USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
Provokálatlanul? Hát a Kárpátalja folyamatos lebegtetése, meg a kormány eddigi ténykedése simán belefér, ha épp ürügyet akarnak találni valami lépésre.Bocs sracok, de ne rohogtessetek mar. Az az ukrajna, amelyik most a teruletei integritasat serto revizionista agresszio elol menekul, ezzel kampanyolva szerzi a vedelmi tamogatasokat a nyugattol, amelyik egy emberkent odzkodik a katonai konfliktusoktol es egy emebrkent iteli el a szuverenitast serto politikakat, na majd ez az ukrajan fog megtamadni provokalatlanul egy orszagot az EU keleti szelen? Ne vicceljunk.Egyik legnagyobb importszükséglete Ukrajnának: gépek és berendezések, mi meg ugye összeszerelő ország lennénk.Nem tom én nem lennék nyugodt, ha kivágnának a NATO-ból, azt az északkeleti igencsak nacionalista beállítottságú szomszédunk meg most kapott egy rakat csúzlit NATO-országoktól...És miért érné meg az Ukránoknak akár egy négyzetcentimétert is elfoglalni a mi kis szemétdombunkból? Mi olyannal rendelkezünk ami nekik(gazdaságilag-földrajzilag igazából akárhogy) nincs?
empty taxi
Fenyegetettség sem tudunk lenni a számukra, szóval még csak azt se tudom bele erőltetni a dologba, hogy megelőző csapásként “önvédelemből”.
Ez a szomorú valóság(vagy szerencsénk nézőpont kérdése).
Még mielőtt valaki félre értene, teljes mértékben a NATO tagság mellett vagyok, csak azt mondom, hogy ezt az ukrán fenyegetettséget nem látom valósnak, akár így akár úgy.
Cowboykarcsi90
Más, szintén fincsi: 24.hu/kulfold/2023/02/06/kirill-patriarka-ortodox-egyhaz-kgb-szovjetunio-svajc-titkositas-hirszerzes-orban-kormany-unios-szankcio/
empty taxi
Ugyanakkor a hovedelmi miniszter altal kieszkozolt varatlan "tisztogatas" a tisztikarban uj megvilagitast nyer.
undisputedly
Másrészt, tudom hogy most a politikai/gazdasági érdekek miatt nyugaton az ukránok (mint nép) úgy vannak beállítva mint a ma született bárány, az oroszok meg mint a patás ördög, és ezt elég sokan be is nyalják, de az a helyzet, hogy én 2014 előtt elég sokat bizniszeltem velük, (rönk export-import) és azt tapasztaltam, hogy gondolkodásmód, életszemlélet, világkép szempontjából, ez a két társaság úgy 90%-ban ugyanaz. Egyik kutya, másik eb. Szóval bocs, de én egy cseppet sem bízok az ukránokban sem.
OFF
Majd egyszer, ha eleget ittam, megírom hogy milyen volt az ukránokkal/oroszokkal üzletelni, de kb úgy kell elképzelni, mint ha a Macskajaj és a Keresztapa lenne egy filmben. Olaszok hozzájuk képest a végtelenül precíz, megbízható, kiszámítható nyugat.
több mint 3 éve
www.valaszonline.hu/2023/02/06/ismetli-magat-a-tortenelem-finn-orosz-haboru-ukrajnai-agresszio/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Tudom, azért is írtam, hogy az teljesen más kérdés.Torok egy mas kerdes es egy lapon sem vagyunk veluk.MO-nak nem szamit a Nato akkor ha unios orszagokkal vagyunk korbeveve. Ekkor nem szamit a Natonak sem. Maximum kimondva is masodvonalas lesz a szerepunk a Natoban. Ami igy is es ugy is pont nulla lenne felkerekitve. Ha az uniobol is kidobva lennenk akkor az mar veszelyes lenne rank hisz elobb utobb kellene valaki aki tamogatna a gazdasagot es ez nem Nato orszag lenne es egy gocpont a Nato kozepen problema a Natonak is de foleg nekunk.Vagy esetleg az is probléma lehet, hogy az oroszok már nem is a spájzban vannak, hanem mindenhol aztán lehet nem annyira boldogok, hogy mi nem tudjuk/nem akarjuk kiebrudalni őket, azok meg mindenféle erőfeszítés nélkül hozzáférnek a NATO kommunikációhoz.
Ezert megy a cicaharc maximum es nem tortenik semmi. Egy "Magyar gondolkodassal" mindketto szervezet egy perc alatt ki tudna rakni hiaba tunik lehetetlenek elsore, csak "szerencsere" legypiszok vagyunk a siralyszar alatt.
no
Lehet úgy vannak vele, hogy kell ez a fenének, majd OV után elgondolkodnak megint az integráláson, ha nem változik semmi vagy vmi partneri szerződésben leszünk, amikor is a legkevesebb infót kell megosztaniuk.
Az osztrákok és a svájciak nem tagok, csak békepartnerek, ránk meg maximum majd odafigyelnek.
A törökök kérdésesebbek, de elképzelhető, hogy ott is változtatni fognak vagy megpróbálnak nyomást helyezni Erdoganra, akkor viszont a migránskezelés is módosulhat az ő részéről.
Lúdas Solymi
no
több mint 3 éve
Torok egy mas kerdes es egy lapon sem vagyunk veluk.MO-nak nem szamit a Nato akkor ha unios orszagokkal vagyunk korbeveve. Ekkor nem szamit a Natonak sem. Maximum kimondva is masodvonalas lesz a szerepunk a Natoban. Ami igy is es ugy is pont nulla lenne felkerekitve. Ha az uniobol is kidobva lennenk akkor az mar veszelyes lenne rank hisz elobb utobb kellene valaki aki tamogatna a gazdasagot es ez nem Nato orszag lenne es egy gocpont a Nato kozepen problema a Natonak is de foleg nekunk.Vagy esetleg az is probléma lehet, hogy az oroszok már nem is a spájzban vannak, hanem mindenhol aztán lehet nem annyira boldogok, hogy mi nem tudjuk/nem akarjuk kiebrudalni őket, azok meg mindenféle erőfeszítés nélkül hozzáférnek a NATO kommunikációhoz.
Ezert megy a cicaharc maximum es nem tortenik semmi. Egy "Magyar gondolkodassal" mindketto szervezet egy perc alatt ki tudna rakni hiaba tunik lehetetlenek elsore, csak "szerencsere" legypiszok vagyunk a siralyszar alatt.
no
Lehet úgy vannak vele, hogy kell ez a fenének, majd OV után elgondolkodnak megint az integráláson, ha nem változik semmi vagy vmi partneri szerződésben leszünk, amikor is a legkevesebb infót kell megosztaniuk.
Az osztrákok és a svájciak nem tagok, csak békepartnerek, ránk meg maximum majd odafigyelnek.
A törökök kérdésesebbek, de elképzelhető, hogy ott is változtatni fognak vagy megpróbálnak nyomást helyezni Erdoganra, akkor viszont a migránskezelés is módosulhat az ő részéről.
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
MO-nak nem szamit a Nato akkor ha unios orszagokkal vagyunk korbeveve. Ekkor nem szamit a Natonak sem. Maximum kimondva is masodvonalas lesz a szerepunk a Natoban. Ami igy is es ugy is pont nulla lenne felkerekitve. Ha az uniobol is kidobva lennenk akkor az mar veszelyes lenne rank hisz elobb utobb kellene valaki aki tamogatna a gazdasagot es ez nem Nato orszag lenne es egy gocpont a Nato kozepen problema a Natonak is de foleg nekunk.Vagy esetleg az is probléma lehet, hogy az oroszok már nem is a spájzban vannak, hanem mindenhol aztán lehet nem annyira boldogok, hogy mi nem tudjuk/nem akarjuk kiebrudalni őket, azok meg mindenféle erőfeszítés nélkül hozzáférnek a NATO kommunikációhoz.
no
több mint 3 éve
Bocs sracok, de ne rohogtessetek mar. Az az ukrajna, amelyik most a teruletei integritasat serto revizionista agresszio elol menekul, ezzel kampanyolva szerzi a vedelmi tamogatasokat a nyugattol, amelyik egy emberkent odzkodik a katonai konfliktusoktol es egy emebrkent iteli el a szuverenitast serto politikakat, na majd ez az ukrajan fog megtamadni provokalatlanul egy orszagot az EU keleti szelen? Ne vicceljunk.Egyik legnagyobb importszükséglete Ukrajnának: gépek és berendezések, mi meg ugye összeszerelő ország lennénk.Nem tom én nem lennék nyugodt, ha kivágnának a NATO-ból, azt az északkeleti igencsak nacionalista beállítottságú szomszédunk meg most kapott egy rakat csúzlit NATO-országoktól...És miért érné meg az Ukránoknak akár egy négyzetcentimétert is elfoglalni a mi kis szemétdombunkból? Mi olyannal rendelkezünk ami nekik(gazdaságilag-földrajzilag igazából akárhogy) nincs?
empty taxi
Fenyegetettség sem tudunk lenni a számukra, szóval még csak azt se tudom bele erőltetni a dologba, hogy megelőző csapásként “önvédelemből”.
Még mielőtt valaki félre értene, teljes mértékben a NATO tagság mellett vagyok, csak azt mondom, hogy ezt az ukrán fenyegetettséget nem látom valósnak, akár így akár úgy.
Cowboykarcsi90
Más, szintén fincsi: 24.hu/kulfold/2023/02/06/kirill-patriarka-ortodox-egyhaz-kgb-szovjetunio-svajc-titkositas-hirszerzes-orban-kormany-unios-szankcio/
empty taxi
Ugyanakkor a hovedelmi miniszter altal kieszkozolt varatlan "tisztogatas" a tisztikarban uj megvilagitast nyer.
több mint 3 éve
Egyik legnagyobb importszükséglete Ukrajnának: gépek és berendezések, mi meg ugye összeszerelő ország lennénk.Nem tom én nem lennék nyugodt, ha kivágnának a NATO-ból, azt az északkeleti igencsak nacionalista beállítottságú szomszédunk meg most kapott egy rakat csúzlit NATO-országoktól...És miért érné meg az Ukránoknak akár egy négyzetcentimétert is elfoglalni a mi kis szemétdombunkból? Mi olyannal rendelkezünk ami nekik(gazdaságilag-földrajzilag igazából akárhogy) nincs?
empty taxi
Cowboykarcsi90

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Nem tom én nem lennék nyugodt, ha kivágnának a NATO-ból, azt az északkeleti igencsak nacionalista beállítottságú szomszédunk meg most kapott egy rakat csúzlit NATO-országoktól...És miért érné meg az Ukránoknak akár egy négyzetcentimétert is elfoglalni a mi kis szemétdombunkból? Mi olyannal rendelkezünk ami nekik(gazdaságilag-földrajzilag igazából akárhogy) nincs?
empty taxi
Szerkesztette: Cowboykarcsi90
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 3 éve
Nem tom én nem lennék nyugodt, ha kivágnának a NATO-ból, azt az északkeleti igencsak nacionalista beállítottságú szomszédunk meg most kapott egy rakat csúzlit NATO-országoktól...
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
MO-nak nem szamit a Nato akkor ha unios orszagokkal vagyunk korbeveve. Ekkor nem szamit a Natonak sem. Maximum kimondva is masodvonalas lesz a szerepunk a Natoban. Ami igy is es ugy is pont nulla lenne felkerekitve. Ha az uniobol is kidobva lennenk akkor az mar veszelyes lenne rank hisz elobb utobb kellene valaki aki tamogatna a gazdasagot es ez nem Nato orszag lenne es egy gocpont a Nato kozepen problema a Natonak is de foleg nekunk. Ezert megy a cicaharc maximum es nem tortenik semmi. Egy "Magyar gondolkodassal" mindketto szervezet egy perc alatt ki tudna rakni hiaba tunik lehetetlenek elsore, csak "szerencsere" legypiszok vagyunk a siralyszar alatt.
több mint 3 éve
OVt sosem lehet túlértékelni 😉Túlértékeled Orbánt. Jócskán.Akarsz fogadni, hogy maradunk a NATO-ban, és ez csak egyfajta politikai nyomásgyakorlás?Fogd meg a söröm.
50 rugót beteszek 10 ellenében, hogy jövő ilyenkor is NATO tagok leszünk.
Őszentsége Sobri Jóska
OV
Vitézlő Titoknok tomz
Azért nála a posztmodern kommunikáció egy eléggé feudális, régimódi gyarapodást maszkol.
Vagy gondolj a kutyára, amelyik ugat, de nem harap.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
The first Leopard 2 main battle tank that Canada has donated to Ukraine has arrived in Polandi.redd.it/2dt970idrjga1.jpg
chemicals keep me under control
több mint 3 éve
Túlértékeled Orbánt. Jócskán.Akarsz fogadni, hogy maradunk a NATO-ban, és ez csak egyfajta politikai nyomásgyakorlás?Fogd meg a söröm.
Őszentsége Sobri Jóska
OV
Vitézlő Titoknok tomz
Azért nála a posztmodern kommunikáció egy eléggé feudális, régimódi gyarapodást maszkol.
Vagy gondolj a kutyára, amelyik ugat, de nem harap.
több mint 3 éve
Akarsz fogadni, hogy maradunk a NATO-ban, és ez csak egyfajta politikai nyomásgyakorlás?Fogd meg a söröm.
Őszentsége Sobri Jóska
OV
több mint 3 éve
Ha azokat a fogadásokat nézem amik meg is valósultak itt a fórumon PM-ben, akkor 75%-ra állok, az meg végülis nem olyan rossz.Hát Jóska, megtehetnéd, hogy ebben inkább nem fogadsz, ha a fórum fogadás előéletből indulok ki. 😊 Az 50 rugó nem érdekel, de szeretném, ha NATO tagok maradnánk. 😀Akarsz fogadni, hogy maradunk a NATO-ban, és ez csak egyfajta politikai nyomásgyakorlás?NATO-ban már folyik az előkészítő jogi munka arra az esetre, ha belátható időn belül (szerintem a július 11-12-i NATO-csúcsig) vagy ha az orosz agresszió bármikor bekövetkezhető eszkalációja idején Törökország és Magyarország még mindig gátolja a svéd és a finn csatlakozást, akkor fordulat áll be e két tagország NATO-státuszában. NépszavaFincsi. Pedig biztos jo oka van a FideSSnek erre. Lassan őröl a parlamenti elokeszito munka. Biztos ez az oka, es nem az, hogy de facto mi vagyunk az Ungarszke Oblaszty.
Amadeus von Dollárbaloldal
Zsellértelkes Vrij
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Arról nem én tehetek, hogy amikor nem nyertem volna, akkor senki se mert ténylegesen fogadni.
több mint 3 éve
Hát Jóska, megtehetnéd, hogy ebben inkább nem fogadsz, ha a fórum fogadás előéletből indulok ki. 😊 Az 50 rugó nem érdekel, de szeretném, ha NATO tagok maradnánk. 😀Akarsz fogadni, hogy maradunk a NATO-ban, és ez csak egyfajta politikai nyomásgyakorlás?NATO-ban már folyik az előkészítő jogi munka arra az esetre, ha belátható időn belül (szerintem a július 11-12-i NATO-csúcsig) vagy ha az orosz agresszió bármikor bekövetkezhető eszkalációja idején Törökország és Magyarország még mindig gátolja a svéd és a finn csatlakozást, akkor fordulat áll be e két tagország NATO-státuszában. NépszavaFincsi. Pedig biztos jo oka van a FideSSnek erre. Lassan őröl a parlamenti elokeszito munka. Biztos ez az oka, es nem az, hogy de facto mi vagyunk az Ungarszke Oblaszty.
Zsellértelkes Vrij
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem kell annak versenyképesnek lennie, meg mivel szemben?Ha hoznak egy olyasmi határozatot, hogy aki blokkolja a csatlakozást, arra addig nem alkalmazzák az 5-ös cikkelyt, az eléggé meggyorsítaná a folyamatot.A magyar honvédség és a versenyképes szó elég vicces egy mondatban.
Nyilván a köpcös nem szeretné kipróbálni, hogy magyar honvédség mennyire versenyképes az ukránnal, vagy bármelyikkel, aki nem szimpatizál velünk.
Jan
Bazzani
Védekezni Putyin ellen? Nem fog idejönni hadsereggel, már itt van mással.
több mint 3 éve
Meg kellene kérdezni azt az ukránt, aki megitta 😉Misebor? Jó?Valószínűleg a lengyelek is kapnak majd egy elég szép falatot, pedig katonát ők sem küldtek. Szóval nem csak hősi halottakkal lehet bekerülni a buliba.Ezt sosem értem. Amerikának ingyen kéne védenie a nyugat-európaiak seggét?Europara gondolok nem Mo. Szerintem egeszen arcipirito hogy meg a veget sem latni de a vilag legnagyobb tokepiaci cege mint egy dogkeselyu mar bejelentkezik a nagy bulira. Blackrock szinte biztosan amerikai erdekek szerint vezenyel majd, omolhet az amerikai toke, gazdagodhatnak az amerikai cegek ezen mikozben europa kozelrol nezi majd.Mit tudnánk mi nekik adni? Importált akksigyárat? 😀Keves nagyobb buli van mint egy 50 millios orszag ujjaepetese. Meglepett volna ha USA nem teszi ra a kezet mi meg nem maradunk le rola.Hiába na, korrupció ide vagy oda (vagy pont talán azért), elég nagy ország, jelentős gazdasági potenciállal, mindenki szeretne egy kis szeletet szakítani a tortából.www.cnbc.com/2022/12/28/zelenskyy-blackrock-ceo-fink-agree-to-coordinate-ukraine-investment.htmlHa Európa nem is, Magyarország biztosan.
Europa ebbol is kimarad...?
JéBé
Lehet lesajnálni őket, hogy átlagosan véve szegényebbek bizonyos régiók mint a magyarok, de nem sokáig...
Ráadásul sztem a fejlettebb régiókban van ott pénz.
Lúdas Solymi
JéBé
Egy összeszerelő-üzem ország nem nagyon szokott ezekben a bulikban részt venni. Inkább a másik oldalon vannak. Ott, ahol _mások_ csinálnak nála jó bizniszt.
peterk2005 udvari bolond
JéBé
Ez egy klasszikus deal. Mi megvédünk titeket, nektek nem kell katonákat küldeni, nem fog meghalni magyar katona, (helyettesíthető tetszőleges európai nemzettel). Cserébe mi amerikaiak kaszálunk a legnagyobbat az ujjáépítésnél.
Te inkább vállalnál 10, 20 50.000 magyar hősi halottat, hogy cserébe Mariupol / Bagdad / Kabul stb. újjáépítésébe több magyar cég (höhö Mészáros és tsa Kft) részt vehessen? A hadviselés és fejlesztés költségéről nem is beszélve?
vpi
Jan
zemanla
több mint 3 éve
Misebor? Jó?Valószínűleg a lengyelek is kapnak majd egy elég szép falatot, pedig katonát ők sem küldtek. Szóval nem csak hősi halottakkal lehet bekerülni a buliba.Ezt sosem értem. Amerikának ingyen kéne védenie a nyugat-európaiak seggét?Europara gondolok nem Mo. Szerintem egeszen arcipirito hogy meg a veget sem latni de a vilag legnagyobb tokepiaci cege mint egy dogkeselyu mar bejelentkezik a nagy bulira. Blackrock szinte biztosan amerikai erdekek szerint vezenyel majd, omolhet az amerikai toke, gazdagodhatnak az amerikai cegek ezen mikozben europa kozelrol nezi majd.Mit tudnánk mi nekik adni? Importált akksigyárat? 😀Keves nagyobb buli van mint egy 50 millios orszag ujjaepetese. Meglepett volna ha USA nem teszi ra a kezet mi meg nem maradunk le rola.Hiába na, korrupció ide vagy oda (vagy pont talán azért), elég nagy ország, jelentős gazdasági potenciállal, mindenki szeretne egy kis szeletet szakítani a tortából.www.cnbc.com/2022/12/28/zelenskyy-blackrock-ceo-fink-agree-to-coordinate-ukraine-investment.htmlHa Európa nem is, Magyarország biztosan.
JéBé
Lehet lesajnálni őket, hogy átlagosan véve szegényebbek bizonyos régiók mint a magyarok, de nem sokáig...
Lúdas Solymi
JéBé
Egy összeszerelő-üzem ország nem nagyon szokott ezekben a bulikban részt venni. Inkább a másik oldalon vannak. Ott, ahol _mások_ csinálnak nála jó bizniszt.
peterk2005 udvari bolond
JéBé
Ez egy klasszikus deal. Mi megvédünk titeket, nektek nem kell katonákat küldeni, nem fog meghalni magyar katona, (helyettesíthető tetszőleges európai nemzettel). Cserébe mi amerikaiak kaszálunk a legnagyobbat az ujjáépítésnél.
Te inkább vállalnál 10, 20 50.000 magyar hősi halottat, hogy cserébe Mariupol / Bagdad / Kabul stb. újjáépítésébe több magyar cég (höhö Mészáros és tsa Kft) részt vehessen? A hadviselés és fejlesztés költségéről nem is beszélve?
vpi
Jan

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Valószínűleg a lengyelek is kapnak majd egy elég szép falatot, pedig katonát ők sem küldtek. Szóval nem csak hősi halottakkal lehet bekerülni a buliba.Ezt sosem értem. Amerikának ingyen kéne védenie a nyugat-európaiak seggét?Europara gondolok nem Mo. Szerintem egeszen arcipirito hogy meg a veget sem latni de a vilag legnagyobb tokepiaci cege mint egy dogkeselyu mar bejelentkezik a nagy bulira. Blackrock szinte biztosan amerikai erdekek szerint vezenyel majd, omolhet az amerikai toke, gazdagodhatnak az amerikai cegek ezen mikozben europa kozelrol nezi majd.Mit tudnánk mi nekik adni? Importált akksigyárat? 😀Keves nagyobb buli van mint egy 50 millios orszag ujjaepetese. Meglepett volna ha USA nem teszi ra a kezet mi meg nem maradunk le rola.Hiába na, korrupció ide vagy oda (vagy pont talán azért), elég nagy ország, jelentős gazdasági potenciállal, mindenki szeretne egy kis szeletet szakítani a tortából.www.cnbc.com/2022/12/28/zelenskyy-blackrock-ceo-fink-agree-to-coordinate-ukraine-investment.htmlHa Európa nem is, Magyarország biztosan.
JéBé
Lúdas Solymi
JéBé
peterk2005 udvari bolond
JéBé
vpi
több mint 3 éve
Ezt sosem értem. Amerikának ingyen kéne védenie a nyugat-európaiak seggét?Europara gondolok nem Mo. Szerintem egeszen arcipirito hogy meg a veget sem latni de a vilag legnagyobb tokepiaci cege mint egy dogkeselyu mar bejelentkezik a nagy bulira. Blackrock szinte biztosan amerikai erdekek szerint vezenyel majd, omolhet az amerikai toke, gazdagodhatnak az amerikai cegek ezen mikozben europa kozelrol nezi majd.Mit tudnánk mi nekik adni? Importált akksigyárat? 😀Keves nagyobb buli van mint egy 50 millios orszag ujjaepetese. Meglepett volna ha USA nem teszi ra a kezet mi meg nem maradunk le rola.Hiába na, korrupció ide vagy oda (vagy pont talán azért), elég nagy ország, jelentős gazdasági potenciállal, mindenki szeretne egy kis szeletet szakítani a tortából.www.cnbc.com/2022/12/28/zelenskyy-blackrock-ceo-fink-agree-to-coordinate-ukraine-investment.htmlHa Európa nem is, Magyarország biztosan.
JéBé
Lúdas Solymi
JéBé
peterk2005 udvari bolond
JéBé
több mint 3 éve
Ha hoznak egy olyasmi határozatot, hogy aki blokkolja a csatlakozást, arra addig nem alkalmazzák az 5-ös cikkelyt, az eléggé meggyorsítaná a folyamatot.A magyar honvédség és a versenyképes szó elég vicces egy mondatban.
Nyilván a köpcös nem szeretné kipróbálni, hogy magyar honvédség mennyire versenyképes az ukránnal, vagy bármelyikkel, aki nem szimpatizál velünk.
Jan
több mint 3 éve
Ha hoznak egy olyasmi határozatot, hogy aki blokkolja a csatlakozást, arra addig nem alkalmazzák az 5-ös cikkelyt, az eléggé meggyorsítaná a folyamatot.Nyilván a köpcös nem szeretné kipróbálni, hogy magyar honvédség mennyire versenyképes az ukránnal, vagy bármelyikkel, aki nem szimpatizál velünk.
több mint 3 éve
10rugó meg húsz dekáé.50rugó jövő ilyenkor egy kiló Pick szalámi ára lesz ha így haladunk.Akarsz fogadni, hogy maradunk a NATO-ban, és ez csak egyfajta politikai nyomásgyakorlás?NATO-ban már folyik az előkészítő jogi munka arra az esetre, ha belátható időn belül (szerintem a július 11-12-i NATO-csúcsig) vagy ha az orosz agresszió bármikor bekövetkezhető eszkalációja idején Törökország és Magyarország még mindig gátolja a svéd és a finn csatlakozást, akkor fordulat áll be e két tagország NATO-státuszában. NépszavaFincsi. Pedig biztos jo oka van a FideSSnek erre. Lassan őröl a parlamenti elokeszito munka. Biztos ez az oka, es nem az, hogy de facto mi vagyunk az Ungarszke Oblaszty.
Zsellértelkes Vrij
Őszentsége Sobri Jóska
Bazzani
Az arány ugyanaz.