Sorozatok
32 feliratkozó
több mint 13 éve
Nagy szabadidőmben a Masterchef Australiat nézem, apróbb probléma vele, hogy a 3. évad amit nézek 81 részes 😀Jól fel van építve, látszik, hogy teljesen más a struktúrája, mint az amerikainak (itt vannak Masterclassok, Immunity challengek, amik egyébként kurva jók, sokkal realitysebb, mutatják a házat, ahogy élnek, stb).
Viszont, az egyik bíró egy az egybe Győzikére emlékeztet engem, aki Gordon Ramsayt próbál játszani (nemvicc) és nagyon idegesít, a másik kettő meg olyan semmilyen. Ha erősebb bírók lennének sokkal jobb lehetne ez a műsor.
több mint 13 éve
gsn
3 548
Newsroom, 2. részRég láttam ilyen botrány rossz részt bármely sorozatban. Az egész egy káosz volt. Annyira az első rész se győzött meg, de adtam még neki egy esélyt, de ennyi is volt.
Teljes csőd. A Studio 60 széteséséhez legalább kellett tizenx epizód. Ezt itt már most sikerült elérni. Nem volt benne értékelhető jelenet. Ezt így kár erőltetni. Sports Night és West Wing: kiváló színfalak mögött játszódó vígjáték és dráma. Kár erőltetni. Több bőrt erről Sorkin nem tud lehúzni.DoM
Oldal: http://www.profootballbusiness.com
Hírek: http://www.twitter.com/pfbusiness
több mint 13 éve
Belevágtam a BMS-be. Sokan dicsértétek, de nekem nagyon erőltetett az egész. Kicsit olyan feelingje van eddig, mintha az amerikai pite századik részét nézném.
több mint 13 éve
Newsroom, 2. részTeljes csőd. A Studio 60 széteséséhez legalább kellett tizenx epizód. Ezt itt már most sikerült elérni. Nem volt benne értékelhető jelenet. Ezt így kár erőltetni. Sports Night és West Wing: kiváló színfalak mögött játszódó vígjáték és dráma. Kár erőltetni. Több bőrt erről Sorkin nem tud lehúzni.
több mint 13 éve
Wilfred s02e02:http://kepfeltoltes.hu/view/120701/Wilfred.US.S02E02.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv_snapshot_10.02__2012.07.01_23.45.50__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
,,Memory is like the Packers when they're behind by two touchdowns in the fourth quarter. It comes back." 😀
több mint 13 éve
Bingó.
több mint 13 éve
Ez így az Unforgattable-ben volt egészen konkrétan 😮 😀
több mint 13 éve
amúgy fetomynak inkább a Heavy Rain számítógépes játékot ajánlanám, nyomozós pszicho-thriller, ami szerintem már a címével erősen figyelemfelkeltő lehet 😛Az mekkora játék, imádtam, nagyon hangulatos tényleg!
a linkre kattintva előugrik a végigjátszás, azért is ide másoltam, mert 10-11 perces részenként lehet ott megnézni, nem kicsit filmszerű - és ily módon sorozatos - élményjjncaa
több mint 13 éve
amúgy fetomynak inkább a Heavy Rain számítógépes játékot ajánlanám, nyomozós pszicho-thriller, ami szerintem már a címével erősen figyelemfelkeltő lehet 😛a linkre kattintva előugrik a végigjátszás, azért is ide másoltam, mert 10-11 perces részenként lehet ott megnézni, nem kicsit filmszerű - és ily módon sorozatos - élmény

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Nagyon rendben volt ez a pilot. Az elején valóban sikerült megint túlzásba esnie Sorkinnak, ugyanezt láttuk a Studio 60 elején is, de utána működött a show. Jók a karakterek. Emily Mortimer és Jeff Daniels között megvolt a szükséges kémia. Azért külön plusz pont, hogy az elejét leszámítva nem volt benne sok céltalan sétafikálás, hogy közben lehessen szópárbajokat vívni (Studio 60 legnagyobb hibája a félrement Danny Tripp karaktere és az egész Harry jelenség miatt).Én még ezután fogon megnézni, de ezért ettől függetlenül sokat várok tőle. Aztán lehet, hogy számomra is kissé sok lessz.Shawn84A The West Wing-ből azért megvolt pár rész?Shawn84meg, sőt a Studio 60 a kedvenc alulértékelt sorozataim egyike, de a Newsroom kioktató álértelmiségi nyitószövegétől azonnal besokalltam, pedig még ez a fajta idealizmus sincs tőlem annyira távoljjncaa
Reached for the stars. Jó hogy sikerült ide is becsempészni. Egyik top jelenete/beszéde a West Wingnek: http://www.youtube.com/watch?v=TKIu0tjaL78
+ a pilot idézete:
I'm a Marine, Don! I will beat the shit out of you. I don't care how many protein bars you eat.
több mint 13 éve
Én még ezután fogon megnézni, de ezért ettől függetlenül sokat várok tőle. Aztán lehet, hogy számomra is kissé sok lessz.meg, sőt a Studio 60 a kedvenc alulértékelt sorozataim egyike, de a Newsroom kioktató álértelmiségi nyitószövegétől azonnal besokalltam, pedig még ez a fajta idealizmus sincs tőlem annyira távoljjncaajól van na, Sorkin új sorozatát kb. 5 percig bírtam, csak úgy megjegyzem 😊jjncaaA The West Wing-ből azért megvolt pár rész?Shawn84
több mint 13 éve
meg, sőt a Studio 60 a kedvenc alulértékelt sorozataim egyike, de a Newsroom kioktató álértelmiségi nyitószövegétől azonnal besokalltam, pedig még ez a fajta idealizmus sincs tőlem annyira távoljól van na, Sorkin új sorozatát kb. 5 percig bírtam, csak úgy megjegyzem 😊jjncaaA The West Wing-ből azért megvolt pár rész?Shawn84

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Szerintem kibekúrt jó, tehát JJ 2, max 3 rész után kaszálta 😀jól van na, Sorkin új sorozatát kb. 5 percig bírtam, csak úgy megjegyzem 😊jjncaaA The West Wing-ből azért megvolt pár rész?Shawn84
több mint 13 éve
jól van na, Sorkin új sorozatát kb. 5 percig bírtam, csak úgy megjegyzem 😊jjncaaA The West Wing-ből azért megvolt pár rész?
több mint 13 éve
jól van na, Sorkin új sorozatát kb. 5 percig bírtam, csak úgy megjegyzem 😊

---
több mint 13 éve
én a harmadik résznél kaszáltam 😊jjncaanyilván, ez neked már túl mainstream dolog. 😀
több mint 13 éve
én a harmadik résznél kaszáltam 😊jjncaaJó, de mint tudjuk a Te ízlésednek jóval nehezebb megfelelni mint egy mezei nézőének 😊
több mint 13 éve
én a harmadik résznél kaszáltam 😊The Killing 01x01-02 megnézve. Hát érdekesen indul, fokozatosan kapott el a hangulat, de még nem 100% győzőtt meg.zavi27megfog! 😊Divat

---
több mint 13 éve
The Killing 01x01-02 megnézve. Hát érdekesen indul, fokozatosan kapott el a hangulat, de még nem 100% győzőtt meg.zavi27megfog! 😊
|
több mint 13 éve
The Killing 01x01-02 megnézve. Hát érdekesen indul, fokozatosan kapott el a hangulat, de még nem 100% győzőtt meg.
több mint 13 éve
szerintem egyedül a túl sok vámpíros sorozat a probléma a térképen 😊jjncaa2? 😀
Virginiában mondjuk kemény lenne egy TVD - Cleveland Show crossover
több mint 13 éve
| .mondjuk egy elég nagy hibát kiemelnék, ami sztem elég gáz volt: mikor Sarah megtalálta az építkezésen a kulcskártyát, és ott szenvedett vele, majd leütötték ugye, és h ezek után is ott maradt a kártya...enélkül ugye valszeg sose lett volna meg a gyilkos, bár kellett már h Nicolek is hibázzanak és ráfázzanak kicsit...😊 |SPOILERes válasz - Killing 2. évadzáró...
Divat
A belépőkártyával nekem más problémám is van. A kampányirodában megtudjuk, hogy a gyilkosságot követő napon valaki törölte az adatbázisból, hogy kihez tartozott az a kártya (nem a hozzáférését tiltották csak le, ami egy elveszett kártyánál életszerűnek tűnik). Túl sok jelöltje nincs ennek a műveletnek és az oka is csak az lehet, hogy esélye van, hogy olyan helyen veszett el, ahol a rendőrség a gyilkossághoz kötheti. Ha ez a felismerés már megtörtént, nehezen hihető, hogy chief Jacksonnak ne szóltak volna, hogy ugyan nézzen már körül, mert talán ott eshetett ki a dulakodás közben. Ezek után két hét alatt nem sikerült megtalálni azt, ami Lindennek egyetlen zseblámpával az éjszaka közepén öt percbe került... ugyan már. Linden lebukása utáni (újabb) sikertelen kutatás meg ismét epic fail kategória.
A Sud-féle Killing az első évad felétől, második harmadától vált csapásirányt a dán eredetihez képest, úgy hogy egy-egy csavart, jelenetet, helyzetet próbál átvenni, de bármennyire is próbálták az új körülményekhez igazítani, nem illeszkedett szervesen a történetbe. Az eltűnt belépőkártya is egy ilyen eset, analógia, amit itt nem sikerült rendesen feloldani, megoldani.
SPOILER VÉGE.
Ha nem is problémafelvetés, és a filmes, de akár a könyves topikba is elmenne (adaptációk témában), hogyan is lehet jó remake-et készíteni, mi lehet a titka?
A cél nyilván az, hogy egy kisebb piacon sikeres, vagy ötletes koncepcióval meghódítsanak egy nagyobb piacot is. Elsősorban az új nézőknek szól, nem pedig azoknak, akik ismerik az eredetit is.
Variációk:
1. Jelenetről-jelenetre újraforgatni az eredetit. Kézenfekvő, hiszen többségében azoknak szól, akik nem is hallottak az eredetiről. Kulturális, országspecifikus minimális módosítások elvégezhetők, ha a befogadást akadályozná. Az árnyoldala, hogy mi benne a kihívás az új "készítők" előtt? Semmi, és a kritikai dicsfényben sem lehetne egy ilyennel tündökölni. Előny, hogy az eredeti történet koherenciáját nem borítják fel.
2. A másik véglet: csak a történet váza, alapgondolata marad meg. A főbb karakterek adottak, de a cselekmény iránya, fordulatok stb. mind újítás, tehát még nyomaiban sem fog az eredetire emlékeztetni. A készítőknek teljesen szabad keze, azt írnak amit akarnak. Nyilván a bukás veszélye is nagyobb, mégis csak kvázi eredeti ötlet. Legjobb példám erre a Thomas Crown ügy "feldolgozása".
3. A kettő keveréke. Kicsit ebből, kicsit abból. Döntő többségben ebben a kategóriába esnek a remake-kek. Kellő mértékben nyúlnak bele az eredeti történetvezetésbe, hogy legyen mire büszkének lenni, és felmutatni a kritikusok előtt, van komoly hozzáadott érték, mégis megtartják az eredeti változat vonalvezetését (és csak annak a "hibáit" javítják ki) aktualizálják stb. Ezek a módosítások lesznek azok, melyek általában karakteridegen és rendszeridegenek lesznek, olyan lyukakat, réseket kreálnak, amivel rossz esetben kinyírják az eredeti szellemiségét, jó esetben csak apró, megmagyarázhatatlan jelenet darabokat fog eredményezni.
Az eredeti vs. új kérdését le lehet egyszerűsíteni arra, hogy a hibák ellenére, legyen az bármelyik változatban, a tetszésindexet a megismerés sorrendje eleve determinálja?
több mint 13 éve
szpojler: Igen azon én is gondolkodtam, de szerintem nem látták, hogy azzal matat, csak hogy valamit keres. 😊 Viszont utána is meglehetett volna, csak lassabban, mert először Adamsékre gondoltak, és időbe tellett volna mire rájönnek, hogy talán a másik is lehet. Mert amúgy bizonyítéknak persze bizonyíték, de a konkrét gyilkost azzal amúgysem tudták volna meghatározni. De egyébként így volt reálisabb, hogy azt ott elkúrják az indiánok, azért senki nem takargathat mindent tökéletesen és az addig amúgyis túl jól ment már nekik 😊
több mint 13 éve
időközbe befejeztem a Killing 2. évadát, jó volt ez is, | végén megint durva volt, h már végre szinte megint tutira vettem, h ki lesz, erre megint jött egy utolsó utáni csavar....mondjuk egy elég nagy hibát kiemelnék, ami sztem elég gáz volt: mikor Sarah megtalálta az építkezésen a kulcskártyát, és ott szenvedett vele, majd leütötték ugye, és h ezek után is ott maradt a kártya...enélkül ugye valszeg sose lett volna meg a gyilkos, bár kellett már h Nicolek is hibázzanak és ráfázzanak kicsit...😊 | remélem lesz 3. évad!
|