NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

USA és a világ

30 feliratkozó

11 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 6 134 — Saturday Night Lights
Akkor újabb 5 év Erdogan... 🙁🙄
warr_b
Az EU is csendben örül, nem kell felülvizsgálni a menekültpolitikát.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
11 hónapja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 760 — Слава Україні! Героям слава!
Akkor újabb 5 év Erdogan... 🙁🙄
warr_b
Orbán Viktor még a hivatalos végeredmény megállapítás előtt, az elsők között gratulált Erdogan a vártnál szorosabb, de azért előre látható győzelméhez.
Az igyekezetet nem (csak) a hatalom csodálatából fakadó szolgalelkűség hanem a megkönnyebbülés vezérelte.

A miniszterelnök körül az utóbbi időben sorra dőltek ki a hozzá hasonló elvtelen populisták, a Moszkvából finanszírozott globális szélsőjobb hülyegyerekei és a politikát vagyonosodási céllal űző kleptokraták.

Vesztett Jansa Szlovéniában, pedig a NER még médiát is vásárolt neki, a szélhámos Babis csúnyán kikapott az úriember Petr Paveltől, a putyinista hazaáruló Marine Le Penen még az MKB milliárdjai sem segítettek, a félőrült Bolsonaro vesztett a másik félőrült Lulával szemben. Hiába váltotta Svédországban a szociáldemokrata kormányt egy jobboldali konzervatív, ők már pontosan látják, hogy a Fidesz se nem jobboldali, se nem konzervatív, a magyar-svéd viszony pedig a mélybe omlott.

Nagy reményt fűztek Georgia Meloni megválasztásához, ő azonban nem a hőbörgő faszokráciát választotta, hanem a saját és országa komolyan vehetőségét megőrizve, az európai értékrendet.

A magyar miniszterelnök mára teljesen beszorult az általa kreált illiberális útonálló politika keretei közé, a korrekciónak viszont nem láthattuk jelét. A folytatást számára négy esemény kimenetele befolyásolhatja, amelyek közül az első volt a török elnökválasztás. A második a lengyel választások lesznek ősszel (bár ennek a jelentősége egyre kisebb, mivel Orbán minden politikai oldal szemében vállalhatatlan kezd lenni Lengyelországban), majd az orosz 2024 márciusában, majd az amerikai 2024 novemberben.

Ennek az első eleme volt Erdogan tegnapi sikere. Az orosz választásokon csoda aligha fog történni, de Putyin hatalmon maradása Orbán politikai létezésének az alapja, a további jövőjét pedig feltette Trump győzelmére. Ez utóbbitól nem igazán látni, hogy mire számít néhány 30 másodperces dicsérő videóüzeneten túl, de láthatóan ez is mindent megér neki és eköré kezdik szervezni a külpolitikai erőforrások jelentős részét.

Erdogan győzelme mindenesetre megerősíthette Orbánt, hogy a jelenlegi irány fenntartható. Ha a felhasználóknak fullban nyomják a nacionalista populizmust, a nemzeti giccset, van állandó ellenségkép, akit a sikertelenségüktől frusztrált tömegek hibáztathatnak, lebontják az állam és az egyház közötti falakat, hogy a vallást hatalomgyakorlási eszközként felhasználva megadják a morális felsőbbrendűség illúzióját az arra fogékonyaknak, akkor a kreténségekkel jóllakatott lakosság még a súlyos gazdasági nehézségeket is elviseli.

A rendszer fenntartásához pedig az ingyenes, de most már nem ellopható EU források helyett lehet támaszkodni a lenyúlható kínai és arab forrásokra (Orbán katari útja nemrégiben vajon elvezet Szaud-Arábiába is?). Ezen utóbbiak ugyanis egyáltalán nem zavartatják magukat, hogy mi lesz a pénzük sorsa, csak vissza legyen fizetve. Hogy azt a nemzeti vagyon rájuk írásával, vagy az állampolgárok nyomorba adóztatásával éri el a pénzeket kisajátító politikai elit az számukra lényegtelen.

Sőt, talán még jobban is örülnek, ha áron alul kapnak értékes nemzeti vagyonelemeket.

Erdogan győzelmével Orbán ismét levonhatta a következtetést, hogy ez a módszer sikeres, továbbra is lehetséges általa a politikai hatalom megtartása. Egyéb megfontolások nem számítanak.

 www.facebook.com/photo/?fbid=586099460318831&set=a.408074548121324

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv
11 hónapja
warr_b Washington Commanders 20 706 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Akkor újabb 5 év Erdogan... 🙁🙄


Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 7 401
Jelenleg nincs ilyen pontja a frontnak, de hamarosan lesz: Bahmutnál. Azzal, hogy az oroszok bevették az egész várost (vagy részben már átengedték nekik?), nem csak propaganda sikert értek el, de egy komoly kényszert is a nyakukba vettek. Szeverodonyeck óta (lassan egy éve) nem volt értelmezhető orosz hadisiker, így a várost mindenképpen tartaniuk kell, mert azt nehezen lehetne elmagyarázni, hogy elpusztult érte a fél Vörös Hadsereg, az ukránok meg pár hónap múlva visszavették.

Igenám, viszont a város úgy lett az övék, hogy nem kerítették be, sőt az ukránok folyamatosan szorítják őket vissza a széleken. A friss jelentések szerint pénteken is nyertek vissza területeket északon Orihovo-Vaszilivkánál, délen pedig Kliscsivka környékén. Heteken beül az eddigi helyzet fordítottja állhat elő, amikor nem az ukránok vannak beszorítva a városba, hanem az oroszok. A várost nem üríthetik ki, a védműveket nagyrészt ők maguk rombolták le, a környező magaslatok pedig ukrán ellenőrzés alatt lesznek. Ezzel készen is lesz a vérszivattyú, ahova az oroszoknak politikai okokból muszáj lesz küldeni a katonákat, ugyanúgy mint tavaly Herszonnál.Zsellértelkes Vrij
Ha ez ebben a formában igaz, akkor azt nemsokára oktatni fogják a katonai iskolákban, mint stratégiai ultra fail-t. Hozzáteszem, hogy én azért kételkedem benne, hogy ennyire egyszerű lenne. Ennyire nem lehet marha az orosz hadvezetés. Éppenséggel az utóbbi idők tapasztalata inkább az, hogy ha lassan is, de tanulnak a hibákból. De már ki tudja. Tavaly február óta jópár dologról hittem, hogy nem lehetséges, aztán kiderült, hogy dehogynem.
peterk2005 udvari bolond
Annyiban tanulnak a hibából, hogy rájönnek a valóságra és ahhoz módosítanak mindent.
Maradt most is ugyanaz mint eddig, az orosz emberélet nem számít illetve rakétázással meg ágyúzással oldanak meg mindent.

Bahmut meg szopó nekik, mert muszáj tartani egy darabig, amíg nem találnak másvalamit amit lehet a médiában harsogni illetve addig is ássák be magukat a jelenlegi határszakaszon, hogy az ukránoknak nehezebb dolguk legyen és az áttörési pontokat is leszűkítsék amennyire csak lehet, így könnyebb koncentrálni az erőket.

Ez a háború nem idén fog véget érni, folytatódni fog amíg az ukránok vissza nem foglalnak mindent, ezért is lesz kérdéses, hogy milyen ellentámadás lesz a jövőben.
De az látszik, hogy az amcsik is már készítik fel a közvéleményt, hogy nem most lesz az orosz front összeomlása, de az ukránok szerezhetnek vissza nagyobb területeket, aztán ugye azt biztosítani kell, megszervezni a logisztikát éééés újra itt a tél.

Közben a kínaiak diplomáciásdit játszanak, a beloruszoknál is probléma van, az EU, USA, Japán és Ausztrália meg egyre jobban elkötelezett és egyre többet adnak.

Van egy kis change of pace meg attitűdváltozás is így, hogy a jó öreg nyugat európai vezetőket kicsit csapkodják a lengyelek, finnek, stb. akik hosszabb ideig voltak kénytelenek együtt élni a szovjetek hatalmával vagy szomszédságával.
Meg az USA vezetésen is látszik, hogy jó lenne most példát statuálni a ruszkikon, hogy a kínaiak is visszavegyenek itt a nagy területszerző, népegyesítő, birodalomépítő terveikből.

11 hónapja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 107 — capitaine du château de Vienne 1487
1. az ukránok, mivel a képességeik jobbak kamatostul szórják vissza az orosz taktikai elemeket

A, a népköztársaságok - a megnyírt határvédelem és a hosszú határ adja a beszivárgó akciókat, diverzans műveletek sokaságát - ami erőket von el a front érdemi részétől

B, az áthelyeződött hangsúlynál, a hadseregcsoportok átszervezésénél lehet jó skilleket vinni, ugyanis nem egy felörlő lövészárokháború a cél, hanem rábírni a gyengébb egységeket a futásra, vonuljon csak vissza önszántából

C, persze az igazi csíny egy katlan-művelet lenne, ahol nagyobb hadsereg csoportot sikerül csapdázni

D, mindezért nem tartok attól, hogy a Csernobili buli miatt nem lesz visszakéz Belorussziában

E, mivel a körkörös zónában, ha gyenge a közép, kénytelen a fontosabb pozíciók védelméért feladni máshol - viszont, ha erős a közép, akkor mindenhol próbálkozhat, nem kell félnie a betöréstől

2. azér az oroszok ástak ám, mint a vakond - egy ilyen erődrendszerbe való befutás kialakíthat 4:1 5:1 támadó/védő egalitét, se jobbra se balra - s semmilyen erőfölénnyel nem tud haladni

A, sárkányfogak - elvileg könnyen elmozdíthatók, mert nincsenek a földhözrögzítve, meg asszem kampó vagy hurok van a csúcsukon - viszont egy nyomtávnyi tolólapos tank, az egy nyomtávnyi tolólapos tank, tehát hiaba egyszerű, a fogakat el kell cincálni az útból

B, attól se féljen senki, hogy nincs a védvonal szarrá aknásítba, azt megint nem tudod a láncokat huzigalni, bár aszongyák ha elég gyúanyag a növényzet, tűzzel aktivizálhatók az aknák vagy bombázással

C, árokrendszerek, hiaba kurva ügyes lehet drón/tank/gyalogsag kombóval az ilyen L, U meg Z alakú árkokat nehéz hirtelen egycsapásra átlőni

D, ezért egyszerűbb az orosz ellátási útvonalon felvonulni, lehetőleg a parancsnoki központ kiiktatásával - és kész a káosz

3. hogy hol?

A, ketté lehet vágni a frontot, Mariupolnál, pont, hogy a maradék krími meg herszoni részek utánpótlasi vonal nélkül maradjanak - de ezt tuttira kell, mert ehhez a kercsi híd megsemmisítése szükséges - szerintem öngyilkos kommandó

B, Donbassznal nem lehet átvágni, szerintem csak keletről lehetne bevenni, Luhanszkot meg délről, Sztvatovei áttörés is azt eredményezné, hogy ácsorognak Luhanszk fölött az árokba

C, a permanens haladás az eredeti határ mentén elvágni sorra a frontvonali utánpótlas útvonalakat, ehhez látom én a belgorodi partizán jelentőségét

Szerkesztette: sutianap


Aki nem hiszi, annak utánajárnak
11 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
Jelenleg nincs ilyen pontja a frontnak, de hamarosan lesz: Bahmutnál. Azzal, hogy az oroszok bevették az egész várost (vagy részben már átengedték nekik?), nem csak propaganda sikert értek el, de egy komoly kényszert is a nyakukba vettek. Szeverodonyeck óta (lassan egy éve) nem volt értelmezhető orosz hadisiker, így a várost mindenképpen tartaniuk kell, mert azt nehezen lehetne elmagyarázni, hogy elpusztult érte a fél Vörös Hadsereg, az ukránok meg pár hónap múlva visszavették.

Igenám, viszont a város úgy lett az övék, hogy nem kerítették be, sőt az ukránok folyamatosan szorítják őket vissza a széleken. A friss jelentések szerint pénteken is nyertek vissza területeket északon Orihovo-Vaszilivkánál, délen pedig Kliscsivka környékén. Heteken beül az eddigi helyzet fordítottja állhat elő, amikor nem az ukránok vannak beszorítva a városba, hanem az oroszok. A várost nem üríthetik ki, a védműveket nagyrészt ők maguk rombolták le, a környező magaslatok pedig ukrán ellenőrzés alatt lesznek. Ezzel készen is lesz a vérszivattyú, ahova az oroszoknak politikai okokból muszáj lesz küldeni a katonákat, ugyanúgy mint tavaly Herszonnál.Zsellértelkes Vrij
Ha ez ebben a formában igaz, akkor azt nemsokára oktatni fogják a katonai iskolákban, mint stratégiai ultra fail-t. Hozzáteszem, hogy én azért kételkedem benne, hogy ennyire egyszerű lenne. Ennyire nem lehet marha az orosz hadvezetés. Éppenséggel az utóbbi idők tapasztalata inkább az, hogy ha lassan is, de tanulnak a hibákból. De már ki tudja. Tavaly február óta jópár dologról hittem, hogy nem lehetséges, aztán kiderült, hogy dehogynem.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
11 hónapja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 760 — Слава Україні! Героям слава!
A téli hadjáratuk befuccsolása után az oroszok még képesek voltak bevenni Bahmut város nyugati felét - bár abban sem lehetünk biztosak, hogy vajon nem hagyták-e nekik ezt direkt az ukránok, de ne szaladjunk ennyire előre. Ezen kívül az Vörös Hadsereg már hetek óta képtelen volt mindenféle támadó jellegű tevékenységre, sőt egyre inkább a védekezésre készülnek a fronton és a propaganda felületeken is.

Az ukrán fél ezzel párhuzamosan egyre többször hangoztatta, hogy tavasz végén, nyár elején indul az ellentámadásuk, de a napokban már olyan is elhangzott, hogy ez már nagyban zajlik. Ebben lehet igazság, viszont az év eleji Leopard-drámából kiindulva, a közvélemény valami egészen másra számít, mint ami ténylegesen történik és történni fog. Az ellentámadást a legtöbben úgy képzelik el, hogy akkor felvonul a 200 Leopard egy területre, megindulnak egy 10 kilométeres szakaszon és meg sem állnak az Azovi-tengerig. Kizárni persze nem lehet, hogy ilyen is lesz, de ha ez meg is történik, addig még nagyon hosszú út vezet.

Kezdjük azzal, hogy az ukránok nagyobb mennyiséget a régebbi, Leopard 1-esekből kapnak, azok pedig még meg sem érkeztek az országba. A kiképzést megkezdték, de még jó másfél hónap is lehet, mire a frontra kerülnek. Az év elejétől kezdve persze folyamatosan érkeznek az eszközök, ezekre alapulva pedig újabb és újabb dandárok jönnek létre. A folyamat csúcspontját még nem értük el, ami jelen információk szerint az Abramsok (és F-16-osok) hadrendbe állítása lesz ősszel. Ez nem azt jelenti, hogy az ukránok addig nem is fognak támadni, csupán azt, hogy fél évig még biztosan érkeznek beígért harcjárművek.

Az offenzíva előkészítése viszont már most is zajlik. Az elmúlt hetek eseményei távolabbról nézve szépen mintába rendeződnek. Az ukránok megkezdték a számukra kedvező feltételek kialakítását a harctéren, illetve válaszokat keresnek a felmerült problémákra. Kezdjük az utóbbival, aztán majd szépen összeérünk az elsővel.

A sikeres támadás előfeltétele az erőfölény. Az oroszok jelenleg még túlerőben vannak a tüzérséget tekintve. A katonák száma közel azonos lehet, noha a minőségi mutató a nyugati kiképzések miatt az ukránok felé hajlik. A harcjárműveket tekintve most szintén a paritás környékén járhatunk, de míg az ukránok utánpótlása állandónak tekinthető, az oroszok számára láthatóan egyre nehezebb feladatot jelent a veszteségek pótlása, most már 70 éves fegyvereket is elővesznek. A légierőt tekintve az oroszok vannak egyértelmű fölényben, de a légtér teljes ellenőrzését csak lokálisan tudják megoldani.

Az ukránok feladata, hogy a fenti tényezőkben adott időintervallumban, adott területen fölényt érjenek el, ami lehetőséget teremt az orosz védvonalak áttörésére. Itt nem feltétlenül kell egy kiszemelt helyszínre és egy nagy mindent elsöprő rohamra gondolni. Az orosz védelem kis léptékű, de folyamatos romlása és hátrálása összességében is eredményezheti tarthatatlan helyzetek kialakulását.
Az orosz légierő a tél folyamán több esetben képes volt olyan helyzetet teremteni (például Avdivkánál), amikor a teljes légifölényt értek el és korábban ritkán látott módon, nehéz bombákat (FAB-500) is be tudtak vetni az ukrán állások ellen.

Azt talán mondani sem kell, hogy ez nem tesz jót egy esetleges ukrán csapatkoncentrációnak. Nemrégiben az orosz légierőnek volt egy igen rossz napja, amikor 3 helikoptert és 2 harcirepülőt vesztettek, orosz területen. Azóta sem világos, hogy pontosan mi történt, az viszont talán nem tűnik merész feltételezésnek, hogy az ukránok a légifölény problémára keresték a választ.

Túlzás nélkül kimondható, hogy az orosz frontot és a harctéri sikereiket (Popászna, Szeverodonyeck, Szoledar, Bahmut) a pusztító tüzérségi fölényüknek köszönhették. A cél területet porrá lőtték, majd bevonultak a romok közé. Ugyanígy, a védekezésben elemi fontosságú a tüzérség, amit az oroszok is megtapasztalhattak az év elején Vuhledarnál, amikor száz fölötti járművet vesztettek egy katasztrofálisan sikerült támadásban. Ez az eset az ukránok számára is figyelmeztető példa.

Április végétől az ukránok nagy mennyiségű tüzérségi lőszerhez jutottak, ami enyhítette a hátrányukat ezen a téren, sőt. Az ukránok által közölt orosz napi veszteség jelentések (amiket nem készpénznek, csak irányadónak tekintünk) egyik legfontosabb trendje, hogy az elmúlt hónapban nagyon megugrott az orosz tüzérségi fegyverek pusztulásának üteme.

A nagyobb mennyiségű tüzérségi lőszer, az oroszoknál nagyobb hatótávolságú precíziós lőszerek és a fejlett tüzérségi felderítő radarok együtt lehetővé tették az ukránok számára, hogy elkezdhessék szisztematikusan rombolni az orosz ütegeket. Összehasonlításként: az év elején átlagosan napi 7 ilyen veszteséget közöltek, mostanra ez a szám 25 lett. Ezzel az ütemmel július végére bőven 1000 feletti számban veszítenek majd az oroszok csöves tüzérségi eszközöket, amit ilyen rövid idő alatt nagy kihívás lesz pótolni.

Az Egyesült Államok ugyan nem adta át a sokat kért 300 km hatótávolságú ATACMS rakétákat, de lassan várhatóak a 150 km-ig hatásos GLSDB-k, az európai államok pedig megdöbbentő gyorsasággal kezdtek el 3-500 km-ig veszélyes robotrepülőgépeket átadni. Kezdődött a brit Storm Shadow-val (amit bejelentettek, másnap pedig már robbant is egy orosz raktár Luhanszkban), majd a francia SCALP, de már szóba került a német Taurus is. Az oroszok már kivonták a logisztikai bázisaikat a HIMARS ütegek jelenlegi ~80 kilométeres hatótávjából, de ezekkel az új rakétákkal ismét problémáik lesznek. Az utóbbi időkben ráadásul nagyon megszaporodtak az orosz területen lévő kommunikációs állomások, raktárak és üzemanyag depók rejtélyes tűzesetei is. A továbbiakban számíthatunk az orosz logisztikai rendszer elleni támadásokra, ami fontos előfeltétele egy sikeres offenzívának.

Hátramaradt még a létszámfölény kérdése, itt pedig térjünk vissza Bahmuthoz, egy kis herszoni visszatekintővel. A tavalyi ukrán sikerek egyik kulcseleme volt, hogy folyamatosan lebegtették a támadásukat Herszonban. Az oroszok ennek megfelelően vitték oda a katonákat. A Dnyeper jobb partján pedig ezeket az alakulatokat állandó nyomás alatt tartva, nyílt sebként vérezették az ukránok addig a pontig, amikor Harkivnál már alig maradtak orosz katonák és át tudtak törni.

Jelenleg nincs ilyen pontja a frontnak, de hamarosan lesz: Bahmutnál. Azzal, hogy az oroszok bevették az egész várost (vagy részben már átengedték nekik?), nem csak propaganda sikert értek el, de egy komoly kényszert is a nyakukba vettek. Szeverodonyeck óta (lassan egy éve) nem volt értelmezhető orosz hadisiker, így a várost mindenképpen tartaniuk kell, mert azt nehezen lehetne elmagyarázni, hogy elpusztult érte a fél Vörös Hadsereg, az ukránok meg pár hónap múlva visszavették.

Igenám, viszont a város úgy lett az övék, hogy nem kerítették be, sőt az ukránok folyamatosan szorítják őket vissza a széleken. A friss jelentések szerint pénteken is nyertek vissza területeket északon Orihovo-Vaszilivkánál, délen pedig Kliscsivka környékén. Heteken beül az eddigi helyzet fordítottja állhat elő, amikor nem az ukránok vannak beszorítva a városba, hanem az oroszok. A várost nem üríthetik ki, a védműveket nagyrészt ők maguk rombolták le, a környező magaslatok pedig ukrán ellenőrzés alatt lesznek. Ezzel készen is lesz a vérszivattyú, ahova az oroszoknak politikai okokból muszáj lesz küldeni a katonákat, ugyanúgy mint tavaly Herszonnál.

Ugyanígy az erők megosztását szolgálta az a rajtaütés, amit orosz önkéntesek hajtottak végre Belgorod régióban, orosz területen. Ezzel a háború új szintre lépett, hiszen az orosz határ túloldalára eszkalálódott a konfliktus, ledőlt egy újabb vörös vonal (mégsem tört ki atomháború). A jövőben számíthatunk hasonlókra, ami az orosz felet arra kényszerítheti, hogy megerősítse a határait, ez pedig forrásokat fog elvonni az ukrán frontról.

Minden bizonnyal növekedni fog a felderítő jellegű támadások száma is a front teljes szakaszán (előkészítés után akár a lehetetlennek tűnő dnyeperi átkeléssel is), hogy teszteljék az orosz védekezést és pszichés nyomás alatt tartsák a katonákat és az erőik állandó mozgatására kényszerítsék az orosz hadvezetést.

Az ukrán offenzíva tehát végeredményben már elkezdődött, de az még sokáig nem úgy fog kinézni, ahogy azt a legtöbben elképzelik. Hosszú hetek, akár hónapok állnak még előttünk, amikor az ukrán fél az oroszokat állandó nyomás alatt tartva, minden területen degradálni fogják a védelmüket, miközben megpróbálnak lokális létszámfölényt kialakítani valahol. A támadás lebegtetése az orosz hadvezetést és katonákat is paranoid állapotba kergeti, akik hamarosan már minden bokorban német gyártmányú tankhadoszlopokat fognak látni, a katonák morálja pedig még a jelenleginél is mélyebb pontra esik - idén már így is kétszer annyian dezertáltak, mint tavaly összesen.

Egy adott ponton az oroszok bele fognak fáradni az állandó készenlétbe a megtépázott védvonalak mögött, az utánpótlási vonalaik szét lesznek zilálva, a tüzérségük rommá verve, a hadvezetés pedig bele fog zavarodni, hogy hova is kellene katonákat vinni.

Ekkor fognak megindulni a Leopardok.

 www.facebook.com/photo?fbid=584531263808984&set=a.408074548121324

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv
11 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
"It’s a best money we’ve ever spent"

US Senator Lindsey Graham, during a meeting with Volodymyr Zelenskyy, called the death of Russians - the best spent of US money.
Amadeus von Dollárbaloldal
Ezt a faszit nem értem. Szerintem egy kimondottan értelmes fazon, mégis időnként olyan bugyuta/hülye kiszólásai tudnak lenni, hogy az meglepő.

Bááááár ..... ha belegondolok Gyurcsány tulajdonképpen hasonló eset.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
11 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 339 — #NoStress
 444.hu/2023/05/28/brexit-a-brit-valasztok-tobb-mint-fele-mar-szorosabb-kapcsolatot-szeretne-az-eu-val

hülye angolok, angol hülyék
Amadeus von Dollárbaloldal
Majd újra népszavaznak pár év múlva, Orbán meg eldönti, hogy visszajöhetnek e, és mit kér érte cserébe.

11 hónapja
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 31 959
 444.hu/2023/05/28/brexit-a-brit-valasztok-tobb-mint-fele-mar-szorosabb-kapcsolatot-szeretne-az-eu-val

hülye angolok, angol hülyék

criminal lawyer or criminal lawyer?
11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 7 401
"It’s a best money we’ve ever spent"

US Senator Lindsey Graham, during a meeting with Volodymyr Zelenskyy, called the death of Russians - the best spent of US money.
Amadeus von Dollárbaloldal
Igaz, de ostoba megfogalmazás, mert monetizálja az emberi életet, ráadásul az ukránokét.
Meg azt húzza magára, hogyha nem érné meg nekik, akkor nem segítenének, ami baromság.

De gondolom kontextusban máshogy jön ki a jelentéstartalom.

11 hónapja
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 31 959
"It’s a best money we’ve ever spent"

US Senator Lindsey Graham, during a meeting with Volodymyr Zelenskyy, called the death of Russians - the best spent of US money.

criminal lawyer or criminal lawyer?
11 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kettőnk vitája nem erről szól, hanem arról, hogy mi a posztmodern identitás-politizálás.
peterk2005 udvari bolond
De ez egy egzakt dolog, erről vitázni kb. annyi, hogy mi a baloldaliság, mi a vírus vagy milyen a Föld alakja.
Bárki gondolhatja bárhogy, de attól még olyan, mint azon vitázni mi a fővárosa Nigériának. Sokan úgy emlékeznek, hogy Lagos, de már nem, mégis, ezesetben mivel tudnád meggyőzni?
Amiket undisputedly ír, az nyilván tévedés, nem az az identitáspolitizálás, de ő meg így gondolja. Szíve joga.
Őszentsége Sobri Jóska
Persze, hogy az, mindenkinek szíve joga tévedni, de ez a fórum topic meg arról szól, hogy a véleményünket ütköztetjük. Ha helyes, ha téves.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
11 hónapja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 107 — capitaine du château de Vienne 1487
According to preliminary information, subject to further confirmation, #Lukashenko was urgently transported to Moscow's Central Clinical Hospital after his closed-door meeting with #Putin. Currently, he remains under medical care there. Leading specialists have been mobilized to address his critical condition. Blood purification procedures have been conducted, and Lukashenko's condition has been deemed non-transportable. The orchestrated efforts to save the Belarusian dictator aimed to dispel speculations regarding Kremlin's alleged involvement in his poisoning.
Irrespective of whether he recovers or not, doctors caution about the possibility of relapses. As representatives of the Belarus Democratic Forum of the Republic of Belarus, we earnestly urge Western leaders to convene a strategic session in the coming days to discuss the "Elections" initiative and other measures that should be undertaken in order to secure the transitional period. We firmly assert that the existing technologies are adequate for conducting fair and transparent elections in Belarus in accordance with the Universal Declaration of Human Rights, without direct interference from the Kremlin. By doing so, we will establish a legitimate institution in the eyes of all Belarusians and the global community at large. Holding elections during such a critical juncture will not only help restore law and order in the future Belarus but also lay the groundwork for stabilizing the situation on the borders of the European Union and the world.
Amadeus von Dollárbaloldal
Ez valid? Sehol nem láttam még itthon lehozva.
Nemes samu09
az ansa lehozta - olaszok

aszongyák lecsapták a belorusz TeleGramm csatornákat mindenestül

Szerkesztette: sutianap


Aki nem hiszi, annak utánajárnak
11 hónapja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 760 — Слава Україні! Героям слава!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv
11 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 3 913 — I like the Texans, I like who we are
According to preliminary information, subject to further confirmation, #Lukashenko was urgently transported to Moscow's Central Clinical Hospital after his closed-door meeting with #Putin. Currently, he remains under medical care there. Leading specialists have been mobilized to address his critical condition. Blood purification procedures have been conducted, and Lukashenko's condition has been deemed non-transportable. The orchestrated efforts to save the Belarusian dictator aimed to dispel speculations regarding Kremlin's alleged involvement in his poisoning.
Irrespective of whether he recovers or not, doctors caution about the possibility of relapses. As representatives of the Belarus Democratic Forum of the Republic of Belarus, we earnestly urge Western leaders to convene a strategic session in the coming days to discuss the "Elections" initiative and other measures that should be undertaken in order to secure the transitional period. We firmly assert that the existing technologies are adequate for conducting fair and transparent elections in Belarus in accordance with the Universal Declaration of Human Rights, without direct interference from the Kremlin. By doing so, we will establish a legitimate institution in the eyes of all Belarusians and the global community at large. Holding elections during such a critical juncture will not only help restore law and order in the future Belarus but also lay the groundwork for stabilizing the situation on the borders of the European Union and the world.
Amadeus von Dollárbaloldal
Ez valid? Sehol nem láttam még itthon lehozva.
11 hónapja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 107 — capitaine du château de Vienne 1487
BREAKING:

Taliban soldiers entered Iran today and attacked an Iranian military base.

At least 3 people have been killed in today’s border clashes between Iran and Afghanistan.

Wasn’t a good idea for Iran to send their suicide drones to Russia…


Aki nem hiszi, annak utánajárnak
11 hónapja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 760 — Слава Україні! Героям слава!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv
11 hónapja
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 31 959
közben az ukrán sereg megkezdte a kiképzést az abrams tankokra.

10-12 hét

criminal lawyer or criminal lawyer?
11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 7 401
According to preliminary information, subject to further confirmation, #Lukashenko was urgently transported to Moscow's Central Clinical Hospital after his closed-door meeting with #Putin. Currently, he remains under medical care there. Leading specialists have been mobilized to address his critical condition. Blood purification procedures have been conducted, and Lukashenko's condition has been deemed non-transportable. The orchestrated efforts to save the Belarusian dictator aimed to dispel speculations regarding Kremlin's alleged involvement in his poisoning.
Irrespective of whether he recovers or not, doctors caution about the possibility of relapses. As representatives of the Belarus Democratic Forum of the Republic of Belarus, we earnestly urge Western leaders to convene a strategic session in the coming days to discuss the "Elections" initiative and other measures that should be undertaken in order to secure the transitional period. We firmly assert that the existing technologies are adequate for conducting fair and transparent elections in Belarus in accordance with the Universal Declaration of Human Rights, without direct interference from the Kremlin. By doing so, we will establish a legitimate institution in the eyes of all Belarusians and the global community at large. Holding elections during such a critical juncture will not only help restore law and order in the future Belarus but also lay the groundwork for stabilizing the situation on the borders of the European Union and the world.
Amadeus von Dollárbaloldal
Na, most ha választások lennének Beloruszban és megint elcsalnák, akkor megint zavargás törne ki.
Értem én, hogy az oroszok azt mondták, hogy akkor "segítenének" nekik "rendezni" a helyzetet, de honnan csoportosítanának át haderőt, mert gondolom hirtelen a hadseregben is lennének mozgások.
Főleg, hogy az előző választás kvázi "nyertese" vissza is térhet akár.

11 hónapja
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 31 959
According to preliminary information, subject to further confirmation, #Lukashenko was urgently transported to Moscow's Central Clinical Hospital after his closed-door meeting with #Putin. Currently, he remains under medical care there. Leading specialists have been mobilized to address his critical condition. Blood purification procedures have been conducted, and Lukashenko's condition has been deemed non-transportable. The orchestrated efforts to save the Belarusian dictator aimed to dispel speculations regarding Kremlin's alleged involvement in his poisoning.
Irrespective of whether he recovers or not, doctors caution about the possibility of relapses. As representatives of the Belarus Democratic Forum of the Republic of Belarus, we earnestly urge Western leaders to convene a strategic session in the coming days to discuss the "Elections" initiative and other measures that should be undertaken in order to secure the transitional period. We firmly assert that the existing technologies are adequate for conducting fair and transparent elections in Belarus in accordance with the Universal Declaration of Human Rights, without direct interference from the Kremlin. By doing so, we will establish a legitimate institution in the eyes of all Belarusians and the global community at large. Holding elections during such a critical juncture will not only help restore law and order in the future Belarus but also lay the groundwork for stabilizing the situation on the borders of the European Union and the world.

criminal lawyer or criminal lawyer?
11 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 339 — #NoStress
Kettőnk vitája nem erről szól, hanem arról, hogy mi a posztmodern identitás-politizálás.
peterk2005 udvari bolond
De ez egy egzakt dolog, erről vitázni kb. annyi, hogy mi a baloldaliság, mi a vírus vagy milyen a Föld alakja.
Bárki gondolhatja bárhogy, de attól még olyan, mint azon vitázni mi a fővárosa Nigériának. Sokan úgy emlékeznek, hogy Lagos, de már nem, mégis, ezesetben mivel tudnád meggyőzni?
Amiket undisputedly ír, az nyilván tévedés, nem az az identitáspolitizálás, de ő meg így gondolja. Szíve joga.

11 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
Elso kommentem ha megnezed, pont ezt serelmeztem, hogy rengeteg problema van, valos problemak amiket a szonyeg ala sopornek, mert az identitaspolitika lett urra a kozbeszeden es a politikai eliten. Es az en velemenyem szerint ezt a demokratak hoztak be
undisputedly
Ha valami úrrá lesz az egész politikai eliten, akkor kurva mindegy "ki hozta be", hiszen már bent van, így erről diskurálni, ezen vekengeni pont az identitáspolitikát erősíti.
Ami egyrészt a létjogosultságát validálja, hiszen arról, hogy buzi, migráns, néger mindenki, a legalulműveltebb , legfelkészületlenebb is tud egyenrangúként beszélni egy művelt, felkészült aktorral, másrészt a veszélyességét mutatja, hiszen erről folyik a disputa, ez tölti ki a közbeszédet szinte teljesen.
Ez pedig nem viszi előrébb a társadalmat, csak befagyasztja azt a helyzetet, ami van.
Így az mindenkinek a saját felelőssége, hogy mennyire ül fel ezekre a "beszéljünk az identitáspolitikáról", meg a "kinek a felelőssége, ki kezdte" nevű lovakra.
Őszentsége Sobri Jóska
Egyetértek, az én vitám nem is erről szól, hanem arról, hogy a posztmodern identitás politika végülis micsoda. Mert az nem az, hogy "túlbuzizzuk", "túlmigránsozzuk", "túlnégerezzük", "túlnőzzük" magunkat. Részben ez is - mondjuk a felsoroltak egy része inkább fearmongering, ami egy másik politikai trükk/eszköz -, de ennél sokkal általánosabb jelenség. Azon túl, hogy ezekbe a klasszikus "identitás ügyekbe" is beette magát, és produkálja a metoo túltolt változatait ésatöbbi, a posztmodern identitás politika megjelenése pl. az, hogy maszk nélkül ülök be a fehér ház kertjébe egy összejövetelre, mert rendes Trumpista GOP-os nem hord maszkot. Meg a RINO-zás, ami a párton belül frakcionál. És ugyanennek a demokrata oldalon megjelenő verziói (BLM kitűzők, ha te nem teszed fel, nem is vagy igazi demokrata, és a demokrata párt saját "RINO" témái, ami azt a pártot feszíti belülről ill. frakcionálja erőltetett módon). Viszont önmagában az NEM posztmodern identitás politika, hogy a demokrata elnök színes alelnököt választ. Vagy az, hogy Marjorie Greene csinál magáról egy clipet nyakig fegyverbe öltözve. Ezek létező identitások, amit politikusok képviselnek. Némelyik tetszik, némelyik nem tetszik, némelyik egészen ordas is lehet, de ezek létező identitások, létező társadalmi csoportokkal, amiket létező politikusok képviselnek. A vitánk arról szól, hogy meg tudjuk-e különböztetni a kettőt, vagy sem.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
11 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 597 — The only discipline that lasts, is self discipline
Dehogy vagy az. Tudod mi vagy? Keptelen kimozdulni a velemenybuborekbol es nezopontbol, elfogadni, hogy vannak maskent gondolkodok. Az elmult 2-3 posztod ennek gyonyoru peldaja. Igy is lehet, de akkor ne kardoskodj az objektivitas menten, mert nem vagy az.

A lenti idezet is ezt mutatja. Az "europai, hazai stb" ugyekben tudod miert nem erzed, hogy az vagyok? Azert mert a konkluziom es az europai/politikai helyzet feletti velemenyem hasonlo a tiedhez (meg ha mas oldalrol is), igy azt kepes vagy elfogadni. Amint mar a tieddel ellentetes velemenyt latsz tolem, akkor mar triggerel es nem tudod befogadni, vitatod, es "elfoglult velemenynek titulalod".undisputedly
1. Itt a fórumon rengeteg ember van, akivel nap, mint nap vitázom valamiről. Nagyon gyakran nem értek egyet velük, mégse látod, hogy elfogultaznám a vita partnereimet. Téged sem szoktalak - kivétel, ha USA a téma. Mégpedig azért, mert úgy gondolom, hogy meg tudom különböztetni az eltérő véleményt az elfogultságtól, és utóbbi esetben ezt tapasztalom.
2. Nem azt írtam, hogy objektív vagyok. Azt írtam, hogy nem vagyok elfogult. Nem ugyanaz a kettő.
3. Az európai / hazai ügyekben megfogalmazott véleményeid jelentős részével sem értek egyet. Annyi a közös pont körülbelül, hogy egyikünk sem bírja a NER-t, illetrve mindketten erősen orosz-ellenesek vagyuink (azok vagyunk, ugye?). Más közös pont nem nagyon van. Szóval nem azért nem érzem az elfogultságot ezekben az ügyekben, mert egyetértünk, hanem egyszerűen azért, mert nem érzem az elfogultságot.

Tehát ha úgy nézzük, történelmileg az identitáspolitika sokkal inkább szólt az egyének helyzetről, ma inkább szól a tömegvélemény helyzetéről. Baloldali (az igazi, nem a szélsőséges progresszív amerikai) dilemma az, hogy mit is kezdjünk ezzel. Egyfelől érthető az egyéni megélési szándéka a saját lelkivilágával kapcsolatban. Másfelől, hogy ezt a világgal úgy akarjuk megértetni, hogy megsértődünk a misgenderingen, ráadásul HANGOSAN ÉS ERŐSEN, az már problémás.Gyurma Pappa
Kettőnk vitája nem erről szól, hanem arról, hogy mi a posztmodern identitás-politizálás.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
11 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 339 — #NoStress
Elso kommentem ha megnezed, pont ezt serelmeztem, hogy rengeteg problema van, valos problemak amiket a szonyeg ala sopornek, mert az identitaspolitika lett urra a kozbeszeden es a politikai eliten. Es az en velemenyem szerint ezt a demokratak hoztak be
undisputedly
Ha valami úrrá lesz az egész politikai eliten, akkor kurva mindegy "ki hozta be", hiszen már bent van, így erről diskurálni, ezen vekengeni pont az identitáspolitikát erősíti.
Ami egyrészt a létjogosultságát validálja, hiszen arról, hogy buzi, migráns, néger mindenki, a legalulműveltebb , legfelkészületlenebb is tud egyenrangúként beszélni egy művelt, felkészült aktorral, másrészt a veszélyességét mutatja, hiszen erről folyik a disputa, ez tölti ki a közbeszédet szinte teljesen.
Ez pedig nem viszi előrébb a társadalmat, csak befagyasztja azt a helyzetet, ami van.
Így az mindenkinek a saját felelőssége, hogy mennyire ül fel ezekre a "beszéljünk az identitáspolitikáról", meg a "kinek a felelőssége, ki kezdte" nevű lovakra.