USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 27 404 — nabege2@yahoo.com
Reggeli Balázs showba belefutottam a rádióban...

Hááát... először közölték, hogy az oroszok nyilván és teljes joggal megtámadva érzik magukat, ha Ukrajna nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. .....
vpi
Krausz Tamás (aki erősen elfogult balra és az oroszok felé) azt mondta az ATV-n, hogy pusztán logikailag, tényszerűen nézve van az oroszok európai határához a NATO egyre inkább közeledik, egyre inkább tolja keletre a szövetségét, így orosz szempontból logikus és érthető ha ez nekik nem tetszik, ha ettől tartanak, ha ettől fosnak, ha ezt nem akarják, ha ez ellen buzgárkodnak.
Ez egy olyan logikus nézőpont, aminek befogadása indokol egy számunkra teljesen abszurd lépest, egy európai háború indítását.
Most az irreleváns, hogy mi azt hisszuk, úgy tudjuk, hogy a NATO egyre keletebbre történő kiterjesztése nem veszélyes Oroszországra, mivel mi nem is csinaltunk semmit.
De az -számomra legalábbis- érthető, hogy ettől az oroszok érezhetik fenyegetve magukat, beszarhatnak, ami indukálhat -számomra- illogikus, túlzó viselkedést.
És indukált is.
Hát ez van most.

Vagyis az elmúlt 30 év történései nem adnak jogalapot egy Ukrajna elleni háborúra, de megmagyarázhatják, hogy miért történik minden, a mi nézőpontunkból logikus érv ellenére. Hisz van másik nézőpont is. És attól, hogy azzal nehéz azonosulni, még létezik.
Már amennyiben nem simán megbomlott Putyin elméje, ami szinten egy logikus, de kurvára ijesztő magyarázat.
Sobri Jóska
Ezért kaptam pénteken hideget meleget mikor ezt le mertem írni 😊
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 066 — #NoStress

Hááát... először közölték, hogy az oroszok nyilván és teljes joggal megtámadva érzik magukat, ha Ukrajna nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. .....
vpi
Krausz Tamás (aki erősen elfogult balra és az oroszok felé) azt mondta az ATV-n, hogy pusztán logikailag, tényszerűen nézve van az oroszok európai határához a NATO egyre inkább közeledik, egyre inkább tolja keletre a szövetségét, így orosz szempontból logikus és érthető ha ez nekik nem tetszik, ha ettől tartanak, ha ettől fosnak, ha ezt nem akarják, ha ez ellen buzgárkodnak.
Ez egy olyan logikus nézőpont, aminek befogadása indokol egy számunkra teljesen abszurd lépest, egy európai háború indítását.
Most az irreleváns, hogy mi azt hisszuk, úgy tudjuk, hogy a NATO egyre keletebbre történő kiterjesztése nem veszélyes Oroszországra, mivel mi nem is csinaltunk semmit.
De az -számomra legalábbis- érthető, hogy ettől az oroszok érezhetik fenyegetve magukat, beszarhatnak, ami indukálhat -számomra- illogikus, túlzó viselkedést.
És indukált is.
Hát ez van most.

Vagyis az elmúlt 30 év történései nem adnak jogalapot egy Ukrajna elleni háborúra, de megmagyarázhatják, hogy miért történik minden, a mi nézőpontunkból logikus érv ellenére. Hisz van másik nézőpont is. És attól, hogy azzal nehéz azonosulni, még létezik.
Már amennyiben nem simán megbomlott Putyin elméje, ami szinten egy logikus, de kurvára ijesztő magyarázat.

több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 262 — Steelers fan

Hááát... először közölték, hogy az oroszok nyilván és teljes joggal megtámadva érzik magukat, ha Ukrajna nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Ezt alátámasztandó felsorolták a neokon külügyi szakértők top 10 héjáját (azt elfelejtették hozzátenni, hogy ezek a szakértők szélsőségesen amerikai nézőpontból kommentálták az elmúlt évek eseményeit), és tulajdonképpen Oroszország (bár Putyin egy állat), de joggal tart igényt arra, hogy a szomszédja az ő befolyása alatt legyen.

Ezután egy (MCC-s) szakértő közölte, hogy az orosz tank benzin nélkül nem a az orosz logisztika kudarca, hanem harci siker, mert nagyon gyorsan tud előrejutni, ellenállás nélkül, és az hogy 60km-es hadoszlop áll az azt jelenti, hogy nincs ukrán légierő.
Nekünk csak annyi az érdekes az egészből, hogy Mo-n ne történjen semmi, majd gyorsan eljutottunk oda, hogy az ukrán menekülők között feltűnően sok a néger.

Remek volt hallgatni, az átlag magyar hogyan gondolkodik az egészről. Persze nyilván nincs senkinél a teljes igazság, de egészen megdöbbentő, hogy valamiféle túlélési ösztöntől(?) vezérelve – csak velünk ne történjen semmi – milyen lelketlen, ideológiailag üres, mások iránt közömbös, felületes ország lettünk (lehet mindig azok voltunk).
vpi
Tényleg sok a néger 😊 Nigériaiak, ghánaiak...
Mind tanulni volt, vagy focizni 😊
warr_b
Mert még mindig azok jutnak el könnyebben a magyar, lengyel, román határhoz:
- akiknek van pénze, főleg valutája,
- akiknek megszervezik valahogy a kijutást, vagy fiatal és bír, mer menni.

Nyilván az Ukrajnában tanuló külföldi diákok rendelkeznek mindkét opcióval, nekik így "könnyebb". Cserébe azért fekaként nyomulni egy háborús Ukrajnában biztosan nem buli...
több mint 3 éve
Cuchulain82 New England Patriots 985

Hááát... először közölték, hogy az oroszok nyilván és teljes joggal megtámadva érzik magukat, ha Ukrajna nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Ezt alátámasztandó felsorolták a neokon külügyi szakértők top 10 héjáját (azt elfelejtették hozzátenni, hogy ezek a szakértők szélsőségesen amerikai nézőpontból kommentálták az elmúlt évek eseményeit), és tulajdonképpen Oroszország (bár Putyin egy állat), de joggal tart igényt arra, hogy a szomszédja az ő befolyása alatt legyen.

Ezután egy (MCC-s) szakértő közölte, hogy az orosz tank benzin nélkül nem a az orosz logisztika kudarca, hanem harci siker, mert nagyon gyorsan tud előrejutni, ellenállás nélkül, és az hogy 60km-es hadoszlop áll az azt jelenti, hogy nincs ukrán légierő.
Nekünk csak annyi az érdekes az egészből, hogy Mo-n ne történjen semmi, majd gyorsan eljutottunk oda, hogy az ukrán menekülők között feltűnően sok a néger.

Remek volt hallgatni, az átlag magyar hogyan gondolkodik az egészről. Persze nyilván nincs senkinél a teljes igazság, de egészen megdöbbentő, hogy valamiféle túlélési ösztöntől(?) vezérelve – csak velünk ne történjen semmi – milyen lelketlen, ideológiailag üres, mások iránt közömbös, felületes ország lettünk (lehet mindig azok voltunk).
vpi
a mentegetőzésről lemaradtál?
gondolom volt egy két keresetlen hozzászólás a műsorhoz, na ami azután következett attól hánytam el magam, mondtam is a kollégának hogy vagy kapcsolja ki a rádiót vagy váltson át valahová mert ezt nem bírom hallgatni
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 27 812 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

vpi
Tényleg sok a néger 😊 Nigériaiak, ghánaiak...
Mind tanulni volt, vagy focizni 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 066 — #NoStress
Petyusz baba most épp az oroszok felé táncolt két lépést... "Brüsszeli szankciós politika" - anyád.

telex.hu/kulfold/2022/03/02/szijjarto-ha-nem-jon-foldgaz-magyarorszagra-akkor-nem-lesz-futes
somoskovig
Ezeknek a kezében van az ország és benne minden ember sorsa, ebbe ilyenkor félelmetes belegondolni

Ja vagy várjunk, Sobritól megtanultam hogy ne hagyjam hogy a politika hatással legyen az életemre
r.baggio
Miért, mi hasznod van belőle, ha hagyod?
Egy vilagháborúnál nem te döntesz, az vagy jön vagy nem, eleve nem vagy döntéshelyzetben, nem tudsz semmit se csinálni, ahogy egyetlen magyar ember se, beleértve a kormányzatot. Mind béna kacsak vagyunk, nulla érdemi ráhatással az eseményekre.
Ha meg épp a "normális életed" zajlik, ahol melózol, családozol, szórakozol, oda miért hagynád, hogy szarházi politikusok hülyesége betüremkedjen? Olyankor oda csak annyira tud betüremkedni amennyire hagyod. Jó nagy hülyeség, ha hagyod.

több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 357 — Patriot

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 27 812 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Német páncélosok érkeztek Litvániába.
Amadeus
Lengyelországon keresztül? 😮 😀
slowmotion
toroltem, mert kozben latom vki beszurta, hogy mki azt akarja, hogy a nemetek msot mit csinaljanak 😊
csebi
Panzer rollen in Afrika Ukraine vor!

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 886 — Lucas Scott
Amadeus
slowmotion
toroltem, mert kozben latom vki beszurta, hogy mki azt akarja, hogy a nemetek msot mit csinaljanak 😊

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 215 — no es importante
Petyusz baba most épp az oroszok felé táncolt két lépést... "Brüsszeli szankciós politika" - anyád.

telex.hu/kulfold/2022/03/02/szijjarto-ha-nem-jon-foldgaz-magyarorszagra-akkor-nem-lesz-futes
somoskovig
Ezeknek a kezében van az ország és benne minden ember sorsa, ebbe ilyenkor félelmetes belegondolni

Ja vagy várjunk, Sobritól megtanultam hogy ne hagyjam hogy a politika hatással legyen az életemre

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 648
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 483 — Chiefs GM

Szerkesztette: somoskovig

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 292 — zászló zászló szív
Facen a Segítségnyújtás (Ukrajna, Kárpátalja) csoport száma 114.5k. Két napja 33k volt.
Ismeretlen emberek kezüket - lábukat törik hogy segítsenek.
Egyre több kommentben olvasni azonban hogy egy politikust vagy önkormányzati képviselőt sem látnak, s nem értik…
#JC6
mert nyomatékosan megkérte a kmksz a (főleg ellenzéki) politikusokat hogy a nyomorukat ne használják kampánycélra...
eaglesmcnabb
Igen, annyira örülök, hogy néhány szolgalelkű mindenhol van.

több mint 3 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 663 — je suis poloska
Facen a Segítségnyújtás (Ukrajna, Kárpátalja) csoport száma 114.5k. Két napja 33k volt.
Ismeretlen emberek kezüket - lábukat törik hogy segítsenek.
Egyre több kommentben olvasni azonban hogy egy politikust vagy önkormányzati képviselőt sem látnak, s nem értik…
#JC6
mert nyomatékosan megkérte a kmksz a (főleg ellenzéki) politikusokat hogy a nyomorukat ne használják kampánycélra...

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Mivel lövöldöznek ezek a Bayraktar drónok, és mennyit bírnak el belőle? Lusta vagyok guglizni 😀
warr_b
ilyet tudnak

deyell
Nah csak rákerestem, wiki szerint:

Armaments

Hardpoints: 4 hardpoints for laser guided smart munition, with provisions to carry combinations of:

L-UMTAS (Long Range Anti tank Missile System)
MAM: MAM-C and MAM-L precision-guided munitions
Roketsan Cirit (70 mm Missile System)
TUBITAK-SAGE BOZOK Laser Guided Rockets
TUBITAK-SAGE TOGAN[186] Air-to-surface launched 81 mm mortar munition
TUBITAK-SAGE KUZGUN[188] Modular joint ammunition

Mindegyik török gyártású cumó.
warr_b
Jó sok minden van rajta. Biztos ezért hívják bájraktárnak 😀
bcsarli
😀😀😀
Szerencsére a ruszkiknak annyira nem tetszik 😛

több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 084 — balazs.t85@gmail.com
1-2 nap kell mire elkezdik Kijevet ostromolni

több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 268 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Mivel lövöldöznek ezek a Bayraktar drónok, és mennyit bírnak el belőle? Lusta vagyok guglizni 😀
warr_b
ilyet tudnak

deyell

Armaments

Hardpoints: 4 hardpoints for laser guided smart munition, with provisions to carry combinations of:

warr_b
Jó sok minden van rajta. Biztos ezért hívják bájraktárnak 😀

több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 945 — Слава Україні! Героям слава!
Oroszok és a szankciók:

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
 444.hu/2022/03/02/bellingcat-egyre-gyulnek-az-orosz-haborus-bunok-bizonyitekai

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
warr_b
ilyet tudnak

deyell

Armaments

több mint 3 éve
Azért ha az oroszok maguktól nem kergetik el Putyint előbb-utóbb, akkor nem is érdemelnek jobb sorsot...

telex.hu/kulfold/2022/03/02/racsok-moge-dugtak-az-oroszok-a-kisgyerekeket-akik-haboruellenes-rajzokat-vittek-az-ukran-kovetseghez

több mint 3 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 223
warr_b
ilyet tudnak

buhloone mindstate

több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 859 — Cowboys fan
Amadeus
slowmotion
nem tudom ez volt e már itt, ha igen, sorry

Vrij6
vótmá, persze. erre már nem jár lájk 😛
több mint 3 éve

Russian Air Defense Weapon System 96K6 Pantsir-S1

Drága cucc lehetett.
Vrij6
Ráadásul a felépítmény mintha ép maradt volna, csak a pilótafülkét meg az elejét lőtték szét. Ha kis szerencséjük van, felrakják egy trélerre, és lehet vele orosz gépekre lövöldözni lelkesen.

több mint 3 éve
Amadeus
slowmotion
nem tudom ez volt e már itt, ha igen, sorry