NFL csevegő

81 feliratkozó

több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 262 — #neverpunt
Szerintem attól függetlenül az.
Reális esélye van a 10000 futott yard/90 futott TD kombinációra, és abban a magasságban szinte már mindenkinek van mellszobra Cantonban

több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
Marshawn Lynch a vasárnap estétől függetlenül HoFer-e ?

És ha a vasárnap estit is megnyeri nekik?

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 588 — Tyrone Creek
Najó, ez zseniális lett 😀

több mint 10 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 192 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nálam ez viszi a prímet: 😀

"Egész jó film, bár először nem akartam megnézni. Amúgy tök hülyeség az egész draft."

de a nicknév is magáért beszél, aki ezt írta: "szanalmas" :p
több mint 10 éve
Medvepapa Seattle Seahawks Washington Huskies 3 426 — Anthony Richardson fan
Az 1/1-nek vizionált játékos (vagyis az első kör első választottja) általában az aktuális Heisman Trófeájának birtokosa szokott lenni, kvázi ő a legértékesebb az adott évben.

geekz.444.hu/2015/01/28/ujoncok-napja-az-nfl-rajongok-nedves-alma/
Jááááááj

"a Cleveland Browns vezetője edzője"tenorx
a cikknél csak a kommentek jobbak xD agyhalálbaggio
"A Superballon jó esélye lett volna a Green Baynek a hazafiak ellen. Na de látjuk még Superballon Aaron Rodgerst!"

Csodálatos. 😊

Gyerekként azt mondtam anyámnak ha felnövök, rocksztár leszek. Anyám erre azt mondta: "Fiam, a kettő együtt nem megy!"
több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
Az 1/1-nek vizionált játékos (vagyis az első kör első választottja) általában az aktuális Heisman Trófeájának birtokosa szokott lenni, kvázi ő a legértékesebb az adott évben.

Jááááááj

a cikknél csak a kommentek jobbak xD agyhalálbaggio
Nem rosszabb annál, mint ami itt is folyik néha 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 083 — Lájkold a zsűrit!
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri Jóska
Azért itt a fizetőképes kereslet jóval kisebb, mint a tárgyalt szituációban.empty taxi
Arányaiban focira nem.Sobri Jóska
Szerintem de.
A japcsik pl. a soccernél, a kínaiak a kosárlabdánál mutatták be, hogy őrületesen tudnak a rajongani olyan sportágakért, amik nem olyan régen honosodtak meg náluk.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
r.baggio New York Giants New Mexico Lobos 64 360 — no es importante

Jááááááj

a cikknél csak a kommentek jobbak xD agyhalál

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 640 — Wrath of Khan

Jááááááj

"a Cleveland Browns vezetője edzője"
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.Sobri Jóska
Azért itt a fizetőképes kereslet jóval kisebb, mint a tárgyalt szituációban.empty taxi
Arányaiban focira nem.

több mint 10 éve
mustaine Tampa Bay Buccaneers Middle Tennessee Blue Raiders 10 330 — Chalk Dawk fan
| Az utolsó előttinél leestem a székről. 😀 |

több mint 10 éve
 www.youtube.com/watch?v=mDp-ABzpRX8

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Az NFL eredménykövetőben pirossal miért 02:30-ra írva a Super Bowl kezdés?

Nem 0:30-tól lesz magyar idő szerint?😀
több mint 10 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 8 835 — Deion Sanders for president!
A SB legnagyobb vesztese már megvan 😛
 www.nemzetisport.hu/nfl/megvalosult-elete-alma-de-a-facebook-miatt-lemarad-a-super-bowlrol-2390889dande
Ó, de megérdemli! 😀😀😀

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 10 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 192 — Így remélem megfelelek nektek.....
A SB legnagyobb vesztese már megvan 😛

www.nemzetisport.hu/nfl/megvalosult-elete-alma-de-a-facebook-miatt-lemarad-a-super-bowlrol-2390889
több mint 10 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
Te melyik vagy? 😀

shawnka
A legjobb nincs is ott, aki eredménykővetőben floodol.

We just form a fucking wall.
több mint 10 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 588 — Tyrone Creek
Te melyik vagy? 😀

több mint 10 éve
Én is csak találgatni tudok, ahogy te is.
Szerintem a 2 milliárd nem feltétlenül több, mint a 320 millió, ha azt nézzük, hogy melyik kontingensből mennyi $ áramlik, áramolhat egy adott céghez.
Ettől még persze lehet hiba a youtube ignorálása, de az is lehet, hogy nem olyan volumenű, és súlyú mint ahogy írod.
Azt hittem hogy ilyen köröket nem kell lefutni, de a rend kedvéért
USA: 320 millió lakos, egy főre eső GDP 53000 dollár
EU: 500 millió lakos, egy főre eső GDP: kb 36000 dollár
Japán: 120 millió lakos, egy főre eső GDP: kb 37000 dollár
Kína: 1,3 milliárd lakos, egy főre eső GDP: kb 11000 dollár

több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 083 — Lájkold a zsűrit!
Azért itt a fizetőképes kereslet jóval kisebb, mint a tárgyalt szituációban.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Én is csak találgatni tudok, ahogy te is.
Szerintem a 2 milliárd nem feltétlenül több, mint a 320 millió, ha azt nézzük, hogy melyik kontingensből mennyi $ áramlik, áramolhat egy adott céghez.
Ettől még persze lehet hiba a youtube ignorálása, de az is lehet, hogy nem olyan volumenű, és súlyú mint ahogy írod.
Ahogy pl. a McDonaldsot is teljesen hidegen hagyja egész Afrika, pedig az is több, mint 1 milliárd ember.

több mint 10 éve
Szerinted bármely felmérés kimutatta volna, hogy az első NFL-meccs magyarországi közvetítése után 2 évvel már többen nézik Magyarországon az NFL-t, mint az NBA-t a sport1-n? Egy olyan országban, ahol azt megelőzően játszottak 12 évvel korábban pár a.foci mérkőzést, de amúgy semmilyen gyökerekkel nem rendelkezik a sport?
Viszont pl. volt játékosa az NBA-ben vagy éppen nyert valaha kosárlabdában Európa-bajnokságot.

Nem, ezt egy felmérés se mutatta volna ki. Lassan már ott tartunk, hogy heti átlagban több NFL megy, mint NBA Magyarországon a tévében. Gondolom ebben szerepet játszanak a jogdíjakban rejlő különbségek is, de a nézettség is.

Ha az NFL jól lenne lakva, akkor nem akarna lassan a hét minden napján meccset adni az USA-ban.
Csak ahogy baggio is írta, az USA-ban tud arrogánsan tárgyalni, mindent a saját arcára formálni, mert akkora brand. De ez a világ többi részén nem megy.

És akárhogyan számolom, 7 milliárd sokkal több, mint 320 millió, de csak az EU-Kína-Japán tengely kiad kétmilliárdos piacot viszonylag fizetőképes kereslettel.
Már a londoni fracnhise ötlete és az itteni meccsek erőltetése is azt prognosztizálja, hogy a világ maradékát is szeretné fejni a Liga.
Lehet hogy sokkal kisebb hozamú tőgyek ezek, de sokkal nagyobbak is.

Szerintem ennek a piacnak a megdolgozásának a perspektívájából hiba volt a yt ignorálása.
Ennyi.

több mint 10 éve
Eddig mégse tették meg... baggio
Na ez az, amit csak azzal lehet magyarázni, hogy az NFL bizonyos kérdésekben dinoszauruszként viselkedik, ami az USA-ban a beágyazottsága és a kvázi monopolhelyzete miatt elég, de nemzetközi vizeken több kell, sokkal több.atapapa
Ez nem dinoszauruszság.
Ez egy jóllakott oroszlán pihenése, aki a zsákmány elejtése után nem fog pockokra vadászni.
Az USA-t kvázi letarolták, monopolhelyzet, konkurencia lepusztítása.
Bizton vannak felméréseik, tanulmányaik, és azokból kiderül, hogy egy ennyire gyökértelen sportág a világ teljes többi részén mekkora bevételre tehetne szert.
És ez a pluszjövedelem nem éri meg a hajcihőt, és az USA-béli ehhez kapcsolódó veszteségeket. (Mint pl a londoni SB.)
Vagyis én úgy vélem, hogy az NFL úgy számol, hogy a foci számára az USA piac az kb. 90 százaléka a teljes világpiacnak, és a "rest of the world" lényegében egy plusz pocok a jóllakott oroszlánnak. Azért meg nem fog egy rakás joule energiát elhasználni feleslegesen.
Legalábbis szerintem.

több mint 10 éve
Eddig mégse tették meg... baggio
Na ez az, amit csak azzal lehet magyarázni, hogy az NFL bizonyos kérdésekben dinoszauruszként viselkedik, ami az USA-ban a beágyazottsága és a kvázi monopolhelyzete miatt elég, de nemzetközi vizeken több kell, sokkal több.

több mint 10 éve
A yt-s jelenlétet egyáltalán nem nevezném kísérletnek, inkább beruházásnak a jövőbe (arról nem szólva, hogy ebből a jelenlétből már jelenpillanatban is profit van ugye).atapapa
Eddig mégse tették meg... Múlt nyáron cserélték amúgy le az NFL International VP-jét, valószínűleg ez is az oka az időzítésnek

---
több mint 10 éve
Mire nem volt szándék?
Lehet hogy nehéz betörni egy piacra, ezért is kellett volna a legnyitottabb és legfogékonyabb közegben lépéseket tenni, amit ha 5-10 évvel ezelőtt, az NBA-vel együtt megkezdenek, már most gyümölcsözni kezdett volna.atapapa
Az NBA párhuzamot ott látom problémásnak, hogy a kosárlabda egy hagyományos európai sportág is. Mindig is játszották, népszerű is sok országban, vannak - NBA-hez ugyan nem mérhető, de azért - komoly pénzes, színvonalas bajnokságok, stb. Az amerikai focinak viszont nincsenek gyökerei. És a sportág jellegéből fakadóan - nagypályás, nem teremsport, nagy létszámú csapatokkal - az európai foci is konkurrenciát jelent. A fordítottja - gurulós foci USA-ban - is nehézkesen megy, pedig az egy nagy ország, egy bajnoksággal, stb. Itt Európában még nehezebb a multikulturalitás, a sok kis ország, sok nyelv, sokféle hagyomány miatt. Emiatt nehéz elképzelni, hogy belátható időn belül kilépjen az amatőr szintből. Akkor meg üzletileg csak az NFL - meccsek, szolgáltatások, mercsendájzing - itteni eladása az opció. Kérdés, hogy ebben egy yt elérhetőség jelenthet-e bármi segítséget? Oké, hogy rá lehet kattintani egy látványos TD-ra, de onnan még elég messze van az, hogy drága eredeti NFL mezt vegyen valaki, vagy előfizessen a gamepass-ra. Azelőtt még sok lépcső van, pl. mondjuk, hogy leül és megnéz egy meccset a Sport TV-n. (Kíváncsi lennék, hogy pl. a Sport TV mekkora jelentőséget lát a mostani yt megjelenésben? Várnak-e tőle nézőszám emelkedést, vagy sem?)peterk2005
Maradjunk annyiban, hogy legjobb tudomásom szerint többen néznek NFL-t a sport TV-n, mint NBA-t.
Tudom hogy ezt macerás mérni, volt is róla szó, de ezt egy S1-es munkatárs mondta nekem vagy 4 éve, amikor még a mostaninál is kevésbé volt itthon elismert az NFL

Másrészt pedig pont azért lett volna szükség korábban morzsákat dobálni a yt-n, hogy valami igény teremtődjön a szűz szemekben is. Amiről nem tudom, hogy létezik, arra nem is lesz igényem.