USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
Kivancsi vagyok mi lesz a gyerekkel, szerintem normalis elete nem lesz mar. Azert hosnek se kell kikialtani.Minden bizonnyal. Az amcsi társadalmat nem fogja érdekelni az ítélet, az altright hőst fog benne látni, az ultrabal sorozatgyilkost. És ez be is skatulyázza úgy, hogy abból csak nagyon erős és kitartó, tudatos életvitellel tudna kimászni. Amire 17 éves kamaszként, még be sem ért személyiséggel valóban minimális esélye van sajnos, ha már eljutott addig, hogy gépkarabéllyal mászkál az utcán, és lövöldözik. Mindegy, hogy miért.
undisputedly
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
MC12
6 379
Érdekes nézőpont, egyébként szeretem is olvasni és tök igazad van abban, hogy itt jog szerint rendben volt a dolog, és az a politikai indíttatasú mocskolás amit kapott a srác sok szempontból kurvara nem oké. Mert a baj semmiféle fehér felsőbbrendűséggel vagy bármi ilyesmivel van ebben az esetben - sokkal mélyebb és összetettebb probléma ez, aminek mindkét oldal még a felszínét se kapirgálja.Ahogy mar irtam korabban, itt nem volt hianyos a tenyallas felderitese es a vad ala vont cselekmeny reszletei. Nem az volt, hogy mindenki erezte, valaki elkovetett egy buncselekmenyt, de ketseget kizaroan nem sikerult bizonyitani a vadhatosagnak es ezert kenytelenek voltak felmenteni.Mert olyan még nem volt, hogy az esküdtek rosszul döntöttek volna 😀 Nyilván neked tetszik az ítélet, de ahogy MC12 írta lejjebb, az nem normális, hogy 17 évesen önkényesen elmegy valahova rendet tenni és lelő 3 embert, majd szépen elsétál. (Mondjuk talán ezután talál valami csajt, aki hősnek látja és attól lenyugszik ez a szerencsétlen.)Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Sikerült addig csavarni, hogy csak ez lehetett az ítélet.
Szerintem egyébként jogilag ez a helyes ítélet. Csak hogy ez nem erről szól...
Mondjuk azt sem hiszem, hogy ezután minden jobbos hülye lődözni fog a tömegbe
Gyurma Pappa
Fontos, hogy nem volt a cselekmemy megtortentevel es annak reszleteivel kapcsolatban felderitetlen elem. Dronfelvetelek, par meterre allo szemtanuk, rendorok es telefonos videok stb. mind rendelkezesre alltak.
Nem a biro dontotte el, hogy bunos vagy sem, hanem a Kenosai polgarok kozul valasztaott eskudtszek, annak is random valasztott 12 tagja, 3-4 nap tanakodas utan (mind a 12!). Egyik vadpontban sem mondtak ki bunosnek.
A vad amugy nagyon-nagyon gyenge labakon allt az elejetol fogva.
A targyalason feltartak a cselekmemyt es a tenyallast.a mediaban olyan legbolkapott hulyesegek hangzittak el az elmult 1 evben, hogy az mar gyakorlatilag a partpolitikat is tullepve uszitas szintjet uti meg.
Ha felmentettek, akkor nem bunos, igy, hogy minden tenyallasi elem ott volt az eskudteknek, maximum erzelemtol elvakulva tekintheto “bunosnek”.
undisputedly
ender1112
Az eskudtszeknek rendelkezesere allt minden informacio. Tudtak ki volt Rittenhouse, mit keresett ott, hogyan jutott a varosba, lattak a mozgasat a cselekmeny elott, kozben, utan, lattak a tamadok mozgasat, az egyik meglott tamado meg vallomast is tett. Magat a cselekmenyt kellett megitelniuk. Jogos onvedelem volt vagy sem.
Minden vadpont alol felmentette a helyi lakosokbol allo eskudtszek. Nem donteskeptelen eskudtszek miatt, hanem mert mind az osszes ugy gondolta, hogy nem olt buncselekmeny.
Erdemes megnezni kik keveredtek osszetuzesbe. Egy onkentes igazsagoszto hajlamu tini, meg 3 szinten onkentes igazsagoszto balos szep kis bunlajstrommal.
Ebbol a felforordulasbol huztak a rovidebbet utobbiak. Az eskudtek szerint jogos onvedelem volt.
Felolem elitelheted a tinit, hogy mit keresett ott, miert nem tarsasozott/olvasott/pingpongozott inkabb. Te dolgod.
Engem annyira nem erdekel mit csinalt ott. Az se, hogy a 3 balos feher mit csinalt ott akik kozul ketto meghalt. (Mert a hiradasokkal ellentetben nem arrol volt szo, hogy a srac elkezdegt bekes tuntetokre vadaszni). Ha onkentes igazsagosztot akrnak jatszni egy olyan ember rendorok altalai derekon lovese miatt, aki kessel tamadt rajuk es a sajat baratnojet is bantalmazta, az is az o dolguk.
Birosagon eldolt, hogy az osszetuzesukbol eredo halalesetek onvedelem voltak. Ha valaki nezte a targyalast, ez eleg egyertelmu volt az elejetol fogva. A tiltott fegyverviseles vadjat nem is tudtak vegigvinni, mert volt egy bekezdes ami alapjan jogszeru volt az ar15 viselese.
Ha ez valakit szarul erint mentalisan, az se igen erdekel. Az ugy reszletei erdekesek voltak, a targyalas mar kevesbe, habar voltak meredek pillanatok.
Ettol fuggetlenul mindket oldal a zaszlajata tuzi majd az esetet es ezzel mozgositj a prtja orultjeit, holott a politikanak tavol kellene maradnia tole, most, a jovoben, meg igazabol az elmult 1 evben is azt kellett volna. A velemenyalkotok tulnyomo tobbsege azt sem tudja eszik vagy isszak az esetet, de “blm”, “szabad fegyverviseles” “feher felsobbrenduseg” stb vezenyszavak mar elokerultek.
undisputedly
Számomra maga a per, a per részletei az ami nagyjából lényegtelen. Ott jól beazonosítható törésvonalak vannak blm vs. Szabad fegyverviselés meg a többi.
De pont, hogy a srác motivációja a lényeg. Az egyetlen érdekes dolog az egész ügyben. Miért megy ki egy ar-15össel egy 17 éves gyerek igazságosztóst játszani? Mi járt a fejeben? És miért? Miből gondolta, hogy ez egy szükséges és jó ötlet? És miért nem volt senki - egy családtag, egy barát - mellette, aki lebasszon neki egyet, elvegye a fegyvert és elzavarja biosz leckét írni? És a társadalom miért nem ijed meg, hogy egyébként itt gyerekek járkálnak önkéntes igazsagosztóként gépfegyverrel az utcán? Mert ez kurva ijesztő kellene, hogy legyen. Én a magam részéről börtönbe biztosan nem raktam volna, de hogy évekre egy pszichiátriára zártam volna az biztos, mert egy normális társadalomba ilyen személyt egyszerűen nem engedhetsz vissza, hip-hop. Mert veszélyes.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2021/11/19/kamala-harris-ideiglenesen-atvette-az-elnoki-feladatokat-joe-biden-urologia-kolonoszkopiaHeh
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Ahogy mar irtam korabban, itt nem volt hianyos a tenyallas felderitese es a vad ala vont cselekmeny reszletei. Nem az volt, hogy mindenki erezte, valaki elkovetett egy buncselekmenyt, de ketseget kizaroan nem sikerult bizonyitani a vadhatosagnak es ezert kenytelenek voltak felmenteni.Mert olyan még nem volt, hogy az esküdtek rosszul döntöttek volna 😀 Nyilván neked tetszik az ítélet, de ahogy MC12 írta lejjebb, az nem normális, hogy 17 évesen önkényesen elmegy valahova rendet tenni és lelő 3 embert, majd szépen elsétál. (Mondjuk talán ezután talál valami csajt, aki hősnek látja és attól lenyugszik ez a szerencsétlen.)Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
Fontos, hogy nem volt a cselekmemy megtortentevel es annak reszleteivel kapcsolatban felderitetlen elem. Dronfelvetelek, par meterre allo szemtanuk, rendorok es telefonos videok stb. mind rendelkezesre alltak.
Nem a biro dontotte el, hogy bunos vagy sem, hanem a Kenosai polgarok kozul valasztaott eskudtszek, annak is random valasztott 12 tagja, 3-4 nap tanakodas utan (mind a 12!). Egyik vadpontban sem mondtak ki bunosnek.
A targyalason feltartak a cselekmemyt es a tenyallast.a mediaban olyan legbolkapott hulyesegek hangzittak el az elmult 1 evben, hogy az mar gyakorlatilag a partpolitikat is tullepve uszitas szintjet uti meg.
Ha felmentettek, akkor nem bunos, igy, hogy minden tenyallasi elem ott volt az eskudteknek, maximum erzelemtol elvakulva tekintheto “bunosnek”.
undisputedly
ender1112
Az eskudtszeknek rendelkezesere allt minden informacio. Tudtak ki volt Rittenhouse, mit keresett ott, hogyan jutott a varosba, lattak a mozgasat a cselekmeny elott, kozben, utan, lattak a tamadok mozgasat, az egyik meglott tamado meg vallomast is tett. Magat a cselekmenyt kellett megitelniuk. Jogos onvedelem volt vagy sem.
Minden vadpont alol felmentette a helyi lakosokbol allo eskudtszek. Nem donteskeptelen eskudtszek miatt, hanem mert mind az osszes ugy gondolta, hogy nem olt buncselekmeny.
Erdemes megnezni kik keveredtek osszetuzesbe. Egy onkentes igazsagoszto hajlamu tini, meg 3 szinten onkentes igazsagoszto balos szep kis bunlajstrommal.
Ebbol a felforordulasbol huztak a rovidebbet utobbiak. Az eskudtek szerint jogos onvedelem volt.
Felolem elitelheted a tinit, hogy mit keresett ott, miert nem tarsasozott/olvasott/pingpongozott inkabb. Te dolgod.
Engem annyira nem erdekel mit csinalt ott. Az se, hogy a 3 balos feher mit csinalt ott akik kozul ketto meghalt. (Mert a hiradasokkal ellentetben nem arrol volt szo, hogy a srac elkezdegt bekes tuntetokre vadaszni). Ha onkentes igazsagosztot akrnak jatszni egy olyan ember rendorok altalai derekon lovese miatt, aki kessel tamadt rajuk es a sajat baratnojet is bantalmazta, az is az o dolguk.
Birosagon eldolt, hogy az osszetuzesukbol eredo halalesetek onvedelem voltak. Ha valaki nezte a targyalast, ez eleg egyertelmu volt az elejetol fogva. A tiltott fegyverviseles vadjat nem is tudtak vegigvinni, mert volt egy bekezdes ami alapjan jogszeru volt az ar15 viselese.
Ha ez valakit szarul erint mentalisan, az se igen erdekel. Az ugy reszletei erdekesek voltak, a targyalas mar kevesbe, habar voltak meredek pillanatok.
Ettol fuggetlenul mindket oldal a zaszlajata tuzi majd az esetet es ezzel mozgositj a prtja orultjeit, holott a politikanak tavol kellene maradnia tole, most, a jovoben, meg igazabol az elmult 1 evben is azt kellett volna. A velemenyalkotok tulnyomo tobbsege azt sem tudja eszik vagy isszak az esetet, de “blm”, “szabad fegyverviseles” “feher felsobbrenduseg” stb vezenyszavak mar elokerultek.
több mint 3 éve
Mert olyan még nem volt, hogy az esküdtek rosszul döntöttek volna 😀 Nyilván neked tetszik az ítélet, de ahogy MC12 írta lejjebb, az nem normális, hogy 17 évesen önkényesen elmegy valahova rendet tenni és lelő 3 embert, majd szépen elsétál. (Mondjuk talán ezután talál valami csajt, aki hősnek látja és attól lenyugszik ez a szerencsétlen.)Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
undisputedly
több mint 3 éve
MC12
6 379
Nem olvastam olyan borzasztóan utána, csak a főbb cikkeket meg ilyesmi, de. Ott valami baj van, ahol egy 17 éves srác egy AR-15ös gépfegyverrel rohangál az utcán, hogy ő itten most rendet tesz, lelő 3 embert - akik szintén nem virágültetési szándékkal voltak az utcán, és fegyver volt náluk is - akikből kettő meghal és felmenti a nép minden vádpont alól (ilyenkor egészen kezdem érteni, mi is a baja sokaknak az esküdtszéki rendszerrel). Ez egyszerűen nem oké. Értem hogy jogilag oké, és nem is tudok, akarok a jogi résszel vitatkozni, de morálisan itt belül, valahogy nem tudom elfogadni ezt az ítéletet. Mit keresett az utcán egy gépfegyverrel 17 évesen? Nem olyan borzasztó régen voltam 17, de leginkább a lányok becserkészése, a kurva matek doga és a hova megyek tovább tanulni dolgok foglalkoztattak, az biztos eszembe se jutott, hogy kimenjek a település szélére ahol a kisebbség lakott és anyuék mondták, hogy oda nem szabad menni, főleg nem sötétedés után, fogjak egy fegyvert es kimenjek rendet tenni.Okay. Egyébként érdekes tárgyalás volt, nekem laikusnak is.Tiedre valaszoltam, mert igy mindenkiere is valaszolok. Tied volt az utolso.Őőő... Mást mondtam?Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
Fontos, hogy nem volt a cselekmemy megtirtentevel es annak reszleteivel felderitetlen reszlet. Dronfelvetelek, par meterre alloszemtanuk, rendorok es telefonos videok stb. mind rendelkezesre alltak.
Nem a biro dontotte el, hogy bunos vagy sem, hanem a Kenosai polgarok kozul valasztaott eskudtszek, annak is random valasztott 12 tagja, 3-4 nap tanakodas utan. Egyik vadoontban sem mondtak ki bunosnek.
Ha felmentettek, akkor nem bunos, igy, hogy minden tenyallasi elem ott volt az eskudteknek.
undisputedly
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
Egyszerűen baj, hogy neki 17 évesen egy ar-15ösel rohangászás jut eszébe, mint hétvégi program, nem a helyi krimóban sörözés Johnnal meg Stevevel. Értem, hogy blm, értem, hogy pc meg minden, de nem oké a reakció.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Kivancsi vagyok mi lesz a gyerekkel, szerintem normalis elete nem lesz mar. Azert hosnek se kell kikialtani.Mehet ölelgetni a Proud Boys házba a tagokat 😊
undisputedly
Vicc nélkül, azért ha valaki megöl 3 embert, annak azért alap hogy nem lesz normális élete...
Az baj hogy a ultrajobbos Twitter mob úgyis hősnek fogja kikiáltani...
több mint 3 éve
Meredek volt sok tekintetben szerintem. Ranyomta a belyeget a politika. Nagyon akart a vad es a vedelem is, a tenyallas nem volt ennyire bonyolult, mint a korites. Az Ar 15-os vadpontokrol is lehetett tudni egy eve, hogy bukni fognak.Okay. Egyébként érdekes tárgyalás volt, nekem laikusnak is.Tiedre valaszoltam, mert igy mindenkiere is valaszolok. Tied volt az utolso.Őőő... Mást mondtam?Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
Fontos, hogy nem volt a cselekmemy megtirtentevel es annak reszleteivel felderitetlen reszlet. Dronfelvetelek, par meterre alloszemtanuk, rendorok es telefonos videok stb. mind rendelkezesre alltak.
Nem a biro dontotte el, hogy bunos vagy sem, hanem a Kenosai polgarok kozul valasztaott eskudtszek, annak is random valasztott 12 tagja, 3-4 nap tanakodas utan. Egyik vadoontban sem mondtak ki bunosnek.
Ha felmentettek, akkor nem bunos, igy, hogy minden tenyallasi elem ott volt az eskudteknek.
undisputedly
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
Utolso nap amugy az msnbc-t eltiltottak a kozvetitestol, mert az egyik riporteruk targyalas utan kovetni probalta az eskudteket szallito buszt.
A media altal kozoltek meg koszonoviszonyban sincsenek a tenyallassal. 1 eve megy a feher felsobbrenduseg hivo rasszista gyerek narrativa.
Most is a reakciok 90%-a ugy kerul napvilagra, hogy az adott celeb semmit sem tud az esetrol.
Cory Bush demokrata kepviselo pedig amit az elmult par napban lemuvelt, megerne par cikket.
Biden mondjuk visszafogottam reagalt, habar a feherfelsobbrendus kampanyvideoja miatt lehet o is kap majd egy keresetet.
A szomoru az az, hogy a media tenyleg nem torodik mar a tenyekkel, egy evig toltak teljesen megalapozatlan sztorikat.
Kivancsi vagyok mi lesz a gyerekkel, szerintem normalis elete nem lesz mar. Azert hosnek se kell kikialtani.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 3 éve
Okay. Egyébként érdekes tárgyalás volt, nekem laikusnak is.Tiedre valaszoltam, mert igy mindenkiere is valaszolok. Tied volt az utolso.Őőő... Mást mondtam?Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
undisputedly
több mint 3 éve
Tiedre valaszoltam, mert igy mindenkiere is valaszolok. Tied volt az utolso.Őőő... Mást mondtam?Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Őőő... Mást mondtam?Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
undisputedly
több mint 3 éve
Nem tudom hanyan kovettetek innen a targyalast, en tobb napot vegighallgattam.Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
Gyurma Pappa
Szerkesztette: undisputedly
több mint 3 éve
Kampman
28 331
www.portfolio.hu/gazdasag/20211119/50-eves-rejtely-oldodhat-meg-elokerulhet-jimmy-hoffa-holtteste-511782Jó, hát III. Richárdot fél évezred után találták meg, ez nem hír.
👀
nagir
több mint 3 éve
Az áldozatok is fehérek voltak, ha jól tudom...1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
deyell
több mint 3 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20211119/50-eves-rejtely-oldodhat-meg-elokerulhet-jimmy-hoffa-holtteste-511782👀
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 3 éve
deyell
11 702
1Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
Sobri Jóska
18-ból egyébként.
choose life
több mint 3 éve
Rittenhouse felmentve minden vádpont alól.Hány fekete esküdt volt a 12-ből? Azt lehet tudni?
deyell
több mint 3 éve
Amennyiben erdekel valakit, fejlemenyek voltak Durham specialis ugyesz vizsgalataban.Volt ugye a Demokrata Part es Hillary megbizasabol Trumprol oppo researchet csinalo, volt angol kem, bizonyos Stelee (innet a nev: Stelee-dosszie), aki meg angol kemkent orosz teruleten dolgozott.
Azert biztak meg, hogy az orosz kapcsolatai reven asson elo Trumprol kompromittalo sztorikat. Ez lett ugye a levizelos-sexes sztori is, meg az, hogy Putyin kezeben van stb.
Kiderult, hogy Stelee annyit csinalt, hogy a Washingtonban szekelo demokrata think-tank-ben demokrata kotodesu munkatarsakat kert meg sztorik eloasasaval, akik kb a washingtoni liberalisok kozott terjedo legbolkapott pletykakt adtak tovabb. Stelee meg szepen megirta, a media meg atvette kesobb.
A csavar a sztoriban az, hogy az FBI ezt 4 nap alatt felgongyolitette es rajottek honnet vannak az infok. Ennek ellenere Comey, az akkori FBI igazgato meg Brennan, volt CIA fonok, akkor mar talan DNI head vagy mi a tomom volt, szoval ok meg nem cafoltak meg semmit, hagytak a pletykakat tovabb iszni, meg bizottsagok elott sem fedtek fel az ismeretuket.
Kemeny 😊 Vademelesi papirokbol derult ki ez is.
több mint 3 éve
sztem a virginiai vereségben jobban benne van az hogy a corp demek mit művelnek a szenátusban és hogy bidenék mennyire látványosan szarnak bele mindenbeOK, de Virginia egy kek allam. Ehhez kepest nezd meg ezt. Minden kozigazgatasi terulete jobbra tolodott a tavalyi elnokvalasztashoz kepest, pedig Obama, Biden, Kamala es Stacey Abrams is szemelyesen kampanyolt Terry mellett:
így pedig a fiatalok és a "people of color" pedig szépen otthon maradt
biden elfogadottsági számai és az hogy az emberek alapvetően a teljes csomagot támogatnák (csak hát sinema-munchinnak más a pénzügyi érdeke) de a tökölés elég sok mindenkit eltaszít
lehet jönni a CRT-vel hogy amiatt nyert/vesztett valaki, de sztem nem azon múlt
azon hogy ígértek sok mindent 1 éve amiből semmit nem sikerült betartani
Negritis
Fox rendelt egy kutatast a szavazok kozott a Chicagoi egyetem egyik reasearch intezmenyetol. 48% vallotta magat Repi fele hajlonek, 44% demokratanak.
Amugy igazad van abban, hogy nem ez volt a legfontosabb kerdes, mert pl a covid is fotnosabb volt, de en nem latom, hogy ez altalanos referendum lenne a demokratak felett, sokkal inkabb helyi kerdesek es azokra adott lokalis valaszok menten dolt e, mert pl a dem szavazok 94%-a szerint Biden jo.
Na ebben a kozvelemenykutatasban (vagy exit pollban, talan helyesebb ezt irni), 72% mondta, hogy fontos volt a CRT kerdes (25% szerint ez volt a legfontosabb kerdes)
Voter analizis:
static.foxnews.com/foxnews.com/content/uploads/2021/11/FNVA-Virginia_as-of-8pm-results.pdf
több mint 3 éve
apnews.com/article/afghanistan-kabul-bf24b4a670895ab1cc0b345ee9c90c74ahhoz képest hogy a filmeken a legkisebb hibákért is elsüllyesztenek embereket hiába volt teljesen jó a logika
a valóságban meg nincs semminek semmilyen következménye
az egész hadigépezet a legalja mindennek ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
sztem a virginiai vereségben jobban benne van az hogy a corp demek mit művelnek a szenátusban és hogy bidenék mennyire látványosan szarnak bele mindenbeígy pedig a fiatalok és a "people of color" pedig szépen otthon maradt
biden elfogadottsági számai és az hogy az emberek alapvetően a teljes csomagot támogatnák (csak hát sinema-munchinnak más a pénzügyi érdeke) de a tökölés elég sok mindenkit eltaszít
lehet jönni a CRT-vel hogy amiatt nyert/vesztett valaki, de sztem nem azon múlt
azon hogy ígértek sok mindent 1 éve amiből semmit nem sikerült betartani
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Értettem egyből, de felesleges szőrszálhasogatás 😀Kozben latom, hogy veletlenul azt irtam, Youngkin a CRT parti. Ertelemszeruen ugye a demorkata jelolt volt az.Minő meglepetés 😀Szoros versenyben Glenn Youngkin (rep) lett az új kormányzó Virginiában. 2009 óta első alkalom, hogy nem demokrata lesz a kormányzó. Winsome Sears személyében pedig első alkalommal lesz az államban fekete nő a Lieutenant Governor.Youngkin gyozelem erdekes, mert 10 ponttal vitte Biden tavaly. Erdekes megemliteni, hogy a Lincoln Project (anti-trumper establishment repi lobbistak demokrata darling projektje) az utolso napokban okozott botranyaval pont segitette Youngkint. A fo kerdes amugy a critical race teory fele oktatasi kerdes volt. Youngkin CRT parti aki azzal kampanyolt, hogy a szuloknek nem szabad beleszolast engedni az iskolai curriculumba, Youngkin meg szabad iskolavalasztast es szuloi beleszolast igert.
New Jersey-ben marad a dem. Phil Murphy.
Michelle Wu személyében az első nő és az első ázsiai származású bostoni polgármester is megvan.
Eric Adams személyében pedig ismét fekete polgármester lesz NY-ban. Érdekesség még, hogy 22 évig volt rendőr Adams és a bűnözés visszaszorításával kampányolt.
Minneapolisban pedig elutasították a rendőrségi reformot, illetve inkább egyfajta megszüntetését a jelenlegi rendszernek (56-44 arányban)
Klaci79
Adamsra kivancsi leszek. Minnesota is erdekes. Nagyon nem akarnak a szavazok social workereket a rendorok helyett ugy latszik 😊
undisputedly
Oltári hülyeség lenne, szomorú, hogy 4X %-ot egyáltalán kapott, bár nem tudom mekkora érdeklődés volt és aki "reformot" akart az biztos mind elment szavazni, aki meg nem, annak egy része úgy lehetett, hogy ilyen f@szságra kár pazarolni az időt.
Klaci79
undisputedly
több mint 3 éve
Kozben latom, hogy veletlenul azt irtam, Youngkin a CRT parti. Ertelemszeruen ugye a demorkata jelolt volt az.Minő meglepetés 😀Szoros versenyben Glenn Youngkin (rep) lett az új kormányzó Virginiában. 2009 óta első alkalom, hogy nem demokrata lesz a kormányzó. Winsome Sears személyében pedig első alkalommal lesz az államban fekete nő a Lieutenant Governor.Youngkin gyozelem erdekes, mert 10 ponttal vitte Biden tavaly. Erdekes megemliteni, hogy a Lincoln Project (anti-trumper establishment repi lobbistak demokrata darling projektje) az utolso napokban okozott botranyaval pont segitette Youngkint. A fo kerdes amugy a critical race teory fele oktatasi kerdes volt. Youngkin CRT parti aki azzal kampanyolt, hogy a szuloknek nem szabad beleszolast engedni az iskolai curriculumba, Youngkin meg szabad iskolavalasztast es szuloi beleszolast igert.
Michelle Wu személyében az első nő és az első ázsiai származású bostoni polgármester is megvan.
Eric Adams személyében pedig ismét fekete polgármester lesz NY-ban. Érdekesség még, hogy 22 évig volt rendőr Adams és a bűnözés visszaszorításával kampányolt.
Minneapolisban pedig elutasították a rendőrségi reformot, illetve inkább egyfajta megszüntetését a jelenlegi rendszernek (56-44 arányban)
Klaci79
Adamsra kivancsi leszek. Minnesota is erdekes. Nagyon nem akarnak a szavazok social workereket a rendorok helyett ugy latszik 😊
undisputedly
Oltári hülyeség lenne, szomorú, hogy 4X %-ot egyáltalán kapott, bár nem tudom mekkora érdeklődés volt és aki "reformot" akart az biztos mind elment szavazni, aki meg nem, annak egy része úgy lehetett, hogy ilyen f@szságra kár pazarolni az időt.
Klaci79
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Minő meglepetés 😀Szoros versenyben Glenn Youngkin (rep) lett az új kormányzó Virginiában. 2009 óta első alkalom, hogy nem demokrata lesz a kormányzó. Winsome Sears személyében pedig első alkalommal lesz az államban fekete nő a Lieutenant Governor.Youngkin gyozelem erdekes, mert 10 ponttal vitte Biden tavaly. Erdekes megemliteni, hogy a Lincoln Project (anti-trumper establishment repi lobbistak demokrata darling projektje) az utolso napokban okozott botranyaval pont segitette Youngkint. A fo kerdes amugy a critical race teory fele oktatasi kerdes volt. Youngkin CRT parti aki azzal kampanyolt, hogy a szuloknek nem szabad beleszolast engedni az iskolai curriculumba, Youngkin meg szabad iskolavalasztast es szuloi beleszolast igert.
Klaci79
undisputedly