NFL csevegő

82 feliratkozó

27 napja
tenorx 14 042 — fő libsi
Összesítettem a tippeket. Volt két tipp ami csak wild card roundot tippelt, azt nem vettem számításba.
Empty kettőt tippelt (valóság, és wannabe), ezt majd lepontozom, de játszani csak a "valóság" fog játszani.

Néhány statisztika:

29 tipp érkezett be

A legszorosabb wild card meccs szerintünk:
Texans (48.28%) - Steelers (51.72%)
Packers (51.72%) - Bears (48.28%)

A legkevésbé szoros wild card meccs (nyilván):
Rams (93.1%) - Panthers (6.9%)

Az AFC bajnok:
Pats (24.14%)
Jaguars (20.69%)
Bills (17.24%)
Broncos (13.79%)
Chargers (10.34%)
Steelers (6.9%)
Texans (6.9%)

Az NFC bajnok:
Seahawks (37.93%)
Rams (37.93%)
49ers (6.9%)
Packers (6.9%)
Eagles (6.9%)
Panthers (3.45%)
Bears (0%)

A Super Bowl győztes top3 pedig:
Rams (24.14%)
Seahawks (17.24%)
Pats (10.34%) és Jaguars (10.34%)

Pontozást is csinálok majd, 1-1 pont jár a wild card kör helyes tippjeiért, 2-2 pont eltalált conference championship résztvevőkért és +2 pont eltalált konferencia bajnokért. 4 pont pedig a Super Bowl győztes eltalálásáért.

A győztesnek felajánlok egy csapatlogós kötött sapkát a havazáshoz (USAsportsfanon néztem itt), de majd a győztessel megbeszéljük 😊

Állás:

1. hely: 14 pont
empty taxi - valóság

2. hely: 12 pont
zacknorb
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
gamerkr
Sjoelleer van de Vrij
vpi

Szerkesztette: tenorx
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 014 — The Mathematician
És továbbra sincs címvédés az Eastben, 16 years and counting 😆
warr_b
Jövőre viszont lesz! 😀

Bár brutál kemény lesz a sorsolásunk, az ideinél is nehezebb...
warr_b
aszondod rivera megismétli a 7-9et? 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 576 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
És továbbra sincs címvédés az Eastben, 16 years and counting 😆
warr_b
Jövőre viszont lesz! 😀

Bár brutál kemény lesz a sorsolásunk, az ideinél is nehezebb...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 986 — Így remélem megfelelek nektek.....
Látjátok, ilyen gyöngyszemekre már nem is emlékszik az ember, pedig ez is adja az oldal lényegét. 😊 Köszi Kampman

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 510
Az, hogy a támadó-, vagy a védekező játék e a fontosabb, illetve az agymunka, vagy a fizikai képességek a fociban, örök vitaforrás. Nem is itt kívánunk igazságot tenni, és hely sincs elegendő, viszont rendkívül érdekes ezt a kérdéskört a 80-as évek két meghatározó edzője, Bill Parcells, és Bill Walsh ideológiái mentén kicsit megvizsgálni. E két edzőlegenda neve mindenki előtt ismert, ők ketten hatalmas mértékben felelősek a mai NFL arculatának kialakításáért, hatásuk mindenkinél nagyobb a jelenlegi profi futballt tekintve. A karrierjük alatt náluk dolgozó aszisztensek közül szép számmal kerültek ki későbbi head coachok, a jelenlegi HC-k kb. kétharmada köthető hozzájuk.

https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
A háború művészete | Bowl.hu
Az amerikai futball az őshazájában az évek során olyan magas szintre jutott el, hogy egyáltalán nem túlzás egy-egy mérkőzést olyan sakkjátszmának tekinteni, ahol 22 hús-vér bábut irányít a két nagymester.

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 217 — Lájkold a zsűrit!
A coaching tree ágai mi alapján kerülnek meghatározásra?

Egy példa: ugye a legterebélyesebb edzői fa BB nevéhez köthető. Ha Dabollt - aki BB alatt is dolgozott évekig segédedzőként - elviszik valahova HC-nak, akkor ő a jelenlegi főedzőjének, McDermottnak az ágához fog tartozni, vagy pedig BB-éhez, mint azon főedzőhöz, akinél a legtöbb ideig dolgozott? A wiki szócikkét elolvastam, de okosabb nem lettem általa, és mea culpa, de alaposabb kutatómunkát nem végeztem.

Ha valaki tudna segíteni abban, hogy kilássak az ágak mögül, azt megköszönném. 😊
Hungarian Bill
Mind2.
Ami szvsz egészséges is hisz valszeg mind2 kultúrából próbál átemelni dolgokat mikor megkapja a lehetőséget HC-ként.
Példának okáért Rivera dolgozott egyrészt mondjuk Reid alatt, aki valóban a Holmgren-féle edzői fáról jön, de az első HC megbízatását a Norv Turner alatt végzett munkájáért kapta, aki meg ugye Jimmy Johnson borja.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
tenorx 14 042 — fő libsi
Szerintem senki nem trackeli ezt hivatalosan és pontosan
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 986 — Így remélem megfelelek nektek.....

Egy példa: ugye a legterebélyesebb edzői fa BB nevéhez köthető. Ha Dabollt - aki BB alatt is dolgozott évekig segédedzőként - elviszik valahova HC-nak, akkor ő a jelenlegi főedzőjének, McDermottnak az ágához fog tartozni, vagy pedig BB-éhez, mint azon főedzőhöz, akinél a legtöbb ideig dolgozott? A wiki szócikkét elolvastam, de okosabb nem lettem általa, és mea culpa, de alaposabb kutatómunkát nem végeztem.

Ha valaki tudna segíteni abban, hogy kilássak az ágak mögül, azt megköszönném. 😊
Hungarian Bill
Nehéz ezt kibogozni. Saját gondolatból írom most ezt.

Sztem alapvetően a közvetlenebb vagy legelső hosszabb kapcsolat számít. Ilyen értelemben jelenleg igazán két főedzőnek van jelentős coaching treeje. BBnek és Reidnek. Reidét tudom fejből mondani: JonHarb, Rivera, DougP, SMcD, Matt Nagy
De ennél ez öszetettebb mert Rivera, SmcD vagy JonH nem mindent vitt Reidtől hiszen az ez elsō kettő D szaki a másik ST edzőként indult. Ráadul Rivera még jó néhány évet vándorolt is mielőtt CP főedző lett. De Reidhez kötik ott szerezte meg az alapokat.

Viszont Reid, Mike Holmgrenhez, BB pedig Bill Parcellshez köthető.

Az ifjabbak közül például ha úgy nézzük mâr Mcvaynek is van ága mert a GB HC MattLf "alóla" indult.

Daboll mivel már több évet dolgozott SmcD alatt, nyilván köthető hozzá, de a BB vonalat sem lehet teljesen letagadni. Sőt ha Rivera példáját nézzük, akkor BBhez kötik majd.

Illetve pont SmcDt lehetne Riverahoz kötni is, pláne, hogy Dszaki, de őt is inkább Reidhez kötik.

Szóval szerintem ettől sem lettél sokkal okosabb, de talán így magyarázható és nem egészen blődség amit írtam 😛 😉

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Hungarian Bill Buffalo Bills 1 710

több mint 5 éve
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 470 — Big Penix Energy
Jól sejtem, hogy Rivera az egyetlen edző, aki kétszer is playoffba tudott jutni negatív mérleggel? 😊
warr_b
ez 100%, a Panthers előtt a Seahawks volt a legutóbbi negatív mérleggel rájátszásba jutó csapat 2010-ben (a beast quake már 9 éve volt 😮 )
előtte csak 1982-ben sikerült ez a bravúr, akkor két csapat is bejutott 4-5-ös rekorddal, ott a játékosok sztrájkja miatt volt ilyen rövid az alapszakasz, azért történhetett ez meg.

www.sportscasting.com/how-many-nfl-teams-have-made-the-playoffs-with-a-losing-record/
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 576 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Jól sejtem, hogy Rivera az egyetlen edző, aki kétszer is playoffba tudott jutni negatív mérleggel? 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 510
Ha már KC: 11 meccses idegenbeli győzelmi sorozatban vannak, utoljára 2019 novemberében kaptak ki Tennessee-ben.

A rekordot az 1988-90 közti 49ers tartja 18 meccsel. Kb. 10 évvel ezelőtt ez benne is volt az NFL Network "Top 10 records that will never be broken" összeállításában.

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 512 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerintem sokat elmond a péefef szakmaiságáról, hogy Brady lett a 2.legjobb qb, Watson meg a 3. 🤣🤣🤣
Klaci79
Dehaazanalitika ezt mondja, akkor mit tegyenek?

Amúgy Brady - ha nem is volt a második legjobb - kellemes meglepetés volt számomra. Idény előtt azt gondoltam, hogy ennél jobban meg fog szenvedni az Arians féle b*szd fel minden második labdát 25+ yardra - féle stílussal 😊 Igaz, lényegében egy all-star gárdának passzolgatott, de akkor is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 864
Szerintem sokat elmond a péefef szakmaiságáról, hogy Brady lett a 2.legjobb qb, Watson meg a 3. 🤣🤣🤣
több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Na akkor a héten a Bengals és a Jets elintézte, hogy már csak 2-en maradjuk veretlenek Survivor-ben. 😊
Toto21
Nincs faszod a Cowboys-Giants-re tippelni!!! 🤣🤪
ZERO_L
Sima Boys... 😀
Toto21
Na? Megraktad a Boys-t? ☺️
ZERO_L
Meg sajnos
Toto21
screenshot van? 😀
Negritis
ha fenn vagy Survivor ligaban megnezheted. 😛 😀
Toto21
betyár vagy te! 😀
Negritis
Tényleg hol a betyár?
steelwolf
betyárosan lelépett 😊
NB2
A Havannáról Havannába költözött
briareos
Hehehe, nem teljesen, csak melo volt 😀 A pick-em a WFT lett volna, de ha már bemondtam akkor a Boys-t választottam 😊
Toto21
ok de te nem rózsa sanyi vagy, róla beszéltünk

több mint 5 éve
Toto21 Chicago Bears 7 790
Na akkor a héten a Bengals és a Jets elintézte, hogy már csak 2-en maradjuk veretlenek Survivor-ben. 😊
Toto21
ZERO_L
Sima Boys... 😀
Toto21
ZERO_L
Meg sajnos
Toto21
screenshot van? 😀
Negritis
Toto21
betyár vagy te! 😀
Negritis
Tényleg hol a betyár?
steelwolf
betyárosan lelépett 😊
NB2
briareos
Hehehe, nem teljesen, csak melo volt 😀 A pick-em a WFT lett volna, de ha már bemondtam akkor a Boys-t választottam 😊
több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Toto21
ZERO_L
Sima Boys... 😀
Toto21
ZERO_L
Meg sajnos
Toto21
screenshot van? 😀
Negritis
Toto21
betyár vagy te! 😀
Negritis
Tényleg hol a betyár?
steelwolf
betyárosan lelépett 😊
NB2

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 864
12.692 pont összesen...huhh...persze a legtöbb ever
több mint 5 éve
KoporShow Kansas City Chiefs Auburn Tigers 1 221 — Forum Reader
Megnéznék egy Browns-WTF Superbowl-t 😊

"Nem kell hogy valódi legyen...Elég ha annak tűnik"

PC still means Personal Computer for me!

A rat born in stable is not a horse.

,, Nem az internet tetté beteggé az embereket, az internet csak rávilágított, mennyi beteg ember van. "
több mint 5 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 031 — Слава Україні! Героям слава!
Saturday, Jan. 9

AFC No. 7 seed Indianapolis Colts at AFC No. 2 seed Buffalo Bills, 1:05 p.m. ET (CBS)
NFC No. 6 seed Los Angeles Rams at NFC No. 3 seed Seattle Seahawks, 4:40 p.m. ET (FOX)
NFC No. 5 seed Tampa Bay Buccaneers at NFC No. 4 seed Washington Football Team, 8:15 p.m. ET (NBC)

Sunday, Jan. 10

AFC No. 5 seed Baltimore Ravens at AFC No. 4 seed Tennessee Titans, 1:05 p.m. ET (ABC, ESPN)
NFC No. 7 seed Chicago Bears at NFC No. 2 seed New Orleans Saints, 4:40 p.m. ET (CBS, Nick, Amazon Prime Video)
AFC No. 6 seed Cleveland Browns at AFC No. 3 seed Pittsburgh Steelers, 8:15 p.m. ET (NBC, Telemundo, Peacock)

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 217 — Lájkold a zsűrit!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
ZERO_L New England Patriots North Carolina Tar Heels 5 053 — situational football

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 27 800 — nabege2@yahoo.com
Toto21
ZERO_L
Sima Boys... 😀
Toto21
ZERO_L
Meg sajnos
Toto21
screenshot van? 😀
Negritis
Toto21
betyár vagy te! 😀
Negritis
Tényleg hol a betyár?
steelwolf
betyárosan lelépett 😊
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 514 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Toto21
ZERO_L
Sima Boys... 😀
Toto21
ZERO_L
Meg sajnos
Toto21
screenshot van? 😀
Negritis
Toto21
betyár vagy te! 😀
Negritis
Tényleg hol a betyár?
több mint 5 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 3 944 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton

Negritis
MVP