GM játék csevegő
18 feliratkozó
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
2023-as roster fájl2024-es roster fájl
Draft tracker 2024
2024-es tag értékek és opciós évi fizetések 2025-ben
FA lista
Rosenhaus táblázat 2023
Rosenhaus táblázat 2022
Roster táblázat:
Szerződések - dancogo
Cut - Spigo
Waive - Heisman
Trade - dancogo
Tag/tender - Spigo
Ötödik éves opció - Spigo
Szerződésátstrukturálás - dancogo
Roster abajgatás - Spigo
Draft trackerek (Google táblázat és fórumos) - dancogo
Waiver claimek fogadása és kihirdetése, waiver sorrend frissítése - Heisman
Szerkesztette: vassadi
több mint 5 éve
Paul43
557
Na most már nem linkelgetem a korábbi beszélgetést, hanem új mezőben folytatom 😁Értem, hát ez valóban hosszabbá teszi a folyamatot. Összesen 21 játékhát van. Egy nap alatt a sim lemegy. Ha ki tudjuk találni, hogyan lehet a statokat átmenteni, akkor az mondjuk még egy nap és lehet adni 1 napot a rostermozgásokra (bár ahogy Dávid írja, az nem biztos, hogy kivitelezhető). Azaz 3 nap lenne egy forduló. Így mondjuk 2.5 hónapra tolódna ki max a szezon, plusz a rosterösszeállítás, ha megy. Akkor 3.5 hónap. Ha plusz egy napot akarunk adni a rosterkarbantartásra/trade-re akkor plusz 21 nap, azaz 3 hónap a szezon, így kb dec közepe lenne vége.
Csak tapogatózva kérdem: a játék gyártójának nem lehetne írni rákérdezni ezekre a technikai részletekre? Érdekes lenne. Persze lehet szarnának ránk meg miegymás, de próba cseresznye.
Dávid: a júniusi frissítés mit tartalmaz? A legújabb roster standeket?
több mint 5 éve
Ez azért elég meredek...En igertem az uj madden simet, a 19-nel a kovetkezokkel kell szamolni:Ha van új Maddenünk az nyilván más megvilágításba helyezi a dolgokat.Ha mondjuk megvárnánk a legújabb Maddent, akkor nem kellene senkit ratingelni, max ha valamelyik udfa annyira ismeretlen, hogy az a Madden adatbázisban sincs benne.Jó akkor másképp fogalmazok: ha trade deadline után kezded el a ratingelést ill. a roster feltöltést, akkor legjobb esetben a Wild Card kör idején indul a sim, de az sem kizárt h csak a Super Bowl hetében. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva jó ha 2 játékhét szimulációja le tud futni 1 héten belül (senki sem időmilliomos), nah most ha jól matekozok ez azt jelenti h szűk 3 hónap alatt lehet leszimulálni a teljes szezont.A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.én mondjuk egy trade deadline körüli szimulációra gondoltam. Akár még trade-elni is lehetne addig.
Ha meg szezon közben kezdünk el simelni, akkor jönnének a reklamációk, hogy a PUP-on lévő Gipsz Jakab egyébként All-Pro potenciállal bír, mi az h kisebb ratinget kapott, mint a jóval tehetségtelenebb Vég Béla csak azért mert utóbbi pályát látott.
empty taxi
AKi PUP-on van, az abban a szezonban pont annyit is ér, IRL is ablakon kidobott pénz meg itt is.
Vég Bélának pedig lehet itt is egy jó éve ha már a IRL az van. Szerintem.
ljambrik
empty taxi
A roster összeállítás valóban időigényes, de a szimuláció nem tudom miért lenne hosszadalmas (tény, nem ismerem a pontos menetet illetve a technikai hátteret, mi hogyan volt eddig megcsinálva).
Tehát augusztus közepén elindul a roster összeállîtása. Ez is volt itt korábban pedzegetve, hogy ez sem egyszerű, mert mintha a Madden nem támogatná a teljes liga egyéni variálásait? Nem emlékszem pontosan, de valami hasonló.
Maga a szimuláció szerintem relativ gyors, mivel a játék normál esetben egy teljes hetet leszimulál. Mondjuk mire megírjuk az összefoglalót, számoljunk 2 nap per forduló (szerintem ez viszonylag baráti). Az alapszakasz így durván másfél hónap. Utána a rájátszás már rövidebb.
Ha tehát 1 hónapot számolunk a roster összeállítására, további 2-t a szimulációra, akkor november közepéig le lehet zavarni az egész szezont, valós és friss Madden ratingekkel.
Lehet, hogy hibázik a gondolatmenetem itt-ott, kérlek akkor írjátok meg a tapasztalatokat.
Paul43
A sim 2 okból volt hosszadalmas:
1. Év közben van lehetőséged variálni a kezdőn, akár sérülés akár más miatt, ehhez fordulók között hagyni kell egy pár napos határidőt h tudjon az ember reagálni.
2. Eddig volt MadCat, mondjuk Farky csinálta, az lehet így elvész, mindenesetre ugye oda át kellett mindent migrálni, cserébe a teljes jegyzőkönyv elérhető volt mki számára.
empty taxi
1:franchise-on belul egy csapat iranyitasa opcio, ergo a szezonkozbeni rostervarialas kiesik.
2: szezon kozben nem tudunk rostert csinalni, mert az ir-es jatekosok trade es cutolhatatlanok editorban is.
3: leghamarabb a kovetkezo frissiteskor, kb juniusban tudok nekiallni.
dankodavid
Liverpool Fc
több mint 5 éve
IgorViccesen hasonló volt a gondolkodásunk, mert én Risnert/Deitert akartam a 2-3. körben (akár mindkettőt, de legalább az egyiket), és mindkettőről lemaradtam. Aztán Amadit meg pont én húztam be 😊
több mint 5 éve
dankodavid
2 246
En igertem az uj madden simet, a 19-nel a kovetkezokkel kell szamolni:Ha van új Maddenünk az nyilván más megvilágításba helyezi a dolgokat.Ha mondjuk megvárnánk a legújabb Maddent, akkor nem kellene senkit ratingelni, max ha valamelyik udfa annyira ismeretlen, hogy az a Madden adatbázisban sincs benne.Jó akkor másképp fogalmazok: ha trade deadline után kezded el a ratingelést ill. a roster feltöltést, akkor legjobb esetben a Wild Card kör idején indul a sim, de az sem kizárt h csak a Super Bowl hetében. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva jó ha 2 játékhét szimulációja le tud futni 1 héten belül (senki sem időmilliomos), nah most ha jól matekozok ez azt jelenti h szűk 3 hónap alatt lehet leszimulálni a teljes szezont.A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.én mondjuk egy trade deadline körüli szimulációra gondoltam. Akár még trade-elni is lehetne addig.
Ha meg szezon közben kezdünk el simelni, akkor jönnének a reklamációk, hogy a PUP-on lévő Gipsz Jakab egyébként All-Pro potenciállal bír, mi az h kisebb ratinget kapott, mint a jóval tehetségtelenebb Vég Béla csak azért mert utóbbi pályát látott.
empty taxi
AKi PUP-on van, az abban a szezonban pont annyit is ér, IRL is ablakon kidobott pénz meg itt is.
ljambrik
empty taxi
A roster összeállítás valóban időigényes, de a szimuláció nem tudom miért lenne hosszadalmas (tény, nem ismerem a pontos menetet illetve a technikai hátteret, mi hogyan volt eddig megcsinálva).
Tehát augusztus közepén elindul a roster összeállîtása. Ez is volt itt korábban pedzegetve, hogy ez sem egyszerű, mert mintha a Madden nem támogatná a teljes liga egyéni variálásait? Nem emlékszem pontosan, de valami hasonló.
Maga a szimuláció szerintem relativ gyors, mivel a játék normál esetben egy teljes hetet leszimulál. Mondjuk mire megírjuk az összefoglalót, számoljunk 2 nap per forduló (szerintem ez viszonylag baráti). Az alapszakasz így durván másfél hónap. Utána a rájátszás már rövidebb.
Ha tehát 1 hónapot számolunk a roster összeállítására, további 2-t a szimulációra, akkor november közepéig le lehet zavarni az egész szezont, valós és friss Madden ratingekkel.
Lehet, hogy hibázik a gondolatmenetem itt-ott, kérlek akkor írjátok meg a tapasztalatokat.
Paul43
1. Év közben van lehetőséged variálni a kezdőn, akár sérülés akár más miatt, ehhez fordulók között hagyni kell egy pár napos határidőt h tudjon az ember reagálni.
2. Eddig volt MadCat, mondjuk Farky csinálta, az lehet így elvész, mindenesetre ugye oda át kellett mindent migrálni, cserébe a teljes jegyzőkönyv elérhető volt mki számára.
empty taxi
1:franchise-on belul egy csapat iranyitasa opcio, ergo a szezonkozbeni rostervarialas kiesik.
2: szezon kozben nem tudunk rostert csinalni, mert az ir-es jatekosok trade es cutolhatatlanok editorban is.
3: leghamarabb a kovetkezo frissiteskor, kb juniusban tudok nekiallni.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 5 éve
Ha van új Maddenünk az nyilván más megvilágításba helyezi a dolgokat.Ha mondjuk megvárnánk a legújabb Maddent, akkor nem kellene senkit ratingelni, max ha valamelyik udfa annyira ismeretlen, hogy az a Madden adatbázisban sincs benne.Jó akkor másképp fogalmazok: ha trade deadline után kezded el a ratingelést ill. a roster feltöltést, akkor legjobb esetben a Wild Card kör idején indul a sim, de az sem kizárt h csak a Super Bowl hetében. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva jó ha 2 játékhét szimulációja le tud futni 1 héten belül (senki sem időmilliomos), nah most ha jól matekozok ez azt jelenti h szűk 3 hónap alatt lehet leszimulálni a teljes szezont.A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.én mondjuk egy trade deadline körüli szimulációra gondoltam. Akár még trade-elni is lehetne addig.
empty taxi
ljambrik
empty taxi
Paul43
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Paul43
557
Ha mondjuk megvárnánk a legújabb Maddent, akkor nem kellene senkit ratingelni, max ha valamelyik udfa annyira ismeretlen, hogy az a Madden adatbázisban sincs benne.Jó akkor másképp fogalmazok: ha trade deadline után kezded el a ratingelést ill. a roster feltöltést, akkor legjobb esetben a Wild Card kör idején indul a sim, de az sem kizárt h csak a Super Bowl hetében. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva jó ha 2 játékhét szimulációja le tud futni 1 héten belül (senki sem időmilliomos), nah most ha jól matekozok ez azt jelenti h szűk 3 hónap alatt lehet leszimulálni a teljes szezont.A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.én mondjuk egy trade deadline körüli szimulációra gondoltam. Akár még trade-elni is lehetne addig.
empty taxi
ljambrik
empty taxi
több mint 5 éve
ljambrik
601
Köszi az infót, ez például nem volt meg, hogy ez eddig tart.Jó akkor másképp fogalmazok: ha trade deadline után kezded el a ratingelést ill. a roster feltöltést, akkor legjobb esetben a Wild Card kör idején indul a sim, de az sem kizárt h csak a Super Bowl hetében. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva jó ha 2 játékhét szimulációja le tud futni 1 héten belül (senki sem időmilliomos), nah most ha jól matekozok ez azt jelenti h szűk 3 hónap alatt lehet leszimulálni a teljes szezont.A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.én mondjuk egy trade deadline körüli szimulációra gondoltam. Akár még trade-elni is lehetne addig.
empty taxi
ljambrik
empty taxi
több mint 5 éve
Jó akkor másképp fogalmazok: ha trade deadline után kezded el a ratingelést ill. a roster feltöltést, akkor legjobb esetben a Wild Card kör idején indul a sim, de az sem kizárt h csak a Super Bowl hetében. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva jó ha 2 játékhét szimulációja le tud futni 1 héten belül (senki sem időmilliomos), nah most ha jól matekozok ez azt jelenti h szűk 3 hónap alatt lehet leszimulálni a teljes szezont.A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.én mondjuk egy trade deadline körüli szimulációra gondoltam. Akár még trade-elni is lehetne addig.
empty taxi
ljambrik
Madden hates me.
több mint 5 éve
ljambrik
601
A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.én mondjuk egy trade deadline körüli szimulációra gondoltam. Akár még trade-elni is lehetne addig.
empty taxi
több mint 5 éve
A gond az a későbbi simmel, hogy szűkös az idő a szezon után, úgy nem lehetne a holtszezonbeli ütemtervet tartani.Ha meg szezon közben kezdünk el simelni, akkor jönnének a reklamációk, hogy a PUP-on lévő Gipsz Jakab egyébként All-Pro potenciállal bír, mi az h kisebb ratinget kapott, mint a jóval tehetségtelenebb Vég Béla csak azért mert utóbbi pályát látott.
Madden hates me.
több mint 5 éve
Sziasztok!1-es pont egészen jogos felvetés.
Egy pár kérdés:
1. A szimuláció, mikor és hogyan fog történni? Azért kérdezem, mert felmerült bennem a kérdés, hogy a vasárnap draftolt játékosok hogyan kerülnek majd bele a rendszerbe? Ha IRL szezon előtt megy le a szimuláció, akkor gondolom csak egy Madden által valami alapján (előszezon?) megszabott értékkel lesznek bent. Ha viszont valamikor az IRL szezon közben, akkor talán olyan játékosok értéke is nő, akik az IRL szezonban mondjuk a draft-on sejtett értéknél többet tesznek le az asztalra, így ebben a játékban is nőhet az impactjuk (és vice versa), míg ha IRL szezon előtti a szimuláció, akkor az idén draftolt játékosok valódi értéke, csak az itteni 2020-as szezonban reflektálódik.
2. A lapszemlében közzétett, elbeszélések az offseasonbeli mozgásokról kötelezőek, vagy fakultatív jellegűek?
ljambrik
2-es pont pedig fakultatív.
több mint 5 éve
Sziasztok!Madden szimulál majd az IRL szezon előtt (általában).
Egy pár kérdés:
1. A szimuláció, mikor és hogyan fog történni? Azért kérdezem, mert felmerült bennem a kérdés, hogy a vasárnap draftolt játékosok hogyan kerülnek majd bele a rendszerbe? Ha IRL szezon előtt megy le a szimuláció, akkor gondolom csak egy Madden által valami alapján (előszezon?) megszabott értékkel lesznek bent. Ha viszont valamikor az IRL szezon közben, akkor talán olyan játékosok értéke is nő, akik az IRL szezonban mondjuk a draft-on sejtett értéknél többet tesznek le az asztalra, így ebben a játékban is nőhet az impactjuk (és vice versa), míg ha IRL szezon előtti a szimuláció, akkor az idén draftolt játékosok valódi értéke, csak az itteni 2020-as szezonban reflektálódik.
2. A lapszemlében közzétett, elbeszélések az offseasonbeli mozgásokról kötelezőek, vagy fakultatív jellegűek?
3. Az UDFA licitre én is logikusabbnak gondolnám a vakon repülést, ahogy ez a draftnál is volt, viszont ha változtatunk az eredeti menetrenden, azt szerintem max a jövő szezontól kellene. Nekem az IRL draft előtt már nem nagyon fér bele még egy UDFA kör is (bár ez lehet az én egyéni szociális problémám, ha a többség győz más irányban). Támogatom, hogy ez a következő szezon előtt kerüljön szavazásra, viszont most már nem változtatnék, mivel az idő már túl szűkös, és ezt figyelembe kellett volna venni a draft időpontjának meghatározásánál, amit nem tettünk meg, így ezt szerintem idén el kellene engedni.
Köszi a válaszokat előre is!
Üdv
Laci
ljambrik
A nagyon kardinális UDFA kérdésnél nálam ez egyébként egy fokkal égetőbb, mert ahogy itt írta az újonc GM társ, valóban nálunk kb a draftpozícióból kapnak valamilyen értéket a maddenbe az újoncok. Míg ha IRL egy 5. körös CB lesz a DROY nagyon örül neki a GM-je, de a 2019-es szezonban az szinte semmilyen módon nem manifesztálódik.
Persze "unalmas" áprilistól-szeptemberig várni és pont van idő lenyomni a szezonunkat, de csak a tavalyi évet alapul véve, a 2018as DROY D. Leonard mekkora eredményt ért el a szimben? Gondolom közel sem akkorát mint amit amúgy a valóságban - ergó egy igen fasza első szezon kiesett az őt draftolt GM-nél.
Liverpool Fc
több mint 5 éve
ljambrik
601
Sziasztok!Egy pár kérdés:
3. Az UDFA licitre én is logikusabbnak gondolnám a vakon repülést, ahogy ez a draftnál is volt, viszont ha változtatunk az eredeti menetrenden, azt szerintem max a jövő szezontól kellene. Nekem az IRL draft előtt már nem nagyon fér bele még egy UDFA kör is (bár ez lehet az én egyéni szociális problémám, ha a többség győz más irányban). Támogatom, hogy ez a következő szezon előtt kerüljön szavazásra, viszont most már nem változtatnék, mivel az idő már túl szűkös, és ezt figyelembe kellett volna venni a draft időpontjának meghatározásánál, amit nem tettünk meg, így ezt szerintem idén el kellene engedni.
Köszi a válaszokat előre is!
Üdv
Laci
több mint 5 éve
Nekem tökmindegy, bár speciel egyetértettem vele hogy a jelenlegi sokkal igazságosabb... de igazából az a tény frusztrál továbbra is, hogy ezen tudunk szőrözni minden évben 4-5 napot, de mondjuk egy normális fizetési rendszer kialakítását viszont mindig lesöpörte a hőbörgés....(nyilván ez most nem az újak ellen van/nem az ő "érdemük")
Ez egy nyolcadlagos probléma... de whatever.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Nem tom, addig amíg a jelen rendszer keretei között vihettem el anno Tyreek Hillt UDFA 2. körben, akkor sztem felesleges erőltetni h még jobban szórjunk a vak világba...
Madden hates me.
több mint 5 éve
vassadi
15 617
Minden évben szokott lenni olyan, hogy szabálymódosítási javaslatokat lehet tenni, amikről aztán szavazunk. A hivatalos közleményeket érdemes figyelni, szólni fog vassadi hogy mikor várja az ötleteket. Jegyezd meg Magadnak, és majd ha eljön az ideje dobd fel a témát.Ötletekkel bármikor elő lehet állni, szezonkezdet előtt úgyis visszaolvasom, hogy milyen javaslatok érkeztek és miről kellene szavazni. Szóval nyugodtan be lehet írni akár most is a megfelelő topikba, legalább tuti nem felejtődik el.
Idén pl. két hónapja volt:
bowl.hu/forum/manager-jatek/szavazas
Rataxes
több mint 5 éve
Minden évben szokott lenni olyan, hogy szabálymódosítási javaslatokat lehet tenni, amikről aztán szavazunk. A hivatalos közleményeket érdemes figyelni, szólni fog vassadi hogy mikor várja az ötleteket. Jegyezd meg Magadnak, és majd ha eljön az ideje dobd fel a témát.Idén pl. két hónapja volt:
Szerkesztette: pgabtb
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 5 éve
Paul43
557
Szerintem itt nem arról kellene szóljon, hogy bármelyikünk megpróbálja meggyőzni a másikat. Te az eddigi bevett rendszert támogatod. Én minimálisat szívesen változtatnék rajta, ezzel növelve az ismeretlenségi faktort és az izgalmakat.Kérdés van-e annyi ember aki változtatna a mostanin, hogy valamilyen újítást szavazásra bocsájtsunk a következő idényre.
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Kristóf tavaly kigyűjtötte IRL draft után, hogy ki az akit mi nem vittünk el, de IRL igen. Elég veretes névsor:Tracy Walker, S (Louisiana-Lafayette) - 3/82 Lions
Rick Leonard, OT (Florida State) 4/127 Saints
John Franklin-Myers, DT (Stephen F. Austin) 4/135 Rams
Cole Madison, OT (Washington State) 5/138 Packers
Ja'Whaun Bentley, LB (Purdue) 5/143 Pats
Jermaine Carter Jr; LB (Maryland) 5/161 Panthers
Johnny Townsend, P (Florida) 5/173 Raiders
Marquez Valdes-Scantling, WR (South Florida) 5/174 Packers
Damion Ratley, WR (Texas A&M) 6/175 Browns
Christian Campbell, CB (Penn State) 6/182 Cardinals
Marcel Harris, S (Florida) 6/184 49ers
Jacob Martin, DE (Temple) 6/186 Seahawks
Ray-Ray McCloud, WR (Clemson) 6/187 Bills
Simeon Thomas, CB (Louisiana) 6/188 Browns
Kamrin Moore, CB (Boston College) 6/189 Saints
Jamil Demby, OT (Maine) 6/192 Rams
Chris Covington, LB (Indiana) 6/193 Cowboys
Russell Gage, WR (LSU) 6/194 Falcons
Sebastian Joseph, DT (Rutgers) 6/195 Rams
Tremon Smith, CB (Central Arkansas) 6/196 Chiefs
Foyesade Oluokun, LB (Yale) 6/200 Falcons
Tanner Lee, QB (Nebraska) 6/203 Jags
Trenton Cannon, RB (Virgina State) 6/204 Jets
Matt Pryor, OT (TCU) 6/206 Eagles
Cornell Amrstrong, CB (Southern Miss) 6/209 Dolphins
Braxton Berrios, WR (Miami, Fl) 6/210 Pats
Greg Senat, OT (Wagner) 6/212 Ravens
Peter Kalambayi, LB (Stanford) 6/214 Texans
Bradley Bozeman, C (Alabama) 6/215 Ravens
Azeem Victor, LB (Washington) 6/216 Raiders
Danny Etling, QB (LSU) 7/219 Pats
Alex McGough, QB (Florida International) 7/220 Seahawks
Matthew Adams, LB (Houston) 7/221 Colts
Jermaine Kelly, CB (San Jose State) - 7/222 Texans
Jullian Taylor, DT (Temple) 7/223 49ers
Devante Downs, LB (California) 7/225 Vikings
David Williams, RB (Arkansas) 7/226 Broncos
Quentin Poling, LB (Ohio) 7/227 Dolphins
Jason Sanders, K (New Mexico) 7/229 Dolphins
Travin Howard, LB (TCU) 7/231 Rams
Jordan Mailata, OT (-) 7/233 Eagles
Zaire Franklin, LB (Syracuse) 7/235 Colts
Nick Bawden, RB (San Diego State) 7/237 Lions
Zach Sieler, DE (Ferris State) 7/238 Ravens
Hunter Bradley, LS (Miss. State) 7/239 Packers
Richie James, WR (Middle Tennessee) 7/240 49ers
Keion Crossen, CB (Western California) 7/243 Pats
Joshua Frazier, DT (Alabama) 7/246 Steelers
Logan Cooke, P (Miss. State) 7/247 Jags
Kendall Donnerson, OLB (Southeast Missouri State) 7/248 Packers
Korey Cunningham, OT (Cincinnati) 7/254 Cardinals
Austin Proehl, WR (North Carolina) 7/255 Bills
Jelen esetben mondjuk tényleg megérte a 3. körösre rakni, de mivel azt úgyis csak egy ember viheti, bőven lehet másképp is gondolkodva 2-3 tehetséget kivinni 10-20 pontokért.
De tőlem aztán dönthet a többség.
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Igen...én meg leírtam, hogy ha IRL elviszik 5-6. körben ezért mindenki rámenne (de nem lesz ilyen, mert sosem volt), akkor egy ember elviszi 50 kreditért és a waiveren megy hátra, a többi pedig rakhat újra a maradékra. De kevesen szoktak egy-egy játékosra tenni 50 kreditet, azért a kockázat mégis benne van, hogy lemaradsz másról aki jó lenne.Olvass vissza kérlek, más is írta, hogy lehetne másképp.Mindenki magából indul ki 😛Eddig bevált úgy, hogy ahogy olvasom vannak veteránok, akik szintén változtatnának. Ami nekem nem azt mutatja, hogy mindenki elégedett lenne.Szerintem tökéletesen jó ez a draft után. Eddig ez egy bevált rendszer volt. Nem értem minek most sietni? Még egy kis lopkodás van max hátra a PS-ből, de semmi extra feladat nem vár ránk. Lehet, hogy van egy csomó infó az újoncokról, de jó részük így is majd UDFA lesz IRL is. Akkor inkább keljenek el azok első körben, akik IRL is kimennek a drafton, a többire meg még lesz utána mindig idő.Én is adom ezt,Ezt a verziót nem tartom annyira jónak. Ez az 50 kredites megoldás szerintem ok, csak behoznám irl draft elé.Van pro és kontra is. Egy szavazást nem ér meg? Jövőre legalább már nem fog felmerülni. Most már úgysem lesz rá idő, hogy mindenkihez időben eljusson.Mint egy fantasy draft, aki első körben első, az a másodikban utolsó.
A régi snake-draftos UDFA nekem jobban tetszett amúgy, azt semmiképp sem hozzuk vissza mondjuk jövőre?kristóf17
[/quo
Az milyen?
adam8
somoskovig
Paul43
Másik, hogy amúgy, aki mondjuk két-három év után ott van az NFL-ben, de nem draftoltuk x-edik évben anno, meg kimaradt a szórásból az UDFA-n is, az elhozható FA-ként bármikor? Függetlenül attól, hogy nincsen ott a listában? Egy-egy példa csak adódik erre is.
kristóf17
Klaci79
Számomra itt a fő gond az, hogy draft után láthatjuk, hogy kiket vittek el drafton és hol. Mondjuk ha valakit 5-6. körben kihúznak, akkor nagy valószínűséggel esélyes az 53-as keretre. Akkor arra fog menni olyan licit, hogy ihaj. Mert mi a fenének akarjon valaki olyan udfa-t akit senki nem húz drafton vagy nem igazolja le senki irl? Jóval kisebb lesz így a szórás és jóval koncentráltabbak a kreditek is.
Szerintem izgalmasabb lenne, ha még draft előtt menne az udfa is és akkor valóban ott az esély, hogy valaki saját kútfőből beletalál egy-két jóba. A fordítottja is, de az belekalkulált kockázat.
Paul43
Szokott olyan nálunk UDFA lenni, aki IRL 3. körös, de nem fog kapni 5 embertől 50 pontot. Ha így lenne, akkor a waiver sorrend dönt, 4 ember pedig visszakapja a kreditjeit és rakhat újra.
Ez egy teljesen jól bevált módszer, speciel eddig nem emlékszem, hogy valaha baj lett volna vele és konkrétumot most sem hallottam senkitől.
Más inkább 10-20 kreditet rak nem feltétlenül a legkorábban elkelt játékosra és nem ritka, hogy 5-6 embert is elvisz ezekkel a kreditekkel. De egyébként a draft után 1-2 nappal már az UDFA-kat is tudjuk, akikre ugyanúgy lehet aztán licitálni.
Lehet rajta nyilván változtatni, de valami jó érv azért lehetne mellette. Én is tudnék kivinni 4-5 embert a listámról, mert van még, de őket IRL draft után is tudom.
Klaci79
Plusz ott az indokom, ami elég konkrét és érthető szerintem.
Paul43
Mondjuk az egész beszélgetés olyan szürreális. Nem biztos, hogy a HOF-ok krémjéről megy ez a vita. De látom nem tudlak meggyőzni. Majd akkor jövőre szavazhatunk róla. Én továbbra is azt mondom, hogy ami jól működik azt kár megváltoztatni.
több mint 5 éve
Paul43
557
Olvass vissza kérlek, más is írta, hogy lehetne másképp.Mindenki magából indul ki 😛Eddig bevált úgy, hogy ahogy olvasom vannak veteránok, akik szintén változtatnának. Ami nekem nem azt mutatja, hogy mindenki elégedett lenne.Szerintem tökéletesen jó ez a draft után. Eddig ez egy bevált rendszer volt. Nem értem minek most sietni? Még egy kis lopkodás van max hátra a PS-ből, de semmi extra feladat nem vár ránk. Lehet, hogy van egy csomó infó az újoncokról, de jó részük így is majd UDFA lesz IRL is. Akkor inkább keljenek el azok első körben, akik IRL is kimennek a drafton, a többire meg még lesz utána mindig idő.Én is adom ezt,Ezt a verziót nem tartom annyira jónak. Ez az 50 kredites megoldás szerintem ok, csak behoznám irl draft elé.Van pro és kontra is. Egy szavazást nem ér meg? Jövőre legalább már nem fog felmerülni. Most már úgysem lesz rá idő, hogy mindenkihez időben eljusson.Mint egy fantasy draft, aki első körben első, az a másodikban utolsó.
A régi snake-draftos UDFA nekem jobban tetszett amúgy, azt semmiképp sem hozzuk vissza mondjuk jövőre?kristóf17
[/quo
Az milyen?
adam8
somoskovig
Paul43
Másik, hogy amúgy, aki mondjuk két-három év után ott van az NFL-ben, de nem draftoltuk x-edik évben anno, meg kimaradt a szórásból az UDFA-n is, az elhozható FA-ként bármikor? Függetlenül attól, hogy nincsen ott a listában? Egy-egy példa csak adódik erre is.
kristóf17
Klaci79
Számomra itt a fő gond az, hogy draft után láthatjuk, hogy kiket vittek el drafton és hol. Mondjuk ha valakit 5-6. körben kihúznak, akkor nagy valószínűséggel esélyes az 53-as keretre. Akkor arra fog menni olyan licit, hogy ihaj. Mert mi a fenének akarjon valaki olyan udfa-t akit senki nem húz drafton vagy nem igazolja le senki irl? Jóval kisebb lesz így a szórás és jóval koncentráltabbak a kreditek is.
Szerintem izgalmasabb lenne, ha még draft előtt menne az udfa is és akkor valóban ott az esély, hogy valaki saját kútfőből beletalál egy-két jóba. A fordítottja is, de az belekalkulált kockázat.
Paul43
Szokott olyan nálunk UDFA lenni, aki IRL 3. körös, de nem fog kapni 5 embertől 50 pontot. Ha így lenne, akkor a waiver sorrend dönt, 4 ember pedig visszakapja a kreditjeit és rakhat újra.
Ez egy teljesen jól bevált módszer, speciel eddig nem emlékszem, hogy valaha baj lett volna vele és konkrétumot most sem hallottam senkitől.
Más inkább 10-20 kreditet rak nem feltétlenül a legkorábban elkelt játékosra és nem ritka, hogy 5-6 embert is elvisz ezekkel a kreditekkel. De egyébként a draft után 1-2 nappal már az UDFA-kat is tudjuk, akikre ugyanúgy lehet aztán licitálni.
Lehet rajta nyilván változtatni, de valami jó érv azért lehetne mellette. Én is tudnék kivinni 4-5 embert a listámról, mert van még, de őket IRL draft után is tudom.
Klaci79
Plusz ott az indokom, ami elég konkrét és érthető szerintem.
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Mindenki magából indul ki 😛Eddig bevált úgy, hogy ahogy olvasom vannak veteránok, akik szintén változtatnának. Ami nekem nem azt mutatja, hogy mindenki elégedett lenne.Szerintem tökéletesen jó ez a draft után. Eddig ez egy bevált rendszer volt. Nem értem minek most sietni? Még egy kis lopkodás van max hátra a PS-ből, de semmi extra feladat nem vár ránk. Lehet, hogy van egy csomó infó az újoncokról, de jó részük így is majd UDFA lesz IRL is. Akkor inkább keljenek el azok első körben, akik IRL is kimennek a drafton, a többire meg még lesz utána mindig idő.Én is adom ezt,Ezt a verziót nem tartom annyira jónak. Ez az 50 kredites megoldás szerintem ok, csak behoznám irl draft elé.Van pro és kontra is. Egy szavazást nem ér meg? Jövőre legalább már nem fog felmerülni. Most már úgysem lesz rá idő, hogy mindenkihez időben eljusson.Mint egy fantasy draft, aki első körben első, az a másodikban utolsó.
[/quo
Az milyen?
adam8
somoskovig
Paul43
kristóf17
Klaci79
Paul43
több mint 5 éve
Két UDFA kor szokott lenni egyébként is, jövőre akar lehet egy a két draft között, egy meg utána. Így aki akar, tud válogatni, aki meg nem, ki tudja várni, mi lesz IRL.
több mint 5 éve
Paul43
557
Eddig bevált úgy, hogy ahogy olvasom vannak veteránok, akik szintén változtatnának. Ami nekem nem azt mutatja, hogy mindenki elégedett lenne.Szerintem tökéletesen jó ez a draft után. Eddig ez egy bevált rendszer volt. Nem értem minek most sietni? Még egy kis lopkodás van max hátra a PS-ből, de semmi extra feladat nem vár ránk. Lehet, hogy van egy csomó infó az újoncokról, de jó részük így is majd UDFA lesz IRL is. Akkor inkább keljenek el azok első körben, akik IRL is kimennek a drafton, a többire meg még lesz utána mindig idő.Én is adom ezt,Ezt a verziót nem tartom annyira jónak. Ez az 50 kredites megoldás szerintem ok, csak behoznám irl draft elé.Van pro és kontra is. Egy szavazást nem ér meg? Jövőre legalább már nem fog felmerülni. Most már úgysem lesz rá idő, hogy mindenkihez időben eljusson.Mint egy fantasy draft, aki első körben első, az a másodikban utolsó.
[/quo
Az milyen?
adam8
somoskovig
Paul43
kristóf17
Klaci79
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Szerintem tökéletesen jó ez a draft után. Eddig ez egy bevált rendszer volt. Nem értem minek most sietni? Még egy kis lopkodás van max hátra a PS-ből, de semmi extra feladat nem vár ránk. Lehet, hogy van egy csomó infó az újoncokról, de jó részük így is majd UDFA lesz IRL is. Akkor inkább keljenek el azok első körben, akik IRL is kimennek a drafton, a többire meg még lesz utána mindig idő.Én is adom ezt,Ezt a verziót nem tartom annyira jónak. Ez az 50 kredites megoldás szerintem ok, csak behoznám irl draft elé.Van pro és kontra is. Egy szavazást nem ér meg? Jövőre legalább már nem fog felmerülni. Most már úgysem lesz rá idő, hogy mindenkihez időben eljusson.Mint egy fantasy draft, aki első körben első, az a másodikban utolsó.
[/quo
Az milyen?
adam8
somoskovig
Paul43
kristóf17