New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 13 éve
Sobri véleményét és a passer ratingről szóló fejtegetéseket egyszerre olvasva érdekes, hogy Bradynek 2007 előtt a legmagasabb passer ratingje 92,6 volt (meg lehet kövezni, addig nem is tartottam jobb irányítónak mondjuk egy Roethlisbergernél), és addig soha nem volt top5-ben ezt a kategóriát tekintve. Az elmúlt 5 évben viszont 96,2-nél nem volt rosszabb, az MVP-s években ugye mind a kétszer az élen is zárt PR-ben.
több mint 13 éve
Valaki írta, hogy "ti legalább nem 20-al kaptok ki". Azt hiszem, hogy el kellene végre fogadni, hogy itt csak a győzelem számít. Ha bux, senkit sem izgat, hogy 23-24-re, vagy 0-35-re bux (az utóbbin - legfeljebb - többet csámcsog a sajtó): pár nap múlva úgyis csak a lényeg marad; hogy vesztettél. Az NFL egy ilyen történet.toxiqueÉn írtam, és szurkolókra értettem, nyilván nem az eredményességre. Nos, nem kívánom, hogy próbáljátok ki, milyen 20-30 pontokkal szívni, de szvsz Ricsiék mesélhetnének például. De én is becserélném szívesen a Seattle elleni eredményeteket a mi Jets elleninkére, akár számít, akár nem. 😉
Amikor indult a szezon, a jobb játékos-állomány miatt egy hengergépnek hittem ezt a Pats OL-t, de a meccsek azt igazolják, hogy a tavalyi OL jobban működött, kiegyensúlyozottabb volt és fantáziadúsabban játszott. Természetesen; mákjaink is voltak, de kinek nem? A mostani helyzet, szerintem; nem a játékosok sara.toxiqueAz idei #O a liga legeredményesebbje eddig, ahogy a tavalyi is volt. Szerinted az idei fantáziátlanabb. Szerintem meg a tavalyi mákosabb volt, az idei meg eddig peches. Nézőpont kérdése. 😉

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Valaki írta, hogy "ti legalább nem 20-al kaptok ki". Azt hiszem, hogy el kellene végre fogadni, hogy itt csak a győzelem számít. Ha bux, senkit sem izgat, hogy 23-24-re, vagy 0-35-re bux (az utóbbin - legfeljebb - többet csámcsog a sajtó): pár nap múlva úgyis csak a lényeg marad; hogy vesztettél. Az NFL egy ilyen történet.Nos, srácok, szerintem nem vagyunk szarok. X év szurkolás az NFL-ben azért megtanítgatja a műkedvelő szurkolót is 1-2 dologra. Többek között arra, hogy a hullámzó teljesítmény, vagy az ötlettelen játék nem a játékosok, hanem az edzői stáb hibája. Egy játékos nem lesz hirtelentrutyi, egy OL sem lesz csak úgy az egyik meccsről a másikra, vagy egyik Q-ról a másikra. Ha olyan playekkel operálsz, amire az ellen DL-je felkészült, akkor el fogsz bukni - nincs mese. Ha kitapasztalt a védelem, és nem tudsz újítani, akkor hip-hop, az ellen megfordítja a meccset, és a lassan elfáradó DL-el szemben jönnek a meglepi-touchdown-ok. Egy felkészült védelemmel szemben nem lehet játszani. Az offenzív koordinátor alkalmatlansága... ha megy a játék, akkor minden ok: ha az ellenfél felkészületlen (mer' öngyilkos akar lenni 😀 ), akkor akár én is ücsöröghetnék még BB helyén is; mivel dolga nagyon nincsen. A mutatvány akkor kezdődik, ha beüt a gebasz, és nem mennek a játékok, mert az ellenfél védelme kinyírja a QB-m, leveszi a pályáról az RB-t és eltakarítja a WR-t. Akár a Q1-től, akár H2-től áll fenn a probléma; a stratégiai megújulás nem a field-en hesszelő játékosok dolga. Egy Pats vagy egy 49ers offense végre tudja hajtani amit kérnek tőle - ezzel nem lehet gubanc. Akkor mi az? Mindkét meccs alatt az volt az érzésem, hogy mindkét említett offense "lehajtott budifedélen keresztül próbálja végezni a dolgát" - ami, ugyebár, nem túl szerencsés. A kimozgó QB, vagy a keresztbe futkosó WR (sr) már nem kifejezetten meglepő húzás (pár éve még az volt), a védelmek már felkészülnek belőle. A fentebb kifejtett dolgok miatt nem értem, hogy mi a fenét keres nálunk ez az offensive irányítás?
Amikor indult a szezon, a jobb játékos-állomány miatt egy hengergépnek hittem ezt a Pats OL-t, de a meccsek azt igazolják, hogy a tavalyi OL jobban működött, kiegyensúlyozottabb volt és fantáziadúsabban játszott. Természetesen; mákjaink is voltak, de kinek nem? A mostani helyzet, szerintem; nem a játékosok sara.
A seahawks-nak nagy dolog volt ez a győzelem; gyönyörűen fordítottak, csak gratulálni lehet! A Pats rajongók egy részének nem a Hawks győzelemmel, hanem az "inherent opportunity"-hez képest reménytelen Pats játékkal volt az igazi baja. A rajongók elkeseredettségét pedig megértem; csak az tud ennyire elkeseredni, akinek szívügye a csapat...
több mint 13 éve
Hogyne biztatnám, ez a húdeszarok vagyunk ránkszakad az ég ősi skandináv felfogás nem visz sehová, má az egész AFC north csapattopikok ettől dőlnekki, aztán átterjed az egész az AFCsekre sakkor nem lesz ám más nekünk csak Ulpi meg Trib noés Iktriad, szóval csak a fertőzés terjedését akartam megakadályozni, erre gyössz te, azt szórod a himlőt. Hát micsodi viselkedés ez?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Nem értettem én félre, csak úgy megteszett, hogy adaptáltam. És beépítettem a példámba, teljesenmáshogy.Nomármos drágabarátom, ezt elértetted. A kezetlenlábatlan fekete lovag az az ellenfél difenze, mer márcsak olyanok, ha van foga bizony belevájja a sarkadba. Amire céloztam az az, hogy nem puszta pozőrködésből volt mészárlás, mint egy Drakula, hanem mint egy rendes iparos tudatosan arra ment, hogy megtörje pszichésen az ellent. Ugyanis a D mindennel nyer, ha csak lecsapkodja a labdát vagy kiüti, megzavarja, kizökkenti, bármi - ilyen szempontból a passzalapúság egy igenigen kockázatos dolog. Ezért megtanították a Dknek, hogy ez itt gyerekek a hentesdoki és kész, ki fog zsigerelni. Az egy más kérdés, hogy pölö LeBeaunak is egy ennyire komplex feladványhoz több meccs kell, de megoldotta, smég ígyis késélen táncolt, de egykét ilyen szétfoszlatja a hentesdokis képet, sannyi, mindenki bátrabb, mindenki próbálkozik.S még akkor az az ördögi gondolat volt a fejemben, hogy direkte sportot csinál Breee abból, hogy hogyan lehet lelazsálni a meccs elejét, ozt kéthárom tédés hátrányból kifordulni. De mint a konspirációs teknikák nagy része ez is hibás, látva az idei évet. Nos visszatekeredve a Breditémára, két érzés szállhatja meg az embert a régiTBvel kapcsolatban, az egyik a nagyképű és fesztelen, gátlástalan hatalom, ahogy Jóskánk fohászkodik oda, vagy egy másik megközelítésben, azt hogy úgy tud győzni, hogy meg kell törnie az ellent, mert a fekete lovag még akkor is le akarja harapni tőből mindakét lábadat. Szóval ez alapvetőleg steelerses téma, mármint a potencia, impotencia. Tehát odajutsz, hogy felcsalod a lakásra, kihámozod a ruhából és akkor már csak megkéne rakni, hogy richter szerint maximumot tudjanak mérni, erre nem, rossz a szaga, idétlen a bugyija, rosszúvan borotválva meg kiwisbanános gumi nélkül nem akar - na ijenek a védelmek. De Tomicsek odaállt a veszkócsizmába és bevágta, nos a mi offenzünk (pitt) mindig is impotens volt, nem dugta végig a várost, de egykét jócsaj becsusszant, de ehhez kurvára kell helyezkedni, s ha megszívleljük nagyapám tanácsát, miszerint aki nem tanul meg puhapöccsel kefélni annak sanyarú öregkora lesz akkor lehet hogy hosszútávon egyàltalán nem kell várni a TökösTomit, - de mostmácsak szólíts Tominak, mert a többit a kerítésen hagytam. Majd megcsinàlja, ha már rájött, hogyan kell szépen sutyiba.sutianapSzép hasonlat, csak sántít számomra.
Én nem azt várom, hogy a lovagomnak nőjjön vissza a keze, lába, és hitelesen ajánlgasson döntetlent, miközben mindenki rajta röhög - na jó, nem mindenki, pár barátja, és régi rajongója kivétel.
Én egy új lovagot akartam, akiben még lobog a tűz, és nem a vár fűtésszámláján, a következő kiránduláson vagy a déli lovagináján jár az esze.
Olyat aki se nem lakott jól, se nem törte meg a folyamatos háborúskodás a végeken, és bár kicsit esetlenebb, kicsit sutább, de odabasz, istenőtúgysegélje!
Olyat, aki csak és kizárólag azon agyal, hogy miként üti ki a következő lovagot ha sorompóba kell állni. Még akkor is, ha már eltörött a pajzs, és a dárdájának is csak a csonkját markolja, de azért még csak odadöf egy huncutot, és láss csodát, az ellen lepottyan, és lőn a győzelem.
És nem haragszom én a lovagomra, se nem neheztelek, csak mondanám neki, hogy ami nem megy ne eröltessük, neki se jó, nekem se az igazi.
De azért szeretem, csak ne kínozza magát eredménytelenül.
És ugye nem is lovagról van szó, hanem egy olyan alakulatról, melynek nem vezére van, aki sikerre éhesen a jövőt fürkészi és próbál mindenkit leigázni, hanem egy profi cégvezetőről, aki 16:30-kor kiblokkol, miközben lövedékek a még záporoznak, de a munkaidő lejárt, aufwiedersehen. Tessék várni 8:30-ig majd akkor folytatjuk a csihipuhit. És ugye ami a bántó, hogy ez a cégvezető pár éve még az a lelkes osztályvezetőhelyettes volt, aki bejött 7:00-re, maradt 23:00-ig, és arcizma nem rezdült amikor esett a hó, fújt a szél, és Dimitríj Lénáról mesélt. Mondhatni le se tojta, csak tette amit kellett, és azok biza sikeresebb évek is voltak, mind számára, mind a cég egészét szemlélve.
Sobri Jóska
Az alapvetés az, hogy széttörték a lábát, aztán a nimbuszából a guberátor felépített egy pojácát, aki szétpukkant kendszeszben. A másik a gyerek, sömmi nem fontosabb a kurvavilágon mintaz embergyereke. Szóval hentesdoki már nem lesz, de valaki más lesz, ozt ülünk tomi- tomival, hogy csudálkozhassunk, hogy kiaz. Tudod harmadnapon feltámadott...
sutianap
És aki meg lehetett volna az új Brady, mr.Clutch, acsodaonthefieldistensegedelmével, az nem lett. Itt nálunk. Még. És lett sírás rívás, és fogaknak csikorgatása. Nálam mindenképpen.
Most pedig évek mennek el tömött sorokban, és a korábban megnevezett lófaszt nyerünk, nem SB-t. Még a Steelers is nyert mostanság, a lesajnált Giants is kettőt, a másik Manning is, csak mi nem. Nem jól van ez így számomra. Persze tomi-tomi örül így is, és reméli a feltámadást, te meg még bíztatgatod is, de nem. Azért nem így megy ez bemondásra, hogy jőnifogegylovaslovasianeve, és ami eltört az összenő újra. Egyszerűbb venni egy újat és vigyázni rá. Egy jó összeesküvéselméletben kezdek hinni, hogy JMD most jól megbuktatja Tom-ot, és előkészíti a terepet Tim-nek. Hisz Tim nagy varázsló, bár egyesek szerint túlspilázza a szerepét, de a vérnyúllal is igaza volt.
több mint 13 éve
Nomármos drágabarátom, ezt elértetted. A kezetlenlábatlan fekete lovag az az ellenfél difenze, mer márcsak olyanok, ha van foga bizony belevájja a sarkadba. Amire céloztam az az, hogy nem puszta pozőrködésből volt mészárlás, mint egy Drakula, hanem mint egy rendes iparos tudatosan arra ment, hogy megtörje pszichésen az ellent. Ugyanis a D mindennel nyer, ha csak lecsapkodja a labdát vagy kiüti, megzavarja, kizökkenti, bármi - ilyen szempontból a passzalapúság egy igenigen kockázatos dolog. Ezért megtanították a Dknek, hogy ez itt gyerekek a hentesdoki és kész, ki fog zsigerelni. Az egy más kérdés, hogy pölö LeBeaunak is egy ennyire komplex feladványhoz több meccs kell, de megoldotta, smég ígyis késélen táncolt, de egykét ilyen szétfoszlatja a hentesdokis képet, sannyi, mindenki bátrabb, mindenki próbálkozik.S még akkor az az ördögi gondolat volt a fejemben, hogy direkte sportot csinál Breee abból, hogy hogyan lehet lelazsálni a meccs elejét, ozt kéthárom tédés hátrányból kifordulni. De mint a konspirációs teknikák nagy része ez is hibás, látva az idei évet. Nos visszatekeredve a Breditémára, két érzés szállhatja meg az embert a régiTBvel kapcsolatban, az egyik a nagyképű és fesztelen, gátlástalan hatalom, ahogy Jóskánk fohászkodik oda, vagy egy másik megközelítésben, azt hogy úgy tud győzni, hogy meg kell törnie az ellent, mert a fekete lovag még akkor is le akarja harapni tőből mindakét lábadat. Szóval ez alapvetőleg steelerses téma, mármint a potencia, impotencia. Tehát odajutsz, hogy felcsalod a lakásra, kihámozod a ruhából és akkor már csak megkéne rakni, hogy richter szerint maximumot tudjanak mérni, erre nem, rossz a szaga, idétlen a bugyija, rosszúvan borotválva meg kiwisbanános gumi nélkül nem akar - na ijenek a védelmek. De Tomicsek odaállt a veszkócsizmába és bevágta, nos a mi offenzünk (pitt) mindig is impotens volt, nem dugta végig a várost, de egykét jócsaj becsusszant, de ehhez kurvára kell helyezkedni, s ha megszívleljük nagyapám tanácsát, miszerint aki nem tanul meg puhapöccsel kefélni annak sanyarú öregkora lesz akkor lehet hogy hosszútávon egyàltalán nem kell várni a TökösTomit, - de mostmácsak szólíts Tominak, mert a többit a kerítésen hagytam. Majd megcsinàlja, ha már rájött, hogyan kell szépen sutyiba.sutianapSzép hasonlat, csak sántít számomra.
Én nem azt várom, hogy a lovagomnak nőjjön vissza a keze, lába, és hitelesen ajánlgasson döntetlent, miközben mindenki rajta röhög - na jó, nem mindenki, pár barátja, és régi rajongója kivétel.
Én egy új lovagot akartam, akiben még lobog a tűz, és nem a vár fűtésszámláján, a következő kiránduláson vagy a déli lovagináján jár az esze.
Olyat aki se nem lakott jól, se nem törte meg a folyamatos háborúskodás a végeken, és bár kicsit esetlenebb, kicsit sutább, de odabasz, istenőtúgysegélje!
Olyat, aki csak és kizárólag azon agyal, hogy miként üti ki a következő lovagot ha sorompóba kell állni. Még akkor is, ha már eltörött a pajzs, és a dárdájának is csak a csonkját markolja, de azért még csak odadöf egy huncutot, és láss csodát, az ellen lepottyan, és lőn a győzelem.
És nem haragszom én a lovagomra, se nem neheztelek, csak mondanám neki, hogy ami nem megy ne eröltessük, neki se jó, nekem se az igazi.
És ugye nem is lovagról van szó, hanem egy olyan alakulatról, melynek nem vezére van, aki sikerre éhesen a jövőt fürkészi és próbál mindenkit leigázni, hanem egy profi cégvezetőről, aki 16:30-kor kiblokkol, miközben lövedékek a még záporoznak, de a munkaidő lejárt, aufwiedersehen. Tessék várni 8:30-ig majd akkor folytatjuk a csihipuhit. És ugye ami a bántó, hogy ez a cégvezető pár éve még az a lelkes osztályvezetőhelyettes volt, aki bejött 7:00-re, maradt 23:00-ig, és arcizma nem rezdült amikor esett a hó, fújt a szél, és Dimitríj Lénáról mesélt. Mondhatni le se tojta, csak tette amit kellett, és azok biza sikeresebb évek is voltak, mind számára, mind a cég egészét szemlélve.
Sobri Jóska
Az alapvetés az, hogy széttörték a lábát, aztán a nimbuszából a guberátor felépített egy pojácát, aki szétpukkant kendszeszben. A másik a gyerek, sömmi nem fontosabb a kurvavilágon mintaz embergyereke. Szóval hentesdoki már nem lesz, de valaki más lesz, ozt ülünk tomi- tomival, hogy csudálkozhassunk, hogy kiaz. Tudod harmadnapon feltámadott...

több mint 13 éve
Torrent oldalakon elsősorban. A tenyardtorrentet javaslom.Nem érzik, hisz nincs mit.
Más. Most megy a MNF felvezetése, és az egyik szakértő mondott egy érdekeset a Denver defense-el kapcsolatban. Azt mondta, hogy az idei Denver defense nem olyan, mint a tavalyi, amelyik rá volt kényszerítve, hogy meccseket nyerjen. Az idei defense olyan, mint amelyikre ráült volna az a tény, hogy a PM vezette #O mögött játszik.
Rögtön beugrott az itteni vita. Lehet, hogy a Pats #D-nek is az az igazi gondja, hogy lelkük mélyén tudják, hogy a TB&Corp mögött játszanak? Lehet, hogy egész más lenne a mentalitása ugyanennek a védelemnek, ha nem éreznék azt az "életbiztosítást", amit egy elit #O jelent?peterk2005
Közelebb áll a valósághoz, hogy ennyit tudnak.
több mint 13 éve
Torrent oldalakon elsősorban. A tenyardtorrentet javaslom.Más. Most megy a MNF felvezetése, és az egyik szakértő mondott egy érdekeset a Denver defense-el kapcsolatban. Azt mondta, hogy az idei Denver defense nem olyan, mint a tavalyi, amelyik rá volt kényszerítve, hogy meccseket nyerjen. Az idei defense olyan, mint amelyikre ráült volna az a tény, hogy a PM vezette #O mögött játszik.
Rögtön beugrott az itteni vita. Lehet, hogy a Pats #D-nek is az az igazi gondja, hogy lelkük mélyén tudják, hogy a TB&Corp mögött játszanak? Lehet, hogy egész más lenne a mentalitása ugyanennek a védelemnek, ha nem éreznék azt az "életbiztosítást", amit egy elit #O jelent?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
robcsyy
1
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hol találhatok régi Patriots- meccseket? Elsősorban a Superbowlok érdekelnének! GoPats!
több mint 13 éve
Én a 2000-es évek elején lettem Pats drukker. Alap a SB-győzelem, és még azt is kérem a Télapótól, hogy kevés ponttal, kiélezett helyzetben nyerjünk, lehetőleg esélyesebb csapat ellen. És ha megoldható sorozatban.Sobri JóskaÉs közben a kedvenc játékosod TT. Kezdem érteni miért. 😀

több mint 13 éve
Hát ez az. A tavalyi clutch momentumunk egy hibás bírói ítélet volt. Nem mr. Icecold szolgáltatta.Nem akarom elárasztani a topicot mindenféle statisztikával, és azt se fogom leírni, hogy Brady ki......esett a ritmusból, már nem a régi (vagy ha úgy vesszük túl régi), hogy a 2007-es elvesztett SB óta az alapszakaszban faszák vagyunk (ugye alapszakaszban belefér pár vereség, a csoportunk se túl acélos), de a PO-ban igazi choker-csapat. (Tavaly szerencsénkre Cundiff nagyobb choker volt.) De az tagadhatatlan tény, hogy a jelenlegi Pats nem clutch-csapat.Szerintem meg az, hogy tavaly SB-be kerültetek, azt mutatja, hogy a Pats továbbra is clutch. Már a te értelmezésedben. Azt mondod, a Pats alapszakasz csapat. Nos, tavaly az alapszakaszban egyetlen egy PO-ba jutó, SB esélyes csapatot sem sikerült megverni. De a PO-ban elintéztétek azt aki ellen esélyesek voltatok, majd sikerült nyerni egy jobb csapat ellen is. (Igen, szertintem a Ravens tavaly jobb csapat volt). Méghozzá egy ultra-clutch mozdulatnak köszönhetően, mert lehet, hogy a kihagyott FG is kellett hozzá, de előtte a védelem egy olyan "csoda" mentést csinált, ami szökőévente van egy. A Patst #D ezt a konferencia döntőben, a legfontosabb, utolsó drive-ban csinálta meg. Aztán az SB győzelem nem jött össze, de ott is csak hajszálon múlt. A támadósor ott is mindent megtett, felrakta az elvileg győztes pontokat a táblára, csak aztán jött megint egy "csoda" elkapás. Ezúttal a jobb csapat oldalán. (Igen, szerintem a Giants is jobb csapat volt tavaly, sőt a Niners és a Saints is, mint a Pats.)
És mint ilyen kurvára esélytelen SB-t nyerni, örömet szerezni nekünk szurkolóknak.Sobri Jóska
peterk2005
Elolvadt a jég.
Közeleg a nyár.
Én a 2000-es évek elején lettem Pats drukker. Alap a SB-győzelem, és még azt is kérem a Télapótól, hogy kevés ponttal, kiélezett helyzetben nyerjünk, lehetőleg esélyesebb csapat ellen. És ha megoldható sorozatban.Egy csapatnak való szurkolásnál fontos, hogy a csapattal, a csapat karakterével tudjon azonosulni a drukker. Hisz mi ez alapján választunk kedvencet, nem vagyunk bostoniak, se denveriek, se dallasiak. Egy Steelers fan kibírja ha veszít a csapata, de azt nem, ha a defense nem hal meg a pályán. Egy Giants drukkernek fontos, hogy kezdődjön bármilyen rosszul a meccs(vagy a szezon), a csapat az utolsó pillanatig küzd, hajt. Mi, a 10 évvel ezelötti Pats-ba beleszerető szurkolók a cool Bradyt (Vinatierit, Bruschit, Vrabelt, Brownt, Faulkot, stb.) szerettük meg.Ha mindezt jól értem, akkor számodra a csapat identitását a superbowl nyerés adja. Nem irigyellek, mert ilyen identitás az NFL-ben nemigen létezik. Illetve, nagy ritkán igen, de kb. húsz-harminc évente fordul elő, és akkor se ugyanannál a csapatnál. A hetvenes évek Steelers-e, a nyolcvanas Niners és a kétezres évek eleji Pats. Kb. ennyi. Ha ezt keresed a Pats-ben, akkor nem tudom, hogy valaha is meg fogod-e találni. Nem mondom, hogy nem nyerhet még SB-t a csapat, de ha nyer is, az szinte tuti, hogy sorozatban már nem fogja szállítani. Még az SB részvételt sem. Van még 5-6 év amíg kijelenthető, hogy bármikor esélye lehet rá, de utána van egy nagy kérdőjel, hogy mi jön...peterk2005
A nem túl látványos, nem túl sziporkázó, de amikor kell, akkor higgadtan, nem remegő lábbal, kézzel győzni tudó csapatot. (Én legalábbis biztosan.)Sobri Jóska
több mint 13 éve
Majd megcsinàlja, ha már rájött, hogyan kell szépen sutyiba.sutianapTesó, már egy ideje tudom, hogy téged élmény olvasni, ha megtanulja az ember a nyelvedet, de ez a mostani szösszenet pikasszói volt. 😀 😀

több mint 13 éve
S még akkor az az ördögi gondolat volt a fejemben, hogy direkte sportot csinál Breee abból, hogy hogyan lehet lelazsálni a meccs elejét, ozt kéthárom tédés hátrányból kifordulni. De mint a konspirációs teknikák nagy része ez is hibás, látva az idei évet. Nos visszatekeredve a Breditémára, két érzés szállhatja meg az embert a régiTBvel kapcsolatban, az egyik a nagyképű és fesztelen, gátlástalan hatalom, ahogy Jóskánk fohászkodik oda, vagy egy másik megközelítésben, azt hogy úgy tud győzni, hogy meg kell törnie az ellent, mert a fekete lovag még akkor is le akarja harapni tőből mindakét lábadat. Szóval ez alapvetőleg steelerses téma, mármint a potencia, impotencia. Tehát odajutsz, hogy felcsalod a lakásra, kihámozod a ruhából és akkor már csak megkéne rakni, hogy richter szerint maximumot tudjanak mérni, erre nem, rossz a szaga, idétlen a bugyija, rosszúvan borotválva meg kiwisbanános gumi nélkül nem akar - na ijenek a védelmek. De Tomicsek odaállt a veszkócsizmába és bevágta, nos a mi offenzünk (pitt) mindig is impotens volt, nem dugta végig a várost, de egykét jócsaj becsusszant, de ehhez kurvára kell helyezkedni, s ha megszívleljük nagyapám tanácsát, miszerint aki nem tanul meg puhapöccsel kefélni annak sanyarú öregkora lesz akkor lehet hogy hosszútávon egyàltalán nem kell várni a TökösTomit, - de mostmácsak szólíts Tominak, mert a többit a kerítésen hagytam. Majd megcsinàlja, ha már rájött, hogyan kell szépen sutyiba.sutianapSzép hasonlat, csak sántít számomra.
több mint 13 éve
Nem akarom elárasztani a topicot mindenféle statisztikával, és azt se fogom leírni, hogy Brady ki......esett a ritmusból, már nem a régi (vagy ha úgy vesszük túl régi), hogy a 2007-es elvesztett SB óta az alapszakaszban faszák vagyunk (ugye alapszakaszban belefér pár vereség, a csoportunk se túl acélos), de a PO-ban igazi choker-csapat. (Tavaly szerencsénkre Cundiff nagyobb choker volt.) De az tagadhatatlan tény, hogy a jelenlegi Pats nem clutch-csapat.Szerintem meg az, hogy tavaly SB-be kerültetek, azt mutatja, hogy a Pats továbbra is clutch. Már a te értelmezésedben. Azt mondod, a Pats alapszakasz csapat. Nos, tavaly az alapszakaszban egyetlen egy PO-ba jutó, SB esélyes csapatot sem sikerült megverni. De a PO-ban elintéztétek azt aki ellen esélyesek voltatok, majd sikerült nyerni egy jobb csapat ellen is. (Igen, szertintem a Ravens tavaly jobb csapat volt). Méghozzá egy ultra-clutch mozdulatnak köszönhetően, mert lehet, hogy a kihagyott FG is kellett hozzá, de előtte a védelem egy olyan "csoda" mentést csinált, ami szökőévente van egy. A Patst #D ezt a konferencia döntőben, a legfontosabb, utolsó drive-ban csinálta meg. Aztán az SB győzelem nem jött össze, de ott is csak hajszálon múlt. A támadósor ott is mindent megtett, felrakta az elvileg győztes pontokat a táblára, csak aztán jött megint egy "csoda" elkapás. Ezúttal a jobb csapat oldalán. Ultrapech, volt egy mégclutchabb a faluban. 😊 (Igen, szerintem a Giants is jobb csapat volt tavaly, sőt a Niners és a Saints is.)
És mint ilyen kurvára esélytelen SB-t nyerni, örömet szerezni nekünk szurkolóknak.Sobri Jóska
Egy csapatnak való szurkolásnál fontos, hogy a csapattal, a csapat karakterével tudjon azonosulni a drukker. Hisz mi ez alapján választunk kedvencet, nem vagyunk bostoniak, se denveriek, se dallasiak. Egy Steelers fan kibírja ha veszít a csapata, de azt nem, ha a defense nem hal meg a pályán. Egy Giants drukkernek fontos, hogy kezdődjön bármilyen rosszul a meccs(vagy a szezon), a csapat az utolsó pillanatig küzd, hajt. Mi, a 10 évvel ezelötti Pats-ba beleszerető szurkolók a cool Bradyt (Vinatierit, Bruschit, Vrabelt, Brownt, Faulkot, stb.) szerettük meg.Ha mindezt jól értem, akkor számodra a csapat identitását a superbowl nyerés adja. Nem irigyellek, mert ilyen identitás az NFL-ben nemigen létezik. Illetve, nagy ritkán igen, de kb. húsz-harminc évente fordul elő, és akkor se ugyanannál a csapatnál. A hetvenes évek Steelers-e, a nyolcvanas Niners és a kétezres évek eleji Pats. Kb. ennyi. Ha ezt keresed a Pats-ben, akkor nem tudom, hogy valaha is meg fogod-e találni. Nem mondom, hogy nem nyerhet még SB-t a csapat, de ha nyer is, az szinte tuti, hogy sorozatban már nem fogja szállítani. Még az SB részvételt sem. Van még 5-6 év amíg kijelenthető, hogy bármikor esélye lehet rá, de utána van egy nagy kérdőjel, hogy mi jön...
A nem túl látványos, nem túl sziporkázó, de amikor kell, akkor higgadtan, nem remegő lábbal, kézzel győzni tudó csapatot. (Én legalábbis biztosan.)Sobri Jóska

több mint 13 éve
Bárhol írtam, hogy nem fogadom el ha valaki (pl. Te) máshogy látja a dolgokat?Ez jó keringő volt! 😀
Nem írtam.
Sőt!
Pont az ellenkezője az igaz.
Elfogadom a más meglátást, véleményt, olyannyira, hogy se nem ignorálom, se nem degradálom, se nem nevetem ki, hanem igyekszem vele korrektül, egyenrangúan vitába szállni. Érvekkel, magyarázatokkal, tényekkel.
Ahogy ha velem valaki nem ért egyet, és megírja örömmel olvasom, és beszélgetek róla.
Persze ha valaki simán lehülyéz, félreértelmez, kitilt, letilt, fenyeget, az meg nem akkora öröm, de ezt szerintem nem is kell magyarázzam.
Vagyis elfogadom hogy neked (és biztos másoknak) siker egy vesztes SB, egy-két kör a PO-ban, csoportgyőzelem, egy Bills elleni ezerpontos győzelem, vagy egy második félidei pontrekord.
Én nem így gondolom, és értelemszerűen itt ennek hangot adok, hiszen ez egy focifórum, ez pont a Pats topic, és most pont erről van szó.
Az előző hsz-ben kifejtettem a véleményemet, nem akarom ismételni, sulykolni, még valaki azt hiszi rá akarom kényszeríteni, és szalad fűhöz-fához ríni, hogy milyen rút vizuális abuzus érte megenn, azárgyélusát!
Csak gondoltam veled személyeskedhetek ennyit a régi ismerettség okán, és elfogadva a délutáni felhívásod a kerengőre. 😊
Sobri Jóska
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Az első is csak egy vélemény😊Bennem ez valahogy úgy ülepedett le az évek alatt, hogy annak kell clutchnak lennie, aki a meccs három és fél negyedében szar.A második alapfeltétel, az első lehetőség.
Csak az az irányító lehet clutch, akinek jó védelme van. atapapa
tomi-tomi
Ha egy irányító az első perctől fogva a legjobbját hozza és az ellenfél védelmének van majdnem egy egész meccse elemezni és kitalálni hogy mit alkosson ellene, akkor a D-nek sokkal könnyebb dolga lesz a végére, mint annak, aki egy 3 negyeden át balfasz irányítóval néz szembe, majd a QB a végén olyat csinál, amire senki se számít, az addigiak alapján nem is számíthatott.
És persze jó D hiányában egy "hülye" (clutch 😛) irányítónak se lesz lehetősége a meccs végén bevinnie az utolsó ütést.
több mint 13 éve
S még akkor az az ördögi gondolat volt a fejemben, hogy direkte sportot csinál Breee abból, hogy hogyan lehet lelazsálni a meccs elejét, ozt kéthárom tédés hátrányból kifordulni. De mint a konspirációs teknikák nagy része ez is hibás, látva az idei évet. Nos visszatekeredve a Breditémára, két érzés szállhatja meg az embert a régiTBvel kapcsolatban, az egyik a nagyképű és fesztelen, gátlástalan hatalom, ahogy Jóskánk fohászkodik oda, vagy egy másik megközelítésben, azt hogy úgy tud győzni, hogy meg kell törnie az ellent, mert a fekete lovag még akkor is le akarja harapni tőből mindakét lábadat. Szóval ez alapvetőleg steelerses téma, mármint a potencia, impotencia. Tehát odajutsz, hogy felcsalod a lakásra, kihámozod a ruhából és akkor már csak megkéne rakni, hogy richter szerint maximumot tudjanak mérni, erre nem, rossz a szaga, idétlen a bugyija, rosszúvan borotválva meg kiwisbanános gumi nélkül nem akar - na ijenek a védelmek. De Tomicsek odaállt a veszkócsizmába és bevágta, nos a mi offenzünk (pitt) mindig is impotens volt, nem dugta végig a várost, de egykét jócsaj becsusszant, de ehhez kurvára kell helyezkedni, s ha megszívleljük nagyapám tanácsát, miszerint aki nem tanul meg puhapöccsel kefélni annak sanyarú öregkora lesz akkor lehet hogy hosszútávon egyàltalán nem kell várni a TökösTomit, - de mostmácsak szólíts Tominak, mert a többit a kerítésen hagytam. Majd megcsinàlja, ha már rájött, hogyan kell szépen sutyiba.Az hagyján, de a három befejezett idényben volt összesen öt. Abból egy csak és kizárólag a Def. sara volt (tavalyi Giants alapszakasz meccs), maradt négy három évre.Bennem ez valahogy úgy ülepedett le az évek alatt, hogy annak kell clutchnak lennie, aki a meccs három és fél negyedében szar. A kisManning, Big Ben, vagy Peyton 2009-ben, amikor ellopta Brees elől az MVP-t, mert csinált egy rakás fordítást, miközben Brees a negyedik negyedekben már csak a futóknak adta át a labdát, esetleg a padról figyelte a cseréket.
Viszont igenis fontos a négyperces drive-képesség, csak nem annyira látványos. A Pats Def. ismeretében a fontosságot nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Nálunk majdnem törvényszerű az összecsuklás. Btw sejtésem sincs, hogy miért.tomi-tomi
Ha egy QB eladott labda nélkül felpakol 3 negyed alatt mondjuk 25 pontot a táblára, majd a negyedik negyed végén még azt kell bizonyítania hogy mennyire clutch, ott nem a támadókban kell keresni a hibát és igazságtalan tőlük várni a megváltást.
Átéltem ezt 2008-ban, amikor az O a legtöbb pontot szerezte a Ligában és ez elég volt 8-8-ra.
Csak az az irányító lehet clutch, akinek jó védelme van. Brees az első 3 évében nálunk csinált 4 GW-drive-ot, liga alsó harmadában lévő védelem mellett.
A következő 3 évben, amikor volt mögötte egy közepesnél jobb védelem, ez a szám 10 lett (lett volna 12 is, csak két könnyű, meccsvégi FG-t elkúrt a K).
A tegnapi buktátok is alapvetően a támadóké volt, ezt aláírom, de ha az amúgy elfogadható védelem az utolsó negyed második felében enged a csapatra 14 pontot, akkor igazságtalan azt mondani a támadóknak, hogy "na, újítsatok gyorsan valamit!"atapapa

több mint 13 éve
Sobri, csak annyit, hogy azoknak a szurkolóknak nem tud örömet szerezni, akik csak a megnyert SB-t látják sikernek. Azt tudhatjuk, hogy Te ilyen vagy. Ennek alapján elfogadom, hogy Te choker-nek látod az utóbbi 7-8 év Patriots-át. Kérlek, Te fogadd el azt, hogy én meg nem. Hadd mérhessek én mást sikernek.tomi-tomiBárhol írtam, hogy nem fogadom el ha valaki (pl. Te) máshogy látja a dolgokat?
Nem írtam.
Sőt!
Pont az ellenkezője az igaz.
Elfogadom a más meglátást, véleményt, olyannyira, hogy se nem ignorálom, se nem degradálom, se nem nevetem ki, hanem igyekszem vele korrektül, egyenrangúan vitába szállni. Érvekkel, magyarázatokkal, tényekkel.
Ahogy ha velem valaki nem ért egyet, és megírja örömmel olvasom, és beszélgetek róla.
Persze ha valaki simán lehülyéz, félreértelmez, kitilt, letilt, fenyeget, az meg nem akkora öröm, de ezt szerintem nem is kell magyarázzam.
Vagyis elfogadom hogy neked (és biztos másoknak) siker egy vesztes SB, egy-két kör a PO-ban, csoportgyőzelem, egy Bills elleni ezerpontos győzelem, vagy egy második félidei pontrekord.
Én nem így gondolom, és értelemszerűen itt ennek hangot adok, hiszen ez egy focifórum, ez pont a Pats topic, és most pont erről van szó.
Az előző hsz-ben kifejtettem a véleményemet, nem akarom ismételni, sulykolni, még valaki azt hiszi rá akarom kényszeríteni, és szalad fűhöz-fához ríni, hogy milyen rút vizuális abuzus érte megenn, azárgyélusát!
Csak gondoltam veled személyeskedhetek ennyit a régi ismerettség okán, és elfogadva a délutáni felhívásod a kerengőre. 😊
több mint 13 éve
Bennem ez valahogy úgy ülepedett le az évek alatt, hogy annak kell clutchnak lennie, aki a meccs három és fél negyedében szar. A kisManning, Big Ben, vagy Peyton 2009-ben, amikor ellopta Brees elől az MVP-t, mert csinált egy rakás fordítást, miközben Brees a negyedik negyedekben már csak a futóknak adta át a labdát, esetleg a padról figyelte a cseréket.A két lehetőséged közül én a másodikra szavazok. 😀 A második alapfeltétel, az első lehetőség.
Ha egy QB eladott labda nélkül felpakol 3 negyed alatt mondjuk 25 pontot a táblára, majd a negyedik negyed végén még azt kell bizonyítania hogy mennyire clutch, ott nem a támadókban kell keresni a hibát és igazságtalan tőlük várni a megváltást.
Átéltem ezt 2008-ban, amikor az O a legtöbb pontot szerezte a Ligában és ez elég volt 8-8-ra.
Csak az az irányító lehet clutch, akinek jó védelme van. Brees az első 3 évében nálunk csinált 4 GW-drive-ot, liga alsó harmadában lévő védelem mellett.
A következő 3 évben, amikor volt mögötte egy közepesnél jobb védelem, ez a szám 10 lett (lett volna 12 is, csak két könnyű, meccsvégi FG-t elkúrt a K).
A tegnapi buktátok is alapvetően a támadóké volt, ezt aláírom, de ha az amúgy elfogadható védelem az utolsó negyed második felében enged a csapatra 14 pontot, akkor igazságtalan azt mondani a támadóknak, hogy "na, újítsatok gyorsan valamit!"atapapa
Az utolsó egy perc valóban nem GW drive lehetőség, tényleg igazságtalan lenne ezt Brady-ék nyakába varrni.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Az hagyján, de a három befejezett idényben volt összesen öt. Abból egy csak és kizárólag a Def. sara volt (tavalyi Giants alapszakasz meccs), maradt négy három évre.Bennem ez valahogy úgy ülepedett le az évek alatt, hogy annak kell clutchnak lennie, aki a meccs három és fél negyedében szar. A kisManning, Big Ben, vagy Peyton 2009-ben, amikor ellopta Brees elől az MVP-t, mert csinált egy rakás fordítást, miközben Brees a negyedik negyedekben már csak a futóknak adta át a labdát, esetleg a padról figyelte a cseréket.
Viszont igenis fontos a négyperces drive-képesség, csak nem annyira látványos. A Pats Def. ismeretében a fontosságot nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Nálunk majdnem törvényszerű az összecsuklás. Btw sejtésem sincs, hogy miért.tomi-tomi
A tegnapi buktátok is alapvetően a támadóké volt, ezt aláírom, de ha az amúgy elfogadható védelem az utolsó negyed második felében enged a csapatra 14 pontot, akkor igazságtalan azt mondani a támadóknak, hogy "na, újítsatok gyorsan valamit!"
több mint 13 éve
Az hagyján, de a három befejezett idényben volt összesen öt. Abból egy csak és kizárólag a Def. sara volt (tavalyi Giants alapszakasz meccs), maradt négy három évre.sztem erről beszélnek a többiek: Since 2009, Tom Brady and the Patriots have lost 7 games in which they held the lead in the final 5 minutes. DannaÉs ezen kívül a 7 meccsen kívül hányat vesztettek el összesen? 😊
Vagyis a Pats közel vereségeinek a felét rendkívül szoros meccsen szenvedte el.
És a mondat alanya helyére ebben az esetben a "Patriots D" lenne megfelelőbb. Ha az O nem is termeli a pontokat a végjátékban, a védelemnek se kötelező összecsuklania. atapapa
Viszont igenis fontos a négyperces drive-képesség, csak nem annyira látványos. A Pats Def. ismeretében a fontosságot nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Nálunk majdnem törvényszerű az összecsuklás. Btw sejtésem sincs, hogy miért.
Sobri, csak annyit, hogy azoknak a szurkolóknak nem tud örömet szerezni, akik csak a megnyert SB-t látják sikernek. Azt tudhatjuk, hogy Te ilyen vagy. Ennek alapján elfogadom, hogy Te choker-nek látod az utóbbi 7-8 év Patriots-át. Kérlek, Te fogadd el azt, hogy én meg nem. Hadd mérhessek én mást sikernek.
több mint 13 éve
Statisztikailag minden adat érdekes, legfeljebb nem tudja mindenki kellő érdeklődéssel szemlélni.sztem erről beszélnek a többiek: Since 2009, Tom Brady and the Patriots have lost 7 games in which they held the lead in the final 5 minutes. DannaTudom. 😊 És a vita azon van, hogy ez statisztikailag érdekes adat-e, vagy van valami mögötte - az edzői karban, a rosterben, a QB személyében, a morálban, stb. - ami ezt okozza. Én - jó hosszan és talán félteérthetően - azt próbáltam véleményezni, hogy szerintem nincs. Statisztikailag érdekes, szurkolói szempontból tragikus, de ez a játék része.peterk2005
Az, hogy a csapatból kiveszett a clutch-faktor nem legenda, hanem tény.
És ha nem is 2004 óta, de 2007 óta mindenképpen.
Volt egy Titans elleni meccs 2009-ben (59-0), én azt veszem fordulópontnak. Ott Brady mindenféle rekordott megdönthetett volna (ugye ez volt a sérülése utáni visszatérő éve), pl 10 TD passz egy meccsen, visszaszerezhette volna önbecsülését, nimbuszát, stb. de BB leültette, bejött Hoyer. (Az arcát elnézve nem örült a leültetésnek.)
Ezt követte a Baltimore elleni elsőkörös szopó a 2009-es PO-ban, majd ugye a Jets elleni 2010es, majd a tavalyi bukott SB.
Nem akarom elárasztani a topicot mindenféle statisztikával, és azt se fogom leírni, hogy Brady ki......esett a ritmusból, már nem a régi (vagy ha úgy vesszük túl régi), hogy a 2007-es elvesztett SB óta az alapszakaszban faszák vagyunk (ugye alapszakaszban belefér pár vereség, a csoportunk se túl acélos), de a PO-ban igazi choker-csapat. (Tavaly szerencsénkre Cundiff nagyobb choker volt.)
De az tagadhatatlan tény, hogy a jelenlegi Pats nem clutch-csapat.
És mint ilyen kurvára esélytelen SB-t nyerni, örömet szerezni nekünk szurkolóknak.
Őszintén, a Bills elleni múltheti meccs okoz akkora örömet nekünk, mint a Seahawks fanoknak a mostani győzelmük? Vagy a Colts drukkereknek a GB elleni? Vagy... és még sorolhatnám.
Ha nem lennének hölgyek is köztünk, azt írnám: lófaszt! Így csak azt mondom: korántsem.
Egy csapatnak való szurkolásnál fontos, hogy a csapattal, a csapat karakterével tudjon azonosulni a drukker. Hisz mi ez alapján választunk kedvencet, nem vagyunk bostoniak, se denveriek, se dallasiak.
Egy Steelers fan kibírja ha veszít a csapata, de azt nem, ha a defense nem hal meg a pályán.
Egy Giants drukkernek fontos, hogy kezdődjön bármilyen rosszul a meccs(vagy a szezon), a csapat az utolsó pillanatig küzd, hajt.
Mi, a 10 évvel ezelötti Pats-ba beleszerető szurkolók a cool Bradyt (Vinatierit, Bruschit, Vrabelt, Brownt, Faulkot, stb.) szerettük meg.
A nem túl látványos, nem túl sziporkázó, de amikor kell, akkor higgadtan, nem remegő lábbal, kézzel győzni tudó csapatot. (Én legalábbis biztosan.)
És most ez az alaptulajdonság satnyul el, ez a nagy probléma.
A vereségek a játék része, tagadhatatlan.
De a vereségek milyensége nem mindegy.
És most (ismét) az a probléma, hogy vereségeink méltatlanok ahhoz az elváráshoz, amit a csapattal szemben támasztunk, és ami - ismétlem - nem maga a vereség, hanem ez a choker-style.
több mint 13 éve
sztem erről beszélnek a többiek: Since 2009, Tom Brady and the Patriots have lost 7 games in which they held the lead in the final 5 minutes. DannaÉs ezen kívül a 7 meccsen kívül hányat vesztettek el összesen? 😊
Vagyis a Pats közel vereségeinek a felét rendkívül szoros meccsen szenvedte el.
És a mondat alanya helyére ebben az esetben a "Patriots D" lenne megfelelőbb. Ha az O nem is termeli a pontokat a végjátékban, a védelemnek se kötelező összecsuklania.
több mint 13 éve
Viszont nem is egy elhanyagolható tényező. Ettől függetlenül illett volna lezárnia a meccset a támadóknak. Két meccset is meg lehetett volna nyerni, amennyit bénáztatok (előre is bocs, szimpatikus team a 'hawks) az első félidőben, ill. a második félidő elején. Nem érdemeltünk győzelmet, ez egyértelmű.Csak halkan jegyzem meg, mert nem (csak) ezen múlt. Mike Pereira az ESPN szakértőjeként tweetelt a meccs közben. Szerinte az első félidő végén, mikor lepörgették az órát Intentional Grounding miatt, nem lehetett volna ilyen büntetést adni, mert már Brady kimozgott a zsebből.Még ha igaz is, azért nem is csak ezeken múlott. 😊Medvepapa
2 Wilson TD passznál is repült a zászló, amit DPI-re dobtak, persze a Seahawks nem kérte. Pereira szerint mindkét esetben OPI-t kellett volna ítélni, ahogy mindkét esetben a védő reklamálta is.
GRAFI
több mint 13 éve
Akkor azt mondod, hogy most megnyerjük a Super Bowlt? 😊WyattNem. 😀 Egy jóslat nem lehet ennyire direkt.
"csak várjatok fiaim, a pali is vár mikor eljön az ő ideje" Akkor nyerünk, amikor eljön az (ő) ideje, addig türelem és ne töltsük időnket üres fecsegéssel. 😀