesz az a játékos, aki a 15 kapott gól mellett az egyetlen találatukat szerzi, hagy örüljenek.
Én az égvilágon semmi negatívumát nem látom a nagy létszámnak, nem is értem, hogy mi ad okot fanyalgásra. Nem dől el a csoportkörben semmi, majd az egyeneskieséses szakaszban, addig meg jöhetnek a 10-1-ek szakmányban. (82-ben, 24 csapatnál is volt ilyen eredmény ugyebár...) Na de ez miért lenne baj? Pláne négyévente.
Őszentsége Sobri Jóska
Az biztos: már akkor beindult a fuckozás, hogy „felhígult a mezőny” (a 24-es!), amikor 1982-ben legyőztük 10-1-re Salvadort. Közben azért ne felejtsük el, hogy ugyanez a Salvador utána csak 1-0-ra kapott ki Belgiumtól, és csak 2-0-ra attól az Argentínától, amelyiktől mi 4-1-re. A 10-1 ellenére az 1982-es vébé nagyon színvonalas volt, sok remek meccsel, sztárral, drámával. Méltó volt pl. az 1966-oshoz. Borítékolom, hogy a 2026-os nem lesz az.
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Josszi
hu.wikipedia.org/wiki/Intertot%C3%B3-kupa
2 hónapja
tény hogy felhígul a mezőny, de kb minden sportban ilyen a móka, hogy a favoritoknak nem kell megszakadni az elejénMint a jégkorongban itt is A,B,C csoportokat kellene csinálni 16 csapatokkal akár még le és feljutókkal, de ez kivitelezhetetlen a gyakorlatban ebben a sportban, nem is ez az iràny.Igazabol teljesen nevetseges volt ez a bovites. Egy Eb-nel meg ravaghatod, hogy nemi ertelme van, mert az europai csapatok atlagosan erosebbek, tehat tobb verseykepes csapat megy igy Eb-re, de a vb-nel ez komolytalan, amikor a vilag szamos resze, es annak selejtezosozata meg mezonye egyszeruen egy teljesen mas vilag. Nem toluk sajnalom, hogy kijutnak, felreertes ne essek, egyszeruen csak valojaban nem lenne ott a helyuk. Ezek fantasztikus sikerek, ahogy Stopiraeknak is a Zold-foki-szigetekkel, tenyleg, vilagraszolo bravurok, csodalatos dolgok, foleg, ha netan valahogy valaki ellen elcsipnek egy torenelmi pontot is... de oszinten, szamomra a vilagbajnoksag a legjobbakrol szol, a jo eccsekrol, az elvezetes meccsekrol. Azt, hgy kijutnak ilyen Costa Ricak (NEM CURACAOK 😀, @warr_b) es San Marinok, majd aztan kapnak 5-7-8 golt es tulajdonkeppen azon megy a verseny a csoportban, hogy ezeken javitjak a jo meg a kozepes csapatok a golkulonbseget, az szamomra peldaul nem elvezetes meccs, mert nekem az iram es a jatek minosege is lenyeg, de azt Costa Rica (NEM CURACAO, @warr_b 😀) es tarsai nem tudja hozni. Ez nem az o hibajuk, de ezek akkor sem olyan csapatok, akiknek realisan ott lenne a helyuk. Es nem is az a baj, hogy voltak es vannak meglepetesek a kijutoknak, ott van ket-harom ilyen orszag, ami meglepetest okozott, hanem az, hogy a bovitessel Europa keves plusz helyet kapott, a gyenge zonak tobbet, ezaltal viszont az a vegeredmeny, hogy tulsagosan is sok ilyen csapat lett.
ozibozi
A csoportokat megnezve kb. a kezilabda jut eszembe, ahol egy jo csapatnak a csoportkor sormeccsek tomkelege, de meg a kozepdontoben is nagyjabol egy nehezebb meccse van, es elmegy ugy a negyeddontoig meg az elodontoig, hogy meg sem kellett izzadnia, mert Iranokkal, Katarokkal, Szenegalokkal es tarsaival jatszik. Mind a ferfiak, mind a nok.
Ha negyevente van egy vb, akkor az nem feltetlen tesz jot szerintem maganak a sportagnak, ha a tornanak a fele nezhetetlen peldaul, raadasul meg a nezoket sem fogja hozni. Mert nem, ezekre a kis meccsekre a nezok jo resze fel sem fog kelni.
Stez
Egy atlétika vagy úszás az előfutamaival, amiben fél szemmel vagy csak füllel van ott a legtöbb ember, majd jön a sztár, megnézi a lötyögését és tudomásul veszi továbbjutott.
Egy kézi és kosár is ilyen lebonyolításban.
Egyedül a foci volt kivétel, de a piac diktál és kell a nézettség, bárhonnan/mindenhonnan. Mert különben találnak mást ami behúzza a fiatalokat. Itt nem csak a fizetőképes korosztályért megy a harc, hanem a köv.20-30-40 évért is. És aki bárhol lemarad az nehezen változtat a trendeken.
Az egy szurkolói passzió, amit írtok, hogy itt csak az elit, meg a kemény jó iramú meccseknek van helye. Igen, ez így volt, de a világ változik. Mindenben igazodik a trendekhez. A Bosman szabállyal, a Bajnokok ligájának folyamatos változásaival és bővítéseivel. Az EB is jobb volt 8 csapattal, meg 16-tal. Minek kijuttatni a fél kontinenst?
Mert amit kívántok, azt pont a nagyon szűk létszám adná meg, mind a VB, mind az EB esetében. Csak akkor egy magyar válogatott lőtávolba se jutna. Mert ilyen csapatnak sincs ott a helye se az európai, se a világ elitbe. Vagy ha van, akkor más kontinens sokadik csapata is megérdemli a jogot.
Nem mellesleg ha kijutottunk volna és kapunk egy Zöld-foki szgk meg Curacao és nagy csapat csoportot és ebből továbbmegyünk akkor héroszok lettek volna a srácok. Senkit nem zavart volna, hogy nem 3 bitang erős ellenfelünk van a csoportban. És ha 3 bitang erős lenne, akkor meg ott vagyunk ahonnan indultunk, hogy nekünk nincs keresnivalónk szűk körben.
Szóval tény, felhígult. De ez a normális folyamat, nem a megszokáshoz való ragaszkodás. Sehol nem az első körben indulnak az izgalmak.
2 hónapja
Most annyi tétje már lesz a NL sorozatnak, hogy az EB selejtezők kalap beosztása ez alapján kerül kiosztásra. Az A liga első 2 helyezettjeit az 1 kalapba kerül, a B ligából viszont kerülhetsz a 2.kalapba, De ha ott a végén végzel, akkor a 3. Kalapba kerülhetsz, amivel az esélyeid jelentősen megváltozhatnak.Lényegét tekintve itt az irány legalább jó, még ha most még gyerekcipőben is jár a presztízse, de ellenben a VB bővítéssel az EB homokozó így érdekesebb.
2 hónapja
Az NL semmire sem jo. Azt hagyjuk a fenebe, akik bemennek a dontobe, azok komolyan veszik, de sokszor meg elodontoknel is azt latod, hogy a negybol ket csapat kicsit sem feszul meg (minek is feszuljenek, tetje nekik nincs, mert akik ott vannak, tizbol kilencszer hot siman kimennek ugyis mar a selejtezojukbol az aktualis nagy tornara, szamukra igy ez nem ad pluszt egy esetleges kijutas szempontjabol).A bővítés szerintem is teljesen felesleges volt, de a Zöld-foki szigetek ellen való ágálás sima NAME RECOGNITION, nem más, mert bizony ha Kamerun lenne ott helyettük (vagy ahogy warrb is jelezte, Costa Rica Curacao helyett, akiknek a legutóbbi spanyolok elleni 0-7 elég csúnya, de az csak egyetlen szégyenfolt több vb alatt, basszus 2014-ben negyeddöntőig jutottak...), sokkal kevesebb sírás menne, miközben Stopiráék megelőzték őket a csoportban.itt a pont
Az eb-nél is szerintem maradni kellene a sima meghívásos formátumnál, spanyolok-angolok-franciák-németek-olaszok, plusz még 3 ország az aktuális keret értéke alapján és akkor garantáltan HIPERSZUPER meccsek lesznek, az elmúlt kontinenstornák is bővelkedtek ebből a kieséses körökben. A vb-nél plusz brazilok, argentínok, egy Afrika meg egy Ázsia All-stars, aztán mehet a joga bonito.
r.baggio
vikagbajnoksag.nekem azt jeleni h a foldreszekrol a legjobbak talalkoznam. az h most leszoto vagy gibraltar mind1. adott egy valogato es aki ott eleri a celt az jut ki.
curacaot lehet szedni,de csekk hol jatszanak illetve a foldresztol se usa, se kanada,se mexico nem indult a valogatoban mert rendezok.
meghivas?
en mindig mindom az NL pont erre jo. sokan szidjak de a formatum nekem ok.odavissza nincs szerencsefaktor ket meccsen.
jobb mint a vb h egy konnyebb aggal mar dontod vagy.
YoungZeeZee
2 hónapja
A bővítés szerintem is teljesen felesleges volt, de a Zöld-foki szigetek ellen való ágálás sima NAME RECOGNITION, nem más, mert bizony ha Kamerun lenne ott helyettük (vagy ahogy warrb is jelezte, Costa Rica Curacao helyett, akiknek a legutóbbi spanyolok elleni 0-7 elég csúnya, de az csak egyetlen szégyenfolt több vb alatt, basszus 2014-ben negyeddöntőig jutottak...), sokkal kevesebb sírás menne, miközben Stopiráék megelőzték őket a csoportban.A probléma az h bár európai válogatottak kiemelkednek mégis arányaiban jóval kevesebb plusz helyet kapott a kontinens szembe állítva azsiaval Afrikával. Ez a gond sztem
Az eb-nél is szerintem maradni kellene a sima meghívásos formátumnál, spanyolok-angolok-franciák-németek-olaszok, plusz még 3 ország az aktuális keret értéke alapján és akkor garantáltan HIPERSZUPER meccsek lesznek, az elmúlt kontinenstornák is bővelkedtek ebből a kieséses körökben. A vb-nél plusz brazilok, argentínok, egy Afrika meg egy Ázsia All-stars, aztán mehet a joga bonito.
r.baggio
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
2 hónapja
YoungZeeZee
9 495
A bővítés szerintem is teljesen felesleges volt, de a Zöld-foki szigetek ellen való ágálás sima NAME RECOGNITION, nem más, mert bizony ha Kamerun lenne ott helyettük (vagy ahogy warrb is jelezte, Costa Rica Curacao helyett, akiknek a legutóbbi spanyolok elleni 0-7 elég csúnya, de az csak egyetlen szégyenfolt több vb alatt, basszus 2014-ben negyeddöntőig jutottak...), sokkal kevesebb sírás menne, miközben Stopiráék megelőzték őket a csoportban.itt a pont
r.baggio
vikagbajnoksag.nekem azt jeleni h a foldreszekrol a legjobbak talalkoznam. az h most leszoto vagy gibraltar mind1. adott egy valogato es aki ott eleri a celt az jut ki.
curacaot lehet szedni,de csekk hol jatszanak illetve a foldresztol se usa, se kanada,se mexico nem indult a valogatoban mert rendezok.
meghivas?
en mindig mindom az NL pont erre jo. sokan szidjak de a formatum nekem ok.odavissza nincs szerencsefaktor ket meccsen.
jobb mint a vb h egy konnyebb aggal mar dontod vagy.
Szerkesztette: YoungZeeZee
2 hónapja
de a padról nem lehet érvényes gólt szerezni
2 hónapja
ma 20:30 MLS cup ingyenesen nezheto az Apple TV-nInter Miami - Vancouver Whitecaps
Messi vs Thomas Müller
Busquets es Jordi Alba bucsumeccse
szerintem nagyon izgalmas, golokban gazdag meccs lesz, most tenyleg az MLS ket legjobb csapata jutott be a dontobe. (talan az LAFC erezheti egyedul ugy, hogy ezen a szinten van)
tippem 2-2 es hosszabbitasban Miami gyozelem, Suarez gollal a padrol 😁
2 hónapja
Tényleg ne keverjük a BL-t a vébével, teljesen más lebonyolítási rendszer. Btw: nekem szimpatikusabb volt a BEK, ahol csak bajnokcsapatok indulhattak, és egyenes kiesésben játszottak az elejétől a végéig. Az üzleti szempontok ezt is elsöpörték. (Az Intertotó végképp rossz példa. Azt azért találták ki, hogy nyáron, a holtszezonban is lehessen fogadni.)A BL is elvileg a csúcs, ott a konfetti a kiscsapatoknak vagy régen az intertotoNem értem az analógiát. Pont azt írtam, hogy vannak más lehetőségek (azaz más lebonyolítási szisztéma szerint rendezett tornák a klubok szintjén is), amikor kis csapatok találkozhatnak nagyokkal. A világbajnokságnak más kávéháznak kellene lennie.De ilyen alapon jöjjön a superliga klub szinten is mert annak a ZTEnek semmi keresnivalója nem volt azon a szinten hogy a MU ellen játszonSzerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
¯\_(ツ)_/¯
2 hónapja
A bővítés szerintem is teljesen felesleges volt, de a Zöld-foki szigetek ellen való ágálás sima NAME RECOGNITION, nem más, mert bizony ha Kamerun lenne ott helyettük (vagy ahogy warrb is jelezte, Costa Rica Curacao helyett, akiknek a legutóbbi spanyolok elleni 0-7 elég csúnya, de az csak egyetlen szégyenfolt több vb alatt, basszus 2014-ben negyeddöntőig jutottak...), sokkal kevesebb sírás menne, miközben Stopiráék megelőzték őket a csoportban.Az eb-nél is szerintem maradni kellene a sima meghívásos formátumnál, spanyolok-angolok-franciák-németek-olaszok, plusz még 3 ország az aktuális keret értéke alapján és akkor garantáltan HIPERSZUPER meccsek lesznek, az elmúlt kontinenstornák is bővelkedtek ebből a kieséses körökben. A vb-nél plusz brazilok, argentínok, egy Afrika meg egy Ázsia All-stars, aztán mehet a joga bonito.
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
2 hónapja
Mint a jégkorongban itt is A,B,C csoportokat kellene csinálni 16 csapatokkal akár még le és feljutókkal, de ez kivitelezhetetlen a gyakorlatban ebben a sportban, nem is ez az iràny.Igazabol teljesen nevetseges volt ez a bovites. Egy Eb-nel meg ravaghatod, hogy nemi ertelme van, mert az europai csapatok atlagosan erosebbek, tehat tobb verseykepes csapat megy igy Eb-re, de a vb-nel ez komolytalan, amikor a vilag szamos resze, es annak selejtezosozata meg mezonye egyszeruen egy teljesen mas vilag. Nem toluk sajnalom, hogy kijutnak, felreertes ne essek, egyszeruen csak valojaban nem lenne ott a helyuk. Ezek fantasztikus sikerek, ahogy Stopiraeknak is a Zold-foki-szigetekkel, tenyleg, vilagraszolo bravurok, csodalatos dolgok, foleg, ha netan valahogy valaki ellen elcsipnek egy torenelmi pontot is... de oszinten, szamomra a vilagbajnoksag a legjobbakrol szol, a jo eccsekrol, az elvezetes meccsekrol. Azt, hgy kijutnak ilyen Costa Ricak (NEM CURACAOK 😀, @warr_b) es San Marinok, majd aztan kapnak 5-7-8 golt es tulajdonkeppen azon megy a verseny a csoportban, hogy ezeken javitjak a jo meg a kozepes csapatok a golkulonbseget, az szamomra peldaul nem elvezetes meccs, mert nekem az iram es a jatek minosege is lenyeg, de azt Costa Rica (NEM CURACAO, @warr_b 😀) es tarsai nem tudja hozni. Ez nem az o hibajuk, de ezek akkor sem olyan csapatok, akiknek realisan ott lenne a helyuk. Es nem is az a baj, hogy voltak es vannak meglepetesek a kijutoknak, ott van ket-harom ilyen orszag, ami meglepetest okozott, hanem az, hogy a bovitessel Europa keves plusz helyet kapott, a gyenge zonak tobbet, ezaltal viszont az a vegeredmeny, hogy tulsagosan is sok ilyen csapat lett.
ozibozi
A csoportokat megnezve kb. a kezilabda jut eszembe, ahol egy jo csapatnak a csoportkor sormeccsek tomkelege, de meg a kozepdontoben is nagyjabol egy nehezebb meccse van, es elmegy ugy a negyeddontoig meg az elodontoig, hogy meg sem kellett izzadnia, mert Iranokkal, Katarokkal, Szenegalokkal es tarsaival jatszik. Mind a ferfiak, mind a nok.
Ha negyevente van egy vb, akkor az nem feltetlen tesz jot szerintem maganak a sportagnak, ha a tornanak a fele nezhetetlen peldaul, raadasul meg a nezoket sem fogja hozni. Mert nem, ezekre a kis meccsekre a nezok jo resze fel sem fog kelni.
2 hónapja
Ezt a vb-t úgy a negyeddöntőtől lesz érdemes követni pedig én kifejezetten szeretem az európai vs afrikai csapatok meccseit de itt már a FIFA fullba nyomja a kretent …Meanwhile Diaz eltiltását levitték két meccsre.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
2 hónapja
Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. z.Eddig nem arról szólt.
nagylaza, főpohárnok
Most meg majd szólhat arról.
Változik a világ. Ez miért lenne gond?
Kinek árt? Vagy mit vesz el tőled? Vagy mi a rossz egy sokcsapatos VB-ben?
Nem értem, az egyeneskiesésig miért nem tök mindegy hány csapat van? Ráadásul eddig 4 kör volt, most 5 lesz mire meglesz a bajnok. Még több esély izgalmas, ki-ki meccsekre.
2 hónapja
Tényleg ne keverjük a BL-t a vébével, teljesen más lebonyolítási rendszer. Btw: nekem szimpatikusabb volt a BEK, ahol csak bajnokcsapatok indulhattak, és egyenes kiesésben játszottak az elejétől a végéig. Az üzleti szempontok ezt is elsöpörték. (Az Intertotó végképp rossz példa. Azt azért találták ki, hogy nyáron, a holtszezonban is lehessen fogadni.)A BL is elvileg a csúcs, ott a konfetti a kiscsapatoknak vagy régen az intertotoNem értem az analógiát. Pont azt írtam, hogy vannak más lehetőségek (azaz más lebonyolítási szisztéma szerint rendezett tornák a klubok szintjén is), amikor kis csapatok találkozhatnak nagyokkal. A világbajnokságnak más kávéháznak kellene lennie.De ilyen alapon jöjjön a superliga klub szinten is mert annak a ZTEnek semmi keresnivalója nem volt azon a szinten hogy a MU ellen játszonSzerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
2 hónapja
A BL is elvileg a csúcs, ott a konfetti a kiscsapatoknak vagy régen az intertotoNem értem az analógiát. Pont azt írtam, hogy vannak más lehetőségek (azaz más lebonyolítási szisztéma szerint rendezett tornák a klubok szintjén is), amikor kis csapatok találkozhatnak nagyokkal. A világbajnokságnak más kávéháznak kellene lennie.De ilyen alapon jöjjön a superliga klub szinten is mert annak a ZTEnek semmi keresnivalója nem volt azon a szinten hogy a MU ellen játszonSzerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
nagylaza, főpohárnok
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
2 hónapja
Nem értem az analógiát. Pont azt írtam, hogy vannak más lehetőségek (azaz más lebonyolítási szisztéma szerint rendezett tornák a klubok szintjén is), amikor kis csapatok találkozhatnak nagyokkal. A világbajnokságnak más kávéháznak kellene lennie.De ilyen alapon jöjjön a superliga klub szinten is mert annak a ZTEnek semmi keresnivalója nem volt azon a szinten hogy a MU ellen játszonSzerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
2 hónapja
De ilyen alapon jöjjön a superliga klub szinten is mert annak a ZTEnek semmi keresnivalója nem volt azon a szinten hogy a MU ellen játszonSzerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
2 hónapja
Szerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Ezzel csupán az a gond, hogy a vébé (elvileg) a világelit találkozója, és nem arról szól, hogy valamelyik vulkáni sziget megtalálja a maga nemzeti hősét. Erre adódnak más lehetőségek is, ahogyan például Zalaegerszegen bronzba öntötték Koplárovics Béla örömkönnyeit a MU elleni győztes gólja után.
Őszentsége Sobri Jóska
2 hónapja
Meg hát még amúgy sem volt ennyi pénz a fociban, meg egyetlen másik sportban sem.Mazochista vagyok, előkerestem, mely válogatottak jutottak ki 1978-ban Argentínába, az utolsó vébére, amikor még 16 csapatos volt a mezőny:A korai Havelange még nem volt annyira korrupt, nem tudta, hogy kell jó pénzt csinálni.
Afrika:
Tunézia
Dél-Amerika:
Argentína
Brazília
Peru
Észak- és Közép-Amerika:
Mexikó
Ázsia és Óceánia:
Irán
Európa:
Ausztria
Franciaország
Hollandia
Lengyelország
Magyarország
NSZK
Olaszország
Skócia
Spanyolország
Svédország
nagylaza, főpohárnok
Sixo
2 hónapja
Szerintem meg tök mindegy 16 vagy 48 csapatos egy VB, vagy akár 64, a végén egyetlen világbajnokot avatnak. És minél több meccs van, annál sanszosabb, hogy az egy jó csapat lesz.Az, hogy hány meccs van a VB-n globálisan kurva mindegy, mert nem kötelező nézni mindegyiket, sőt, egyiket se, a kicsi orszagok meg örülhetnek, hogy nagyokkal játszanak, vagy ha egy gólt is szereznek akár. Haitiben vagy Curacaon népi hős lesz az a játékos, aki a 15 kapott gól mellett az egyetlen találatukat szerzi, hagy örüljenek.
2 hónapja
Mazochista vagyok, előkerestem, mely válogatottak jutottak ki 1978-ban Argentínába, az utolsó vébére, amikor még 16 csapatos volt a mezőny:A korai Havelange még nem volt annyira korrupt, nem tudta, hogy kell jó pénzt csinálni.
Afrika:
Tunézia
Dél-Amerika:
Argentína
Brazília
Peru
Észak- és Közép-Amerika:
Mexikó
Ázsia és Óceánia:
Irán
Európa:
Ausztria
Franciaország
Hollandia
Lengyelország
Magyarország
NSZK
Olaszország
Skócia
Spanyolország
Svédország
nagylaza, főpohárnok
2 hónapja
Mint a jégkorongban itt is A,B,C csoportokat kellene csinálni 16 csapatokkal akár még le és feljutókkal, de ez kivitelezhetetlen a gyakorlatban ebben a sportban, nem is ez az iràny.
2 hónapja
hát ja. de igazából a világbajnokságnak a legerősebb csapatok seregszemléjének kellene lennie, közben meg nem az, mert nem jutott be a 37, 38, 41. ranglistás, nem fog bejutni a 21/44, a 25/45, a 28/31/43, a 12/32 közül négy kivételével az összes. ez a top 48-ból nyolc csapat, vagyis a világ legerősebb csapatainak a hatoda.A FIFA elnökét a tagországok választják. Minden szavazt egyet ér, Angliáé is, Brazíliáé is, Üzbegisztáné is, Gaboné és Angoláé is.Hat de ne viccelj, nezd meg a csoportokat, konkretan szerintem tobb mint a fele konnyebb egy vb-n, mint volt maga a selejtezo Europaban, mert a kieso jo europai csapatok helyett betuszkoltak ilyen komolytalanokat. Jo par europai csapatnak nehezebb volt kijutnia egyaltalan a vb-re, mint ahogy tovabb fog jutni a vb-csoportjabol. 😃Konkretan nincs egy igazan komolyan veheto csoport sem. Jelen formajaban nulla ertelme volt a vb bovitesneknekem az Angol, Horvát, Ghána, Panama egészen tetszik, ez a korábbi VBn is simán előállhatott volna
Stez
az F csoport is egész pofás
az I csoport lehet okés, az A csoport nem vészes
Negritis, a vajda
Ez abszurd azert. Ilyen gyenge vb-mezony szerintem sosem volt osszessegeben.
Stez
Van 211 tagország, ebből 55 európai (pontosabban UEFA tag).
Kell még valamit mondanom Ildikó?
(Amúgy pusztán matematikailag, arányosan, a játekerőt nem figyelembe véve a 48 VB résztvevőből 11 európainak kéne lennie, 16 van.)
Őszentsége Sobri Jóska
2 hónapja
Mazochista vagyok, előkerestem, mely válogatottak jutottak ki 1978-ban Argentínába, az utolsó vébére, amikor még 16 csapatos volt a mezőny:Afrika:
Tunézia
Dél-Amerika:
Argentína
Brazília
Peru
Észak- és Közép-Amerika:
Mexikó
Ázsia és Óceánia:
Irán
Európa:
Ausztria
Franciaország