USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 2 éve
Ó szar itt megyünk megintSzerbia arcoskodik. Egy háború az eu integrációjuk végét jelentené.
www.reuters.com/world/europe/serbia-orders-army-kosovo-border-after-protest-clashes-2023-05-26/
Hanni
több mint 2 éve
Ó szar itt megyünk megintwww.reuters.com/world/europe/serbia-orders-army-kosovo-border-after-protest-clashes-2023-05-26/
több mint 2 éve
NEXTAmondjuk usába is épp függesztik fel ezeket
@nexta_tv
·
Követés
A bill "on socially useful work for children" was introduced in the Russian State Duma
If the bill is passed, the ban on forced child labor in Russia will be lifted.
Nem működnek a szankciók
😕
Amadeus von Dollárbaloldal
www.theguardian.com/law/2023/may/01/us-surge-efforts-reduce-child-labor-regulations
www.cbsnews.com/news/arkansas-child-labor-law-sarah-huckabee-sanders/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
NEXTA@nexta_tv
·
Követés
A bill "on socially useful work for children" was introduced in the Russian State Duma
If the bill is passed, the ban on forced child labor in Russia will be lifted.
Nem működnek a szankciók
😕
több mint 2 éve
bbc-history.hu/az-orosz-ukran-haboru/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
Hasonlo, csak en meg jobbrol elozok.ja, forradalmárnak öreg vagyok, a rendszer revíziójában hiszek és nem a lefejezésekben 😊 erősen rendszerkritikus vagyok, már ami a kapitalizmust illeti, de nem hiszek a "jajj, járjunk gyalog lenruhában" vonalban, mert szerintem ez csak bűntudatEz vilagos, en is ezt irtam. Marmitn, ha a szocdem alatt te azt erted, amilyen allaspontot altalaban kepviselni szoktal az itt megvitatott temakban, amit inkabb centrista-balosnak neveznek.Ezzel semmiben nem mondasz ellent.nem akartam ellent mondani, csak jeleztem, hogy mi szocdemek 1) nem is vagyunk hatalmon 2) nem is érdekel a kérdés különösebben
undisputedly
és sajnos nem mi tartjuk fogva a demiket 😕
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
ja, forradalmárnak öreg vagyok, a rendszer revíziójában hiszek és nem a lefejezésekben 😊 erősen rendszerkritikus vagyok, már ami a kapitalizmust illeti, de nem hiszek a "jajj, járjunk gyalog lenruhában" vonalban, mert szerintem ez csak bűntudatEz vilagos, en is ezt irtam. Marmitn, ha a szocdem alatt te azt erted, amilyen allaspontot altalaban kepviselni szoktal az itt megvitatott temakban, amit inkabb centrista-balosnak neveznek.Ezzel semmiben nem mondasz ellent.nem akartam ellent mondani, csak jeleztem, hogy mi szocdemek 1) nem is vagyunk hatalmon 2) nem is érdekel a kérdés különösebben
undisputedly
Gyurma Pappa
undisputedly

több mint 2 éve
Ez vilagos, en is ezt irtam. Marmitn, ha a szocdem alatt te azt erted, amilyen allaspontot altalaban kepviselni szoktal az itt megvitatott temakban, amit inkabb centrista-balosnak neveznek.Ezzel semmiben nem mondasz ellent.nem akartam ellent mondani, csak jeleztem, hogy mi szocdemek 1) nem is vagyunk hatalmon 2) nem is érdekel a kérdés különösebben
undisputedly
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Ezzel semmiben nem mondasz ellent.nem akartam ellent mondani, csak jeleztem, hogy mi szocdemek 1) nem is vagyunk hatalmon 2) nem is érdekel a kérdés különösebben
undisputedly

több mint 2 éve
Ezt mar leirtam tobbszor, hogy szerintem politikusnak "jo" ember nem all. Ez a foszabaly. Baloldal ugyanugy nem tett semmit az elmult 3 evben, pedig a teljes torvenyhozas az ovek volt. Mint ahogyan a repik sem vittek keresztul a programjukat 2016-18 kozott, pedig nekik is minden adott volt.mert a neocon/neolib összeért és egymás seggét védik ahelyett hogy ténylegesen az emberekkel foglalkoznaEn ezt pont ellenkezoleg latom. Vagyis csak reszben.Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
undisputedly
Negritis, a vajda
Az en olvasatomban a demokrata part egy jo evtizede elkezdett ezekkel a temakkal szavazatot maximalizalni es a fokuszuk mostanra teljes mertekben az LMQWERTY es egyeb, borszinen alapulo identitas politizalasra szukult. Ezek sok esetben olyannyira szelsosegesek, hogy a tarsadalmi ertekekrol maskent gondolkodok, tobbnyire republikanus szavazok elkezdtek ellenreakciot adni. Ennek amugy van egy tarsadalmi es egy politikai vetulete is. Hogy ez a politikabol indult, a tulnyomo reszt balos vagy szelbalos akademiarol, vagy a hasonlo civil szervezetek oldalarol, az jo kerdes, szivesen olvasok errol, mert az en szememben az teny, hogy az elmult 5-10-15 ev tarsadalmi kozbeszede a valos es jelentos problemakrol (gazdasagi vilagvalsag okozta kereseti egyenlotlensegek, kozeposztaly leszakadasa, fogyasa; a tarsadalom koros egeszsegugyi problemai, mitn beteges elhizas, opioid pandemia, oktatasi reform szuksegessege; a nyugati demokracia modelljen alapulo vilagrend kihivoira adando valasz stb.) aranytalanul athelyezodott olyan temakra, mint pl jelenleg a transz kerdes az USA kozbeszedeben. Ami ugye egyreszt mar azert hulyeseg, mert az elobbiek kiemelkedoen fontos kerdesek, es ezek kozul alig 1-2 (globalis felmelegedes es kornyezetszennyezes) kapja ugyanazt a figyelmet, mint a nemi identitas abnormalis szintre emelese ami a jozan esszel megy szembe.
Persze ha valaki ertekkozpontusag teren a skala bal oldalan van, akkor o lathatja ezt maskent, en igy latom. Az en szememben a baloldalon az a szelsoseges kisebbseg lett urra, akik ezeket a temakat driveoljak. Plusz amugy Biden is szep megtestesulese ennek a politizalasnak. Semmi masrol nem szolt a kampanya, mitn hogy borszin es nemi identitas menten nyilatkozgatott, valasztott alelnokot, utotte Trumpot stb.
undisputedly
DeSantis egy kibaszott gazdag ember, és brutálisan beágyazott a mainstreambe
az ahogy előadja hogy majd ő megreformálja a dolgokat minimum mókás
főleg hogy ugyanazt a woke/antiwoke mantrát tolja mint mindenki más
Negritis, a vajda
A platformja nagy reszevel egyetertek. Illetve mogotte mar van 2 ciklus kormanyzosag, nem Washingtonbol jon. A masodik valasztasan sokkal nagyobb marginnal nyert (49.6%-rol lett 59.4%), szoval a valasztok szerint is jol vegezte a dolgat.
több mint 2 éve
nem a szavazókat veszítené el, hanem kibaszott sok támogatás az NRAtől meg egyházaktólde ha arról beszélünk hogy meg kell védeni a gyerekeket akkor miért nem az egyházakat kezdik vegzálni?mert akkor szavazoi 90%t elveszitene. ilyen egyszeru.
vagy mondjuk a fegyvereket?
Negritis, a vajda
csebi
ahogy a Disney harc se arról szól hogy ki woke meg ki nem, hanem hogy miért is nem kapnak már a repuk támogatást
több mint 2 éve
de ha arról beszélünk hogy meg kell védeni a gyerekeket akkor miért nem az egyházakat kezdik vegzálni?mert akkor szavazoi 90%t elveszitene. ilyen egyszeru.
Negritis, a vajda
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Ezzel semmiben nem mondasz ellent.Hello, itt a szélsőbal!En ezt pont ellenkezoleg latom. Vagyis csak reszben.Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
undisputedly
Negritis, a vajda
Az en olvasatomban a demokrata part egy jo evtizede elkezdett ezekkel a temakkal szavazatot maximalizalni es a fokuszuk mostanra teljes mertekben az LMQWERTY es egyeb, borszinen alapulo identitas politizalasra szukult. Ezek sok esetben olyannyira szelsosegesek, hogy a tarsadalmi ertekekrol maskent gondolkodok, tobbnyire republikanus szavazok elkezdtek ellenreakciot adni. Ennek amugy van egy tarsadalmi es egy politikai vetulete is. Hogy ez a politikabol indult, a tulnyomo reszt balos vagy szelbalos akademiarol, vagy a hasonlo civil szervezetek oldalarol, az jo kerdes, szivesen olvasok errol, mert az en szememben az teny, hogy az elmult 5-10-15 ev tarsadalmi kozbeszede a valos es jelentos problemakrol (gazdasagi vilagvalsag okozta kereseti egyenlotlensegek, kozeposztaly leszakadasa, fogyasa; a tarsadalom koros egeszsegugyi problemai, mitn beteges elhizas, opioid pandemia, oktatasi reform szuksegessege; a nyugati demokracia modelljen alapulo vilagrend kihivoira adando valasz stb.) aranytalanul athelyezodott olyan temakra, mint pl jelenleg a transz kerdes az USA kozbeszedeben. Ami ugye egyreszt mar azert hulyeseg, mert az elobbiek kiemelkedoen fontos kerdesek, es ezek kozul alig 1-2 (globalis felmelegedes es kornyezetszennyezes) kapja ugyanazt a figyelmet, mint a nemi identitas abnormalis szintre emelese ami a jozan esszel megy szembe.
Persze ha valaki ertekkozpontusag teren a skala bal oldalan van, akkor o lathatja ezt maskent, en igy latom. Az en szememben a baloldalon az a szelsoseges kisebbseg lett urra, akik ezeket a temakat driveoljak. Plusz amugy Biden is szep megtestesulese ennek a politizalasnak. Semmi masrol nem szolt a kampanya, mitn hogy borszin es nemi identitas menten nyilatkozgatott, valasztott alelnokot, utotte Trumpot stb.
undisputedly
Nem mi vagyunk, bocsi. A szélsőségesen liberális, főleg fehér, jómódú egyetemi eredetű "woke" közösség nem egy radikális kisebbség: ők a liberálisok eszköze arra, hogy ne azzal foglalkozzunk, hogy az öreg Joe és a demokraták elnöki/törvényhozási szinten feküdtek megint keresztbe a vasutas sztrájknak. Csak egy példa.
De akkor beszéljen helyettem Zizek: "There is a double paradox here. Western political correctness (“wokeness”) has displaced class struggle, producing a liberal elite that claims to protect threatened racial and sexual minorities in order to divert attention from its members’ own economic and political power. At the same time, this lie allows alt-right populists to present themselves as defenders of “real” people against corporate and “deep state” elites, even though they, too, occupy positions at the commanding heights of economic and political power."
Röviden: egykutya mind, de nem mi vagyunk, bocsi. Ez bizony a mainstream. Szerintünk a gender ideológia is csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy milyen is a nők valódi gazdasági helyzete, és amíg mindenki vitatkozik a közös wc-kről, nyugodtan lehet 3 állásban egyszülős anyaként 50 éves meghalni. Akciós a téma legjobb magyarnyelvű könyve.
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
végighallgattam a borzalmasan unalmas és teknikai bakikkal vegyített DeSantis ön és Musk felszopást ami twitteren mentEn ezt pont ellenkezoleg latom. Vagyis csak reszben.Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
hagyjuk hogy mennyire faszság a dolgok 90%a amit mond
de ha arról beszélünk hogy meg kell védeni a gyerekeket akkor miért nem az egyházakat kezdik vegzálni?
miért nem lép fel egyik oldal se ez ellen?
mert a neocon/neolib összeért és egymás seggét védik ahelyett hogy ténylegesen az emberekkel foglalkozna
DeSantis egy kibaszott gazdag ember, és brutálisan beágyazott a mainstreambe
az ahogy előadja hogy majd ő megreformálja a dolgokat minimum mókás
főleg hogy ugyanazt a woke/antiwoke mantrát tolja mint mindenki más
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 2 éve
amugy en erre azt szoktam mondani, hogy miert nem lehet tobb komolyabb problemaval egyszerre is foglalkozni? raadasul ez a wokesag amugy nem igazan szelsobal topik velemenyem szerint, de az mar mellekes vmien szinten.En ezt pont ellenkezoleg latom. Vagyis csak reszben.Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
pl Magyarorszagon igenis komoly problema az utobbi evek kormanyzati intezkedesei az LMBT+ (milyen erdekes, hogy epp a B betut hagytad ki 😊 ) csoport(ok) ellen, de kozben EMELLETT ugyanugy komoly problemanak tartom, hogy eltunik a kozeposztaly, az oktatas lezulleszteset, es azt, ami az egeszegugyben van jelenleg. raadasul azert nem is ertem az otthoni ellenzeki politikusokat, mert az elso temaban mar lenyegeben megnyertek maguknak a csoportot, mig ahhoz, hogy tenylegesen szamottevoen novelni tudnak a szavazoi bazist, ahhoz egy uj tarsadalmi szerzodes tervezetet kellene letenniuk, hogy miert lesz jobb az akksigyarban dolgozonak az o koncepciojuk rovid-kozep-es hosszutavon. raadasul a Fidesznel klasszikusan baloldalibb part nem igazan van jelenleg foleg ha tenyleges rovidtavu gazdasagi intezkedeseit nezzuk az utobbi idoszakban igy oda eleg nehez benyomulni egy partnak.
de ez csak egy szemelyes velemeny, es bar nem mondom, hogy az USA osszes tagallamaban tisztaban vagyok az LMBTQ+ helyzettel, de alapvetoen markansan jobbnak gondolom, mint otthon.
viszont (es errol asszem beszeltunk tavaly) epp a repik adtak egy olyan fegyvert a demokratak kezebe az abortusz kerdes felmelegiteseben, ami sztem igen is visszauthet nekik mar az elnokvalasztason is. nyilvan ehhez az kellene, hogy a venember tudja ezt rendesen politizalni, es nem osszekeverni a legkozelebbi parttarsainak nevet is ... (btw egy De Santis-Biden vitat nem vitas ki nyerne meg).
Szerkesztette: csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Hello, itt a szélsőbal!En ezt pont ellenkezoleg latom. Vagyis csak reszben.Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
Nem mi vagyunk, bocsi. A szélsőségesen liberális, főleg fehér, jómódú egyetemi eredetű "woke" közösség nem egy radikális kisebbség: ők a liberálisok eszköze arra, hogy ne azzal foglalkozzunk, hogy az öreg Joe és a demokraták elnöki/törvényhozási szinten feküdtek megint keresztbe a vasutas sztrájknak. Csak egy példa.
De akkor beszéljen helyettem Zizek: "There is a double paradox here. Western political correctness (“wokeness”) has displaced class struggle, producing a liberal elite that claims to protect threatened racial and sexual minorities in order to divert attention from its members’ own economic and political power. At the same time, this lie allows alt-right populists to present themselves as defenders of “real” people against corporate and “deep state” elites, even though they, too, occupy positions at the commanding heights of economic and political power."
Röviden: egykutya mind, de nem mi vagyunk, bocsi. Ez bizony a mainstream. Szerintünk a gender ideológia is csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy milyen is a nők valódi gazdasági helyzete, és amíg mindenki vitatkozik a közös wc-kről, nyugodtan lehet 3 állásban egyszülős anyaként 50 éves meghalni. Akciós a téma legjobb magyarnyelvű könyve.

több mint 2 éve
En ezt pont ellenkezoleg latom. Vagyis csak reszben.Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
undisputedly
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Oké, de ebből nem az derült ki, hogy mi a baja DeSantisnak a woke Disney-vel, hanem az, hogy mi a baja a Disney-vel, nevezetesen az, hogy protestálni mertek egy a - cég szerint - meleg ellenes törvénye ellen, így nekik ment egy adózási és önkormányzatisági kérdésben.The feud began in March 2022 when Disney openly criticized the governor for Florida’s Parent Rights in Education Act, or “Don’t Say Gay” law, after Disney’s workers protested against the new legislation.Szoszerint benne van a linkben amit betettem. Ha esetleg az angolt nem kedveled, google szerintem ezeket mar eleg jol forditja.Ebben a cikkben hol van szó arról, hogy a woke-sággal mi a baja DeSantisnak?Én utánaolvastam, hogy mi a Disney woke, de továbbra se értem a problémát. Amit kiszedtem aszerint az a baj, hogy gyerekek tudnak arról, hogy léteznek melegek, mert vannak meleg karakterek a Disney filmekben.Itt egy timeline a Disney vs DeSantis harcrol: time.com/6281591/disney-desantis-timeline-case/
Azt mondjuk még nem értettem meg, hogy ezzel mi a baj.
Jughead
Kozel nem arrol szol, hogy vannak homoszexualis karakterek a Disneyben. Az maximum a szelesebb "kulturharc" eleme. A Disney vs Desantis adok-kapok egy sokkal kezzelfoghatobb es szukebb kore ennek a tagabb kulturharcnak. Eleg gyakorlatiasan materializalodott ez a kis box meccs.
Az, hogy te ebben a szelesebb koru vitaban hol allnal, az a te dolgod. Sokan sok felet gondolnak errol, ha nem lenne ennyire heterogen a tema megitelese, nem lenne ekkora vita belole. Pont ezert megy a szelesebb harc, hogy kinek az ertekrendje es hogyan keruljon becsatornazasra a demokratikus intezmenyekbe es a tarsadalom tobbi reszebe.
undisputedly
Ez a bajom, hogy nem derül ki, hogy miért és egyáltalán hogyan küzd a woke Disney-vel. Fél, hogy a gyerekek, akik melegeket látnak melegek lesznek ettől, vagy hogy megutálják a melegeket?
Egyelőre, amit én látok az az, hogy küzd a Disney ellen adózási és önkormányzati kérdésekben, de az számomra nem derült ki, hogy a harcnak mi köze a Disney woke-ságához?
És igazából máshol sem láttam még megírva azt, hogy mi a konkrét baj és miben merül ki a Disney woke-ságának veszélyessége, ezért is írtam, hogy egyelőre nem értem a problémát.
Jughead
undisputedly
Amid pressure from his employees, then-Disney CEO Bob Chapek addressed the company’s stance on the matter, saying that Disney was “opposed to the bill from the outset” and did not initially make their stance public because the company felt it would “be more effective working behind the scenes.”
Conflict between DeSantis and Disney became tense, leading the Florida governor to ask state lawmakers to revoke Disney’s self-governing privileges on April 19, 2022.
undisputedly
De engem az érdekel, hogy mi a baja a Disney woke-ságával, az miben nyilvánul meg szerinte (meleg karakterek? fekete karakterek? vagy mi?), milyen veszélyeket lát ebben és hogy próbál meg ez ellen küzdeni.
Ezek érdekelnének, nem pedig egy adózási/önkormányzatisági vita, hiszen annak semmi köze a woke-sághoz, mert ettől még a Disney nem lesz kevésbé woke.
több mint 2 éve
Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak talalmanya. Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.ahhoz képest a Repuk akik nem tudnak másról se beszélni 😀
undisputedly
több mint 2 éve
The feud began in March 2022 when Disney openly criticized the governor for Florida’s Parent Rights in Education Act, or “Don’t Say Gay” law, after Disney’s workers protested against the new legislation.Szoszerint benne van a linkben amit betettem. Ha esetleg az angolt nem kedveled, google szerintem ezeket mar eleg jol forditja.Ebben a cikkben hol van szó arról, hogy a woke-sággal mi a baja DeSantisnak?Én utánaolvastam, hogy mi a Disney woke, de továbbra se értem a problémát. Amit kiszedtem aszerint az a baj, hogy gyerekek tudnak arról, hogy léteznek melegek, mert vannak meleg karakterek a Disney filmekben.Itt egy timeline a Disney vs DeSantis harcrol: time.com/6281591/disney-desantis-timeline-case/
Jughead
Kozel nem arrol szol, hogy vannak homoszexualis karakterek a Disneyben. Az maximum a szelesebb "kulturharc" eleme. A Disney vs Desantis adok-kapok egy sokkal kezzelfoghatobb es szukebb kore ennek a tagabb kulturharcnak. Eleg gyakorlatiasan materializalodott ez a kis box meccs.
Az, hogy te ebben a szelesebb koru vitaban hol allnal, az a te dolgod. Sokan sok felet gondolnak errol, ha nem lenne ennyire heterogen a tema megitelese, nem lenne ekkora vita belole. Pont ezert megy a szelesebb harc, hogy kinek az ertekrendje es hogyan keruljon becsatornazasra a demokratikus intezmenyekbe es a tarsadalom tobbi reszebe.
undisputedly
Ez a bajom, hogy nem derül ki, hogy miért és egyáltalán hogyan küzd a woke Disney-vel. Fél, hogy a gyerekek, akik melegeket látnak melegek lesznek ettől, vagy hogy megutálják a melegeket?
Egyelőre, amit én látok az az, hogy küzd a Disney ellen adózási és önkormányzati kérdésekben, de az számomra nem derült ki, hogy a harcnak mi köze a Disney woke-ságához?
És igazából máshol sem láttam még megírva azt, hogy mi a konkrét baj és miben merül ki a Disney woke-ságának veszélyessége, ezért is írtam, hogy egyelőre nem értem a problémát.
Jughead
undisputedly
Amid pressure from his employees, then-Disney CEO Bob Chapek addressed the company’s stance on the matter, saying that Disney was “opposed to the bill from the outset” and did not initially make their stance public because the company felt it would “be more effective working behind the scenes.”
Conflict between DeSantis and Disney became tense, leading the Florida governor to ask state lawmakers to revoke Disney’s self-governing privileges on April 19, 2022.
Es akkor tegyuk hozza, hogy ez az egesz, kizarolag a nemi/faji/egyeb identitas menten valo politizalas a modern demokratak "talalmanya". Semmi masrol nem szolt az elmult 5-10 evuk. Valoban szomoru.az utóbbi időbeli hülyeségei és az hogy folyamatosan identitáspolitikát tol sztem folyamatosan csökkenti a saját esélyeitNegritis, a vajdaHáát, tudja a fene, én nem vagyok ennyire optimista. Persze nekem a hideg futkos a hátamon, hogy egy politikus azzal tud a pártján belül népszerű lenni, hogy idióta identitásharcba kezd a Disney-vel, meg matek könyveket tiltat be. Hol vannak azok az idők amikor munkahely teremtéssel, egészségügyi rendszerrel, oktatáspolitikával, adórendszeri változtatásokkal, szakszervezetek erősítésével, vagy éppen a családok, gyermeknevelés, kultúrális értékek képviseletével stb. lehetett párton belül népszerűséget szerezni? Ugyanakkor azt látom, hogy b*zdmeg ma tényleg könyveket érdemes betiltatni meg ökör boxmeccset vívni egy céggel mondvacsinált ügyek mentén, hogy népszerű lehessen egy politikus. Elképesztő, hogy mit művel a social media és az ott tolt identitáspolitika az emberi józan ésszel és értékekkel. 😕
peterk2005 udvari bolond
Szerkesztette: undisputedly
több mint 2 éve
az utóbbi időbeli hülyeségei és az hogy folyamatosan identitáspolitikát tol sztem folyamatosan csökkenti a saját esélyeitNegritis, a vajdaHáát, tudja a fene, én nem vagyok ennyire optimista. Persze nekem a hideg futkos a hátamon, hogy egy politikus azzal tud a pártján belül népszerű lenni, hogy idióta identitásharcba kezd a Disney-vel, meg matek könyveket tiltat be. Hol vannak azok az idők amikor munkahely teremtéssel, egészségügyi rendszerrel, oktatáspolitikával, adórendszeri változtatásokkal, szakszervezetek erősítésével, vagy éppen a családok, gyermeknevelés, kultúrális értékek képviseletével stb. lehetett párton belül népszerűséget szerezni? Ugyanakkor azt látom, hogy b*zdmeg ma tényleg könyveket érdemes betiltatni meg ökör boxmeccset vívni egy céggel mondvacsinált ügyek mentén, hogy népszerű lehessen egy politikus. Elképesztő, hogy mit művel a social media és az ott tolt identitáspolitika az emberi józan ésszel és értékekkel. 😕

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Ekk ezt nem lehet leírni, a sorok között van, a betűk között - s mikor a nemteljesen megbízható nemmagunkfajták feljegyzik majd valami fasisztoid elhajlásnak - ijenkor csak összenézünk, hogy tuggyuk, pislogunk lassan. Igen barátom, már az is nehéz volt mikor cipőpasztával maszkolt színészeket behoztak, asztmán asse lehet. Csak szorítod összébb az ajkaid, nehogy kibukjon az a veszett, mer hát fejbe is lehetne őket rúgdosni, mer megállíthatatlan, vazz a fekete színészek, tele szennyezték a tévét is, mindehunnan folyik - és akkor basszameg kitalálták ezta homonemi faszombassza, hogy a picsába csináljam, hát hogyan, ha elmék egy páriba, oszt ránézésre kimondja meg kinek mi van az alsóneműjébe kihova rakja, rakatja. Iszonyatosan flusztlaló ezz, lómaiak! Azeccerű krisztiánok, a magunkfajták, hát egyből tunnunk kéne, szívünk szeretetének teljes erejével, hát nem tudjuk, hogy ki van béjegezve, basszameg, porosodhat a kámzsa a palláson, de mikor ritkulnak, azt gyöhetne, végre gyöhetne, a megrúgdosás, hát vazz most nyúkájjak a gatyájukbabugyijukba, honnat a faszombó tuggyam majd ha remek alkalom lesz, kiket kell irgalmasan kiirtanom?Elolvastam megint, hol van benne az, hogy DeSantis szerint mitől és miért kell megvédeni a woke Disney-től a világot? Idézd be kérlek, mert tényleg nem találom, lehet felületesen olvasok, vagy szarul hozza be nekem az oldalt a safari, nem értem, mi lehet a probléma.Szoszerint benne van a linkben amit betettem. Ha esetleg az angolt nem kedveled, google szerintem ezeket mar eleg jol forditja.Ebben a cikkben hol van szó arról, hogy a woke-sággal mi a baja DeSantisnak?Én utánaolvastam, hogy mi a Disney woke, de továbbra se értem a problémát. Amit kiszedtem aszerint az a baj, hogy gyerekek tudnak arról, hogy léteznek melegek, mert vannak meleg karakterek a Disney filmekben.Itt egy timeline a Disney vs DeSantis harcrol: time.com/6281591/disney-desantis-timeline-case/
Jughead
undisputedly
Jughead
undisputedly
Jughead
Otthon a 4falközt mindenki aszcsinal ami akar, én jézus mögött bujkálok, áldozati bárány leszek, csak jelöld meg az ellemségim és én úgydeúúúgy megkönyörülök rajtuk
bazmegbazmeg hadd legyekmá irgalmatan, léccilécci

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Semmi tulgondolas. A koldusnak adott tizest ha a netto fizetesedbol adod akkor adomanyoztal. Ha az adodbol adod akkor csak az allam helyett eldontotted hogy nem tanarfizetesre/ eu-re, parkepitesre, szemetszallitasra adod hanem a koldusnak.Pedig sztem ez ennyiről szól, a többi túlgondolás.Ne haragudj de ez egy ....A lényeg, hogy jó helyre menjen a pénz. A világ egyensúlyának karbantartása mikroméretekben, akinek van, ad annak, akinek nincs.Minden gazdag adakozik nevtelenul vagy nyilvanosan ami mindegy is. Viszont 99%-ban adocsokkentes gyanant.Nem akarom megzavarni senki gondolatmenetét, de Lőrincnek már van alapítványa: www.meszarosalapitvany.hu/ez igy nem igaz tudomasom szerint. ha jol emlekszem pl Lolo anno rengeteg milliot pakolt be egy beteg kisgyerek ugyebe, hogy amerikaban megkapja azt a kezelest, aminek koszonhetoen eletben maradhat. csak ugye epp a penze atpolitizaltsaga miatt Loloek kikotik, hogy veletlenul sem kerulhet ki a neve nyilvanossagba, hogy adakozott.Inkább az a szomorú, hogy hiába tehetnék meg, egyik oligarcha sem emelkedik felül a rendszeren és kezd bele adományozásba vagy valami közjóléti ügybe. Mindegyik a saját érdekét nézi csak és addig lapátolja ki a közpénzt ameddig bele nem döglik és közben nyílván erkölcsileg is mindenhol visszaigazolja magát.nem kell ezen meglepodni. o volt az, aki a mai napig elhiszi, hogy Dosa Laszlo van a kepen mikozben ezerfelekepenn tenyekkel be lett bizonyitva h nem. o sem tortenesz mar hanem hivo. azt mondja, amiben hinnie kell.Az ilyeneket nem akarják meglepetésszerűen bedobni a Wagner és az ukrán csapatok közé?Schmidt ha jól tudom végzettségét tekintve történész ugye?
index.hu/belfold/2023/05/22/schmidt-maria-ukrajnai-haboru-interju-bayer-show/
Matthew99
Hogy a fenébe süllyedhet le ennyire mélyre egy ember, aki elvileg ezt tanulta? Nem is politikus, hogy köpnie kellene a hülyeséget, ő simán megengedhetné magának, hogy nem megy léc alá. És mégis.
peterk2005 udvari bolond
csebi
Az, hogy a magyar társadalom alja és közepe fekália már régóta látszik, a teteje sosem volt más, de náluk legalább az egzisztenciális kötöttségek nincsenek annyira jelen, ami miatt feltétlen szarházinak kéne lenni. Nyilván értem én, nem elég az 1,10,100,1000 milliárd sem, ha fel kell vágni a másik előtt, de azért véletlenül lehetne pár kivétel is. Schmidt-nek bőven meglett volna a szabadsága, hogy azt csináljon és mondjon amit akar élete végéig, de inkább ő is a könnyebb utat választva recycle nazi vonatra vált jegyet.
FLZOLI
raadasul abban sem vagyok biztos, hogy ha letrehozna egy alapitvanyt, es komolyan tamogatna vmi ugyet akkor nem kapna ugyanugy az ivet, hogy igy konnyu, a mi penzunkbol. ez igy neki foleg ha nyilvanosan felvallalja egy lose-lose szitu.
csebi
nagylaza, főpohárnok
no
Dzsokijuing
Te is rendelkezhetsz peldaul egy kis szazalekkal az adodnak es te dontod el ki kapja. Ok ugyanezt csinaljak. Persze maskeppen, de akkor is es persze nagyobb szamokkal.
Csak ok jol hangzo dolgokat csinalnak belole ( uj korhazszarny, konyvtar..barmi ). A te adodbol vegulis csak az iskolak-korhazak-rendorseg--................. van fizetve.
amig a Musk felek az ugyvezetoi minimalbert veszi fel mert osszesegeben igy kevesebb adot fizet az adott ceggel, majd ebbol az adonak egy reszebol az altala felkarolt ugyet tamogatja egy alapitvanyon keresztul akkor ne kelljen mar megtapsolnom. Persze orulhetunk hogy legalabb valamennyit adoznak.
Ettol nem vagyok ellene amit tamogatnak de hogy a vilag egynsulyat javitanak az....
no
Teljesen közömbös, hogy ki, milyen motivációval, hátsó szándékkal, őszintén, stb. ad 100 milliót adományként vagy egy tízest a Blahán a koldusnak, csak ADJON.
Dzsokijuing
több mint 2 éve
Elolvastam megint, hol van benne az, hogy DeSantis szerint mitől és miért kell megvédeni a woke Disney-től a világot? Idézd be kérlek, mert tényleg nem találom, lehet felületesen olvasok, vagy szarul hozza be nekem az oldalt a safari, nem értem, mi lehet a probléma.Szoszerint benne van a linkben amit betettem. Ha esetleg az angolt nem kedveled, google szerintem ezeket mar eleg jol forditja.Ebben a cikkben hol van szó arról, hogy a woke-sággal mi a baja DeSantisnak?Én utánaolvastam, hogy mi a Disney woke, de továbbra se értem a problémát. Amit kiszedtem aszerint az a baj, hogy gyerekek tudnak arról, hogy léteznek melegek, mert vannak meleg karakterek a Disney filmekben.Itt egy timeline a Disney vs DeSantis harcrol: time.com/6281591/disney-desantis-timeline-case/
Jughead
undisputedly
Jughead
undisputedly