NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 839 — Colts Fan
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 342 — The only discipline that lasts, is self discipline
Valószínűleg az egyszerűbb eszközöket, mint a 40 éves harckocsikat, vagy lövészpáncélosokat, Grad-okát, Ural-okát könnyebb lesz pótolni, bár elég nagy számban estek ki.
Nem is biztos, hogy egy az egyben kell őket pótolni, hanem egy modernebbel, de az állományból hiányozni fognak.Sinisa
Az orosz hadsereg modernizáltsága nagyjából ott van, ahol az EU / NATO modernizáltsága is van. Rengeteget költöttek az elmúlt 12-14 évben a modernizálásra. Meg is felezték a hadsereg méretét miatta, mert a korábbi méretben modernizálhatatlan volt, nem bírták volna anyagilag. (Inkább harmadolás volt az egyelőre, mert a tartalékos modernizálás még most jön/jött volna.)

Szóval nincsenek ott már 40 éves öreg technikák. Legalábbis nem több, mint a NATO-ban. Éppen ez az, hogy már nem filléres 40 éves technikák esnek ki, hanem drága modernek.

Persze, sok pénz puffog el a háborúban, de az nagyrészt már elköltött pénz. Azok a cuccok már le vannak gyártva, ki vannak termelve, el vannak raktározva, csak kikerülnek a leltárból, csökken az Orosz Hadsereg eszközállományának értéke, de ez nem jelenti azt, hogy ezekre elfogy a pénz vagy ezek elfogynak egy olyan országban, amelyik vasat, acélt, energiahordozókat exportál. Pláne, hogy az oroszok a fegyvereket nem veszik, hanem maguk gyártják saját alapanyagokból saját technikával saját gyárakban és gyártani is fogják, így legfeljebb Aljosa acélgyáros oligarcha vagy Fjodor fegyvergyártó oligarcha vagy Borisz búzatermelő oligarcha állam felé keletkező kintlévőségei nem kerülnek egy ideig rendezésre. Ahogy sutianap írta, hadikommunizmus, magyarul az állam belenyúl a piacba ellentmondást nem tűrően. Aztán ha vége a háborúnak, akkor majd szépen visszarendeződik minden, és az oligarchák még gazdagabbak, az egyszerű orosz emberek még csóróbbak lesznek. A kapitalizmus ellen alapvetően senki nem háborúzik.Sobri Jóska
A szovjet birodalom abba bukott bele, hogy nem bírta a hidegháborús gazdasági versenyt. Pedig az Putyinnál is jobban képes volt kivéreztetni a lakosságot. És az a rendszer még egy kétpólusú világban létrehozott rendszer volt, saját belső gazdasági szabályokkal és mechanizmusokkal. Azaz nem kellett összemérni a kettő rendszert, nem volt konvertibilitás, nem voltak piaci árfolyamok. Így az árfolyam el sem szállhatott például, a búza árát is egy papírra vetett szám jelentett, amit a Kremlben találtak ki, nem a világpiac határozta meg. És így se bírta gazdaságilag a versenyt.

Az orosz gazdaság Spanyolországével összemérhető erejű, és többé nincs hermetikusan elzárva. Nem is tudja magát elzárni már. Jól írod, a kapitalista világ része lett, és az ellen Putyin sem tud háborúzni. Van árfolyam, mindent a kapitalizmus mérő eszközeivel kell megmérniük, és minden pillanatban meg is vannak mérve. Ki lehet facsarni Szerjózsát, de egy spanyol méretű gazdaságból - ekkora kb. az orosz gazdasági erő - Putyin sem tud többet kifacsarni, mint amennyi egy spanyol méretű gazdaságban benne van. És abban nincs benne annyi, hogy olyan sok frontos szuperhatalmi ambíciókat finanszírozzon, amire Putyin törekszik. Ukrajna éppen ezt mutatja napnál is világosabban meg. Azt, hogy az egyetlen, ami miatt még bárki egyáltalán tárgyal velük és nem a sarokba térdelteti őket ha rendetlenkednek, az a piros gomb. Semmi más. Mondjuk kérdés, hogy meg kell-e egyáltalán mutatni, mert aki nézett az eddig is világosan tisztában volt vele, ha meg Putyin nem akar nézni, akkor látni se fog.

Szóval, minél tovább erőlteti Putyin ezt a dolgot, annál inkább az lesz, hogy nem csak a katonai potenciálját nem tudja majd finanszírozni, hanem az is, hogy a majdani újraépítésre se lesz pénze, és azt sem ők, hanem majd külföldi multik csinálják orosz oligarchák helyett. Legfeljebb azt választhatja majd meg, hogy kínaiaké legyen, vagy a nyugaté. De orosz egyik esetben sem lesz.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 342 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nabmeg. Ebben a topicban is 4 postot kell már skippelnem, hogy tovább olvassak....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 849 — The Mathematician
látom nem elég hogy valaki a szavát nem tudja tartani
a szarkazmust sem érti
és továbbra sem tudja hogyan kell a fórumot használni

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Kremlin urges calm, says Russian soldiers who get their tanks stuck in ditches are perfectly capable of operating a nuclear power plant
sutianap
from russian sources, or?
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Kremlin urges calm, says Russian soldiers who get their tanks stuck in ditches are perfectly capable of operating a nuclear power plant
sutianap
and?
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
1. Egy államnak sose fogy el a pénze, annyit "teremt magának" a saját jegybankja által amennyit akar, és az országhatárokon belül ezáltal az létezni is fog, ha a konvertibilitása sérül is. Meg ha kifelé szart se ér ezzel.

Sobri Jóska
Ne haragudj, de végig se olvastam, mert már az első bekezdés akkora faszsag, amit már régen olvastam itt.

Csinálhatsz fasza listákat, miért baromság, amit írok, de kb egy egység sugarú Facebook komment szinten egyszerűsítesz le mindent, így értelmetlen lenne bármit válaszolnom erre.
roberto23
Az első bekezdés egy közgazdasági alapvetés, ami elég régóta működik.
Nem én találtam ki, kismillió helyen elolvashatod.
De nem haragszom, megértem ha valaki már az alapvetéseknél elakad, akkor annak az amúgy összetett, sokszor valóban nehezen kibogozható valóság értelmetlen, és nem fog tudni összetettebb kérdéseket megválaszolni, nem tud kizökkenni a saját világából, nem az ő hibája, így nem is várhatom tőle el.
Elnézést, nem tudtam, hogy ennyire más alapokról mondod, amit mondasz, és már egy közgazdasági alapvetés így kizökkent és a facebook-világban érzed magad tőle. Valóban ne is olvasd végig, nincs harag.
Sobri Jóska
te közgazdasági alapvetés, te rákkai kálmán nibusz díjas gondolkodó, há nem vót a nagyiéknak padlása?

Szerkesztette: sutianap

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Lehet, hogy a katona ugyan annyit fogyaszt háborúban is mint békében, de egy tank, egy repülő egy bármi nemű jármű már nem. Mert béke időben be van indítva heti egyszer most meg csúcsra van járatva 0-24.
És mivel hiába mondták, a mellékelt videók alapján messze nem sikerült kiiktatniuk teljesen az ukrán légvédelmet ezért nem elég a légierőnél a föld levegő rakétákat pótolni hanem bizony fogynak rendesen az infracsapdák is pl. Egy helikopter egy bevetés alatt olyan mennyiségű pénzt el tud puffogtatni, hogy az eszméletlen.
És akkor még nem is beszéltünk a ballisztikus rakétákról, amik nem teremnek valamelyik fán...
Jól hangzik, hogy lőszer meg ilyenek vannak raktáron, de azok pont azért vannak raktáron mert bármikor kelhetnek. Ha most ellövöldözik, azt folyamatosan pótolni kell, különben hiányozni fog.
Tarsi
Persze, sok pénz puffog el a háborúban, de az nagyrészt már elköltött pénz. Azok a cuccok már le vannak gyártva, ki vannak termelve, el vannak raktározva, csak kikerülnek a leltárból, csökken az Orosz Hadsereg eszközállományának értéke, de ez nem jelenti azt, hogy ezekre elfogy a pénz vagy ezek elfogynak egy olyan országban, amelyik vasat, acélt, energiahordozókat exportál. Pláne, hogy az oroszok a fegyvereket nem veszik, hanem maguk gyártják saját alapanyagokból saját technikával saját gyárakban és gyártani is fogják, így legfeljebb Aljosa acélgyáros oligarcha vagy Fjodor fegyvergyártó oligarcha vagy Borisz búzatermelő oligarcha állam felé keletkező kintlévőségei nem kerülnek egy ideig rendezésre.
Háború van, így jártak.
Ők se örülnek neki, de nem tudnak mit csinálni. Se a búzamezőiket, se a bányáikat, se az üzemeiket, se a dolgozóikat nem tudják kivinni az Orosz Állam területéről, így háborúban majd Putyin kitalálja mi lesz velük, mi a teendő, mit kell tegyenek.
Ahogy sutianap írta, hadikommunizmus, magyarul az állam belenyúl a piacba ellentmondást nem tűrően.
Aztán ha vége a háborúnak, akkor majd szépen visszarendeződik minden, és az oligarchák még gazdagabbak, az egyszerű orosz emberek még csóróbbak lesznek.
A kapitalizmus ellen alapvetően senki nem háborúzik.
Sobri Jóska
én arra leszek kíváncsi, amikor jönnek az első válaszreakciók a szankciókra...ld. pl. az amcsi nukleáris ipar lobbija. Űrkutatás, lelövik a Rozkozmoszt? Necces. Nagyjából a béketárgyalások vége felé átértékelődnek majd dolgok. Aki ma kizárja magát az orosz piacról, azt évtizedes távlatban teszi, sztem. A medve meg átirányítja majd pár év alatt nyugatról keletre az exportpiacát. Lenne- lett volna egy természetes - gazdasági együttműködés Európával. Ami tényleg természetes lenne. Elbasszák. Miért is?
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 652
több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 329
1. Egy államnak sose fogy el a pénze, annyit "teremt magának" a saját jegybankja által amennyit akar, és az országhatárokon belül ezáltal az létezni is fog, ha a konvertibilitása sérül is. Meg ha kifelé szart se ér ezzel.

Sobri Jóska
Ne haragudj, de végig se olvastam, mert már az első bekezdés akkora faszsag, amit már régen olvastam itt.

Csinálhatsz fasza listákat, miért baromság, amit írok, de kb egy egység sugarú Facebook komment szinten egyszerűsítesz le mindent, így értelmetlen lenne bármit válaszolnom erre.
roberto23
De nem haragszom, megértem ha valaki már az alapvetéseknél elakad, akkor annak az amúgy összetett, sokszor valóban nehezen kibogozható valóság értelmetlen, és nem fog tudni összetettebb kérdéseket megválaszolni, nem tud kizökkenni a saját világából, nem az ő hibája, így nem is várhatom tőle el.
Elnézést, nem tudtam, hogy ennyire más alapokról mondod, amit mondasz, és már egy közgazdasági alapvetés így kizökkent és a facebook-világban érzed magad tőle. Valóban ne is olvasd végig, nincs harag.
Sobri Jóska
Eljutottunk oda, hogy Sobri az MMT-t propagálja... Haladunk elvtárask! 😀
Aztán lassan megcáfoljuk itt azt is, hogy nem is kell a háborúhoz pénz, meg pénz sem kell, meg semennyi pénz nem kell igazából...
Oroszország miért halmozott fel akkora devizatartalékot, ha nem is kell pénz a háborúhoz? Ja? Mert hogy rubelt tud nyomtatni, az meg most momentán budipapír? Valami azt súgta nekik, hogy akkor mégis kell pénz hozzá, méghozzá a jobbik fajtából, ezért kurvára betáraztak. Amit betárazol, az meg fogy. Az orosz ipar is a globalizált kapitalista világ része. Ha valamiből hiány van a világon, abból oroszoknál is hiány van. Legyártani egy tankot vagy egy szu-35-öt meg nem 5 nap. Pont olyan, mint a a skoda oktávia. Gyártjuk mi, Putyin elvtárs, csak csipp hiány van, várjon 1-2 évet.
Az oroszok be fogják lassan darálni Ukrajnát, ez nem kérdés. Az a kérdés, hogy milyen áron. Mármint Putyinnak milyen áron. Aki hallgat mostanában kicsit szélesebb látószöggel értelmezett beszélgetéseket, az tudja, hogy Putyinak sem végtelenek a lehetőségei, akár a külső nyomást, akár a belsőt vesszük. És ezt ő is pontosan tudja. Pont ezért kurva veszélyes, mert ha nem úgy mennek a dolgok, akkor könnyen lehet, hogy a végén minden mindegy lesz neki.
Nincs racionálisan gondolkodó diktátor, csak kevés hatalomban töltött idő.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 664 — je suis poloska
kellemes péntek délutáni idill: benzinkút, két magát talán kigyúrtnak gondoló, vágósúlyban lévő kopasz úriember áll a BMW X5ös mellett /a kocsi hátsó ablakában turulos nagy-magyarország zászló + szlovák rendszám 😉/ hallom éppen arról beszélgetnek hogy mennyire beszari a viktor mert most kellene visszafoglalni kárpátalját
most komolyan az ilyenekbe kár a levegő, hogy lehet valaki ennyire sötét?
Cuchulain82
O van ennél súlyosabb is…
Minap hallottam hogy az ukranok egymast lövik és teszik fel twitterre hogy fokozzak a bajt.
Janek
Hallanád apámat. Én ma jeleztem neki, hogy szerintem mostantól mi nem beszélünk az ukrajnai helyzetről.
Mikey
lassan az az érzésem hogy én vagyok itt az egyetlen aki ugyanúgy vélekedik a politikáról és az ukrán helyzetről mint a szülei 😀
eaglesmcnabb
meg oltásról is nem?
vagy már keverem itt az embereket? 😀
briareos
Igen 😀.

Fun fact, de kb. ezen a 3 dolgon kívül minden másban másképpen gondolkodunk 😀

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Sinisa New England Patriots 3 143 — Gràcies Pep!
Valószínűleg az egyszerűbb eszközöket, mint a 40 éves harckocsikat, vagy lövészpáncélosokat, Grad-okát, Ural-okát könnyebb lesz pótolni, bár elég nagy számban estek ki.
Nem is biztos, hogy egy az egyben kell őket pótolni, hanem egy modernebbel, de az állományból hiányozni fognak.
Az újabb 6x6 Kama3-ak, de különösen a MRAP Typhoon-ok biztos jobban fájnak majd.
A Buk-okat és az elhagyott Paintsir-okat az embargók miatt nem is biztos, hogy az orosz ipar önerőből tudja pótolni.

Minden emberélet drága. Valószínűleg sajnos az elesettek jelentős része sorozott kiskatona.
DE a sorok között olvasva a VDV csapatok is brutális veszteségeket szenvedhettek, valószínűleg a harcedzett altiszti és tiszti állomány is.
A Spetnaz/GRU-Spetnaz is szerintem jelentős veszteségeket szenvedett.
Nem csak emberéletben, hanem morálban is.
A részleteket nyilván nem tudjuk és lehet, hogy soha nem is fogjuk megtudni.

A legnagyobb mégis a presztízs veszteség.
A professzionális orosz hadsereg image, amit Gúrziában és Szíriában építettek, azt beragadt az ukrán sárba...

Szerkesztette: Sinisa

TITO
JOHAN
Per Sempre Etern

This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 3 éve
rob3r7o Denver Broncos 4 739

Sobri Jóska

roberto23
Sobri Jóska
😀 ez nagyon kis cuki komment volt. Tetszett. 😊

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 083 — #NoStress
kellemes péntek délutáni idill: benzinkút, két magát talán kigyúrtnak gondoló, vágósúlyban lévő kopasz úriember áll a BMW X5ös mellett /a kocsi hátsó ablakában turulos nagy-magyarország zászló + szlovák rendszám 😉/ hallom éppen arról beszélgetnek hogy mennyire beszari a viktor mert most kellene visszafoglalni kárpátalját
Cuchulain82
Minap hallottam hogy az ukranok egymast lövik és teszik fel twitterre hogy fokozzak a bajt.
Janek
Hallanád apámat. Én ma jeleztem neki, hogy szerintem mostantól mi nem beszélünk az ukrajnai helyzetről.
Mikey
lassan az az érzésem hogy én vagyok itt az egyetlen aki ugyanúgy vélekedik a politikáról és az ukrán helyzetről mint a szülei 😀
eaglesmcnabb
meg oltásról is nem?
briareos
Ja, de fullra tolt genetikailag erős immunrendszerrel könnyű...

több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Cuchulain82
Janek
Mikey
eaglesmcnabb
meg oltásról is nem?

több mint 3 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 664 — je suis poloska
Cuchulain82
Janek
Mikey

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 633 — Apu ökölbeszorított keze
Fél órája egy ránézésre kb 4 éves kiscsaj düh rohamott kapott a Lidlben, és elkezdte szétsorozni az anyját, mert az nem hagyta, hogy a nagy kosárba pakoljon, hogy ne keveredjenek össze a cuccok.

Ezután az alábbi mondatot ordította bőgve a kiscsaj: "De én oda akarom pakolni, ez a menekülteké, ez pedig a jóké, ez a magyaroké"

Mondom Wow, ez a háború mindenkiből kihozza az állatot 😀
Hanni
Nem is csak az, de hogy magyarázod meg egy kisgyereknek, hogy mi megy?
Amikor kérdezi, hogy Magyarországon is lesz háború? arra még rámondom, hogy dehogy lesz, ne izgulj, de amikor azt kérdezi, hogy miért támadtak meg az oroszok az ukránokat, arra mit mondok? Hogy hát szívem, igazából azt Vlagyimir bácsin kívül senki nem tudja?
warr_b
Igazából tőled biztonságot vár nem egy szakszerű választ. 😀

több mint 3 éve
andree Arizona Cardinals 1 777
Horribilis összegeket emészt fel ez a háború, amit normál keretek között se birnanak finanszírozni a végtelenségig, így meg pláne nem.
roberto23
Sokan jönnek ezzel az "elfogy a pénz" dologgal, így nálad jegyzem meg, hogy ez faszság.

2. Hogy jelentkezik a háború relációjában az elfogyó pénz? Nem tudnak a tankok tankolni a benzinkúton, mert nincs pénz a parancsnoknál? Nem kapnak a katonák zsoldot? Ha elfogy a lövedék akkor kell venni újat a boltban? Ha sokat telefonálnak, akkor lefogy az egység a kártyáról, és nem lesz keret többet venni? Mire kell a sok pénz szerinted egy folyó háborúban, ahol van elég ember, eszköz, anyag?
3. Tény, egy elbaszott háború csődbe visz egy országot, de csak más államok viszonylatában, más országokhoz képest. (Legyszerűsítve) a belső piacokon nem tud csőd lenni, ha az állam államosít, beszabályoz, belenyúl a piac működésébe. A szocializmusban se volt sose csőd, (még Kubában, Észak-Koreában sincs), csak nem volt lófasz se a boltokban, de sok pénz se volt a lakosságnál, hogy a ki nem elégített fogyasztási szándék annyira odaverje őket.
4. Kinek kell és mit finanszíroznia egy (látszólag) értelmetlen pusztításban, amikor többezer tonna hadianyagot lehet ellőni mert már meg van, le van gyártva (és kurva jól fog valaki keresni a pótlásukon, ez bizonyos.)
5. Miért kéne bármit is a végtelenségig finanszírozni? Mondjuk bedarálják katonailag az ukránokat május végére. Az három hónap. Aztán békeszerződés, mindenki örül, hogy vége (kivéve az ukránok). Szerinted mit nem tudnak finanszírozni addig? A katonáik ugyanannyit esznek, mintha nem lenne háború, a fizetésük is annyi, a puskákból, tankokból van tartalék, és még sorolhatnám.
Persze bárkitől szívesen elolvasom a válaszokat, őszintén érdekel, hogy miért lenne egy hódító háború finanszírozhatatlan?
Sobri Jóska
Ez kb egy 100 fős kommunára lenne igaz nem egy 145 milliós országra.
Azért Oroszország is nehezen tud csak önmagában létezni. Erős a gyanúm a modern hadigépezet előállítása is igényel olyan dolgokat amiket most az oroszok importból szereznek, de ha meg is oldják házon belül, akkor is marad jó pár dolog amiben importra szorulnak. A fő importőrjük nyilván Kína(Németország és az USA előtt), de nehéz elképzelni, hogy örülnének, ha Putyin ráírná egy A4-es lapra, hogy 10000000 milliárd rubel és átküldené faxon mint fizetséget. Hiába darálják be az Ukránokat, a területet az ellenőrzésük alatt kell tartani, katonákat állomásoztatni, leverni a helyi felkeléseket, megvédeni a kormányt, stb. És mielőtt leírnád, igen a katonák Ukrajnában is ugyan annyit esznek, de ettől még egy távolban működő hadigépezetet fenntartása mindig hatalmas összeg. Asszem még a Koszovói békefenntartás költsége is több mint 10 milliárd euro volt. És akkor ott egy darabokra lőtt több tíz milliós ország amivel kezdeni kell valamit.

Persze ha abból indulsz ki, hogy Putyin Sztálin és majd 2022-ben éhen hal 30 millió orosz meg 20 millió ukrán, akkor igazad van. Lesz még egy Észak Korea, és Oroszországnak mint középhatalomnak vége. Esélyük se lesz 10 éven belül újraépíteni a hadsereget, ami a 2. Vh óta összesen nem veszített ennyi cuccot. Eszik a gabonát amiből tényleg jó sokat termelnek, közben meg bejelentik, hogy győztünk.
több mint 3 éve
no Baltimore Ravens 8 286
Az ellatas nem lehet problema a tamadott varosok ahol elakadnak 20 km-re vannak a hatartol. Az ukranok nem lonek at, a legnagyobb hiba lenne toluk. 20 km nem lehet problema, delen haladnak. Oda el tudjak vinni?
több mint 3 éve
Bellingcat investigator Christo Grozev says that #Russia has resources left for the war until Sunday, after which they will collapse.

Also next week, Russia is facing sanctions, the scale of which “we have not seen before”, and they will also affect Putin
Amadeus
ez a faszi nem kókler, ő a Bellingcat Oroszország-szakértője, írt egy leleplező cikket anno a Navalnij elleni merényletről is. bár ettől függetlenül ő is tévedhet, illetve kíváncsi vagyok, ezt konkrétan mire alapozza.
deyell
Nem kókler, de ez elég wishful thinking. Lehet Putyin pénzügyileg szarban van / lesz, de max felcsapja a Lenin összest, államosít mindent és folytatja ugyanúgy. Ennek a háborúnak nem lesz vége vasárnap sajnos.
vpi
akkor olvasdd el a hadikommunizmus című részeket, osszál, szorozzál és aztán tájékoztass mennyire lehet ezt bevezeti 2022ben
sutianap
Bizony, hadikommunizmus.
Ha háború van, és minden -alapanyag, technológia, hadiüzem, élelmiszerüzem, olajtorony, olajfinomító- ruszki kézen van, akkor egyszerűen nem tudnak csődbe menni rövidtávon. Ki mondja azt, hogy Putyin elvtárs, nem szállítom le a lőszert, mert tartozol még a múltkorival? Senki.
Lehet, hogy Vlagyivosztokban a köznép éhezni fog, de a katona biztos hogy nem.
Közgazdasági értelemben lehet hogy csőd, de országon belül senkit nem érdekel - amíg harci helyzet van.
vpi
azt is nézd hozzá hány felkelés volt, pls

Szerkesztette: sutianap

több mint 3 éve

Sobri Jóska

roberto23

több mint 3 éve
Lehet, hogy a katona ugyan annyit fogyaszt háborúban is mint békében, de egy tank, egy repülő egy bármi nemű jármű már nem. Mert béke időben be van indítva heti egyszer most meg csúcsra van járatva 0-24.
És mivel hiába mondták, a mellékelt videók alapján messze nem sikerült kiiktatniuk teljesen az ukrán légvédelmet ezért nem elég a légierőnél a föld levegő rakétákat pótolni hanem bizony fogynak rendesen az infracsapdák is pl. Egy helikopter egy bevetés alatt olyan mennyiségű pénzt el tud puffogtatni, hogy az eszméletlen.
És akkor még nem is beszéltünk a ballisztikus rakétákról, amik nem teremnek valamelyik fán...
Jól hangzik, hogy lőszer meg ilyenek vannak raktáron, de azok pont azért vannak raktáron mert bármikor kelhetnek. Ha most ellövöldözik, azt folyamatosan pótolni kell, különben hiányozni fog.
Tarsi
Persze, sok pénz puffog el a háborúban, de az nagyrészt már elköltött pénz. Azok a cuccok már le vannak gyártva, ki vannak termelve, el vannak raktározva, csak kikerülnek a leltárból, csökken az Orosz Hadsereg eszközállományának értéke, de ez nem jelenti azt, hogy ezekre elfogy a pénz vagy ezek elfogynak egy olyan országban, amelyik vasat, acélt, energiahordozókat exportál. Pláne, hogy az oroszok a fegyvereket nem veszik, hanem maguk gyártják saját alapanyagokból saját technikával saját gyárakban és gyártani is fogják, így legfeljebb Aljosa acélgyáros oligarcha vagy Fjodor fegyvergyártó oligarcha vagy Borisz búzatermelő oligarcha állam felé keletkező kintlévőségei nem kerülnek egy ideig rendezésre.
Háború van, így jártak.
Ők se örülnek neki, de nem tudnak mit csinálni. Se a búzamezőiket, se a bányáikat, se az üzemeiket, se a dolgozóikat nem tudják kivinni az Orosz Állam területéről, így háborúban majd Putyin kitalálja mi lesz velük, mi a teendő, mit kell tegyenek.
Ahogy sutianap írta, hadikommunizmus, magyarul az állam belenyúl a piacba ellentmondást nem tűrően.
Aztán ha vége a háborúnak, akkor majd szépen visszarendeződik minden, és az oligarchák még gazdagabbak, az egyszerű orosz emberek még csóróbbak lesznek.
A kapitalizmus ellen alapvetően senki nem háborúzik.

több mint 3 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 839 — Colts Fan
több mint 3 éve
rob3r7o Denver Broncos 4 739
Horribilis összegeket emészt fel ez a háború, amit normál keretek között se birnanak finanszírozni a végtelenségig, így meg pláne nem.
roberto23
Sokan jönnek ezzel az "elfogy a pénz" dologgal, így nálad jegyzem meg, hogy ez faszság.

2. Hogy jelentkezik a háború relációjában az elfogyó pénz? Nem tudnak a tankok tankolni a benzinkúton, mert nincs pénz a parancsnoknál? Nem kapnak a katonák zsoldot? Ha elfogy a lövedék akkor kell venni újat a boltban? Ha sokat telefonálnak, akkor lefogy az egység a kártyáról, és nem lesz keret többet venni? Mire kell a sok pénz szerinted egy folyó háborúban, ahol van elég ember, eszköz, anyag?
3. Tény, egy elbaszott háború csődbe visz egy országot, de csak más államok viszonylatában, más országokhoz képest. (Legyszerűsítve) a belső piacokon nem tud csőd lenni, ha az állam államosít, beszabályoz, belenyúl a piac működésébe. A szocializmusban se volt sose csőd, (még Kubában, Észak-Koreában sincs), csak nem volt lófasz se a boltokban, de sok pénz se volt a lakosságnál, hogy a ki nem elégített fogyasztási szándék annyira odaverje őket.
4. Kinek kell és mit finanszíroznia egy (látszólag) értelmetlen pusztításban, amikor többezer tonna hadianyagot lehet ellőni mert már meg van, le van gyártva (és kurva jól fog valaki keresni a pótlásukon, ez bizonyos.)
5. Miért kéne bármit is a végtelenségig finanszírozni? Mondjuk bedarálják katonailag az ukránokat május végére. Az három hónap. Aztán békeszerződés, mindenki örül, hogy vége (kivéve az ukránok). Szerinted mit nem tudnak finanszírozni addig? A katonáik ugyanannyit esznek, mintha nem lenne háború, a fizetésük is annyi, a puskákból, tankokból van tartalék, és még sorolhatnám.
Persze bárkitől szívesen elolvasom a válaszokat, őszintén érdekel, hogy miért lenne egy hódító háború finanszírozhatatlan?
Sobri Jóska

„History is a set of lies agreed upon.”