NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Baltimore Ravens - New England Patriots
30
7
2:20, ARENA4
USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
@peterk: A demorkacia nem jelenti azt, hogy nem ervelhetsz valami ellen. Az abortusz-dontes ellen is lehet ervelni. Amit nem lehet, hogy lenacizod a masik felet, csak azert, mert a demokratikusan becsatornazott nepakaratot kepviseli. Pont ez delegitimizalja a demokracia alapjat.Világos a különbség. Én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy akkor lenne érdekes a véleményed Sorossal kapcsolatban, ha azt is belinkelnéd amikor Sanderst szélsőségesezi a repi sajtó / politikusok sorozatban. Vagy mondjuk AOC-t lekomcsizzák és deportálni akarják Kubába. 😀
Lehet ervelni egy szovetsegi szintu levelsavazas ellen, azzal, hogy ezert vagy azert nem biztonsagos stb. Amit nem lehet, hogy a a levelszavazas partikat beallitod a tarsadalom ellensegenek.undisputedly

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
O, az a franya nagy balos amnezia 😊 Ajanlok egy wikipedia cikket amit elolvasva rajossz, miert nem igaz igy amit irtal: “Nuclear Option”.Azért az a körülmény picit kimaradt tőled is h Trump és a repik több évtizedes/ akar évszázados szokasjogot is felrúgott h meglegyen ez az arany az SCben.Komolyan kerdezed? Elolvastad?telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
Baloldalon nagyot megy ez a konteo. PErsze ha valaki nem a "jo" ertekejet kepviseli, akkor az mar szelsoseges. LOL
undisputedly
ender1112
Idezek a cikkbol:
1."Bíróság radikális többsége az, ami: egy gondosan kidolgozott terv része, aminek a célja, hogy az Egyesült Államokból egy elnyomó rezsimet hozzanak létre"
2."„szélsőjobboldali radikálisok és Donald Trump Republikánus Pártja” még komolyabb fenyegetést jelent az amerikai demokráciára nézve, mint Kína vagy Oroszország világuralmi törekvései"
3."Egyesült Államok legfelsőbb bíróságát egy olyan „radikális” csoport ejtette foglyul"
Tipikus balos gondolatmenet. Barki, barmilyen tarsadalmi tamogatottsaggal is rendelkezzen, ha szembe megy a mi ertekrendunkkel, az radikalis, meg kell belyegezni, mint szelsosegest, sot, egyenesen ellenseg kepet kell belole csinalni, akitol rettegni kell, jobban mint kinatol.
A valosag ezzel szemben az, hogy ha tetszik, ha nem, az amerikai demokracia mukodik, ennek lett az az eredmenye, hogy a jobboldali nezetrendszer becsatornazast nyert az intezmenyekbe, kozvetlenul az SC-be is. A valasztasoknak kovetkezmenyeik vannak, nepakarat all mogottuk, de Soros ur szemeben nincs semmilyen legitimacio, ha az nem balrol jon, es mindenki aki toluk jobbra all, az ellenseg.
Ha valami veszelyezetti az amerikai demokraciat, az a 2016-2021 kozotti intezmenyi leolvadas volt a mediaban es az FBI-nal, a hazugsag halo amivel a hirszerzesi es media elit megrpobalta megbuktatni a magat amugy is sikeresen megbuktato Trumpot mindenfajta pisiszexes konteok hiteleskent torteno elismeresevvel. Na az, veszelyeztette. Ahogyan a demokrata horszerzesi bizottsag tagja es vezeto dem politikusok minden nap elmondtak a teveben, hogy Trump hazaarulo, de a titkositott infokat nem mondhatjak el, kozben nem volt semmilyen ilyen info, na az veszelyeztette, de persze nem a baloldal vagy Soros szemeben.
undisputedly
Nyilván mikor Obamanak volt ugyaneez a szitu akkor jöttek a veszharangok repi oldalról pedig ő nem tette meg. Fordított szituban meg fel sem merült h a repik ne húzzák meg. Mondhatnám h Ilyen ez amikor a repik működtetik a demokráciát. Amit ok megtehetnek az demokrácia de ha más tenne akkor balos diktatúra lenne …
Ne tegyünk úgy h a repik, Trump annyira rohadt fehér bárányok lennének a történetben.
Nemzetes és vitézlő csebi
Koszond a demokrataknak.
@peterk: A demorkacia nem jelenti azt, hogy nem ervelhetsz valami ellen. Az abortusz-dontes ellen is lehet ervelni. Amit nem lehet, hogy lenacizod a masik felet, csak azert, mert a demokratikusan becsatornazott nepakaratot kepviseli. Pont ez delegitimizalja a demokracia alapjat.
Lehet ervelni egy szovetsegi szintu levelsavazas ellen, azzal, hogy ezert vagy azert nem biztonsagos stb. Amit nem lehet, hogy a a levelszavazas partikat beallitod a tarsadalom ellensegenek.
@Gyurmapapa Nezegetve ezt az idokozi elorehelzest, szerintem ebben meg nincs benne az abortusz dontes atpitizalasa, az inflacio viszont igen.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 3 éve
Orom latni a projekciot, a republikanusok helyrehozhatjak azt a hatalmas hibat amit legutobb, a kepviselohazat birtokolva elkovettek: Paul Ryan. Amugy, hogy egy tobbnyire Barack Obamanak tulajdonitott sort idezzek: "A valasztasok kvoetkezmenyekkel jarnak". Ahogyan te is irod, szavazni kell, reszt venni a politikai akarat artikulalasaban, ha nem tetszik az eredmeny, akkor meg szervezodni, onkenteskedni, jeloltkent indulni, nem pedig megbelyegezni masokat mindenfajta nyilt levelben stb. Az lesz amit a tobbseg akar, csak ott a tobbseg szovetsegi szinten az electorokat jelenti.Igazad is van, meg nem is. Igazad van, mert a képviseleti demokráciában valóban szavazni kell. És nincs is igazad, mert a demokratikus elveknek nem csak addig kellene fontosaknak lenniük, amíg azok neked jók. Mert emlékszem én olyan időkre is, amikor a levélszavazások kapcsán a demokratikus választási rendszert féltetted. 😊 Pedig azok a választórendszeri módosítások is demokratikusan, a többség által meghozott döntések voltak. 😊
undisputedly

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Igen. De ez az alapvető emberi természet következménye. Ha én döntök, és nekem jó, akkor mifaszt variáljak, ha rosszabb is lehet? Oké, jobb is, de a változás már kockázat. Változtasson az, akinek szar. Ha meg nekem jó, én igyekszem nem hagyni, aztán remélem ezt meg is tudom oldani. Te nem így gondolkoznál ha az elit része lennél? Alapvető proli gondolkodási hiba, téves axióma, hogy az érv vagy az erkölcs vagy bármi felülírja az (ön)érdeket.Őszentsége Sobri JóskaÚgy beszélsz, mintha az elit gondolkozna. Az elit sem gondolkodik, hanem csak egyszerűen megy az ösztönei után. Mint az a negyven éves, aki nem áll meg egy pillanatra elgondolkodni, hogy érdemes lenne-e picit kevesebb koleszterin tartalmat tolni, és kevesebb cukrot zabálni, hanem tolja magába a cukros kólát és élvezi, hogy még hajlik a térde és nem szorul inzulinra.
Az amit Gyurma mond, az egyszerűen annyi, amit a háziorvosod is mond, ha azt látja, hogy ész nélkül zabálsz. Azt, hogy lehet, hogy rövid távon pici kényelmetlenség lemondani a cukros kóláról, de hosszú távon megérné. Neked is.

több mint 3 éve
Azért az a körülmény picit kimaradt tőled is h Trump és a repik több évtizedes/ akar évszázados szokasjogot is felrúgott h meglegyen ez az arany az SCben.Komolyan kerdezed? Elolvastad?telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
Baloldalon nagyot megy ez a konteo. PErsze ha valaki nem a "jo" ertekejet kepviseli, akkor az mar szelsoseges. LOL
undisputedly
ender1112
Idezek a cikkbol:
1."Bíróság radikális többsége az, ami: egy gondosan kidolgozott terv része, aminek a célja, hogy az Egyesült Államokból egy elnyomó rezsimet hozzanak létre"
2."„szélsőjobboldali radikálisok és Donald Trump Republikánus Pártja” még komolyabb fenyegetést jelent az amerikai demokráciára nézve, mint Kína vagy Oroszország világuralmi törekvései"
3."Egyesült Államok legfelsőbb bíróságát egy olyan „radikális” csoport ejtette foglyul"
Tipikus balos gondolatmenet. Barki, barmilyen tarsadalmi tamogatottsaggal is rendelkezzen, ha szembe megy a mi ertekrendunkkel, az radikalis, meg kell belyegezni, mint szelsosegest, sot, egyenesen ellenseg kepet kell belole csinalni, akitol rettegni kell, jobban mint kinatol.
A valosag ezzel szemben az, hogy ha tetszik, ha nem, az amerikai demokracia mukodik, ennek lett az az eredmenye, hogy a jobboldali nezetrendszer becsatornazast nyert az intezmenyekbe, kozvetlenul az SC-be is. A valasztasoknak kovetkezmenyeik vannak, nepakarat all mogottuk, de Soros ur szemeben nincs semmilyen legitimacio, ha az nem balrol jon, es mindenki aki toluk jobbra all, az ellenseg.
Ha valami veszelyezetti az amerikai demokraciat, az a 2016-2021 kozotti intezmenyi leolvadas volt a mediaban es az FBI-nal, a hazugsag halo amivel a hirszerzesi es media elit megrpobalta megbuktatni a magat amugy is sikeresen megbuktato Trumpot mindenfajta pisiszexes konteok hiteleskent torteno elismeresevvel. Na az, veszelyeztette. Ahogyan a demokrata horszerzesi bizottsag tagja es vezeto dem politikusok minden nap elmondtak a teveben, hogy Trump hazaarulo, de a titkositott infokat nem mondhatjak el, kozben nem volt semmilyen ilyen info, na az veszelyeztette, de persze nem a baloldal vagy Soros szemeben.
undisputedly
Nyilván mikor Obamanak volt ugyaneez a szitu akkor jöttek a veszharangok repi oldalról pedig ő nem tette meg. Fordított szituban meg fel sem merült h a repik ne húzzák meg. Mondhatnám h Ilyen ez amikor a repik működtetik a demokráciát. Amit ok megtehetnek az demokrácia de ha más tenne akkor balos diktatúra lenne …
Ne tegyünk úgy h a repik, Trump annyira rohadt fehér bárányok lennének a történetben.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Igen.Na, ilyen elegánsan is régen proliztak le, pedig nem erről beszélek. Az én problémám, hogy én nem várok változást az elittől, nem gondolom, hogy a mai elit külső kényszer nélkül valaha meg fogja változtatni a viselkedését. Amennyiben az önérdeke az lesz, hogy megváltoztassa (mert egyébként guillotine csapkodja le a fejét - nyilván képletesen), meg fogja. Tehát én azt szorgalmazom, hogy legyen politikai akart a rendszer megváltoztatására, ahelyett hol kicsi fixeket, identitás politikákat kajál meg a nép.
De ez az alapvető emberi természet következménye.
Ha én döntök, és nekem jó, akkor mifaszt variáljak, ha rosszabb is lehet? Oké, jobb is, de a változás már kockázat. Változtasson az, akinek szar. Ha meg nekem jó, én igyekszem nem hagyni, aztán remélem ezt meg is tudom oldani.
Te nem így gondolkoznál ha az elit része lennél?
Alapvető proli gondolkodási hiba, téves axióma, hogy az érv vagy az erkölcs vagy bármi felülírja az (ön)érdeket.
Őszentsége Sobri Jóska
Mert egyébként az ő önérdekük ez lenne, szóval a nép szempontjából logikus lenne, ha meg akarná változtatni a rendszert.
Nekem ez a politikai akaratom, ez az önérdekem is (jobban érezném magam egy szociálisabb világban, mert nekem itt az EU szintű középosztály alján ez jobb lenne), ezt artikulálom, ezért támogatok olyan szervezeteket/jelölteket, akik ezt támogatják. Ezért beszélek itt is erről.
Rámprojektálsz mások gondolatmenetét, nem valami magasztos erkölcsi szempont vezérel, ÉN szeretnék egy NEKEM (és a családomnak) élhetőbb világban élni, ahol mondjuk nem napi 10-14 órát töltök így-úgy gépelőtt, hogy elérjük egy élhető életet. ÉN szeretnék MAGUNKNAK egy olyan világot, ahol mondjuk a CO2 kibocsátás csökken. Nem valami etikai magasság miatt, hanem csak azért mert a Mad Max filmben jó, de valóságban kihagynám.

több mint 3 éve
Igen.Mert nem be akarják fagyasztani a rendszert, hanem megtartani, aminek a trendvonala ugyanaz: a szegények és a gazdagok közötti távolság további növekedése. A washingtoni elit ugyanazt a neokapitalista rendszert kívánja fenntartani. Lásd: a pro choice kiálló cégekről sorban derül ki, hogy pénzeik a pro life lobbistákat. Vagy a Google pénzelte a New Green Deal elleni lobbista cégeket miközben karbonsemleges budin élik az életüket.De ezeknek egyetlen igazi célja van: konzerválni a mai rendszert.De ha a világ egyre csak szarabb lesz, posztmodern, demokráciahackelések, populisták, szélre tolódó tömegek, akkor ez miért baj? Mint a 800 forintos kenyér, ami a következő 5 év legolcsóbb kenyere, inkább meg kéne becsülni, mint sápitozni miatta, vagy az idei nyár hőssgein siránkozni, amikor ez a nyár hátralévő életünk leghűvösebb nyara. Miért nem jó megállítani a zuhanást? Jobb nem lesz, az bizonyos. Nem értem a logikád.
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
Nem az a cél, hogy ne legyen jobb vagy rosszabb ami a helyzet, az a cél, hogy a trend ne változzon semmit.
Gyurma Pappa
De ez az alapvető emberi természet következménye.
Ha én döntök, és nekem jó, akkor mifaszt variáljak, ha rosszabb is lehet? Oké, jobb is, de a változás már kockázat. Változtasson az, akinek szar. Ha meg nekem jó, én igyekszem nem hagyni, aztán remélem ezt meg is tudom oldani.
Te nem így gondolkoznál ha az elit része lennél?
Alapvető proli gondolkodási hiba, téves axióma, hogy az érv vagy az erkölcs vagy bármi felülírja az (ön)érdeket.
több mint 3 éve
Mert nem be akarják fagyasztani a rendszert, hanem megtartani, aminek a trendvonala ugyanaz: a szegények és a gazdagok közötti távolság további növekedése. A washingtoni elit ugyanazt a neokapitalista rendszert kívánja fenntartani. Lásd: a pro choice kiálló cégekről sorban derül ki, hogy pénzeik a pro life lobbistákat. Vagy a Google pénzelte a New Green Deal elleni lobbista cégeket miközben karbonsemleges budin élik az életüket.De ezeknek egyetlen igazi célja van: konzerválni a mai rendszert.De ha a világ egyre csak szarabb lesz, posztmodern, demokráciahackelések, populisták, szélre tolódó tömegek, akkor ez miért baj? Mint a 800 forintos kenyér, ami a következő 5 év legolcsóbb kenyere, inkább meg kéne becsülni, mint sápitozni miatta, vagy az idei nyár hőssgein siránkozni, amikor ez a nyár hátralévő életünk leghűvösebb nyara. Miért nem jó megállítani a zuhanást? Jobb nem lesz, az bizonyos. Nem értem a logikád.
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
Nem az a cél, hogy ne legyen jobb vagy rosszabb ami a helyzet, az a cél, hogy a trend ne változzon semmit.

több mint 3 éve
Orom latni a projekciot, a republikanusok helyrehozhatjak azt a hatalmas hibat amit legutobb, a kepviselohazat birtokolva elkovettek: Paul Ryan. Amugy, hogy egy tobbnyire Barack Obamanak tulajdonitott sort idezzek: "A valasztasok kvoetkezmenyekkel jarnak". Ahogyan te is irod, szavazni kell, reszt venni a politikai akarat artikulalasaban, ha nem tetszik az eredmeny, akkor meg szervezodni, onkenteskedni, jeloltkent indulni, nem pedig megbelyegezni masokat mindenfajta nyilt levelben stb. Az lesz amit a tobbseg akar, csak ott a tobbseg szovetsegi szinten az electorokat jelenti.Soros több dologban is téved, de leginkább abban, hogy nem érti meg a probléma valódi okait. Igenis valós társadalmi támogatottsága van a repiknek és akárhova tolódnak. Lehet velük egyet nem érteni, lehet és kell is őket kritizálni, de amikor egy spekuláns arról beszél, hogy ki a társadalom ellensége, az igen csak nevetséges.....undisputedly
ender1112
Egy nekem tetsző társadalomban nem lehet megtiltani az abortuszt senkinek. Ezért elmegyek, és szavazok a demokratákra (ott se mindenki a patás ördög, azért). Nem tetszik a SCOTUS érvelése a Roe v. Wade eltörlésére, elmegyek és leszavazom azokat lehetővé tették. Ez a demokrácia.
De közben meg: projects.fivethirtyeight.com/2022-election-forecast/
Szóval akkor most mi van, hol a többség? Ez nem zárja ki azt, hogy tényleg komoly pénzek és erők mozogtak a SC jobbra fordítására, a megfelelő jelöltek felépítésére, de ebből eljutni oda, hogy a repik Észak-Koreát akarnak csinálni az USA-ból, elég erős.
Az, amikor egy turbókapitalista demokráciát félti, eszméletlen vicces és szánalmas egyszerre. Ezek a populista fixek (bármelyik oldalon) azért tudnak működni, mert vannak olyan marginalizált csoportok (lecsúszott fehér munkásosztály jobbra és a kisebbségek balra), akik vevők rá. De ezeknek egyetlen igazi célja van: konzerválni a mai rendszert. És kimondottan sikeresek benne.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
De ezeknek egyetlen igazi célja van: konzerválni a mai rendszert.De ha a világ egyre csak szarabb lesz, posztmodern, demokráciahackelések, populisták, szélre tolódó tömegek, akkor ez miért baj? Mint a 800 forintos kenyér, ami a következő 5 év legolcsóbb kenyere, inkább meg kéne becsülni, mint sápitozni miatta, vagy az idei nyár hőssgein siránkozni, amikor ez a nyár hátralévő életünk leghűvösebb nyara. Miért nem jó megállítani a zuhanást? Jobb nem lesz, az bizonyos. Nem értem a logikád.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
The Armed Forces of Ukraine hit a Russian military facility in occupied MelitopolAccording to preliminary data, 200 invaders were killed, another three hundred were injured. #Melitopol collaborators are frightened and afraid to go to work.
Mayor of Melitopol Ivan Fedorov
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Soros több dologban is téved, de leginkább abban, hogy nem érti meg a probléma valódi okait. Igenis valós társadalmi támogatottsága van a repiknek és akárhova tolódnak. Lehet velük egyet nem érteni, lehet és kell is őket kritizálni, de amikor egy spekuláns arról beszél, hogy ki a társadalom ellensége, az igen csak nevetséges.....undisputedly
ender1112
Egy nekem tetsző társadalomban nem lehet megtiltani az abortuszt senkinek. Ezért elmegyek, és szavazok a demokratákra (ott se mindenki a patás ördög, azért). Nem tetszik a SCOTUS érvelése a Roe v. Wade eltörlésére, elmegyek és leszavazom azokat lehetővé tették. Ez a demokrácia.
De közben meg: projects.fivethirtyeight.com/2022-election-forecast/
Szóval akkor most mi van, hol a többség? Ez nem zárja ki azt, hogy tényleg komoly pénzek és erők mozogtak a SC jobbra fordítására, a megfelelő jelöltek felépítésére, de ebből eljutni oda, hogy a repik Észak-Koreát akarnak csinálni az USA-ból, elég erős.
Az, amikor egy turbókapitalista demokráciát félti, eszméletlen vicces és szánalmas egyszerre. Ezek a populista fixek (bármelyik oldalon) azért tudnak működni, mert vannak olyan marginalizált csoportok (lecsúszott fehér munkásosztály jobbra és a kisebbségek balra), akik vevők rá. De ezeknek egyetlen igazi célja van: konzerválni a mai rendszert. És kimondottan sikeresek benne.

több mint 3 éve
Múzsa:"Minden jó orosz alakulat Ukrajnában van. A Szeverodonyeck-Liszicsanszki győzelem az oroszok nagy sikere, de lehet hogy pürroszi volt az a győzelem. A "legforróbb" helyekről odacsoportosított, jól felszerelt elit egységeket áldozták fel harminc kilométer előrenyomulásért. Az ukránok hátrálnak, de hamarosan megint egy olyan vonalhoz ér a front, ahol megint le tudnak cövekelni, akár hónapokra is. A kérdés az, hogy Herszon körül ki fog védekezni. Ugyanis ott egy Kiszelivka (Kyelyvka) nevű elővárosnál folyik a csata. Ha ott az ukránok áttörnek, a Herszoni reptérnek annyi. Az oroszok lőszere végtelen, az elit határvadász, tengerészgyalogos stb. alakulatok száma viszont véges."
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Szelsojobb, radikalis stb. Pontosan tudjuk hogyan ertette Soros es hogyan erti a baloldal is. Bocs, de milyen tobbsegrol beszelsz? A demokraciaban van a valasztoi akaratnak egy atfutasi ideje. 2016-ben Trumpot tamogatta a tobbseg. Es hiaba jonnek a balosok a nepessegszammal es reprezentacioval. az USA egy szovetsegi koztarsasag. Szuveren allamok alkotjak, nem flat out demokracia. Minden egyes SCOTUS kinevezes a valasztoi tobbseg akaratanak a lekepzodese. Pont az veszelyezteti a demokraciat, hogy egyes politikai- es erdekcsoportok leszelsosegeseznek mas legitim megvalasztott kepviseloket/birokat, alaassak a hitelesseguket, csak azert, mert nem a sajat ertekrendjuk szerint tevekenykednek. Pont az ilyen hangok tornek a politikai pluralizmus megszuntetesere, es az a demokracia legnagyobb elennsege.1. Itt attól függ, mit értünk elnyomó rezsim alatt. Ha diktatúrát, akkor nyilván nem. Ha azt, hogy a többség akarata ellenére hoznak törvényeket, 50 évvel ezelőtti állapotok után vágyakozva, akkor igen, azt tervezik.Komolyan kerdezed? Elolvastad?telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
ender1112
Idezek a cikkbol:
undisputedly
2. Kína és az oroszok nem fenyegetik az amcsi demokráciát, ők az USA létére jelentenek veszélyt, akár demokrácia, akár nem.
3.Ez teljesen igaznak tartom, és ez vonatkozik a republikánus pártra is. A régi, szimplán csak konzervatív rep elit a szemünk előtt tűnik el.
ender1112
De, Kina ellenpeldat akar mutatni a nyugati demokraciaval szemben. Egy autoriter elnyomo rendszert, ami kivaltja az amerikai demokraciara epulo nyugati vilagrendet. Ezen kivul belsoleg is bomlasztja a rendszert amerikaban, tobb titkosszolgalati jelentes is foglalkozik ezzel.
Ahogyan mondtam, nevezheted oket radikalisnak, ezzel kozvetlenul a demokraciat tamadod. "Ha nem ugy van ahogyan en akaorm, akkor fenebe a demokraciaval".
több mint 3 éve
Hátha így megérted mi a gond a szöveggel:1. Itt attól függ, mit értünk elnyomó rezsim alatt. Ha diktatúrát, akkor nyilván nem. Ha azt, hogy a többség akarata ellenére hoznak törvényeket, 50 évvel ezelőtti állapotok után vágyakozva, akkor igen, azt tervezik.Komolyan kerdezed? Elolvastad?telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
ender1112
Idezek a cikkbol:
undisputedly
2. Kína és az oroszok nem fenyegetik az amcsi demokráciát, ők az USA létére jelentenek veszélyt, akár demokrácia, akár nem.
3.Ez teljesen igaznak tartom, és ez vonatkozik a republikánus pártra is. A régi, szimplán csak konzervatív rep elit a szemünk előtt tűnik el.
ender1112
radikális (melléknév)
A szó a latin radix (=gyökér) szóból képzett, szó szerinti jelentése: gyökeres.
Gyökeres, mélyreható, szélsőséges változást akaró (személy), aki mélyreható, a megszokottól eltérő módszerekkel törekszik egy cél megvalósítására, és nem vesz tekintetbe más, enyhébb hatású lehetőségeket.
több mint 3 éve
1. Itt attól függ, mit értünk elnyomó rezsim alatt. Ha diktatúrát, akkor nyilván nem. Ha azt, hogy a többség akarata ellenére hoznak törvényeket, 50 évvel ezelőtti állapotok után vágyakozva, akkor igen, azt tervezik.Komolyan kerdezed? Elolvastad?telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
ender1112
Idezek a cikkbol:
undisputedly
több mint 3 éve
The foreign ministers of #Finland and #Sweden have signed accession protocols to #NATO.#Finland and #Sweden are now entitled to participate in all meetings of the alliance, but cannot vote yet. The decision to admit the two countries must be approved by all 30 #NATO governments.
Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij
több mint 3 éve
Komolyan kerdezed? Elolvastad?telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
ender1112
Idezek a cikkbol:
több mint 3 éve
??Mi akadályozta meg az amerikai törvényhozást az elmúlt mondjuk 50 évben, hogy modern alkotmányt, törvényeket kreáljon? Csak nem az a fránya demokrácia, ami ellen egyre többször kelsz ki, és aminek a hackelhetőségét egyre nehezebben emészted meg? Amerikában se működik a fékek és ellensúlyok rendszere, a civil érdekérvényesítés, a morál a politikában? Biztos Orbán miatt van minden rossz ott is.Őszentsége Sobri JóskaMer a blmkedő libsik túl-érzékenyítették a rencert. Az SC csak helyreteszi a dolgokat. Hiszen 1868-ban jobban tutták, hogy mi kell a nők méhének és hogyan védekezzünk a környezetszennyezés ellen.telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
ender1112
peterk2005 udvari bolond
Egy demokrácia működése nem azon múlik, hogy 300 vagy 3 éves az alkotmány, hanem a demokráciát működtető embereken. Vannak jobb időszakok és vannak rosszabbak. Az utóbbi időben az amerikai belpolitikai állapotok is sokat csúsztak a hülyülés irányába.
Még így is ezerszer jobb náluk a helyzet, mint nálunk.

több mint 3 éve
Mi akadályozta meg az amerikai törvényhozást az elmúlt mondjuk 50 évben, hogy modern alkotmányt, törvényeket kreáljon?Mer a blmkedő libsik túl-érzékenyítették a rencert. Az SC csak helyreteszi a dolgokat. Hiszen 1868-ban jobban tutták, hogy mi kell a nők méhének és hogyan védekezzünk a környezetszennyezés ellen.telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
ender1112
peterk2005 udvari bolond
Csak nem az a fránya demokrácia, ami ellen egyre többször kelsz ki, és aminek a hackelhetőségét egyre nehezebben emészted meg?
Amerikában se működik a fékek és ellensúlyok rendszere, a civil érdekérvényesítés, a morál a politikában?
Biztos Orbán miatt van minden rossz ott is.
több mint 3 éve
Mer a blmkedő libsik túl-érzékenyítették a rencert. Az SC csak helyreteszi a dolgokat. Hiszen 1868-ban jobban tutták, hogy mi kell a nők méhének és hogyan védekezzünk a környezetszennyezés ellen.telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
ender1112
Amikor Trumpék utolsó pillanatban átverték a SC kinevezést, már borítékolható volt, hogy ez lesz belőle. Az SC-t is le lehet húzni a vécén, az is eltűnik a komolyan vehető intézmények sorából. (Azzal se lett volna / lesz egyébként jobb a helyzet, ha Bidenék visszavágnak és megemelve a létszámot "kiegyenlítenek". Ezt a játékot elkezdeni nem kellett volna. Elkezdték, a szellem kiszabadult. Kell majd egy emberöltő, hogy visszaszuszakolják ... ha sikerül.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattEz mitől konteo? Mármint a repek tényleg eltolódtak szélre, és egy csomó olyan dolgot támogatnak/szerveznek, amit Soros említ ebben a cikkben.
undisputedly
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/07/04/soros-gyorgy-amerikai-demokracia-tamadas-alattBaloldalon nagyot megy ez a konteo. PErsze ha valaki nem a "jo" ertekejet kepviseli, akkor az mar szelsoseges. LOL
több mint 3 éve
megkapták a legjobb fegyvereket, most kellene valami siker. #Ukraine: The first daytime footage of three Ukrainian M142 HIMARS multiple rocket launchers firing at Russian targets on the #Zaporizhzhia axis. pic.twitter.com/wPcJ4rn3OO
— 🇺🇦 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) July 4, 2022
buhloone mindstate
több mint 3 éve
Kherson Front (July 4 8:30 PM)🇷🇺 forces where forced to retreat toward #sofiivka & #Tomynabalka to avoid being encircled. A large number of vehicles and personel where destroyed during heavy artillery fire on retreating forces. FIRMS shows alot of fires along this route. 🇷🇺 positions @ #Doslidne got hit hard.
Ukrainian Forces have retaken the villages of Pravdyne and Myrne
Kyselivka is currently contested as heavy battles continue around the area and Ukrainian Forces are attempting to retake Stanislav
Confirmed Via Call
Zsellértelkes Vrij
As a result of the loss of #Pravdyne & #Myrne (& #Parysheve) the whole front NW of #Kherson is about to collapse. If Ukraine forces can liberate #Tomynabalka fast they could trap a large contignent of #VDV forces in this pocket!
Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij