NFL csevegő
81 feliratkozó
több mint 10 éve
Szerintem attól függetlenül az. Reális esélye van a 10000 futott yard/90 futott TD kombinációra, és abban a magasságban szinte már mindenkinek van mellszobra Cantonban
több mint 10 éve
Marshawn Lynch a vasárnap estétől függetlenül HoFer-e ?És ha a vasárnap estit is megnyeri nekik?
ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
Nálam ez viszi a prímet: 😀"Egész jó film, bár először nem akartam megnézni. Amúgy tök hülyeség az egész draft."
de a nicknév is magáért beszél, aki ezt írta: "szanalmas" :p
több mint 10 éve
"A Superballon jó esélye lett volna a Green Baynek a hazafiak ellen. Na de látjuk még Superballon Aaron Rodgerst!"Az 1/1-nek vizionált játékos (vagyis az első kör első választottja) általában az aktuális Heisman Trófeájának birtokosa szokott lenni, kvázi ő a legértékesebb az adott évben.a cikknél csak a kommentek jobbak xD agyhalálbaggio
geekz.444.hu/2015/01/28/ujoncok-napja-az-nfl-rajongok-nedves-alma/
Jááááááj
"a Cleveland Browns vezetője edzője"tenorx
Csodálatos. 😊
Gyerekként azt mondtam anyámnak ha felnövök, rocksztár leszek. Anyám erre azt mondta: "Fiam, a kettő együtt nem megy!"
több mint 10 éve
Nem rosszabb annál, mint ami itt is folyik néha 😀Az 1/1-nek vizionált játékos (vagyis az első kör első választottja) általában az aktuális Heisman Trófeájának birtokosa szokott lenni, kvázi ő a legértékesebb az adott évben.a cikknél csak a kommentek jobbak xD agyhalálbaggio
Jááááááj
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
Szerintem de.Arányaiban focira nem.Sobri JóskaAhogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri JóskaAzért itt a fizetőképes kereslet jóval kisebb, mint a tárgyalt szituációban.empty taxi
A japcsik pl. a soccernél, a kínaiak a kosárlabdánál mutatták be, hogy őrületesen tudnak a rajongani olyan sportágakért, amik nem olyan régen honosodtak meg náluk.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Az 1/1-nek vizionált játékos (vagyis az első kör első választottja) általában az aktuális Heisman Trófeájának birtokosa szokott lenni, kvázi ő a legértékesebb az adott évben.a cikknél csak a kommentek jobbak xD agyhalál
Jááááááj

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Az 1/1-nek vizionált játékos (vagyis az első kör első választottja) általában az aktuális Heisman Trófeájának birtokosa szokott lenni, kvázi ő a legértékesebb az adott évben. geekz.444.hu/2015/01/28/ujoncok-napja-az-nfl-rajongok-nedves-alma/
Jááááááj
"a Cleveland Browns vezetője edzője"
több mint 10 éve
Arányaiban focira nem.Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri JóskaAzért itt a fizetőképes kereslet jóval kisebb, mint a tárgyalt szituációban.empty taxi
több mint 10 éve
www.youtube.com/watch?v=mDp-ABzpRX8
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Az NFL eredménykövetőben pirossal miért 02:30-ra írva a Super Bowl kezdés?Nem 0:30-tól lesz magyar idő szerint?😀
több mint 10 éve
A SB legnagyobb vesztese már megvan 😛Ó, de megérdemli! 😀😀😀
www.nemzetisport.hu/nfl/megvalosult-elete-alma-de-a-facebook-miatt-lemarad-a-super-bowlrol-2390889dande
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 10 éve
A SB legnagyobb vesztese már megvan 😛www.nemzetisport.hu/nfl/megvalosult-elete-alma-de-a-facebook-miatt-lemarad-a-super-bowlrol-2390889
több mint 10 éve
Te melyik vagy? 😀A legjobb nincs is ott, aki eredménykővetőben floodol.
shawnka
We just form a fucking wall.
több mint 10 éve
Én is csak találgatni tudok, ahogy te is.Azt hittem hogy ilyen köröket nem kell lefutni, de a rend kedvéért
Szerintem a 2 milliárd nem feltétlenül több, mint a 320 millió, ha azt nézzük, hogy melyik kontingensből mennyi $ áramlik, áramolhat egy adott céghez.
Ettől még persze lehet hiba a youtube ignorálása, de az is lehet, hogy nem olyan volumenű, és súlyú mint ahogy írod.
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri Jóska
USA: 320 millió lakos, egy főre eső GDP 53000 dollár
EU: 500 millió lakos, egy főre eső GDP: kb 36000 dollár
Japán: 120 millió lakos, egy főre eső GDP: kb 37000 dollár
Kína: 1,3 milliárd lakos, egy főre eső GDP: kb 11000 dollár
több mint 10 éve
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri JóskaAzért itt a fizetőképes kereslet jóval kisebb, mint a tárgyalt szituációban.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Én is csak találgatni tudok, ahogy te is.Szerintem a 2 milliárd nem feltétlenül több, mint a 320 millió, ha azt nézzük, hogy melyik kontingensből mennyi $ áramlik, áramolhat egy adott céghez.
Ettől még persze lehet hiba a youtube ignorálása, de az is lehet, hogy nem olyan volumenű, és súlyú mint ahogy írod.
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.
több mint 10 éve
Szerinted bármely felmérés kimutatta volna, hogy az első NFL-meccs magyarországi közvetítése után 2 évvel már többen nézik Magyarországon az NFL-t, mint az NBA-t a sport1-n? Egy olyan országban, ahol azt megelőzően játszottak 12 évvel korábban pár a.foci mérkőzést, de amúgy semmilyen gyökerekkel nem rendelkezik a sport? Viszont pl. volt játékosa az NBA-ben vagy éppen nyert valaha kosárlabdában Európa-bajnokságot.
Nem, ezt egy felmérés se mutatta volna ki. Lassan már ott tartunk, hogy heti átlagban több NFL megy, mint NBA Magyarországon a tévében. Gondolom ebben szerepet játszanak a jogdíjakban rejlő különbségek is, de a nézettség is.
Ha az NFL jól lenne lakva, akkor nem akarna lassan a hét minden napján meccset adni az USA-ban.
Csak ahogy baggio is írta, az USA-ban tud arrogánsan tárgyalni, mindent a saját arcára formálni, mert akkora brand. De ez a világ többi részén nem megy.
És akárhogyan számolom, 7 milliárd sokkal több, mint 320 millió, de csak az EU-Kína-Japán tengely kiad kétmilliárdos piacot viszonylag fizetőképes kereslettel.
Már a londoni fracnhise ötlete és az itteni meccsek erőltetése is azt prognosztizálja, hogy a világ maradékát is szeretné fejni a Liga.
Lehet hogy sokkal kisebb hozamú tőgyek ezek, de sokkal nagyobbak is.
Szerintem ennek a piacnak a megdolgozásának a perspektívájából hiba volt a yt ignorálása.
Ennyi.
több mint 10 éve
Ez nem dinoszauruszság.Eddig mégse tették meg... baggioNa ez az, amit csak azzal lehet magyarázni, hogy az NFL bizonyos kérdésekben dinoszauruszként viselkedik, ami az USA-ban a beágyazottsága és a kvázi monopolhelyzete miatt elég, de nemzetközi vizeken több kell, sokkal több.atapapa
Ez egy jóllakott oroszlán pihenése, aki a zsákmány elejtése után nem fog pockokra vadászni.
Az USA-t kvázi letarolták, monopolhelyzet, konkurencia lepusztítása.
Bizton vannak felméréseik, tanulmányaik, és azokból kiderül, hogy egy ennyire gyökértelen sportág a világ teljes többi részén mekkora bevételre tehetne szert.
És ez a pluszjövedelem nem éri meg a hajcihőt, és az USA-béli ehhez kapcsolódó veszteségeket. (Mint pl a londoni SB.)
Vagyis én úgy vélem, hogy az NFL úgy számol, hogy a foci számára az USA piac az kb. 90 százaléka a teljes világpiacnak, és a "rest of the world" lényegében egy plusz pocok a jóllakott oroszlánnak. Azért meg nem fog egy rakás joule energiát elhasználni feleslegesen.
Legalábbis szerintem.
több mint 10 éve
Eddig mégse tették meg... baggioNa ez az, amit csak azzal lehet magyarázni, hogy az NFL bizonyos kérdésekben dinoszauruszként viselkedik, ami az USA-ban a beágyazottsága és a kvázi monopolhelyzete miatt elég, de nemzetközi vizeken több kell, sokkal több.
több mint 10 éve
A yt-s jelenlétet egyáltalán nem nevezném kísérletnek, inkább beruházásnak a jövőbe (arról nem szólva, hogy ebből a jelenlétből már jelenpillanatban is profit van ugye).atapapaEddig mégse tették meg... Múlt nyáron cserélték amúgy le az NFL International VP-jét, valószínűleg ez is az oka az időzítésnek

---
több mint 10 éve
Maradjunk annyiban, hogy legjobb tudomásom szerint többen néznek NFL-t a sport TV-n, mint NBA-t.Mire nem volt szándék?Az NBA párhuzamot ott látom problémásnak, hogy a kosárlabda egy hagyományos európai sportág is. Mindig is játszották, népszerű is sok országban, vannak - NBA-hez ugyan nem mérhető, de azért - komoly pénzes, színvonalas bajnokságok, stb. Az amerikai focinak viszont nincsenek gyökerei. És a sportág jellegéből fakadóan - nagypályás, nem teremsport, nagy létszámú csapatokkal - az európai foci is konkurrenciát jelent. A fordítottja - gurulós foci USA-ban - is nehézkesen megy, pedig az egy nagy ország, egy bajnoksággal, stb. Itt Európában még nehezebb a multikulturalitás, a sok kis ország, sok nyelv, sokféle hagyomány miatt. Emiatt nehéz elképzelni, hogy belátható időn belül kilépjen az amatőr szintből. Akkor meg üzletileg csak az NFL - meccsek, szolgáltatások, mercsendájzing - itteni eladása az opció. Kérdés, hogy ebben egy yt elérhetőség jelenthet-e bármi segítséget? Oké, hogy rá lehet kattintani egy látványos TD-ra, de onnan még elég messze van az, hogy drága eredeti NFL mezt vegyen valaki, vagy előfizessen a gamepass-ra. Azelőtt még sok lépcső van, pl. mondjuk, hogy leül és megnéz egy meccset a Sport TV-n. (Kíváncsi lennék, hogy pl. a Sport TV mekkora jelentőséget lát a mostani yt megjelenésben? Várnak-e tőle nézőszám emelkedést, vagy sem?)peterk2005
Lehet hogy nehéz betörni egy piacra, ezért is kellett volna a legnyitottabb és legfogékonyabb közegben lépéseket tenni, amit ha 5-10 évvel ezelőtt, az NBA-vel együtt megkezdenek, már most gyümölcsözni kezdett volna.atapapa
Tudom hogy ezt macerás mérni, volt is róla szó, de ezt egy S1-es munkatárs mondta nekem vagy 4 éve, amikor még a mostaninál is kevésbé volt itthon elismert az NFL
Másrészt pedig pont azért lett volna szükség korábban morzsákat dobálni a yt-n, hogy valami igény teremtődjön a szűz szemekben is. Amiről nem tudom, hogy létezik, arra nem is lesz igényem.