Soccer
41 feliratkozó
több mint 9 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
De ha már foci, mondok egy szélsőségeset. A világ többi táján működik és jól elélnek belőle.Tehát ha jól értem, akkor abban az országban, ahol a hátrányos helyzetű gyerekeknek (akikből több van, mint tehetősből) esélyük sincs a tehetségükkel kitűnni és focizni, mert a szüleiknek nincs pénze kifizetni a tagdíjat/felszerelést/edzői kenőpénzt/utazást/edzőtábort stb. ott dobjunk a menekültek közé egy labdát (akik még elesettebbek) és honosítsuk őket?
Itt van naponta 3000 menekült a határon, azok között jó néhány gyerek van. Ha tényleg nincs elegendő kölyök az utánpótlás bázisban, mért nem lehet bedobni közéjük egy labdát, és megnézni, hogy kinek van érzéke hozzá. A legtehetségesebbeknek meg azt mondani, hogy a család letelepedhet ha szeretne.
Ha már úgyis a holland, francia és a német foci kultúra másolása a cél.
flzoli
Azt elmondanád, ha egy szabolcsi vagy hajdú-bihari vagy egyéb szegény megyében, faluban/kis településen vagy akár nagyvárosban lakó srácnak nincs pénze, ezáltal esélye labdarúgóvá válni, akkor a szerencsétlen menekült gyereknek honnan lesz erre pénze?
Szerkesztette: Tony
több mint 9 éve
Ennek a patkány Diego Costanak van olyan meccse mikor nem könyököl vagy üt meg valakit?
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 9 éve
Josszi
3 365
Azota eltelt par ezer ev, itt a TAO meg a kanaan. Elvileg volt tornaterem program es lehetne a tesitanarokat is motivalni penzel amugy is az egesznapos ules utan a gyerekek tele vannak energiaval meg persze frusztracioval amit delutan kiadhatnanak magukbol a sportpalyan teremben stb..Hát én már lassan 20 éve végeztem, de lezavartam úgy a sulijaimat, hogy nem volt egyetlen egy normális tornatermünk, ráadásul egyszerre mindig 2 osztály volt egyszerre tesiórán. Ez azzal járt, hogy vagy a lányok vagy a fiuk voltak bent a teremben és ha cidri volt bizony maradt a folyosó meg a lépcsőzés. Csoda, hogy nem került ki a suliból egyetlen egy Dzsudzsák sem?😊 Ezért még viszonylag a suli után sokkolt, a 10 dolog amit utálok benned című filmben, hogy volt a suliba egy hatalmas ami focipálya mögötte teniszpályákkal. Érted teniszpályákkal?😊ezt sajnos saját tapasztalatból is merítve nem vitatom, ahogy azt sem hogy a jelenlegi állomány erre nem lenne alkalmas, de ha ölnek ölünk bele pénzt lehetne ezen változtatni, nem csak focira gondolok, kézi, kosár röpi, minden gyereknek amihez kedve van és amiben tehetsége, ne élsportolókat neveljünk csak mozogjanak értelmesen és felügyelet alatt, nem hiszem hogy azt a stadionokra költött pénz egy részéből nem lehetne megoldani, és akkor lenne honnan meríteni a kluboknak, akadémiáknak.Ahhoz viszont jobb testnevelő tanárok is kellenek. Amíg a legtöbb testnevelő tanárnál az oktatás kimerül annyiból, hogy havonta egyszer osztályoztat fekvőtámaszozást, kislabda dobást, stb., a maradék napokban meg bemelegítés után elküldi a gyerekeket, hogy focizzanak gumilabdával addig ne álmodjunk ilyenekről. Lehet, hogy nagyobb városokban nem így van, de vidéken kisebb városokban és falvakban ennyiből áll.lehetne nyúlni az iskolai sporthoz, tornaterem sok helyen van, sportpályát is lehetne még építeni megosztott használatra stb stb.. csak akkor több és jobban megbecsült testnevelő tanár kellene. De hosszútávon nem csak a foci hanem az egész ország jobban járna vele, értelmesebben eltöltött napközi, egészségesebb gyerekek, tudom demagóg vagyok 😀hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportrólEz több évtizedes probléma, ugyanúgy ez volt a probléma a rendszer váltás előtt is. Ahhoz, hogy ez megoldódjon óriási vidékfejlesztési program kellene, amire viszont nincs money. Úgyhogy marad az, hogy sok tehetséges vidéki játékosnak esélye sincs kitörni. Pedig szerintem ott is lehetne találni olyan játékosokat, akik megfelelő körülmények között is minimum válogatott szinten lennének.
Borbinho
Tejesember
Josszi
Tejesember
Josszi
jah és a város nem ám kis lófütyi város, hanem megyeszékhely, Mo 5. legnagyobb városa! akkor mi lehet faluhelyen???
NB2
The Amazing Racoon
több mint 9 éve
bergerdani
4 913
pedig a Két félidő a pokolban mintájára összehozhatnánakaz egyik főnököm abüntetésből nézetne magyar focit azokkal, akik nem hajlandók regisztráltatni magukat. Utána mi lennénk az egyetlen EU-s ország, ahol a menekültek önként, libasorban vonulnának a gyűjtőpontokra...a menekültekegy válogatottat, és ha megverik az aranylábúinkat,magyar focimegkaphatnák az állampolgárságot, és letelepedhetnének az EU-ban bárhol
ozibozi
Mindig jövőre
több mint 9 éve
Hát én már lassan 20 éve végeztem, de lezavartam úgy a sulijaimat, hogy nem volt egyetlen egy normális tornatermünk, ráadásul egyszerre mindig 2 osztály volt egyszerre tesiórán. Ez azzal járt, hogy vagy a lányok vagy a fiuk voltak bent a teremben és ha cidri volt bizony maradt a folyosó meg a lépcsőzés. Csoda, hogy nem került ki a suliból egyetlen egy Dzsudzsák sem?😊 Ezért még viszonylag a suli után sokkolt, a 10 dolog amit utálok benned című filmben, hogy volt a suliba egy hatalmas ami focipálya mögötte teniszpályákkal. Érted teniszpályákkal?😊ezt sajnos saját tapasztalatból is merítve nem vitatom, ahogy azt sem hogy a jelenlegi állomány erre nem lenne alkalmas, de ha ölnek ölünk bele pénzt lehetne ezen változtatni, nem csak focira gondolok, kézi, kosár röpi, minden gyereknek amihez kedve van és amiben tehetsége, ne élsportolókat neveljünk csak mozogjanak értelmesen és felügyelet alatt, nem hiszem hogy azt a stadionokra költött pénz egy részéből nem lehetne megoldani, és akkor lenne honnan meríteni a kluboknak, akadémiáknak.Ahhoz viszont jobb testnevelő tanárok is kellenek. Amíg a legtöbb testnevelő tanárnál az oktatás kimerül annyiból, hogy havonta egyszer osztályoztat fekvőtámaszozást, kislabda dobást, stb., a maradék napokban meg bemelegítés után elküldi a gyerekeket, hogy focizzanak gumilabdával addig ne álmodjunk ilyenekről. Lehet, hogy nagyobb városokban nem így van, de vidéken kisebb városokban és falvakban ennyiből áll.lehetne nyúlni az iskolai sporthoz, tornaterem sok helyen van, sportpályát is lehetne még építeni megosztott használatra stb stb.. csak akkor több és jobban megbecsült testnevelő tanár kellene. De hosszútávon nem csak a foci hanem az egész ország jobban járna vele, értelmesebben eltöltött napközi, egészségesebb gyerekek, tudom demagóg vagyok 😀hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportrólEz több évtizedes probléma, ugyanúgy ez volt a probléma a rendszer váltás előtt is. Ahhoz, hogy ez megoldódjon óriási vidékfejlesztési program kellene, amire viszont nincs money. Úgyhogy marad az, hogy sok tehetséges vidéki játékosnak esélye sincs kitörni. Pedig szerintem ott is lehetne találni olyan játékosokat, akik megfelelő körülmények között is minimum válogatott szinten lennének.
Borbinho
Tejesember
Josszi
Tejesember
Josszi
jah és a város nem ám kis lófütyi város, hanem megyeszékhely, Mo 5. legnagyobb városa! akkor mi lehet faluhelyen???
több mint 9 éve
Amadeus the Young
32 897
Ne zavard már össze a tényekkel, kollega!Életszerűtlen? Ne viccelj már. Persze merő jóindulatból fogadnának be a németek is 500.000 embert (irtózatosan kamu szám, csak figyelemfelkeltésre jó). Szépen fogják, kiválogatják akikre szükségük van, a többieket meg szépen a kvótákkal szétdobják Európa többi részén.csak, hogy alapvető dolgokban ne hamis infókat vegyél figyelembe éppen nem erről szólna a kvóta rendszer. jelenleg három országban elismert menekülteket helyeznének szét az EU-ban. ezek pedig: Olaszország, Görögország és Magyarország. abból az 500.000-ből aki ott nyújtotta be a menedékkérelmet, pontosan 0 darab ember fog a kvóta rendszerbe kerülni ...
flzoli
csebi
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 9 éve
Aha, szóval az a korrekt hozzáállás, hogy mindenhol kihirdetem, hogy én hajlandó vagyok szinte mindenkit befogadni, jöjjenek csak nyugodtan, majd szépen előbb fű alatt majd nyíltan is odaszorítom a schengeni határt "őrző" országoknak a torkához a kést mindenféle fenyegetéssel és lejáratással, hogy mindenképp tartsák be a dublini egyezményt.Életszerűtlen? Ne viccelj már. Persze merő jóindulatból fogadnának be a németek is 500.000 embert (irtózatosan kamu szám, csak figyelemfelkeltésre jó). Szépen fogják, kiválogatják akikre szükségük van, a többieket meg szépen a kvótákkal szétdobják Európa többi részén.csak, hogy alapvető dolgokban ne hamis infókat vegyél figyelembe éppen nem erről szólna a kvóta rendszer. jelenleg három országban elismert menekülteket helyeznének szét az EU-ban. ezek pedig: Olaszország, Görögország és Magyarország. abból az 500.000-ből aki ott nyújtotta be a menedékkérelmet, pontosan 0 darab ember fog a kvóta rendszerbe kerülni ...
flzoli
csebi
Kvóta basszus, mintha ez nem pont erről szólna, mint amit én mondtam. Ki a franc fogja mégis eldönteni, és mi alapján, hogy XYZ épp Bulgáriába vagy Franciaországba kerül. Nyílván sorsot húznak nem, döntsön a vak szerencse... Aztán hogy-hogy nem, míj véletlen majd a képzett, nyelveket beszélő, az európai kultúrába könnyebben beilleszthető, tehetséges emberek mind az "erősekhez" kerülnek majd, persze szabad akaratunkból mind
több mint 9 éve
Életszerűtlen? Ne viccelj már. Persze merő jóindulatból fogadnának be a németek is 500.000 embert (irtózatosan kamu szám, csak figyelemfelkeltésre jó). Szépen fogják, kiválogatják akikre szükségük van, a többieket meg szépen a kvótákkal szétdobják Európa többi részén.csak, hogy alapvető dolgokban ne hamis infókat vegyél figyelembe éppen nem erről szólna a kvóta rendszer. jelenleg három országban elismert menekülteket helyeznének szét az EU-ban. ezek pedig: Olaszország, Görögország és Magyarország. abból az 500.000-ből aki ott nyújtotta be a menedékkérelmet, pontosan 0 darab ember fog a kvóta rendszerbe kerülni ...
flzoli
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Én nem mondtam biztosra, hogy ez nem a szokásos hablaty a magyar foci megváltásáról, amit már sokszor hallottunk. Csak annyit jegyeztem meg hozzá, hogy bennük legalább látom a szándékot a fejlődni akarásra. Most e mellé rakj oda szembe egy Bodnár, Détári, Mezey féle ki ha én nem hozzáállást..index.hu/sport/futball/2015/09/10/vasas_vitesse_holland_minta_kubala_akademia/Ez mind szép és jó, de kérdem én, hol köszönnek itt vissza a double pass által végzett átvilágítás után tett javaslatok? Ugye az ők ajánlásaik alapján szervezték át a belga utánpótlás képzést ( elég nagy sikerrel ) ezért is kérte fel őket az mlsz. Ugye a belga példának dióhéjban az a lényege, hogy egy központilag előírt tananyagot oktatnak az összes akadémián, hogy később a válogatottban a játékosok ugyanazt a filozófiát, STÍLUST képviseljék. Na miközben dübörög a németesítés az mlsz-nél, a vasas most a holland lobogót tűzi fel az árbócra. Szóval mégegyszer, hol köszönnek itt vissza a double pass által tett ajánlások? Sőt egyáltalán vissza köszön e valahol? Miért nem az egységesítést szervezi épp a bmlsz? Volt egyáltalán az egésznek a csillagszórózáson kívül értelme?
flzoli
peach
több mint 9 éve
A véleményed az egy dolog, van aki kíváncsi rá van aki nem.Egy ötlet ami egyszerre végtelenül életszerűtlen, embertelen, lekezelő és ostoba is egyben.De ha már foci, mondok egy szélsőségeset. A világ többi táján működik és jól elélnek belőle.Pont egy Tebowista nem kellene fennakadjon a szélsőséges mondatokon és a végleteken :- )
Itt van naponta 3000 menekült a határon, azok között jó néhány gyerek van. Ha tényleg nincs elegendő kölyök az utánpótlás bázisban, mért nem lehet bedobni közéjük egy labdát, és megnézni, hogy kinek van érzéke hozzá. A legtehetségesebbeknek meg azt mondani, hogy a család letelepedhet ha szeretne.
flzoli
Csak egy ötlet volt, ha már úgyis mindenki azon kesereg, hogy nincs elég gyerek a sport utánpótláshoz
flzoli
Töprengek egy ideje, de nem hiszem, hogy tudnék írni egy olyan ötletet, amiben benne vannak a menekültek és a magyar foci egyszerre, és egyben ekkora orbitális baromság.
Sobri
Életszerűtlen? Ne viccelj már. Persze merő jóindulatból fogadnának be a németek is 500.000 embert (irtózatosan kamu szám, csak figyelemfelkeltésre jó). Szépen fogják, kiválogatják akikre szükségük van, a többieket meg szépen a kvótákkal szétdobják Európa többi részén.
Nyugaton ezt nyugodtan csinálják ipari méretekben, sőt még ők a jó fejek, amiért olyan kedvesek és nagylelkűek. Aki háború elől menekül, azokat mindig és mindenhol támogatni kell, és befogadni, de a többség nem ilyen. Csak sima vendégmunkások, akiket kapitalista förmedvénnyel mondva a piac ítél majd meg mennyit ér.
De persze egyszerűbb összemosni mindent mindennel, és zsigerből odavágni az első gyomorból felböfögött "gyöngyszemet".
több mint 9 éve
Egy ötlet ami egyszerre végtelenül életszerűtlen, embertelen, lekezelő és ostoba is egyben.Pont egy Tebowista nem kellene fennakadjon a szélsőséges mondatokon és a végleteken :- )De ha már foci, mondok egy szélsőségeset. A világ többi táján működik és jól elélnek belőle.
flzoli
Sobri
Csak egy ötlet volt, ha már úgyis mindenki azon kesereg, hogy nincs elég gyerek a sport utánpótláshoz
flzoli
Töprengek egy ideje, de nem hiszem, hogy tudnék írni egy olyan ötletet, amiben benne vannak a menekültek és a magyar foci egyszerre, és egyben ekkora orbitális baromság.
több mint 9 éve
Pont egy Tebowista nem kellene fennakadjon a szélsőséges mondatokon és a végleteken :- )De ha már foci, mondok egy szélsőségeset. A világ többi táján működik és jól elélnek belőle.
flzoli
Sobri
több mint 9 éve
Courtoist megműtötték 2-4 hónap kihagyás vár rá.Begovic előtt nagy lehetőség, reméljük idő előtt felépül Thibaut!
empty
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 9 éve
Kapushírek:De Gea 2019-ig hosszabbított!
Courtoist megműtötték 2-4 hónap kihagyás vár rá.
Bravo vádlisérülés, 4 meccs pihenő.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Mervó -> SionRemélem fog játszani,bár gondolom a térde miatt nem kellett semmilyen komolyabb csapatnak.
index.hu/sport/2015/09/10/mervo_sion_atigazolas/
empty
több mint 9 éve
Mervó -> Sionindex.hu/sport/2015/09/10/mervo_sion_atigazolas/
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
index.hu/sport/futball/2015/09/10/vasas_vitesse_holland_minta_kubala_akademia/Ez mind szép és jó, de kérdem én, hol köszönnek itt vissza a double pass által végzett átvilágítás után tett javaslatok? Ugye az ők ajánlásaik alapján szervezték át a belga utánpótlás képzést ( elég nagy sikerrel ) ezért is kérte fel őket az mlsz. Ugye a belga példának dióhéjban az a lényege, hogy egy központilag előírt tananyagot oktatnak az összes akadémián, hogy később a válogatottban a játékosok ugyanazt a filozófiát, STÍLUST képviseljék. Na miközben dübörög a németesítés az mlsz-nél, a vasas most a holland lobogót tűzi fel az árbócra. Szóval mégegyszer, hol köszönnek itt vissza a double pass által tett ajánlások? Sőt egyáltalán vissza köszön e valahol? Miért nem az egységesítést szervezi épp a bmlsz? Volt egyáltalán az egésznek a csillagszórózáson kívül értelme?
flzoli
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
De ha már foci, mondok egy szélsőségeset. A világ többi táján működik és jól elélnek belőle.
flzoli
több mint 9 éve
De ha már foci, mondok egy szélsőségeset. A világ többi táján működik és jól elélnek belőle.Itt van naponta 3000 menekült a határon, azok között jó néhány gyerek van. Ha tényleg nincs elegendő kölyök az utánpótlás bázisban, mért nem lehet bedobni közéjük egy labdát, és megnézni, hogy kinek van érzéke hozzá. A legtehetségesebbeknek meg azt mondani, hogy a család letelepedhet ha szeretne.
több mint 9 éve
Még mielőtt itt felsorolod nekem a szabadelvű liberalizmus összes frázisát, az első mondatban arra utaltam, hogy ezt nem a focis topikban kell megvitatni.A probléma az első mondatodban szembe is ötlik: "nincs helye [ennek a] vitának". Na ez az a hozzáállás, amivel kurvára nem lehet 5-ről a 6-ra jutni, és ezaz, amire az általad magasztalt vén, prűd, kommunista kurva - aka Rózsa - a mai gyerekeket rá akarta nevelni; hogy ne tudjanak és ne akarjanak vitatkozni. A vitatkozó, kérdező embernél ugyanis nincs veszélyesebb ellenfele egy autoriter - ne adj isten önkényuralmi, bár itt még talán nem tartunk - rendszernek.[OFF] Hogyne dolgoznék, sőt még adót is fizetek becsülettelDolgoztál már 8 órát, egyelek meg? Teljesen értelmetlen 8-tól 16 óráig gyötörni bent a kölköket, utána meg hazazavarni őket, hogy tanuljanak másnapra, meg TZ-re, majd azután "élhetnek" esetleg, egy olyan életszakaszban, amikor ezutóbbi egyébként is determináns része a fejlődésnek. Eszement dolognak tartom a 40 órás tanrendet, a mindennapos tesit, a csökkentett irodalom, történelem és term.tudományos oktatást, az állampolgársági és pénzügyi alapismeretek oktatásának a teljes hiányát.Biztos megárt nekik, ha 8-tól 4-ig a suliban vannak. A körülményekkel persze lehet vitatkozni, hisz nem lehet minden suli felszerelve 100 darab Iphone töltővel....Faszság a javából az is. 40 órát tolnak hetente 15 éves kölkök, nem megfelelő körülmények között.Pont erre van a napi tesi óra. Mégis micsoda köpködés indult miatta...ezt sajnos saját tapasztalatból is merítve nem vitatom, ahogy azt sem hogy a jelenlegi állomány erre nem lenne alkalmas, de ha ölnek ölünk bele pénzt lehetne ezen változtatni, nem csak focira gondolok, kézi, kosár röpi, minden gyereknek amihez kedve van és amiben tehetsége, ne élsportolókat neveljünk csak mozogjanak értelmesen és felügyelet alatt, nem hiszem hogy azt a stadionokra költött pénz egy részéből nem lehetne megoldani, és akkor lenne honnan meríteni a kluboknak, akadémiáknak.Ahhoz viszont jobb testnevelő tanárok is kellenek. Amíg a legtöbb testnevelő tanárnál az oktatás kimerül annyiból, hogy havonta egyszer osztályoztat fekvőtámaszozást, kislabda dobást, stb., a maradék napokban meg bemelegítés után elküldi a gyerekeket, hogy focizzanak gumilabdával addig ne álmodjunk ilyenekről. Lehet, hogy nagyobb városokban nem így van, de vidéken kisebb városokban és falvakban ennyiből áll.lehetne nyúlni az iskolai sporthoz, tornaterem sok helyen van, sportpályát is lehetne még építeni megosztott használatra stb stb.. csak akkor több és jobban megbecsült testnevelő tanár kellene. De hosszútávon nem csak a foci hanem az egész ország jobban járna vele, értelmesebben eltöltött napközi, egészségesebb gyerekek, tudom demagóg vagyok 😀hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportrólEz több évtizedes probléma, ugyanúgy ez volt a probléma a rendszer váltás előtt is. Ahhoz, hogy ez megoldódjon óriási vidékfejlesztési program kellene, amire viszont nincs money. Úgyhogy marad az, hogy sok tehetséges vidéki játékosnak esélye sincs kitörni. Pedig szerintem ott is lehetne találni olyan játékosokat, akik megfelelő körülmények között is minimum válogatott szinten lennének.
Borbinho
Tejesember
Josszi
Tejesember
Josszi
flzoli
Amadeus91
flzoli
Off.
Amadeus91
Nincs helye ennek a vitának. Bármennyire is kiveti magából a liberális szemlélet és irányvonal, igen is az új oktatáspolitikának a főbb vonalai baromi jó irányvonalat mutatnak. Meg lehet nézni, és utána lehet kérdezni, hogy a legjobb sulikban, pl. a Németh László Gimnáziumban, ahol a sokak által pokolra kívánt Hoffmann Rózsa volt igazgató, hogyan mennek a dolgok, és milyen a gyerekek napi programja. Ezt próbálták országos szintűvé tenni.
Be lehet okosan osztani azt a 40 órát úgy, hogy értelmes dolgokkal is foglalkozzon a gyerek, és ne "fejlődjön" médiainfúzióra kötött reklámfüggő zombivá
[/OFF]
flzoli
Amadeus91
Plussz ha benyögsz ide egy ilyen agresszív és szélsőséges véleményt, ki a franc fog leállni veled mégis vitatkozni bármiről is jó szívvel?
több mint 9 éve
Amadeus the Young
32 897
A probléma az első mondatodban szembe is ötlik: "nincs helye [ennek a] vitának". Na ez az a hozzáállás, amivel kurvára nem lehet 5-ről a 6-ra jutni, és ezaz, amire az általad magasztalt vén, prűd, kommunista kurva - aka Rózsa - a mai gyerekeket rá akarta nevelni; hogy ne tudjanak és ne akarjanak vitatkozni. A vitatkozó, kérdező embernél ugyanis nincs veszélyesebb ellenfele egy autoriter - ne adj isten önkényuralmi, bár itt még talán nem tartunk - rendszernek.[OFF] Hogyne dolgoznék, sőt még adót is fizetek becsülettelDolgoztál már 8 órát, egyelek meg? Teljesen értelmetlen 8-tól 16 óráig gyötörni bent a kölköket, utána meg hazazavarni őket, hogy tanuljanak másnapra, meg TZ-re, majd azután "élhetnek" esetleg, egy olyan életszakaszban, amikor ezutóbbi egyébként is determináns része a fejlődésnek. Eszement dolognak tartom a 40 órás tanrendet, a mindennapos tesit, a csökkentett irodalom, történelem és term.tudományos oktatást, az állampolgársági és pénzügyi alapismeretek oktatásának a teljes hiányát.Biztos megárt nekik, ha 8-tól 4-ig a suliban vannak. A körülményekkel persze lehet vitatkozni, hisz nem lehet minden suli felszerelve 100 darab Iphone töltővel....Faszság a javából az is. 40 órát tolnak hetente 15 éves kölkök, nem megfelelő körülmények között.Pont erre van a napi tesi óra. Mégis micsoda köpködés indult miatta...ezt sajnos saját tapasztalatból is merítve nem vitatom, ahogy azt sem hogy a jelenlegi állomány erre nem lenne alkalmas, de ha ölnek ölünk bele pénzt lehetne ezen változtatni, nem csak focira gondolok, kézi, kosár röpi, minden gyereknek amihez kedve van és amiben tehetsége, ne élsportolókat neveljünk csak mozogjanak értelmesen és felügyelet alatt, nem hiszem hogy azt a stadionokra költött pénz egy részéből nem lehetne megoldani, és akkor lenne honnan meríteni a kluboknak, akadémiáknak.Ahhoz viszont jobb testnevelő tanárok is kellenek. Amíg a legtöbb testnevelő tanárnál az oktatás kimerül annyiból, hogy havonta egyszer osztályoztat fekvőtámaszozást, kislabda dobást, stb., a maradék napokban meg bemelegítés után elküldi a gyerekeket, hogy focizzanak gumilabdával addig ne álmodjunk ilyenekről. Lehet, hogy nagyobb városokban nem így van, de vidéken kisebb városokban és falvakban ennyiből áll.lehetne nyúlni az iskolai sporthoz, tornaterem sok helyen van, sportpályát is lehetne még építeni megosztott használatra stb stb.. csak akkor több és jobban megbecsült testnevelő tanár kellene. De hosszútávon nem csak a foci hanem az egész ország jobban járna vele, értelmesebben eltöltött napközi, egészségesebb gyerekek, tudom demagóg vagyok 😀hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportrólEz több évtizedes probléma, ugyanúgy ez volt a probléma a rendszer váltás előtt is. Ahhoz, hogy ez megoldódjon óriási vidékfejlesztési program kellene, amire viszont nincs money. Úgyhogy marad az, hogy sok tehetséges vidéki játékosnak esélye sincs kitörni. Pedig szerintem ott is lehetne találni olyan játékosokat, akik megfelelő körülmények között is minimum válogatott szinten lennének.
Borbinho
Tejesember
Josszi
Tejesember
Josszi
flzoli
Amadeus91
flzoli
Off.
Amadeus91
Nincs helye ennek a vitának. Bármennyire is kiveti magából a liberális szemlélet és irányvonal, igen is az új oktatáspolitikának a főbb vonalai baromi jó irányvonalat mutatnak. Meg lehet nézni, és utána lehet kérdezni, hogy a legjobb sulikban, pl. a Németh László Gimnáziumban, ahol a sokak által pokolra kívánt Hoffmann Rózsa volt igazgató, hogyan mennek a dolgok, és milyen a gyerekek napi programja. Ezt próbálták országos szintűvé tenni.
Be lehet okosan osztani azt a 40 órát úgy, hogy értelmes dolgokkal is foglalkozzon a gyerek, és ne "fejlődjön" médiainfúzióra kötött reklámfüggő zombivá
[/OFF]
flzoli
több mint 9 éve
[OFF] Hogyne dolgoznék, sőt még adót is fizetek becsülettelDolgoztál már 8 órát, egyelek meg? Teljesen értelmetlen 8-tól 16 óráig gyötörni bent a kölköket, utána meg hazazavarni őket, hogy tanuljanak másnapra, meg TZ-re, majd azután "élhetnek" esetleg, egy olyan életszakaszban, amikor ezutóbbi egyébként is determináns része a fejlődésnek. Eszement dolognak tartom a 40 órás tanrendet, a mindennapos tesit, a csökkentett irodalom, történelem és term.tudományos oktatást, az állampolgársági és pénzügyi alapismeretek oktatásának a teljes hiányát.Biztos megárt nekik, ha 8-tól 4-ig a suliban vannak. A körülményekkel persze lehet vitatkozni, hisz nem lehet minden suli felszerelve 100 darab Iphone töltővel....Faszság a javából az is. 40 órát tolnak hetente 15 éves kölkök, nem megfelelő körülmények között.Pont erre van a napi tesi óra. Mégis micsoda köpködés indult miatta...ezt sajnos saját tapasztalatból is merítve nem vitatom, ahogy azt sem hogy a jelenlegi állomány erre nem lenne alkalmas, de ha ölnek ölünk bele pénzt lehetne ezen változtatni, nem csak focira gondolok, kézi, kosár röpi, minden gyereknek amihez kedve van és amiben tehetsége, ne élsportolókat neveljünk csak mozogjanak értelmesen és felügyelet alatt, nem hiszem hogy azt a stadionokra költött pénz egy részéből nem lehetne megoldani, és akkor lenne honnan meríteni a kluboknak, akadémiáknak.Ahhoz viszont jobb testnevelő tanárok is kellenek. Amíg a legtöbb testnevelő tanárnál az oktatás kimerül annyiból, hogy havonta egyszer osztályoztat fekvőtámaszozást, kislabda dobást, stb., a maradék napokban meg bemelegítés után elküldi a gyerekeket, hogy focizzanak gumilabdával addig ne álmodjunk ilyenekről. Lehet, hogy nagyobb városokban nem így van, de vidéken kisebb városokban és falvakban ennyiből áll.lehetne nyúlni az iskolai sporthoz, tornaterem sok helyen van, sportpályát is lehetne még építeni megosztott használatra stb stb.. csak akkor több és jobban megbecsült testnevelő tanár kellene. De hosszútávon nem csak a foci hanem az egész ország jobban járna vele, értelmesebben eltöltött napközi, egészségesebb gyerekek, tudom demagóg vagyok 😀hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportrólEz több évtizedes probléma, ugyanúgy ez volt a probléma a rendszer váltás előtt is. Ahhoz, hogy ez megoldódjon óriási vidékfejlesztési program kellene, amire viszont nincs money. Úgyhogy marad az, hogy sok tehetséges vidéki játékosnak esélye sincs kitörni. Pedig szerintem ott is lehetne találni olyan játékosokat, akik megfelelő körülmények között is minimum válogatott szinten lennének.
Borbinho
Tejesember
Josszi
Tejesember
Josszi
flzoli
Amadeus91
flzoli
Off.
Amadeus91
[/OFF]
Szerkesztette: FLZOLI
több mint 9 éve
Amadeus the Young
32 897
Dolgoztál már 8 órát, egyelek meg? Teljesen értelmetlen 8-tól 16 óráig gyötörni bent a kölköket, utána meg hazazavarni őket, hogy tanuljanak másnapra, meg TZ-re, majd azután "élhetnek" esetleg, egy olyan életszakaszban, amikor ezutóbbi egyébként is determináns része a fejlődésnek. Eszement dolognak tartom a 40 órás tanrendet, a mindennapos tesit, a csökkentett irodalom, történelem és term.tudományos oktatást, az állampolgársági és pénzügyi alapismeretek oktatásának a teljes hiányát.Biztos megárt nekik, ha 8-tól 4-ig a suliban vannak. A körülményekkel persze lehet vitatkozni, hisz nem lehet minden suli felszerelve 100 darab Iphone töltővel....Faszság a javából az is. 40 órát tolnak hetente 15 éves kölkök, nem megfelelő körülmények között.Pont erre van a napi tesi óra. Mégis micsoda köpködés indult miatta...ezt sajnos saját tapasztalatból is merítve nem vitatom, ahogy azt sem hogy a jelenlegi állomány erre nem lenne alkalmas, de ha ölnek ölünk bele pénzt lehetne ezen változtatni, nem csak focira gondolok, kézi, kosár röpi, minden gyereknek amihez kedve van és amiben tehetsége, ne élsportolókat neveljünk csak mozogjanak értelmesen és felügyelet alatt, nem hiszem hogy azt a stadionokra költött pénz egy részéből nem lehetne megoldani, és akkor lenne honnan meríteni a kluboknak, akadémiáknak.Ahhoz viszont jobb testnevelő tanárok is kellenek. Amíg a legtöbb testnevelő tanárnál az oktatás kimerül annyiból, hogy havonta egyszer osztályoztat fekvőtámaszozást, kislabda dobást, stb., a maradék napokban meg bemelegítés után elküldi a gyerekeket, hogy focizzanak gumilabdával addig ne álmodjunk ilyenekről. Lehet, hogy nagyobb városokban nem így van, de vidéken kisebb városokban és falvakban ennyiből áll.lehetne nyúlni az iskolai sporthoz, tornaterem sok helyen van, sportpályát is lehetne még építeni megosztott használatra stb stb.. csak akkor több és jobban megbecsült testnevelő tanár kellene. De hosszútávon nem csak a foci hanem az egész ország jobban járna vele, értelmesebben eltöltött napközi, egészségesebb gyerekek, tudom demagóg vagyok 😀hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportrólEz több évtizedes probléma, ugyanúgy ez volt a probléma a rendszer váltás előtt is. Ahhoz, hogy ez megoldódjon óriási vidékfejlesztési program kellene, amire viszont nincs money. Úgyhogy marad az, hogy sok tehetséges vidéki játékosnak esélye sincs kitörni. Pedig szerintem ott is lehetne találni olyan játékosokat, akik megfelelő körülmények között is minimum válogatott szinten lennének.
Borbinho
Tejesember
Josszi
Tejesember
Josszi
flzoli
Amadeus91
flzoli
Off.
több mint 9 éve
Biztos megárt nekik, ha 8-tól 4-ig a suliban vannak. A körülményekkel persze lehet vitatkozni, hisz nem lehet minden suli felszerelve 100 darab Iphone töltővel....Faszság a javából az is. 40 órát tolnak hetente 15 éves kölkök, nem megfelelő körülmények között.Pont erre van a napi tesi óra. Mégis micsoda köpködés indult miatta...ezt sajnos saját tapasztalatból is merítve nem vitatom, ahogy azt sem hogy a jelenlegi állomány erre nem lenne alkalmas, de ha ölnek ölünk bele pénzt lehetne ezen változtatni, nem csak focira gondolok, kézi, kosár röpi, minden gyereknek amihez kedve van és amiben tehetsége, ne élsportolókat neveljünk csak mozogjanak értelmesen és felügyelet alatt, nem hiszem hogy azt a stadionokra költött pénz egy részéből nem lehetne megoldani, és akkor lenne honnan meríteni a kluboknak, akadémiáknak.Ahhoz viszont jobb testnevelő tanárok is kellenek. Amíg a legtöbb testnevelő tanárnál az oktatás kimerül annyiból, hogy havonta egyszer osztályoztat fekvőtámaszozást, kislabda dobást, stb., a maradék napokban meg bemelegítés után elküldi a gyerekeket, hogy focizzanak gumilabdával addig ne álmodjunk ilyenekről. Lehet, hogy nagyobb városokban nem így van, de vidéken kisebb városokban és falvakban ennyiből áll.lehetne nyúlni az iskolai sporthoz, tornaterem sok helyen van, sportpályát is lehetne még építeni megosztott használatra stb stb.. csak akkor több és jobban megbecsült testnevelő tanár kellene. De hosszútávon nem csak a foci hanem az egész ország jobban járna vele, értelmesebben eltöltött napközi, egészségesebb gyerekek, tudom demagóg vagyok 😀hány ezer gyerek van akár csak MO-n, akinek nem adatik meg, hogy szinte bármilyen szinten is, normális körülmények között focizzon? BP-n van pl 150 csapat, vidéken meg van városonként/falunként 1, ahol inkább a közös ivásról és bulizásról szól a csapat, nem a sportrólEz több évtizedes probléma, ugyanúgy ez volt a probléma a rendszer váltás előtt is. Ahhoz, hogy ez megoldódjon óriási vidékfejlesztési program kellene, amire viszont nincs money. Úgyhogy marad az, hogy sok tehetséges vidéki játékosnak esélye sincs kitörni. Pedig szerintem ott is lehetne találni olyan játékosokat, akik megfelelő körülmények között is minimum válogatott szinten lennének.
Borbinho
Tejesember
Josszi
Tejesember
Josszi
flzoli
Amadeus91