Soccer
41 feliratkozó
több mint 4 éve
1. A nezok 99,9 szazeleka se befutni nem akart, sem pedig dobalni.De ne csináljunk már úgy, mintha nem tudnánk, hogy a középpontban vagyunk, kiemelten figyelnek ránk, mert visszaesők vagyunk.A kommentem elso, teatralis sora azt az abszurd kettoseget volt hivatott kifigurazni, amivel a teljes media a tegnapi merkozeshez allt.Csak aggódom az egészséged miatt, mert úgy érződik a szavaidból, hogy töméntelen mennyiségű düh és keserűség van benned, ami meg nem jó...Ha megtanulsz kulturaltan, szemelyeskedes nelkul kommentelni, majd valaszolok 😊Elég komoly problémáid vannak, úgy látszik...nem akarod kibeszélni, mondjuk egy szakemberrel?Jajj, ezek a szegeny elnyomott multimilliardos angol focistak. Jajj, hogy mindenki utalja oket, bruhuhu.Az elozo kommentemhez meg egy kis kontextust, hogy adjak. CSak, hogy erzodjon, milyen szinten abszurdisztanban elnek az angolok, es a felso vezetes is, hogyan tolja ala a lovat....: Annak ellenere, hogy keselesek, bandahaboruk meg egyeb problemak tobzodnak a rendorseg ajtaja elott, ugy dontottek, hogy a jarorkocsikat lecserelik tobb helyen is ilyen szivarvanyos festesre, hogy a "gyulolet" ellen kuzdjenek. E mellett minden angolt arra buzditanak, hogy jelentsenek barmilyen serto facebook, instagram stb kommentet a rendorsegnek.
Vicc az egesz rasszizmus-hajciho. 60ezer ember van egy stadionba, nyilvan van par retardalt. Csak abban a stadionban nem "talalsz" serto kifejezeseket, ahol nem akarsz. Most pont ez a trend, hogy "szegeny angol fiainkat bantjak a mocskos rasszistak".
Erdekes, a magyar csapatbol szerintem senki sem bantotta oket, szoval jonnek ezek a "nezok mocskolodtak, rasszista abuzus stb". LEgkozelebb mi lesz? Valaki szuros szemmel nez egy angolra, es az lesz rasszizmus?
Foleg azok utan, hogy szandekosan provokalja az amugy sem a PC-koveto B-kozepet. Ha a szovetseg egy cseppet is torodni a "tisztelettel" meg "egyenloseggel", Sterlinget tiltanak el.
Amugy meg a BLM egy rasszista gyuloletet propagalo szervezet, el kellene felejteni, hogy a "rasszizmus ellen" terdelnek az angolok, mert az nem igaz. southgate is elmondta, a BLM.et tamogatando terdelnek.
undisputedly
Fullban toljak a kretent, kovetkezo fokozat a gondolatrendorseg mar naluk, de ha ezt tudjuk, akkor nem lepodunk meg, miert gondoljak, hogy 60ezer embert egytol egyig szajkosaron lehet (es kell is) tartani.
undisputedly
De remélem csak trollkodsz...
Azért általában az könnyen kiszúrható, hogy egy 60ezres stadionban melyik az a réteg (B-közép) aki általában rasszista vagy legyen inkább rendbontó.
Lehet oda küldeni rendőröket meg kamerákat és kitiltani őket hosszabb-rövidebb időre...ja, hogy ez eddig nem történt meg? Meg maguk közül se vetik ki ezeket az egyéneket?
Ha, ahogy JC6 is írta, a CP is kérte őket, akkor ezek szerint a CP szava szart se ér?
De igazad van, 60ezerből van Xezer ember aki hőbörög, nem számottevő, engedjük ezt mindenhol akkor.
Meg amúgy is, az a vezérelv, hogy ők feljogosítva érzik magukat erre, mert, hogy mi történt az EB döntőn és abból se lett semmi...valóban nem lett semmi? Ezt biztosan tudjuk?
A továbbiakra meg nem is írok, mert felesleges...a BLM hol rasszista gyűlöletet propagáló szervezet?
Solymi
undisputedly
JC6 pl Istennel beszéli meg ezeket a problémákat....én meg próbálom magam kivonni a hatásaik alól, mert nem tesz jót ha beszippantanak...inkább foglalkozzon az ember a barátaival, családjával vagy szórakozzon.
Solymi
Foleg ugye az angol media. A leggusztustalanabb szurkoloik nekik vannak a jelen pillanatban is, es ez a "mas szemeben a szalkat is, sajatomban a gerendat sem" hozzaallas igencsak komikus.
Arrol nem is beszelve, hogy (i) a BLm-ert terdelo jatekosok kifutyulese nem egyenlo a rasszizmussal (amugy a sajat szurkoloik is kifutyulik oket erte); (ii) 60ezer plusz ember szajat nem lehet egytol egyig befogni. Mindig lesz valaki aki ordibal. Ez hozza tartozik a tomegrendezvenyekhez, foleg a focihoz mar 100+ eve.
Es vegul, Sterling egyenesen provokalta a b-kozepet, ugyanolyan buntetest erdemelne, mint amilyet a szurkolok kapnak majd. Ez a kettosseg szinten kontraproduktiv es egyenesen ketarcu is, hogy a jatekos aki hergeli a szurkolokat meg aldozati szerepben is tetszeleghet, de azok a szurkolok, akik magatartasat a jatekos magatartasa valtotta ki kozvetlenul, azokat meg buntetik. Tessek szepen az ilyen f@szkalap jatekosokat is eltiltani, ha mar annyira harcolunk a steril stadionokert. Nem akarja a FIFA, hogy a fanok megjegyzeseket tegyenek vagy interakcioba lepjenek a jatekosokkal? Akkor tessek ezt biztositani a masik oldalrol is.
undisputedly
Továbbá az hol jogosítja fel a mi szurkolóinkat, hogy csak azért, mert máshol ordenáré módon viselkednek, mi is úgy tegyünk?
Nem éppen úgy lehetne rámutatni erre az esetleges "kettős mércére", - már ha valóban így van és nem mi nagyítjuk fel - hogy mi rendesen viselkedünk?
(Ha meg a szomszéd országban lopnak, akkor nálunk is lehet? Lehet a nagyvezír így gondolja, aztán követi a diktátor módit, mert máshol a világban is így megy, akkor menjen nálunk is)
Az angol média ezen része is olyan mint az összes többi, a miénk még annál is durvább, mert nálunk mindenki áldozat aki magyar...
Sterling meg azt csinálta amit a futballisták ilyenkor szoktak, kiszaladt olyan helyre, ahol közelről látszik mi van a pólóján, hogy lássák a szurkolók is és lássák a kamerák is, ebben nem látok semmi problémát, ráadásul nem a magyar szurkolókat hergelte a felirattal és nem az országot pocskondiázta.
Amúgy meg megkapta a büntetését sárga lap formájában.
Szóval megint csak azt látom, hogy "jajj, szegény madzsarokat báncsák, jajjajjjaj", de a mi oldalunkról nem teszünk semmit se, hogy ez ne történjen meg.
És figyeld meg, hogy hiába tiltják ki ezeket az embereket fénykép alapján a meccsekről, a hazai meccseken ugyanúgy ott lesznek majd érdekes módon...
Solymi
Azt, hogy a futtyogo es pfujolok szama/aranya hogyan alakul, azt nehez megmondani.
Az elso kategoria az objektivan, a korabbi sztanderdek szerint is elitelendo. A masodik kategoria viszonnt az angol es nemzetkozi media szerint egyenlo a rasszista abuzussal, marpedig ez teljesen nonszensz. De ha mar ez lesz az uj merce, akkor a jatekosok hergeleset is hatarozzuk meg erzekenyebben.
2. Az, hogy egyesek dobaltak, az elitelendo, de itt nem arrol van szo, hogy objektiv vedene oket barki, hogy amit tettek az teljesen oke, elfogadhato, vagy egyenesen kivanatos magatartas. Az a problema, hogy ez a magatartas a kozelmultben is gyakran volt reszese az UEFA egisze alatt az EB-nek, sokszor pont az angol szurkolok altal, de ennek ellenere a teljes angol media leolvadt, hogy a magyarok bizony rasszistak. Ha egy kis tisztesseg vagy objektivitas lenne ebben a media reprezentacioban, akkor teljesen mashogy nezne ki, de amugy a mediajuk is full kretenbe tolja az EB donto es az utana erkezo angol szurkoloi kommentek miatt. Nekem kicsit az az erzesem amugy, hogy sokan az angol mediaban ezt arra hasznaljak, hogy rank toljak azt a szegyent, amit ezek az angolok a donto utan generaltak.
3. Ok, elfogadom, ez a velemenyed, hogy nalad ez belefer, sajat reszedrol meg is indokoltad. Nalam nem fer bele, a korabban elmondottak szerint.
több mint 4 éve
És még Sobri fel sem ébredt 😀
több mint 4 éve
Bár sok reményt nem fűzök hozzá, de hol ugrott be nekem, hogy Sterling fekete? Én mindössze annyit írtam, hogy a mondatkezdésed minden fób klasszikus mondatkezdése. Valóban írhattam volna olyan példákat is, hogy Nekem semmi problémám nem lenne a pókokkal, ha... vagy Nekem semmi problémám nem lenne a zárt helyekkel, ha....Sterlingre gondolva neked az ugrott be eloszor, hogy nem lehet ot megemliteni, mert o mas, mert fekete. Ez eleg nagy para szerintem.Rendben. Örülök, hogy kiderült, hogy az a rasszista, aki szóvá teszi azt, hogy nem kellene huhogni, és nem az, aki a huhogást védi órák óta. Azért ha végigolvastatnánk a kommentjeinket összességében néhány kevésbé barátságos harlemi bandataggal, nem biztos, hogy engem hoznának ki tepsiben.Nehez mast leszurni, amikor valaki olyan valaszol a kommentedre, aki nyiltan bevallja, hogy Sterlingre gondolva eloszor az jut eszebe, hogy az illeto fekete.Igazabol akkora ongolt lottel ezzel, hogy bevallottad a rasszizmusod, hogy kulon akartam kiemelni egy kommentben. A tobbire is valaszolk majd, ne aggodj.Nem muszáj, mert ha ezt sikerült ebből leszedni, akkor a többi kapcsán se különösebben érdekel, hogy hogyan érted félre.
undisputedly
somoskovig
Ezt irtam:
Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.Erre te ezt:
undisputedly
Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.Az, hogy te a Sterling nev hallatan egybol arra jutsz, hogy kisebbsegekkel helyettesitsd a nevet, es azt lassd bele a kommentembe, szepen mutatja, hogy hogyan tekintesz Sterlingre. Es elarulom, azok, akik a borszint latjak es eszerint kulonboztetnek emberek kozott, nos, ok bizony a rasszistak.
Nekem semmi problémám nem lenne a cigányokkal, ha...
Nekem semmi problémám nem lenne a melegekkel, ha...
Tetszés szerint folytatható, mindegyik azt jelenti, hogy problémád van.
somoskovig
Mert nalam Kane vagy barmelyik masik jatekos neve allt volna ott, ha o lovi a golt es rohan oda a szurkolokhoz, de te csak a borszint lattad.
undisputedly
somoskovig
Vagy csak szandekosan probaltad osszekeverni a kommentem mondandojat es ugy beallitani, mintha azt irtam volna, hogy a borszine miatt barmilyen szinten hatranyosan megkulonboztettem volna es mas mercet hasznalnek ra, mint barmely masik jatekosra.
Az egyik az implicit racial bias, a masik meg csak forumetikett nem ismerete.
undisputedly
Úgyhogy jelenleg éppen próbálod összekeverni a kommentem mondandóját és úgy beállítani, mintha azt írtam volna... 😀
több mint 4 éve
Teli soros poharat eldobni... eltiltanam oket a sorivastol!Félreérted, ez a hazai vendégszeretet megnyilvánulása.
rokaur
Így fejezi ki tiszteletét a gólszerző és csapata felé, hogy megpróbál nekik is juttatni a sörből, hogy ihasson az egészségére.
Az, hogy te azt látod, hogy a játékost akarta megdobálni, az a te rosszhiszeműséged.
több mint 4 éve
Sterlingre gondolva neked az ugrott be eloszor, hogy nem lehet ot megemliteni, mert o mas, mert fekete. Ez eleg nagy para szerintem.Rendben. Örülök, hogy kiderült, hogy az a rasszista, aki szóvá teszi azt, hogy nem kellene huhogni, és nem az, aki a huhogást védi órák óta. Azért ha végigolvastatnánk a kommentjeinket összességében néhány kevésbé barátságos harlemi bandataggal, nem biztos, hogy engem hoznának ki tepsiben.Nehez mast leszurni, amikor valaki olyan valaszol a kommentedre, aki nyiltan bevallja, hogy Sterlingre gondolva eloszor az jut eszebe, hogy az illeto fekete.Igazabol akkora ongolt lottel ezzel, hogy bevallottad a rasszizmusod, hogy kulon akartam kiemelni egy kommentben. A tobbire is valaszolk majd, ne aggodj.Nem muszáj, mert ha ezt sikerült ebből leszedni, akkor a többi kapcsán se különösebben érdekel, hogy hogyan érted félre.
undisputedly
somoskovig
Ezt irtam:
Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.Erre te ezt:
undisputedly
Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.Az, hogy te a Sterling nev hallatan egybol arra jutsz, hogy kisebbsegekkel helyettesitsd a nevet, es azt lassd bele a kommentembe, szepen mutatja, hogy hogyan tekintesz Sterlingre. Es elarulom, azok, akik a borszint latjak es eszerint kulonboztetnek emberek kozott, nos, ok bizony a rasszistak.
somoskovig
Mert nalam Kane vagy barmelyik masik jatekos neve allt volna ott, ha o lovi a golt es rohan oda a szurkolokhoz, de te csak a borszint lattad.
undisputedly
somoskovig
Vagy csak szandekosan probaltad osszekeverni a kommentem mondandojat es ugy beallitani, mintha azt irtam volna, hogy a borszine miatt barmilyen szinten hatranyosan megkulonboztettem volna es mas mercet hasznalnek ra, mint barmely masik jatekosra.
Az egyik az implicit racial bias, a masik meg csak forumetikett nem ismerete.
több mint 4 éve
De ne csináljunk már úgy, mintha nem tudnánk, hogy a középpontban vagyunk, kiemelten figyelnek ránk, mert visszaesők vagyunk.A kommentem elso, teatralis sora azt az abszurd kettoseget volt hivatott kifigurazni, amivel a teljes media a tegnapi merkozeshez allt.Csak aggódom az egészséged miatt, mert úgy érződik a szavaidból, hogy töméntelen mennyiségű düh és keserűség van benned, ami meg nem jó...Ha megtanulsz kulturaltan, szemelyeskedes nelkul kommentelni, majd valaszolok 😊Elég komoly problémáid vannak, úgy látszik...nem akarod kibeszélni, mondjuk egy szakemberrel?Jajj, ezek a szegeny elnyomott multimilliardos angol focistak. Jajj, hogy mindenki utalja oket, bruhuhu.Az elozo kommentemhez meg egy kis kontextust, hogy adjak. CSak, hogy erzodjon, milyen szinten abszurdisztanban elnek az angolok, es a felso vezetes is, hogyan tolja ala a lovat....: Annak ellenere, hogy keselesek, bandahaboruk meg egyeb problemak tobzodnak a rendorseg ajtaja elott, ugy dontottek, hogy a jarorkocsikat lecserelik tobb helyen is ilyen szivarvanyos festesre, hogy a "gyulolet" ellen kuzdjenek. E mellett minden angolt arra buzditanak, hogy jelentsenek barmilyen serto facebook, instagram stb kommentet a rendorsegnek.
Vicc az egesz rasszizmus-hajciho. 60ezer ember van egy stadionba, nyilvan van par retardalt. Csak abban a stadionban nem "talalsz" serto kifejezeseket, ahol nem akarsz. Most pont ez a trend, hogy "szegeny angol fiainkat bantjak a mocskos rasszistak".
Erdekes, a magyar csapatbol szerintem senki sem bantotta oket, szoval jonnek ezek a "nezok mocskolodtak, rasszista abuzus stb". LEgkozelebb mi lesz? Valaki szuros szemmel nez egy angolra, es az lesz rasszizmus?
Foleg azok utan, hogy szandekosan provokalja az amugy sem a PC-koveto B-kozepet. Ha a szovetseg egy cseppet is torodni a "tisztelettel" meg "egyenloseggel", Sterlinget tiltanak el.
Amugy meg a BLM egy rasszista gyuloletet propagalo szervezet, el kellene felejteni, hogy a "rasszizmus ellen" terdelnek az angolok, mert az nem igaz. southgate is elmondta, a BLM.et tamogatando terdelnek.
undisputedly
Fullban toljak a kretent, kovetkezo fokozat a gondolatrendorseg mar naluk, de ha ezt tudjuk, akkor nem lepodunk meg, miert gondoljak, hogy 60ezer embert egytol egyig szajkosaron lehet (es kell is) tartani.
undisputedly
De remélem csak trollkodsz...
Azért általában az könnyen kiszúrható, hogy egy 60ezres stadionban melyik az a réteg (B-közép) aki általában rasszista vagy legyen inkább rendbontó.
Lehet oda küldeni rendőröket meg kamerákat és kitiltani őket hosszabb-rövidebb időre...ja, hogy ez eddig nem történt meg? Meg maguk közül se vetik ki ezeket az egyéneket?
Ha, ahogy JC6 is írta, a CP is kérte őket, akkor ezek szerint a CP szava szart se ér?
De igazad van, 60ezerből van Xezer ember aki hőbörög, nem számottevő, engedjük ezt mindenhol akkor.
Meg amúgy is, az a vezérelv, hogy ők feljogosítva érzik magukat erre, mert, hogy mi történt az EB döntőn és abból se lett semmi...valóban nem lett semmi? Ezt biztosan tudjuk?
A továbbiakra meg nem is írok, mert felesleges...a BLM hol rasszista gyűlöletet propagáló szervezet?
Solymi
undisputedly
JC6 pl Istennel beszéli meg ezeket a problémákat....én meg próbálom magam kivonni a hatásaik alól, mert nem tesz jót ha beszippantanak...inkább foglalkozzon az ember a barátaival, családjával vagy szórakozzon.
Solymi
Foleg ugye az angol media. A leggusztustalanabb szurkoloik nekik vannak a jelen pillanatban is, es ez a "mas szemeben a szalkat is, sajatomban a gerendat sem" hozzaallas igencsak komikus.
Arrol nem is beszelve, hogy (i) a BLm-ert terdelo jatekosok kifutyulese nem egyenlo a rasszizmussal (amugy a sajat szurkoloik is kifutyulik oket erte); (ii) 60ezer plusz ember szajat nem lehet egytol egyig befogni. Mindig lesz valaki aki ordibal. Ez hozza tartozik a tomegrendezvenyekhez, foleg a focihoz mar 100+ eve.
Es vegul, Sterling egyenesen provokalta a b-kozepet, ugyanolyan buntetest erdemelne, mint amilyet a szurkolok kapnak majd. Ez a kettosseg szinten kontraproduktiv es egyenesen ketarcu is, hogy a jatekos aki hergeli a szurkolokat meg aldozati szerepben is tetszeleghet, de azok a szurkolok, akik magatartasat a jatekos magatartasa valtotta ki kozvetlenul, azokat meg buntetik. Tessek szepen az ilyen f@szkalap jatekosokat is eltiltani, ha mar annyira harcolunk a steril stadionokert. Nem akarja a FIFA, hogy a fanok megjegyzeseket tegyenek vagy interakcioba lepjenek a jatekosokkal? Akkor tessek ezt biztositani a masik oldalrol is.
undisputedly
Továbbá az hol jogosítja fel a mi szurkolóinkat, hogy csak azért, mert máshol ordenáré módon viselkednek, mi is úgy tegyünk?
Nem éppen úgy lehetne rámutatni erre az esetleges "kettős mércére", - már ha valóban így van és nem mi nagyítjuk fel - hogy mi rendesen viselkedünk?
(Ha meg a szomszéd országban lopnak, akkor nálunk is lehet? Lehet a nagyvezír így gondolja, aztán követi a diktátor módit, mert máshol a világban is így megy, akkor menjen nálunk is)
Az angol média ezen része is olyan mint az összes többi, a miénk még annál is durvább, mert nálunk mindenki áldozat aki magyar...
Sterling meg azt csinálta amit a futballisták ilyenkor szoktak, kiszaladt olyan helyre, ahol közelről látszik mi van a pólóján, hogy lássák a szurkolók is és lássák a kamerák is, ebben nem látok semmi problémát, ráadásul nem a magyar szurkolókat hergelte a felirattal és nem az országot pocskondiázta.
Amúgy meg megkapta a büntetését sárga lap formájában.
Szóval megint csak azt látom, hogy "jajj, szegény madzsarokat báncsák, jajjajjjaj", de a mi oldalunkról nem teszünk semmit se, hogy ez ne történjen meg.
És figyeld meg, hogy hiába tiltják ki ezeket az embereket fénykép alapján a meccsekről, a hazai meccseken ugyanúgy ott lesznek majd érdekes módon...
több mint 4 éve
Rendben. Örülök, hogy kiderült, hogy az a rasszista, aki szóvá teszi azt, hogy nem kellene huhogni, és nem az, aki a huhogást védi órák óta. Azért ha végigolvastatnánk a kommentjeinket összességében néhány kevésbé barátságos harlemi bandataggal, nem biztos, hogy engem hoznának ki tepsiben.Nehez mast leszurni, amikor valaki olyan valaszol a kommentedre, aki nyiltan bevallja, hogy Sterlingre gondolva eloszor az jut eszebe, hogy az illeto fekete.Igazabol akkora ongolt lottel ezzel, hogy bevallottad a rasszizmusod, hogy kulon akartam kiemelni egy kommentben. A tobbire is valaszolk majd, ne aggodj.Nem muszáj, mert ha ezt sikerült ebből leszedni, akkor a többi kapcsán se különösebben érdekel, hogy hogyan érted félre.
undisputedly
somoskovig
Ezt irtam:
undisputedly
somoskovig
undisputedly
több mint 4 éve
Nehez mast leszurni, amikor valaki olyan valaszol a kommentedre, aki nyiltan bevallja, hogy Sterlingre gondolva eloszor az jut eszebe, hogy az illeto fekete.Igazabol akkora ongolt lottel ezzel, hogy bevallottad a rasszizmusod, hogy kulon akartam kiemelni egy kommentben. A tobbire is valaszolk majd, ne aggodj.Nem muszáj, mert ha ezt sikerült ebből leszedni, akkor a többi kapcsán se különösebben érdekel, hogy hogyan érted félre.
undisputedly
somoskovig
Ezt irtam:
undisputedly
somoskovig
Mert nalam Kane vagy barmelyik masik jatekos neve allt volna ott, ha o lovi a golt es rohan oda a szurkolokhoz, hiszen az individum, az egyen magatartasat kritizaltam de te csak kollektivan a borszint es a "fekete" kisebbsigi hovatartozasat lattad.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
rokaur
876
Teli soros poharat eldobni... eltiltanam oket a sorivastol!
több mint 4 éve
Nem muszáj, mert ha ezt sikerült ebből leszedni, akkor a többi kapcsán se különösebben érdekel, hogy hogyan érted félre.Igazabol akkora ongolt lottel ezzel, hogy bevallottad a rasszizmusod, hogy kulon akartam kiemelni egy kommentben. A tobbire is valaszolk majd, ne aggodj.Örülök, hogy a kommentem többi részét nem idézted be, a jelek szerint akkor az legalább átment. Ezen meg jót röhögtem.Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.Ezzel csak azt bizonyitod, hogy maskent tekintesz az eltero borszinuekre, ergo rasszista vagy.
somoskovig
Miert ne lehetne problemam valakinek a magatartasaval? Ha te erre alapbol azt vagod ra, hogy a borszine miatt, az ismet csak azt bizonyitja, hogy rasszista vagy.
undisputedly
somoskovig
undisputedly
több mint 4 éve
Igazabol akkora ongolt lottel ezzel, hogy bevallottad a rasszizmusod, hogy kulon akartam kiemelni egy kommentben. A tobbire is valaszolk majd, ne aggodj.Örülök, hogy a kommentem többi részét nem idézted be, a jelek szerint akkor az legalább átment. Ezen meg jót röhögtem.Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.Ezzel csak azt bizonyitod, hogy maskent tekintesz az eltero borszinuekre, ergo rasszista vagy.
somoskovig
Miert ne lehetne problemam valakinek a magatartasaval? Ha te erre alapbol azt vagod ra, hogy a borszine miatt, az ismet csak azt bizonyitja, hogy rasszista vagy.
undisputedly
somoskovig
több mint 4 éve
Szerintem nagyobb probléma, hogy egy játékos mindenfélét üzengethet pólókon keresztül a levett mez alatt.Változik a világ, hiszen a sportolókat millión követik a közösségi médiában is. Viszont sokan csak a pályán látják őket és a társadalmi üzenet, amennyiben helyes, vagy nem sértő, akkor nyugodtan eljuthat a sportpályákon is most már. Ezek az emberek hatással vannak/lehetnek sokak gondolkodására, és ha csak pár emberben elkezdődik a felismerés, hogy bassza meg erre nem is gondoltam eddig, már megérte.
Legyen az politikai állásfoglalás (lásd anno Öziléket, ukránokat), legyen társadalmi téma (BLM, LMBTQ, neonácizmus, nacionalizmus - lásd szivárvány karszalagok, nagyhatalmi zászlós vagy feliratos nyomatok), vagy vallási téma. Nem sportpályára való.
Sterling emlékezzen a barátjára a social mediában, adjon erről interjút, küldjön részvét-táviratot, menjen el a temetésre ha teheti, alapítson alapítványt, annak az alakuló ülésén szólaljon fel, de ne egy sporteseményen kürtölje világgá a nézetét, hitét, fájdalmát, elkötelezettségét vagy bármilyen irányultságát, mert visszatetsző, megosztó, félreérthető lehet, másokat sérthet (most nem pont ez a barátra emlékezős példa) ezért nem oda való.
Sokkal jobban kellene ellenőrizni a technikai személyzetnek ezeket meccsek előtt, levetetni, aztán vegye fel a meccs előtti/utáni interjúra. Szerintem.
A dobálózás, suttyóság, rasszista bekiabálások más tészta.
Willie Parker
Hangsúlyozom addig amíg ez emberek, nézetek mellett áll ki és nem sért, nem érint hátrányosan másokat. A térdelés senkit nem érint hátrányosan, egy mez levétel egy megfelelő üzenettel szintén nem. Megkapja érte a sárgalapot, pénzbüntit, nem fog anyázni hogy jaj engem diszkriminálnak.
Az osztrák srác beszólt az észak-macedónnak, el is tiltották. Annak nincs helye a pályán. Ugyanaz mint egy pályabezárás. Egy mezlevétel vagy térdelés meg teljesen más szituáció.
Pontosan az a térdelés lényege, hogy vedd észre ne sérts meg másokat olyan dologban, amiről nem tehetnek. Fogadd el őket, hiszen nem tehet róla. NE érje ezért hátrányos megkülönböztetés. Legalábbis a sportpályákra így gyűrűzött be ez a jelenség. Ezt kifütyülni elég primitív jelenség. Lehet vele egyet nem érteni, nem tapsolni neki, de kifütyülni mi értelme van? Ez kizárólag gondolkodás mód kérdése..Ha meg ott probléma van egyeseknél, azzal nehéz mit kezdeni.
több mint 4 éve
Örülök, hogy a kommentem többi részét nem idézted be, a jelek szerint akkor az legalább átment. Ezen meg jót röhögtem.Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.Ezzel csak azt bizonyitod, hogy maskent tekintesz az eltero borszinuekre, ergo rasszista vagy.
somoskovig
undisputedly
több mint 4 éve
Ezzel csak azt bizonyitod, hogy maskent tekintesz az eltero borszinuekre, ergo rasszista vagy.Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.
undisputedly
somoskovig
Sterling helyett KAne neve is allhatna ott, ha o rohant volna oda a szurkolok ele. Az, hogy te borszinen keresztul latod a vilagot, az a te bajod, javaslom tanuld meg elfogadni a sokszinuseget 😊 (Btw. amugy eleg fura, hiszen amerikai foci forumon kommentelsz, just sayin)
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Mert ha azt akarjak, hoy a szurkolok egy teljesen steril, limitalt verbalis es nonverbalis eszkoztarral reagaljanak a tovabbiakban,Nem ezt akarják. Én olyat nem olvastam még, hogy bármelyik stadiont bezárták volna, mert kifütyültek egy játékost, bemutattak neki, hátat fordítanak, stb. Lehet üvölteni, szidni az anyját ellenfélnek, bírónak, bárkinek. Amit nem lehet, az a rasszista, homofób bekiabálások, huhogás, sörrel dobálás, vagy mint a régi szép időkben, a banándobálás. Bárki, akinek kettőnél több agysejtje van a táborban, pontosan érti, hogy a "Rohadj meg, Sterling!", a "Buzi Sterling!" és a "Sterling, te n*gger!" között mi a különbség, és melyikért büntetnek.
undisputedly
mert erzekenyebbek vagyunk a problemara, akkor ugy fair es logikus, ha a jatekosok iranyaba is hasonlo mercet alkalmaznak es az o verbalis/nonverbalis eszkoztarukat is megnyirbaljak. MErt ha problema, hogy anyazzak meg fujolnak, akkor ezentul az is legyen problema, hogy gol utan odafut az ellenfel ultraihoz.Meg van nyírbálva az eszköztáruk. Ha Sterling a kispadról hozzávág egy kulacsot a szurkolókhoz, pont ugyanazt a büntetést kapja, mintha őt dobnák meg sörrel (sőt, gyanítom, sokkal durvábbat). Ugyancsak ez a helyzet, ha mondjuk a pólóján "Utálom a magyarokat! felirat lett volna. Vagy ha kiüvölt egy ízes buzizást a lelátóra. Tudtommal nem is történt semmi ilyesmi. És bár úgy csinálsz, mintha az anyázás és a fújolás lenne a probléma, de nem az. A huhogás, a buzizás, a rasszista beszólások és a dobálás a probléma.
undisputedly
Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.
undisputedly
több mint 4 éve
Szerintem nagyobb probléma, hogy egy játékos mindenfélét üzengethet pólókon keresztül a levett mez alatt.ez nem teljesen igaz, sárgával díjazzák a mez levételt és pénzel is szokták őket bírságolni a szövegért
Willie Parker
de akkor ugyanúgy tiltsuk meg a játékosoknak a kereszt-gyűrű csókolgatását
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Szerintem nagyobb probléma, hogy egy játékos mindenfélét üzengethet pólókon keresztül a levett mez alatt.Csanyi csak azokrol beszelt akik megprobaltak berohanni es akik dobaltak, a futyulo, pfujolo szurkolokrol nem. Helyes, tiltsa el azokat, akik targyakat dobaltak be a palyara, veszelyeztetve ezzel a jatekosok testi epseget (szemet, halantekot talalhat stb), de itt nem csak ezekrol van szo. Tulnyomoreszt a verbalis reakciok miatt megy a kampany az angoloknal. Es az tovabbra is abszurd, hogy azt varjak el egy 60ezres tomegtol, hogy ne hasznalja ezeket az eszkozoket.Nem igazan ertettem a peldaid, de ez biztosan az en hianyossagom.Te miert vagy nogyulolo es en miert nem? Te miert vagy rasszista es en miert nem? Te miert vagy homofob es en miert nem?ilyen alapon bármilyen gólszerzőnek az ellenfél tábora fele szaladni provokáció. Idegenben ne szerezz gólt, mert megbüntetnek ha örülsz neki 😊Undi, lattal te már szurkolót provokáló játékost? Mert a kommentjeidből nem ez jön le.Lattam igen. Sot, ha jol emlekszem, meg Mattheus alatt egy baratsagos meccsen Torghelle is paraszt volt a nemetekkel (Ott van b+ szvpjal, vagy valami ilyesmi volt).
youtu.be/mIzuMSN74lI
“Kedvencem” Adebayor. Na az provokáció. Sterling semmi ilyesmit nem csinált.
#JC6
Ettol fuggetlenul tovabbra is tartom, ha ujraalkotjuk az "abuzus" meg "rasszizmus" fogalmakat, hogy abba mar a futtyoges es futyules is beletartozzon, akkor a masik iranyba is szenzitivebbnek kell lenni es bizony ujra kell ertelmezni, hogy mikortol tekintjuk ugy, hogy valamelyik jatekos provokal vagy sem. Marpedig ilyen elozmonyekkel oda rohanni az ultrak ele az provokacio ezzel a mercevel nezve. Ez nem menti fel a szurkolokat a dobalas alol, de Sterlinget se mentesiti.
undisputedly
Attól mert odafut nem fog provokálni, engem nem provokált volna, téged miért? Én nem dobáltam volna meg, te miért? Nekem nem lett volna ökölbe a gyomrom hogy odafut, a tied miért? Aztán meg is van hogy ki miért mit gondol erről..
topin
(tessek, en is tudok hulyesegeket a nyakadba varrni, anelkul, hogy barmi hasonlot allitottal volna).
Ha elvarjuk a szurkoloktol, hogy semmilyen verbalis modon ne legyenek konfrontativak vagy sertoek ezek szerint az uj standardek szerint, akkor bizony a jatekosoktol is el kell varni, hogy keruljek a verbalis es nonverbalis provokaciot, ami setheti a masik csapat szurkolotaborat, merpedig ebbe beletartozik, hogy nem futhatnak oda az ellenfel szurkoloi ele oromkodni. Van szamtalan mas modja a golorom kifejezesenek ami nem vonja magaval a szurkolok hergeleset vagy piszkalasat.
undisputedly
Aki nem tud viselkedni egy bekapott golnal, az ne menjen meccsre. Pontosan ezt a megoldast valasztja az MLSZ is, hiszen 2 evre kizarja ezeket a szurkolokat es a penzbuntit is rajuk terhelik. Nem igazan olvasom Csanyitol hogy Sterling a ludas.
Ezzel azt hiszem a tenyek sorat es a megoldasi lehetosegeket le is zarhatjuk. Az meg hogy te mit akarsz belelatni az LMBTQ vagy BLM frusztracio miatt az lenyegtelen a kerdes szempontjabol.
Elfogadom hogy neked ez verlazito viselkedes volt Sterlingtol ami megengedhetetlen. De azt meg te fogadd el, hogy ez a normalis szurkoloknak semmi extra nem volt es teged minosit.
topin
Mert ha azt akarjak, hoy a szurkolok egy teljesen steril, limitalt verbalis es nonverbalis eszkoztarral reagaljanak a tovabbiakban, mert erzekenyebbek vagyunk a problemara, akkor ugy fair es logikus, ha a jatekosok iranyaba is hasonlo mercet alkalmaznak es az o verbalis/nonverbalis eszkoztarukat is megnyirbaljak. MErt ha problema, hogy anyazzak meg fujolnak, akkor ezentul az is legyen problema, hogy gol utan odafut az ellenfel ultraihoz.
Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.
Az meg, hogy mit gondolsz rolam vagy hogyan minositesz, hidd el, nem igazan erdekel 😊 En kulturaltan, szemelyeskedes nelkul kifejtem a velemenyem, ha tetszik tetszik, ha nem nem.
undisputedly
Legyen az politikai állásfoglalás (lásd anno Öziléket, ukránokat), legyen társadalmi téma (BLM, LMBTQ, neonácizmus, nacionalizmus - lásd szivárvány karszalagok, nagyhatalmi zászlós vagy feliratos nyomatok), vagy vallási téma. Nem sportpályára való.
Sterling emlékezzen a barátjára a social mediában, adjon erről interjút, küldjön részvét-táviratot, menjen el a temetésre ha teheti, alapítson alapítványt, annak az alakuló ülésén szólaljon fel, de ne egy sporteseményen kürtölje világgá a nézetét, hitét, fájdalmát, elkötelezettségét vagy bármilyen irányultságát, mert visszatetsző, megosztó, félreérthető lehet, másokat sérthet (most nem pont ez a barátra emlékezős példa) ezért nem oda való.
Sokkal jobban kellene ellenőrizni a technikai személyzetnek ezeket meccsek előtt, levetetni, aztán vegye fel a meccs előtti/utáni interjúra. Szerintem.
A dobálózás, suttyóság, rasszista bekiabálások más tészta.
több mint 4 éve
Pályára lépéssel provokált a labdarúgó.Nálam Sterling pont ezt csinálja
Vrij6
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Úgy látom végre Kakadu is felkelt, és a szokásos óvodai színvonalon mantrázik:hol hol? 😀
Vrij6
oh megvan:
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/vb-2022-a-kulugyminiszter-felhaborodott-futyulo-angolokra-utal-2847851
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Úgy látom végre Kakadu is felkelt, és a szokásos óvodai színvonalon mantrázik:
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Nem érteném, ha a FIFA rasszizmus miatt büntetne. Felesleges lenne, hiszen a rasszizmus ellen a leghatékonyabb a meccs előtti térdelés, nem kell zárt kapu meg ilyen marhaságok.
több mint 4 éve
Csanyi csak azokrol beszelt akik megprobaltak berohanni es akik dobaltak, a futyulo, pfujolo szurkolokrol nem. Helyes, tiltsa el azokat, akik targyakat dobaltak be a palyara, veszelyeztetve ezzel a jatekosok testi epseget (szemet, halantekot talalhat stb), de itt nem csak ezekrol van szo. Tulnyomoreszt a verbalis reakciok miatt megy a kampany az angoloknal. Es az tovabbra is abszurd, hogy azt varjak el egy 60ezres tomegtol, hogy ne hasznalja ezeket az eszkozoket.Nem igazan ertettem a peldaid, de ez biztosan az en hianyossagom.Te miert vagy nogyulolo es en miert nem? Te miert vagy rasszista es en miert nem? Te miert vagy homofob es en miert nem?ilyen alapon bármilyen gólszerzőnek az ellenfél tábora fele szaladni provokáció. Idegenben ne szerezz gólt, mert megbüntetnek ha örülsz neki 😊Undi, lattal te már szurkolót provokáló játékost? Mert a kommentjeidből nem ez jön le.Lattam igen. Sot, ha jol emlekszem, meg Mattheus alatt egy baratsagos meccsen Torghelle is paraszt volt a nemetekkel (Ott van b+ szvpjal, vagy valami ilyesmi volt).
youtu.be/mIzuMSN74lI
#JC6
Ettol fuggetlenul tovabbra is tartom, ha ujraalkotjuk az "abuzus" meg "rasszizmus" fogalmakat, hogy abba mar a futtyoges es futyules is beletartozzon, akkor a masik iranyba is szenzitivebbnek kell lenni es bizony ujra kell ertelmezni, hogy mikortol tekintjuk ugy, hogy valamelyik jatekos provokal vagy sem. Marpedig ilyen elozmonyekkel oda rohanni az ultrak ele az provokacio ezzel a mercevel nezve. Ez nem menti fel a szurkolokat a dobalas alol, de Sterlinget se mentesiti.
undisputedly
Attól mert odafut nem fog provokálni, engem nem provokált volna, téged miért? Én nem dobáltam volna meg, te miért? Nekem nem lett volna ökölbe a gyomrom hogy odafut, a tied miért? Aztán meg is van hogy ki miért mit gondol erről..
topin
(tessek, en is tudok hulyesegeket a nyakadba varrni, anelkul, hogy barmi hasonlot allitottal volna).
Ha elvarjuk a szurkoloktol, hogy semmilyen verbalis modon ne legyenek konfrontativak vagy sertoek ezek szerint az uj standardek szerint, akkor bizony a jatekosoktol is el kell varni, hogy keruljek a verbalis es nonverbalis provokaciot, ami setheti a masik csapat szurkolotaborat, merpedig ebbe beletartozik, hogy nem futhatnak oda az ellenfel szurkoloi ele oromkodni. Van szamtalan mas modja a golorom kifejezesenek ami nem vonja magaval a szurkolok hergeleset vagy piszkalasat.
undisputedly
Aki nem tud viselkedni egy bekapott golnal, az ne menjen meccsre. Pontosan ezt a megoldast valasztja az MLSZ is, hiszen 2 evre kizarja ezeket a szurkolokat es a penzbuntit is rajuk terhelik. Nem igazan olvasom Csanyitol hogy Sterling a ludas.
Ezzel azt hiszem a tenyek sorat es a megoldasi lehetosegeket le is zarhatjuk. Az meg hogy te mit akarsz belelatni az LMBTQ vagy BLM frusztracio miatt az lenyegtelen a kerdes szempontjabol.
Elfogadom hogy neked ez verlazito viselkedes volt Sterlingtol ami megengedhetetlen. De azt meg te fogadd el, hogy ez a normalis szurkoloknak semmi extra nem volt es teged minosit.
topin
Mert ha azt akarjak, hoy a szurkolok egy teljesen steril, limitalt verbalis es nonverbalis eszkoztarral reagaljanak a tovabbiakban, mert erzekenyebbek vagyunk a problemara, akkor ugy fair es logikus, ha a jatekosok iranyaba is hasonlo mercet alkalmaznak es az o verbalis/nonverbalis eszkoztarukat is megnyirbaljak. MErt ha problema, hogy anyazzak meg fujolnak, akkor ezentul az is legyen problema, hogy gol utan odafut az ellenfel ultraihoz.
Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.
Az meg, hogy mit gondolsz rolam vagy hogyan minositesz, hidd el, nem igazan erdekel 😊 En kulturaltan, szemelyeskedes nelkul kifejtem a velemenyem, ha tetszik tetszik, ha nem nem.
több mint 4 éve
Nem igazan ertettem a peldaid, de ez biztosan az en hianyossagom.Te miert vagy nogyulolo es en miert nem? Te miert vagy rasszista es en miert nem? Te miert vagy homofob es en miert nem?ilyen alapon bármilyen gólszerzőnek az ellenfél tábora fele szaladni provokáció. Idegenben ne szerezz gólt, mert megbüntetnek ha örülsz neki 😊Undi, lattal te már szurkolót provokáló játékost? Mert a kommentjeidből nem ez jön le.Lattam igen. Sot, ha jol emlekszem, meg Mattheus alatt egy baratsagos meccsen Torghelle is paraszt volt a nemetekkel (Ott van b+ szvpjal, vagy valami ilyesmi volt).
youtu.be/mIzuMSN74lI
#JC6
undisputedly
topin
undisputedly
több mint 4 éve
Ha elvarjuk a szurkoloktol, hogy semmilyen verbalis modon ne legyenek konfrontativak vagy sertoek ezek szerint az uj standardek szerint, akkor bizony a jatekosoktol is el kell varni, hogy keruljek a verbalis es nonverbalis provokaciot, ami setheti a masik csapat szurkolotaborat, merpedig ebbe beletartozik, hogy nem futhatnak oda az ellenfel szurkoloi ele oromkodni. Van szamtalan mas modja a golorom kifejezesenek ami nem vonja magaval a szurkolok hergeleset vagy piszkalasat.Mondja egyébként bárki, hogy úgy kell a szurkolónak ülnie, mintha színházban lenne?
undisputedly
Szerintem annyi az elvárás, hogy ne lépjenek át bizonyos határokat.
Frusztrált vagy? Oké, mutass be neki, küldd el a picsába, fordíts neki hátat, de úgy általánosságban ne dobáld meg, ne huhogj, majmozz, ne menjen a Cristiano homosexual, ne zsidózz, stb. (most ez csak pár eset ami rendszeresen előfordul magyar meccseken). Mert az utóbbiakból látszik az, hogy nem csak az a bajod, hogy a kedvenc csapatodnak gólt rúgott.
több mint 4 éve
Hiába tolod az egész narratívát abba az irányba, hogy nem csak nálunk voltak retardáltak és minek ment oda szoknyában hülyeségeddel.Te miert vagy nogyulolo es en miert nem? Te miert vagy rasszista es en miert nem? Te miert vagy homofob es en miert nem?ilyen alapon bármilyen gólszerzőnek az ellenfél tábora fele szaladni provokáció. Idegenben ne szerezz gólt, mert megbüntetnek ha örülsz neki 😊Undi, lattal te már szurkolót provokáló játékost? Mert a kommentjeidből nem ez jön le.Lattam igen. Sot, ha jol emlekszem, meg Mattheus alatt egy baratsagos meccsen Torghelle is paraszt volt a nemetekkel (Ott van b+ szvpjal, vagy valami ilyesmi volt).
youtu.be/mIzuMSN74lI
#JC6
undisputedly
topin
undisputedly
Az, hogy az ok mi, csak enyhítő vagy súlyosbító körülmény az okozatban, nem teszi semmissé azt.
Engem spec rohadtul nem érdekel kit milyen frusztráció nyom amikor épp a gyökérje szétcseszi a lehetőségét annak, hogy az egyszerű szurkoló eljusson hazai tétmeccsre a következő hónapokban.