Pittsburgh Steelers
74 feliratkozó
több mint 10 éve
De Blaise a borut lassa nem a bort... azonymod azt veguls lehet igaza, de nemszeressem ha ugyleszensz
You can't stop playing defense the way defense has always been created to play. - (Ray Lewis, retired 2013)
Ring #1 - January 28, 2001 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida - Super Bowl XXXV
Ring #2 - February 03, 2013 at Mercedes-Benz Superdome in New Orleans, Louisiana - Super Bowl XLVII
NFL - Not For Ladies!
több mint 10 éve
1-2. Nincs itt semmiféle logikai bukfenc. A csapatépítés hosszú folyamat és nyilvánvalóan visszaesés tapasztalható ezalatt. Az hogy eközben is a PO-hátárán vagyunk, voltunk, ebben pl Tomlin jobb mint Cowher, mert Cowher alatt 3 év alatt 2 negatív szezon lett, Tomlinnál egy sem volt.A csapatépítés hosszú folyamat, Cowhernek is több évébe tellett. Most is ez zajlik és én igenis látom a fejlődést, tavalyhoz képest is, meg idén is meccsről meccsre. Nekem ez az, ami bíztató.SoldadosNézzük a premisszáidat, Soldi! 😀
1. "A csapatépítés hosszú folyamat"
2. "PO képesek vagyunk" "Brown sarka +1 cm a Fins ellen (vagy a Chargers ellen kihagyott Chiefs FG)"
Ergo: csapatépítés közben (!) PO képesek voltunk, vagyunk. Szerinted. Ez méretes logikai bukfenc. Szerintem. 😊
3. "Látom a fejlődést a tavalyhoz képest is" Ez talált, most 2-2-vel állunk, és nem 0-4-gyel, mint tavaly... 😊
4. "Idén is meccsről meccsre" A Browns első félidő után miféle fejlődést tapasztaltál a Ravens meccs végéig? Ez módfelett érdekelne. Ha pedig a Panthers és a Browns jobbik fele a standard, akkor a fejlődést inkább visszafejlődésként értelmezném. És ez minden, csak nem biztató. 😕
A Steelers jelen pillanatban - és ebben van igaza és felelőssége egyaránt Tomlinnak! - egy fegyelmezetlen és emellett inkonzisztens teljesítményű csapat. Hiába vannak ligaelit játékosok a rosteren, az egész történetnek a koherenciája hibádzik leginkább. Márpedig fejben dől el minden, még annak idején jót mosolyogtam a Bell+Blount+qrva drogsztorin, valójában már akkor látszott, hogy fejben elszálltak... 😕
De nyugalom, ettől még a Jags hazai vereséggel folytatja az idényt... 😀 csak nehogy elhiggyük, hogy ezzel minden megoldódik.desider
4. Nekem százszor jobban tetszett a Ravens meccs, mint a Browns elleni. Ezt leírtam akkor is. A Browns egy rossz jövőképet festő győzelem volt (6-os átlaggal futottak ellenünk), míg a Ravens-meccs egy sokkal pozitívabb képet festő vereség volt. Az okait akkor is leírtam. Az egy szokásos szoros derbi lett volna a 3 TO-nélkül. Persze a sportban nincs ha, de azok a TO-k nem gyökér hibák voltak, hanem a Ravens D nagy playei, ami benne van a játékban. Ezért nem tudok kárhoztatni senkit, viszont azt is látni kell, hogy ez nem lesz mindig így. A Panthers-meccsről is ez volt a véleményem. Nem kell elszállni magunktól, mert bár mi jók voltunk, de ott a rivális sokat segített nekünk épp a kulcspillanatokban, a kapitális, de véletlenszerű hibák nélkül az is egy szoros meccs lett volna. Sokszor csalókák a blowout győzelmek, mert nem mindig fejezik ki a két csapat közti reális különbséget. Az adott meccsen előforduló hibák miatt épp aznap reálisak, de azt látni kell, hogy két eset egyikében sem általános az a különbség, inkább aznapi hibák és big playek eredménye.
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 10 éve
hát perzse, mingyá föl is csapom Blaise kaposi-álmoskönyvét, ozt meddig gurul a labda felétek? Mer mint Bradonyli mondta vót örökké nem eshet, s ez vica verzája, tehát madártávlatból jójez, csak ugye a kannibálz mán láttya a rossz óment, futakocsi bedobva a gyeplő, még az úton van.....Nyehehe XDEjj, de sok karakterrel irjatok le, hogy a Ravens a jobb 😛 😀 XDCollapoEzt valahogy nem tudom kiolvasni belőle, akármelyik karaktert nézegetem 😛 Még fejjel lefelé is néztem ,akkor sem.polamalu
szoval az van, hogy egymast ugyse gyozitek meg, hogy MistaWheresDaFieldTomiln, CommentatoryCowher, vagy ki a jobb... meg unalomig ismetlitek sajat erveiteket, ami jo, meg nem is bele akarok szolni, mert mindket felnek igaza van, csupan arra gondoltam, hogy egymas okositasa helyett akar koszorulhettek nyelvet mason is... es ebben - termeszetesen segito szandekkal - allok rendelkezesre 😀
Magunk kozt mondva erdekesek amit irtok, mert a foci alapjait irja mindket fel, csak mas szemszogbol... szoval abba ne hagyjatok, de tenyleg mi vagyunk a jobbak 😛Collapo
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Nyehehe XDEjj, de sok karakterrel irjatok le, hogy a Ravens a jobb 😛 😀 XDCollapoEzt valahogy nem tudom kiolvasni belőle, akármelyik karaktert nézegetem 😛 Még fejjel lefelé is néztem ,akkor sem.polamalu
szoval az van, hogy egymast ugyse gyozitek meg, hogy MistaWheresDaFieldTomiln, CommentatoryCowher, vagy ki a jobb... meg unalomig ismetlitek sajat erveiteket, ami jo, meg nem is bele akarok szolni, mert mindket felnek igaza van, csupan arra gondoltam, hogy egymas okositasa helyett akar koszorulhettek nyelvet mason is... es ebben - termeszetesen segito szandekkal - allok rendelkezesre 😀
Magunk kozt mondva erdekesek amit irtok, mert a foci alapjait irja mindket fel, csak mas szemszogbol... szoval abba ne hagyjatok, de tenyleg mi vagyunk a jobbak 😛
You can't stop playing defense the way defense has always been created to play. - (Ray Lewis, retired 2013)
Ring #1 - January 28, 2001 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida - Super Bowl XXXV
Ring #2 - February 03, 2013 at Mercedes-Benz Superdome in New Orleans, Louisiana - Super Bowl XLVII
NFL - Not For Ladies!
több mint 10 éve
Ejj, de sok karakterrel irjatok le, hogy a Ravens a jobb 😛 😀 XDCollapoEzt valahogy nem tudom kiolvasni belőle, akármelyik karaktert nézegetem 😛 Még fejjel lefelé is néztem ,akkor sem.
több mint 10 éve
Repülj csak a püspöklila táborba, és szedegesd fel a pajort, kicsit varnyú😀😀😀
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 10 éve
Ejj, de sok karakterrel irjatok le, hogy a Ravens a jobb 😛 😀 XD
NFL - Not For Ladies!
több mint 10 éve
Klemó
5 661
Az, hogy domináltunk a közelmúltban az egyenesen odavezet, hogy CAP problémánk van/lesz. Totálisan egyetértek Soldival az elmúlt időszak kivételes helyzetét tekintve (ennyi tehetség egyben). Az, hogy egy ilyen front7, egy ilyen védelem összeáll az kivételes és az a csoda, hogy sokáig egyben tudtuk tartani és ehhez Kán művészete is kell(ett). Majd mindenki figyelje a Hawks eljövendő problémáit ezen a téren, hisz kizárt, hogy a "légiót" úgy együtt lehet tartani, hogy máshol ne legyen szűk a pénztárca. De legyen másik példa is, a cicusok jöttek eddig szépen, de Daltonnál már elindult a pénzköltés és ahhoz, hogy ne legyen CAP probléma strukturálni kell és/vagy kivágni, fiatallal betölteni. No és ez az, ami lutri, nem mindig ugyanaz a minőség jön. Node ez az NFL rendje, ez így szép és jó, ezért zseniális, már-már művészet tartósan lent maradni, de ugyanígy művészet tartósan fent maradni. Nálunk a CAP eddig probléma volt, folyamatos megegyezési kényszerekkel, a végén pedig egy rakat túlfizetett játékossal. Ezt mára tettük rendbe. Azon lehet vitatkozni, hogy Cortez Allen megéri-e a pénzét, de nekem sokkal inkább fáj Lewis távozása, amely pontosan a CAP helyzetre volt fogható. (és arra, hogy sokkal jobban bíztunk C. Brown fejlődésében, mint ahogy kellett volna) Ma megengedhetjük magunknak, hogy Worilds 1 évig legyen itt drágán, vagyis nem volt megegyezési kényszer egy 3/4 kiemelkedő teljesítmény után. (belefér a 10 millás CAP hit) Eddig nem igazolja a nagy lóvét
Orbitális baromság azt mondani, hogy Cowher jobb volt, mint Tomlin. Nem azért, mert majd ne lehetne ez igaz, de ezt most még nem lehet megmondani. Benne vagyunk egy csapatépítésben sok tehetséges fiatallal. Ha ez nem érik be, ha az "even" szezonok után nem jönnek dominánsabb évek, no akkor kell váltani, akkor kell cserélni. Jómagam azt látom, hogy mióta Steelers szurkesz vagyok a legvariábilisabb O épül. Ha ma kezd el szurkolni valaki a Steelersnek nem is érti miért is hívjuk Bent Lőcsnek. Tény, hogy a D ma nem az, ami volt pár évvel ezelőtt. Ugyanakkor komolyan azt gondolom, hogy egy-két játékosra vagyunk itt is attól, hogy stabilizálódjunk. (praktikusan CB és a Dl további erősítése a kulcs)
több mint 10 éve
marescha
121
Az eddigiekben felmerültekből szemezgetve reagálnék pár dologra:1. NT draft - Egyrészt most már sokkal több csapat játszik 3-4 base-t mint, amikor Hamptont draftoltuk. Emiatt többen keresnek Hamptonokat (ő a prototípus szerintem, nagy, megmozdíthatatlan alacsony súlypontú zsírizomgolyó). Emiatt nehéz elit játékost találni NT posztra - nagyobb a kereslet. Talán ezért is kockáztattuk meg ezt a McTorony nevű DT-t, hátha ő lesz az új trend teremtője, ha nem, akkor meg kuka sajnos. Ettől függetlenül nálam egy 3-4 védekezés egy elit zsírizomcsomóval kezdődik, mint a fociban az a mondás, hogy "először végy egy jó kapust". Tehát oda kell valaki, akit legalább dupláznak folyamatosan, mert jelenleg nem igen kell a jelenlegi NT-inket.
2. OLB draft - Dettó, mint az NT-nél: több 3-4 base-t játszó csapat, nincs akkora merítés 3-4 OLB-ből (alulméretezett college DE-k, nagyobb darab OLB-k) az alsóbb körökben, ahonnan pl. Portert, Gildont, Vrabelt (ha nem is nálunk teljesedett ki), Haggans-t "kukáztuk ki". Sajnos a legjobbak már előbb elkelnek, illetve több csapat választja ki a high risk / high reward jelölteket, akik a Steelers-nél voltak eddig jó számmal.
Tehát egy 3-4 defense-t a draftról most már jelentősebben nehezebb összerakni, mint Cowher idejében volt. Természetesen ettől még az valahol érthetetlen, hogy egy nyomorult DB-t nem tudtunk draftolni és megtartani (K. Lewis) 10 évig, aki akárcsak vihetné Taylor vagy Polamalu felszerelését (McFadden és Gay azok, akik legalább faktorok az azóta kiválasztottak közül NFL szinten). Shamarko még kiderül...
3. Ami viszont egy elég szerencsétlen dolog, és eléggé előreláthatatlan volt: Woodley kiég / megelégszik magával 26-27 évesen. Amikor Woodley teljes gázzal tette a dolgát, akkor bizony volt baja minden offense-nek ellenünk. Mind futás ellen, pass rush-ban kiemelkedően jó volt + még coverage-ben is hozta az elvárhatót. 2011-ben volt egy négy meccses szériája, amikor csinált 7,5 sacket (Harrison nem figyelt a túloldalon, sérült volt - talán akkor volt Timmons kitolva szélre). Aztán beszakadt a combhajlító, és gyakorlatilag azóta a karrierje stand by módban van. Most képzeljük el, hogy van egy olyan 29 éves OLB-nk, akire készülnie kell a ligának. Erre gondolt az FO is amikor egy kisebb állam éves költségvetését adták neki szerződés gyanánt. Na már most ez nem jött be.
Ő, ha tudott / akart volna, akkor kb. / majdnem olyan hatást gyakorolhatott volna a védelem teljesítményére, mint Aaron Smith (ha játszott Áronka, nincs futás, ha nem, akkor volt azért). Ezért "az egy fecske nem csinál nyarat" jellegű mondásokban ilyen kaliberű játékosoknál nem hiszek.
4. Az O-Line játékosaink még fejlődhetnek. Ott érzem azt, hogy teljesen megszakadt a folytonosság, egy ideig sem jó edzőik, sem jó rutinos játékosok nem voltak, akik az apróságokat megmutatták volna nekik. Majd most talán Munchak, aki elvileg mindkettő egy személyben. Ehhez idő kell, jövőre mondanék ítéletet az összes általunk OL-be draftolt játékosról. Főleg, hogy top tier (Big Ben, Bell, Brown, Miller) és erős kiegészítő (Blount, Wheaton, esetleg Lance Moore, ha játszik valaha és jól 😊 ) játékosokat kell segíteniük, nem vakokat és bénákat, akik ha tökéletes faljátékkal vannak támogatva, akkor is hurkák.
5. Szabad ügynökeink: sajnos oda lett kisebb a pozitív hatás, ahova jobban kellett volna. Eddig sem Cam Thomas nem hálálta meg a bizalmat, és Mitchell sem (+ a nagyobbacska dodót sem). Mondjuk jó lenne összenézni Clark és Mitchell első szezonját a Steelersben, hogyan ment nekik, hozzátéve, hogy Clark mellett a negyedik szintű szupercsillagharcos Polamalu játszott, most meg csak a csillagharcos Troy van a pályán.
Összességében tehát ezeket látom a fő motívumoknak (azon túl, hogy fiatal is a brigád), hogy a védelem csak a középszerű szintre érdemes 16 meccs alatt. Az offense pedig kimondottan jó Pittsburgh mértékkel nézve (ha már mindig a védelemről is így szokás beszélni, hogy a 2000-s évekhez képest).
6. Mennyi elit irányító volt a Steelers történelmében? Csakhogy mekkora történelmi esély van arra, hogy Big Ben után kiválasztjuk Benny Bradshawbergert...
7. Két draftunk van, amiből kellene, hogy legyen egy-két jó (nem világmegváltó) játékosunk a csapatban, és egy sincs: 2006 (8. éves veteránok) és 2008 (6. éves veteránok). Azért Cowher utolsó draftja eléggé különlegesre sikerült 😀 (mind pozitív és mind negatív értelemben).
sutianap: A dallasiak nem tudták, hogy Shaziert húzzuk 😀
Bocsi, hosszú lett...
több mint 10 éve
A rebuid a Ward vagy talàn mèg az Aa.Smith sztorival kezdődik, de teljes fejetlensèg, megtartjuk, hosszabbítunk, àtsturktúràlunk, majd a következő èvben jön a kivàgàs. Mer a Kàn is csak azon egyensúlyoz, hogy befèrjünk a cap-be. Ezt ketten művelik Tomlinnal. Hamptont elengedtük ès mègcsak kísèrlet se volt rà, hogy valahogy megcsinàljuk ott a likat. Èvekig libikókàzunk azon, hogy a bordèlyt a madàmok húzzàk vagy töltsük az új húsokkal, ès Tomlin görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy ő jól draftol, ezt bebizonyította magànak A.Brownnal. Ami tènyleg nagyon jó lèpès volt akàr Ward kàràra is. De szar pèldàul OLB kèrdèsben vagy az NTnèl. A CBt nem veszem ide, mer az meglàtàsom szerint feljebbről jön, a Rooo szereti Ike-ot. Folyamatos súrlódàs a DCvel draftokon, ès ugye most màr kàbè a kishúgom is tudja màrcius vègèn kit fogunk húzni, mer Tomlin szerelmes típus. Sacival nincs bajom, de ugyanott tipródunk, mint a Ravens túltöltöttünk egy posztot, mer Spence is jó, de pànikból tuttira mentünk. Mèg emlèkezzetek arra is, hogy Ben minden kezdő TCn elkezd valakit besztràjkolni a csapatba, most 99 volt idèn, ez normàlis működèsre vall, hogy a QB tacepaózik az FOnak, hogy hellólànyok?! Ja igen a Hèli kèrdès szintèn Roo döntès.
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Szerintem nincs bukfenc. Miért ne lehetne csapatépítés közben egy csapat PO esélyes?? Nem SB esélyes "csak" PO esélyes. Nézd meg a Browns-t hány évtizede épít csapatot? A PO-ba mégse sikerül. Az az út is lehetne, de szerencsére eddig nem az van.Miben van fejlődés? Nézd meg a tavalyi támadó alakulatot ilyenkor, vagy nézd meg az első meccsen miket csináltak, és nézd meg mit csinálnak most, nem folyamatosan, sajnos, ha folyamatosan csinálnák azt a magas szintű játékot akkor sima PO-ról beszélnénk. Építkezés közben vagyunk, látszik mit kell megtartani és hol kell még javítani. Senki sem mondta, hogy ez a csapat ebben az összeállításban fog újra gyűrűt nyerni.Vannak sarokkövek, erre kell felhúzni az épületet. Ilyen Bell, Brown, Shazier lesz ilyen, vagy még Timmons is az. Türelem kell, egy szurkolótól ez a legnagyobb kérés tudjuk.
Abban, hgy fejben bajok vannak egyet értünk, de én ezt mondom már vagy 3 éve, olvass vissza, ha lehet olyan sokáig. Ez valóban edzői hiba, de mérlegelni kell. Terror, ahol egyszer csak kitör a lázadás, lásd 49ers. Nemsokára robban a bomba, vagy egy barátként viselkedő edző, aki azért jól tud bánni a srácokkal, helyre tudja őket tenni, és szeretnek vele dolgozni. Az edzőség sokkal nehezebb mint szülőnek lenni. Pedig az sem könnyű. Hidd el nekem jó pár évig edzősködtem 😉
több mint 10 éve
Gizinéni
522
A csapatépítés hosszú folyamat, Cowhernek is több évébe tellett. Most is ez zajlik és én igenis látom a fejlődést, tavalyhoz képest is, meg idén is meccsről meccsre. Nekem ez az, ami bíztató.SoldadosNézzük a premisszáidat, Soldi! 😀
1. "A csapatépítés hosszú folyamat"
2. "PO képesek vagyunk" "Brown sarka +1 cm a Fins ellen (vagy a Chargers ellen kihagyott Chiefs FG)"
Ergo: csapatépítés közben (!) PO képesek voltunk, vagyunk. Szerinted. Ez méretes logikai bukfenc. Szerintem. 😊
3. "Látom a fejlődést a tavalyhoz képest is" Ez talált, most 2-2-vel állunk, és nem 0-4-gyel, mint tavaly... 😊
4. "Idén is meccsről meccsre" A Browns első félidő után miféle fejlődést tapasztaltál a Ravens meccs végéig? Ez módfelett érdekelne. Ha pedig a Panthers és a Browns jobbik fele a standard, akkor a fejlődést inkább visszafejlődésként értelmezném. És ez minden, csak nem biztató. 😕
A Steelers jelen pillanatban - és ebben van igaza és felelőssége egyaránt Tomlinnak! - egy fegyelmezetlen és emellett inkonzisztens teljesítményű csapat. Hiába vannak ligaelit játékosok a rosteren, az egész történetnek a koherenciája hibádzik leginkább. Márpedig fejben dől el minden, még annak idején jót mosolyogtam a Bell+Blount+qrva drogsztorin, valójában már akkor látszott, hogy fejben elszálltak... 😕
De nyugalom, ettől még a Jags hazai vereséggel folytatja az idényt... 😀 csak nehogy elhiggyük, hogy ezzel minden megoldódik.
több mint 10 éve
Egy nektek biztató, nekünk nem túl jó stat vasárnapra:A LeBeau Steelers mérlege 17-2 rookie QBk ellen.
53.6% a passz pontossági átlaguk az újoncoknak (Bortles újoncrekordot állított fel ebben a kategóriában a múlt héten) és átlagban 59.7 passer ratingjük.
Győztes rookiek a Steelers ellen Dick LeBeau érában:.
Brandon Weeden - Browns '12
Troy Smith - Ravens '07
Komoly névsor. 😀
több mint 10 éve
Én ezzel nem teljes mértékben értek egyet. Persze az tiszta sor, hogy vannak hibái Tomlinnak,de azt gondolom, hogy az erényeiről sem szabad megfeledkezni. Ő alapvetően egy 4-3as D guru, amikor ide került akkor pedig nem akarta ráerőltetni a saját elgondolásait a csapatra.Másrészt mindamelett , hogy imádom tisztelem Cowhert, azért neki is voltak hibás döntései. Az ő regnálása alatt zártunk utoljára negatív szezont ha jól emlékszem. Illetve ő is vesztett SB-t szintén nem gyenge D-vel.Bocs, de én meg ezzel nem értek egyet. Lehet hogy 4-3 guru volt, de 8. szezonját nyomja egy olyan csapatnál, ahol -talán nem túlzás- minden idők egyik legkomolyabb 3-4 DC-jével dolgozik együtt, akivel egy korszakos D-t dirigáltak. Ha ettől nem lett "3-4 guru", akkor soha semmitől nem lesz az... hol és kitől tanulhatná meg jobban a szisztémát, mint itt LeBeau-tól?
A draftokól pedig azt gondolom, hogy amikor Tomlin átvette a csapatot volt egy brutál D alapanyag ami 2008-ra teljesedett ki, és Woodleyt, Timmonst már nem Cowher draftolta.
Az O-t illetően pedig az a véleményem, hogy van előre lépés, mert képesek most már haladni és önerőből pontokat felrakni, ellentétben 2008-cal,amikor a meccsek nagyrészét a D nyerte meg.Haggans
több mint 10 éve
Kezdjük ott, hogy Beachum alapvetően kurva jól védi Ben vakoldalát, inkább futásblokkolásban nem erős.A jelek viszont pozitívak, ha Bellre, Brownra gondolunk. A Defense-ben pedig több idő kell a beépülésre, akár 2-3-4 év is lehet, míg ott valaki kiemelkedő tud lenni. Szóval Shazier, Jarvis Jones, Shamarko, Tuitt beválása nem fog teljes egészében kiderülni most.SoldadosNekem az a bajom a jövőképünkkel, hogy igenis megpróbáltunk tenni ellene drafton hogy ne így fessünk. A lövészárok mindkét oldalára húztunk magas pickeket, és mégis elnyalnak minket a vonal mindkét felén mint a fagyit.
Vannak kiugrások persze, mint például idén a Panthers ellen is, amikor egész korrekt teljesítményt is le tudnak rakni az asztalra. De ez 1meccs a 10ből mondjuk, a többi szóra sem érdemes, úgy rakosgat minket az ellen oldali line mint a bábokat. És ez a gáz. Fröcsköltük ezekre a posztokra a magas pickeket és mégis puding az egység. És emiatt én nem látom teljesen tisztán a jövőképünket. Az ég adná hogy Tuitt beváljon, és esetleg McCullerst fel tudják hozni NFL szintre! De ha ők be is válnak, akkor még mindig ott vannak az OLB-k (zéró nyomást tudnak konstans produkálni, rémes látni ezt a szenvedést, pont ez az amit a legjobban imádtam a csapatban, azt a terrort...) és a komplett DB egység...
Az Olineról is arról beszélünk hogy ha Foster helyére jönne egy magasabb pick... ja, hogy aztán még mindig Beachum védje BB vakoldalát, hurrá.
Ja, ha már itt tartunk BB helyére is kell majd valaki egyszer, és ha Tomlin bámulatos draft tehetségére gondolok borsózik a hátam előre.
Ez nekem nem fényes jövőkép!The terrible towel
Folytassuk ott, hogy hibátlan csapat nincs, a 2008-as D sem volt hibátlan, csak az erősségeivel el tudta tüntetni a gyengeségeket. Szóval hibát mindig lehet találni. Befoltozol egy lyukat, keletkezik egy másik, ez egy ilyen játék.
Mindig húzol magas picket, de nem lehet minden magas picked Troy, vagy Hampton, ezért volt az is biztos, hogy a D visszaesik, ez nem Tomlin hibája, ez törvényszerű volt. Szóval a próbálkozás persze hogy megvolt, de az is egyértelmű volt, hogy ugyanazt fenntartani akkor sem lehet, mert nem fog minden annyira ideálisan alakulni, hogy megint egy valag zsenit húzzunk, sokszor a szerencsét sem nélkülözve, ahogy pl 4. körben Aaron Smith-t.
A csapatépítés hosszú folyamat, Cowhernek is több évébe tellett. Most is ez zajlik és én igenis látom a fejlődést, tavalyhoz képest is, meg idén is meccsről meccsre. Nekem ez az, ami bíztató.
The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 10 éve
Klaci79
22 221
Na de pont az a lényeg, hogy Tomlin hiába draftol az első körben mondjuk egy Ziggy Hood-ot, ha egyszer késöbb kiderül róla, hogy az NFL-ben nem lesz nagy játékos. Rengeteg olyan top pick van, amely aztán kuka lesz és hasonlóan sokszor találnak igazi kincseket az UDFA-k között. Ez nem az edzőkön múlik, hiszen akkor hogyan engedtek el egy Jason Peters-t, egy James Harrison-t a teljes draft mezőny vagy választottak egy Antonio Brownt vagy egy Tom Bradyt a 6. körben. Tudomásul kell venni, hogy ez jelentős részben azért a szerencsén is múlik és nagyjából ugyan azok a kártyák vannak leosztva a csapatoknál. Néha összejön egy-két olyan draft, amiből aztán kijön a bajnok, de lehet valaki akármilyen jó edző, hosszútávon lesznek jobb és rosszabb évei is. Tomlin szerintem egyike a legjobb edzőknek, ezt azzal mutatja, hogy az átalakulás során sincs olyan rossz csapata, hogy negatív szezonunk legyen. Mennyi olyan nagy és komoly szaktekintély van, aki 3-4 győzelmeket tudott felmutatni egy átalakulóban lévő csapattal?!.SoldadosEz nekem nem fényes jövőkép!The terrible towel
több mint 10 éve
A jelek viszont pozitívak, ha Bellre, Brownra gondolunk. A Defense-ben pedig több idő kell a beépülésre, akár 2-3-4 év is lehet, míg ott valaki kiemelkedő tud lenni. Szóval Shazier, Jarvis Jones, Shamarko, Tuitt beválása nem fog teljes egészében kiderülni most.SoldadosNekem az a bajom a jövőképünkkel, hogy igenis megpróbáltunk tenni ellene drafton hogy ne így fessünk. A lövészárok mindkét oldalára húztunk magas pickeket, és mégis elnyalnak minket a vonal mindkét felén mint a fagyit.
Vannak kiugrások persze, mint például idén a Panthers ellen is, amikor egész korrekt teljesítményt is le tudnak rakni az asztalra. De ez 1meccs a 10ből mondjuk, a többi szóra sem érdemes, úgy rakosgat minket az ellen oldali line mint a bábokat. És ez a gáz. Fröcsköltük ezekre a posztokra a magas pickeket és mégis puding az egység. És emiatt én nem látom teljesen tisztán a jövőképünket. Az ég adná hogy Tuitt beváljon, és esetleg McCullerst fel tudják hozni NFL szintre! De ha ők be is válnak, akkor még mindig ott vannak az OLB-k (zéró nyomást tudnak konstans produkálni, rémes látni ezt a szenvedést, pont ez az amit a legjobban imádtam a csapatban, azt a terrort...) és a komplett DB egység...
Az Olineról is arról beszélünk hogy ha Foster helyére jönne egy magasabb pick... ja, hogy aztán még mindig Beachum védje BB vakoldalát, hurrá.
Ja, ha már itt tartunk BB helyére is kell majd valaki egyszer, és ha Tomlin bámulatos draft tehetségére gondolok borsózik a hátam előre.
Ez nekem nem fényes jövőkép!
több mint 10 éve
Nem szeretem ezt a Cowher-Tomlin vitát.Valaki komolyan gondolta, hogy az a D fenntartható átmenet nélkül? Ugye nem. Istenáldotta tehetségek voltak egy helyen istenáldotta szerencsével. Ki gondolta, hogy a 4. körös Aaron Smith minden idők egyik legjobb 3-4-es DE-je lesz? Ha tudták volna, nem 4. körben kerül hozzánk. Érdekes, Cowher utolsó évében (2006) az a kiváló D, amit "Cowher hozott össze", nagy szar volt. Utána meg 4 évből háromban domináns volt. Aki azt hiszi, hogy ez nem Tomlin érdeme legalább részben (persze LeBeau mellett), az nagyot téved. Tehát Cowhernek is volt szar éve ugyanazzal a kiváló D-vel. Sőt Cowhernek is volt 3 egymást követő PO-mentes éve. Ettől szar edző lett volna? Nem. Amikor kiöregedett a 90-es évek közepi zseniális csapat, akkor jött egy 3 éves visszaesés - PO nélkül. Ettől ő nem lett rosszabb edző, csak új csapatot kellett építeni, ami időbe kerül. Tomlin átvett egy jó csapatot és kihozta belőle a maxot. SB-t nyertünk, majd még egyszer SB-be jutottunk, ez csakis jó edzővel sikerülhetett. Ő jó edző. De ahogy Cowhernek és másnak sem, úgy neki sem sikerült egy zseniális csapat, vagy egység generációváltását megoldani visszaesés nélkül. Egy Aaron Smith-t nem tudsz pótolni, egy Troyt sem, egy Harrisont sem, egy Farriort sem, egy Hamptont sem. Ezek olyan játékosok, akik posztjuk legjobbjai - akár történelmi viszonylatban is. Hogy ilyet nem sikerült helyettük draftolni az nem csoda, hisz olyan kimagasló tehetségekről van szó, akik nincsenek minden évben, jó ha 5 évente jönnek ilyenek az adott posztokra. Sokkal inkább az a hihetetlen, hogy ez a Defense így összejöhetett egy csapatban, na az volt a csoda! Kis túlzással mintha egy All-Pro válogatott lett volna. Ehhez kellett késői pickek beválása (Smith, Keisel), kellett 1-2 szerencse, hogy lecsúszott hozzánk 1-2 istenáldotta szupertehetség (Troy, Hampton), 1-2 jó FA-move (Farrior, Clark) és Tomlin is hozzátette a magáét Fa-piacról (Clark) és draftról (Timmons, Woodley) is. Ez a csoda a pályán Tomlin alatt öltött testet igazán, 2008 ugyanis tulajdonképpen megismételhetetlen. Olyan számokat egyszerre, egy évben soha senki nem tud felmutatni. Ebben igenis elévülhetetlen érdemei vannak. Tomlin kvalitásairól nemcsak a 2 SB árul el sokat, sőt, talán árulkodóbb a tavalyi szezon. Az, hogy 0-4 és 2-6 után összeállt a csapat. Na ez kurva nagy edzői kvalitást feltételez. Lehettünk volna mi is az az amúgy jó erőkből álló, de széteső csapat, ami tavaly a Houston volt. De nem, Tomlin ezt nem engedte és középszerű csapata a szétesés helyett összeállt és a PO-határára jutott. Ez nagyon komoly erény, ez az ő érdeme.
Szóval lehet őt szidni, vannak is hibái, ahogy Cowhernek is voltak. De jó edző, aki tanul a hibákból. A Defense visszaesése pedig nagyon nem az ő hibája, az biztos volt, hogy bekövetkezik. Most új csapat épül és még csak épül. Cowher alatt úgy épült, hogy 3 év PO nélkül és ebből kettő negatív szezon, amiből Tomlin alatt még egy sem volt! Tomlin 7 évéből 4 PO, 2 SB 1 bajnoki cím és 0 negatív szezon. ez azért nem egy rossz edző mérlege... Az hogy utána összeáll-e egy olyan csapat, amely újra stabil PO-s lesz, az még kérdéses, de ítélkezni arról, hogy ez megtörténik-e, badarság, hisz senki nem jövőbe látó. A jelek viszont pozitívak, ha Bellre, Brownra gondolunk. A Defense-ben pedig több idő kell a beépülésre, akár 2-3-4 év is lehet, míg ott valaki kiemelkedő tud lenni. Szóval Shazier, Jarvis Jones, Shamarko, Tuitt beválása nem fog teljes egészében kiderülni most.
több mint 10 éve
Én meg azt tudom erre mondani, hogy nem most kell PO-helyen állni. Úgy állunk, mint a Colts, a Pats, vagy pl a Frisco. Sok van még hátra, nagyon sok. Hogy kell-e javulni? Persze. Nyilván nem lesz elég az eddigi teljesítmény a PO-hoz, de aki nemcsak az eredményeket nézi, az látja a fejlődést hétről hétre.Kishaszi: igazad vagyon a Janus-arcúsággal, sőt ezt én kiterjeszteném a csapathoz való hozzáállásunkra is... 😊Nem is PO-zni akartam, csak úgy említésképpen, hogy lehet, hogy sokak ellen van keresnivalónk még egy reménytelenül középszerűvé silányodott D-vel is - ez másnak lehetmeg szokás, nekem siralom látni, amikor 6-10 yardokat simán futnak ellenünk -, viszont a PO-an 3-4 meccs lehet max. Amúgy így már meg is van az a 10%, ha már számmisztikázunk: Ha pont ezekkel talizunk, illetve talizmán, mer' az első is pirosra verheti a pogácsáinkat.Soldi, jó.😊A 10% az 3-4 csapat. 😉 Fel lehetne sorolni, de felesleges, kb 3-4 csapat van, akit szerintem nem tudunk megverni jelenleg. Ennél azért több jut playoffba. 😊 És meg is tudjuk verni őket. Egyáltalán nem látom lehetetlennek a PO-t idén. Gondoljatok csak bele, tavaly 0-4 és 2-6 után is volt esélyünk, most 2-2-vel állunk és összességében nézve igenis javul a játékunk, például pont a középszerű védelem az, amely határozottan jobb képet fest, mint az első meccsen. Egyáltalán nem vagyunk reménytelen helyzetben. Javulni kell, ez egyértelmű, de nem lehetetlen feladat. Nem mondom, hogy meglesz, de simán el tudom képzelni, hogy bejutunk. Persze az is lehet, hogy épp ez a W fog hiányozni. Mindenesetre sok van még hátra és ami tetszik, hogy folyamatosan javulunk eddig.Soldados
A bajom az, hogy a maradék a 10%. Nah, ezek pléjoffolnak. És ezek verne agyba-főbe minket.kishaszi
Nah, uff.
Nekem az 5-6 éve tartó Janus-arcúsággal van gondom. Van, hogy bucira verjük a "jobbat", utána meg üldözzik a sereghajtót. WTF.kishaszi
Soldi: Értem ezalatt, hogy egy Ravens és Bucs elleni teljesítmény után ne beszéljünk playoffról, mert annyi esélyünk van odajutni, mint molylepkének a trópusi viharban.
Lévén a csoportot nem nyerjük, Wild Card-ra pedig rajtunk kívül még ácsingózik alaphangon (a csoportgyőztes kihúzandó 😀 ) a Chargers/Broncos/Chiefs, a Ravens/Bengals, a Colts/Texans... A Pats/Dolphins most (még) nem tényező.
Erre mondja a klasszikus szurkolói rigmus, hogy NÉZZETEK A TÁBLÁRA!
És ezt nem jókedvemben írtam... 😕desider
Nem mondom, hogy PO lesz belőle, de egyáltalán nem kizárt. Tavaly 04-nél, 2-6-nál ki gondolta volna, hogy lesz esélyünk, és lett. Konkrétan félcentin múlott (Brown lába ennyivel lógott ki a Fins ellen).
több mint 10 éve
Bill Cowher (aki egy zseni, máig imádom azt a jelenetet az SB után a családjával) 14 év után tudott a csúcsra jutni a csapattal. Nem mellesleg voltak itt olyan pickek is, akik nagyon nem váltak be, tehát ő se egy Isten azért.Egyetértek tökéletesen. Én is hasonlókat próbáltam kinyögni 😊
Tomlin nem tett mást, mint amit bárki más megtett volna, hagyta dolgozni az Öreget.
Voltak hibás pickek? Igen voltak, sőt. Bár nem hiszem, hogy ezért egy személyben ő a ludas, de tényleg van mit tanulnia a draftolásról. Valószínűleg el is indulhatott valami, mert az idei azért már kifejezetten biztató, sőt tavaly se (leszámítva ezt az érthetetlen QB gyereket) volt annyira rossz. Azért JJ-ben sokan hittek nem csak ő és még nincs minden veszve.
Hozott egy új OC-t, akit lehet szidni, mert tényleg nehezen indult be, de azt is látni kell, hogy azért már korántsem annyira töketlen az O, mint tavaly év elején vagy inkább két éve. Ráadásul mindez leginkább egy gyenge O falnak köszönhető, ahová próbált ő jól erősíteni. Másol bejön egy második körös játékos, sajnos nálunk most nem jöttek be Adams és Gilbert. Egy Jeson Peters draftolatlan szabadügynökből lett vagy 6szoros pro bowl játékos.
Ergo: egy csapat felépítése jelentős részben olyan apróságokon múlik, amire nem biztos, hogy megfelelő hatással tud lenni egy OC. Amire tud, azt szerintem Tomlin nem csinálja rosszul.
Ez a csapat amúgy jobb, mint a tavalyi és ez az előrelépés biztató. Ez a csapat nem egy ligaelit csapat, így azt se érdemes várni, hogy minden gyenge csapat ellen majd klasszis játékot mutat és "agyonver".
Sajnos ezen a meccsen sok volt a hiba, lesz ilyen máskor is. Csak minden évben legyünk jobbak és ez a lényeg!Klaci79
" class="embed">
több mint 10 éve
Klaci79
22 221
Bill Cowher (aki egy zseni, máig imádom azt a jelenetet az SB után a családjával) 14 év után tudott a csúcsra jutni a csapattal. Nem mellesleg voltak itt olyan pickek is, akik nagyon nem váltak be, tehát ő se egy Isten azért. Tomlin nem tett mást, mint amit bárki más megtett volna, hagyta dolgozni az Öreget.
Voltak hibás pickek? Igen voltak, sőt. Bár nem hiszem, hogy ezért egy személyben ő a ludas, de tényleg van mit tanulnia a draftolásról. Valószínűleg el is indulhatott valami, mert az idei azért már kifejezetten biztató, sőt tavaly se (leszámítva ezt az érthetetlen QB gyereket) volt annyira rossz. Azért JJ-ben sokan hittek nem csak ő és még nincs minden veszve.
Hozott egy új OC-t, akit lehet szidni, mert tényleg nehezen indult be, de azt is látni kell, hogy azért már korántsem annyira töketlen az O, mint tavaly év elején vagy inkább két éve. Ráadásul mindez leginkább egy gyenge O falnak köszönhető, ahová próbált ő jól erősíteni. Másol bejön egy második körös játékos, sajnos nálunk most nem jöttek be Adams és Gilbert. Egy Jeson Peters draftolatlan szabadügynökből lett vagy 6szoros pro bowl játékos.
Ergo: egy csapat felépítése jelentős részben olyan apróságokon múlik, amire nem biztos, hogy megfelelő hatással tud lenni egy OC. Amire tud, azt szerintem Tomlin nem csinálja rosszul.
Ez a csapat amúgy jobb, mint a tavalyi és ez az előrelépés biztató. Ez a csapat nem egy ligaelit csapat, így azt se érdemes várni, hogy minden gyenge csapat ellen majd klasszis játékot mutat és "agyonver".
Sajnos ezen a meccsen sok volt a hiba, lesz ilyen máskor is. Csak minden évben legyünk jobbak és ez a lényeg!
több mint 10 éve
Gizinéni
522
Kishaszi: igazad vagyon a Janus-arcúsággal, sőt ezt én kiterjeszteném a csapathoz való hozzáállásunkra is... 😊Nem is PO-zni akartam, csak úgy említésképpen, hogy lehet, hogy sokak ellen van keresnivalónk még egy reménytelenül középszerűvé silányodott D-vel is - ez másnak lehetmeg szokás, nekem siralom látni, amikor 6-10 yardokat simán futnak ellenünk -, viszont a PO-an 3-4 meccs lehet max. Amúgy így már meg is van az a 10%, ha már számmisztikázunk: Ha pont ezekkel talizunk, illetve talizmán, mer' az első is pirosra verheti a pogácsáinkat.Soldi, jó.😊A 10% az 3-4 csapat. 😉 Fel lehetne sorolni, de felesleges, kb 3-4 csapat van, akit szerintem nem tudunk megverni jelenleg. Ennél azért több jut playoffba. 😊 És meg is tudjuk verni őket. Egyáltalán nem látom lehetetlennek a PO-t idén. Gondoljatok csak bele, tavaly 0-4 és 2-6 után is volt esélyünk, most 2-2-vel állunk és összességében nézve igenis javul a játékunk, például pont a középszerű védelem az, amely határozottan jobb képet fest, mint az első meccsen. Egyáltalán nem vagyunk reménytelen helyzetben. Javulni kell, ez egyértelmű, de nem lehetetlen feladat. Nem mondom, hogy meglesz, de simán el tudom képzelni, hogy bejutunk. Persze az is lehet, hogy épp ez a W fog hiányozni. Mindenesetre sok van még hátra és ami tetszik, hogy folyamatosan javulunk eddig.Soldados
A bajom az, hogy a maradék a 10%. Nah, ezek pléjoffolnak. És ezek verne agyba-főbe minket.kishaszi
Nah, uff.
Nekem az 5-6 éve tartó Janus-arcúsággal van gondom. Van, hogy bucira verjük a "jobbat", utána meg üldözzik a sereghajtót. WTF.kishaszi
Soldi: Értem ezalatt, hogy egy Ravens és Bucs elleni teljesítmény után ne beszéljünk playoffról, mert annyi esélyünk van odajutni, mint molylepkének a trópusi viharban.
Lévén a csoportot nem nyerjük, Wild Card-ra pedig rajtunk kívül még ácsingózik alaphangon (a csoportgyőztes kihúzandó 😀 ) a Chargers/Broncos/Chiefs, a Ravens/Bengals, a Colts/Texans... A Pats/Dolphins most (még) nem tényező.
Erre mondja a klasszikus szurkolói rigmus, hogy NÉZZETEK A TÁBLÁRA!
És ezt nem jókedvemben írtam... 😕
több mint 10 éve
387 yard buntetes 4 het alatt. meccsenkent kb 100.Én ezzel nem teljes mértékben értek egyet. Persze az tiszta sor, hogy vannak hibái Tomlinnak,de azt gondolom, hogy az erényeiről sem szabad megfeledkezni. Ő alapvetően egy 4-3as D guru, amikor ide került akkor pedig nem akarta ráerőltetni a saját elgondolásait a csapatra.Másrészt mindamelett , hogy imádom tisztelem Cowhert, azért neki is voltak hibás döntései. Az ő regnálása alatt zártunk utoljára negatív szezont ha jól emlékszem. Illetve ő is vesztett SB-t szintén nem gyenge D-vel.
Ez szamomra HC hiba. Nem kicsi. Nem fogja a jatekosokat. Kinevezese ota nem birom Tomlint, mert szerintem nyomaba sem er Cowher-nek. Minden idok legfiatalabb SB gyoztese, de azt a csapatot nem o epitette fel, csak kb manage-lte. Azota mit tett le az asztalra? Totalisan szar draftokat, penge D-bol kozepszar gyenge valamit. Az O talan idonkent kicsit jobb, mint volt, de nem konszisztensen, hanem hullamzo teljesitmennyel, ami legtobbszor akkor nem teljesit, amikor igazan kellene.xtaki
A draftokól pedig azt gondolom, hogy amikor Tomlin átvette a csapatot volt egy brutál D alapanyag ami 2008-ra teljesedett ki, és Woodleyt, Timmonst már nem Cowher draftolta.
Az O-t illetően pedig az a véleményem, hogy van előre lépés, mert képesek most már haladni és önerőből pontokat felrakni, ellentétben 2008-cal,amikor a meccsek nagyrészét a D nyerte meg.
" class="embed">
több mint 10 éve
387 yard buntetes 4 het alatt. meccsenkent kb 100.Ennyi.
Ez szamomra HC hiba. Nem kicsi. Nem fogja a jatekosokat. Kinevezese ota nem birom Tomlint, mert szerintem nyomaba sem er Cowher-nek. Minden idok legfiatalabb SB gyoztese, de azt a csapatot nem o epitette fel, csak kb manage-lte. Azota mit tett le az asztalra? Totalisan szar draftokat, penge D-bol kozepszar gyenge valamit. Az O talan idonkent kicsit jobb, mint volt, de nem konszisztensen, hanem hullamzo teljesitmennyel, ami legtobbszor akkor nem teljesit, amikor igazan kellene.xtaki
"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr, ha bosszúmat állom rajtok."
több mint 10 éve
xtaki
3 441
387 yard buntetes 4 het alatt. meccsenkent kb 100.Ez szamomra HC hiba. Nem kicsi. Nem fogja a jatekosokat. Kinevezese ota nem birom Tomlint, mert szerintem nyomaba sem er Cowher-nek. Minden idok legfiatalabb SB gyoztese, de azt a csapatot nem o epitette fel, csak kb manage-lte. Azota mit tett le az asztalra? Totalisan szar draftokat, penge D-bol kozepszar gyenge valamit. Az O talan idonkent kicsit jobb, mint volt, de nem konszisztensen, hanem hullamzo teljesitmennyel, ami legtobbszor akkor nem teljesit, amikor igazan kellene.