USA és a világ
Kb. mint itthon.A népesség nagyon kis részéről beszélünk (2%-3%) amikor a városi angolul is tudó oroszokra gondolunk. Ők vagy eljönnek az országból, vagy beállnak a sorba. Amíg a vidéken csak oroszul beszélő emberek hisznek Putinnak nem tudsz mit tenni. Én is azt hittem hogy meg lehet buktatni belülről, de miután beszéltünk az orosz kollégákkal, nekem is tiszta lett.Klaci79Szerintem teljes tévúton jársz: egy átlag moszkvai polgár gondolkodásmódja sokkal jobban hasonlít egy budapestiére vagy egy londoniéra, mint egy 30 évvel ezelőtti moszkvaiéra. A fogyasztói társadalom ott is berúgta az ajtót.
Megkockáztam 10 ivánból 8 az orosz hadseregben kurvára nem akar ott lenni Ukrajnában.
Szokol
Ez a rendszer nagyon sok szenvedés (évekről beszélünk) után fog megbukni.
Nomac
Az utolso BigMac.VIDEO from #Moscow tonight at a McDonalds drive through after the fast food chain said it was pulling out of #Russia. The line of cars stretched almost a half mile. #Ukraine #UkraineRussiaWar #Russia #Putin #UkraineInvasion #Russians pic.twitter.com/i9Ftd3X7HG
— raging545 (@raging545) March 8, 2022
Tony Adams
A népesség nagyon kis részéről beszélünk (2%-3%) amikor a városi angolul is tudó oroszokra gondolunk. Ők vagy eljönnek az országból, vagy beállnak a sorba. Amíg a vidéken csak oroszul beszélő emberek hisznek Putinnak nem tudsz mit tenni. Én is azt hittem hogy meg lehet buktatni belülről, de miután beszéltünk az orosz kollégákkal, nekem is tiszta lett.Klaci79Szerintem teljes tévúton jársz: egy átlag moszkvai polgár gondolkodásmódja sokkal jobban hasonlít egy budapestiére vagy egy londoniéra, mint egy 30 évvel ezelőtti moszkvaiéra. A fogyasztói társadalom ott is berúgta az ajtót.
Megkockáztam 10 ivánból 8 az orosz hadseregben kurvára nem akar ott lenni Ukrajnában.
Szokol
Ez a rendszer nagyon sok szenvedés (évekről beszélünk) után fog megbukni.
VIDEO from #Moscow tonight at a McDonalds drive through after the fast food chain said it was pulling out of #Russia. The line of cars stretched almost a half mile. #Ukraine #UkraineRussiaWar #Russia #Putin #UkraineInvasion #Russians pic.twitter.com/i9Ftd3X7HG
— raging545 (@raging545) March 8, 2022
Klaci79Szerintem teljes tévúton jársz: egy átlag moszkvai polgár gondolkodásmódja sokkal jobban hasonlít egy budapestiére vagy egy londoniéra, mint egy 30 évvel ezelőtti moszkvaiéra. A fogyasztói társadalom ott is berúgta az ajtót.
Most néztem pont egy szabad európa riportot, ahol kérdezték az embereket, de egy közvéleménykutatás kapcsán is kijött, hogy Putin népszerűsége felugrott 70%-ra a támadás után.Kíváncsiságból kérdezem ezt miből szűrted le?Na...péntektől nem lesz internet, nem lesz meki se és egy rahedli cég kivonul, akik akár a luxust jelentették nekik. Cserébe a vodkát nem tudják eladni külföldön és abból lesz dögivel.Egészen a XXI. századig igazad volt. Aztán megjelent Oroszországban az internet, elérhetővé váltak az olcsó repjegyek, a nemzetközi márkák, a luxus kiszélesedett. Végre az az orosz is jobban tudott élni, aki nem volt oligarcha vagy pártpolitikus, csak volt pénze.Bármilyen hihetetlen is számunkra, az oroszoknak egy kis nélkülözés meg sem kottyan. Akár évekig elvannak, csak vodka legyen.Az oroszokat nem kell padlóra küldeni, "csak" Putyint. Azt meg nem MIGekkel tudod megoldani, hanem olyan gazdasági környezettel, ahol belülről takarítják el.Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Szerintem meglátták az esélyt, hogy padlóra küldhetők az oroszok.
Szokol
vpi
Szokol
Persze ez nem vonatkozik mindenkire, de a nagy többségre igen.
Ha Putin nem nyerne semmit a háborúban az neki rosszabb lenne, mint az összes szankció kétszer.
Klaci79
Persze mindez a városokra igaz elsősorban, de a változások is onnan indulnak.
Szokol
A nagyvárosokban persze más, de sok helyen az emberek még mindig inkább a Tv-ből tájékozódnak és igazságosnak tartják a háborút, valamint támogatják Putint és tudják, hogy szankciók lesznek, de inkább ez, mint hogy Ukrajna támadjon előbb.
Furcsa a világ, de itt az unióban azért el vagyunk kényeztetve....
Klaci79
Toca
Ezek a néhány ezres tüntetések, csepp a tengerben sajnos. Bár mindenki előtt megemelem a kalapom, aki részt vesz rajtuk, mert ők igazi hősökké válnak ezzel.
Kíváncsiságból kérdezem ezt miből szűrted le?Na...péntektől nem lesz internet, nem lesz meki se és egy rahedli cég kivonul, akik akár a luxust jelentették nekik. Cserébe a vodkát nem tudják eladni külföldön és abból lesz dögivel.Egészen a XXI. századig igazad volt. Aztán megjelent Oroszországban az internet, elérhetővé váltak az olcsó repjegyek, a nemzetközi márkák, a luxus kiszélesedett. Végre az az orosz is jobban tudott élni, aki nem volt oligarcha vagy pártpolitikus, csak volt pénze.Bármilyen hihetetlen is számunkra, az oroszoknak egy kis nélkülözés meg sem kottyan. Akár évekig elvannak, csak vodka legyen.Az oroszokat nem kell padlóra küldeni, "csak" Putyint. Azt meg nem MIGekkel tudod megoldani, hanem olyan gazdasági környezettel, ahol belülről takarítják el.Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Szerintem meglátták az esélyt, hogy padlóra küldhetők az oroszok.
Szokol
vpi
Szokol
Ha Putin nem nyerne semmit a háborúban az neki rosszabb lenne, mint az összes szankció kétszer.
Klaci79
Szokol
A nagyvárosokban persze más, de sok helyen az emberek még mindig inkább a Tv-ből tájékozódnak és igazságosnak tartják a háborút, valamint támogatják Putint és tudják, hogy szankciók lesznek, de inkább ez, mint hogy Ukrajna támadjon előbb.
Klaci79
Na...péntektől nem lesz internet, nem lesz meki se és egy rahedli cég kivonul, akik akár a luxust jelentették nekik. Cserébe a vodkát nem tudják eladni külföldön és abból lesz dögivel.Egészen a XXI. századig igazad volt. Aztán megjelent Oroszországban az internet, elérhetővé váltak az olcsó repjegyek, a nemzetközi márkák, a luxus kiszélesedett. Végre az az orosz is jobban tudott élni, aki nem volt oligarcha vagy pártpolitikus, csak volt pénze.Bármilyen hihetetlen is számunkra, az oroszoknak egy kis nélkülözés meg sem kottyan. Akár évekig elvannak, csak vodka legyen.Az oroszokat nem kell padlóra küldeni, "csak" Putyint. Azt meg nem MIGekkel tudod megoldani, hanem olyan gazdasági környezettel, ahol belülről takarítják el.Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Szerintem meglátták az esélyt, hogy padlóra küldhetők az oroszok.
Szokol
vpi
Szokol
Klaci79
Szokol
Egészen a XXI. századig igazad volt. Aztán megjelent Oroszországban az internet, elérhetővé váltak az olcsó repjegyek, a nemzetközi márkák, a luxus kiszélesedett. Végre az az orosz is jobban tudott élni, aki nem volt oligarcha vagy pártpolitikus, csak volt pénze.Bármilyen hihetetlen is számunkra, az oroszoknak egy kis nélkülözés meg sem kottyan. Akár évekig elvannak, csak vodka legyen.Az oroszokat nem kell padlóra küldeni, "csak" Putyint. Azt meg nem MIGekkel tudod megoldani, hanem olyan gazdasági környezettel, ahol belülről takarítják el.Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Szerintem meglátták az esélyt, hogy padlóra küldhetők az oroszok.
Szokol
vpi
Szokol
Klaci79
Bármilyen hihetetlen is számunkra, az oroszoknak egy kis nélkülözés meg sem kottyan. Akár évekig elvannak, csak vodka legyen.Az oroszokat nem kell padlóra küldeni, "csak" Putyint. Azt meg nem MIGekkel tudod megoldani, hanem olyan gazdasági környezettel, ahol belülről takarítják el.Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Szerintem meglátták az esélyt, hogy padlóra küldhetők az oroszok.
Szokol
vpi
Szokol
Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Nem, nincs különbség.
Szokol
Azt küldenek amit akarnak, amíg az megfelel az egyezményeknek.
És a repülő az megfelel.
A már korábban elhangzott "kegyetlenül megtoroljuk" szöveg vagy jön egy kis atommal történő fenyegetés.
Az oroszokat nem kell padlóra küldeni, "csak" Putyint. Azt meg nem MIGekkel tudod megoldani, hanem olyan gazdasági környezettel, ahol belülről takarítják el.Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Szerintem meglátták az esélyt, hogy padlóra küldhetők az oroszok.
Szokol
vpi
A "Putyin megőrült / Ukrajna után mennek tovább" elméletek nálam klasszikusan a tudatos hisztériakeltés egyik formája, részigazság az, amikor csak az orosz agressziót emelik ki ebben a konfliktusban, az évtizedek óta ide vezető kikövezett utat nem.1: Ezt a támadást szerintem semmivel sem lehet alátámasztani.
Mainstream médiumok is két kanállal zabálták a teljesen nyilvánvalóan PR-szakemberek által kitalált könnyes motivációs történeteket a haláluk előtt még utoljára az oroszoknak beszóló ukrán határőrökről, stb.
És persze ha ezeket valaki felemlegeti, arra jön is a putyinista billog.
Kampman
2: Tényleg szívesen venném, ha bárki összefoglalná a kiemelt részt. Annyi kérésem lenne, hogy ha ez egy újságcikk, akkor valami komolyan vehető oldal legyen, de jobban örülnék 10 saját sornak, gondolatnak.
Lengyelek most már túltolják egy kicsit: hadieszköz és hadieszköz között is van különbség!Szerintem meglátták az esélyt, hogy padlóra küldhetők az oroszok.
Szokol
a John Deer-nek mekkora gerillamarketinget csinálnak ezekkel a tank vontatós videókkal. 😀
Tony Adams
After 12 days of stealing Putin's tanks, Ukrainian farmers are now unofficially the fifth-largest military in Europe pic.twitter.com/ImLfDYrcjU
— Business Ukraine mag (@Biz_Ukraine_Mag) March 8, 2022
bazmeg mekkora patkány, vótpofájaodamenniSalvini tries to go to the Ukrainian border with Polish mayor. Mayor whips out t-shirt with Putin on it Salvini once wore in European Parliament and says “no respect for you" pic.twitter.com/7ahSzwlHnV
— Ian Bateson (@ianbateson) March 8, 2022
Tony Adams

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
2006-2008 között kapták asszem azokat, szóval már régebben is.F-16-kat repülnek elvileg majd egy évtizede a migek mellett.Nem tetszik ez nekem.Gondold át. Odaadják a migeket, amiket meg kapnak ahhoz még nem értenek..................
BREAKING: Poland agrees to give all of its MiG-29 fighter jets to the U.S., which is expected to transfer them to Ukraine
— BNO News (@BNONews) March 8, 2022
Mikey
Greengo
Amadeus

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
annyi dolga van szegény embernek még nem volt idő, de a következő 30-40 évben sort kerít ráMar csak a rohamkakadunak kellene odamennie a Lavrovtol kapott erdemrenddel. Apropo, visszaadta mar? Vagy meg nem telt el eleg ido hozza?Salvini tries to go to the Ukrainian border with Polish mayor. Mayor whips out t-shirt with Putin on it Salvini once wore in European Parliament and says “no respect for you" pic.twitter.com/7ahSzwlHnV
Tony Adams
Vrij6
F-16-kat repülnek elvileg majd egy évtizede a migek mellett.Nem tetszik ez nekem.Gondold át. Odaadják a migeket, amiket meg kapnak ahhoz még nem értenek..................
BREAKING: Poland agrees to give all of its MiG-29 fighter jets to the U.S., which is expected to transfer them to Ukraine
— BNO News (@BNONews) March 8, 2022
Mikey
Greengo
Nálunk kivárásra játszanak.Tony AdamsMar csak a rohamkakadunak kellene odamennie a Lavrovtol kapott erdemrenddel. Apropo, visszaadta mar? Vagy meg nem telt el eleg ido hozza?
Vrij6
A meccsnek akkor van vége amikor lefújják alapon.
Amúgy is, nekik az a jó, ha minél tovább tart, mert az ad muníciót a választáshoz és nem velük foglalkoznak az emberek.
Mar csak a rohamkakadunak kellene odamennie a Lavrovtol kapott erdemrenddel. Apropo, visszaadta mar? Vagy meg nem telt el eleg ido hozza?Salvini tries to go to the Ukrainian border with Polish mayor. Mayor whips out t-shirt with Putin on it Salvini once wore in European Parliament and says “no respect for you" pic.twitter.com/7ahSzwlHnV
Tony Adams
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
!!! The "Republic of Poland, after consultations between the President and the Goverment, are ready to deploy – immediately and free of charge – all their MIG-29 jets to the Rammstein Air Base and place them at the disposal of the Government of the USA." https://t.co/6NF0Lg8Hak
— Michael Weiss 🌻🇺🇸🇮🇪 (@michaeldweiss) March 8, 2022