Sorozatok

32 feliratkozó

több mint 6 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 505 — Patriot
Csak egy kérdés 5. rész elejéhez:
| Varys által írt levélnek lett volna jelentősége a rész elején? Vagy sejtette a sorsát és az őrült sárkányos néninek szánta (bár elégette a levelet ugye)? |
Beki
Ha Danynek szánta volna, akkor | nyilván nem égeti el. És 2 külön képsoron ír levelet, a 2. ban éget el egyet. Az elsőt viszont befejezve megírta...azzal nem tudni mi lett. vagy ugyanaz a levél, vagy nem |
Chargers LT
| Nem emlékszem most pontosan h lepecsételésre került-e az első, amit írt ill h 2. az volt-e, csak amiatt kérdeztem h a levélben leírta h XY méltó h atyaúristen felett is király legyen és h ezt kinek szánta/kit próbált erről meggyőzni. Mint tudjuk szóban Jon-t említette és levél megírása után beszélt Jon-nal is. |
Beki
| az miatt, hogy ket kulon jelenetben is mutattak, en biztos vagyok benne, hogy el is kuldott par levelet varjakkal (gondolom elkuldte Dorneba, a Sasfeszekbe, Vas-szigetekre meg Highgardenbe pl) |
Borbinho
| Tehát feltételezhetjük, hogy Varys szépen csendben intézte a dolgokat Jon számára a háttérben. Kíváncsi vagyok hogyan rendezik le az új uralkodó személyének eldöntését 80 perces részben. Meg ugye ki marad hűséges sárkányos nénihez ismerve a történteket (Makulátlanokat, dothrakiakat + 1 sárkányt leszámítva, érdekelne h Gendry mit lép miután megtudja mi történt, főleg h ki nevezte ki őt Viharvég urának). |
Beki
Hát szerintem a 80 perc miatt Gendryt el is felejthetjük, meg Thormundot, meg kb mindenkit
Ediig is nagyon sűrűek voltak a részek, de az utolsó szerintem extra sűrű lesz...hát majd meglátjuk
Chargers LT
| Tehát marad az erőfitogtatás sárkányos néni részéről és kb vki megöli vagy ő lesz az uralkodó. 😀 |
Beki
| Vagy badass Bran vargolja a sárkányt és mindenki bekaphatja. Dany nem is őrült meg, csak próbálta a sárkányt kordában tartani, de nem sikerült 😕 | Tudom, hogy ez tök hülyeség az előzetes alapján, de vicces volna.
több mint 6 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 550
És meglesz a fanbase-nek a teljesebb, kiterjedtebb lezárás.
peterk2005
az lehetetlen.
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hát szerintem a 80 perc miatt Gendryt el is felejthetjük, meg Thormundot, meg kb mindenkit. Ediig is nagyon sűrűek voltak a részek, de az utolsó szerintem extra sűrű lesz...hát majd meglátjuk.Chargers LT
El tudom képzelni, hogy azért majd jön még néhány epilógus-rész, esetleg film-féleség. Volt már ilyen korábbi nagy sikerű sorozatoknál is. A színészek egy része biztosan rávehető lesz, főleg, ha nem kell 3 hónapokat a téli hideg, havas, lucskos ír/skót felvidéken forgatni. A nem elérhető színészekkel majd betesznek pár leforgadott, nem felhasznált jelenetet és egy csomó flashbacket, az elérhetőkkel meg történetté formálják az egészet. És meglesz a fanbase-nek a teljesebb, kiterjedtebb lezárás.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
| Varys által írt levélnek lett volna jelentősége a rész elején? Vagy sejtette a sorsát és az őrült sárkányos néninek szánta (bár elégette a levelet ugye)? |
Beki
Ha Danynek szánta volna, akkor | nyilván nem égeti el. És 2 külön képsoron ír levelet, a 2. ban éget el egyet. Az elsőt viszont befejezve megírta...azzal nem tudni mi lett. vagy ugyanaz a levél, vagy nem |
Chargers LT
| Nem emlékszem most pontosan h lepecsételésre került-e az első, amit írt ill h 2. az volt-e, csak amiatt kérdeztem h a levélben leírta h XY méltó h atyaúristen felett is király legyen és h ezt kinek szánta/kit próbált erről meggyőzni. Mint tudjuk szóban Jon-t említette és levél megírása után beszélt Jon-nal is. |
Beki
| az miatt, hogy ket kulon jelenetben is mutattak, en biztos vagyok benne, hogy el is kuldott par levelet varjakkal (gondolom elkuldte Dorneba, a Sasfeszekbe, Vas-szigetekre meg Highgardenbe pl) |
Borbinho
| Tehát feltételezhetjük, hogy Varys szépen csendben intézte a dolgokat Jon számára a háttérben. Kíváncsi vagyok hogyan rendezik le az új uralkodó személyének eldöntését 80 perces részben. Meg ugye ki marad hűséges sárkányos nénihez ismerve a történteket (Makulátlanokat, dothrakiakat + 1 sárkányt leszámítva, érdekelne h Gendry mit lép miután megtudja mi történt, főleg h ki nevezte ki őt Viharvég urának). |
Beki
Hát szerintem a 80 perc miatt Gendryt el is felejthetjük, meg Thormundot, meg kb mindenkit
Ediig is nagyon sűrűek voltak a részek, de az utolsó szerintem extra sűrű lesz...hát majd meglátjuk
Chargers LT
| Tehát marad az erőfitogtatás sárkányos néni részéről és kb vki megöli vagy ő lesz az uralkodó. 😀 |
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Megnézve a 6. rész előzetesét...hát 😀 | Ennek a Danynak annál nagyobb serege van, minél többet harcol...az éjkirély kb legyakta mindet, Dothrakiból maradt kb 5 ember ugye, makulátlan is alig... | de az 5. részben ott voltak a csatamezőn, elég sokan, meg a dothrakiak is belovagoltak | királyvárba jó páran | Chargers LT
| Amúgy deresi csata után mikor elemezték a dolgokat Királyvár ellen, nem azt említették h dothrakiaknak a fele életben maradt, mert azért az sok emberke? Ill Makulátlanok fele is megmaradt asszem Mondjuk amíg az OP sárkány él, addig mindegy is | 😀
több mint 6 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master
Beki
Chargers LT
Beki
Borbinho
Beki

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Beki
Chargers LT
Beki
Borbinho
több mint 6 éve
Megnézve a 6. rész előzetesét...hát 😀 | Ennek a Danynak annál nagyobb serege van, minél többet harcol...az éjkirély kb legyakta mindet, Dothrakiból maradt kb 5 ember ugye, makulátlan is alig... | de az 5. részben ott voltak a csatamezőn, elég sokan, meg a dothrakiak is belovagoltak | királyvárba jó páran | na a 6. rész előzetesben meg | egy kicseszett nagy sereg van mindkettőből | 😀
És ezek az olyan dolgok, amik nem a 6 rész sűrűsége miatt van, amit pl Sobri írt, hogyan lett volna jó megoldani... ezek egyszerű wtf dolgok.
De persze kíváncsi vagyok, mert így valami fordulatnak kell lennie, mert ha | Danyék még ennyien vannak, akkor nem nagyon van sereg már, aki legyőzhetné őket csatában...azaz vagy Dany kinyírja Jont és győz az őrült királynő...nyilván badass befejezés, vagy valaki kinyírja Danyt, pl Arya, vagy Tyrion... |

több mint 6 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 134
fú srácok, kurvajó volt az 5. rész

az a jelenet, amikor Jaime megöli Cerseit a trónteremben Ned valyriai acélkardjából készült fegyverével, beteljesítve ezzel Maggy a béka próféciáját és igazságot szolgáltatva a Starkoknak.. aztán amikor a haldokló Cersei utolsó erejével leszúrja Jaimet, aki ráborult a vastrónra pont úgy, mint az őrült király, miután hátbaszúrta.. wow. aztán amikor Daenerys megérkezik a terembe, látja a hullákat és megérti, hogy Jaime jó ember volt végtére is.

aztán a Cleganebowl, amikor Sandor levágja a Hegy fejét és elégeti a testét. annyira örülök, hogy nem ölték meg a Vérebet feleslegesen és megkapta azt, amire mindig is vágyott. az nagyon tetszett, hogy a harcban elvesztette a bal szemét és amikor bekötözte, akkor pont úgy nézett ki, mint Beric Dondarrion.

meg volt az a rész, amikor Grey Worm megállította az északi katonákat, a dothrakiakat és a makulátlanokat, hogy ne öldököljék a fegyvertelen Lannister katonákat, az kurvajó volt: lehetett rajta látni, hogy nagyon szeretné, de tudta hogy nem emésztheti fel a gyűlölet és nem árulhatta el Missandei emlékét.

nagyon aggódtam amúgy Daenerys miatt az egész epizód alatt, de szerencsére eszénél volt. amikor rájött, hogy Cersei az egész város alá futótüzet rejtett, akkor tök jó volt, hogy nem akarta feleslegesen kockáztatni a civilek életét, nehogy a sárkánytűztől még az is berobbanjon. azután, hogy segített bejutni a seregnek a városba, nagyon tetszett hogy nem dühöngött és pusztított el mindent, hanem egyből a Vörös torony irányába indult, hogy végezzen Cerseivel.

wow, egyszerűen csak wow. fantasztikus volt, alig várom a sorozat befejező részét!
shawnka
Na pont ezeket nem birom.
Nem úgy történt ahogy valaki azt megálmodta elképzelte és pontosan neki ezért szar és durcás.
braxa88
Véleményem szerint nem durcából írta, hanem teljesen epikus, emlékezetes és logikus forgatókönyvek lettek volna egy-egy szál elvarrására.
több mint 6 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 550
fú srácok, kurvajó volt az 5. rész

az a jelenet, amikor Jaime megöli Cerseit a trónteremben Ned valyriai acélkardjából készült fegyverével, beteljesítve ezzel Maggy a béka próféciáját és igazságot szolgáltatva a Starkoknak.. aztán amikor a haldokló Cersei utolsó erejével leszúrja Jaimet, aki ráborult a vastrónra pont úgy, mint az őrült király, miután hátbaszúrta.. wow. aztán amikor Daenerys megérkezik a terembe, látja a hullákat és megérti, hogy Jaime jó ember volt végtére is.

aztán a Cleganebowl, amikor Sandor levágja a Hegy fejét és elégeti a testét. annyira örülök, hogy nem ölték meg a Vérebet feleslegesen és megkapta azt, amire mindig is vágyott. az nagyon tetszett, hogy a harcban elvesztette a bal szemét és amikor bekötözte, akkor pont úgy nézett ki, mint Beric Dondarrion.

meg volt az a rész, amikor Grey Worm megállította az északi katonákat, a dothrakiakat és a makulátlanokat, hogy ne öldököljék a fegyvertelen Lannister katonákat, az kurvajó volt: lehetett rajta látni, hogy nagyon szeretné, de tudta hogy nem emésztheti fel a gyűlölet és nem árulhatta el Missandei emlékét.

nagyon aggódtam amúgy Daenerys miatt az egész epizód alatt, de szerencsére eszénél volt. amikor rájött, hogy Cersei az egész város alá futótüzet rejtett, akkor tök jó volt, hogy nem akarta feleslegesen kockáztatni a civilek életét, nehogy a sárkánytűztől még az is berobbanjon. azután, hogy segített bejutni a seregnek a városba, nagyon tetszett hogy nem dühöngött és pusztított el mindent, hanem egyből a Vörös torony irányába indult, hogy végezzen Cerseivel.

wow, egyszerűen csak wow. fantasztikus volt, alig várom a sorozat befejező részét!
shawnka
Na pont ezeket nem birom.
Nem úgy történt ahogy valaki azt megálmodta elképzelte és pontosan neki ezért szar és durcás.

Meg vannak akik logikátlanságot, egyéb dolgot nemtetszelnek. Az más kérdés. Jogosabb.

Szerkesztette: braxa88
több mint 6 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Beki
Chargers LT
Beki
Szerintem ennek lesz valami jelentősége. | Lehet a Vasbanknak írt, vagy a Braavosiaknak, akik meg tudják állítani. |
| Még azt is el tudom képzelni, hogy Dany úgy hal meg, hogy Varys megmérgezi. Különben miért érdekelte volna, hogy eszik vagy sem, meg "nagy kockázat nagy jutalom". |
vpi
| a nem westerosiaknak eddig se volt erdeke Westerosra menni, a Vasbank csak a profit miatt volt erdekelt. Lehet benne lesznek, hogy megprobaljak beszedni a Cerseinek adott kolcsont az uj uralkodotol. De nem tartom valoszinunek. Mielott Varys meghalt, szepen leszedegette a gyurujeit es otthagyta 1 poharban az asztalon. Ugye mar az okorban is hasznaltak gyuruket/ekszereket mergek tarolasara.

Mar ketszer probaltak megmergezni, nepmeses lenne ha harmadikra osszejonne 😀
|

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Beki
Chargers LT
Beki
Szerintem ennek lesz valami jelentősége. | Lehet a Vasbanknak írt, vagy a Braavosiaknak, akik meg tudják állítani. |
| Még azt is el tudom képzelni, hogy Dany úgy hal meg, hogy Varys megmérgezi. Különben miért érdekelte volna, hogy eszik vagy sem, meg "nagy kockázat nagy jutalom". |
vpi
Hosszabb évad kapcsán még egész érdekes is lehetne 2. felvetésed, de látva h mekkora katyvasz van a kevés rész miatt, nem hiszem h sor kerülne rá. 😕
több mint 6 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Beki
Chargers LT
Beki

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 6 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 505 — Patriot
Beki
Chargers LT
Beki
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Beki
Chargers LT
több mint 6 éve

(es amint hivatalosan Baratheon lett a srac ugyan ugy elutasitja vegul a Stark lany mint a fatert Lyana 😀)

több mint 6 éve
Beki

több mint 6 éve
Törölt felhasználó
több mint 6 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
Jah, amúgy Bran simán megvargolhatta volna Danyt...mivel ő mindent lát a jelenben. Na az amúgy egy király húzás is lett volna, ...értelmet kapott volna Bran is, és Dany őrülete is meglett volna, csak a népírtás nélkül.
Chargers LT
remélem az utolsó részben Bran visszavargol Ned Starkba, amikor beszélgetnek az első évad második részében Bobby B-vel és csak annyit mond: "Igen Robert, igazad van a Targaryen lány kapcsán.

Also, a feleséged a tesójával dug és a gyerekeidnek ő az apja!"

THE END
több mint 6 éve
Jah, amúgy Bran simán megvargolhatta volna Danyt...mivel ő mindent lát a jelenben. Na az amúgy egy király húzás is lett volna, ...értelmet kapott volna Bran is, és Dany őrülete is meglett volna, csak a népírtás nélkül.

több mint 6 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 750 — Salus populi suprema lex esto
Az a baj az egész sorozattal most, hogy akkora volt a várakozás, hogy kb mindenkinek, aki ezt nézte, annak csalódás ez a nagy sietség. Ha nem is 3, de 2 teljes évad még simán benne volt ebben a történetben, vagy ha csak ez a 6 részt adták már meg csak, akkor meg az éjkirálynak kellett volna győznie és kész.

Harmadik részben elesik Deres, aztán elindulnak a hullák dél felé és az ötödik részben meg elesik Királyvár és vele együtt mindenki Westeroson, mindenki halott... kivéve Arya-t, aki a hatodik részben leszúrja az Éjkirályt.Ezután Arya visszatér Bravoos-ra, mert Westeroson egyetlen élő ember nem maradt. Csapó, vége!
több mint 6 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 522
Fordulatos a sorozat --> Ezt mi a szarért rakták bele, tök logikátlan
Kiszámítható a sorozat --> Ezt mi a szarért így csinálták, semmi váratlan nincs benne, mint régen

Egy ekkora fanbase-zel rendelkező sorozat utolsó évada, ennyi konteóval, már a legelején halálra volt ítélve 😀

több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én egy markáns problémát/kellemetlenséget látok a 8. évaddal kapcsolatban, azt, hogy a legtöbb dolog csak fel van skiccelve, az eddigi megszokott tempó fel van nagyon gyorsítva. Ez a 6 rész a sorozat eddigi ritmusa alapján három 10 részes évad lett volna. Az első 3 rész a 8.évad, ahogy megérkeznek, rákészülnek, majd elintézik az Éjkirályt. A 4. rész a 9.évad, ahogy mindenki Deresből átkerül Királyvárhoz, Aryaék kalandjai az úton, Jaimeé, Jonéké, Sansáék gondja baja Deresben, Yara és Tormund erőfeszítései, Samwell földesúrrá válása, közben cselszövevények Cersei és Tyrion körül, és Dany elboruló elméjének szép felépítése, majd egy 10., záróvad a királyvári csatával, és annak következményeivel. De mivel ugye egy, ráadásul 6 részes évadba kellett gyártástechnikailag belepréselni mindent, ezért van némi elmesélésbéli hiányérzetem, mivel a történet el fog jutni ahova akar, de rengeteg szórakoztató és karakterfejlődési elem, az eddig megkedvelt apróságok így nem forgatódtak le.
Nekem ez a bánatom.
Sobri Jóska
Sajna pontos a leírásod, kb. tényleg ez lett volna az eddigiekhez illő ütemezés. Vicces, hogy kb. a legeslegelső résztől a winter is coming-ra épül a történet egyik gerince, a Bran, Hodor, White Walkers, Night King fonalat évadok óta építgették, egy teljes évad elment arra, hogy rávegyenek (majdnem) mindenkit, hogy nyomjon pause-t a vastrón ért folyó küzdelemre, hogy epilógusként a teljes emberiség sorsát veszélyeztető Night King úgy fújja el az évezredekig álló falat, mint egy sövénykerítést. Aztán ezek után egy sz*ros Derest se tud bevenni, és 40 perc alatt kimúlik, mint egy sokadrangú mellékszereplő? Legalább 1 évadon keresztül kellett volna borzonganunk azon, hogy úgy tör előre, hogy esély se látszik arra, hogy megállítsák, és minimum, legalább az észak nagy részét meg kellett volna hódítania, Aztán Cersei-el és a Lannisterek ugyanez. A két Thargarienről nem is beszélve, akiknek egyébként zseniális ez a szerelem vs sorsszerű rivális kapcsolata, önmagában ebből egy teljes sorozatot lehetne csinálni.

Állítólag a színészeknek annyira elegük van már a sorozatból, hogy többre nem voltak hajlandóak aláírni. A több éves szünet se tett jót, a legtöbbnek új munkája van már, más sorozatokban szerepel, kötelezettségeik vannak, stb. És, hát sajna Martin se egy Rowling, aki bírta volna a tempót a sorozattal. Az ő munkasebességéből kiindulva néhány karaktert játszó színészt kripto-kamrába kellett volna tenni, hogy ne öregedjen meg. Arya például kb. nagymama korú lesz mire megszületnek azok a fejezetek amikben kést szúrhat az utolsó zöld vagy barna szemű hasába is a listáján. 😀

Ez van. Majd jön nyilván egy halom spinoff, amin majd szórakozhatunk. Olyan jók sajna nem lesznek, mint ennek az első 5-6 (so-so 7.) évada, mert azokat már forgatókönyvírók fogják írni és nem lesznek ott alapul Martin könyvei. De azért le lehet majd talán azok elé is ülni. A HBO-sok elé valószínűleg. Azért az HBO a mai napig nagyon tud sorozatokat csinálni.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
Abban a történetben, ahol sárkányok, holtak, mágia, háromszemű holló, meg ki tudja még mi van, tényleg a logikát keressük?
Mikey
Ez miért zárná, ki, hogy logikát keressünk a történetben?

Csak olyan történetben lehet akkor logika, ahol ilyen elmeszülemények nem léteznek?
Vrij6
De most ennyi erővel lehet Aryának is valami képessége, hogy mindig megmenekül. 😀 Ő is volt említve lejjebb, azért mondom őt.

Ez már sokkal inkább a kákán a csomó esete. Össze van csapva ez az évad, nagyon, de ilyen hihetetlen túlélésekbe belekötni? Akkor már abba is kössünk bele, hogy Daenerys hogy nem esett le a sárkányról már vagy 50x ahogy az mindenféle manővereket csinál. Meg Jon is. 😀
Mikey
Arya képessége: plot armor 😀
Negritis
biggest plot armor ever

több mint 6 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 438 — The Mathematician
Abban a történetben, ahol sárkányok, holtak, mágia, háromszemű holló, meg ki tudja még mi van, tényleg a logikát keressük?
Mikey
Ez miért zárná, ki, hogy logikát keressünk a történetben?

Csak olyan történetben lehet akkor logika, ahol ilyen elmeszülemények nem léteznek?
Vrij6
De most ennyi erővel lehet Aryának is valami képessége, hogy mindig megmenekül. 😀 Ő is volt említve lejjebb, azért mondom őt.

Ez már sokkal inkább a kákán a csomó esete. Össze van csapva ez az évad, nagyon, de ilyen hihetetlen túlélésekbe belekötni? Akkor már abba is kössünk bele, hogy Daenerys hogy nem esett le a sárkányról már vagy 50x ahogy az mindenféle manővereket csinál. Meg Jon is. 😀
Mikey
Arya képessége: plot armor 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!