New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 13 éve
A játék maga változik. Időről időre más és más. Van, ami jobban fekszik az adott irányító alapstílusához, van ami kevésbé: ennek függvényében változhat a teljesítménye is. Nem beszélve arról, amikor az ellenfél taktikája kényszeríti valamilyen játékstílusra a QB-t (nem megy a futás, így passzolni köll... stb.). Brady kifejezetten jól alkalmazkodik.Viszont; peterk2005-el ellentétben én nem hiszek a rossz napban. Egy ilyen kiemelt és kiélezett élsportban a "rossz napja van" című szomorú ámde lírai kijelentés - szerintem - nem állhat. Kivéve, ha a "rossz nap" virágnyelven az "elcseszett taktikát", vagy a "reagálni képtelen koordinátori gárdát" jelenti.
több mint 13 éve
Én nem szívtam mellre amit írtál, érdekel más véleménye is. Viszont azzal nem tudok mit kezdeni, h még mindig nem érted... Nem szidtam a csapatot, de még csak egy-egy játékost sem, csak leírtam hogy tovatűnt az a magabiztosság és határozottság, amivel régebben az ilyen szituációkat kezeltük. Ezt Te a pech számlájára írod én máséra. Ennyi. Részemről nincs miért elnézést kérned 😊Végül pedig tényleg nem neked címezve, hanem úgy általában, de tényleg kezd fárasztó lenni, h mindig van valaki, aki úgy érzi, hogy ha egy Pats szurkoló elégedetlen valamivel, akkor már nem is értékeli TB vagy BB zsenialitását, eredményeit, munkáját, mert nem nyertünk SB-t 2004 óta...BostonHa így érezted, akkor elnézést. Nem ez volt a szándékom, tök érthető, ha egy vereség után (vagy kettő, három után) az ember dühös, szidja a csapatot.
De más dolog szidni a csapatot egy rossz teljesítményért, és más dolog a vereségből hosszú távú, általánosító következtetéseket levonni. Ez utóbbi esetben szerintem érthető, ha vannak eltérő vélemények, viták, ezt kár "mellre szívni".peterk2005
Do your job
több mint 13 éve
Lúzer=vesztes. Bárkire rámondhatod aki veszít, persze. Én Bradyre nem ezt a kifejezést használom, hanem a régenvolt hozzáállását hiányolom.Sobri JóskaHát javítsd ki ha nem így van, de én konkrétan a lúzerkedés kifejezést olvastam tőled, mégpedig a postot olvasva abban az összefüggésben, hogy a meccs végéken bénázik, nem sikerül nyernie.
Ezen kívül jössz ezzel a hozzáállás dologgal, de azon kívül, hogy leadsz egy lufi mesét arról, hogy a nagy pénz után emberileg így meg úgy, az ég világon semmivel nem támasztod alá. Tudsz esetleg valamit arról, hogy már nem elsőnek érkezik edzésre és utolsónak távozik? Vagy a pályán flegma? Esetleg interjúkban? (Az arckifejezését, testtartását hagyjuk, az adottság. Eli Manning úgy néz ki a pályán, mint egy nyeretlen ötéves, és nesze, nyert 2 SB-t.)
De fordítsuk meg, és megkérdezem:Szerintem nincs egyetlen ok, hanem okok összessége. Hol egy rossz nap - mindenkinek lehet rossz napja -, hol egyszerű pech, hol egy jobb csapat az ellenfél, hol 1-2 bírói ítélet, stb. Olyan kevés meccsről beszélünk, amit oly sok minden tud befolyásolni, hogy nem merném venni a bátorságot, hogy megmondjam az okokat. Egyben viszont biztos vagyok: egy játékosra ezt nem lehet ráhúzni. Főleg nem úgy, hogy nagyítóval kell keresni azokat a mozdulatait a pályán, amik nem tökéletesek...
Szerinted mi a magyarázata annak, hogy az elmúlt években rendre maradnak el a nagy fordításaink, sokszor leolvadunk, sorsdöntő meccseket veszítünk el, nem fejezünk be meccseketSobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Lúzer=vesztes.Ha érted, akkor azt is érted, hogy a példáid jók, de nem ide. Akkor lenne meg az analógia, ha Brady is még nyerne 2 SB-t levezetésképpen.Sobri JóskaA példámban szereplők Elway kivételével nem nyertek SB-t, mert szerintem nem ez a mérce. Szerinted meg ezek szerint az.
És most ő az, aki lúzerkedik a PO-ban, ahol kiélezettek a szituk, és az alapszakaszban is már. ... Rossz volt nézni a két Giants elleni SB végjátékait, a Baltimore és Jets elleni PO-meccseket...Nézd végig még egyszer azt a Giants elleni SB végjátékot, és keresd meg, hogy Brady hol lúzerkedett ott. Merthogy én úgy emlékszem, hogy az utolsó két drive-ban Brady tökéletesen játszott, hiba nélkül passzolt, és közben mellékesen megcsinált előbb a saját egy yardoson egy nagy menekülést és utána 1st downt, másodszor pedig az összeomlott zsebből negyedik és ezerre szintén egy 1st downt. Eközben viszont előbb Welker, majd Branch, majd megint Branch ejtett el labdákat. És nem a Manningham által elkapotthoz hasonló, "elkaphatatlan" lasztikat, hanem pl. Welker esetében kötelezően elkapandónak minősíthetőt.
Sobri Jóska
Visszanézhetnénk a megelőző Giants döntőt is, és még több meccset is (pl. a Jets elleni zakót), hogy mennyire is volt lúzer azokon Brady, és mennyire a társak hibáztak, de megmondom őszintén nem hiszem, hogy számítana. Úgy érzem számodra, ha a Pats nem nyer, akkor Brady lúzer, és pont. Így meg tényleg elfogytak az érveim. Így nézve bárkire rá lehet mondani, hogy lúzer, ha akarom.
peterk2005
Bárkire rámondhatod aki veszít, persze.
Én Bradyre nem ezt a kifejezést használom, hanem a régenvolt hozzáállását hiányolom.
De kezdem azt hinni, hogy direkt nem akarod megérteni, és csak beszélgetni akarsz velem, újabb és újabb hsz-re ösztönözni, nem pedig érveket ütköztetni.
De fordítsuk meg, és megkérdezem:
Szerinted mi a magyarázata annak, hogy az elmúlt években rendre maradnak el a nagy fordításaink, sokszor leolvadunk, sorsdöntő meccseket veszítünk el, nem fejezünk be meccseket, a PO-ban szerencsétlenkedünk, kiegészítve ezt azzal, hogy személy szerint Brady bármilyen jó is az alapszakaszban (rekordok, kiemelkedő statisztikák), ha a PO-ban nem tud nyerni, SB-t pedig egyáltalán nem? Mondjuk 2007. óta.
Miért fordult meg a "Manninget alapszakaszban, Bradyt PO-ban" tétel? Miért nem clutch már Brady?
Nem tetszik az én magyarázatom, rendben van. Mi a tiéd?
több mint 13 éve
Ha érted, akkor azt is érted, hogy a példáid jók, de nem ide. Akkor lenne meg az analógia, ha Brady is még nyerne 2 SB-t levezetésképpen.Sobri JóskaA példámban szereplők Elway kivételével nem nyertek SB-t, mert szerintem nem ez a mérce. Szerinted meg ezek szerint az.
És most ő az, aki lúzerkedik a PO-ban, ahol kiélezettek a szituk, és az alapszakaszban is már. ... Rossz volt nézni a két Giants elleni SB végjátékait, a Baltimore és Jets elleni PO-meccseket...Nézd végig még egyszer azt a Giants elleni SB végjátékot, és keresd meg, hogy Brady hol lúzerkedett ott. Merthogy én úgy emlékszem, hogy az utolsó két drive-ban Brady tökéletesen játszott, hiba nélkül passzolt, és közben mellékesen megcsinált előbb a saját egy yardoson egy nagy menekülést és utána 1st downt, másodszor pedig az összeomlott zsebből negyedik és ezerre szintén egy 1st downt. Eközben viszont előbb Welker, majd Branch, majd megint Branch ejtett el labdákat. És nem a Manningham által elkapotthoz hasonló, "elkaphatatlan" lasztikat, hanem pl. Welker esetében kötelezően elkapandónak minősíthetőt.
Sobri Jóska
Visszanézhetnénk a megelőző Giants döntőt is, és még több meccset is (pl. a Jets elleni zakót), hogy mennyire is volt lúzer azokon Brady, és mennyire a társak hibáztak, de megmondom őszintén nem hiszem, hogy számítana. Úgy érzem számodra, ha a Pats nem nyer, akkor Brady lúzer, és pont. Így meg tényleg elfogytak az érveim. Így nézve bárkire rá lehet mondani, hogy lúzer, ha akarom.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Most nem a Seattle elleni meccsre gondoltam elsősorban. Meg párszor leírtuk, hogy Bradynél nem elfogadható a 80 alatti QBR, nem beszélve az általad írt 50 alatti értékről a második részében a meccsnek, még a liga nr 1 védelme ellen sem. De legalább annyira elfogadhatatlan a liga egyik leggyengébb statisztikáival rendelkező QB-ának a 120 feletti ratingje.Na, erre fogok írni egy hosszabbat (Ádámtól-Évától), szerintem ittenet van az eb elhantolva.
De Brady és a offensenél meg a Seattle elleni teljesítmény kivétel, a defnél meg évek óta megszokott. A CHFF cikk is éves átlagot hoz.
Egyébként meg mindenkiben van egy kis Sobri; te a védelmet véded, én CMIII miatt szomorkodom még mindig, másnak JMD a sátán, és így tovább... Ezért vagyunk szurkolók és nem GM-ek Amerikában.LordTamas
Bennem nem is kis Sobri van!😀 Csak nagyon sok dologban nem értünk egyet. (Most is Brady nyakába varrja - a tények ellenére - a 2007-es SB vereséget. Pedig annál coolabb ritkán volt.) Még többen meg igen.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Ha érted, akkor azt is érted, hogy a példáid jók, de nem ide....és innentől kezdve már nem harap úgy, nem olyan éhes, nem nyer SB-t, és még sorolhatnám. Van egy gyüjtőkifejezés amit erre használni is szoktam. És azt is leírtam már régebben is, dehát mint látni, mindig vannak újak, akik nem olvasták, hogy ez emberileg teljesen érthető metódus, más sportokban is van erre számtalan példa, de az élet számtalan más területén is, hogy zsebben a nagy suska, és már nincs meg az a pengeség, megváltoznak a prioritások, eltolódnak a hangsúlyok, stb.Sobri JóskaÉrtem mit akarsz mondani, csak az a helyzet, hogy Brady - Tomi példjáját ismételve - nem egy Cutler (nem megbántva Cutlert). Ő az egyik legnagyobb. És a legnagyobbakra pont nem jellemző az amit leírsz. Elway az utolsó két évében nyerte a gyűrűit, harminc sok évesen, kőgazdagon. Vagy Favre. Negyven évesen, szintén kőgazdagon ment át az "ősellenséghez", és élete legjobb szezonját produkálva hajszállal maradt le az SB-ről. Vagy Manning. Szintén kőgazdag, szintén van gyűrűje, és 4 nyakműtét után elmegy abba a Denverbe, ahol a fanok egy része még utálja is TT miatt, és élete második legjobb szezonkezdetét produkálja. Ő még jelen, nem tudni mi lesz belőle, de hogy a belét kihajtja, hogy eredményt érjen el, az látszik.
Vagy mondjam Montana-t? Rá még azt se lehet mondani, mint az előzőekre, hogy nem nyert még eleget, és ezért hajtott, mert Montana agyon nyerte már magát, amikor a Chiefs-be ment. És mégis, fél bénán is, majdnem SB-be vitte őket...
Bradyvel tavaly éppen Superbowl-t játszott a Pats. Szeretnék én így kiégni szakmailag, mint ezek az emberek...peterk2005
Akkor lenne meg az analógia, ha Brady is még nyerne 2 SB-t levezetésképpen.
Ugyanis nem azt mondom, hogy mindenkit megváltoztat a nagy lé, mindenkit ugyanaz motivál, ugyanúgy, stb. Pont, hogy nem.
Hogy nem kéne így lennie, de Bradyt elvitte a celeblét, a család, a sérülése, BB hozzáállása, meg még mit tudom én mennyi egyéb.
Én az eredményét látom, és az nem tetszik. És nála, nem Manningnél, Montananál, Favre-nál, stb.
Nekem Brady a nagy kedvencem (Manning is, csak másért, máshogy), és mivel ez a Pats topic, róla van szó.
Nekem Brady volt mr.Clutch, mr.Cool, mr.Icecold, és még sorolhatnám.
És most ő az, aki lúzerkedik a PO-ban, ahol kiélezettek a szituk, és az alapszakaszban is már. Egyszerűen nem bírja a nyomást, elmúlt a cool-sága. És ez tény, akárki láthatja. Mégha másoknak ez tabudöntögetés is akár, vagy tiszteletlenség, vagy hülyeség, attól így van.
Rossz volt nézni a két Giants elleni SB végjátékait, a Baltimore és Jets elleni PO-meccseket, és bár most a Seahawks ellen technikailag csak egy tétnélküli meccset vesztettünk, de megint ezek köszöntek vissza.
Én keresem a magyarázatot, hogy mi lehet ennek az "elchokeresedésnek" az oka. Meg is osztom a tippem, ami persze nem100%, de én így látom.
És várom, hogy valaki mondjon bármi mást.
De igazából csak azt mondja más, hogy ez hülyeség, és nem így van, próbál meggyőzni, hogy Brady nem chocker.
Pedig ez szerintem a kiindulópont, nem a konklúzió.
És őszintén örömmel vennék más olyan véleményt, ami a tényeket nem hagyja figyelmen kívül, de más magyarázatot ad rájuk.
Ezért kezdek ebbe bele amikor feljön ez a téma, aztán szomorúan konstatálom, hogy sosem jön ki belőle más, csak az, hogy rossz esetben "el a kezekkel a tabutémától", vagy jóesetben, hogy "Brady nem is ergyadt el".
Nehéz, de nem adom fel.
több mint 13 éve
BB nem érezte úgy, hogy beleillik a csapatba, mint pl Chandler Jones, most már van egy fasza pass rusherünk, szal én nem bánom, hogy nincs itt a büngyürkeTudok én is számokat írni! 😀 Talán ezek alátámasztják ezzel a meccsel kapcsolatos mondandómat, a mérkőzés dinamikájának alakulását.Most nem a Seattle elleni meccsre gondoltam elsősorban. Meg párszor leírtuk, hogy Bradynél nem elfogadható a 80 alatti QBR, nem beszélve az általad írt 50 alatti értékről a második részében a meccsnek, még a liga nr 1 védelme ellen sem. De legalább annyira elfogadhatatlan a liga egyik leggyengébb statisztikáival rendelkező QB-ának a 120 feletti ratingje.
14-10-ig a QB ratingek Wilson: 155,7 - döbbenetes, bár a QBR kevés passz esetén fölélő (kilencet passzolt két drive-ban), Brady: 140,5 - kiváló, nemcsak ellensúlyozta a védelmet, de még előnyt is összerakott 3 drive alatt. S innentől megérkezik a védelem is.
23-17-ig, a GW drive-ig (ide nem kellett volna eljutni) Wilson: 79,8 - ami eddig történt vele az idényben. (Az külön pech QBR szempontjából, hogy mindkét szerzett labdánk passzjátékból jött, de nem INT-ek voltak.) Brady: 47,2 - nos, nekem ez a döbbenetes.
Tudjátok, az a véleményem, érzésem, hogy ha ezt a meccset a Bears játssza például, akkor olyan kommentek születtek volna, hogy Cutler az elején meglepően jó volt (ezt várnánk tőle), utána hozta a szokásos faszságait. A védelmünk miután belemelegedett, fantasztikusan ellensúlyozta a támadóink folyamatos bénázásait, ld. a RZ INT után is visszaszerezték a labdát, de a végére már ők is belefáradtak a hiábavaló küzdelembe. Természetes szurkolói viselkedés, hogy az üdvöskék kivételezettek. De ha elemezni szándékozunk, akkor ne legyünk (ennyire) szurkolók. Én meg minden bizonnyal túlkompenzálom a védelmünk védelmét. 😀tomi-tomi
De Brady és a offensenél meg a Seattle elleni teljesítmény kivétel, a defnél meg évek óta megszokott. A CHFF cikk is éves átlagot hoz.
Egyébként meg mindenkiben van egy kis Sobri; te a védelmet véded, én CMIII miatt szomorkodom még mindig, másnak JMD a sátán, és így tovább... Ezért vagyunk szurkolók és nem GM-ek Amerikában.LordTamas
Azt már jobban, hogy ezzel együtt is olyan a passz elleni védekezésünk, mint a szar

több mint 13 éve
Végül pedig tényleg nem neked címezve, hanem úgy általában, de tényleg kezd fárasztó lenni, h mindig van valaki, aki úgy érzi, hogy ha egy Pats szurkoló elégedetlen valamivel, akkor már nem is értékeli TB vagy BB zsenialitását, eredményeit, munkáját, mert nem nyertünk SB-t 2004 óta...BostonHa így érezted, akkor elnézést. Nem ez volt a szándékom, tök érthető, ha egy vereség után (vagy kettő, három után) az ember dühös, szidja a csapatot.
De más dolog szidni a csapatot egy rossz teljesítményért, és más dolog a vereségből hosszú távú, általánosító következtetéseket levonni. Ez utóbbi esetben szerintem érthető, ha vannak eltérő vélemények, viták, ezt kár "mellre szívni".

több mint 13 éve
Ez nagyon szép csak én nem erről beszéltem (írtam). Sajnálom, h ennyire félreértetted. Én nem SB győzelmekről, de még csak nem is PO győzelmekről beszéltem, hanem egy helyzetről. Konkrétan arról, h ez a csapat az utóbbi években képtelen sorsdöntő momentumokat megragadni és a maga javára fordítani (erre hoztam példának a tavalyi PO-tm, illetve az idei ÖSSZES szoros meccsünket). HA szerinted ez szerencse kérdése nem foglak győzködni az ellenkezőjéről, de én ebben nem hiszek. Azt inkább nem írom le, h mit gondolok ennek a mentális hátteréről, egyrészt mert nem vagyok szakember, másrészt mert már eddig is visszaéltem itt az emberek türelmével 😊Eljött az ideje, hogy egyetértsek Sobrival, ez a csapat már rég nem clutch. Eltűnt az az imponáló magabiztosság és határozottság amivel az ilyen szituációkat kezeltük. Ez a Pats vagy agyonver valakit, vagy sikál a végén.Ebben a megközelítésben a Pats 2004 óta nem clutch. 😊 Jó vicc...
HA jobban belegondolok, tavaly ugyanez volt.Boston
Annak a "HA jobban belegondolok" résznek szerintem semmi köze a clutch státuszhoz. Az egy legenda, hogy ha egy csapat cutch, akkor jön és győz. Érthető legenda, a 2001-2004 évek felépíthették ezt a Pats táborban, de ettől ez még nincs így. A Superbowl nyeréshez nem elég se a legjobb csapatnak lenni, se a legnagyobb clutchnak. Ha így lenne, akkor Marinonak lenne egy szakajtó gyűrűje, miközben jópár közepes QB-nak meg nem lenne semmije. Ennek a játéknak a playoffja és a döntője is egy meccses. Nincs az, mint az NBA-ban, hogy a Miami - amelyik egyértelműen a legerősebb csapat, és a legnagyobb clutch játékos játszik náluk -, kiszophat az első két meccsén a döntőben, és mégis behúzhatja a gyűrűt.
A 2004-es csapat pont annyira érdemelte meg a gyűzelmet, amennyire a 2006-os, vagy 2007-es megérdemelte volna. Csak 2004-ben az az 1-2 apróság a Pats számára jött ki jól, 2006-ban pedig a Colts, 2007-ben a Giants számára. Az nem clutchság, hogy a "szempilla nélküli" üresen állva dropol egy labdát ahelyett, hogy besétált volna vele a RZ-ba, vagy, hogy egy elkapó a fején tornáztatva kap el egy labdát lehetetlen helyzetben. Ez szerencse, ill pech, nem clutchság.
Persze, elfogadom, ha valaki ezt a szerencsefaktort is a clutchság részeként tekinti, mondván, hogy a jó csapatnak van szerencséje. Csakhogy, akkor viszont nem igaz, hogy a baj az utóbbi időben van, mert akkor 2004 óta már létezik a probléma. (Mondjuk, szerintem, ha így fogjuk fel, akkor lényegében nincs a történelemben clutch csapat...)peterk2005
Végül pedig tényleg nem neked címezve, hanem úgy általában, de tényleg kezd fárasztó lenni, h mindig van valaki, aki úgy érzi, hogy ha egy Pats szurkoló elégedetlen valamivel, akkor már nem is értékeli TB vagy BB zsenialitását, eredményeit, munkáját, mert nem nyertünk SB-t 2004 óta...
Do your job
több mint 13 éve
Wilson averaged 10.9 (6.5) YPA, with 3 (5) TD, 0 (6) INT and a 133.7 (75.2) passer rating in Seattle's 24-23 win over New England on Sunday.A lényeg.
Zárójelben a meccs előtti átlagai szerepelnek.
For a little perspective, Tom Brady has topped 10.9 YPA just 8 times in his prolific Hall of Fame career.
www.coldhardfootballfacts.com/cold-hard-football-facts-blog/new-england-patriots-pass-defense-pace-for-worst-team-history/18354/
Brady kb. azt hozta vasárnap, amit a SEA védelme idén engedett az ellenfélnek, némileg túl is teljesítve azt: 79.3 vs.72.4
A Pats passz elleni védelme a 96.5-ös idényátlagát is jelentősen alulmúlta a fent már írt 133.7-tel.DoM
több mint 13 éve
...és innentől kezdve már nem harap úgy, nem olyan éhes, nem nyer SB-t, és még sorolhatnám. Van egy gyüjtőkifejezés amit erre használni is szoktam. És azt is leírtam már régebben is, dehát mint látni, mindig vannak újak, akik nem olvasták, hogy ez emberileg teljesen érthető metódus, más sportokban is van erre számtalan példa, de az élet számtalan más területén is, hogy zsebben a nagy suska, és már nincs meg az a pengeség, megváltoznak a prioritások, eltolódnak a hangsúlyok, stb.Sobri JóskaÉrtem mit akarsz mondani, csak az a helyzet, hogy Brady - Tomi példjáját ismételve - nem egy Cutler (nem megbántva Cutlert). Ő az egyik legnagyobb. És a legnagyobbakra pont nem jellemző az amit leírsz. Elway az utolsó két évében nyerte a gyűrűit, harminc sok évesen, kőgazdagon. Vagy Favre. Negyven évesen, szintén kőgazdagon ment át az "ősellenséghez", és élete legjobb szezonját produkálva hajszállal maradt le az SB-ről. Vagy Manning. Szintén kőgazdag, szintén van gyűrűje, és 4 nyakműtét után elmegy abba a Denverbe, ahol a fanok egy része még utálja is TT miatt, és élete második legjobb szezonkezdetét produkálja. Ő még jelen, nem tudni mi lesz belőle, de hogy a belét kihajtja, hogy eredményt érjen el, az látszik.
Vagy mondjam Montana-t? Rá még azt se lehet mondani, mint az előzőekre, hogy nem nyert még eleget, és ezért hajtott, mert Montana agyon nyerte már magát, amikor a Chiefs-be ment. És mégis, fél bénán is, majdnem SB-be vitte őket...
Bradyvel tavaly éppen Superbowl-t játszott a Pats. Szeretnék én így kiégni szakmailag, mint ezek az emberek...

több mint 13 éve
Attól, hogy nem írtam sokat ide. Attól még sokszor olvasgattam a topikot.Aztarohadt.Ne fenyegetőzz ily' keményen, hisz eddig nap, mint nap a te beírásaid adták a topic gerincét, mi lesz most akkor, ha nem jössz többet?
Nem hiszem el, hogy Sobri ismét a hülyeségeivel jön.
Jézus isten.
Ide sem jövök többet ebbe a topikba. :Spolonic
Inkább cáfold meg a "hülyeségeket", hisz ez egy fórum.
Tudod, nem hiszti, hanem érvek-ellenérvek, állítások-cáfolatok, vélemények-ellenvélemények...Sobri Jóska
Veled felesleges vitázni. Téged nem lehet meggyőzni, csak a magad igazát mondod.
További szép estét, napokat, stb! Szia!
Win Lose or Tie, We are Patriots fans till we die!
My favourite ring is the next one
több mint 13 éve
Tudok én is számokat írni! 😀 Talán ezek alátámasztják ezzel a meccsel kapcsolatos mondandómat, a mérkőzés dinamikájának alakulását.Most nem a Seattle elleni meccsre gondoltam elsősorban. Meg párszor leírtuk, hogy Bradynél nem elfogadható a 80 alatti QBR, nem beszélve az általad írt 50 alatti értékről a második részében a meccsnek, még a liga nr 1 védelme ellen sem. De legalább annyira elfogadhatatlan a liga egyik leggyengébb statisztikáival rendelkező QB-ának a 120 feletti ratingje.
14-10-ig a QB ratingek Wilson: 155,7 - döbbenetes, bár a QBR kevés passz esetén fölélő (kilencet passzolt két drive-ban), Brady: 140,5 - kiváló, nemcsak ellensúlyozta a védelmet, de még előnyt is összerakott 3 drive alatt. S innentől megérkezik a védelem is.
23-17-ig, a GW drive-ig (ide nem kellett volna eljutni) Wilson: 79,8 - ami eddig történt vele az idényben. (Az külön pech QBR szempontjából, hogy mindkét szerzett labdánk passzjátékból jött, de nem INT-ek voltak.) Brady: 47,2 - nos, nekem ez a döbbenetes.
Tudjátok, az a véleményem, érzésem, hogy ha ezt a meccset a Bears játssza például, akkor olyan kommentek születtek volna, hogy Cutler az elején meglepően jó volt (ezt várnánk tőle), utána hozta a szokásos faszságait. A védelmünk miután belemelegedett, fantasztikusan ellensúlyozta a támadóink folyamatos bénázásait, ld. a RZ INT után is visszaszerezték a labdát, de a végére már ők is belefáradtak a hiábavaló küzdelembe. Természetes szurkolói viselkedés, hogy az üdvöskék kivételezettek. De ha elemezni szándékozunk, akkor ne legyünk (ennyire) szurkolók. Én meg minden bizonnyal túlkompenzálom a védelmünk védelmét. 😀tomi-tomi
Egyébként meg mindenkiben van egy kis Sobri; te a védelmet véded, én CMIII miatt szomorkodom még mindig, másnak JMD a sátán, és így tovább... Ezért vagyunk szurkolók és nem GM-ek Amerikában.
több mint 13 éve
Aztarohadt.Ne fenyegetőzz ily' keményen, hisz eddig nap, mint nap a te beírásaid adták a topic gerincét, mi lesz most akkor, ha nem jössz többet?
Nem hiszem el, hogy Sobri ismét a hülyeségeivel jön.
Jézus isten.
Ide sem jövök többet ebbe a topikba. :Spolonic
Inkább cáfold meg a "hülyeségeket", hisz ez egy fórum.
Tudod, nem hiszti, hanem érvek-ellenérvek, állítások-cáfolatok, vélemények-ellenvélemények...
több mint 13 éve
Aztarohadt.Nem hiszem el, hogy Sobri ismét a hülyeségeivel jön.
Jézus isten.
Ide sem jövök többet ebbe a topikba. :S
Win Lose or Tie, We are Patriots fans till we die!
My favourite ring is the next one
több mint 13 éve
Minden idők legrosszabb passz elleni védelmei között vagyunk, a védelem pass rating szempontjából, csak 7 védelem volt eddig rosszabb az NFL történetében. Egyik csapat sem csinált 3 győzelemnél többet.Ekézzük itt a secondrayt - többek között én is -,de egy dolgot ne felejtsünk el: az edzők is nagy hibát vétettek. Annyira túlbiztosítottuk a futást, és annyira alábecsültük Wilsont, hogy akkor is base defense volt a pályán, amikor 3 WR-ral állt fel az ellen. A Broncos ellen a 66 playből 60-szor megerősített secondaryvel játszottunk, mégse futottak agyon minket. Most meg az 56-ból csak 16-szor volt sub felállás,az is inkább már csak a meccs végén, a sérülések után, pedig tisztán látszott, hogy nyeljük a hosszú passzokat. A rotáció hiánya is érthetetlen, miért kell Chandler Jonesnak és Wilforknak (és még sorolhatnék neveket) a teljes meccset végignyomni?
Ez az ami teljességgel védhetetlen, akár tomi-tomi, akár más által. Nem kell, hogy a (passz)védelem meccset nyerjen, de katasztrófa, hogy egy sima gyenge minősítést nem érnek el, hanem a botrányos is túl enyhe kifejezés.LordTamas
Úgy megütlek, hogy még azt is begipszelik, akinek elmesélik!
több mint 13 éve
Nem szoktam Sobrinak írni, de most nem bírok magammal 😉1. Igen, Brady az NFL történetének egyik legjobb QB-je, ahogy Manning, Unitas vagy Montana is.
1. Brady az NFL történetének egyik legjobb QB-je, de ő nem rosszabb, vagy jobb, mint 10 éve, csak akkor nem neki kellett vezetnie a "gépet" (vitte őt a csapat), maximum navigálnia, most meg ő a vezető kapitány és ezt "gépet" olyan szintű társak nélkül nem tudja révbe kormányozni, mivel ez egy csapatjáték.
2. Attól, hogy változik a csapat stílusa én speciel nem fogok másnak szurkolni akkor sem, ha negatív szezonjaink lesznek, mert lesznek. 24 éve vagyok Tottenham szurkoló (sőt a magyar klub elnökének is megválasztottak), de soha nem fordultam el a csapattól, akkor sem, amikor már nem Lineker, Gascoigne játszott a csapatban, hanem Bunjevcevic, vagy Rasiak. Sőt elképesztő örömöt tudott okozni a United legyőzése az Old Traffordon 23 év után! Ez az az érzés, amit egy Barca, vagy Madrid, vagy Bayern (még sorolhatnám) szurkoló soha nem fog megélni és értékelni 😉Egon
De egyikük se fog nekünk SB-t nyerni ettől a vitathatatlan (és általam sosem megkérdőjelezett) ténytől függetlenül.
Az nyer SB-t akiben van tűz és koncentrált fejben is. (Természetesen azok közül az irányítók közül, amelyekben a képesség megvan, de ez pl. Bradynél nem kétséges.)
Az is igaz, hogy ez csapatjáték, és lehet a csapatról részletesen értekezni, meg is teszik mások rengetegszer, ebbe nem is kontárkodnék bele, én csak arról írok, hogy fejétől bűzik a hal, avagy arra megy a hajó amerre a kapitány vezeti.
2. Már leírtam, hogy én miért lettem Pats drukker. Gondolom életem végéig maradok is (bár minden csapatot kedvelek, az egész sportot imádom), de ettől még zavar, hogy choker-csapat lettünk clutch helyett, hogy a bátran újító BB ezügyben megtorpanni látszik, hogy évek óta szarul draftolunk, hogy Brady ki...fáradt, hogy nem hoztuk el Tebow-t, és még sorolhatnám.
Értem a példádat az angol kiscsapattal a nagy gigaklubok ellenében, de azért a Pats inkább az NFL Barcája, Realja, vagy Bayernje, mint bármelyik másik csapat, így ebből nem tudom pontosan mit akartál kihozni - Patsügyileg.
Az a 2006 előtti "clutch" csapat egy olyan csapat volt, amelyikben egy hatodik körös QB focizott fingéhugyé, elit szinten. Ezért aztán volt pénz Bruschik-ra, Ty Law-kra, Harrisonokra, Seymourokra, Vrabelekre a védelemben. Aztán a hatodik körös QB rookie szerződése letelt, és megkapta a teljesítményéhez illő fizetést. peterk2005...és innentől kezdve már nem harap úgy, nem olyan éhes, nem nyer SB-t, és még sorolhatnám. Van egy gyüjtőkifejezés amit erre használni is szoktam.
És azt is leírtam már régebben is, dehát mint látni, mindig vannak újak, akik nem olvasták, hogy ez emberileg teljesen érthető metódus, más sportokban is van erre számtalan példa, de az élet számtalan más területén is, hogy zsebben a nagy suska, és már nincs meg az a pengeség, megváltoznak a prioritások, eltolódnak a hangsúlyok, stb. Pláne, ha még a "kollegáktól" is azt érzi, hogy ez a mostani helyzet nem is arról szól, mint eddig (ennek példája a már citált 2009-es Titans meccs.)
több mint 13 éve
Tudok én is számokat írni! 😀 Talán ezek alátámasztják ezzel a meccsel kapcsolatos mondandómat, a mérkőzés dinamikájának alakulását.Wilson averaged 10.9 (6.5) YPA, with 3 (5) TD, 0 (6) INT and a 133.7 (75.2) passer rating in Seattle's 24-23 win over New England on Sunday.Olvastam én is a cikket, döbbenetes. Minden idők legrosszabb passz elleni védelmei között vagyunk, a védelem pass rating szempontjából, csak 7 védelem volt eddig rosszabb az NFL történetében. Egyik csapat sem csinált 3 győzelemnél többet.
For a little perspective, Tom Brady has topped 10.9 YPA just 8 times in his prolific Hall of Fame career.
www.coldhardfootballfacts.com/cold-hard-football-facts-blog/new-england-patriots-pass-defense-pace-for-worst-team-history/18354/
Brady kb. azt hozta vasárnap, amit a SEA védelme idén engedett az ellenfélnek, némileg túl is teljesítve azt: 79.3 vs.72.4
A Pats passz elleni védelme a 96.5-ös idényátlagát is jelentősen alulmúlta a fent már írt 133.7-tel.DoM
Ez az ami teljességgel védhetetlen, akár tomi-tomi, akár más által. Nem kell, hogy a (passz)védelem meccset nyerjen, de katasztrófa, hogy egy sima gyenge minősítést nem érnek el, hanem a botrányos is túl enyhe kifejezés.
Ezért nehéz szidni Brady-t és a támadókat, mert még így is simán a jó csapatok között vagyunk, és a legnagyobb betlijüknél is jobbak, mint a passzvédekezésünk a legjobb napjain.LordTamas
Tudjátok, az a véleményem, érzésem, hogy ha ezt a meccset a Bears játssza például, akkor olyan kommentek születtek volna, hogy Cutler az elején meglepően jó volt (ezt várnánk tőle), utána hozta a szokásos faszságait. A védelmünk miután belemelegedett, fantasztikusan ellensúlyozta a támadóink folyamatos bénázásait, ld. a RZ INT után is visszaszerezték a labdát, de a végére már ők is belefáradtak a hiábavaló küzdelembe. Természetes szurkolói viselkedés, hogy az üdvöskék kivételezettek. De ha elemezni szándékozunk, akkor ne legyünk (ennyire) szurkolók. Én meg minden bizonnyal túlkompenzálom a védelmünk védelmét. 😀
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Wilson averaged 10.9 (6.5) YPA, with 3 (5) TD, 0 (6) INT and a 133.7 (75.2) passer rating in Seattle's 24-23 win over New England on Sunday.Olvastam én is a cikket, döbbenetes. Minden idők legrosszabb passz elleni védelmei között vagyunk, a védelem pass rating szempontjából, csak 7 védelem volt eddig rosszabb az NFL történetében. Egyik csapat sem csinált 3 győzelemnél többet.
Ez az ami teljességgel védhetetlen, akár tomi-tomi, akár más által. Nem kell, hogy a (passz)védelem meccset nyerjen, de katasztrófa, hogy egy sima gyenge minősítést nem érnek el, hanem a botrányos is túl enyhe kifejezés.
Ezért nehéz szidni Brady-t és a támadókat, mert még így is simán a jó csapatok között vagyunk, és a legnagyobb betlijüknél is jobbak, mint a passzvédekezésünk a legjobb napjain.
több mint 13 éve
Wilson averaged 10.9 (6.5) YPA, with 3 (5) TD, 0 (6) INT and a 133.7 (75.2) passer rating in Seattle's 24-23 win over New England on Sunday. Zárójelben a meccs előtti átlagai szerepelnek.
A Pats passz elleni védelme a 96.5-ös idényátlagát is jelentősen alulmúlta a fent már írt 133.7-tel.
több mint 13 éve
Srácok, ideje elfelejteni a nyugati parti fiaskót, a kiégést, azt h milyen jó volt amikor 4 év alatt 3 SB-t nyertünk, stb-t. és koncentrálni a lényegre:vasárnap csoportrangadó!!!!!!!
több mint 13 éve
Én írtam, és szurkolókra értettem, nyilván nem az eredményességre.peterk2005Jogos. A Pats tényleg elkényezteti ebből a szempontból a szurkolóit, ezzel nem lehet vitába szállni. De a csapatokat - valahol - a saját szintjükön kell értékelni, szerintem. Így az olyan nem várt leszereplések, mint pl. a Jets védőháló nélküli pofára esése a múlt-kör; kétségkívül a szurkolói rémálmok egyik legrémesebbike. Akár a tavalyi sb buktánk, mert az sem volt egy egyszerű történet.
Igen, a szerencse valahogy kimaradt az aktív rosterből az idén, de hamarosan felpattan a kispadról és visszatér a kezdőbe 😀 !
A statisztikák ellenére engem aggaszt az OL; ötlettelennek és görcsösnek tartom a hívásokat, annak ellenére, hogy Brady bá vezényelt már nagy drive-okat. Lehet, hogy én gondolkodom rosszul, vagy az emlékek szépültek meg 😊 de a tavalyit jobban szerettem (annak ellenére, hogy idén fogunk sb-t nyerni... 😉 ).
több mint 13 éve
Az NFL pont azért népszerű, mert nincsenek barcelonák és realmadridok! Egyik csapat sem tökéletes és remélhetőleg nem is lesz az.Szerintem a két bekezdésben elmondtad a lényeget. Az a 2006 előtti "clutch" csapat egy olyan csapat volt, amelyikben egy hatodik körös QB focizott fingéhugyé, elit szinten. Ezért aztán volt pénz Bruschik-ra, Ty Law-kra, Harrisonokra, Seymourokra, Vrabelekre a védelemben. Aztán a hatodik körös QB rookie szerződése letelt, és megkapta a teljesítményéhez illő fizetést. Onnantól kezdve pedig nincs pénz Ty Law-kra, Harrisonokra, Seymourokra, Vrabelekre. Illetve, maximum 1-2-re közülük. Úgyhogy most az van, hogy annak a hatodik körös QB-nak kell/kéne révbe kormányozni a hajót, 1-2 társával, mert több tapasztalt tengerészre nincs pénz, akik vannak, azok meg max. padlót tudnak sikálni.
....
1. Brady az NFL történetének egyik legjobb QB-je, de ő nem rosszabb, vagy jobb, mint 10 éve, csak akkor nem neki kellett vezetnie a "gépet" (vitte őt a csapat), maximum navigálnia, most meg ő a vezető kapitány és ezt "gépet" olyan szintű társak nélkül nem tudja révbe kormányozni, mivel ez egy csapatjáték.Egon
Akinek ez nem tetszik, szerezzen egy új hatodik körös QB-t, aki figéhugyé játszva lenyomja az "öreg kapitányt", és akkor megint lesz pízmag normális legénységre. 😊

több mint 13 éve
A sok olvasás után szükségem van egy kis írásra is.Az NFL pont azért népszerű, mert nincsenek barcelonák és realmadridok! Egyik csapat sem tökéletes és remélhetőleg nem is lesz az.
Nekünk a passz elleni védekezésünk értékelhetetlen évek óta és most többször vagyunk annak a bizonyos valaminek a rossz oldalán, cserében most a támadóink kiemelkedőek, de nekik is lehet rossz napjuk és van is.
A 10 évvel ezelőtti Pats (amit megszerettünk) nem erről szólt, de most más a játékosállomány és ahhoz próbálunk alkalmazkodni. Akkor volt egy átlagon felüli védelmünk melyben az akkori meglátás szerint nem voltak sztárok, de egy csapat volt és élmény volt nézni. Azt se felejtsük el, hogy az akkori DB-eknek sokkal több kontaktot engedélyeztek, sőt a Ty Law-ékat kifejezetten "verekedős" backeknek tartották. Brady-t még a 3. SB győzelem után is sokan game manager QB-nak tartottak, ami csak a 2007-es évtől változott. Addig főleg Weisnál sok futás volt (ha jól emlékszem, de biztos lesz aki kijavít, ha tévedek) és ha passzolni kellett nem voltak sztár elkapóink, sőt nem lehet tudni, hogy kire megy majd a játék (mennyi FB passz volt akkoriban...)!!!
Most ilyen védelmünk nincs (meggyőződésem, hogy egy SB esélyesnek átlag fölötti védelemmel kell rendelkeznie) ezért a támadókra építünk.
Nem szoktam Sobrinak írni, de most nem bírok magammal 😉
1. Brady az NFL történetének egyik legjobb QB-je, de ő nem rosszabb, vagy jobb, mint 10 éve, csak akkor nem neki kellett vezetnie a "gépet" (vitte őt a csapat), maximum navigálnia, most meg ő a vezető kapitány és ezt "gépet" olyan szintű társak nélkül nem tudja révbe kormányozni, mivel ez egy csapatjáték.
2. Attól, hogy változik a csapat stílusa én speciel nem fogok másnak szurkolni akkor sem, ha negatív szezonjaink lesznek, mert lesznek. 24 éve vagyok Tottenham szurkoló (sőt a magyar klub elnökének is megválasztottak), de soha nem fordultam el a csapattól, akkor sem, amikor már nem Lineker, Gascoigne játszott a csapatban, hanem Bunjevcevic, vagy Rasiak. Sőt elképesztő örömöt tudott okozni a United legyőzése az Old Traffordon 23 év után! Ez az az érzés, amit egy Barca, vagy Madrid, vagy Bayern (még sorolhatnám) szurkoló soha nem fog megélni és értékelni 😉
Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!