Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

Tenisz

15 feliratkozó

9 perce
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 457 — #NoStress
A leheto legnagyobb hulyeseget csinalta. Nincs mit vele tenni. Megprobalta de egyszeruen az emberek szivehez jol eler a megijedt story, de edeskeves a hivatalos szervnek. Megijedt tole az ajtajaban, majd elment kutyat setaltatni, ahol a neni alairatta vele a megtagado nyilatkozatott. Sajat azonositojuk van amit le tudod t volna ellenorizni anelkul hogy beengedte volna.

Sinnerek megmagyaraztak majd hoztak egy kiegyezest ami oriasi hiba volt. De az ido fontos volt, cserebe rohadt szarul nez ki.

De megint a teniszben nem Bukhatsz le igazan es aki megteszi az vetlen altalaban. Azt szednek amit akarnak ha le van papirozva. Pl most alcaraz biztos nem vines borogatassal gyogyul es annak ki sem kell mennie a szervezetebol, sot akar kenegetheti “-“-val evekig megelozeskeppen, csak le kell jol papiroznia. Es igy mukodik 20+ eve mindenkivel ( ez nem a spanyol ellen van)
no
Engem speciel nem a megijedt sztori érdekel. Hülye volt ezért büntessék meg, de hogy ezért kapásból 4 év, de ha lebuksz majd jól megmagyarázod, belököd a busz alá az egyik segítőd ő volt a ludas majd megúszod pár hónappal mikor fixen tiltott szer volt benne. Ez a problémám.
remontada
Már volt erről szó korábban, a lényeg: ha nem működsz együtt az sokkal súlyosabb, mintha kooperálsz és szabályt sértesz.
És ez így van jól, nem csak dopping vagy sport témakörben, igazságszolgáltatástól kezdve munkán át emberi kapcsolatokig mindenben.

30 perce
remontada San Francisco 49ers 1 616
A leheto legnagyobb hulyeseget csinalta. Nincs mit vele tenni. Megprobalta de egyszeruen az emberek szivehez jol eler a megijedt story, de edeskeves a hivatalos szervnek. Megijedt tole az ajtajaban, majd elment kutyat setaltatni, ahol a neni alairatta vele a megtagado nyilatkozatott. Sajat azonositojuk van amit le tudod t volna ellenorizni anelkul hogy beengedte volna.

Sinnerek megmagyaraztak majd hoztak egy kiegyezest ami oriasi hiba volt. De az ido fontos volt, cserebe rohadt szarul nez ki.

De megint a teniszben nem Bukhatsz le igazan es aki megteszi az vetlen altalaban. Azt szednek amit akarnak ha le van papirozva. Pl most alcaraz biztos nem vines borogatassal gyogyul es annak ki sem kell mennie a szervezetebol, sot akar kenegetheti “-“-val evekig megelozeskeppen, csak le kell jol papiroznia. Es igy mukodik 20+ eve mindenkivel ( ez nem a spanyol ellen van)
no
Engem speciel nem a megijedt sztori érdekel. Hülye volt ezért büntessék meg, de hogy ezért kapásból 4 év, de ha lebuksz majd jól megmagyarázod, belököd a busz alá az egyik segítőd ő volt a ludas majd megúszod pár hónappal mikor fixen tiltott szer volt benne. Ez a problémám.
1 órája
no Baltimore Ravens 8 899

2 órája
Tehát, ha megtagadod a mintát de nem bizonyított hogy csaltál 4 év, ha adsz mintát és kiderül hogy csaltál az pár hónap. Fő az egyenlő bánásmód. Értem hogy faszságot csinált a csaj, legyen baromi nagy pénzbüntetés a vége vagy akármi, de 4 év amikor előtte utána adott mintàt és semmit nem találtak. Azt is értem gyanús meg érdekes indok de mégsincs bizonyíték, míg Sinnerke kimagyarázta a csalást azzal jajj nem tehetek róla hibázott a mitomén kicsodám. Azért remélem érződik a különbség..

"Még el sem kezdődött a wimbledoni torna, de ismét egy dopping üggyel foglalkozik a tenisz sajtó, miután a 2023-as női bajnokot, Marketa Vondrousovát 4 évre eltiltották doppingvétség miatt.
A cseh teniszező még 2025 decemberében visszautasította az ellenőrt, hogy dopping mintát adjon, amely az egyik legsúlyosabb szabályszegésnek minősül.
A történetnek természetesen mindig két oldala van, így érdemes megnézni a két fél érvelését.
Kezdjük előbb a szabályértelmezéssel. Minden játékosnak az év 365 napján meg kell tudni mondania egy órát, hogy éppen aznap hol fog tartózkodni. Ekkor kötelező mintát adnia, amikor az ellenőr megjelenik. Itt senki sem kivétel, ezt minden játékosnak tudnia kell.
A szabály nem ilyen egyszerű, mivel az ellenőrök ezen az egy órán kívül is "random" megjelenhetnek bárhol (bejelentett lakcím, verseny, stb.) Ha ilyen esetben nem találják a játékost, és nem a megadott egy órán belül érkezett az ellenőr, akkor nincs semmi következménye, hogy a játékos nem ad mintát, hiszen fizikálisan nem volt az adott helyszínen. Egy fő szabály van: Ha az ellenőr bármikor és bárhol találkozik a játékossal és mintát kér, azt a játékosnak kötelező leadnia (legyen ez az egyórás idősávban vagy a nap bármely részén). Természetesen itt az ésszerű kereteken belül, mert a játékosokat éjjel nem szokták "kirángatni" az ágyból, hogy most adjon mintát.
Vondrousovát december 3-án este 8 órakor keresték fel (nem a megadott időablakban), hogy mintát adjon, amit ő visszautasított, és aláírt egy nyilatkozatot, amelyben a visszautasítás tényét rögzítették. Az ő indoklása az volt, hogy az ellenőr megijesztette őt, mikor épp kutyasétáltatásra indult, és miután Petra Kvitovát is megtámadták az otthonában, ő is hasonlóan megijedt, amikor egy vadidegen hölgy (ellenőr) megjelent a lakásán. A cseh teniszező a visszautasítást a félelemmel magyarázta, azzal érvelve, hogy ő mindig szívesen ad mintát, de akkor megijedt. Ezt a meghallgatáson nem fogadták el, és a hatóság igazgatója, Karen Moorhouse nyilatkozatában közölte:
"A váratlan doppingellenőrzéseknek a tiszta sport megőrzése a célja. A független bizottság is azonnal ezt az elvet követte, és ez az ügy is rávilágít arra, hogy a játékosok tudatában legyenek, hogy bármikor ellenőrizhetőek bárhol is legyenek, és a visszautasítás komoly kockázattal jár a karrierjükre nézve"
Természetesen a botrány ismét felkavarta az állóvizet, hiszen Vondrousova elfogultsággal vádolta a szervezetet a Sinner és Swiatek-ügy miatt. Az ügy itt abban más, hogy míg Vondrousova megtagadta a mintaadást, addig Sinner és Swiatek minden esetben mintát adott, és nem mulasztott el semmilyen mintaadási kötelezettséget. Vondrousovát nem is azért tiltották el ilyen hosszan, mert doppingolt, egyszerűen a mintavételt tagadta meg. Ennek ez az előírások szerint ez a büntetése, még akkor is, ha a cseh játékos folyamatosan azt mondja, hogy ő soha életében nem használt doppingszereket. Vondrousovának lehetősége lesz a svájci Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnia fellebbezéssel, de egyelőre annyi biztos, hogy 2030 júniusában térhet vissza a versenyzéshez."
21 órája
Serena nyeri Wimbledont 75ös oddsért megrakva
remontada
Jól is tetted. Már 17 napja is ez volt a javallatom, ilyen oddsért meg ajándék. Szarrá lehet hedgelni.
Őszentsége Sobri Jóska
Mondjuk mivel én tettem meg első körös kiesést ajánlom másnak megtenni
21 órája
remontada
Jól is tetted. Már 17 napja is ez volt a javallatom, ilyen oddsért meg ajándék. Szarrá lehet hedgelni.

22 órája
2 napja
Jughead Dallas Cowboys 6 783
Draper vs Fritz 1. körben, az kemény.
2 napja
Djoko Sinner egy ágon
2 napja
Fritz draper elso kor, az also ag szinte a gyoztese lesz (ha birjak fizikailag)
4 napja
Toca Minnesota Vikings 20 723 — Vikings fan
Kicsit feszegetem még a témát, hátha néhányan megértik, mi történt:

szaba
De Szaba kíváncsi vagyok, te mint ex-sportoló mit mondanál mit csináljon a bíróság?
Van egy szabály.
Bármikor kereshetik ha az adott órán kívül nem találják, otthon az nem vétség. Viszont ha otthon találják kötelező mintát adnia 365nap bármelyik időpontjában ( éjszaka kell valami indok).
Aláirta a “decline”-t ami automatikusan doppingvétséget jelent.
Nincs semmi indoka, amit figyelembe vehet a bíróság.

Mit kellett volna tenniük?
Vagy mit hagyok ki?
Toca
Mondjuk azt én is most tudtam meg, hogy ő maga írta alá, hogy visszautasítja a vizsgálatot.
Számomra egyébként a privát szféra megsértése lett volna a probléma, illetve továbbra is az, amennyiben nem a megadott időben érkezett az ellenőr.
Egyébiránt a doppingellenőröket sem kell félteni, van ott is megértő és jófej, illetve a Mikulást hívó NAV ellenőrhöz hasonló kretén is. De az, hogy egy visszautasítás egyből 4 éves eltiltást eredményez, egészen abszurd. Ezzel szemben zéró tolerancia, míg a Sinner vagy Swiatek féle maszatolást megtűrik és szimbolikus eltiltással letudják.
szaba
Nem gondolom, hogy doppingolt vagy hogy amit mond nem igaz. Én minden ellenőrt utálok, de aláirta a szabályokat.
Gyakorlatilag az aláírásával szentesítette, hogy 4 évre tiltsák el.

A többit meg nem érdemes idehozni vagy párhuzba húzni, mert más eset.
5 napja
szaba Los Angeles Chargers 12 917

szaba
De Szaba kíváncsi vagyok, te mint ex-sportoló mit mondanál mit csináljon a bíróság?
Van egy szabály.
Bármikor kereshetik ha az adott órán kívül nem találják, otthon az nem vétség. Viszont ha otthon találják kötelező mintát adnia 365nap bármelyik időpontjában ( éjszaka kell valami indok).

Vagy mit hagyok ki?
Toca
Mondjuk azt én is most tudtam meg, hogy ő maga írta alá, hogy visszautasítja a vizsgálatot.
Számomra egyébként a privát szféra megsértése lett volna a probléma, illetve továbbra is az, amennyiben nem a megadott időben érkezett az ellenőr.
Egyébiránt a doppingellenőröket sem kell félteni, van ott is megértő és jófej, illetve a Mikulást hívó NAV ellenőrhöz hasonló kretén is. De az, hogy egy visszautasítás egyből 4 éves eltiltást eredményez, egészen abszurd. Ezzel szemben zéró tolerancia, míg a Sinner vagy Swiatek féle maszatolást megtűrik és szimbolikus eltiltással letudják.
5 napja

szaba
Van egy szabály.

Vagy mit hagyok ki?
5 napja
5 napja
Itt egyszeruen nincs elfogadhato indoka. Ennyi. Meg kell tudnia magyaraznia akar miert nem ad vagy akar hogy, miert pozitiv.
Es nem tudta.
5 napja
.
szaba
Djoko like vadaszkodik?
Almát körtével.
Toca
Ez nem Djokovic oldala. De úgy abszurd az egész Vondrusova ügy, ahogy van.
szaba
Ez igaz, de ha én lennék ilyen hatóság, akkor én is sokkal jobban szankcionálnám azt, aki nem kooperál, mint azt, aki együttműködik és ennek eredmenyeképp kiderül valami szankcionálható.
Gyereknek is azt tanítod, hogy mondja el mi törtent, akkor tudsz segíteni, nem azt, hogy sunnyogjon, titkolózzon, kamuzzon, nem?

6 napja

szaba
Djoko like vadaszkodik?
Almát körtével.
Toca
Ez nem Djokovic oldala. De úgy abszurd az egész Vondrusova ügy, ahogy van.
6 napja

szaba
Djoko like vadaszkodik?
Almát körtével.
6 napja
6 napja
slowmotion Dallas Cowboys 28 166 — Cowboys fan
no, akkor Wimbledonra fel. az utolsó heti tornák már úgyis csak a bemelegítésre mennek, aki komolyat akar menni Wimbledonban, az kiszáll legkésőbb a hét közepén.
8 napja
Ez a Szabalenka nevű tiktok celeb klinikai eset az biztos
13 napja
slowmotion Dallas Cowboys 28 166 — Cowboys fan
Berlinben szabadtéren rendeznek füves pályás versenyt, csak azzal nem számoltak, hogy a kvalit elmossa az eső.

két napon keresztül.

ma fejezik be a péntekre kiírt meccseket, aztán ezeknek a nyertesei játszhatnak azonnal még egyet. aztán ha az megvan, akkor tudják a kvalisokat odasorsolni a főtáblára.
15 napja
Mannarino-t nezzetek meg ezen a tornan. Hihetetlen, hogy milyen a mezony. Emberunk szereti a fuvet, de ezen kivul semmi nincs a kezeben. Semmi, sot Minden ellene szol.
no
Igazából neki az erőssége, hogy lábon jó, és nem nagyon üt hibát. Ezzel elég sokáig eljutott a világranglistán.
szaba
37 eves!
A ranglistan a 40 kornyeke volt neki a realitas. A fizikai csucsa egybeesett a “szerencses” 2017 evvel amikor rengetegen voltak serultek ahol volt 28. Azota amikor oregebb lett valahogy 22 ev vegen es 17. Rolling hetet is nezve. Biztos nem a labmunkaja lett jobb . Diallo cimvedokent jatszott vele tehat o sem elveszett , jobb szerva, ero, ereje teljeben. Es mannarino egy total kozepes jatekos volt fiatalon is, de mar oreg is es nem kicsit. 30 eves koraig 30 fuves tornan indult es ketto db dontoje volt ami jobb eredmeny mint a mostani. Azota 24 torna ahol osszeszedett 2 w, 1 final es 2 sf- t. Biztos borvidekrol szarmazik es jobb lesz a korral vagy az eredeti allitasomnal maradok.
15 napja
Mannarino-t nezzetek meg ezen a tornan. Hihetetlen, hogy milyen a mezony. Emberunk szereti a fuvet, de ezen kivul semmi nincs a kezeben. Semmi, sot Minden ellene szol.
no
Igazából neki az erőssége, hogy lábon jó, és nem nagyon üt hibát. Ezzel elég sokáig eljutott a világranglistán.
15 napja