USA és a világ
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
444.hu/2022/02/08/kina-mozgolodik-a-nepali-hatarnalNepalt a NATO-ba!!!
empty taxi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
Semmi kulonoset. Csak ez az egyik legszebb modja Pittsburghbe erkezesnek. Aztan latni lehet a Steelers stadiont es vegul a Pirates Pnc parkot.Tegnap Pittsburgh belvarosaba erkezesrol, az alaguton at csinaltam egy felvetelt. Jo szorakozast.Végignéztem, és nem jövök rá, hogy mit is kéne látnom. Hogy ott is rozsdás a vasúti felüljáró? Vagy hogy az autók átlagos műszaki állapota jobb? Vagy, hogy ott sem tartja be mindenki a kresz szabályokat? 😊
gabor25
Bocs, valószínűleg ma lassú a felfogásom. (Az aláfestő zene kellemes. 😊 )
peterk2005
UI: A sracoknak csinaltam ezt a Pit csapat forumra. De gondoltam, mashol is megosztom, ha valakit erdekel. 😀 Mert aki idelatogat egyszer, az valoszinuleg igy erkezne meg a repterrol. 😀
Szerkesztette: gabor25
Tegnap Pittsburgh belvarosaba erkezesrol, az alaguton at csinaltam egy felvetelt. Jo szorakozast.Végignéztem, és nem jövök rá, hogy mit is kéne látnom. Hogy ott is rozsdás a vasúti felüljáró? Vagy hogy az autók átlagos műszaki állapota jobb? Vagy, hogy ott sem tartja be mindenki a kresz szabályokat? 😊
gabor25
Bocs, valószínűleg ma lassú a felfogásom. (Az aláfestő zene kellemes. 😊 )
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
youtu.be/0aB42RzRgPY
Szerkesztette: gabor25
Azèrt ez kemèny, Bidennek mehet nobel bèkedíj..
youtu.be/tu5Mft3WU14
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Annak híre ment volna.Gondolom egy patak / csermelyremélhetően igen. mert ha a talaj mozgott, akkor az lett volna a csoda, ha nem dől össze - bár akkor nem infrastrukturális probléma lenne.
no de mi az a törésvonal a völgy alján?peterk2005
slowmotion
slowmotion
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Gondolom egy patak / csermelyremélhetően igen. mert ha a talaj mozgott, akkor az lett volna a csoda, ha nem dől össze - bár akkor nem infrastrukturális probléma lenne.
peterk2005Azt hiszem az USA-ra tényleg ráférne az infrastruktúra fejlesztésno de mi az a törésvonal a völgy alján?
Flying #Sky4 today covering the collapsed bridge. It was a like scene from a movie. It truly is a miracle there was only minor injuries from this. #Pittsburgh #wtae pic.twitter.com/hCaiGBIyh0
— Ruben A Campos (@Chopper11Pilot) January 29, 2022
Klaci79
slowmotion
Azt hiszem az USA-ra tényleg ráférne az infrastruktúra fejlesztésno de mi az a törésvonal a völgy alján?
Flying #Sky4 today covering the collapsed bridge. It was a like scene from a movie. It truly is a miracle there was only minor injuries from this. #Pittsburgh #wtae pic.twitter.com/hCaiGBIyh0
Klaci79
slowmotion
Azt hiszem az USA-ra tényleg ráférne az infrastruktúra fejlesztésno de mi az a törésvonal a völgy alján?
Klaci79
444.hu/2022/01/28/a-pentagon-szerint-putyin-akkora-haderot-vonultatott-fel-hogy-egesz-ukrajnat-le-tudna-rohanniAz már combos h vert is szállítanak szvsz. Meg h Dagesztánbol atiranyitottak a megszálló erőként használható vmien rendőrséget.
Vrij6
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
www.valaszonline.hu/2022/01/27/ukrajna-oroszorszag-haboru-racz-andras-podcast-hetivalasz108/
Arról nem is beszélve, hogy a gázt elzárni nem egy egyszerű dolog Gyakorlatilag lehetetlen, mert ha már elkezdték kitermelni az folyamatosan jönni fog és valahol tárolni kell.Ráadásul oroszoknak elég elzárni a gázt, aztán a fél nyugat meg vacogni fog.azért a gáz szerintem top 5 exporttermék között van a ruszkiknál, persze elzárhatják, de akkor a pénzt hogy kapják meg érte?az ukránoknak persze hogy le tudják kapcsolni, de dojcsland felé nehezebben fogják
Ahogy más is írta, mindent amit kell be tudnak szerezni Indiától, Kínától meg kb. bárki mástól.
Solymi
slowmotion
Ráadásul ha csökkentenék a minimálisra a mennyiséget és valamilyen csoda folytán tudnának vele kezdeni valamit az oroszok, akkor az Európát pont az orosz gáz nélküli világ felé taszítaná, amivel középtávon már nem járnának annyira jól, sőt...
Ráadásul oroszoknak elég elzárni a gázt, aztán a fél nyugat meg vacogni fog.azért a gáz szerintem top 5 exporttermék között van a ruszkiknál, persze elzárhatják, de akkor a pénzt hogy kapják meg érte?az ukránoknak persze hogy le tudják kapcsolni, de dojcsland felé nehezebben fogják
Ahogy más is írta, mindent amit kell be tudnak szerezni Indiától, Kínától meg kb. bárki mástól.
Solymi
Szerkesztette: slowmotion
ez jól indul.
cepa.org/the-evolution-of-russian-hybrid-warfare-ukraine/Szép összefoglaló, hogy mi volt eddig. Semmi arról, hogy mi lehet ezután.
sutianap
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
Maximum az oroszok meg nyomtatnak kp-t meg átállnak jegyrendszerre a belső használat során.Ah, ez így konkretizálva már érdekesebb szcenárió.nem értetted: konkrétan a pénz. Oroszország ugyanúgy a Giro elszámoló rendszert használja és ugyanazon az interneten kommunikál. Próbálkoztak mindkét rendszerre sajáttal, de egyik sincs használható állapotban. Jelenleg a Nyugat és USA ezt lengette be.És mi az a lényegi, amit nem tudnak megvenni?PénzNagyon remélem hogy mindez csak elméleti fejtegetés marad 😊Szerintem meg hajlamos a világ valódi súlyánál jobban túlbecsülni az oroszokat, és úgy beszélni velük, mintha 1) még mindig USSR lenne 2) felnagyítva a világgazdasági szerepüket 3) úgy kezelni őket, mintha tényleg érdekük lenne egy háborúNem tudom, a kínaiak????Az oroszoknak van sok tankja meg fegyvere, de igen-igen rövid ideig tudnának kitartani egy frontális háborúban.Hát, Bonaparte meg Adolf is valahogy így gondolta...
Gyurma Pappa
Kicsit módosítva a viccet: az emberek azt hiszik, hogy az oroszok viccelnek. De az oroszok sohasem viccelnek...
warr_b
És ki akarja megtámadni az oroszokat jelenleg?
Az orosz gazdaság egy elhúzódó frontális háborút nem bírna ki. Teljesen más korszakról beszélünk, csak csendben jegyzem meg, hogy sem Napeleonnak sem Hitlernek nem volt akkora ellátási lánc a hátában, mint most mondjuk a NATO-nak.
Gyurma Pappa
Félreérthető voltam, nyilván senki nem fogja megtámadni őket, ha valaki támad, akkor azok ők lesznek. Akkor viszont nem kell semennyire sem kitartaniuk egy frontális háborúban, mert nem lesz olyan.
Annyit akartam mondani, hogy továbbra is hajlamos mindenki lebecsülni/alábecsülni a ruszkikat (lásd első mondatod), pedig szerintem rohadtul nem kéne.
warr_b
Ha az oroszok megtámadják Ukrajnát, akkor viszont abból háború lesz, ebben biztos vagyok. De utána viszonylag gyorsan ki tudja véreztetni a nyugat az orosz gazdaságot, elég ha beváltják a fenyegetést, és levágják őket a pénzügyi rendszerekről.
Így értettem a frontális háborúban való kitartást. Nyilvánvaló, hogy az orosz hadsereg nagyobb, mint mondjuk az ukrán, és az is nyilvánvaló, hogy ha egy elmebeteg lenne az oroszcárelnök, akkor lenne mitől félni. Szerencsére Putyin nem elmebeteg.
Gyurma Pappa
Amúgy én nem gondolom, hogy különösebb problémájuk lenne, ha a "nyugat" bármitől elvágná őket. Mégis mi az ami nincs meg abban a kontinensnyi baszom nagy országban, amire szükségük van?
warr_b
Jan
OEC alapján:
The top imports of Russia are Cars ($11B), Packaged Medicaments ($10.2B), Vehicle Parts ($8.21B), Broadcasting Equipment ($6.75B), and Planes, Helicopters, and/or Spacecraft ($4.81B), importing mostly from China ($47.1B), Germany ($30B), Belarus ($13.4B), United States ($9.21B), and Italy ($8.79B).
Szóval nagyjából járművek 😀 Legrosszabb esetben beszerzi Kínától valami barterügylettel.
Én Putyin helyében azért nem forgolódnék álmatlanul emiatt.
warr_b
Tehát nem lesznek fizetések, mindenki kp-t akar stb stb
Gyurma Pappa
Viszont ennek szerintem nagyon sokan nem örülnének a nyugati oldalon sem, a biznisz az azért csak biznisz...
warr_b
A külsőt meg gondolom csak megoldják valahogy...nem hiába csatlakoztak rá a tenger alatti kábelvezetékekre, amik összekötik EU-t meg Amerikát...azt meg elvágják vagy megblokkolják.
Meg nem gondolom, hogy nem építettek ki valami külön vezetéket barátibb ország felé, amin keresztül intéznék a pénzügyeket.
Ah, ez így konkretizálva már érdekesebb szcenárió.nem értetted: konkrétan a pénz. Oroszország ugyanúgy a Giro elszámoló rendszert használja és ugyanazon az interneten kommunikál. Próbálkoztak mindkét rendszerre sajáttal, de egyik sincs használható állapotban. Jelenleg a Nyugat és USA ezt lengette be.És mi az a lényegi, amit nem tudnak megvenni?PénzNagyon remélem hogy mindez csak elméleti fejtegetés marad 😊Szerintem meg hajlamos a világ valódi súlyánál jobban túlbecsülni az oroszokat, és úgy beszélni velük, mintha 1) még mindig USSR lenne 2) felnagyítva a világgazdasági szerepüket 3) úgy kezelni őket, mintha tényleg érdekük lenne egy háborúNem tudom, a kínaiak????Az oroszoknak van sok tankja meg fegyvere, de igen-igen rövid ideig tudnának kitartani egy frontális háborúban.Hát, Bonaparte meg Adolf is valahogy így gondolta...
Gyurma Pappa
Kicsit módosítva a viccet: az emberek azt hiszik, hogy az oroszok viccelnek. De az oroszok sohasem viccelnek...
warr_b
És ki akarja megtámadni az oroszokat jelenleg?
Az orosz gazdaság egy elhúzódó frontális háborút nem bírna ki. Teljesen más korszakról beszélünk, csak csendben jegyzem meg, hogy sem Napeleonnak sem Hitlernek nem volt akkora ellátási lánc a hátában, mint most mondjuk a NATO-nak.
Gyurma Pappa
Félreérthető voltam, nyilván senki nem fogja megtámadni őket, ha valaki támad, akkor azok ők lesznek. Akkor viszont nem kell semennyire sem kitartaniuk egy frontális háborúban, mert nem lesz olyan.
Annyit akartam mondani, hogy továbbra is hajlamos mindenki lebecsülni/alábecsülni a ruszkikat (lásd első mondatod), pedig szerintem rohadtul nem kéne.
warr_b
Ha az oroszok megtámadják Ukrajnát, akkor viszont abból háború lesz, ebben biztos vagyok. De utána viszonylag gyorsan ki tudja véreztetni a nyugat az orosz gazdaságot, elég ha beváltják a fenyegetést, és levágják őket a pénzügyi rendszerekről.
Így értettem a frontális háborúban való kitartást. Nyilvánvaló, hogy az orosz hadsereg nagyobb, mint mondjuk az ukrán, és az is nyilvánvaló, hogy ha egy elmebeteg lenne az oroszcárelnök, akkor lenne mitől félni. Szerencsére Putyin nem elmebeteg.
Gyurma Pappa
Amúgy én nem gondolom, hogy különösebb problémájuk lenne, ha a "nyugat" bármitől elvágná őket. Mégis mi az ami nincs meg abban a kontinensnyi baszom nagy országban, amire szükségük van?
warr_b
Jan
OEC alapján:
The top imports of Russia are Cars ($11B), Packaged Medicaments ($10.2B), Vehicle Parts ($8.21B), Broadcasting Equipment ($6.75B), and Planes, Helicopters, and/or Spacecraft ($4.81B), importing mostly from China ($47.1B), Germany ($30B), Belarus ($13.4B), United States ($9.21B), and Italy ($8.79B).
Szóval nagyjából járművek 😀 Legrosszabb esetben beszerzi Kínától valami barterügylettel.
Én Putyin helyében azért nem forgolódnék álmatlanul emiatt.
warr_b
Tehát nem lesznek fizetések, mindenki kp-t akar stb stb
Gyurma Pappa
Viszont ennek szerintem nagyon sokan nem örülnének a nyugati oldalon sem, a biznisz az azért csak biznisz...
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta