Soccer

41 feliratkozó

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 644 — zászló zászló szív
Teli soros poharat eldobni... eltiltanam oket a sorivastol!
rokaur
A soccer kb. korai román templom építészet szintjén érdekel, de ezt totálisan nem értettem

Ez olyan mint amikor a sok agyhalott USA-ban saját, kifizetett Nike cipőjét égette el. Bár a sör fontosabb.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 953 — The Mathematician
...(aki nem térdel le az rasszista stb)....
dande
hogy mi???

ilyet senki nem mondott, ne térdeljen aki nem akar. De mit fütyülnek rajta akik nem rasszisták? kicsit eltévedtél te is a térdelés, nem térdelés kapcsán..
topin
Te nem 😊 😉 de a közhangulatban, a másik oldalról simán volt érzékelhető ilyen "elvárás". Ettől még nem kell fütyülni, de ez gerjeszthette. De simán lehet, hogy nem látom jól 😉
dande
Breesnek volt valami balhéja ebből még korábban, nem?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 338 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Azért is pörgött erre most rá maximális fordulatszámon az angol média, mert így elterelik a figyelmet a saját szurkolóikról. Nagyon durva olvasni, mi megy facen a kommentszekcióban..
#JC6
Olyat amúgy, értelmes ember miért olvas?
Mikey
Katasztrófaturizmus? 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 338 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Eddig nem úgy voltak az európai selejtezők, hogy kétszer három nap, szünnap nélkül?
Mert most háromszor két nap, 1-1 szünnappal közte...
warr_b
asszem ez is a covid miatt van, ha jól emlékszem már 2020 ősszel is lettek volna vb selejtezők
Löfli
Ja, tényleg, lehet hogy be kellett sűríteni...

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 312
Azért is pörgött erre most rá maximális fordulatszámon az angol média, mert így elterelik a figyelmet a saját szurkolóikról. Nagyon durva olvasni, mi megy facen a kommentszekcióban..
#JC6
Olyat amúgy, értelmes ember miért olvas?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 645 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Eddig nem úgy voltak az európai selejtezők, hogy kétszer három nap, szünnap nélkül?
warr_b
asszem ez is a covid miatt van, ha jól emlékszem már 2020 ősszel is lettek volna vb selejtezők

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 4 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 645 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Emlékszik még valaki a meccs eredményére?
nagylaza
szerintem nyertünk

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 4 éve

több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 997
több mint 4 éve
Az amúgy megvan, hogy az angol csapat térdelését az osztrákok meg a románok elleni felkészülési meccsen a saját szurkolóik is kifütyülték?

Ugye alapvetően tilos bárminemű politikai kiállás, véleménynyilvánítás fifa/uefa rendezvényen, a térfelére meg határozottan annak tekinthető. Ettől mondjuk el is tekintve, megkérdezték az angolok a magyarokat, mint házigazdát, hogy figyu srácok, kezdő sípszó előtt letérdelnénk a pályátokon, mit szóltak hozzá, mehet?
Nem annyira...
Aztán ha mondjuk egy random arab ország jönne játszani a Puskásba, nekik meg az lenne a heppjük, hogy kabalából, vagy hagyományból lehajtanának egy kupa friss, gőzölgő kecskevért? 😁 Gondolom az is teljesen rendben lenne.
warr_b
De ki állít olyat, hogy a nagy angliában nincsenek rasszisták? miért ne fütyülnének ott is akik olyanok?

Miért kellene megkérdezni letérdelhetnek-e nálunk? Ráadásul a fütyülésért nem jár szankció sem az UEFA, sem a FIFA részéről. Azt csak társadalmi megítélés követi. Mit kell ezen pörögni, hogy a nem kirekesztő társadalmi rétegek nem értik, nem azonosulnak azzal, ha valaki a kirekesztés ellen fütyül mint az ökörbirka. Mi oka van ilyet tenni?
topin
Egyrészt hogy veszed rá a nézőket, főleg egy CB féle brigádot ezek betartására, ha azt látják, hogy mindenhol máshol is ugyanazt csinálják, ráadásul büntetés, következmények nélkül?

Másrészt mivel náluk is pont ugyanez megy, sőt még durvábban, úgyhogy a tisztelt angolok csak ne osszák az észt, hogy kinek hogy kéne viselkednie.

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 483 — Így remélem megfelelek nektek.....
dande
hogy mi???

ilyet senki nem mondott, ne térdeljen aki nem akar. De mit fütyülnek rajta akik nem rasszisták? kicsit eltévedtél te is a térdelés, nem térdelés kapcsán..
topin
Te nem 😊 😉 de a közhangulatban, a másik oldalról simán volt érzékelhető ilyen "elvárás". Ettől még nem kell fütyülni, de ez gerjeszthette. De simán lehet, hogy nem látom jól 😉

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 400 — beers & Packers
Emlékszik még valaki a meccs eredményére?
több mint 4 éve
topin New England Patriots 2 286
Az amúgy megvan, hogy az angol csapat térdelését az osztrákok meg a románok elleni felkészülési meccsen a saját szurkolóik is kifütyülték?

Ugye alapvetően tilos bárminemű politikai kiállás, véleménynyilvánítás fifa/uefa rendezvényen, a térfelére meg határozottan annak tekinthető. Ettől mondjuk el is tekintve, megkérdezték az angolok a magyarokat, mint házigazdát, hogy figyu srácok, kezdő sípszó előtt letérdelnénk a pályátokon, mit szóltak hozzá, mehet?
Nem annyira...
Aztán ha mondjuk egy random arab ország jönne játszani a Puskásba, nekik meg az lenne a heppjük, hogy kabalából, vagy hagyományból lehajtanának egy kupa friss, gőzölgő kecskevért? 😁 Gondolom az is teljesen rendben lenne.
warr_b
De ki állít olyat, hogy a nagy angliában nincsenek rasszisták? miért ne fütyülnének ott is akik olyanok?

Miért kellene megkérdezni letérdelhetnek-e nálunk? Ráadásul a fütyülésért nem jár szankció sem az UEFA, sem a FIFA részéről. Azt csak társadalmi megítélés követi. Mit kell ezen pörögni, hogy a nem kirekesztő társadalmi rétegek nem értik, nem azonosulnak azzal, ha valaki a kirekesztés ellen fütyül mint az ökörbirka. Mi oka van ilyet tenni?
több mint 4 éve
topin New England Patriots 2 286
dande
hogy mi???

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 894 — Lucas Scott
A SkySports felvételén egy magyar szurkoló huhog és majom mozdulatokat utánoz....
 www.youtube.com/watch?v=ArKr6K8RwzQ&t=10s
Klaci79
Biztos provokálták

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 217 — Chiefs GM
Az egesz mondandod arra iranyult, hogy meglattad Sterling nevet es kihelyettesitetted 3 kisebbseggel, meg azzal, hogy "fob" stbstb. Ha Sterlingre ugy tekintenel, mint egy sima focistara, mint barki mas a palyan, akkor nem allitod be ugy, hogy Sterling kritizalasa egyenlo azzal, mintha Sterling neve helyere faji/etnikai/szexualis orientaltsag szerinti ksiebbsegeket irtam volna, a teljes csoportjukra utalva. Szerintem nem kell ezt magyarazni. Vagy egy olcso cheapshot akart lenni, vagy implicit racism, rad bizom.
undisputedly
Szerintem fuss neki még egyszer a legelső kommentemnek, de ide is teszem a lényegét:
"Lehet üvölteni, szidni az anyját ellenfélnek, bírónak, bárkinek. Amit nem lehet, az a rasszista, homofób bekiabálások, huhogás, sörrel dobálás, vagy mint a régi szép időkben, a banándobálás. Bárki, akinek kettőnél több agysejtje van a táborban, pontosan érti, hogy a "Rohadj meg, Sterling!", a "Buzi Sterling!" és a "Sterling, te n*gger!" között mi a különbség, és melyikért büntetnek."

somoskovig
Ez alapjan akkor hogyan nem sikerult megertened a kommentem es osszehozni a kisebbsegi fobiazost?
undisputedly
Én semmilyen kisebbségi fóbiázóst nem írtam. Fóbiázóst írtam, csak nálad eléggé be van akadva a BLM óta ez a téma, gyorsan asszociálsz rosszul.
somoskovig
Sajat magad allitod, hogy akinek 2nel tobb agysejtje van, az erti, hogy Stelringet lehet kritizalni, amig nem a borszinet veszed gorcso ala.

Valahogyan megsem sikerult a sajat koncepciodat megerteni amikor reflektaltal az alabbi kommentemre:

Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.
undisputedly
Erre irtad ezt:
Ez meg minden ....fób kedvenc mondatkezdése.

Nekem semmi problémám nem lenne a cigányokkal, ha...
Nekem semmi problémám nem lenne a melegekkel, ha...
Tetszés szerint folytatható, mindegyik azt jelenti, hogy problémád van.
somoskovig
Szoval most mar akkor 3 opcio van: 1) "Nincs 2-nel tobb agysejted", hogy a sajat szavaid hasznaljam 2) Szandekos cheapshot, direkt felrevezetve, mintha Sterlinget borszine miatt kritizaltam volna, 3) Implicit racial bias.
undisputedly
Utána írtam még két példát pókokkal és zárt terekkel a gyengébbek kedvéért.

Lesz 4. és 5. opció is majd, vagy megállunk itt? Mert ezek közül még nem tudok választani.

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 483 — Így remélem megfelelek nektek.....
Az a baj, hogy úgy látom, ez az egész egy öngerjesztő folyamattá vált. Különösen a térdelgetések BLM mozgalom indulása óta. Előtte úgy, ahogy mindenki elfogadta ezt, tiltakozzunk a rasszizmus megkülönböztetés stb ellen. Jogosan, érthetően. Nem is volt emlékeim szerint semmi nagyobb balhé itthon sem. Aztán el kezdett fújódni a lufi, és el kezdtek ott is farkast kiáltani, ahol nem is volt miért, sőt már előre gerjesztődtek ezek a dolgok különösen a térdelés megjelenésével úgy alle zusammen (aki nem térdel le az rasszista stb). Innentől viszont nehéz kordában tartani ezt a helyzetet, mert mind a valósan/vélt szidalmazott, mind a valósan/vélten szidalmazó érzékenyebben reagál. Ott is hallani vélt valamit ahol semmi nem volt, és ott is és akkor is sörös poharat dobál be, ahol nem lett volna szándéka, ha előre nem fújódik fel az egész. Nem nem értek egyet semmilyen fujjogással, semmilyen dobálással stb, soha eszembe se jutott, csak látni kell, hogy ez a szitu. A legnehezebb, hogy mindkét fél egyszerre hagyja abba, az előre farkas kiáltást (ezzel hergelést) és a másik a bekiabálást dobálózást stb.

A másik pedig valóban a kettős mérce (ezeket számon kérem kevesebbért is, a másikat többért sem), illetve kollektív büntetés és rasszistának tartás, ami nyilván nincsen így.

Ennyi így "hirtelen".

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 870 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Az egesz mondandod arra iranyult, hogy meglattad Sterling nevet es kihelyettesitetted 3 kisebbseggel, meg azzal, hogy "fob" stbstb. Ha Sterlingre ugy tekintenel, mint egy sima focistara, mint barki mas a palyan, akkor nem allitod be ugy, hogy Sterling kritizalasa egyenlo azzal, mintha Sterling neve helyere faji/etnikai/szexualis orientaltsag szerinti ksiebbsegeket irtam volna, a teljes csoportjukra utalva. Szerintem nem kell ezt magyarazni. Vagy egy olcso cheapshot akart lenni, vagy implicit racism, rad bizom.
undisputedly
Szerintem fuss neki még egyszer a legelső kommentemnek, de ide is teszem a lényegét:
"Lehet üvölteni, szidni az anyját ellenfélnek, bírónak, bárkinek. Amit nem lehet, az a rasszista, homofób bekiabálások, huhogás, sörrel dobálás, vagy mint a régi szép időkben, a banándobálás. Bárki, akinek kettőnél több agysejtje van a táborban, pontosan érti, hogy a "Rohadj meg, Sterling!", a "Buzi Sterling!" és a "Sterling, te n*gger!" között mi a különbség, és melyikért büntetnek."

somoskovig
Ez alapjan akkor hogyan nem sikerult megertened a kommentem es osszehozni a kisebbsegi fobiazost?
undisputedly
Én semmilyen kisebbségi fóbiázóst nem írtam. Fóbiázóst írtam, csak nálad eléggé be van akadva a BLM óta ez a téma, gyorsan asszociálsz rosszul.
somoskovig
Sajat magad allitod, hogy akinek 2nel tobb agysejtje van, az erti, hogy Stelringet lehet kritizalni, amig nem a borszinet veszed gorcso ala.

Valahogyan megsem sikerult a sajat koncepciodat megerteni amikor reflektaltal az alabbi kommentemre:

Nekem semmi problemam nem lenne Sterlinggel, ha nem applikalnak ezt az uj mercet a szurkolokra. De ha mar az egyiket bevonjuk ebbe az abszurd szemleletbe, a masik felet, a jatekosokat is ugyanugy be kell vonni.
undisputedly
Erre irtad ezt:

somoskovig
Szoval most mar akkor 3 opcio van: 1) "Nincs 2-nel tobb agysejted", hogy a sajat szavaid hasznaljam 2) Szandekos cheapshot, direkt felrevezetve, mintha Sterlinget borszine miatt kritizaltam volna, 3) Implicit racial bias.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
undisputedly

somoskovig
undisputedly

több mint 4 éve

Nem annyira...

több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 870 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
undisputedly

somoskovig
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 976
A SkySports felvételén egy magyar szurkoló huhog és majom mozdulatokat utánoz....
 www.youtube.com/watch?v=ArKr6K8RwzQ&t=10s
több mint 4 éve
undisputedly

Igen, ez azt jelenti, hogy lehet Sterlinget, fújolni, kritizálni, anyázni, mint minden focistát. Huhogni és sörrel dobálni nem lehet. És ha Kane ment volna oda, neki nem is huhogtak volna, akkor sem, ha pontosan ugyanazt csinálja, mint Sterling (sört kapott volna ő is gondolom).

Egyebekben ne azzal próbálj vitatkozni, amire szerinted gondoltam, hanem azzal, amit leírtam.

Szerkesztette: somoskovig

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 105
Miután Az albánok kipicsáznak minket, utána már a kutya sem akar majd meccsre menni, letudják a zárt kapukat, és kezdődik majd minden elölről.
Amíg nem lesz olyan egyértelmű, a huhogás, buzizás, dobálózás elítélése, mint a rokkant ember mankójának kirúgása, addig nincs miről beszélni.
több mint 4 éve
Igazabol akkora ongolt lottel ezzel, hogy bevallottad a rasszizmusod, hogy kulon akartam kiemelni egy kommentben. A tobbire is valaszolk majd, ne aggodj.
undisputedly
Nem muszáj, mert ha ezt sikerült ebből leszedni, akkor a többi kapcsán se különösebben érdekel, hogy hogyan érted félre.
somoskovig
Nehez mast leszurni, amikor valaki olyan valaszol a kommentedre, aki nyiltan bevallja, hogy Sterlingre gondolva eloszor az jut eszebe, hogy az illeto fekete.

Ezt irtam:

undisputedly
Erre te ezt:

somoskovig
Az, hogy te a Sterling nev hallatan egybol arra jutsz, hogy kisebbsegekkel helyettesitsd a nevet, es azt lassd bele a kommentembe, szepen mutatja, hogy hogyan tekintesz Sterlingre. Es elarulom, azok, akik a borszint latjak es eszerint kulonboztetnek emberek kozott, nos, ok bizony a rasszistak.

Mert nalam Kane vagy barmelyik masik jatekos neve allt volna ott, ha o lovi a golt es rohan oda a szurkolokhoz, de te csak a borszint lattad.
undisputedly
Rendben. Örülök, hogy kiderült, hogy az a rasszista, aki szóvá teszi azt, hogy nem kellene huhogni, és nem az, aki a huhogást védi órák óta. Azért ha végigolvastatnánk a kommentjeinket összességében néhány kevésbé barátságos harlemi bandataggal, nem biztos, hogy engem hoznának ki tepsiben.
somoskovig
Sterlingre gondolva neked az ugrott be eloszor, hogy nem lehet ot megemliteni, mert o mas, mert fekete. Ez eleg nagy para szerintem.

Vagy csak szandekosan probaltad osszekeverni a kommentem mondandojat es ugy beallitani, mintha azt irtam volna, hogy a borszine miatt barmilyen szinten hatranyosan megkulonboztettem volna es mas mercet hasznalnek ra, mint barmely masik jatekosra.

Az egyik az implicit racial bias, a masik meg csak forumetikett nem ismerete.
undisputedly
Bár sok reményt nem fűzök hozzá, de hol ugrott be nekem, hogy Sterling fekete? Én mindössze annyit írtam, hogy a mondatkezdésed minden fób klasszikus mondatkezdése. Valóban írhattam volna olyan példákat is, hogy Nekem semmi problémám nem lenne a pókokkal, ha... vagy Nekem semmi problémám nem lenne a zárt helyekkel, ha....

Úgyhogy jelenleg éppen próbálod összekeverni a kommentem mondandóját és úgy beállítani, mintha azt írtam volna... 😀
somoskovig

Szerkesztette: undisputedly