USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 3 éve
Vagy csak Putyin is az OPEC feszül a háttérben, hogy minél több helyen legyen egy kis konfliktus, hogy az USA és a Nyugat figyelme jobban szétaprózódjon, nagyobb gazdasági nyomás legyen rajtuk és az embereken, stb.a szaudiak szeretnének megint pár drón támadást irán ellenfelkészül irán és szaudi arábia?Bővebben?
Kúrfürst briareos
warr_b
gondolom megy le az olaj ára
Negritis, a vajda
Nem véletlenül lövöldözik az ukrán infrastruktúrát sem.
Szépen lassan eszkalálják a helyzetet és hozzák a Nyugatot egyre nehezebb helyzetbe így tél előtt meg alatt, próbálnak a lakosság felől nyomást gyakorolni a kormányokra.
Kíváncsi leszek, hogy az EU és USA felől mikor szólnak rá a magyar kormányra, hogy most már jó lenne ha kussolnának, mert Petiminiszter szájtépése nem segít a magyar embereken.
több mint 3 éve
nem vagyok vele tisztában, csak gondoltam linelem twitterről mer azért itt nálam járatosabbak vannakde a kommentek alapján "centrista" kormányt próbálnak összehozniA dán baloldali kormány nem sokkal kevésbé populista mint mondjuk magyar jobboldali kormány pl bevándorlási kérdésekben. Szóval nagy különbség nem lenne egy nagykoalíció esetében sem.
Negritis, a vajda
Gyurma Pappa
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
de a kommentek alapján "centrista" kormányt próbálnak összehozniA dán baloldali kormány nem sokkal kevésbé populista mint mondjuk magyar jobboldali kormány pl bevándorlási kérdésekben. Szóval nagy különbség nem lenne egy nagykoalíció esetében sem.
Negritis, a vajda

több mint 3 éve
Denmark, national parliament election:
— Europe Elects (@EuropeElects) November 2, 2022
as Greenland's two seats are won by left-leaning parties, the left-of-centre bloc (Ø-LEFT, A-S&D, F-G/EFA, Å→G/EFA, B-RE) receives 90 seats: a majority of one.
The right-of-centre bloc (V-RE, C-EPP, I→RE, O-ID, D→NI, Æ-*) received 73. pic.twitter.com/0ZImA1PMuf
de a kommentek alapján "centrista" kormányt próbálnak összehozni
több mint 3 éve
viszont emlékezhetünk, hogy fletó is utálja őket, szóval komoly munkája lesz megint a spin doctoroknakfelkészül irán és szaudi arábia?mi természetesen Irán oldalára állunk, a magyarüldöző, náci szaudiakkal szemben!
Kúrfürst briareos
höhöhö
Amadeus von Dollárbaloldal
"A szaúdi királyságot nagyon sokszor vádolják azzal, hogy igazából a világ terrorizmusának legaktívabb pénzügyi támogatói közé tartoznak bizonyos családok. És én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény"

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Az masik viszont egyertelmu szovetsaeges, aki viszont az olaj feszitessel most lehet eppen tesztelve van. Ha nem es tenyleg "Iran all a hatterben" akkor johet a picit komotosabb segitseg. Izzadjanak egy kicsit, nekunk mindketto kellene bekeben.
több mint 3 éve
Speciel hogy melyik elmebeteg vallási fanatikus rezsim mellé állunk, engem hidegen hagy. Egyik sem jobb, mint a másik.felkészül irán és szaudi arábia?mi természetesen Irán oldalára állunk, a magyarüldöző, náci szaudiakkal szemben!
Kúrfürst briareos
höhöhö
Amadeus von Dollárbaloldal
Sőt, Irán akkor már szimpatikusabb, mint az abszolút despota, a világhoz csak olajjal hozzájáruló Szaud-Arábia.
Iránban legalább vannak hegyek, kedves emberek és finom pisztácia 😊
több mint 3 éve
majd pár órával támadás előttfelkészül irán és szaudi arábia?Bayer mondta már, hogy egy hülye is tudja, hogy Irán nem támad? Mert akkor szopó van.
Kúrfürst briareos
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
felkészül irán és szaudi arábia?Bayer mondta már, hogy egy hülye is tudja, hogy Irán nem támad? Mert akkor szopó van.
Kúrfürst briareos
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
engem a koreai lövöldözés jobban zavarwww.bbc.com/news/world-asia-63481183
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 3 éve
a szaudiak szeretnének megint pár drón támadást irán ellenfelkészül irán és szaudi arábia?Bővebben?
Kúrfürst briareos
warr_b
gondolom megy le az olaj ára
több mint 3 éve
www.vg.hu/kozelet/2022/11/orakon-belul-megtamadhatja-szaud-arabiat-iranfelkészül irán és szaudi arábia?Bővebben?
Kúrfürst briareos
warr_b
több mint 3 éve
felkészül irán és szaudi arábia?mi természetesen Irán oldalára állunk, a magyarüldöző, náci szaudiakkal szemben!
Kúrfürst briareos
höhöhö
több mint 3 éve
felkészül irán és szaudi arábia?Bővebben?
Kúrfürst briareos

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
felkészül irán és szaudi arábia?Milyen jó érzékkel költöztem a régióba 😀
Kúrfürst briareos
több mint 3 éve
Na, az már reálisabb szám. Mondjuk ennyit nem csak a BMW, de a többi hagyományos gyártónak is illene produkálnia, a jelenlegi kibocsájtott számokat nézve.A BMW négyszeres kapacitást te tényleg elhiszed?Őszintén szólva amíg a 2035-ös plan az asztalon volt, elhittem.
peterk2005 udvari bolond
De közben utána olvastam jobban, a négyszeres szám arra vonatkozott, hogy a jelenlegi amerikai kapacitást négyszerezik meg, nem a Tesla kapacitását. Kapkodtam, sorry.
Itt vannak a pont számok, a négyszerezést egy zárt fb csoportban olvastam, nem tudom linkelni, de ennyi volt a poszt lényege.
www.reuters.com/business/autos-transportation/bmw-investing-17-bln-build-electric-vehicles-us-2022-10-19/#:~:text=The%20luxury%20automaker%20plans%20to,Chinese%20battery%20components%20and%20minerals.
Gyurma Pappa
Ez az 1.7 milliárd egyébként ha jól olvasom gyártási kapacitásra megy. Egyrészt ez önmagában nudli, ettől nem lesz megnégyszerezve az a termelés, egy technológiai váltásra ennek sokszorosát kell majd költeniük. És nem csak gyártásra, de elsősorban K&F-re. Nem tudom a BMW mit tervez / csinál technológiai téren. Remélem nem úgy állnak hozzá, mint pl. a Ford. (Úgy, ahogy jópár autó gyártó a hagyományos autóknál is jó ideje hozzááll: felesleges saját automata váltót tervezni, majd megvesszük valakiét. Aki így áll hozzá az EV-hez, az nem fog sokra menni. Szerencsére a másik két nagy német egy ideje már belátta ezt. Remélem a BMW is.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/11/01/dmitrij-medvegyev-haboru-ukrajna-nyugatNem, igaza van. Az egyértelmű ukrán győzelem veszélyeztetné a Putyin-féle orosz állam létét, és a mai (putyini) Oroszo. összeomlását jelentené.
Medvegyev azt mondta: ha valaki Ukrajnától várja a győzelmet, annak tudnia kell, hogy Ukrajna célja „a kijevi rezsim által meghirdetett háborúban” (!) az összes olyan terület visszafoglalása, amely korábban az övé volt. Ez tehát ezen területek Oroszországtól való elcsatolását jelenti, ami veszélyezteti az orosz állam létét és a mai Oroszország összeomlását jelentené.
Ez teljesen bolond.
Mikey
Teljesen korrekt megállapítás.
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/11/01/dmitrij-medvegyev-haboru-ukrajna-nyugatMedvegyev azt mondta: ha valaki Ukrajnától várja a győzelmet, annak tudnia kell, hogy Ukrajna célja „a kijevi rezsim által meghirdetett háborúban” (!) az összes olyan terület visszafoglalása, amely korábban az övé volt. Ez tehát ezen területek Oroszországtól való elcsatolását jelenti, ami veszélyezteti az orosz állam létét és a mai Oroszország összeomlását jelentené.
Ez teljesen bolond.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Jó...erre már nehéz érvelni...igazad van...Az miert mond neked sokat? Azt tudja a legolcsobban szervizelni maganak, ha az Audiban dolgozna akkor az lenne neki.Magának is Tesla-t vett…ez számomra sokat mond. Ráadásul zöld színben, mondjuk ez is 🤣elhiszem hogy ő dícséri 😊 gondolom sok munkát ad neki 😀Van egy Prius/Tesla szerelő ismerősöm, ő nagyon dicséri. Persze láttam én is kiszerelve komplett aksit, de azt mondja egy csomó ember driftelget vele. Persze ez az S model.tudja a tesla? mert amit én hallok max egy középszerű autó a villanyok közöttaz apple résszel nem értek egyet...az iPhone egy kibaszott jó telefon, mellé kell tenni a vetélytársak legdrágább készülékeit, amik többet nem tudnak, de az áruk megegyezik az iPhone csúcsmodellekkel.Musk-rol egy par honapja ugyan csak mint pelda de mar volt rola szo es elkovettem a hibat hogy oligarchanak hivtam. Akkor a nyugaton nem oligarcha volt hanem tehetseges, annal most rola a beszelgetes hirtelen arnyaltabb lett 😊 A masik eset mikor a kinai elit jott fel mint polus es ott szerintem ez elonyuk. A felso 1% sokkal inkabb huz egyfele.A Teslas komment kb. annak fenyeben erdekes h mennyire terjed a Macbook, Iphone es a tobbi Apple termek.
A teslanal nem ertem egyaltalan mit tarolt le Musk, az elektromos kocsiknal van elonye de az autoipar egy nagyobb egyseg, a BMW-WV pont annyira erdekli ammennyire kell, de ok autokat akarnak eladni haszonnalk es azt jobban csinaljak, mikor minden elektromos lesz akkor is ok lesznek majd a jobbak. Persze a tesla lehet emelett sikeres es statusz meg fantasztikusd okostelefon, de a legtobb jarmunel a hatekonysag ar-ertek vasarlasi-fenttarthatosagi szempontbol lesz a mervado. A tesla azt meg nem latom hogy elerne hogy ferrari magassagba emelkedjen hogy eleg eladni nekik 13-t.
no
Tularazott, tulhype-olt, adott teruletre fokuszalo (abban viszont jo), nem feltetlenul a legujabb technologiai vivmanyokat felvonultato termek es megis…a marketingnek koszonhetoen diktalja a piacot es hiaba van a kinaiaknak Huawei meg Honor, ha nem Iphone-od van, akkor gaz vagy.
Megel mellette a Samsung is meg a tobbi ceg, csakhat na, marketingben es tarsadalmi vagy fogyasztoi megitelesben nem ugyanazon a szinten vannak.
Namost ugyanez a Tesla is, sikk azt venni, trendi, stb., a tobbi lehet jobb meg lehet majd jobb, de nincs mogottuk vizio.
Es ez a lenyeg, ahogy itt vki megjegyezte, ezek a termekek almokat adnak el es az fontosabb tenyezo mint a racionalitas.
Lúdas Solymi
Sok telefonom volt már, de az iPhone 6s kb 8 éve van folyamatos használatban és egy aksicserén kívül semmi baja nem volt, hasonlót nem mondhatok el egyik cég készülékéről se, bár kínai gyártó csúcsmodellje nem volt még.
A Tesla is baromira tudja azt amit tud...itt csak a hype, csak a marketing nem lenne elég.
Ettől függetlenül Musk egy szar alak, úgy általánosságban, de a Tesla-t nagyon faszán kitalálta.
Klaci79
Negritis, a vajda
Klaci79
de pár listát láttam ott kategórián belül középre lövik be általában
de eleve engem rohadtul aggaszt a rengeteg visszahívás meg az hogy egy csomó típus hiba van látszólag (kiszakadó kerék pl)
Negritis, a vajda
Klaci79
no
több mint 3 éve
Az miert mond neked sokat? Azt tudja a legolcsobban szervizelni maganak, ha az Audiban dolgozna akkor az lenne neki.Magának is Tesla-t vett…ez számomra sokat mond. Ráadásul zöld színben, mondjuk ez is 🤣elhiszem hogy ő dícséri 😊 gondolom sok munkát ad neki 😀Van egy Prius/Tesla szerelő ismerősöm, ő nagyon dicséri. Persze láttam én is kiszerelve komplett aksit, de azt mondja egy csomó ember driftelget vele. Persze ez az S model.tudja a tesla? mert amit én hallok max egy középszerű autó a villanyok közöttaz apple résszel nem értek egyet...az iPhone egy kibaszott jó telefon, mellé kell tenni a vetélytársak legdrágább készülékeit, amik többet nem tudnak, de az áruk megegyezik az iPhone csúcsmodellekkel.Musk-rol egy par honapja ugyan csak mint pelda de mar volt rola szo es elkovettem a hibat hogy oligarchanak hivtam. Akkor a nyugaton nem oligarcha volt hanem tehetseges, annal most rola a beszelgetes hirtelen arnyaltabb lett 😊 A masik eset mikor a kinai elit jott fel mint polus es ott szerintem ez elonyuk. A felso 1% sokkal inkabb huz egyfele.A Teslas komment kb. annak fenyeben erdekes h mennyire terjed a Macbook, Iphone es a tobbi Apple termek.
A teslanal nem ertem egyaltalan mit tarolt le Musk, az elektromos kocsiknal van elonye de az autoipar egy nagyobb egyseg, a BMW-WV pont annyira erdekli ammennyire kell, de ok autokat akarnak eladni haszonnalk es azt jobban csinaljak, mikor minden elektromos lesz akkor is ok lesznek majd a jobbak. Persze a tesla lehet emelett sikeres es statusz meg fantasztikusd okostelefon, de a legtobb jarmunel a hatekonysag ar-ertek vasarlasi-fenttarthatosagi szempontbol lesz a mervado. A tesla azt meg nem latom hogy elerne hogy ferrari magassagba emelkedjen hogy eleg eladni nekik 13-t.
no
Tularazott, tulhype-olt, adott teruletre fokuszalo (abban viszont jo), nem feltetlenul a legujabb technologiai vivmanyokat felvonultato termek es megis…a marketingnek koszonhetoen diktalja a piacot es hiaba van a kinaiaknak Huawei meg Honor, ha nem Iphone-od van, akkor gaz vagy.
Megel mellette a Samsung is meg a tobbi ceg, csakhat na, marketingben es tarsadalmi vagy fogyasztoi megitelesben nem ugyanazon a szinten vannak.
Namost ugyanez a Tesla is, sikk azt venni, trendi, stb., a tobbi lehet jobb meg lehet majd jobb, de nincs mogottuk vizio.
Es ez a lenyeg, ahogy itt vki megjegyezte, ezek a termekek almokat adnak el es az fontosabb tenyezo mint a racionalitas.
Lúdas Solymi
Sok telefonom volt már, de az iPhone 6s kb 8 éve van folyamatos használatban és egy aksicserén kívül semmi baja nem volt, hasonlót nem mondhatok el egyik cég készülékéről se, bár kínai gyártó csúcsmodellje nem volt még.
A Tesla is baromira tudja azt amit tud...itt csak a hype, csak a marketing nem lenne elég.
Ettől függetlenül Musk egy szar alak, úgy általánosságban, de a Tesla-t nagyon faszán kitalálta.
Klaci79
Negritis, a vajda
Klaci79
de eleve engem rohadtul aggaszt a rengeteg visszahívás meg az hogy egy csomó típus hiba van látszólag (kiszakadó kerék pl)
Negritis, a vajda
Klaci79
több mint 3 éve
Magának is Tesla-t vett…ez számomra sokat mond. Ráadásul zöld színben, mondjuk ez is 🤣elhiszem hogy ő dícséri 😊 gondolom sok munkát ad neki 😀Van egy Prius/Tesla szerelő ismerősöm, ő nagyon dicséri. Persze láttam én is kiszerelve komplett aksit, de azt mondja egy csomó ember driftelget vele. Persze ez az S model.tudja a tesla? mert amit én hallok max egy középszerű autó a villanyok közöttaz apple résszel nem értek egyet...az iPhone egy kibaszott jó telefon, mellé kell tenni a vetélytársak legdrágább készülékeit, amik többet nem tudnak, de az áruk megegyezik az iPhone csúcsmodellekkel.Musk-rol egy par honapja ugyan csak mint pelda de mar volt rola szo es elkovettem a hibat hogy oligarchanak hivtam. Akkor a nyugaton nem oligarcha volt hanem tehetseges, annal most rola a beszelgetes hirtelen arnyaltabb lett 😊 A masik eset mikor a kinai elit jott fel mint polus es ott szerintem ez elonyuk. A felso 1% sokkal inkabb huz egyfele.A Teslas komment kb. annak fenyeben erdekes h mennyire terjed a Macbook, Iphone es a tobbi Apple termek.
no
Lúdas Solymi
Klaci79
Negritis, a vajda
Klaci79
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
elhiszem hogy ő dícséri 😊 gondolom sok munkát ad neki 😀Van egy Prius/Tesla szerelő ismerősöm, ő nagyon dicséri. Persze láttam én is kiszerelve komplett aksit, de azt mondja egy csomó ember driftelget vele. Persze ez az S model.tudja a tesla? mert amit én hallok max egy középszerű autó a villanyok közöttaz apple résszel nem értek egyet...az iPhone egy kibaszott jó telefon, mellé kell tenni a vetélytársak legdrágább készülékeit, amik többet nem tudnak, de az áruk megegyezik az iPhone csúcsmodellekkel.Musk-rol egy par honapja ugyan csak mint pelda de mar volt rola szo es elkovettem a hibat hogy oligarchanak hivtam. Akkor a nyugaton nem oligarcha volt hanem tehetseges, annal most rola a beszelgetes hirtelen arnyaltabb lett 😊 A masik eset mikor a kinai elit jott fel mint polus es ott szerintem ez elonyuk. A felso 1% sokkal inkabb huz egyfele.A Teslas komment kb. annak fenyeben erdekes h mennyire terjed a Macbook, Iphone es a tobbi Apple termek.
no
Lúdas Solymi
Klaci79
Negritis, a vajda
Klaci79
több mint 3 éve
Van egy Prius/Tesla szerelő ismerősöm, ő nagyon dicséri. Persze láttam én is kiszerelve komplett aksit, de azt mondja egy csomó ember driftelget vele. Persze ez az S model.tudja a tesla? mert amit én hallok max egy középszerű autó a villanyok közöttaz apple résszel nem értek egyet...az iPhone egy kibaszott jó telefon, mellé kell tenni a vetélytársak legdrágább készülékeit, amik többet nem tudnak, de az áruk megegyezik az iPhone csúcsmodellekkel.Musk-rol egy par honapja ugyan csak mint pelda de mar volt rola szo es elkovettem a hibat hogy oligarchanak hivtam. Akkor a nyugaton nem oligarcha volt hanem tehetseges, annal most rola a beszelgetes hirtelen arnyaltabb lett 😊 A masik eset mikor a kinai elit jott fel mint polus es ott szerintem ez elonyuk. A felso 1% sokkal inkabb huz egyfele.A Teslas komment kb. annak fenyeben erdekes h mennyire terjed a Macbook, Iphone es a tobbi Apple termek.
no
Lúdas Solymi
Klaci79
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
amúgy én egy ideje nem látom hogy az EV lenne a végső megoldás a fosszilis energia hordozók kivezetéséreA ritka femek viszont kinanal vannak a nemregi felsorolasnal.
márpedig azért mert a ritka fémeket nem tudjuk olyan ütemben előállítani amire az autóiparnak szüksége lenne
a főleg toyota által tolt hydro vagy hydro-e autókban több fantáziát látok
más kérdés hogy a tömegközlekedés lenne az ideálishoz közelítő megoldás és az emberek seggét kivenni a kocsikból, de hát ahhoz túl lusták és önzők vagyunk
Negritis, a vajda
Egyszeruen ezek veges dolgok es vagy "talalunk" majd meg egy anyagot amivel megint el tudjuk huzni vagy le kell mondanunk dolgokrol. Jelenleg roller-telefon es egyeb ezer kutyube "pazaroljuk" ezeket.
Az elektromossagnal viszont van ket lehetosegunk meg, a hatekonysag amihez szerencse majd hozzasegit es a masik a sok zold energia amivel tudjuk potolni es itt a tarolasra kellene fektetni a hangsulyt es van egy csomo jo otlet es megoldas de addig is az "aksikat" itt kellene felhasznalnunk.