Soccer

41 feliratkozó

több mint 9 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 534
meglesz a legjobb 3.hely gyerekek!
több mint 9 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 495 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Borbinho
. Igaz, az is közre játszik, hogy elsődlegesen az játszik a pályán, akinek a szülei eleget fizetnek. Azok meg nem éppen top játékosok szoktak lenni.
Tejesember
Off:
van egy ismerősöm, akit tehetségileg (és alkatilag) kb Messihez tudnék hasonlítani. 14-15 évesen a szerb másodosztályban játszott, mert ott kapott fizetést. nálam 2 évvel idősebb, de szerencsére játszhattam ellene és vele elég sokat. Volt itthon a honvédnál, fradinál, győrött, szombathelyen. És mindenhol padozott, mert az ő szülei nem "támogatták" a csapatot. Kb az NB I 95%ánál jobb játékos lehetett volna belőle...nem csodálom azt sem, hogy egy idő után elege lett, amikor sorra járta az ifiket. | nem mellesleg az öccse, Miki, idén igazolt a DVTK-ba a Kecskemétből, 18 éves múlt. mondjuk tudtommal szerb származásúak is valamennyire, azt a fajta hajtást és küzdést nem igen lehet tanítani. |

szerk.: nyugodtan ki lehet nevetni a Messis hasonlat miatt. állítom itthon is születnek olyan tehetségek, ahogy kb mindenhol. hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportról

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 9 éve
Tejesember 256
Borbinho
Azt a generációt már hiába próbálnád rendre rakni. Ne várd el azoktól, hogy majd a facebookos lájkokat esetleg feláldozzák és pózolás helyett inkább keményebben edzenek. Normális teljesítmény a pályán nem produkál elegendő lájkot. Őket már pusztán ez motiválja.
Első körben én inkább az edzőket tenném rendbe, hisz azokkal is vannak gondok véleményem szerint. Ahogy írtad 12-14 éves korig még jók vagyunk. Utána egyszerűen megáll a fejlődés, vegetálnak az ifi játékosok, vagy pedig aki olyan kimegy külföldi csapatokhoz. Igaz, az is közre játszik, hogy elsődlegesen az játszik a pályán, akinek a szülei eleget fizetnek. Azok meg nem éppen top játékosok szoktak lenni.

Más: Elek Ákosnak elég szépen leápolták tegnap az Észak- Írek: játék elején annyira beletérdeltek a combjába, hogy bevérzett neki. Emiatt volt az, hogy idő előtt le is kellett jönnie.
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 643 — Axel Foley
Nincs anyag, nincs játékos, nincs edző, nincs háttér, nincs UP... Miért jussunk ki? Hogy ez a belterjes, rothadó rendszer kapjon még jó pár évet?
JC6
Ugye nem gondolod komolyan, hogyha nem jutunk ki akkor változások lesznek?

Szarom le, hogy megérdemeljük e meg van e emberanyag. Legyünk ott, legyen végre egy olyan világverseny ahol nem valakik ellen (hajrá kicsik reszkess nagyok) hanem teljes szívből valakiért lehet szorítani.

több mint 9 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 495 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
de ami legszomorúbb hogy megint ott tartunk hogy MAJDNEM....és persze nem és megint visszajutottunk 1 a négyzetenre
petey
csodabogár szövege pont passzol a témához 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 9 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 18 868 — Csodabogár
de ami legszomorúbb hogy megint ott tartunk hogy MAJDNEM....és persze nem és megint visszajutottunk 1 a négyzetenre

több mint 9 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 305 — Je suis kobranadrág
évtizedek óta az megy, bozsik program meg a kisfaszom...
Borbinho
Az a baj az is romlott az egész. A többi hibát pedig leírtad.
több mint 9 éve
Törölt felhasználó
Nem értem sokan miért vannak elájulva ettől a védekezéstől és a védőinktől. Szinte az egész csapat védekezik, de persze ők vannak a kapu előterében, övék a középpont a kapussal karöltve, csak gólt ne kapjunk...
De könyörgöm, össze - vissza vagdossák a labdát, fel sem néznek, emberhez játszani szinte képtelenek. Dicséritek itt Fiolát a védőjátéka miatt. A bedobásait néztétek? Ötből ötöt az ellenfélnek dobott. Nem nehéz becsúszni, meg a felívelt labdát elfejelni.. Leandro? Azt sem tudja milyen meccsen van...
És nem világverő csapatok ellen játszottunk, hanem olyanok ellen, akik 90 perc alatt egyszer (!) találtak kaput.
Védekezni a hülye is tud. Rúgd amerre állsz.

Nincs anyag, nincs játékos, nincs edző, nincs háttér, nincs UP... Miért jussunk ki? Hogy ez a belterjes, rothadó rendszer kapjon még jó pár évet?
több mint 9 éve
Nagyon negatívak vagytok 😀 Az én szememben a tegnapi minőségi játéknak egyáltalán nem nevezhető teljesítmény is előrelépés, hisz az előtt mindig elkövettek egy olyan orbitális nagy bakit, ami miatt inkább átkapcsoltam máshova. 😀
Viccet félretéve: ez a teljesítmény már nevetségesen gyenge. Nagyon erősen hajtanunk kell az utánpótlás nevelésre, hogy mire azok felnőnek legalább akkor legyen esélyünk EB-re. Ezzel a mostani kerettel nem sok esélyünk van, mert szerintem az edzők se döntötték el mégis mit akarnának velük csinálni.
Tejesember
évtizedek óta az megy, bozsik program meg a kisfaszom...nem véletlen, hogy 12-14 éves korig fél európát mindig szétalázzák a magyar klubcsapatok ifisei...ott kezdődnek a bajok, amikor 16-18 évesen a felzselézett haj meg a legújabb nike csuka fontosabb, mint akár a címeres mez...alázat, az hiányzik elég régóta a játékosainkból. Nagyon örülnék, ha Pali a Hertha után dolgozna a magyar utánpótlásban, mert ha megint a felnőtt válogatottat kapja, akkor már megint egy "kész" terméket kell annyira használnia, amennyire tudja. Nem lehet így megteremteni egy sikeres válogatott alapjait. pár éve amikor volt az u20asoknak (lehet u21, nem tuti) a vb 3. helye, ment a bizakodás, aztán valahogy megint nem sikerült őket beépíteni...

több mint 9 éve
Tejesember 256
Nagyon negatívak vagytok 😀 Az én szememben a tegnapi minőségi játéknak egyáltalán nem nevezhető teljesítmény is előrelépés, hisz az előtt mindig elkövettek egy olyan orbitális nagy bakit, ami miatt inkább átkapcsoltam máshova. 😀
Viccet félretéve: ez a teljesítmény már nevetségesen gyenge. Nagyon erősen hajtanunk kell az utánpótlás nevelésre, hogy mire azok felnőnek legalább akkor legyen esélyünk EB-re. Ezzel a mostani kerettel nem sok esélyünk van, mert szerintem az edzők se döntötték el mégis mit akarnának velük csinálni.
több mint 9 éve
Kár, hogy sosem fogjuk megtudni, mire lett volna képes a válogatott, amikor jó formában volt Dzsudzsák, Szalai, még akkortájt Hajnal Tomi és a válogatottat lemondó Huszti is...Egyikre se mondom, hogy Shaqiri vagy Lewandowski, de voltak jó formában pár éve...A mostani stabil védekezéshez elég is lenne 2-3 jó formában lévő, európában játszó támadószellemű játékos, akik eldönthették volna akár az itthoni görög/román, akár a kinti észak-ír meccset is.
Az meg, hogy Király Gabi még az után is csak a földön feküdt, hogy a labda már kifelé gurult a kapuból, sokat elmond. Az NSO-TV-nek legalább elmondta, hogy mindenképpen próbálta blokkolni a lövést (WOW, az igen, azt hittem ez a kapusnál nem ilyen ritka dolog), ami össze is jött, de sajnos a kipattanót (na igen...) belőtték. Lehet, hogy pech, de jobb esetben azt a lövést vagy fogja a kapus vagy kiüti oldalra szögletre/bedobásra, nem 1 méterre a kapu elé...Meg, hogy ha már gólt lövünk lőjünk többet, ne egyet. Egy ici-pici önkritika nem ártana MaciNaci...
Alapból elég szánalmas, amikor a kommentátor (jó, Gundel egy gyökér) már azt kiemeli, hogy sikerült levenni a labdát, vagy hogy remek ötletnek tűnt az az indítás, ha legközelebb 15 méterrel rövidebb meg Németh 3 méter magasat ugrik akkor jó is lehet...Fejben kurva lassúak vagyunk, szerintem a 90 perc alatt kb nem volt egy db egyérintős játék sem a részünkről, az meg, hogy valaki a labda átvételénél már tudja merre játssza tovább (még nem is kell egyből adnia), szinte csodaszámba megy...Leveszi (az alapból szar passzt amit kapott), megtolja, felnéz, megint megtolja, felnéz, hogy ki merre van, aztán ad egy ugyan olyan szar passzt, mint amit kapott (már ha addig nem szerelik le)...kurva körülményesek vagyunk...
Azt viszont aláírom, hogy a 2. félidőben jobbak voltunk...mint az elsőben. De ez még így is kritikán aluli, boxzsáknak jók leszünk a pótselejtezőre.

több mint 9 éve
ZERO_L New England Patriots 4 547 — situational football
Pont az a fejlődés, hogy másik taktikát játszunk, és ezt nem veszed észre. Azzal, hogy zártan, szervezetten védekezik a csapat, néhány válogatottat leszámítva mindenki ellen van reális sansz. Akiket felsoroltál, semmivel nem jobbak a románoknál vagy a görögöknél, aztán ezek rúgtak is vagy hármat kapura ellenünk. Koemannál és most is a szervezett védekezés az alap. A görögök is így nyertek EB-t, de biztos siránkoztak, hogy milyen szarul játszott ellenük mindenki, és semmit nem ért, amit csináltak. Nehogy azt hidd, hogy egy skót vagy egy walesi csapat ellen pont nem ugyanígy nézne ki a meccs képe. Dehogynem. Ja, hogy a németek ellen tudnak tetszetősen játszani, mert a németek nem visszaállnak hanem fociznak? Valóban. Ellenben, ha 10 védőt kéne megbontaniuk az ellenfél térfelén, úgy ívelgetnének, mint a picsa.

Arról nem is beszélve, ha nem a kretén pintér kezdi a sorozatot, akkor nem minusz hatról indulnánk az északi-írekkel való összevetésben.
gabokocka
a meccs képe így nézne ki, csak az a baj, hogy az általam felsorolt csapatoknak van minőségi támadóik... a mostani csoportban ki számít annak?
senki, ezeket a támadókat meg tudjuk fogni egy kulturált védekezéssel, de ebből még nem következik, hogy Bale, Lewandowski, Shaqiri-kat is sikerülne

reális sanszról maximum akkor beszélhetnénk, ha lenne minimális támadójátékunk, de ahogy tegnap is láttuk, ha nincs az az óriási kapus hiba sosem lövünk gólt (nem volt ez másképp a görög vagy a román válogatott ellen), döntetlenekkel meg nem leszünk előrébb
amúgy remek párhuzam az EB győztes görögök, kár, hogy abban a csapatban volt (külföldi mértékkel mért) minőség, nálunk ki számít annak, Dzsudzsák, Juhász épphogy meg tudják ütni ezt a szintet(de már ők is leszálló ágban vannak), az előre játékunk meg teljes homály (és nem, nem a német/spanyol/olasz/angol szintjén mérve hanem európai középcsapat szintjén), amíg ezen nem tudunk változtatni, addig egy erősebb csapat ellen(észak-ír már úgy látszik ebbe a kategóriába tartozik) gólszerzést max a vak szerencsére tudjuk bízni, ez nálam minden csak nem reális sansz

(a csehek, lengyelek, svájciak, walesiek nem jobbak mint ez a görög meg román válogatott, ezt azért remélem te sem gondolod komolyan)

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 260 — Steelers fan
"Annyi a fejlődés, hogy a klasszis csapatokat leszámítva bárkivel tudunk nyomni egy brusztos x közeli meccset..."
Nekem csak az a bajom, hogy a "bárkivel" kategóriába Málta, Liechtenstein, Andorra is beleszámít.
több mint 9 éve
gyurczi New York Giants 2 483 — Giants fan
Az egyik haverom a 8 éves gyerekével nézte a meccset. Elhatározták, hogy megszámolják, hogy hányszor tudnak 3-szor egymáshoz passzolni a magyar játékosok az ellenfél térfelén. A gyerek 20 perc után megunta és mivel még lelkes volt azt ajánlotta legyen csak kettő a passzok száma.
Ennyi. Nincs helye a magyar válogatottnak világversenyen a tudása alapján.

Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 9 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 474 — Keep pounding
Pont az a fejlődés, hogy másik taktikát játszunk, és ezt nem veszed észre. Azzal, hogy zártan, szervezetten védekezik a csapat, néhány válogatottat leszámítva mindenki ellen van reális sansz. Akiket felsoroltál, semmivel nem jobbak a románoknál vagy a görögöknél, aztán ezek rúgtak is vagy hármat kapura ellenünk. Koemannál és most is a szervezett védekezés az alap. A görögök is így nyertek EB-t, de biztos siránkoztak, hogy milyen szarul játszott ellenük mindenki, és semmit nem ért, amit csináltak. Nehogy azt hidd, hogy egy skót vagy egy walesi csapat ellen pont nem ugyanígy nézne ki a meccs képe. Dehogynem. Ja, hogy a németek ellen tudnak tetszetősen játszani, mert a németek nem visszaállnak hanem fociznak? Valóban. Ellenben, ha 10 védőt kéne megbontaniuk az ellenfél térfelén, úgy ívelgetnének, mint a picsa.

Arról nem is beszélve, ha nem a kretén pintér kezdi a sorozatot, akkor nem minusz hatról indulnánk az északi-írekkel való összevetésben.

Szerkesztette: gabokocka

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 9 éve
ZERO_L New England Patriots 4 547 — situational football
Annyi a fejlődés, hogy a klasszis csapatokat leszámítva bárkivel tudunk nyomni egy brusztos x közeli meccset, ami vagy javunkra dől el, vagy sem. És mivel ilyen kaliber jelenleg 5-6 van Európában, ezért már ez sem rossz eredmény. Innen kéne előrelépni támadásban, azonban ehhez még kevesek vagyunk sajnos, középpályán nem nagyon van használható emberünk, úgy pedig nehéz labdát birtokolni, támadást építeni, maradnak a pontrúgások és a kontrák. De már az is eredmény, hogy felismertük, nekünk nem a csilli-villi játékot kell erőltetni, hanem a szervezett védekezést.
gabokocka
és ezt a román, észak-ír, görög meccsre alapozod?

majd ha a svájci, cseh, orosz, izlandi, walesi, lengyel csapatokkal játsszunk hasonló meccseket, akkor lehet ezt mondani, addig ez a "bárki" maximum a gyenge középcsapatokra igaz (amibe mi is tartozunk)
ZERO_L
Kire alapozzam? Velük játszunk, nem kérhetjük meg az UEFA-t, hogy tegyen nekünk össze egy spanyol, német, francia, olasz, portugál csoportot. De ha velük játszanánk ilyen meccset, akkor ők lennének a szarok és az lenne a probléma, miért nem mások vannak a csoportban.

Az oroszokkal játszottunk barátságos meccset Dárdaival, 2-1-re kaptunk ki, pont megfelelt a fent említett kritériumoknak. A dánok ikszeltek Örményországban, a csehek acélos játékkal 2-1-re verték a letteket, Izland is játszott 0-0-át Kazahsztánnal, szóval nincs olyan csapat, aki minden meccsét simán hozná le. Van közel 30 csapat Európában, akik kb 1 gólra vannak egymástól, és az dönt köztük, ki hibázik hátul és ki használja ki a másik hibáját.

Számomra eredmény, hogy felmértük a képességeinket, nem akarjuk megváltani a világot és racionálisan próbálunk futballozni. Lehet álmodozni arról, hogy mi majd feltaláljuk a spanyolviaszt és lefocizunk mindenkit, csak semmi realitása nincs.
gabokocka
Önámítás tipikus esete... mikor ezeket az érveket hozzák fel a "szakértők" a stúdióban, akkor meg mindenki kiröhögi őket

először is, kit érdekelnek a barátságos meccsek, olaszokat, németeket vertünk anno akkor se értek egy marék szotyit, most sincs ez másként
más csapatok eredményeiből kihozni, azt hogy a válogatottunk mire képes, erre Kaszinós Gyurka is csak csettintene
ennyi erővel, ha Skënderbeu, Dinamo Minks be tud jutni a EL főtáblára, akkor egy Vidinek vagy a frissen felpumpált FTCnek is be kéne, aztán látjuk a szomorú valóságot

amikor leírod a "kb 1 gólra vannak egymástól, és az dönt köztük, ki hibázik hátul és ki használja ki a másik hibáját" mondatot, akkor magad elé képzeled a mi válogatottunk játékát? konkrétan sír a labda a játékosoknál, egy észak-ír csapat ellen(!!!) nem tudunk 3-4 értelmes passzot összehozni, ezzel szemben nézz meg egy cseh, svájci, skót válogatottat, ég és föld a különbség
még a végén megint az a fránya balsors lesz a hibás, a játékosok, vezetőség meg a fejesek szépen moshatják a kezüket

és még egyszer:
SENKI nem beszél itt lefocizásról, nem is várja el ezt a kutya sem, de ne állítsuk be ezt a selejtezősorozatot fejlődésnek és ne ámítsuk magunkat azzal, hogy "végre jó irányba haladunk", mert ez hazugság, pontosan ugyan ott vagyunk mint 2-4 éve, csak most egy másik taktikát játszunk, ami egy rém gyenge csoportban sem tudja meghozni a kellő eredményt

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 630 — Cowboys fan
Szarjanak sünt kibaszott 2 percet kellett volna kihúzni...
93 perc a zsebemben van 30000 HUF 300 HUF-ból!!!!
erre elkúrják nem kicsit nagyon....
ThundersNFL
ilyenkor kell a kilencvenedik percben megtenni az 1,5 overt, vagy a döntetlent élő fogadáson. persze, tudom, gyáva népnek nincs hazája...
slowmotion
Tippmixx volt azt nem tudom élőben módosítani, de én basztam el mert 6/5 kellett volna megtenni igaz akkor kevesebb a nyeremény de akkor is van ja és íme a szelvény:
Írország - Grúzia H 1-0
Skócia - Németország V 2-3
Albánia - Portugália V 0-1
Örményország - Dánia D 0-0
Románia - Görögország D 0-0
Észak-Írország - Magyarország 93-dik percig minden szép és jó utána a Kiráy - Nagy duó elxarja...
ThundersNFL
bogyó, van élő tipszmiksz is.
kilencvenedik perc előtt jellemzően legalább ötös oddszot ad a második gólra, emberhátrányban játszó csapat számára már a nyolcvanötödik perc környékén meglehet a nyolcas oddsz a döntetlenre, kilencvenediknél simán tíz felett kellene lennie.
mondom, gyáva népnek nincs hazája, de én egy százas szorzót, ami ugye majdnem harmincezer nettó nyeremény, simán bevédenék kettő-ötezer forinttal. (csak én nem szoktam kötést tenni, mert az nálam jellemzően szopó)

Szerkesztette: slowmotion
több mint 9 éve
YoungZeeZee 8 555
amugy x-et vartan.
Azt mindenki elfelejti itt h milyen golt lottunk.Ser2-ben ego ilyet rugni.
több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 14 854 — a new hope (again)
Thnders: Most ugye a nagy elbaszta címűből ugye nem a várhidi féle eszmefuttatást érted, mert ríva fakadok... 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Toca Minnesota Vikings 19 369 — Vikings fan
ThundersNFL
ilyenkor kell a kilencvenedik percben megtenni az 1,5 overt, vagy a döntetlent élő fogadáson. persze, tudom, gyáva népnek nincs hazája...
slowmotion
Tippmixx volt azt nem tudom élőben módosítani, de én basztam el mert 6/5 kellett volna megtenni igaz akkor kevesebb a nyeremény de akkor is van ja és íme a szelvény:
Írország - Grúzia H 1-0
Észak-Írország - Magyarország 93-dik percig minden szép és jó utána a Kiráy - Nagy duó elxarja...
ThundersNFL
Azért megjegyzem 95 percből volt 1 perc amikor nyertesen állt a szelvényed. Persze szép lett volna 😊
több mint 9 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 023
Guzmicsot megjelölték a románok elleni hibája miatt, azóta kb az egyik olyan magyar játékos, aki külföldön letett valamit az asztalra. Nem láttam régóta futballozni, de ez a két meccs megmutatta, hogy nem véletlenül dicsérik kint. Juhásznak meleg lesz a kezdő, mert ez a Guzmics-Kádár duó jól futballozott. A legkellemesebb meglepetés viszont Fiola, aki magyar szélső hátvédtől ritkán látható védekező teljesítményt mutatott. Előrefele ő sem tud sokat nemzetközi szinten, de ez legyen a legkevesebb. S szerintem Nagy Ádám is jól szállt be.

A védekezésünk megvan, de ebből támadójátékot kreálni 3-4 napos összetartások alatt nagyon nehéz.
több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 14 854 — a new hope (again)
Annyi a fejlődés, hogy a klasszis csapatokat leszámítva bárkivel tudunk nyomni egy brusztos x közeli meccset, ami vagy javunkra dől el, vagy sem.
gabokocka
mellesleg pont itt voltunk már anno az Erwin Koeman csapattal, de akkor leharapták a fejét a szurkolók, és a szakértők, hogy ez a defenzív játék kevés, több kell, magyaros virtus kell stb...stb...pedig azok milyen ellenfelek voltak, milyen játékosok ellen...
I I
I I
V
V
 hu.wikipedia.org/wiki/Erwin_Koeman
ozibozi
Full igazad van +1, akartam is írni, hogy egy "középszerű holland nímand - by: magyar szakma" ezt már 2008ban felismerte csak nyílván vikiék azonnal eltávolították. Most kezdik a realitást felismerni az isten adta értelmesebb része. 5 év ment a kukába, egervári kapta pont az elmúlt 30 év legerősebb keretét. Bal sors aki régen tép... Mikor leváltották hollandot nem véletlen akadtam ki...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
ThundersNFL a Paraszt New England Patriots 16 025 — !SuPeR6BoWL!
ThundersNFL
slowmotion
Írország - Grúzia H 1-0

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 9 éve
YoungZeeZee 8 555
Szegeny Guzmicsot jol megviseltek lelkileg a 2 evvel ezelotti esemenyek.Meg most is azt nyogi.
több mint 9 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 5 313 — E/1
Kemeny az a San Marino....0-53, -53....van meg lejjebb. 😀