Soccer
41 feliratkozó
több mint 10 éve
YoungZeeZee
8 566
Picit mar unalmas ez a video.Vagyis a felirat OK, de sztem mar kihoztak ebbol a maximumot.
több mint 10 éve
több mint 10 éve
Állandóan ugyan oda lyukadunk ki, hogy a pénz a döntő. Az pedig vitathatatlan, hogy összességében nézve a PL csapatai vannak leginkább ellátva zsével, ergó nekik sokkal jobban is kéne teljesíteni mint akár a német vagy a spanyol csapatoknak. De hát nagyon nem.Róluk ugyanazt gondolom, mint a Dortmundról. Nincs annyi pénzük, hogy fenntartsák ezt az állapotot. Hosszú távon szerintem nem fognak megragadni, pár éven belül szétkapkodják őket és visszacsúsznak.DuffIgazából szerintem teljesen mindegy, hogy melyik a legerősebb nem? A legerősebb nem egyenlő azzal, hogy legjobb. Nem biztos, hogy a PL a legerősebb, de a lényeg, hogy szerintem messze a legélvezhetőbb, legizgalmasabb, legváltozatosabb, leghajtósabb bajnokság. A németeknél féltávnál eldől az egész, a spanyoloknál nem foci van hanem színészkedés, valamint a két nagy után akkora szakadék van, hogy csak na, valamint ott nagyon durván is nyomják a Barca Real kettőst. S bár nagy Milan szurkoló vagyok az olasz foci teljesen nézhetetlenné vált, annyira lapos és gyenge lett, alig van TOP játékos a bajnokságukban. (Azért a ma esti derbit megnézem).DuffMégis mi a fenéket kelljen csináljon a szegény Atleti, hogy végre őket is nagycsapatnak nézzék? EL-t, és Európai szuperkupát nyert, ja és BL döntőzött az utóbbi 3 évben.... Ha már az angoloknál is mindenkit nagycsapatozunk szinte, akkor a matracosokat is megilletné ugyanez végreflzoli
Összességében szerintem az Atleti, Dortmund duó valahol az Arsenal, Pool duóval van egy szinten. Nincsenek korlátlan lehetőségeik, és szupersztárt sem tudnak leigazolni, de 1-1 jobban sikerült idényben bőven odaérhetnek, és nyaranta azért néhány 10 milliót elkölthetnek. Az persze már más kérdés, hogy mi lenne, ha egyszer mondjuk a Dortmund annyit költhetne, mint mondjuk a teljesen fogalmatlan Tham
több mint 10 éve
Ha már feltétlen a TV-s jogdíjjakról vitázunk, akkor ez a cikk egy nagyon jó áttekintést adhat:swissramble.blogspot.hu/2012/06/in-premier-league-sun-always-shines-on.html
több mint 10 éve
ez van, rohadtul nem örülök h az olajosok megjelentek a PL-ben, de el kell ismerni h jobb csapatuk van és az h közben milyen adósságot halmoztak fel, az már mind1, mert nem ez volt a kérdés, hanem az h jobb/erősebb a keretük,csapatuk? Igen. Pont.ZERO_LEbben azért rohadtul benne van az is, hogy az angol játékosokat brutálisan túlárazzák, ha már tud 2 egyeneset rúgni a labdába.
több mint 10 éve
Duff
3 133
Róluk ugyanazt gondolom, mint a Dortmundról. Nincs annyi pénzük, hogy fenntartsák ezt az állapotot. Hosszú távon szerintem nem fognak megragadni, pár éven belül szétkapkodják őket és visszacsúsznak.Igazából szerintem teljesen mindegy, hogy melyik a legerősebb nem? A legerősebb nem egyenlő azzal, hogy legjobb. Nem biztos, hogy a PL a legerősebb, de a lényeg, hogy szerintem messze a legélvezhetőbb, legizgalmasabb, legváltozatosabb, leghajtósabb bajnokság. A németeknél féltávnál eldől az egész, a spanyoloknál nem foci van hanem színészkedés, valamint a két nagy után akkora szakadék van, hogy csak na, valamint ott nagyon durván is nyomják a Barca Real kettőst. S bár nagy Milan szurkoló vagyok az olasz foci teljesen nézhetetlenné vált, annyira lapos és gyenge lett, alig van TOP játékos a bajnokságukban. (Azért a ma esti derbit megnézem).DuffMégis mi a fenéket kelljen csináljon a szegény Atleti, hogy végre őket is nagycsapatnak nézzék? EL-t, és Európai szuperkupát nyert, ja és BL döntőzött az utóbbi 3 évben.... Ha már az angoloknál is mindenkit nagycsapatozunk szinte, akkor a matracosokat is megilletné ugyanez végreflzoli
több mint 10 éve
Igazából szerintem teljesen mindegy, hogy melyik a legerősebb nem? A legerősebb nem egyenlő azzal, hogy legjobb. Nem biztos, hogy a PL a legerősebb, de a lényeg, hogy szerintem messze a legélvezhetőbb, legizgalmasabb, legváltozatosabb, leghajtósabb bajnokság. A németeknél féltávnál eldől az egész, a spanyoloknál nem foci van hanem színészkedés, valamint a két nagy után akkora szakadék van, hogy csak na, valamint ott nagyon durván is nyomják a Barca Real kettőst. S bár nagy Milan szurkoló vagyok az olasz foci teljesen nézhetetlenné vált, annyira lapos és gyenge lett, alig van TOP játékos a bajnokságukban. (Azért a ma esti derbit megnézem).DuffMégis mi a fenéket kelljen csináljon a szegény Atleti, hogy végre őket is nagycsapatnak nézzék? EL-t, és Európai szuperkupát nyert, ja és BL döntőzött az utóbbi 3 évben.... Ha már az angoloknál is mindenkit nagycsapatozunk szinte, akkor a matracosokat is megilletné ugyanez végre
több mint 10 éve
Duff
3 133
Igazából szerintem teljesen mindegy, hogy melyik a legerősebb nem? A legerősebb nem egyenlő azzal, hogy legjobb. Nem biztos, hogy a PL a legerősebb, de a lényeg, hogy szerintem messze a legélvezhetőbb, legizgalmasabb, legváltozatosabb, leghajtósabb bajnokság. A németeknél féltávnál eldől az egész, a spanyoloknál nem foci van hanem színészkedés, valamint a két nagy után akkora szakadék van, hogy csak na, valamint ott nagyon durván is nyomják a Barca Real kettőst. S bár nagy Milan szurkoló vagyok az olasz foci teljesen nézhetetlenné vált, annyira lapos és gyenge lett, alig van TOP játékos a bajnokságukban. (Azért a ma esti derbit megnézem).
több mint 10 éve
Az elmúlt 10 évben nyertek 3 BL serleget, 5-t buktak a döntőben, mint ezt úgy, hogy 4 különböző csapat volt ott.Most lehet erősködni, hogy a Schalke leX-elt a Chelseavel, de a Spanyoloktól Real - Barca az aki folyamatosan ottvan, a Németeket meg gyakorlatilag az atom Bayern húzza. Igen vannak feltűnő csapatok pl. Dortmund vagy most az Atletico, de semelyik bajnokság nem mondhatja el, hogy 3 csapat is nyert onnan az utóbbi 10 évből.
Igen most pont egy korszakváltás van. Mert jött a City, szétborult a Manu, Mou most vette vissza a gyeplőt, a Pool meg éledeznek poraiból Rodgerssel ezért lehet a top 5 csapatba most kb a Chelsea fér csak be, de utána azért toporog többi, csak az Arsenal nem érti hogy ki kéne már baszni Wengert 😀
több mint 10 éve
Amadeus the Young
32 910
Kezd beérni a Nagy Terv (gyk.: a magyar labdarúgó vál ogatott legyen résztvevője egy világversenynek),amely célért tulajdonképpen a Bibó István Szakkollégiumban anno megalakult a Fidesz és amely Tervet mára már a társadalom 2/3-a (az igaz magyarok) igenli teljes mellszélességgel. Nem hiába dolgoznak ők, plusz még egyharmad lakosság éjt-nappallá téve a megvalósuláson!szegény Kéri Laci bácsi lassan fejen fog állni, csak valahogy lerázza már a bibóról a fideszes plecsnit.
sportgeza.hu/futball/2014/09/19/eb-szavazas/
Igaz, hogy még nem jutottunk ki (rendezőként sem =világelsők!), de nem szabad letérni a megkezdett jó útról: már csak pár stadion kell, és akkor olyan rendezők lehetünk, aki kijut.Atari
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 10 éve
több pénzt kaszálnak be? miből? TV-s pénzekből biztosan nem, liga szinten lehet, de pontosan csapatokra leosztva a fasorban sem voltak eddig az európai elithez képest, most az új szerződések miatt csak a lemaradásukat tudták csökkenteniA Pool legnagyobb sikere az elmúlt 15 évből az volt, amikor vérrel és verejtékkel ütött egy spanyol kiscsapatot az Uefa-kupa döntőben
ezek után, nem tudom hogy mennyire vegyem komolyan hsz-ed többi részét, de azért teszek még egy próbát
azokat az érveket, amiket felsoroltál a német bajnokság mellett én azt soha sem vitattam sőt a klubok többségi tulajdonlásáról és gazdasági helyzetükre vonatkozó rendeleteiket követendő példának tartom
mondjuk a nézettség miért érv, azt nem tudom, de ha már felhoztad itt van egy nem "szubjektív marhaság", a MINŐSÉGET meg kell fizetni, igaz?
itt van a PL új TV-s szerződése a többi bajnoksághoz viszonyítva:
Amúgy meg igazat adok abban a felvetésben, hogy a német csapatoknál a pénzügyeket komolyan veszik, ezért hátrányt szenvednek, nem tudnak játékost megtartani, igazolni komoly összegekért stb
DE ez olyan érvelés mintha én azt mondanám hogy ha Usmanov (aki nem tudná, jóval gazdagabb mint Abra) pénzt ölne az Arsenal-ba, akkor már rég BL-t, bajnoki címeket, FA-kupákat nyertünk volna az elmúlt 9 évben
csak ha egy city/dinamo drukkernek előjövök azzal, hogy igen megvertetek minket, de bezzeg nekünk nem volt SugarDaddy-nk aki kivakart a sz*rból és a semmiből tényezővé tett minket, akkor teli pofával kiröhögnek
ez van, rohadtul nem örülök h az olajosok megjelentek a PL-ben, de el kell ismerni h jobb csapatuk van és az h közben milyen adósságot halmoztak fel, az már mind1, mert nem ez volt a kérdés, hanem az h jobb/erősebb a keretük,csapatuk? Igen. Pont.
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
ozibozi
17 183
általában Kb 8-10 év, mire 1-2 Maldini-k,Lampard-ok stb kivételével teljesen lecserélődik 1 generáció a csapatoknál, országokban.+gazdasági folyamatok is éreztetik a hatásukat.(stadionok, külföldi tulajok pénze, utánpótlás szemlélet változás stb-stb) Ezért, még ha valóban sok is, de sokat mondó szerintem a folyamatokat tekintve. Azon belül persze simán lehet azt is szakaszokra bontani,+ kell is 😊"A Pool legnagyobb sikere az elmúlt 15 évből az volt, amikor vérrel és verejtékkel ütött egy spanyol kiscsapatot az Uefa-kupa döntőben (micsoda meccs volt az Alaves ellen....). A Chelsea pedig a szokásos erőfocis bunkerrel valaogy megfojtotta a Barcát, és továbbvergődőtt. Ez minden csak nem erődemonstráció a legerősebb? bajnokságból. "Igazad van, megfigyelhető egyfajta ciklikusság a BL-ben a dominanciákat tekintve. A 10 évet én azért soknak gondolom, 5 év az inkább reálisabb.
10 év alatt 7 alkalommal a NÉGY angol csapat valamelyike játszotta a döntőt, speciel a Liverpool nyert is a Milan ellen 'nemsemmimeccsen' ...2 éve megszűnt a dominanciájuk (PL) , de érdemes 10 éves ciklusokban visszanézni a korábbi eredményeket is, szépen látszanak a változások 'focistagenerációk' fel és eltűnéseivel akár a hatvanas évekig visszamenőleg...ozibozi
Ettől függetlenül a BL-es dologgal csak arra akartam rávilágítani ZERO-L kollégánál, hogy jó lenne már befejezni a mantraként hadovált "A PL a legerősebb bajnokság és kész" örökbecsű ismételgetését, mert már unalmas.flzoli
több mint 10 éve
"A Pool legnagyobb sikere az elmúlt 15 évből az volt, amikor vérrel és verejtékkel ütött egy spanyol kiscsapatot az Uefa-kupa döntőben (micsoda meccs volt az Alaves ellen....). A Chelsea pedig a szokásos erőfocis bunkerrel valaogy megfojtotta a Barcát, és továbbvergődőtt. Ez minden csak nem erődemonstráció a legerősebb? bajnokságból. "Igazad van, megfigyelhető egyfajta ciklikusság a BL-ben a dominanciákat tekintve. A 10 évet én azért soknak gondolom, 5 év az inkább reálisabb.
10 év alatt 7 alkalommal a NÉGY angol csapat valamelyike játszotta a döntőt, speciel a Liverpool nyert is a Milan ellen 'nemsemmimeccsen' ...2 éve megszűnt a dominanciájuk (PL) , de érdemes 10 éves ciklusokban visszanézni a korábbi eredményeket is, szépen látszanak a változások 'focistagenerációk' fel és eltűnéseivel akár a hatvanas évekig visszamenőleg...ozibozi
Ettől függetlenül a BL-es dologgal csak arra akartam rávilágítani ZERO-L kollégánál, hogy jó lenne már befejezni a mantraként hadovált "A PL a legerősebb bajnokság és kész" örökbecsű ismételgetését, mert már unalmas.
több mint 10 éve
A Pool legnagyobb sikere az elmúlt 15 évből az volt, amikor vérrel és verejtékkel ütött egy spanyol kiscsapatot az Uefa-kupa döntőben (micsoda meccs volt az Alaves ellen....). A Chelsea pedig a szokásos erőfocis bunkerrel valaogy megfojtotta a Barcát, és továbbvergődőtt. Ez minden csak nem erődemonstráció a legerősebb? bajnokságból.flzolia vitába nem belefolyva megjegyezném, hogy nekem a BL-győzelem (2005), sőt még a BL-döntő (2007) is nagyobb fegyvertény, mint az UEFA-kupa megnyerése. sőt 2008-ban csak egy blőd hiba miatt nem jutott be a csapat a BL-döntőbe.
(és bár az Alavés kiscsapat, de egész jó kis brigád voltak akkortájt, speciel előtte hatodikak lett a spanyol bajnokságban.)
több mint 10 éve
Azért a Pool nyert egy BL-t is meg ha jól emlékszek egy döntőben is ott volt még pluszban.tamasboldizsarIgaz, ezt benéztem.
A döntőben szép kis fordítást csináltak, de hogy odáig hogy vergődtek el, na az teljesen kiesett. Szegény Benitezt a vége fele már boldog-boldogtalan köpködte, pedig nélküle állítom, hogy közelébe nem lettek volna a BL serlegnek még hosszú évekig.
több mint 10 éve
ozibozi
17 183
"A Pool legnagyobb sikere az elmúlt 15 évből az volt, amikor vérrel és verejtékkel ütött egy spanyol kiscsapatot az Uefa-kupa döntőben (micsoda meccs volt az Alaves ellen....). A Chelsea pedig a szokásos erőfocis bunkerrel valaogy megfojtotta a Barcát, és továbbvergődőtt. Ez minden csak nem erődemonstráció a legerősebb? bajnokságból. "10 év alatt 7 alkalommal a NÉGY angol csapat valamelyike játszotta a döntőt, speciel a Liverpool nyert is a Milan ellen 'nemsemmimeccsen' ...2 éve megszűnt a dominanciájuk (PL) , de érdemes 10 éves ciklusokban visszanézni a korábbi eredményeket is, szépen látszanak a változások 'focistagenerációk' fel és eltűnéseivel akár a hatvanas évekig visszamenőleg...
több mint 10 éve
Persze ettől még szíved joga együltődben szembe spriccelni a szomszéd néni szemét 1-1 angol meccs vagy bajnokság power ranking láttán, de ettől még bazira nem fogja senki sem jobbnak látni az MU vergődését, mert micsoda hűde kemény bajnokságban játszik. Lehet itt polírozni az angol focit/bajnokságot a végtelenségig, csak akkor előbb vess egy pillantást mondjuk a legutóbbi kettő BL,Európa-liga, Európa bajnokság, Világbajnokság győztesének nevére. Aztán lehet fokozni megint: a bajnokságok bevételeinek a listáján a PL toronymagas első--> erős izgalmi állapot, majd szépen átkocogni és megnézni a kiadásokat összegző diagrammot is --> ellibbenő libidó.
Áááá nem is értem mért megyek bele megint egy felesleges vitába. Kinek a PéLó, kinek a Bundás, másnak meg a LaLi, vagy csak egyszerűen Sz*rjie rÁ
több mint 10 éve
tamasboldizsar
270
Azért a Pool nyert egy BL-t is meg ha jól emlékszek egy döntőben is ott volt még pluszban.
több mint 10 éve
A brutális pénzek lehet hogy csak 2014-től vannak, de nyugodtan nézz utána, hogy már a kezdetek kezdetétől mennyivel több pénzt kaszáltak mint a többi bajnokság.Jórészt szórakoztató és lüktető meccsek vannak, van hajtás és sebesség, nem mondom bele lehet szeretni ebbe, de ne állítsuk már be úgy, mintha a BL a PL kistestvére lenne, és az angolok csak azért nem verik hülyére a világot, mert nem akarják....flzoliés ezt ki állítja?
te az él csapatokat hasonlítod össze és abból vonsz le következtetéseket, ki mit teljesít egymás ellen, ki mit ér el a BL-ben, én meg azt mondom h nézzük meg a német bajnokságban szereplő mind a 18 csapatot és a PL-ben lévő csapatokat (2-vel több van, így nézd a legjobb 18at)
remélem érzed, hogy két különböző dologról beszélünk
amúgy nyilván az angol bajnokságot, a "MU aranykorszakával" el lehet intézni a nemzetközi színtéren, mert nem volt döntőben rajta kívül az Arsenal, mellete a Pool,Cfc többször is odakerült és nyerték is meg a kupasorozatot...
20 év alatt kevés? a többi bajnokság csapatai sem sokkal többször szerepeltek a döntőkben, sőőt
+ a brutális TV-s pénzek csak 2014-től vannak(de a nagy csapatok még így is kevesebbet kapnak mint amit a két spanyol óriás tesz el), én nem ebben látom az előny okát, inkább a két olajos csapat miatt, akiket középcsapatként felkaroltak és top klubot csináltak belőle, ha ezt más bajnokságban csinálták volna, akkor egy másik bajnokság lenne az első
(máshol is próbálkoztak, csak nem jött össze nekik, lsd Malaga-Monaco)ZERO_L
Szó mi szó, az Henry, Pires, és főleg a Nem repülő hollandi által fémjelzett csapattól sokan lerakták a hajukat annó. Zseniális csapat volt az igaz, de nemzetközileg nem sikerült nagyot alkotnia.
A Pool legnagyobb sikere az elmúlt 15 évből az volt, amikor vérrel és verejtékkel ütött egy spanyol kiscsapatot az Uefa-kupa döntőben (micsoda meccs volt az Alaves ellen....). A Chelsea pedig a szokásos erőfocis bunkerrel valaogy megfojtotta a Barcát, és továbbvergődőtt. Ez minden csak nem erődemonstráció a legerősebb? bajnokságból.
Már megint előkerül ez a szubjektív marhaság, hogy hasonlítgassuk össze egyenként a bajnokságok csapatait. Mégis mi alapján veted össze őket? Hasra ütés szerűen bemondod, hogy a Stoke 10-ből 8-szor ütné a Freiburgot, és ez ékesen bizonyítja, hogy a PL bizony combosabb?
Azt kellene megérteni neked, és még sokaknak, hogy a németeket nem azért fényezik annyira mostanában, mert frenetikusan erős és kiélezett a bajnokság, hanem mert:
- legmagasabb átlagnézőszám
- utánpótlás válogatott (és most már felnőtt szinten is) hülyére verik a világot
- modern stadionok
- ÉS most jön a lényeg, egyik német klubban sem többségi tulaj egy amerikai/arab/orosz mágnás, azaz mind önerőből tart ott ahol. Lehet nem ér annyit a keretük mint egy hasonló kaliberű angol csapatnak, de hogy több/jobb teljesítmény per befektetett pénz arányt érnek el mint az angolok az tuti biztos.
több mint 10 éve
Jórészt szórakoztató és lüktető meccsek vannak, van hajtás és sebesség, nem mondom bele lehet szeretni ebbe, de ne állítsuk már be úgy, mintha a BL a PL kistestvére lenne, és az angolok csak azért nem verik hülyére a világot, mert nem akarják....flzoliés ezt ki állítja?
te az él csapatokat hasonlítod össze és abból vonsz le következtetéseket, ki mit teljesít egymás ellen, ki mit ér el a BL-ben, én meg azt mondom h nézzük meg a német bajnokságban szereplő mind a 18 csapatot és a PL-ben lévő csapatokat (2-vel több van, így nézd a legjobb 18at)
remélem érzed, hogy két különböző dologról beszélünk
amúgy nyilván az angol bajnokságot, a "MU aranykorszakával" el lehet intézni a nemzetközi színtéren, mert nem volt döntőben rajta kívül az Arsenal, mellete a Pool,Cfc többször is odakerült és nyerték is meg a kupasorozatot...
20 év alatt kevés? a többi bajnokság csapatai sem sokkal többször szerepeltek a döntőkben, sőőt
+ a brutális TV-s pénzek csak 2014-től vannak(de a nagy csapatok még így is kevesebbet kapnak mint amit a két spanyol óriás tesz el), én nem ebben látom az előny okát, inkább a két olajos csapat miatt, akiket középcsapatként felkaroltak és top klubot csináltak belőle, ha ezt más bajnokságban csinálták volna, akkor egy másik bajnokság lenne az első
(máshol is próbálkoztak, csak nem jött össze nekik, lsd Malaga-Monaco)
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
Alapból hülyeség az egész hozzászólás, de a kiemelt részre reagálva: Nyugi, ha nem is jutunk ki akkor sem mi leszünk az egyetlen ilyen ország.tamasboldizsarNyugi, kijutunk.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
tamasboldizsar
270
Kezd beérni a Nagy Terv (gyk.: a magyar labdarúgó válogatott legyen résztvevője egy világversenynek), amely célért tulajdonképpen a Bibó István Szakkollégiumban anno megalakult a Fidesz és amely Tervet mára már a társadalom 2/3-a (az igaz magyarok) igenli teljes mellszélességgel. Nem hiába dolgoznak ők, plusz még egyharmad lakosság éjt-nappallá téve a megvalósuláson!Alapból hülyeség az egész hozzászólás, de a kiemelt részre reagálva: Nyugi, ha nem is jutunk ki akkor sem mi leszünk az egyetlen ilyen ország.
sportgeza.hu/futball/2014/09/19/eb-szavazas/
Igaz, hogy még nem jutottunk ki (rendezőként sem =világelsők!), de nem szabad letérni a megkezdett jó útról: már csak pár stadion kell, és akkor olyan rendezők lehetünk, aki kijut.Atari
több mint 10 éve
Kezd beérni a Nagy Terv (gyk.: a magyar labdarúgó válogatott legyen résztvevője egy világversenynek), amely célért tulajdonképpen a Bibó István Szakkollégiumban anno megalakult a Fidesz és amely Tervet mára már a társadalom 2/3-a (az igaz magyarok) igenli teljes mellszélességgel. Nem hiába dolgoznak ők, plusz még egyharmad lakosság éjt-nappallá téve a megvalósuláson!sportgeza.hu/futball/2014/09/19/eb-szavazas/
Igaz, hogy még nem jutottunk ki (rendezőként sem =világelsők!), de nem szabad letérni a megkezdett jó útról: már csak pár stadion kell, és akkor olyan rendezők lehetünk, aki kijut.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
atyaúristen milyen kabaré gólt kapott a pécs 😊
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 10 éve
www.youtube.com/watch?v=9mIaP1ig9yU#t=691"Azt gondolom, hogy... abban amit feltételeztünk róla, Pintér Attilában nem is csalódtunk."
10. perctől 😀 kegyetlenül felröhögtemAmadeus91
és tényleg.