Kansas City Chiefs
29 feliratkozó
több mint 11 éve
JJ tökéletesen összefoglalta a lényeget. Smith nem jókedvében futott ki a pályáról, hanem mert jött egy védő. Ha a védő lelassít, mert az ellenfél úgyis kifut a pályáról, akkor Smith megfutja a first downt. És nem a kommentátort ismétlem, vagy ismételjük, hanem láttunk egy jelenetet, amiről most beszélgetünk. 😊A momentum úgy került hozzánk, hogy egy teljesen reménytelen első félidő után a 13-0-s hátrányt háromra faragtuk, majd intet szedtek a fiúk. A játékvezetőknek köze nem volt hozzá, hogy lelkileg/fejben meccsbe kerültek a Titánok.
Music City Miracle
több mint 11 éve
és ha Smith épp úgy dönt, hogy még előrenyújtja a labdát, akkor már szabályos a szerelés? az eredménykövetőből töröltem a kommentet, mert nem akartam senkit megbántani, de ha ez illegális, akkor tényleg nincs értelme védekezni, mert nincs ember, aki lendületből érkezve jobban vissza tudná fogni magát, ha csak azon az áron nem, hogy kicsit több lesz a harmadikra megfutott első kísérlet...
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Már ne haragudj, de ez egyáltalán nem állja meg a helyét. A KC 25 yardosán, bőven FG távolságban voltunk, szóval legrosszabb esetben is egál, 13-13 lett volna. Ha ekkor nem voltunk meccsben, akkor lelked rajta.A kommentátor tévedett, azóta is őt ismétlitek (hibásan).
A hátba lökésről meg annyit, hogy lelassították, Smith pályán volt, mikor Fokou a mozdulatot indította. És történt ez 3&5-nél, a mi 44-esünkön, 9 és fél perccel a vége előtt. Tehát ott egy kulcsfontosságú first down megcsinálása/elkerülése volt a cél. Ez ugyanúgy rossz ítélet volt, mint a Berry ellen kiszabott bünti.Nandito
Miszerint pályán belül volt az ütközés. Ez igaz. De NEM ez volt a kérdés. A büntetés arra ment, hogy szükségtelen volt (szó szerint így is hívják a büntit) ekkora súlyú erőszakot alkalmazni. Ugyanis Alex valóban a pályán volt, de kifelé mozgott, nyilvánvalóan magától is elhagyta a pályát, félig már ki is lépett. És ekkor, még a vonal előtt elérve, teljes erőből és sebességgel találták el. Ez az ami szükségtelen. Mint amikor meg van az elkapás, az elkapó elkezd eldőlni, és telibeverik. Szabályos bizonyos keretek közt, és van hogy nem tud eléggé lelassítani a védő, de legalább ne gyorsítson. Ezért lehet rá dobni, mint a holdingra, bár nem muszáj, ez igaz. De ezt meccsen is elismertem, hogy kétesélyes erre dobni vagy nem dobni.
Berry esetében ellenben kapott egy zászlót arra, hogy hozzáért a támadóhoz, rátette a kezét (éreznie kell a védőnek, hogy hol a támadó, de nem nézheti őt fixáltan), ami szabálytalan (lenne), kivéve 5 yardon belül. Csakhogy ő 5 yardon belül volt. Vagyis ez szabályos. Ez komoly hiba, hogy a bíró a szabályt eltéveszti. Ez nem nézőpont kérdése. Ezért mondom, hogy ha ti reklamáltok, mi is reklamálhatunk. Mindkét drive TD lett. Ezért lett téma.
Végül 9 ponttal nyertünk. Csak idegesítő volt akkor. Tartom, hogy ezzel felhozták lelkileg/fejben a Titánokat. Így értem, hogy meccsbe hozták őket. Addig döcögött a szekér eléggé. Sokat számít egy TD low score meccsen. Nemcsak 7 pontot. Én így értettem, nem úgy, hogy semmit nem csinált jól a Tennessse.
Nem ezen múlt. A inkább talán a futáson múlt, mert mi tudtunk futni a Titans nem. Vagy mint írtam, a védelem kulcshelyzetben nagyon kevés yardokat is megfogott, a Titán védők is jók voltak, de kulcshelyzetben engedtek pontokat. Ez van, ettől egyik csapat sem jobb vagy rosszabb. Két védekező középcsapat védekező meccse volt. Ennek ilyennek kell lenni, szorosnak, ahol az nyer aki a végén mégis képes pontot szerezni. Sztem jó és kemény összecsapás volt. A QBk teljesítményét leszámítva. Hozzáteszem elképesztően hasonló számokat hoztak:
Alex-Fitz
245 - 247 passzolt yard (60.3 rating - 57.7)
0 TD - 1TD +1 futott TD
51.3 - 51.2 pontosság (39/20 41/21) (ez rossz főleg)
2 sack (12 yard) 1 IT - 3 sack (13 yard) 2 IT
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 11 éve
Alex volt rossz. Van ideje dobni, megvédik, de sokat vár. Ennyit nem lehet. Nem tud elég gyorsan dönteni időnként, ilyenkor nem dob. Vagy tud futni, vagy vár és lesz valami, vagy bevárja a sacket vagy kidobja pályáról, néha pedig fel alá futkos, ami sztem a legrosszabb.Már ne haragudj, de ez egyáltalán nem állja meg a helyét. A KC 25 yardosán, bőven FG távolságban voltunk, szóval legrosszabb esetben is egál, 13-13 lett volna. Ha ekkor nem voltunk meccsben, akkor lelked rajta.
Egy picket dobott Alex, Fitz kettőt. De dobhattak volna mindketten négyet. Futottak is mindketten, de ezek pánikfutások voltak. Fitznek leginkább szerencséje volt ezekkel, de erre nem lehet alapozni.
Azzal nyertünk, hogy ezen kívül mindenben jobbak voltunk. Kicsit vagy jobban, de mindenben.
CJ2k 1.7es átlaggal futott, pedig kapott lehetőséget, lenulláztuk. Battle futott egy szépet, de egyébként ő is egy yardos átlag alatt maradt. Jamaal 108 yardot és TDt futott 4.9es átlaggal. Az elkapóink közül Avery elejtett két fontosat, Britt vagy 5öt. A többiek elkapták amit lehetett, sok volt a rossz passz. A pick felütött labda volt, a fumble pedig egy peches eset, Jamaal a földön volt kicsavart testhelyzetben de valahogy mind a könyöke mind a térde a védőn volt, nem ért földet, kitépték a kezéből a labdát, pech.
STben is jobbak voltunk. Kivéve egy borzalmas punt snapet, amit Colquitt mire összeszedett, örült hogy kirúgta oldalra.
Több jó hosszú driveunk volt, egyiket a saját egy yardosról kezdtük. A Titans védelem jó volt, de a Chiefs defense kicsivel jobb. Fontos pillanatokban többször nyertek. Pazar, ahogy 5 yarddal a GL előtt állítjuk meg megint az ellenfelet 4ből négyszer. Vagy mikor a végén nagyon kellett a labda meg is szerezték. Anélkül is nyertünk volna, de így volt a biztos.
Voltak megint (rózsaszín) zászlók. De nem ezen múlt. A Chiefs kapott egy vitatható first downt, a Titans kapott egy vitathatatlanul rossz ítélettel egy másikat (nem vette figyelembe a bíró, hogy Berry hozzáér a támadóhoz, de 5 yardon belül ezt megteheti, szabályos. Idegesítő volt, mert ezzel jöttek meccsbe).
Alapvetően jó kis védekező meccs volt. Egyszer vezetett a Titans, de hamar elmúlt.ulpianus
A hátba lökésről meg annyit, hogy lelassították, Smith pályán volt, mikor Fokou a mozdulatot indította. És történt ez 3&5-nél, a mi 44-esünkön, 9 és fél perccel a vége előtt. Tehát ott egy kulcsfontosságú first down megcsinálása/elkerülése volt a cél. Ez ugyanúgy rossz ítélet volt, mint a Berry ellen kiszabott bünti.
Music City Miracle
több mint 11 éve
Alex volt rossz. Van ideje dobni, megvédik, de sokat vár. Ennyit nem lehet. Nem tud elég gyorsan dönteni időnként, ilyenkor nem dob. Vagy tud futni, vagy vár és lesz valami, vagy bevárja a sacket vagy kidobja pályáról, néha pedig fel alá futkos, ami sztem a legrosszabb.Egy picket dobott Alex, Fitz kettőt. De dobhattak volna mindketten négyet. Futottak is mindketten, de ezek pánikfutások voltak. Fitznek leginkább szerencséje volt ezekkel, de erre nem lehet alapozni.
Azzal nyertünk, hogy ezen kívül mindenben jobbak voltunk. Kicsit vagy jobban, de mindenben.
CJ2k 1.7es átlaggal futott, pedig kapott lehetőséget, lenulláztuk. Battle futott egy szépet, de egyébként ő is egy yardos átlag alatt maradt. Jamaal 108 yardot és TDt futott 4.9es átlaggal. Az elkapóink közül Avery elejtett két fontosat, Britt vagy 5öt. A többiek elkapták amit lehetett, sok volt a rossz passz. A pick felütött labda volt, a fumble pedig egy peches eset, Jamaal a földön volt kicsavart testhelyzetben de valahogy mind a könyöke mind a térde a védőn volt, nem ért földet, kitépték a kezéből a labdát, pech.
STben is jobbak voltunk. Kivéve egy borzalmas punt snapet, amit Colquitt mire összeszedett, örült hogy kirúgta oldalra.
Több jó hosszú driveunk volt, egyiket a saját egy yardosról kezdtük. A Titans védelem jó volt, de a Chiefs defense kicsivel jobb. Fontos pillanatokban többször nyertek. Pazar, ahogy 5 yarddal a GL előtt állítjuk meg megint az ellenfelet 4ből négyszer. Vagy mikor a végén nagyon kellett a labda meg is szerezték. Anélkül is nyertünk volna, de így volt a biztos.
Voltak megint (rózsaszín) zászlók. De nem ezen múlt. A Chiefs kapott egy vitatható first downt, a Titans kapott egy vitathatatlanul rossz ítélettel egy másikat (nem vette figyelembe a bíró, hogy Berry hozzáér a támadóhoz, de 5 yardon belül ezt megteheti, szabályos. Idegesítő volt, mert ezzel jöttek meccsbe).
Alapvetően jó kis védekező meccs volt. Egyszer vezetett a Titans, de hamar elmúlt.
több mint 11 éve
nem láttam még a meccset de tudom az eredményt.Alex volt ilyen rossz vagy sok volt a dropp?
w a lényeg tegye fel a kezét aki 5-0 ra gondolt augusztusban is...
több mint 11 éve
Alex Smith nagyon gyenge volt ma. Csoda hogy nyertünk. Volt egy jó TD drive, és pár hosszú drive, ami FG lett. Mindamellett ez mint támadójáték ha nem is a liga legrosszabbja, de gyenge. Ha védők és a ST nem nyeri meg ma is a meccset, akkor sehol nem vagyunk a csodás passzjátékunkkal, ami ígérve lett. Amiért ugye az addig kiváló ZB futójátékunkat betiltották.mármint ma is gyenge volt😊
Poe csinált egy gyönyörű sacket megint, a liga talán legjobb NTje, lassan ezt kijelenthetjük. Hali+Houston párosnak lett 1-1 sackje még
Marcus Copper nevét jegyezzük meg lassan. A nevenincs CB újra király volt. Több jó játék STben és defenseben, egy pick, egy Punt muffed TD, két PD, ki ez a pali?ulpianus
azért az int elég csúnya volt, de elég jól mutatták, hogy az elkapóinkat sokszor nagyon jól levédekezte a titans secondary, és a defense is néha a régi arcát mutatta az igen vicces nagy játékok beszopásával😊 copper meg lassan tényleg bejátsza magát a keretbe
én egyelőre örülk az 5-0-nak, minden más most nem érdekel, eleget idegeskedtem az offense miatt a meccsen😊
több mint 11 éve
Alex Smith nagyon gyenge volt ma. Csoda hogy nyertünk. Volt egy jó TD drive, és pár hosszú drive, ami FG lett. Mindamellett ez mint támadójáték ha nem is a liga legrosszabbja, de gyenge. Ha védők és a ST nem nyeri meg ma is a meccset, akkor sehol nem vagyunk a csodás passzjátékunkkal, ami ígérve lett. Amiért ugye az addig kiváló ZB futójátékunkat betiltották.
Poe csinált egy gyönyörű sacket megint, a liga talán legjobb NTje, lassan ezt kijelenthetjük. Hali+Houston párosnak lett 1-1 sackje még
Marcus Copper nevét jegyezzük meg lassan. A nevenincs CB újra király volt. Több jó játék STben és defenseben, egy pick, egy Punt muffed TD, két PD, ki ez a pali?
több mint 11 éve
A legújabb Sembower kép:Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 11 éve
Szvsz a kulcs Fitz lesz a meccsen. Ha Alex-el kb azonos számokat hoz már jò lenne. Előnyt kell szerezni a meccs elején és mindenképp nagy nyomást kell rá rakni hogy tùl sok rizikòt vállaljon.
több mint 11 éve
Fisherről mondhatnának valami updateet, már jó pár napja hallgatnak a sérüléséről, amikor papíron agyrázkódás miatt hagyta el a pályát, aztán köze nincs ahhoz az eredeti sérülésnek. De nem is edz egész héten, szóval játszani tutira nem fog szerintem.
több mint 11 éve
Fredo
205
Nagyjából erre gondoltam én is csak rövidebben fogalmaztam 😊 A viccet félretéve köszönöm a részletes elemzést a védelemről, nekem nagyon informatív volt!
Én rengeteg mecset nézek, de sokszor csak "támadós fantasy szempontból" így rengeteg minden pl. a védelmek megfigyelése elmarad, elsikkad.
több mint 11 éve
Vannak hasonlóságok a mostani ellenfelünkkel, valóban. Például elismerték, hogy nincs irányítójuk, vagy van, de mindkét esetben csak manager QB. Amint ezt tisztázták, jobbak is. Bár Locker lesérült. Jön a gambler Fitz kapitány. Akinek mikor szerencsenapja van, király. Mikor a nagy kockázatú dobásai másik arcukat mutatják, akkor katasztrófának tűnik. Pedig ő mindig ugyanazt csinálja. A Billsben ellenünk igen jól összejött egy napja. Okos QB és nem fél, csak túlságosan bízik magában. Nem feltétlen fekszik nekünk ez egyébként.Futás nekünk sem megy úgy, mint reméltük, bár átlagosan elmegy. A Titans elég gyengén fut.
Igazából itt a kulcs a Chiefs defense fizikális kihívása. Mert a Titans nem fél verekedni. A Cowboys, Giants okos stratégiája inkább volt jó matchup (mármint elméletben A Giants ésszel focizna 😛), ha a rendszerek harcát nézzük, nem a konkrét csapatokat.
A Chiefs eltekintve a felállástól (3-4, 2-4-5), stratégiától (ezekről volt szó eleget, azt hiszem), stílusában verekedést játszik. Többféle stílus van, mondjuk lehet levédekezni minden playt zónában, emberelőnyt kihozni mindenből sebességre építve, labdaszerzésre utazni, minél több extra "feladat nélküli" védővel a pályán, lehet a hosszú játékok kiirtásával drive stoppot (hajlik de nem törik) játszani. De lehet azt, amit a Chiefs vagy a Seattle tesz például. Lehet verekedni is. Ez nem szabálytalan játékot jelent. Olyat is lehet egyébként. A Steelers és a Raiders évek óta játssza, hogy sok a taktikai szabálytalanság, late hit, pályán kívüli ütközés, lerántás, szükségtelen nagy ütések, a terror. Nem feltétlen szabályosan, fairplay szabálypont nincs leírva sehol, mindig fájjon. Egy bunyós vagy csak fizikális stílus nem feltétlen terrorra épít. Crennel alatt is fizikális védelem volt, ezért sok az ilyen játékos itt, csak ott még nem bunyóztak alapból.
Térjünk rá a Chiefsre konkrétan. Szinte minden játékosuk ha megnézzük posztjához mérten leginkább nagy. És a karakter lapjukon szerepel, hogy fizikális, keresi a kontaktot, szeret verekedni.
Ez egy dolog. Nyilván nem is lehetne ezt játszatni ilyen emberek nélkül. Viszont a játék is ennek megfelelő. Snap után mint a taktikai (blitz heavy, QB összezavarása a kulcsa mindennek, minden e-felé mutat) résznél megbeszéltük, a snap előtt is sokszor a védelem 80-90%a a LOS vonalán áll, és azonnal elkezd harcolni a vele szemben állóval. Nem érdekli mit akart, merre futott, blokkolt volna, arra nem mehet. Mindenáron ki akarja zökkenteni az eltervezett játékából. A QB összezavarása, döntéseinek lassítása miatt minden játékosát kilökik a pozíciójából, időzítéséből, blokksémából, akármiből, csak ne ott legyen és akkor, ahol ő akarja. Ez időt biztosít a siettetésre, sackre, lassítja a HB döntését futásnál (hol is a lyuk, ki mit is csinál és hol a tervezetthez képest).
Vannak csapatok, irányítók, rendszerek, amit elég jól szét lehet kapni, ha ezt jól játsszák. És nyilván vannak, amit nem. Mert valamit valamiért. Egyrészt látható volt, hogy Flowers (sérülten), aki akkor is kicsi ha erőszaki, kapott egy nála is fizikálisabb, nagyobb, erősebb Dez Bryant, és a séma csődöt mondott. Nem Flowers akarata érvényesült, hanem az elkapóé, és lassítani sem tudta, a QB látta, lett egy célpont, nem ért oda a blitz-> több szép complete, sima TD.
Gond, ha az OL túl jó, vagy a QB elit. Mert ekkor nagy nyomás ellenére/blokkolása miatt megfelelően gyorsan fog dönteni.
További gond ami a Chiefsre igaz, hogy 1 FS biztosít mindenkit, ami életveszélyes. Szélre eleve oda sem ér néha, középen is hibázhat, és azonnal instant TD a büntetés. Másik a belső futások. Ezeket a rendszer igen jól kivédekezi alapból. Nehéz 4 yardos átlagot is hozni, de többször még a 3.5öt is. Viszont ha valaki hibázik, a blitz pont akkor megy szélre (leginkább van visszalépő zónázó, de nem mindig, és nem középre mindig), akkor hihetetlen nagy lyukon fut át a HB, szinte sokkoló, hogy mennyire nincs ott senki. Ott bukik le a rendszer, hogy mekkorát is kockáztat a nyomás miatt. Láthattuk idén több meccsen is, csak holding vagy valami miatt visszafújták. Nem tudom ki hibázott, de nehezen fér bele. A rendszer kockáztatásra épül, nem igen lehet hibázni, túl drága. Ami nagyjából szöges ellentéte a Romeo Crennel által tavalyig játszott felfogásnak. Márpedig 3-4 és 2 gap volt az is. De az nem magyaráz meg mindent, mint látható.
több mint 11 éve
Fredo
205
Charles, Flowers, és Lewis (akik szerdán nem) ma már limitáltan edzenek.Na akkor csak sikerült Jamaalnak betörni az új cipőt? 😊 Kell is egy kis edzés, mert a Titans hasonló kvalitású "hajtós falusi csapat" mint a KC 😊 Egy esetleges győzelem új dimenzióba emelné a csapatot. Nem lesz egyszerű.
Asamoah, McGrath, Hudson teljes edzésmunkán.
Kelce és Fisher továbbra sem.ulpianus
több mint 11 éve
Charles, Flowers, és Lewis (akik szerdán nem) ma már limitáltan edzenek. Asamoah, McGrath, Hudson teljes edzésmunkán.
Kelce és Fisher továbbra sem.
több mint 11 éve
Díjazottak, juttatta eszembe StormST a Denver topicban (érdemes elolvasni).Justin Houston lett a hónap AFC védője, McCluster pedig a hét AFC ST játékosa.
több mint 11 éve
Majd viszi 😊Jó csak ha 6 játékos elviszi az 50%ot akkor nehéz lesz a maradék 46nak fizut adni.De legalább nem egy játékos viszi el az 50%ot. 😀ulpianus
Érdekes leszJanek
több mint 11 éve
Jó csak ha 6 játékos elviszi az 50%ot akkor nehéz lesz a maradék 46nak fizut adni.De legalább nem egy játékos viszi el az 50%ot. 😀
Érdekes leszJanek
Az biztos, hogy ez KCben egy új típusú probléma.
több mint 11 éve
Jó csak ha 6 játékos elviszi az 50%ot akkor nehéz lesz a maradék 46nak fizut adni.Érdekes lesz
több mint 11 éve
T.Jackson is talán lejáró szerződéssel van.Igaz, Jackson két éve lejáró szerződésen van. De az ő pénze biztos csökkenni fog (~10m$). A kérdés annyit-e mint ő gondolja? Más okokból lett ilyen tetemes.
Igen érdekes lesz,hogy lehet majd Halit,Flowerst,Berryt és Houstont megtartani...Janek
Hali fizetése nem lesz több (fejből írom, de 10+ millió$). Flowers sem (8 m$) és Berry rookie szerződése is a régi CBA TOP5 (8-9m$), szal ő sem. Houston aki fél milláról 10 fölé megy, ami brutális lesz 2015ben. Illetve jövőre Asamoah kevesebb mint 1m$ról gondolom triplázni minimum akar. Mivel ő az egyik legjobb fiatal RG a ligában, simán kérhet évi 4m$t is. Ezért játszik folyamatosan sérülten is.
Lesznek fizetés csökkentések. Idén is tárgyaltak játékosokkal. És igazából új rezsim, nem fognak ragaszkodni senkihez mindenáron.
több mint 11 éve
T.Jackson is talán lejáró szerződéssel van.Igen érdekes lesz,hogy lehet majd Halit,Flowerst,Berryt és Houstont megtartani...
több mint 11 éve
Olvasom sérült Charles: hólyagok a lábán. Ez vicc? 😊 a soccer játékosok szokták "benyelni" az edzéseket ilyenek miatt. Tán új cipőben játszott hétvégén és feltörte? 😊 Valaki tud egy linket ahol ennél mélyebb és komolyabb infókhoz jutok?FredoNemrég tudatta, milyen király új puma cipője van, amiben jól megy az edzés.
több mint 11 éve
Fredo
205
Olvasom sérült Charles: hólyagok a lábán. Ez vicc? 😊 a soccer játékosok szokták "benyelni" az edzéseket ilyenek miatt. Tán új cipőben játszott hétvégén és feltörte? 😊 Valaki tud egy linket ahol ennél mélyebb és komolyabb infókhoz jutok?
több mint 11 éve
Pletykálnak egy Alberts cards tradet....Albertet mindenképp el fogják cserélni. Fishert nem fogják ROTként megfizetni. Főleg, hogy Stephenson használható játékos. Azért látni kell, hogy 2014től kezdve jön az ami szokatlan, de máshol megszokott. Dönteni kell, ki megy és ki marad. Legdurvább pénznövekedése majd 2015ben Justin Houstonnak lesz. Ő most harmadik körös pénzért játszik. Hússzor annyit is kaphat, mint jelenleg. Jövőre aki fontos, Asamoah, Lewis (sztem ő sérülékenysége miatt repül), McCluster, Albert (tag), Moeaki (lásd Lewis).
Ne
Legyen igazJanek
Láthatóan mindent megtettek, hogy Albertet eladják egy második körért. Nem volt komoly vevő. A Miami inkább agyonvereti Tannehillt.
Nyilván a Cards most beszél Alberttel, mit is szeretne jövőre kapni. Tudjuk, komoly LOT fizetést. Albert sérülékeny, mégis alig hagy ki meccset. Nincs igazi hátránya. Minden téren jó, fizikálisan, technikában, mentálisan. És nagyon gyors.
Kérdés, hogy a Cards mit kínál érte.