USA és a világ

31 feliratkozó

9 hónapja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
Legyen béka

telex.hu/kulfold/2025/03/06/donald-trump-figyelmeztetes-hamasz-tuszok-izraeli-palesztin-konfliktus
"Trump egész Gázát halállal fenyegette meg, ha nem adják ki a túszokat"
NB2
békefenyegetések
dancogo
Megfenyegette őket a békével.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
9 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 908 — Cowboys fan
Legyen béka

telex.hu/kulfold/2025/03/06/donald-trump-figyelmeztetes-hamasz-tuszok-izraeli-palesztin-konfliktus
NB2
ha mindekit kinyírsz, akkor nem lesz, aki háborúzzon.
9 hónapja
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 433 — Big Penix Energy
Legyen béka

NB2
békefenyegetések
9 hónapja
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
Legyen béka

9 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 974 — The Mathematician
 www.reuters.com/world/us/trump-says-federal-funding-will-stop-colleges-schools-allowing-illegal-protests-2025-03-04/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
9 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
Zelenskyy közben becsicskult Trumpnak, kirakott egy közleményt X-re.
Cruyffista
Nagyon kemény.
MC12
ugy latszik, hogy Zelenszkijt nem igazan gyozte meg a londoni talalkozo arrol, hogy Europa meg tudna vedeni. ami eleg elszomorito.
ha alairjak a megallapodast a nyersanyagokrol ezek utan akkor vszeg beke lesz tenyleg. megalazzak Ukrajnat (es foleg Zelenszkijt), visszakerul a szovjet erdekszferaba ugy, hogy a megallapodast nem erinto dolgokat az USA siman megkapja tovabbiakban is (legalabb egy ideig).
csebi
Vagy pont, hogy meggyőzték, hogy írja alá.

Trumpnak nagyon kellenek a sikerek, a pollokon elindult lefelé,

9) Viszont akiktől nem kell félnie Trumpnak, azok a demokraták. Abszolút nem tudják, hogy merre induljanak el. Amikor a House Minority Leader kiáll a sajtó elé, és azt mondja, hogy nem tudja, hogy mit kéne csinálni, meg közben a arról győzködik a sajtót, hogy vannak kedves (egészen pontosan JÓ) milliárdosok, akkor azért nem tőlük várja az ember a nagy megújulást. Szerintem fogalmuk sincs, hogy mit kéne csinálni. Persze, igaza van Sobrinak, messze még 2028. De 2026 nincs annyira, és ugye ott már be kell majd rúgni az elnökjelölteket is szépen lassan.
Gyurma Pappa
Az en joszandeku reakcios jobboldali ( 😊 ) elmeletem, hogy egesz egyszeruen beutott a realitas es a kifele torteno Trump vs EU ellenszenvre epulo kommunikacion tul a realitas az (amit minden bizonnyal le is tisztaztak zart ajtok mogott), hogy europa jelenleg is az amerikai vedernyo alatt van csak biztonsagban, jelenleg is az USA ved minket es europanak abszolut nem erdeke elengedni ezt a vedelmet az ukran vezetes diplomaciai manoverezese vagy a Trump-ellenszenv miatt.

Sot, nem csak hogy nem erdeke es kifejezetten hulyeseg lenne, nem is tudnank kivaltani. Evek kellenek amig a leepult europai vedelmi kapacitas gyartasban es katonai keszultsegben oda jut, hogy ki tudjuk valtnai. El kell kezdeni felallitani egy europai sereget, novelni a biztonsagunkat, de ennek nem resze az, hogy osszerugjuk a port az USA-val.

...
undisputedly
Egy picit sajnalom a helyzetedet ebben a temaban, oszinten. Sokszor voltam mar abban a helyzetben amikor a nem fonyomvonalas dolgokban probaltam realis maradni ami sokszor persze eroltetett magyarazkodasnak tunhet ha valaki ugy akarja erteni. Mondanam hogy engedd el mert egyik fel sem kozeledik egymashoz de magambol kiindulva "majd most, mert nmyilt egy uj szemszog, majd most".

A politikai reszet megint hagyom nekem az mindegy.

De azert jon tolem egy elmeleti valasz is. Europara 3 hatalom veszelyes katonailag kina-orosz-usa. Senki mas. Europa koltott meg ha nem is eleget es ugy ahogy az usa leosztotta, es a kiszolgalo de irtozatosan fontos elemek az usanal vannak. Ugye nekunk a termeszetes szovetseges az usa igy eddig nem is volt gond. De elmeletben az usa ellen kihasznalhato kina es forditva is. Europa nem gyenge csak nem birna sokaig katonaval es municioval, de rovid sprintben kivalo lenne es mindketto fel konnyen tarthatna a libikoka nyelvenek. Az igazi fenyegetes nekunk az orosz. kina nem az sehogy csak a szovetseg kedveert es az ezzel jaro elvekert megyunk azusaval, de ha ez is egy erobol beszelo lesz akkor mindegy. Az oroszokrol meg kiderult hogy nem azok es erdemes tamogatni ukrajnat es europa szempontjabol meg folytatodnia kellene a haborunak ( ebbol az egy szempontbol ). Szoval jelenleg jopar evig nincs veszelyforras es nem is kell vedoernyo. Viszont erosodni kell es ez alap. Jelenleg es most mar a jovoben is az usa ilyen szempontbol teljesen hiteltelen lett. Utana europa is lehet erdekelt vezerelt aki hol kinaval hol az usaval megy majd.

En nem latom hogy a swzovetsegeseket igy kell noszogatni, de o tudja. Az hogy kinara radobja a vamot hogy kivegye az eros labat a gazdasagukbol azt ertem, de europara,canadara,mexicora azt nem. A ket szomszed foldrajzilag meg van kotve, de egyszer lehet nagyon sokara, de ez meg visszauthet. Europa egy nagyon nagy kemenykedes utan kiegyezik kinaval aki az exportert sokmindent meg fog adni es az usa vamja ertektelen lesz. Persze ez nem fog eljonni csak azert ez nem ilyen egyszereplos sakk. Itt is kellene egy felig komolyan veheto ripacs aki elkezdene kiabalni a baromsagokat, mint kina a legjobb baratunk, canada es mexico legyen eu tag, taiwan mindig kina volt az usa legyen canada 2. allama.....

Ami ijeszto hogy az usa ugyanugy nezi a "papirokat es a szellemisegeiket" ahogy kedve van. Na az oroszoknal is ha eltepek par papirt akkor rogton minden rendben van a haboruval es nekik lenne meg erkolcsi igazuk is.
no
Koszonom! Nem banom, hogy egyedul vagyok az allaspontommal, amit banok, hogy elinflalodnak a beszelgetesek azert, mert valaki a szamara kivulallo velemenyt nem tudja elfogadni, ezert megprobalja stigmatizalni, mint "propaganda". Pont azert kommentelek ide, mert a jobboldali nezopontom konstansan mas nezoponttal talalkozik.

Egyetertunk, nekunk az oroszok az a rendszerszintu fenyegetes tovabbra is, kina olyan ertelemben nem, mint ahogyan az USA-nak. Es ez vissza fele is igaz. En azert komolyabbnak latom most is az orosz fenyegetest, ha nincs amerikai vedernyo, de egyetertunk abban is, hogy Europa nem ulhet a baberjain, ahogyan az iment Macron be is jelentette, hogy elkezdik a targyalasokat a vezerkari fonokokkel egy europai hadsereg felallitasarol.

Abban is egyetertunk, hogy a status quo-bol (annak europai felebol) frusztralo nezni amit amerika csinal. Mondom ezt ugy, hogy ugye policy alapon jobboldalikent szimpatizalok az amerikai jobbal, de a "tafti" kulpolitka europaikent nekem sincs inyemre (azon mar lehetne vitazni, hogy szivesen latnam-e az europai valtozatat), de mivel ezt a parhuzamot mar korabban lattam megvonni, annyira nem ert varatlanul, illeszkedik szinte teljesen ebbe az iranyzatba, csak megszorva egy kis uzleti alapu deal-orientaltsaggal. Itt a Mr Republikanusnak nevezett Robert Taft (nem osszekeverendo az apjaval, aki elnok volt) politikajara gondolok: protekcionizmus a kereskedelemben; intervencio- es nemzetkozi szervezet-ellenesseg (America First Bizottsag, NATO/UN ellenesseg, 2. vh-ba sem akart beavatkozni), anti-globalist american first izolacionalizmus.

Szoval annyira nem meglepo a jobboldalnak es a nyugatnak sem kellene az legyen, europanak is van ra komoly tortenelmi peldatara, hogy mihez kell nyulni ha amerikaban feluti a fejet a "maradjunk ki a vilag bajaibol" gondolat. Erdemes az europai heves reakciokat is olvasni abbol a korbol, ami a kimaradparti hozzaallast karhoztatta. Altalaban amugy sok jo nem szokott kijonni belole europanak, rengeteg a parhuzam es az ismetlodo motivum amugy a fentiek es a mostani helyzet kozott. Ezert is fontos szerintem, hogy ahelyett, hogy jobbos-balos ellentetek (vagy az ukran tamogatasok) miatt megkonnyebben lemondana europa amerikarol, tenykent kezeljuk inkabb ezt a fordulatot es azon dolgozzunk, hogy a gravitacios terunkben maradjanak, nem azon, hogy elidegenitsuk oket, de majd remelhetoleg Macron es Merz megoldja.
undisputedly
Amiket leírsz mind igaz, csak azt nem vagy hajlandó belátni - mindig azzal jössz, hogy europaiként nem jó amit az usa csinál - hogy amerikaiként se jó amit az usa csinál hosszútávon nemzetközi viszonylatban. Táptalajt az autokrata vezetőknek bármifele katonai agresszió megindítására, felszámolja az euroatlanti kölcsönös bizalmi viszonyt, és őrült fegyverkezés (minden potens ország atomfegyvert fog fejleszteni) veszi kezdetét. A történelem pedig százszor bebizonyította, ami fegyvert legyártanak, azt használni fogják.
gabokocka
Szerintem az USA rovidtavon megint pozitivan fog belole kijonni, hosszutavon pedig ismet beavatkozik es folytatodik a ciklikussaga a politikajuknak (intervencio-izolacio-intervencio). Cirka 1900 ota nem egy pelda van ra, hogy az izolacios politikajukkal gazdasagi elonyoket szereznek, aztan a geopolitikai strategia behuzza oket is mar nyert helyzetbol a konfliktusba es vegul betoltik az "ero-vakuum"-ot. De mivel ezek jovore vonatkozo hipotezisek, engedd meg, hogy elterjen a velemenyem a tiedtol.
undisputedly
Cirka 1900 óta volt 2 világháború, korea, vietnam, csak hogy soroljam azokat a nagyobb dolgokat (közel-kelet és egyéb konfliktusokba bele se megyek) amiket sztem cél volna elkerülni, viszont ami felé löki a világot trunp politikája.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
9 hónapja
undisputedly Seattle Seahawks 12 711 — SuperBowl Champions 2013/2014
Cruyffista
Nagyon kemény.
MC12
ugy latszik, hogy Zelenszkijt nem igazan gyozte meg a londoni talalkozo arrol, hogy Europa meg tudna vedeni. ami eleg elszomorito.
ha alairjak a megallapodast a nyersanyagokrol ezek utan akkor vszeg beke lesz tenyleg. megalazzak Ukrajnat (es foleg Zelenszkijt), visszakerul a szovjet erdekszferaba ugy, hogy a megallapodast nem erinto dolgokat az USA siman megkapja tovabbiakban is (legalabb egy ideig).
csebi

9) Viszont akiktől nem kell félnie Trumpnak, azok a demokraták. Abszolút nem tudják, hogy merre induljanak el. Amikor a House Minority Leader kiáll a sajtó elé, és azt mondja, hogy nem tudja, hogy mit kéne csinálni, meg közben a arról győzködik a sajtót, hogy vannak kedves (egészen pontosan JÓ) milliárdosok, akkor azért nem tőlük várja az ember a nagy megújulást. Szerintem fogalmuk sincs, hogy mit kéne csinálni. Persze, igaza van Sobrinak, messze még 2028. De 2026 nincs annyira, és ugye ott már be kell majd rúgni az elnökjelölteket is szépen lassan.
Gyurma Pappa
Az en joszandeku reakcios jobboldali ( 😊 ) elmeletem, hogy egesz egyszeruen beutott a realitas es a kifele torteno Trump vs EU ellenszenvre epulo kommunikacion tul a realitas az (amit minden bizonnyal le is tisztaztak zart ajtok mogott), hogy europa jelenleg is az amerikai vedernyo alatt van csak biztonsagban, jelenleg is az USA ved minket es europanak abszolut nem erdeke elengedni ezt a vedelmet az ukran vezetes diplomaciai manoverezese vagy a Trump-ellenszenv miatt.

Sot, nem csak hogy nem erdeke es kifejezetten hulyeseg lenne, nem is tudnank kivaltani. Evek kellenek amig a leepult europai vedelmi kapacitas gyartasban es katonai keszultsegben oda jut, hogy ki tudjuk valtnai. El kell kezdeni felallitani egy europai sereget, novelni a biztonsagunkat, de ennek nem resze az, hogy osszerugjuk a port az USA-val.

...
undisputedly
Egy picit sajnalom a helyzetedet ebben a temaban, oszinten. Sokszor voltam mar abban a helyzetben amikor a nem fonyomvonalas dolgokban probaltam realis maradni ami sokszor persze eroltetett magyarazkodasnak tunhet ha valaki ugy akarja erteni. Mondanam hogy engedd el mert egyik fel sem kozeledik egymashoz de magambol kiindulva "majd most, mert nmyilt egy uj szemszog, majd most".

De azert jon tolem egy elmeleti valasz is. Europara 3 hatalom veszelyes katonailag kina-orosz-usa. Senki mas. Europa koltott meg ha nem is eleget es ugy ahogy az usa leosztotta, es a kiszolgalo de irtozatosan fontos elemek az usanal vannak. Ugye nekunk a termeszetes szovetseges az usa igy eddig nem is volt gond. De elmeletben az usa ellen kihasznalhato kina es forditva is. Europa nem gyenge csak nem birna sokaig katonaval es municioval, de rovid sprintben kivalo lenne es mindketto fel konnyen tarthatna a libikoka nyelvenek. Az igazi fenyegetes nekunk az orosz. kina nem az sehogy csak a szovetseg kedveert es az ezzel jaro elvekert megyunk azusaval, de ha ez is egy erobol beszelo lesz akkor mindegy. Az oroszokrol meg kiderult hogy nem azok es erdemes tamogatni ukrajnat es europa szempontjabol meg folytatodnia kellene a haborunak ( ebbol az egy szempontbol ). Szoval jelenleg jopar evig nincs veszelyforras es nem is kell vedoernyo. Viszont erosodni kell es ez alap. Jelenleg es most mar a jovoben is az usa ilyen szempontbol teljesen hiteltelen lett. Utana europa is lehet erdekelt vezerelt aki hol kinaval hol az usaval megy majd.

En nem latom hogy a swzovetsegeseket igy kell noszogatni, de o tudja. Az hogy kinara radobja a vamot hogy kivegye az eros labat a gazdasagukbol azt ertem, de europara,canadara,mexicora azt nem. A ket szomszed foldrajzilag meg van kotve, de egyszer lehet nagyon sokara, de ez meg visszauthet. Europa egy nagyon nagy kemenykedes utan kiegyezik kinaval aki az exportert sokmindent meg fog adni es az usa vamja ertektelen lesz. Persze ez nem fog eljonni csak azert ez nem ilyen egyszereplos sakk. Itt is kellene egy felig komolyan veheto ripacs aki elkezdene kiabalni a baromsagokat, mint kina a legjobb baratunk, canada es mexico legyen eu tag, taiwan mindig kina volt az usa legyen canada 2. allama.....

Ami ijeszto hogy az usa ugyanugy nezi a "papirokat es a szellemisegeiket" ahogy kedve van. Na az oroszoknal is ha eltepek par papirt akkor rogton minden rendben van a haboruval es nekik lenne meg erkolcsi igazuk is.
no
Koszonom! Nem banom, hogy egyedul vagyok az allaspontommal, amit banok, hogy elinflalodnak a beszelgetesek azert, mert valaki a szamara kivulallo velemenyt nem tudja elfogadni, ezert megprobalja stigmatizalni, mint "propaganda". Pont azert kommentelek ide, mert a jobboldali nezopontom konstansan mas nezoponttal talalkozik.

Egyetertunk, nekunk az oroszok az a rendszerszintu fenyegetes tovabbra is, kina olyan ertelemben nem, mint ahogyan az USA-nak. Es ez vissza fele is igaz. En azert komolyabbnak latom most is az orosz fenyegetest, ha nincs amerikai vedernyo, de egyetertunk abban is, hogy Europa nem ulhet a baberjain, ahogyan az iment Macron be is jelentette, hogy elkezdik a targyalasokat a vezerkari fonokokkel egy europai hadsereg felallitasarol.

Abban is egyetertunk, hogy a status quo-bol (annak europai felebol) frusztralo nezni amit amerika csinal. Mondom ezt ugy, hogy ugye policy alapon jobboldalikent szimpatizalok az amerikai jobbal, de a "tafti" kulpolitka europaikent nekem sincs inyemre (azon mar lehetne vitazni, hogy szivesen latnam-e az europai valtozatat), de mivel ezt a parhuzamot mar korabban lattam megvonni, annyira nem ert varatlanul, illeszkedik szinte teljesen ebbe az iranyzatba, csak megszorva egy kis uzleti alapu deal-orientaltsaggal. Itt a Mr Republikanusnak nevezett Robert Taft (nem osszekeverendo az apjaval, aki elnok volt) politikajara gondolok: protekcionizmus a kereskedelemben; intervencio- es nemzetkozi szervezet-ellenesseg (America First Bizottsag, NATO/UN ellenesseg, 2. vh-ba sem akart beavatkozni), anti-globalist american first izolacionalizmus.

Szoval annyira nem meglepo a jobboldalnak es a nyugatnak sem kellene az legyen, europanak is van ra komoly tortenelmi peldatara, hogy mihez kell nyulni ha amerikaban feluti a fejet a "maradjunk ki a vilag bajaibol" gondolat. Erdemes az europai heves reakciokat is olvasni abbol a korbol, ami a kimaradparti hozzaallast karhoztatta. Altalaban amugy sok jo nem szokott kijonni belole europanak, rengeteg a parhuzam es az ismetlodo motivum amugy a fentiek es a mostani helyzet kozott. Ezert is fontos szerintem, hogy ahelyett, hogy jobbos-balos ellentetek (vagy az ukran tamogatasok) miatt megkonnyebben lemondana europa amerikarol, tenykent kezeljuk inkabb ezt a fordulatot es azon dolgozzunk, hogy a gravitacios terunkben maradjanak, nem azon, hogy elidegenitsuk oket, de majd remelhetoleg Macron es Merz megoldja.
undisputedly
Amiket leírsz mind igaz, csak azt nem vagy hajlandó belátni - mindig azzal jössz, hogy europaiként nem jó amit az usa csinál - hogy amerikaiként se jó amit az usa csinál hosszútávon nemzetközi viszonylatban. Táptalajt az autokrata vezetőknek bármifele katonai agresszió megindítására, felszámolja az euroatlanti kölcsönös bizalmi viszonyt, és őrült fegyverkezés (minden potens ország atomfegyvert fog fejleszteni) veszi kezdetét. A történelem pedig százszor bebizonyította, ami fegyvert legyártanak, azt használni fogják.
gabokocka
Szerintem az USA rovidtavon megint pozitivan fog belole kijonni, hosszutavon pedig ismet beavatkozik es folytatodik a ciklikussaga a politikajuknak (intervencio-izolacio-intervencio). Cirka 1900 ota nem egy pelda van ra, hogy az izolacios politikajukkal gazdasagi elonyoket szereznek, aztan a geopolitikai strategia behuzza oket is mar nyert helyzetbol a konfliktusba es vegul betoltik az "ero-vakuum"-ot. De mivel ezek jovore vonatkozo hipotezisek, engedd meg, hogy elterjen a velemenyem a tiedtol.

Szerkesztette: undisputedly
9 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
Cruyffista
Nagyon kemény.
MC12
csebi

Gyurma Pappa

...
undisputedly

no

undisputedly

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
9 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 24.hu/kulfold/2025/03/05/usa-trump-hirszerzesi-informaciok-megosztas-ukrajna-orosz-ukran-haboru/
Ez azt jelenti, hogy már semmiféle támogatást nem nyújtanak Ukrajnának. Egyedül még az oroszok elleni szankciók állnak, de már azt is tervezik megszüntetni.

Emellett:
 444.hu/2025/03/06/trump-egesz-gazat-halallal-fenyegette-meg

Plusz:
 telex.hu/kulfold/2025/03/05/kina-uzenet-amerika-haboru-vam-donald-trump

Ahogy az állítólagos kínai átok szól: élj érdekes időkben.

Szerkesztette: ender1112
9 hónapja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
 www.youtube.com/watch?v=TNiOOUR3MDQ
Lecsó
Már az előzetes elkeserítő volt. De mindig érdemes meghallgatni Pétert.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
9 hónapja
Cruyffista
Nagyon kemény.
MC12
csebi

Gyurma Pappa

...
undisputedly

no

9 hónapja
no Baltimore Ravens 8 299
Cruyffista
Nagyon kemény.
MC12
csebi

Gyurma Pappa

...
undisputedly

9 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879
undisputedly
Nem lehet minden problémát úgy megoldani, hogy fejjel rohansz a falnak. De az hogy az EU nem tette ezt, nem jelenti, hogy ne ismerte volna fel és ne akarta volna megoldani.
Lecsó
Koszonom, egyetertunk. Nem csak te es en, de Merz, Scholz, Macron es Starmer is osztja az allaspontunkat.
Erdekunkben all tamogatni az ukranokat, de annyira nem, hogy kozvetlen haboruba bocsatkozzunk miattuk az oroszokkal.

Ez az egyszeru es bebizonyosodott nezopont/allitas valamiert Ludas Solymit minden alkalommal triggereli es nem kepes elfogadni, hogy bizony ez a realpolitika valosult meg a napokban a szemunk elott. Talan kevesebb orosz propagandat kellene kovetnie es tobb BBC-t, de persze azt is lehet amit hetek ota csinal, hogy ha ugyanezt leirom, elkezdi a betanult sorokat (propaganda, ferdites, btw. csusztatni es torzitani tenyeket lehet, ha a nezopontom ter el a tiedtol, az nem ferdites, torzitas stb., hanem velemenykulonbseg, egy kis segitseg...)
undisputedly
O, te nagyon ostoba, hat meg olvasni se tudsz es olyat latsz bele abba amit irok, ami ott sincs.

Eleg baj az ha olyan a nezopontod amilyen.
Pont az lenne a lenyeg h ne a realpolitika valosuljon meg.

De lehetne folytatni a sort, h miert is nem lett volna jo ha az EU/NATO, stb. kapasbol direkt haboruba kezd Putyinnal.

De az ilyen mantrazasoddal is csak ferditesz.

Kartekony egy ember vagy te.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Oké.
Szerintem semmi sem indokolja, de az oka nem országérdek, hanem simán Orbán személyes ambíciói, hogy azt hiszi, úgy véli, hogy számára ez a fajta "táncikálás" a kifizetődő politikailag, így biztosítja saját maga számára a konstans hatalmat/túlélést. És eddig be is jött neki. Márpedig ha valami működik évtizedekig, akkor azon nehéz változtatni, nem is igen szoktak.
Én csak annyit kérdeznék, hogy mit jelent, hogy el leszünk taposva? Mi fog változni számunkra az eltaposás által?
És azért kérdezem többedjére, mert érdemi válasz nem érkezett még rá, és őszintén érdekel.
Őszentsége Sobri Jóska
Örülök, hogy pont Vitya személyes ambícióit hoztad fel, mert pontosan ez a leggyengébb része minden ilyen hatalomnak. Honnan tudhatod, hogy nem fog bekattanni? De akkor leírok most egy fiktív kronológiát, amit most zuhanyzás közben álmodtam meg - szóval ne várj túl nagy mélységet tőle -, hogy számomra hogyan nézne ki egy eltaposás.

2025 Q2 - a Szuverenitásvédelmi hivatal a különleges új jogaival felszerelkezve elkezdi ellehetetleníteni az ellenzéki és független sajtó működését.
2025 Q3 - Betiltják a PRIDE-ot, új gyülekezési törvényt ütnek át, ellehetetlenülnek az ellenzéki és civil tömegrendezvények
2025 Q4 - Boltprofit baszódás miatt újból egekben az infláció, a külföldi üzletek limitálják a kínálatot és csökkentik az üzleteiket/nyitvatartásukat
2026 Q1/Q2 - Elmaradnak az osztogatások, csökken a fidesz népszerűsége, egyre nagyobb a zúgolódás
2026 Q3 - A TISZA nyeri a választást, a fidesz a háborús rendeleti kormányzás miatt elkezdi elhúzni a hatalom átadását.
2026 Q4 - Országos tüntetéshullámok kezdődnek, Magyar Péter körbehaknizza a világot a fájdalmával
2027 Q1 - A hatalom még mindig a fidesznél, MP a tavasz közeledtével óriási tüntetéseket szervez, az EU nagyon ejnyebejnyézik. Infláció, EUR árfolyam az egekben, sosem látott tüntetéshullám söpör végig országszerte, Budapest félig megbénul.
2027 Q2 - MP-t letartóztatják valami új agymenés törvény alapján, az ország szinte felrobban. A fidesz behívja az orosz biztonsági tanácsadókat, mert a rendőrség már nem tudja kezelni a helyzetet. Valamelyik túlbuzgó ukrán drón ptsd-s wagnerfiú a sokadik cykyblyat russki dog után elkattan és belesoroz a tömegbe a Lánchídon. Azonnali kijárási tilalom és statárium. Internet lekapcsolva, ellenzéki média elüldözve.
2028 Q1 - Az emberek megunták, a 40 alatti iskolázott populáció 40% külföldre menekült, ezt megakadályozandó a kormány lezárja a határokat.
2028 Q2 - Az EU még mindig nagyon nagyon ejnyebejnyézik
2028 Q3 - MP szívrohamot kap álmában a börtönben, de már senkinek nem üti át az ingerküszöbét.
2028 Q4 - Megalakítják a "hajlandók" a régóta várt kétsebességes Európát, Magyarisztán természetesen kimarad belőle.
2029 Q2 - Mivel Viktorék már egy árva garast sem kapnak az EU-tól, elkezdik a HUXIT-ot.
2030 - Bejelentik, hogy a történelem során mi mindig is a legnagyobb barátai voltunk Oroszországnak, ezért megalakul a VOLGA ( Vlagyimir-Orbán-Lukasenka Go Amazing) tengely. A választásokon az ellenzék 13 %-ot ér el Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Na jó a végét lehet kicsit elpoénkodtam, de összességében szerintem átjön, hogy a sok morgás közepedte, még nagyon nagyon messze a gödör alja.
Hanni
Kb. ezt írtam én is, hogy akár ezek egyenként, akár együttesen mind simán megtörténhetnek "saját hatáskörön belül" is.
A kérdésem arra vonatkozott -és lehet ez kerülte el a figyelmedet-, hogy mi köze ezen fiktív opcióknak ahhoz, hogy most hova állunk, a történelem melyik oldalára (ahogy az eredeti idézetben szerepelt), ki taposna el minket magunkon kívül, és miért tenné mindezt a hovaállásunk függvényében.
Amiket leírtál azok mind megtörténhetnek hovaállástól függetlenül is.

9 hónapja
Lecsó Denver Broncos 3 331
 www.youtube.com/watch?v=TNiOOUR3MDQ
9 hónapja
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
Ebben az orosz-ukrán háborúban elég kevés tárgyilagos ember van, sajnos szinte mindenkit elvisz az érzelem. Pont ma beszéltünk megint melóhelyen és ott meg lett említve a korrupció. Milyen érdekes, hogy erről igencsak hallgatunk, pedig Orbánra fújunk (jogosan), úgy valahogy elfelejtjük, hogy 1-2 fasz ukrán a saját zsebét tömte meg, ahelyett, hogy a fegyverek vagy a pénzek a megfelelő helyre kerültek volna.

Nagyon várom már, mi volt a Macron-Orbán diskurzus vége, az látszik, hogy a franciák és az eu próbál segíteni az ukránokon, kérdés meddig kell és meddig lehet és legfőképpen rögtön mivel tudnak? Mai index videóban Tarjányi is erről beszélt.
9 hónapja
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 583 — Poloska confirmed
Oké.
Szerintem semmi sem indokolja, de az oka nem országérdek, hanem simán Orbán személyes ambíciói, hogy azt hiszi, úgy véli, hogy számára ez a fajta "táncikálás" a kifizetődő politikailag, így biztosítja saját maga számára a konstans hatalmat/túlélést. És eddig be is jött neki. Márpedig ha valami működik évtizedekig, akkor azon nehéz változtatni, nem is igen szoktak.
Én csak annyit kérdeznék, hogy mit jelent, hogy el leszünk taposva? Mi fog változni számunkra az eltaposás által?
És azért kérdezem többedjére, mert érdemi válasz nem érkezett még rá, és őszintén érdekel.
Őszentsége Sobri Jóska
Örülök, hogy pont Vitya személyes ambícióit hoztad fel, mert pontosan ez a leggyengébb része minden ilyen hatalomnak. Honnan tudhatod, hogy nem fog bekattanni? De akkor leírok most egy fiktív kronológiát, amit most zuhanyzás közben álmodtam meg - szóval ne várj túl nagy mélységet tőle -, hogy számomra hogyan nézne ki egy eltaposás.

2025 Q2 - a Szuverenitásvédelmi hivatal a különleges új jogaival felszerelkezve elkezdi ellehetetleníteni az ellenzéki és független sajtó működését.
2025 Q3 - Betiltják a PRIDE-ot, új gyülekezési törvényt ütnek át, ellehetetlenülnek az ellenzéki és civil tömegrendezvények
2025 Q4 - Boltprofit baszódás miatt újból egekben az infláció, a külföldi üzletek limitálják a kínálatot és csökkentik az üzleteiket/nyitvatartásukat
2026 Q1/Q2 - Elmaradnak az osztogatások, csökken a fidesz népszerűsége, egyre nagyobb a zúgolódás
2026 Q3 - A TISZA nyeri a választást, a fidesz a háborús rendeleti kormányzás miatt elkezdi elhúzni a hatalom átadását.
2026 Q4 - Országos tüntetéshullámok kezdődnek, Magyar Péter körbehaknizza a világot a fájdalmával
2027 Q1 - A hatalom még mindig a fidesznél, MP a tavasz közeledtével óriási tüntetéseket szervez, az EU nagyon ejnyebejnyézik. Infláció, EUR árfolyam az egekben, sosem látott tüntetéshullám söpör végig országszerte, Budapest félig megbénul.
2027 Q2 - MP-t letartóztatják valami új agymenés törvény alapján, az ország szinte felrobban. A fidesz behívja az orosz biztonsági tanácsadókat, mert a rendőrség már nem tudja kezelni a helyzetet. Valamelyik túlbuzgó ukrán drón ptsd-s wagnerfiú a sokadik cykyblyat russki dog után elkattan és belesoroz a tömegbe a Lánchídon. Azonnali kijárási tilalom és statárium. Internet lekapcsolva, ellenzéki média elüldözve.
2028 Q1 - Az emberek megunták, a 40 alatti iskolázott populáció 40% külföldre menekült, ezt megakadályozandó a kormány lezárja a határokat.
2028 Q2 - Az EU még mindig nagyon nagyon ejnyebejnyézik
2028 Q3 - MP szívrohamot kap álmában a börtönben, de már senkinek nem üti át az ingerküszöbét.
2028 Q4 - Megalakítják a "hajlandók" a régóta várt kétsebességes Európát, Magyarisztán természetesen kimarad belőle.
2029 Q2 - Mivel Viktorék már egy árva garast sem kapnak az EU-tól, elkezdik a HUXIT-ot.
2030 - Bejelentik, hogy a történelem során mi mindig is a legnagyobb barátai voltunk Oroszországnak, ezért megalakul a VOLGA ( Vlagyimir-Orbán-Lukasenka Go Amazing) tengely. A választásokon az ellenzék 13 %-ot ér el Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Na jó a végét lehet kicsit elpoénkodtam, de összességében szerintem átjön, hogy a sok morgás közepedte, még nagyon nagyon messze a gödör alja.
9 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 940
undisputedly
Nem lehet minden problémát úgy megoldani, hogy fejjel rohansz a falnak. De az hogy az EU nem tette ezt, nem jelenti, hogy ne ismerte volna fel és ne akarta volna megoldani.
Lecsó
Köszönöm, nekem már nem volt kedvem folytatni, hisz még egy rendes összefoglalót se tud írni, nem csoda, hogy wall of texteket dobál be ide.
Lúdas Solymi
A Hágai Nemzetközi Bíróság vizsgálja a konfliktust, és azt, h volt-e 2022 előtt ukrán agresszió az orosz kisebbségek ellen

www.icj-cij.org/case/182

Vannak érdekességek pl

acrobat.adobe.com/id/urn:aaid:sc:EU:f854b38f-ba4e-4fb0-9200-bec25e87ab2b

Az oroszok arra hivatkoznak, hogy 2020 július 2021 augusztus között a két megyét 1,5 millió(!) rakétával lőtték. 36. pont - vannak hivatkozások
Megneveznek milíciákat is a 2014-es "kezdetektől".

Nem tudom az igazságtartalmát, kíváncsian várom, h Hága mit hoz ki az ügyből.
9 hónapja
undisputedly
Lecsó
Koszonom, egyetertunk. Nem csak te es en, de Merz, Scholz, Macron es Starmer is osztja az allaspontunkat.
Erdekunkben all tamogatni az ukranokat, de annyira nem, hogy kozvetlen haboruba bocsatkozzunk miattuk az oroszokkal.

Ez az egyszeru es bebizonyosodott nezopont/allitas valamiert Ludas Solymit minden alkalommal triggereli es nem kepes elfogadni, hogy bizony ez a realpolitika valosult meg a napokban a szemunk elott. Talan kevesebb orosz propagandat kellene kovetnie es tobb BBC-t, de persze azt is lehet amit hetek ota csinal, hogy ha ugyanezt leirom, elkezdi a betanult sorokat (propaganda, ferdites, btw. csusztatni es torzitani tenyeket lehet, ha a nezopontom ter el a tiedtol, az nem ferdites, torzitas stb., hanem velemenykulonbseg, egy kis segitseg...)

9 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879
undisputedly
Lecsó
Köszönöm, nekem már nem volt kedvem folytatni, hisz még egy rendes összefoglalót se tud írni, nem csoda, hogy wall of texteket dobál be ide.
9 hónapja
undisputedly
9 hónapja
De amúgy jól felmondtad a propagandát, jár érte a taps.
Lúdas Solymi
Ugyanolyan vagy, mint a fideszes, facebookon hoborgo 1 bites kommentelok, csak te pont a masik iranybol. A kis fejedben arra van csak kapacitas, hogy a szakralis szintre emelt ukrajna imadatodtol akar csak 2 fokban eltero velemenyt detektald, majd ha valaki nem kezdi az altalad elfogadott megitisztito ritussal a kommentjet, hoborogve beird, hogy "orosz vagy", "ugynok vagy", de legalabb azt, hogy "propaganda"; mikozben arra mar a kis processorod nem kepes, hogy feldolgozza amit irok, mert ha kepes lenne, megertened, hogy en alapvetoen szorosabb EU integracioban hiszek es egzisztencialis fenyegeteskent tekintek a mostani helyzetre.
undisputedly
Nagyon tévedsz, nincs szakrális szintre emelve az Ukrajna imádatom

Mert ha az utóbbi, akkor van egy rossz hírem a számodra, nem igazán érted azt, hogy mi a nyugati világ értékrendje és helyzete, legyen bármilyen elbaszott is néha a politikája.
Lúdas Solymi
Akkor erdemes lenne elgondolkodnod, miert propagandazol barmilyen velemenyt, ami nem teljes fedi a sajat velemenyed? Segitek, habar mar szamtalanszor leirtam: attol, hogy a haboruban az oroszok az agresszorok es az ukranok a szenvedo fel, meg nem vegytisztan azonosak az erdekeink az ukranokeval, ha igy lenne, sajatjakent vedene mar most europa az ukranokat, de legutobb amikor raneztem, nem csak hogy europai hadero nem votl ukran foldon, de az europai katonai tamogatasok is lassan es hatekonytalanul erik el az ukranokat, pont mintha a saja biztonsaga fontosabb lenne Scholznak, Macronnak es a tobbi europai vezetonek.

Gondolom ok is orosz kemek es orosz propagandistak, igaz? Hogy magyarazod ezt?

Talan a masodik resze a fenti kommentednek valaszul szolgalhat amugy szamomra is, mert abbol ugy tunik, hogy szelsosegesn idealista es naiv alapon leegyszerusitetted az orosz agressziot (remelem ezek a szavak megnyugtatnak!) egy eredendoen es tisztan jo es ugyanigy rossz kuzeldemere, ahol mindenkinek be kell allnia az egyik vagy masik moge.

Sajnos a vilagpolitika nem igy mukodik es ha ranezel a modern tortenelemre, akkor lathatod, hogy soha nem is mukodott igy. Amerika (mint az altalad magasztosnak tartott nyugati ertekek fo elharcosa) rendre osszeallt diktatorokkal es hadurakkal is, ha igy kivanja az erdeke. Sot, el kell keseritselek, veres kezu tomeggyilkos orosz diktatorral is ivott mar pertut amerikai elnok mikozben vigan odalokott 10 milliokat a nyomorba es despotizmusba.

Erdekek vannak es mindenki arra figyel, hogy a sajat erdeke ne seruljon, hogy sajat magat (es a sajat demokraciajat) vedje. Te is ugyanigy vagy ezzel, kulonben mar az ukran fronton lennel.
undisputedly
Most válaszolok erre, mert most van időm és energiám rá.
Szokás szerint csúsztatsz, nem először és úgy ferdíted az ember mondandóját, hogy az téged igazoljon.

A te véleményedet azért propagandázom, mert nagy mértékben megegyezik azzal amit az állami (i.e.: orosz) média közvetít és amit a független (igen, tudom, nem orosz pénzből támogatott) média is annak hív.
Persze, lehet azt mondani, hogy ez egy vélemény, csak hát ha ez a véleményed, akkor nem is tudom miért gondolod azt, hogy ez az EU érdekeit szolgálja, hacsak nem azért az EU-ét amit Putler vizionált, mert akkor helyben vagyunk. Lesz majd jó erős Európa, ahogy kívánod, meg a ruszkiknak is elég élettere meg ütközőzónája.

Következő csúsztatásod az, hogy szerinted a vegytiszta érdek miatt az EU haderejének ukrán földre kellene lépnie, azaz a NATO-nak, amely egy védekező szervezet, át kellene állnia támadásba és nem NATO területre lépnie, ahol harcolna az oroszokkal. Hümm, kitől is hallottam, hogy jelenleg Oroszország egyébként is a NATO-val és az USA-val harcol és nem Ukrajnával? Valami kis orosz diktátortól, de lehet, hogy csak félrehallottam.

Tény, az EU-s támogatások lassan és hatékonytalanul (?) érik el Ukrajnát, de ez köszönhető a politikai helyzetnek és játszmáknak, ahol a vezetőknek első körben a népet kell meggyőzni, hogy erre most költeni kell.
És hát a németeknél volt is valami törvény, amit most jól felül kell írniuk. Na, nem olyan egyszerű ez egy demokráciában, mint Bindzsisztánban, ahol holnap felkelsz és lehet, hogy egész vagyonodat ráírták valami hatodrendű senkiházira, te meg kaptad a parancsot, hogy mehet szenet lapátolni, mert különlegesvészhelyzet van.

Következő döbbenetes csúsztatásod az, hogy szerinted az orosz agressziót nem lehet leegyszerűsíteni szimplán a gonosz és a jó harcára. Nos, van egy rossz hírem: Le lehet, hisz itt van egy agresszor, aki megtámadott egy szomszédos országot valami mondvacsinált indokkal.
De persze, értem én, hogy egy párhuzammal éljek, a második világháborúban a nácik se voltak eredendően gonoszak, csak a német lakta területeket szerették volna visszacsatolni és kellett nekik egy kicsit nagyobb élettér.

Aztán csúsztatás még részedről, hogy a világpolitika nem működött azon az elven ahogy én gondolom, habár az elmúlt 70-80 évben azért az EU-ban és a világ nyugati felén valahogy csak sikerült elkerülni az érdek alapú háborúkat. És igen, való igaz, hogy az USA visszaélt azzal a bizalommal amit neki adtak a világ csendőre szerep mellé és nem egy háborút nem tudott igazolni, de ez nem jogosít fel mást, hogy ugyanezeket meglépje.

Következő orbitálisan döbbenetes és nevetséges szóhasználatod az, hogy mindenki saját magát és demokráciáját védi az az, hogy egyrészt Oroszország nem demokrácia (bár lehet h rájuk nem vonatkoztattad), másrészt pedig nem saját magát védte, mert ő az agresszor.

Az utolsó részt meg nem is értem, miért is kellene nekem az ukrán fronton lennem? Maximum akkor, hogyha Oroszországban lennék, akkor valszeg. De arról nem tudok, hogy miért is küldenének az EU-s országok a frontra, mikor van és lehet elég katona.
Ez is ugyanaz a narratíva, amit az előző választáskor a ruszkibérenc kormányunk tolt, hogy az EU az ukrán frontra vinne minket.

Szóval összességében még mindig ugyanott tartunk, hogy tolod a ruszki propagandát (bocsánat! véleményed) és folyamatosan ferdítesz.
Lúdas Solymi
Nagyon beakadt nalad a lemez, a velemenykulonbseget tartod csusztatasnak, tehat amiben elter a velemenyem a tiedtol, az csusztatas. Onmagaban ezt magyarazza mondjuk a pro-ukran imadatod es a borzasztoan naiv szemleleted, mely szerint a vilagpolitikat a jo es a rossz kuzdelme hatarozza meg, amivel ellentetes velemenyt megint csak propagandanak es csusztatasnak tartod majd valamilyen furcsa logika menten ignoralod a tortenelmet, de akkor most beteszek neked egy kepet ami meg fogja donteni a teljes vilagnezetedet:

Ismet megkerdezem, mert valamiert kerulod a valaszadast: ha europa (es nem a nato, mint ahogyan khmm, csusztatsz es ferditesz vagy csak egyszeruen nem erted a kulonbseget (i) europa, az (ii) EU es a (iii) NATO kozott) erdeke 1:1 aranyban all ukrajnaeval, mint ahogyan allitod, miert nem adott katonai tamogatast europa azonnal, donto mennyisegben, hatekonyan (mint ahogyan vedte volna sajat magat), illetve miert nem mentek europai hadseregek megsegiteni az ukranokat?

Szerk: Btw, gyanusan tisztaban vagy a sajat allitasod szerint azzal, mit mond az aktualis orosz propaganda.
undisputedly
Újfent csúsztatsz.
Leírtam, a véleményedet azért tartom propagandának, mert 90%-ban megegyezik az oroszéval.
Persze ezt nézhetjük véleménykülönbségnek is, de szerintem inkább világnézeti különbség.
Ahol sztem az itteni fórumtopic aktív közönségének 80-90%-a nem veled ért egyet.

Nincsen pro-ukrán imádatom, ezt is leírtam már, de csak rám aggatod.
Továbbá nem állítottam azt, hogy a világtörténelem a jó és a rossz küzdelme, ezt két példára alkalmaztam, a náci Németország elleni háborúra és a mostani oroszok elleni háborúra.
Ha szerinted itt Oroszországnak volt bármi joga megtámadni Ukrajnát, akkor nálad baj van.

Nem kerültem a válaszadást és értem a különbséget az általad írt fogalmak között, viszont én sosem állítottam azt, hogy ezeknek az érdeke 1:1-ben áll Ukrajnáéval, ezt csak te állítod illetve azt is te állítod, hogy egy 1:1 arányú értéknek azt kellene jelentenie, hogy az európai országok/EU/NATO csapatokat kellene, hogy küldjön ukrán földre, Oroszország ellen.

A katonai segélyek és szankciók körüli lépéseket és eszkalációkat úgy gondolom te is végigkövetted az elmúlt évek során, szóval nem tudom, miért tőlem vársz erre választ.
De ha kell én elmondom, hogy szerintem töketlenek és beszariak voltak és igenis jobban kellett volna Ukrajnát támogatni, ahogy sokszor a nép is kérte és nem himihumizni.
De mégha akartak is valamit, volt itt egy kolostormalac aki megvétózta ezeket.

Nem értem miért gyanús az, hogyha tisztában vagyok azzal, hogy mi az orosz propaganda, hisz Magyarországon élek, magyar vagyok, a kormányom egy ruszkibérenc hazaáruló banda, akik a nap huszonnégy órájában minden médián azt tolják.

Néha azért leírhatnád a te gondolatmeneted is, ahelyett, hogy támadnál és csúsztatnál, de legtöbbször ezt úgy intézed el, hogy floodolod a topikot a kilométer hosszú szövegeiddel.
Lúdas Solymi
Valamiert megis orosz propagandanak tartod a velemenyem, de meg most sem sikerul a sajat elmeletedben feloldani ezt az ellentmondast, hogy ha a sajatjainkkent tekintunk az ukranokra, miert csak ennyit adtunk nekik.

Leirom tomondatokban az allaspontom, ugy talan megerted, habar eddig is ertetted, csak propagandaztad:
Oroszok, rossz.
Ukranok, jo.
Segiteni ukrajnanak jo; haboruba menni ukrajnaert, rossz.
Europa epit nagy sereg, arcon vag oroszok ha jonni, jo.
Kozben nem felboszit jenkik, vedeni europa, jo.

(Europa pont a fentiek menten cselekszik, szoval eppen az aktualis europai biztonsagi politikat propagandazod es ignoralod, mondvan a nagypolitika nem igy mukodik, pedig lam, igen. Az elmult 5 napban a fentiek mindegyike megvalosult/beigazolodott)

9 hónapja
KeyG Baltimore Ravens 12 918
Az atom dolog túl van misztifikálva. Lassan már Európa összes nagyvárosában van kínai negyed legalább több ezres létszámmal, amerikaik mindenhol a Balti államokban szerintem oroszok is élnek, ráadásul a szelet az oroszok se tudják befolyásolni.
Úgy gondolom az oroszok akkor mernének atomot ledobni ha az országuk szuverénsége lenne veszélyben ( Kurszk miatt sem dobtak ).
1 atom és Észak Koreán kívül a kutya nem foglalkozna velük illetve szerintem az orosz középréteg is fellázadna.
KeyG
Az egész atomfenyegetésnek és kölcsönös megsemmisülés veszélyének pont az a lényege, hogy amit leírtál, azt senki nem tudhatja biztosra. De fasza, hogy te tudod... 😊
Lecsó
Kijev volt (van) a legjobb opció. Az egész világnak megmutathatták volna, hogy nem csak a szájuk nagy a teljes Nyugati fegyverarzenállal szemben amiért rengeteg orosz meghalt a fronton.
Az ukránok még területet is tudtak szerezni úgy, hogy Európát megtelítették az ukránok.

Kijeven elejét vehették volna ennek, nem tették. Ők sem ennyire hülyék, hogy ledobják, mert az a mai világban egy országra tekintve rengeteg negatívval járna.

Nem tudom, de gondolkozni és saját véleményt megfogalmazni lehet.

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
9 hónapja
Ismet megkerdezem, mert valamiert kerulod a valaszadast: ha europa (es nem a nato, mint ahogyan khmm, csusztatsz es ferditesz vagy csak egyszeruen nem erted a kulonbseget (i) europa, az (ii) EU es a (iii) NATO kozott) erdeke 1:1 aranyban all ukrajnaeval, mint ahogyan allitod, miert nem adott katonai tamogatast europa azonnal, donto mennyisegben, hatekonyan (mint ahogyan vedte volna sajat magat), illetve miert nem mentek europai hadseregek megsegiteni az ukranokat?

Szerk: Btw, gyanusan tisztaban vagy a sajat allitasod szerint azzal, mit mond az aktualis orosz propaganda.
undisputedly
Kurva egyszerű. Mert Oroszországnak atomfegyverei vannak. Nem azért, mert nem érdekük, vagy ne tudnák/akarnák megtenni.
Ha Oroszországnak nincsenek atomfegyverei, ez a háború kb 3 hét alatt véget ért volna, ha egyáltalán elkezdődik. És nem olyan eredménnyel, mint amiről Putyin delirált...
Lecsó
Tehat europa sajat magat, a sajat nepesseget es sajat teruletet nem vedene meg egy kozvetlen tamadastol, mert az oroszoknak atomjuk van?
undisputedly
De, mert az egy másik helyzet, aminek nincs hova eszkalálódnia. Az Ukrán beavatkozásnak volt. A nyugati segítséget patikamérlegen kellett kimérni, hogy azokat a bizonyos, előre nem látható vörös vonalakat (amik egyre csak kiderült, hogy nem is léteznek) láthatóvá tegyék. Le kellett hívni az orosz blöfföket szép sorban. Egy európai támadással az oroszok is lehívhatják a NATO blöffjét, ha van hozzá vér a pucában.
Lecsó
Tehat belatod, hogy igaz az allitasom, amely szerint az europai erdekek nem 1:1 allnak az ukran erdekekkel. Orosz propagandista es ugynok vagy talan?
undisputedly
Nem érdekel, milyen arányban állnak. Felőlem lehet 1:10 is. Arra reagáltam, hogy miért nem szaladt a nato/eu/akárki egyből neki az oroszoknak.
Lecsó
Akkor csak szolok, hogy Ludas forumtarsnal mar az orosz ugynok kategoriaban vagy.

(Btw. egyetertunk, azert nem mentunk, mert feltunk az eszkalaciotol, attol, hogy rank is kiterjed a haboru, de ahogyan a pelda is mutatja, az europai biztonsagi erdekeket fontosabbnak tartotta es tartja minden europai vezeto jelenleg is, mint az ukrant)
undisputedly
Az utolsó tagmondatod feltételezés, nem következik az előző, kb értelmes gondolatból.
Ugyanabból az érdekből nem ment oda senki, ami érdek mentén 3 éve segíti az ukránokat. Lehetett volna jobban, tökösebben, hamarabb stb? Igen. De itt embereknek kell döntéseket meghozni sokszor pár nap alatt, aminek a következményei nem egyértelműek. Utólag én is mindig kurva jól megoldok minden problémát.

Szerkesztette: Lecsó
9 hónapja

undisputedly
Kurva egyszerű. Mert Oroszországnak atomfegyverei vannak. Nem azért, mert nem érdekük, vagy ne tudnák/akarnák megtenni.
Ha Oroszországnak nincsenek atomfegyverei, ez a háború kb 3 hét alatt véget ért volna, ha egyáltalán elkezdődik. És nem olyan eredménnyel, mint amiről Putyin delirált...
Lecsó
Tehat europa sajat magat, a sajat nepesseget es sajat teruletet nem vedene meg egy kozvetlen tamadastol, mert az oroszoknak atomjuk van?
undisputedly
De, mert az egy másik helyzet, aminek nincs hova eszkalálódnia. Az Ukrán beavatkozásnak volt. A nyugati segítséget patikamérlegen kellett kimérni, hogy azokat a bizonyos, előre nem látható vörös vonalakat (amik egyre csak kiderült, hogy nem is léteznek) láthatóvá tegyék. Le kellett hívni az orosz blöfföket szép sorban. Egy európai támadással az oroszok is lehívhatják a NATO blöffjét, ha van hozzá vér a pucában.
Lecsó
Tehat belatod, hogy igaz az allitasom, amely szerint az europai erdekek nem 1:1 allnak az ukran erdekekkel. Orosz propagandista es ugynok vagy talan?
undisputedly
Nem érdekel, milyen arányban állnak. Felőlem lehet 1:10 is. Arra reagáltam, hogy miért nem szaladt a nato/eu/akárki egyből neki az oroszoknak.
Lecsó
Akkor csak szolok, hogy Ludas forumtarsnal mar az orosz ugynok kategoriaban vagy.

(Btw. egyetertunk, azert nem mentunk, mert feltunk az eszkalaciotol, attol, hogy rank is kiterjed a haboru, de ahogyan a pelda is mutatja, az europai biztonsagi erdekeket fontosabbnak tartotta es tartja minden europai vezeto jelenleg is, mint az ukrant)