Soccer
41 feliratkozó
több mint 9 éve
Nekem csak az a furcsa, hogy így, hogy dárdai a captain a közvélemény mennyire elfogadó a bunker focival kapcsolatban, bezzeg koemant aki ugyanerre gyúrt ( egy 5ször erősebb csoportban ) annó mindenki majd minden meccs után máglyára akarta küldeni az ilyen játék miatt. ( mondjuk én akkor is kiálltam mellette, mint most is, ez a keret erre alkalmas, nem többre )
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Szerintem örüljünk neki, hogy a korábbi libafos erősségű védelmünket fel tudta hozni elfogadható szintre. Amióta Dárdai a kapitány hol látunk olyat, hogy a 2. percben gólpasszt adunk az ellenfélnek vagy hogy az utolsó 10 percben kapunk kettőt és nyert helyzetből bukunk egy meccset? Azóta 4 meccsen kaptunk 1 gólt és nem rajtunk röhög fél Európa, amikor megnézik az Eurosporton a WATTS-ot. Már ez is fejlődés. Az meg egyértelmű, hogy nem Dárdai fogja 25-35 éves korukban megtanítani a játékosokat focizni és technikásan támadni. Ő max gyakoroltatni tudja őket, ami édeskevés. Jobb anyag kell a keze alá és azután lehet sikert remélni, szarból nem lehet várat építeni.
Az EB-re való kijutás sorsa meg sajnos már akkor megpecsételődött, amikor Pintér lett kinevezve. Hol tartanánk, ha még mindig ő lenne a kapitány és ugyanaz a fos védelmünk lenne, mint volt? Feröer biztos örült volna az ajándék 3 pontnak...
több mint 9 éve
Na jo, de ilyen alapon a gorogok se nyertek volna EB-t '04-ben.És egy edző annyit tud csinálni, hogy kiegyenlítse az erőviszonyokat egy döntetlen körüli állapotra, ahol már csak a nüanszok döntenek. Ez a görögöknek szerencsésen jött ki 2004-ben, nekünk is a finnek ellen. Ma nem, ennyi történt.
Nem mindig a jobb (erokbol all) csapat nyer.
Nem kell felreerteni, nem mondom hogy (nagy) favoritok voltunk.. de ez eleg kifogasszagu magyarazat.
Pont ezert van az a poszt is hogy "edzo"...Igor
több mint 9 éve
Na jo, de ilyen alapon a gorogok se nyertek volna EB-t '04-ben.Nem mindig a jobb (erokbol all) csapat nyer.
Nem kell felreerteni, nem mondom hogy (nagy) favoritok voltunk.. de ez eleg kifogasszagu magyarazat.
Pont ezert van az a poszt is hogy "edzo"...
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
Fulham-Puskás Akadémia, Videoton, Lech Poznan, Apoel Nicosia-Csangcsun Jataj, Watford, Hamburg, Fradi, Dinamo Moszkva-Hoffenheimvs.
Udinese-Leverkusen, Dortmund, Roma, Roma-Udinese, Schalke, Benfica, Verona, Genoa-Paok
Aki szerint a döntetlen nem egy jó eredmény, az egy hülye.
több mint 9 éve
ó már megint a magyar neurózis... az észak-írek aztán tényleg hülyére verték a csoportot, csak döntetlenre vedd pintérek elleni meccset, és majdnem ugyanott tart a két válogatott
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
jobb csapat ellen idegenben az x nem rossz, ha ezt a tegnapi teljesítményt idegenben hoztuk volna én sokkal pozitívabban viszonyulnék a meccshez (nem azt mondom, hogy azzal maximálisan elégedett lettem volna), de így csak olyan meccsekre görgetjük a fontos pontok megszerzését, ahol véleményem szerint ennél sokkal nehezebb lesz nyerniazért vegyük már észre, hogy ez a görög válogatott kriminálisan gyenge... ha őket nem tudjuk megverni otthon(!), akkor mégis mit akarunk majd a románok, észak írek ellen, de még a két idegenbeli finn-görög sem lesz sima...Románok ellen pedig idegenben lett döntetlen, akkor az mire elég a finnek, északírek stb ellen. Egy meccsből következtetést levonni a többi meccsre, pont semmi értelme nincsen.
miért a 3. hely a cél, mikor a többi csoportban az Albánokat kivéve, mindegyik csapat (aki 3. helyen áll) ellen minimális továbbjutási esélyeink lennének
véleményem szerint az EB-re csak 1-2. hellyel tudunk kijutni, a mai meccsel viszont nagyon messzire kerültünk ettőlZERO_L
Ezen a meccsen nem szabadott kikapni, és ez teljesült.
2 dolog amit szerintem meg kell jegyezni:
- Görögöknek alapból nehéz gólt rúgni, nekünk olyan szempontból nem volt szerencsénk, hogy új edzővel jöttek erre a meccsre, akit (még) nem akarnak megbuktatni.
- Építkezni csak úgy lehet, hogyha biztos védelem van, ez pipa, hiszen 4 meccs alatt kaptunk 1 gólt. Ahhoz hogy a támadásokban is lássunk előrelépést, ahhoz sokkal több idő kell (kontrák ez alól kivétel, mert azt rövidebb idő alatt elfogadható szintre lehet hozni)
És még egy dolog, nem hiába játszanak a mi játékosaink olyan klubokban amilyenben, és az ellenfeleknél nem hiába játszanak sorban topligákban. Ezek után irreális elvárás lehet az, hogy majd a magyar focisták lefocizzák az aktuális ellenfelet. El kell fogadni hogy ez az alapanyag és ebből kell a lehető legjobbat kifőzni, de ez nem az, hogy látványos játékkal lefocizzuk az ellenfelet.ervinator
itthon van a kötelező 3pont a feröeriek ellen, a másik a románok, ami megint lutri és a többi mind idegenben lesz, ahol gondolom megint nem mi fogunk kezdeményezni
ez nem egy meccsből levont következtetés, a románok elleni második félidőn kívül, komoly támadóerőt ez a csapat nem mutatott(nem német-spanyol-francia szinten, egy harmadik kalapos szinten se), se a finnek, se a feröeriek(!!!!) ellen, se most
az észak írek, mivel tudnak többet? Ők miért tudják hülyére verni a csoportban lévőket, mi miért nem?
A mostani EB selejtező, a megnövelt létszámmal és azzal, hogy az első kalapos görögök évtizedes mélységben vannak, plusz hogy mi második kalaposak voltunk, az ahogy az angol mondja "once in a lifetime opportunity" és mi képtelenek vagyunk élni vele
mert minket mindig ver a sors, mondogatják állandóan, de amikor a csillagok állása végre egyszer nekünk kedveznek, akkor vagyunk akkora pancserek, hogy lábon lőjük magunkat
és ki beszél itt látványos futballról, lefocizásról... alig vannak normális, KIDOLGOZOTT akcióink, a leggyengébb csoportban(!!!!) azon görcsölünk, hogy legalább egy gólt összehozzunk, bármelyik másik csoportban minimum van 3 csapat, amelyik simán jobb vagy azonos szintet képvisel mint az a román csapat, amelyik veretlenül vezeti a csoportunkat, de mi még itt is 3. helyre játszunk...
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
ozibozi
17 183
Belgium U19-es labdarúgó-válogatottja 2-0-ra legyőzte Svédországot szombaton. A belgák második találatát a mindössze 17 esztendős Marco Weymans szerezte, aki kihasználta, hogy a kapus a kelleténél jóval kijjebb állt a kapujából.sport.hir24.hu/foci-eredmenyek/2015/03/29/sajat-terfelerol-lott-golt-a-belga-tini/
több mint 9 éve
A helyszínről nézve elég lagymatag benyomást keltett a csapat, nem is nagyon volt ötlet az előrefele játékban. Ultrák ide, ultrák oda, nem volt azért rossz hangulat a stadionban. Mondjuk a Grupama akkusztikája elég érdekes, hiába egy romhalmaz a Puskás, a maga nagyobb méretével és nyitott terével jobban terjedt a hang valahogy.Magáról a meccsről: Fiola nem nagy eresztés, támadásban semmi pluszt nem nyújtott. A tutit megoldja, ami még így is nagy szó. Leandro szintén zenész. Elek,Juhász és Kádár jól dolgozott. Tőzsér alibizett végig. Stiebert úgy nyomták el mint a csikket, alkalmatlan az a testalkat a profi footballra. Nem tudom mért nem pakolnak rá jó pár kiló izmot....
Az látszik, hogy Gera és Dzsudzsák az ész ebben a csapatban. Ma nekik sem ment igazán, de ők legalább próbáltak alkotni valamit támadásban. Szalai szánalmas volt. Oké, hogy nem könnyű 2 torony mellett vergődni, de néha azért igazán passzolhatott volna jó helyre is.
Cserék: Pintér szerintem mindig hozott egy tűrhető átlagot, bőven elfér ő a keretben Elek mellett/cseréjeként a továbbiakban is. Nikolics csak a megszokott, küzd, hajt, de fejben nem egy túl erős játékos. Nem véletlen, hogy még mindig a mennyeiben rúgja a bőrt. Ha egy domináló, sok helyzetet kidolgozó csapatban van, akkor 3-4 helyzetből bever jobb napjain 1-2 gólt, de a válogatottban ez pont semmire sem jó. Na nem mintha lenne jobb alternatíva mostanában
...Azért most nagyon elférne egy bomba formában lévő Rudolf oda előre. Volt időszak, amikor messze a legjobb splíer volt a válogatottban és a Debrecenben is, aztán abból sikerűlt lesüllyednie ebbe a híg f*s ETO szintre
több mint 9 éve
ozibozi
17 183
apró szépséghiba, hogy a 3. hely elérése csak arra lesz jó hogy konzerválja ezt a szart, (magyarfoci) és még pár évig ne történjen érdemi változás + arról harsoghat majd megint a lakájmédia', "hogy jó úton járunk"+"elindult a magyar foci végre felfelé", "a pozitív eredményeket nem kell megmagyarázni" stb.stb ...hallottuk már ezerszer, pedig valójában csak 1 módosítás történt, hogy a 3. hely is ér valamit.(ezért a pozícióért már régebben is versenyben voltunk nem egyszer most+ véletlenül pont kifogtuk a görög válságot.)Mellesleg szvsz ezzel a csapattal/kerettel pont ezt lehet játszani, és ennek a felismerése az egyetlen igazi előrelépés ami történt. (pár játékos(+poszt) még nincs meg, de a ki-ki meccseken ebben a csoportban most már ez akár elég is lehet.) Csak küzdjenek meg érte ! (ha már focizni nem tudnak)
több mint 9 éve
ervinator
1 701
azért vegyük már észre, hogy ez a görög válogatott kriminálisan gyenge... ha őket nem tudjuk megverni otthon(!), akkor mégis mit akarunk majd a románok, észak írek ellen, de még a két idegenbeli finn-görög sem lesz sima...Románok ellen pedig idegenben lett döntetlen, akkor az mire elég a finnek, északírek stb ellen. Egy meccsből következtetést levonni a többi meccsre, pont semmi értelme nincsen.
miért a 3. hely a cél, mikor a többi csoportban az Albánokat kivéve, mindegyik csapat (aki 3. helyen áll) ellen minimális továbbjutási esélyeink lennének
véleményem szerint az EB-re csak 1-2. hellyel tudunk kijutni, a mai meccsel viszont nagyon messzire kerültünk ettőlZERO_L
Ezen a meccsen nem szabadott kikapni, és ez teljesült.
2 dolog amit szerintem meg kell jegyezni:
- Görögöknek alapból nehéz gólt rúgni, nekünk olyan szempontból nem volt szerencsénk, hogy új edzővel jöttek erre a meccsre, akit (még) nem akarnak megbuktatni.
- Építkezni csak úgy lehet, hogyha biztos védelem van, ez pipa, hiszen 4 meccs alatt kaptunk 1 gólt. Ahhoz hogy a támadásokban is lássunk előrelépést, ahhoz sokkal több idő kell (kontrák ez alól kivétel, mert azt rövidebb idő alatt elfogadható szintre lehet hozni)
És még egy dolog, nem hiába játszanak a mi játékosaink olyan klubokban amilyenben, és az ellenfeleknél nem hiába játszanak sorban topligákban. Ezek után irreális elvárás lehet az, hogy majd a magyar focisták lefocizzák az aktuális ellenfelet. El kell fogadni hogy ez az alapanyag és ebből kell a lehető legjobbat kifőzni, de ez nem az, hogy látványos játékkal lefocizzuk az ellenfelet.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 9 éve
bergerdani
4 913
De tudtam, hogy 0-0-át kell pakolni, most milyen kasza lett volna. Nikolicshoz nem szólok hozzá, mert nem tudnék szépet. Elek nagyot ment, küzdött, hiányozni fog arra az egy meccsre.Gerzsonnak nem lesz szép a búcsúja így, pedig megérdemelné, de ez így csak szenvedés.
Mindig jövőre
több mint 9 éve
Kene egy jo csatar, de nagyon.BleviÉs Gerzson is kevés már ehhez.Felnézni se volt ereje az utolsó 20 percben.
több mint 9 éve
azért vegyük már észre, hogy ez a görög válogatott kriminálisan gyenge... ha őket nem tudjuk megverni otthon(!), akkor mégis mit akarunk majd a románok, észak írek ellen, de még a két idegenbeli finn-görög sem lesz sima...miért a 3. hely a cél, mikor a többi csoportban az Albánokat kivéve, mindegyik csapat (aki 3. helyen áll) ellen minimális továbbjutási esélyeink lennének
véleményem szerint az EB-re csak 1-2. hellyel tudunk kijutni, a mai meccsel viszont nagyon messzire kerültünk ettől
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
Kene egy jo csatar, de nagyon.
több mint 9 éve
Elek,Kádár,Juhász és Dzudzsák nagyot játszott,ha csak egyikük nincs a pályán akkor L.Nem olyan rossz ez az 1 pont,de a szokásos közhely szerint,akkor ér valamit ha nyerünk Finnországban.
Nikolicnak megint megvolt a lehetősége,majd akkor berúgja ha igazán kell.Szalai szegény meg,komolyan sajnálom,megint küzdött,őrlődött 2 tank között,maxot kihozta belőle.
Sajnos Tőzsér hatalmas alibi ott középen,majdnem akkora mint Hajnal.Oda kéne találni egy embert és akkor egész jó lenne a kp.
több mint 9 éve
egy Samaras-nyira vagyunk Európa élvonalától
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Jughead
5 213
Rég voltam ilyen elégedett ilyen fontos meccs után azt hiszem ez volt a maximum ez ellen a válogatott ellen, grat a csapatnak. Dzsudzsák meg minden dicséretet megérdemel óriásit játszott, mellette még Stieber és Kádár kiemelendő 😊 Egy jó csatár kell (jó kérdés, hogy honnan), plusz Tőzsér helyett Pintér, meg Gera szedje össze magát és Észak-Írország is meg lehet (ejj az magyar-észak ír meccs...).
több mint 9 éve
gyakorlatilag ezen a meccsen a mi győzelmünk kellett volna igazán, de leginkább az volt fontos h ne kapjunk ki. Ez a 0-0 azt jelenti hogy bárki nyer a finn-magyaron a görögök elszállnak (főleg ha mi nyernénk), de ha ott x akkor is csak minimális esélyük marad a 3. helyre. Ezzel gyakorlatilag eldőlt hogy a 3 helyért 4 csapat lesz versenyben amiben mi is benne vagyunk úgy hogy az egyikkel szemben 4 pontos előnyünk van.Megbocsásson a világ de ezt az X-t semmilyen szinten nem tudom sikerként elkönyvelni. Szánalmas volt az egész. Azért ennél sokkal többet vártam volna már játékban, de hát lehet nem is akartunk játszani. Szalait meg remélem elfelejtjük. Nikolics az alatt a kevés idő alatt többet tett. Egy épkézlábnak mondható támadásunk nem volt........ az baj, hogy ettől is mi leszünk a császárok......dandeMi alapján vártál többet játékban? Dárdai még el is mondta, hogy ez lesz 😊Jakehomer
2 kérdés:
1. Ezt ki a tököm gondolta az első meccs után? (senki, hiszen az egyik verhető ellenféltől kaptunk ki otthon)
2. Pinyővel most hogy állnánk? (kb úgy mint most a görögök)
Aki ezek után mást várt ezen a meccsen az tényleg max szurkoló és azt várja el mindig vakon a csapattól hogy 4 csatárral támadjon a győzelemért. Szerintem kifejezetten jó helyzetből várhatjuk a finn meccset, hiszen ha ott nyerünk gyakorlatilag meg lenne a 3. hely de a döntetlennel is kiváló pozícióból várhatnánk az őszt ahol lesz egy feröer elleni remélhető győzelem + 2 idegenbeli meccs amin el lehet érni akár 2 döntetlent simán. A román meccset szándékosan nem írom le mert az fordulópont lehet a teljes selejtező sorozatban. De ha x-elünk a finnekkel és marad a 4 pontos és véletlenül bemákolnák a szőröstalpúak akkor is tutira maradunk a 3, helyen, maximum az dőlne el hogy annál előrébb nem nagyon végezhetünk. Kulcsmeccs a finnek elleni, igazi 6 pontos, ahol tilos kikapni. Szerinted hogy fogja játszatni a fiúkat Dárdai? készülj fel mert védekezni fogunk.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 9 éve
Ehhez a dárdai féle csapathoz sajna nem passzol szalai, pláne ilyen szar formában. Valami futóbolond kéne végig előre mert gólt csak vmi kontra féléből tudunk lőni akcióból. Mondjuk az uccsó 5-10 percre még vártam egy stieber-simon k. cserét, de látványosan nem erölködtünk a gólért a végén...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Attól, hogy sok amerikai focit nézek és fórumot olvasok, és ott mindig elhangzik, hogy majd jövőre 😛 Azt reméltem idén már jövőre van 😀Megbocsásson a világ de ezt az X-t semmilyen szinten nem tudom sikerként elkönyvelni. Szánalmas volt az egész. Azért ennél sokkal többet vártam volna már játékban, de hát lehet nem is akartunk játszani. Szalait meg remélem elfelejtjük. Nikolics az alatt a kevés idő alatt többet tett. Egy épkézlábnak mondható támadásunk nem volt........ az baj, hogy ettől is mi leszünk a császárok......dandeMi alapján vártál többet játékban? Dárdai még el is mondta, hogy ez lesz 😊Jakehomer
Egyébként biztos nekem túl nagy elvárás, hogy ötször egymás után tudjunk saját csapattársnak passzolni úgy, hogy haladjunk is vele előre, és esetleg eljussunk helyzetig, 90 percen keresztül legalább kétszer, na jó legyen egyszer, de hát a milliókat így is megkapják, úgyhogy tényleg mindegy...... meg végül is gólt nem kapunk, ez is valami, igaz, hogy a játékot rúgott gólokra játsszák.
Na befejeztem a füstölgést mert még csúnya ellendrukker leszek a végén, aki nem látja át a zsenialitást a koncepcióban 😀
több mint 9 éve
csak ami a finnek ellen bement, az most kimaradt.Megbocsásson a világ de ezt az X-t semmilyen szinten nem tudom sikerként elkönyvelni. Szánalmas volt az egész. Azért ennél sokkal többet vártam volna már játékban, de hát lehet nem is akartunk játszani. Szalait meg remélem elfelejtjük. Nikolics az alatt a kevés idő alatt többet tett. Egy épkézlábnak mondható támadásunk nem volt........ az baj, hogy ettől is mi leszünk a császárok......dandeMi alapján vártál többet játékban? Dárdai még el is mondta, hogy ez lesz 😊Jakehomer
az a vicces, hogy tulajdonképpen ez egyébként egy elég eredményes taktika lenne, és erről pont a görögök tudnának mesélni...
több mint 9 éve
akárki akármit is mond, azért az Európa-bajnokoktól loptuk el egy pontotslowmotionDe nem a legfrissebbtől + csaltuk a focit meg sem próbáltunk nyerni...ThundersNFL
ezért nem tart sehol ez az ország, mert tele van ilyen negatív gondolkodású emberekkel 😛akárki akármit is mond, azért az Európa-bajnokoktól loptuk el egy pontotslowmotiona spanyolok az Európa-bajnokokkaszo
félreértés ne essék, Dombi sem tudott beadni, csak elfutni a tizenhatosig, aztán ott hirtelen összeesniElképesztőnek tartom, hogy hosszú évek óta nincs egy jó képességű jobblábas játékosunk, aki el tud menni a szélen és be tudja adni a labdát...Klaci79Dombi 😛kaszo
viszont a vb-döntős az Európa-bajnokoktól nem egy pontot lop, hanem kettőt veszít, legalábbis fociban. ha kéziről vagy pólóról lenne szó, akkor igaz lenne, de így... 😀akárki akármit is mond, azért az Európa-bajnokoktól loptuk el egy pontotslowmotionEz kb. akkor lenne fair, ha így írtad volna: a vb-döntős hazai pályán 1 pontot szerzett az Európa-bajnoktól.somoskovig
több mint 9 éve
Megbocsásson a világ de ezt az X-t semmilyen szinten nem tudom sikerként elkönyvelni. Szánalmas volt az egész. Azért ennél sokkal többet vártam volna már játékban, de hát lehet nem is akartunk játszani. Szalait meg remélem elfelejtjük. Nikolics az alatt a kevés idő alatt többet tett. Egy épkézlábnak mondható támadásunk nem volt........ az baj, hogy ettől is mi leszünk a császárok......dandeMi alapján vártál többet játékban? Dárdai még el is mondta, hogy ez lesz 😊
Tepper takarodj!
több mint 9 éve
ha meg Nikolic belövi 3 méterről fordulásból akkor meg pontosan az történt volna végig a meccsen amit Dárdai akartdavemayermondjuk én csak sztrímen néztem, hang nélkül, de egész eddig azt hittem, Kádár volt az a kiváló képességű, aki FG-t rúgott.