Soccer
41 feliratkozó
több mint 6 éve
Tudtam hogy nem tudományos szót kellett volna használnom 😀Sobri szokás szerint nem értett meg vagy direktbe lesarkított egy érdekes tudományos véleményt.Az eugenetika nem egy érdekes tudományos vélemény, hanem egy alapvetően filozófiai megközelítés a faj(ta)nemesítésre, amire előszeretettel hivatkoztak fajelméletek igazolásakor.
Toca
És amire szerintem nincs szükség annak alátámasztására, hogy miért hülye egy adott labdarúgó. Enélkül is igazolható, akkor erre semmi szükség.
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Sobri szokás szerint nem értett meg vagy direktbe lesarkított egy érdekes tudományos véleményt.Az eugenetika nem egy érdekes tudományos vélemény, hanem egy alapvetően filozófiai megközelítés a faj(ta)nemesítésre, amire előszeretettel hivatkoztak fajelméletek igazolásakor.
Toca
És amire szerintem nincs szükség annak alátámasztására, hogy miért hülye egy adott labdarúgó. Enélkül is igazolható, akkor erre semmi szükség.
több mint 6 éve
Meg a szalainak az eb-n adott gólpasszból. Egyébként ösztönös szinten zseni a gyerek, csak egyszerűen taktikailag annyira alulképzett, hogy az még ebben a hitvány magyar up képzésben is szemet szúr, ráadásul bántóan buta is mellé. Ezért nem szabadna szvsz a kezdő közelébe se engedni egy erősebb ellenfél ellen, viszont ha ég a ház és kellene vmi váratlant húzni nálam ő volna az első akit becserélek a hajrára.Ez a gyerek abból él, hogy rúgott egy kurva nagy gólt a norvégoknak. Tényleg el kellene engedni már ezt a témát.ha mar kleinioffVedd úgy, hogy simán annyit írtam, hogy a válogatottunkban sok a buta unintelligens focista mindenfajta hülye tudományoskodás nélkül. PeaceÍgy egyértelmű.
diverdoc
Szinte mind unintelligens, egyértelmű abból, amit tesznek (nem tesznek), ahogy teszik, ahogy kommunikálják. Ha símaszkban lenne mind, akkor is ez lenne a következtetés, vagyis nincs köze ahhoz, hogy még tuskónak is néznek ki. Peace
Sobri Jóska
Pontosan. Annak az okát lenne érdemeskutatnikeresni, hogy miért figyelhető meg szinte minden szektorban ez a jelenség, hogy a kombinatív, önálló gondolkodásra, problémamegoldásra és kreativitásra képtelen kleinheislereket öntünk ki a munkaerő piacra. A magyar futball igazi tragédiája nem az, hogy kiszopunk a szlovákoktól - hát ki nem szarja le -, hanem az, hogy tökéletes lenyomatot az a jelenlegi képzési szemléletről.
Amadeus
Kleinheiser csak jobb labas, de bantoan az es az a baj h nem queresma szintu az a lab.
nem is ertem.sztem alapveto dolog lenne tudni passzolni, levenni alap labdakat mindket labbal.nem is megyek bele....
ZoliMP
Amadeus
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 6 éve
Még mindig a nem létező magyar futball miatt ölitek egymást.Igazából nem a magyar focin volt a konfliktus.
Amadeus
1. Én csak megjegyeztem hogy Gerát nem kell sajnálni azért mert jó pénzért elvállalt egy állást pedig volt egyéb lehetősége
2. Sobri szokás szerint nem értett meg vagy direktbe lesarkított egy érdekes tudományos véleményt.
Igazából mindkettőnek van köze a focinkhoz, de nem ez ment a vélemény különbség.
több mint 6 éve
Ez a gyerek abból él, hogy rúgott egy kurva nagy gólt a norvégoknak. Tényleg el kellene engedni már ezt a témát.ha mar kleinioffVedd úgy, hogy simán annyit írtam, hogy a válogatottunkban sok a buta unintelligens focista mindenfajta hülye tudományoskodás nélkül. PeaceÍgy egyértelmű.
diverdoc
Szinte mind unintelligens, egyértelmű abból, amit tesznek (nem tesznek), ahogy teszik, ahogy kommunikálják. Ha símaszkban lenne mind, akkor is ez lenne a következtetés, vagyis nincs köze ahhoz, hogy még tuskónak is néznek ki. Peace
Sobri Jóska
Pontosan. Annak az okát lenne érdemeskutatnikeresni, hogy miért figyelhető meg szinte minden szektorban ez a jelenség, hogy a kombinatív, önálló gondolkodásra, problémamegoldásra és kreativitásra képtelen kleinheislereket öntünk ki a munkaerő piacra. A magyar futball igazi tragédiája nem az, hogy kiszopunk a szlovákoktól - hát ki nem szarja le -, hanem az, hogy tökéletes lenyomatot az a jelenlegi képzési szemléletről.
Amadeus
Kleinheiser csak jobb labas, de bantoan az es az a baj h nem queresma szintu az a lab.
nem is ertem.sztem alapveto dolog lenne tudni passzolni, levenni alap labdakat mindket labbal.nem is megyek bele....
ZoliMP
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 6 éve
YoungZeeZee
9 407
ha mar kleinioffVedd úgy, hogy simán annyit írtam, hogy a válogatottunkban sok a buta unintelligens focista mindenfajta hülye tudományoskodás nélkül. PeaceÍgy egyértelmű.
diverdoc
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 6 éve
offVedd úgy, hogy simán annyit írtam, hogy a válogatottunkban sok a buta unintelligens focista mindenfajta hülye tudományoskodás nélkül. PeaceÍgy egyértelmű.
diverdoc
Sobri Jóska
Pontosan. Annak az okát lenne érdemes
több mint 6 éve
Még mindig a nem létező magyar futball miatt ölitek egymást.
több mint 6 éve
Vedd úgy, hogy simán annyit írtam, hogy a válogatottunkban sok a buta unintelligens focista mindenfajta hülye tudományoskodás nélkül. PeaceÍgy egyértelmű.
diverdoc
több mint 6 éve
Én most megmondom hogy Koszovó kijut az EB-re, ki miben akar fogadni ? 😀Egyébként ez mennyire szánalmas... I mean hogy kötelező egy kutyaütő csapatnak is kijutni. Aztán közben eszembe jutott, mivan ha ez a mesterterv? Leesünk odáig, és ott kiralykodunk pár év múlva? 😀
| Mivel a Nemzetek Ligája D csoportból minimum egy csapatnak ki kell jutnia, és egyedül az örmények tudnak még úgy játszani |
Heisman Trophy
több mint 6 éve
Ha lesz időd, majd egy olyan statisztikát is dobj már össze, hogy pl a kezdő szlovák 11 (vagy akár a többi felsorolt válogatott) milyen klubokban hány percet játszott idén? Aztán jöhet a magyar keret.Ez engem is érdékel, ha kész lesz elküldöm 😉
O1G
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 6 éve
Miért tudott valaha bármelyik nickjén is ha fociról volt szó.Sztem már annyira bepörgetted magad, hogy nem tudsz reálisan értékelniSzélmalomharc.. A les meg nem volt méteres, megoszlanak a vélemények arról is az volt e... O1GIgen, egyesek meg a Földről is azt mondják lapos.
kishaszi
Pátkai meg lökött a horvátok ellen a góljánál, egy percig nem volt téma Horvátországban. Remélem évekig ezen siránkozunk és nem azon, hogy 90 perc alatt EGY normálisan felépített támadásunk nem volt az ÉV LEGFONTOSABB MECCSÉN!
O1G
peach
Gera a király és ennyi.
több mint 6 éve
Én most megmondom hogy Koszovó kijut az EB-re, ki miben akar fogadni ? 😀| Mivel a Nemzetek Ligája D csoportból minimum egy csapatnak ki kell jutnia, és egyedül az örmények tudnak még úgy játszani |
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 6 éve
Szvsz nem Portugáliával kellene összehasonlítani a hazai helyzetet, hanem praktikusan a szomszédainkkal.Hasonlítsuk össze.
Tehát a szomszédos országok közül melyik lenne az, amelyik ellen mondjuk egy pótselejtezőn (tétmeccs, oda-vissza) reális eséllyel tudnánk kiállni?
Jan
Keressünk egy másik országot ahol 2-300 MILLIÁRD adót toltak a labdarúgásba (És ennek nagy részét a PROFI 😀 fociba) 5-10 éven belül.
több mint 6 éve
Szvsz nem Portugáliával kellene összehasonlítani a hazai helyzetet, hanem praktikusan a szomszédainkkal.Tehát a szomszédos országok közül melyik lenne az, amelyik ellen mondjuk egy pótselejtezőn (tétmeccs, oda-vissza) reális eséllyel tudnánk kiállni?
több mint 6 éve
Nem, nem csúsztatok. Szó szerint ezt írtam: "számos metakommunikatív és verbalis információim vannak a focistáink jó részéről. És igen ezek alapján egyértelműen pl Kleinheisler kifejezetten unintelligens és buta." De ez mellett szerintem süt is róla az unintelligencia és a butaság, és ez egy nagy gátja, hogy jó focista legyen, mert ezt a szellemi kapacitásbeli hiányt kimagasló technikai tudás nem kompenzálja.Sobri JóskaCsúsztatsz.
Kleinheisler minden bizonnyal unintelligens és buta, de nem azért, mert olyan feje van.
És valószínűleg a legtöbben azok, de nem az a bizonyíték, ahogy írod, hogy “süt róluk”, hanem a tetteik, viselkedésük, döntéseik, stb.
Sobri Jóska
És bár körbebástyáztad mentegetőzéssel, és el is hiszem, hogy nem vagy rasszista, ettől még a fejtegetésed, amire reagáltam az. Nem csak rasszista ember tehet rasszista kijelentést.Leírtam már de most még egyszer megteszem: Nem tettem semmilyen rasszista kijelentést. Légy oly kedves idézd, hol tettem bármi rasszista megjegyzést! Ha arra gondolsz, hogy azért említettem pont a cigány Kleinheislert, az afroamerikai Orbant, az ázsiai Sallait mert ők nem fehérek mint én, akkor nem erről volt szó. 😊, de mégcsak arról sem, hogy a sváb, félmagyar, fehérvári stb alapján írtam, amit írtam. Sőt azt is leírtam hogy a külső jegyek megítélését a saját rassz hatás mennyire befolyásolja, ennek funkcionális MRI-vel mérhető amigdala eltérések is a bizonyítékai (érdekes, hogy a kaukázusiak az arc percepcióban leginkább az ázsiai rasszal szemben előítéletesek). És ezért nem saját rassz beli arc megítélése mennyire téves.
Sobri Jóska
A rasszizmus azon alapszik, hogy faji felsőbbrendűségben hisz vki, a más fajhoz, etnikumhoz tartózókkal szemben előítéletekkel bír, diszkriminál, prejudikál. Semmilyen ilyen jellegű kijelentésem nem volt. Annyit írtam, hogy a magyar válogatottban sok az uninteligens focista és ez le is sír róluk. Természetesen csűrheted, hogy külső jegyek alapján csoportot stigmatizáltam ( buta fejű az unintelligens). Ez maximum általánosítás és stigmatizáció, ami úgyszintén nem lenne szép, és ezért el is szégyelltem magam amikor a meccs során folyamatosan ezen pörögtem, hogy mennyire buták lehetnek.
És bár körbebástyáztad mentegetőzésselÉs utánanéztem, hogy van e valami abban, hogy egy buta fejű esetleg tényleg unintelligens. Rosseb akarta magát körbebástyázni és az éjszakában pub med searchet folytatni számomra távol álló témáról (hidd el van elég publikációs nyűgöm saját területemen is), de tényleg bántott hogy külső jegyek alapján ítélkezek. És megdöbbenésemre számos ezzel foglalkozó tudományos cikket találtam. Az egyik a világ legnagyobb multidiszciplináris per reviewed, magas factorú újságban (értsd nem Blikk) jelent meg. "Our data suggest that a clear mental image how a smart face should look does exist" írják. Egy rendkívül komoly un. well designed study volt ez, többszörös etikai engedélyeztetéssel (nem csoda). Csak kaukázusi értékelt kaukázusit, abszolút nem rassz jellegek alapján, hanem tisztán geometriai, morfometrikai adatok alapján.( Ezt mások is hasonlóan látták olyan dolgok, mint szimetria, neoténia (baba arc), tekintet irány stb alapján ( bármely rassz)). És ezek statikus fotók, neutrális arckifejezés mellett történtek. Ha érzelmek, mozgások, stb is szerepet kaphatnak (mint pl egy foci meccs közvetítése)az arc percepció alapján hozott vélemény még pontosabban tükrözheti a mérhető intelligenciát. Érdekes módon a logikai megoldóképességgel összefüggő intelligencia és a figurális inteligencia volt egyértelműen arcformához köthető, míg a verbális inteligencia nem korrelált annyira (azt a szociális közeg befolyásolja). "Two factors of general intelligence were significantly associated with perceived intelligence from men’s faces: fluid intelligence and figural intelligence". . Én a bizonyítékon alapuló tudományban hiszek. Annyi kritikája lehet a vizsgálatoknak, hogy azok akik megbecsülték a fotók alapján az intelligenciát nem az átlag populációhoz tartoztak. Mind a Charles University biológia és szociális munkás szakos egyetemi hallgatói voltak, tehát válogatott értékelő csapat volt, nem random utcai emberek. Nem tudom az eredményeik mennyire interpolálhatóak a teljes populációra.
Sobri Jóska
Ha esetleg nem fogadod ezt el, kutass, hozz bizonyítékot és a PLOS-nak küld meg akár letter to the Editor, akár saját kutatás formájában journals.plos.org/plosmedicine/s/presubmission-inquiries
Ha a körbebástyázást a bevezetésre gondoltad, láthatod Te is rasszistanak nyilvánítottad a posztomat, azt próbáltam elmagyarázni miért nem az. Ha arra, hogy bocsánatot kértem ha vkit megbántottam, az meg arra vonatkozott, hogy a "bunkófocista" stereotypiat erősítettem és sokan gurulós fociznak itt, nem akartam hogy esetleg vki magára vegye
(Akiket beraktam focistákat mind nagyon intelligensek a neten hozzáférhető infók szerint.)Egy pillanatig sem vitattam, Lahm kifejezetten szimpatikus intelligens arcú, a többiek megítélését mint írtam az atavisztikus amygdala folyamataim befolyásolják, nem releváns (ellenben Kleinheisler megítélésével)
Sobri Jóska
Ezzel már nagyon-nagyon OFF voltam, a foci topikot nem akarom elcseszni. Meg igazándiból meg is untam, hogy védekezzek a rasszistanak bélyegzett mondanivalóm miatt.
Vedd úgy, hogy simán annyit írtam, hogy a válogatottunkban sok a buta unintelligens focista mindenfajta hülye tudományoskodás nélkül. Peace

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 6 éve
Nem siránkozom, csak a véleményesség felvetésére reagáltam egy ugyanolyan szintű analóg baromsággal.Szélmalomharc.. A les meg nem volt méteres, megoszlanak a vélemények arról is az volt e... O1GIgen, egyesek meg a Földről is azt mondják lapos.
kishaszi
Pátkai meg lökött a horvátok ellen a góljánál, egy percig nem volt téma Horvátországban. Remélem évekig ezen siránkozunk és nem azon, hogy 90 perc alatt EGY normálisan felépített támadásunk nem volt az ÉV LEGFONTOSABB MECCSÉN!
O1G
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 6 éve
Nekem tetszik ez a kvali sorozat, előre tudtuk, hogy nagy körbe vérzések lesznek, amiből akár jól is kijöhetünk - ez még áll- és előre tudtuk, hogy nincs utánpótlásképzésünk, uh örülni kell a Sallai-Szoboszlai párosnak, de nagyon.A szomszédos államokkal pedig összevetni ezt a belterjes ízét amit magyar fociznak hívnak, felesleges. A határokon túl a libsik a piacgazdaságban vergődnek, itt meg a hátsó füves gyeptéglája is használt ötezresből van verve.
több mint 6 éve
Rossi a himnuszt énekelte btw.Mondjuk ezt pont úgy írja, mintha Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria vagy Bulgária, de akár még Lengyelország vagy Csehország évek óta ontaná a tehetségeket. A szerb-horvát iskola nyilván más tészta, biztos vannak genetikai-társadalmi-szociokulturális okai is a különbségnek.Ha lesz időd, majd egy olyan statisztikát is dobj már össze, hogy pl a kezdő szlovák 11 (vagy akár a többi felsorolt válogatott) milyen klubokban hány percet játszott idén? Aztán jöhet a magyar keret.
Kik is a legjobbak a felsoroltaknál - jó sok határesettel?
Románok: Claudiu Keseru, Florin Andone, Alexandru Maxim, Vlad Chiriches (4)
Szlovákok: Marek Hamsík, Ondrzej Duda (Dárdai nélkül ő kb semmi lenne), Martin Dubravka, Milan Skriniar (4)
Bulgária: Wanderson és Marcelinho 😊 kb a nagy 0
Lengyelek: Rob Lewandowski, Jakub Blaszczykowski (aki a múlt, mint nálunk kb Gera), Krisz Piatek, talán Grosicki (hosszútávon talán Bielyk = Szoboszlai) és a két kapus (Fabianski és Szczesny - Gulácsihoz képest sztem középszerek) - max 5
Szlovénia: Jan Oblak, Sporar és Bezjak és majd egyszer talán Verbic - jóindulattal 3
Csehek: Tomas Vaclik (? - semmivel nem jobb szintén Gulánál), jóindulattal az iparosok, mint Suchy, Kaderabek vagy Darida és talán viccből még a hype miatt Schick - max 6
Az osztrákok a Bundesliga kötődés, a honosítások meg a Red Bull franchise miatt kicsit más térkép, de legyen: Arnautovic (jobb ő, mint Szalai?), Alaba, Sabitzer, Laimer, Lainer, Baumgartlinger, Hinteregger, Gregoritsch, Junuzovic és Lazaro - 10
A fentieknél összességében van kb. 5 világklasszis szintű - Lewa, Piatek, Hamsik, Oblak és Alaba.
Mo.-on kb. belevenném: Gulácsi, Szoboszlai, Szalai - 3
A cikkben szereplő portugál utánpótlás említés megint jó nagy ferdítés a millió honosított brazillal és a kiapadhatatlan tartalékkal.
Írom ezt úgy, hogy a magyar foci, az utánpótlás-képzés és minden ami a honi foscsihoz kötődik, úgy ahogy van, szar!!!
Fast Willie
Egyébként nálam a cím ütött nagyot.
Rossinál sok téren előrelépés tapasztalható, de számomra elfogadhatatlan, hogy egy edző egy ilyen vereség után (amiben neki nagy szerepe van - 30.percig folyamatos letámadás és nyomásgyakorlás, 75.perctől seggen át lélegzés) elkezd bírózni.
A hatodik sorban ültem, majdnem az összes magyar sárga hátulról taposásért, alattomos szabálytalanság után jött. A les meg nem volt méteres, megoszlanak a vélemények arról is az volt e... ha egy edző meccs után azonnal ilyet nyilatkozik - aminek a hype-Jában is megint csak hatalmas szerepe van - ezáltal elveszi a figyelmet a saját hibájáról, ellenben mást hibáztat.
Ha akkora magyar-fan, mint ahogy állítja, akkor ne face-n irogasson, hanem tanuljon meg magyarul. Itt él vagy 6 éve...
O1G

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Sztem már annyira bepörgetted magad, hogy nem tudsz reálisan értékelniSzélmalomharc.. A les meg nem volt méteres, megoszlanak a vélemények arról is az volt e... O1GIgen, egyesek meg a Földről is azt mondják lapos.
kishaszi
O1G
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 6 éve
az év legfontosabb meccse az Ajka-MTK visszavágó lesz, mert eldönti hogy lesz-e NB3Szélmalomharc.. A les meg nem volt méteres, megoszlanak a vélemények arról is az volt e... O1GIgen, egyesek meg a Földről is azt mondják lapos.
kishaszi
O1G
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Szélmalomharc.. A les meg nem volt méteres, megoszlanak a vélemények arról is az volt e... O1GIgen, egyesek meg a Földről is azt mondják lapos.
kishaszi
több mint 6 éve
. A les meg nem volt méteres, megoszlanak a vélemények arról is az volt e... O1GIgen, egyesek meg a Földről is azt mondják lapos.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."