Seattle Seahawks
62 feliratkozó
több mint 6 éve
Bár még van hátra egy fél negyed, az esték kihagyók számára gyorselemzés következik.Hát ez egy kibaszott terített betli volt, a Rams a tavalyi formát mutatta, a baj csak az, hogy nem saját erőből, megterítettük az asztalt hozzá.
Kezdjük a legfontosabbal, sőt az egyetlen igazán fontos dologgal, amin elment a meccs:
A fal mindkét oldalán tönkre lettünk verve.
DL.
SEMMI nyomást nem tudott kifejteni a DL az első félidőben, Goffnak átlag 4-5 másodperce volt nézelődni, ennyi ideig még akkor is lehetetlen lefedni a mélységi zónákat, ha a DB sor élete meccsét futja.
Csak hát nem futotta, mert nem voltunk meg létszámban, rengeteg 4 elkapós játék volt, és csak úgy hemzsegtek a LB-WR mismatchek. Amit ki is használtak.
És kb ennyi.
(A cornerback állomány siralmas, Griffin mögött ott a fekete lyuk. Slot CB nincs is, mert Colemant jó ötlet volt elengedni, de ezen kívül is csak 1,5 kezdő szintű CB-t tudunk feltenni a pályára, mert Flowers meg folyamatosan billeg a kezdő meg a bust között, de közben meg inkább az utóbbi felé lejt, vannak szép megmozdulásai, emellett meg úgy nyalja a yardokat, mint kacsa a nokedlit. Most is ez volt.)
Visszatérve a passrushoz: Faszom, azért Goff nem egy Brady, őt nem kell különösebben megfejteni, az első nyomásra (ami a 3.negyedben jött) egyből dobta is a picket, szóval nincs surprise... csak hát nem értünk oda.
Nyomás nélkül meg könnyen kihozza belőle a rendszer a 158.3-at, ezt láttuk tavaly, nem is egyszer.
Futásblokkolásban is elszálltunk, ímmel-ámmal sikerült csak bedönteni a LoS-t, de inkább az volt a jellemző hogy engedtük a 6-8 yardokat, ezzel meg a Rams köszöni szépen, kiválóan tudott haladni.
(És csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez a Rams OL már bőven nem a tavalyi...)
De nem a majd 30 bekapott pont, (meg a amblok a védelem) volt az igazán nagy baj, hanem a 3 feltett.
OL.
Ez az OL egy hulladék rakat fos szar. Hanyadik éve is?
Az idén egész jól tudtuk ezt maszkolni, de most már kurvára kikívánkozott egy ilyen performansz, mert büntetlenül ezt sokáig nem lehet csinálni.
Iupati szar, Fluker szar, Ifedi szar.
Egyik se kezdő szint.
És kurvára meg megköti ez a playcalling kezét is. Ugye a megoldás a 6 OL ember, csak az a plusz támadófalember valahonnan máshonnan hiányzik, ez a Vikings ellen nem annyira látszott, most nagyon.
Futásnál mivel 6-an futásblokkolnak a LoS-on, nincs senki aki a második szinten blokkolna - (és a falból sem léptünk fel, mert 5-en meg nem tudtuk megnyitni a lyukakat. )
Eredmény? A futó, ha át is jutott a falon, 1-2 yardon belül kapta a LB kontaktot.
Passznál (blokkoló TE-el, meg RB-el a backfielden) meg értelemszerűen nem volt elég elkapó ahhoz hogy kellően széthúzzuk a pályát, általában 2 WR birkózott a DB-ek közt, azon nem lehet mit sémázni.
Alig volt tiszta célpont, ebből meg jött a sok screenpassz, (amit folyamatosan negatív yardon vittek le), a stadionpassz, meg a sack.
Mert persze a 6 OL ember se tudott tiszta zsebet biztosítani stabilan 2,5mp fölött.
És mivel nem okoztunk túl sok gondot a mélységi zónákban, rengeteg blitzet is kaptunk. Az sem ízlett.
(Most hogy ezt írom, volt egy 6 OL-es felállás, ami nem bírta megtartani a 4 emberes védőfalat 3 másodpercig. A következő playben meg kaptunk egy sacket, nem mértem pontosan, hogy mennyi időbe telt, de kb 1,5mp se volt amire megkerülték Ifedit, Wilsonnak annyi ideje se volt hogy olvasson akár egyet is. Bazdmeg ez egy kibaszott vicc.)
Asszem ez a 2 play remek szummázása volt a meccsnek.
Wilsont semmilyen szinten nem tudom felelőssé tenni ezért a szégyenért, pedig tudjátok hogy nem rejtem véka alá a hibáit.
Az O# ugyanúgy nem bírja el ezt az emberhiányt, ahogy sokáig a D# is csak bukdácsolt a safety-kérdés miatt.
Ez teljes mértékben vállalhatatlan volt, 4 éve rágjuk ugyanazt a kefét, ha jövőre sem fektetünk picket/pénzt az OL-be, mindenki elmegy a picsába.
Ui: Meg ez a flageső is... Nem voltunk ott fejben se.
Szerkesztette: akdestroyer
több mint 6 éve
Úú Rawls, amilyet ment egyszer 49ers ellen úgy le is épűlt, Lynch még ütögette a buksiját. Rams ellen nehéz lesz, nagy mumus. De hátha lenne nyomás Goffon hogy beszarjon mert akkor ok. Donald 1sec tuti. De lesz Lockett, de elővenném már úgy igazán Gordont is, és marhára remélem ha cinkes labdát kap Metcalf inkább seggre huppan, mint hogy meginduljon és labdát veszítsen. De inkább defen fog múlni.Elvegre csak Dissly es Britt esett ki season outtal, Dickson ahogyan jott IR-rol, ment is vissza, az OL-ben is ev elejen allando serulesek voltak, ahogyan a safty poszton is Diggs erkezteig (aki 2 hetig szinten harckeptelen volt) szinte nem jatszott 2x ugyanaz a kombinacio, Clowney osszeszedett egy serulest amit muteni lehetne, es meccset hagyott ki miatta, Kendrics is serult, Luke Willson meccseket hagyott ki es meg mindig nem terhet vissza stb.Jó, de most ilyen TE2 meg LB3 figurákat ne számoljunk már bele a kulcsemberek közé 😀
Azert annyira nem vagyunk szerencsesek, de valoban a legpechesebb csapathoz merve rafoghatjuk.
undisputedly
Úgy kérdezem akkor, hogy veszítettünk olyat, aki nagyon fáj? Aki annyira kelleni fog a PO-ban?
Dissly lehetne egyedül ilyen ember, de egyrészt a 2 év alatt még nem is játszott annyit hogy annyira hiányozzon, másrészt Hollister kiválóan helyettesíti, sőt...
Willson, Dickson rostertöltelék, a Kendricks is LB3, és amúgy is, a fél draft LB pickre ment el, akkora túltöltés van, hogy simán kitettük Calitrot is.
Az OL rotációval meg úgy vagyok, hogy ezt a 40-60 közötti pff gradet bármelyik utcáról berángatott félhülye tudja. És sajnos már Britt is ebbe a kategóriába esik, 2016-2017ben volt kiugró ő az OL-ből, azóta szerintem simán hozzáromlott a Fluker-Sweezy vonalhoz.
Joey Huntkiválóan játszik, Britt szintjét tudja, jó, az első beugró meccse vállalhatatlanul szar volt, de pl a Vikings már ellen egyszer se jutott eszembe, hogy a cserecenter van ott.
Nekem igazából D.Brown az egyetlen akiért rettegek jelenleg.
(Jó is hogy feljött a téma, nézd már meg nekem kérlek, hogy idén+tavaly overall Britt kilógott-e felfelé a falból, érdekelne.
Érzésre nem, de aztán lehet hogy a számok mást mutatnak.)
Szóval pótolhatatlan ember nem esett ki na, mindenki ott van aki a csapat gerincének számít, és kell majd a PO-ban.
Én még emlékszek azokra az időkre amikor 1 meccsen esett ki 3 ember a LoB-ból+Wagner, vagy arra amikor a Prosise-Rawls duóval a hátunk mögött nézegettük a meccsek előtt az injury reportot, meg azt, hogy ki épp a RB3 a rosteren. 😀
Nyilván te is emlékszel, és azt is értem, hogy könnyű hozzászokni ehhez a nihilhez, amiben vagyunk. 😀
akdestroyer
több mint 6 éve
Elvegre csak Dissly es Britt esett ki season outtal, Dickson ahogyan jott IR-rol, ment is vissza, az OL-ben is ev elejen allando serulesek voltak, ahogyan a safty poszton is Diggs erkezteig (aki 2 hetig szinten harckeptelen volt) szinte nem jatszott 2x ugyanaz a kombinacio, Clowney osszeszedett egy serulest amit muteni lehetne, es meccset hagyott ki miatta, Kendrics is serult, Luke Willson meccseket hagyott ki es meg mindig nem terhet vissza stb.Jó, de most ilyen TE2 meg LB3 figurákat ne számoljunk már bele a kulcsemberek közé 😀
Azert annyira nem vagyunk szerencsesek, de valoban a legpechesebb csapathoz merve rafoghatjuk.
undisputedly
Úgy kérdezem akkor, hogy veszítettünk olyat, aki nagyon fáj? Aki annyira kelleni fog a PO-ban?
Dissly lehetne egyedül ilyen ember, de egyrészt a 2 év alatt még nem is játszott annyit hogy annyira hiányozzon, másrészt Hollister kiválóan helyettesíti, sőt...
Willson, Dickson rostertöltelék, a Kendricks is LB3, és amúgy is, a fél draft LB pickre ment el, akkora túltöltés van, hogy simán kitettük Calitrot is.
Az OL rotációval meg úgy vagyok, hogy ezt a 40-60 közötti pff gradet bármelyik utcáról berángatott félhülye tudja. És sajnos már Britt is ebbe a kategóriába esik, 2016-2017ben volt kiugró ő az OL-ből, azóta szerintem simán hozzáromlott a Fluker-Sweezy vonalhoz.
Joey Hunt
Nekem igazából D.Brown az egyetlen akiért rettegek jelenleg.
(Jó is hogy feljött a téma, nézd már meg nekem kérlek, hogy idén+tavaly overall Britt kilógott-e felfelé a falból, érdekelne.
Érzésre nem, de aztán lehet hogy a számok mást mutatnak.)
Szóval pótolhatatlan ember nem esett ki na, mindenki ott van aki a csapat gerincének számít, és kell majd a PO-ban.
Én még emlékszek azokra az időkre amikor 1 meccsen esett ki 3 ember a LoB-ból+Wagner, vagy arra amikor a Prosise-Rawls duóval a hátunk mögött nézegettük a meccsek előtt az injury reportot, meg azt, hogy ki épp a RB3 a rosteren. 😀
Nyilván te is emlékszel, és azt is értem, hogy könnyű hozzászokni ehhez a nihilhez, amiben vagyunk. 😀
több mint 6 éve
Elvegre csak Dissly es Britt esett ki season outtal, Dickson ahogyan jott IR-rol, ment is vissza, az OL-ben is ev elejen allando serulesek voltak, ahogyan a safty poszton is Diggs erkezteig (aki 2 hetig szinten harckeptelen volt) szinte nem jatszott 2x ugyanaz a kombinacio, Clowney osszeszedett egy serulest amit muteni lehetne, es meccset hagyott ki miatta, Kendrics is serult, Luke Willson meccseket hagyott ki es meg mindig nem terhet vissza stb.Thorpe season out..Pont eszembe jutott a napokban, hogy azért a sérülésekkel igen jól állunk idén.
Oszi
A kulcsemberek között Lockett kissebb nyavalyáján kívűl semmi, de tényleg semmi.
Közben ezt látva, a Chargersben ülnek és zokognak.
Vasárnap Rams, mit gondoltok?
Részemről, hát. Semmivel se számítok egyszerűbb meccsre, mint az utóbbi 3 találkozásunk alatt bármikor, akármit is mutat a mérleg.
akdestroyer
több mint 6 éve
Thorpe season out..Pont eszembe jutott a napokban, hogy azért a sérülésekkel igen jól állunk idén.
Oszi
A kulcsemberek között Lockett kissebb nyavalyáján kívűl semmi, de tényleg semmi.
Közben ezt látva, a Chargersben ülnek és zokognak.
Vasárnap Rams, mit gondoltok?
Részemről, hát. Semmivel se számítok egyszerűbb meccsre, mint az utóbbi 3 találkozásunk alatt bármikor, akármit is mutat a mérleg.
több mint 6 éve
Thorpe season out..
több mint 6 éve
Ujabb adalek. Harom DE van az egesz ligaban aki passz es futas ellen is 80+ pontos. Mack....Calais Campbell es..... Clowney.Minden penzt meg kell neki adni iden, csak maradjon.
twitter.com/PFF_Seahawks/status/1202358257043394560?s=20
több mint 6 éve
twitter.com/PFF_Seahawks/status/1202357727311171584?s=20Itt egy jo iras aminek par bekezdese azzal foglalkozik, hogy az idei ev miben kulonbozik az elozo evektol ahol par eros karakteru vedonk miatt nem tudott kiteljesedni Russ vezer szerepe, illetve ki az aki a leghangosabb kritikusa volt az oltozoben | Sherm... | , tovabba, hogy hogyan is zajlott le Clowney "eluzese" Houstonbol.
sports.mynorthwest.com/732441/seahawks-culture-wilson-clowney/
Szerkesztette: undisputedly
több mint 6 éve
Hatalmasat fejlődött a nyár óta, azért a campből érkező videók tényleg harakiri-ért kiáltottak.szerintem csak egyszeruen egy 10 masodperces OTA video alapjan alkotott mindenki velemenyt, azelott, hogy lattak volna jatszani. DK-vel az a baj, hogy nem hajlando lemenni es tankot jatszik, ezzel lehetoseget ad a lenduletbol erkezo vedoknek, hogy egy viszonylag fix celpontra (labda) mehessenek.
Jövőre szintet fog lépni, ebben egészen biztos vagyok.
A fumble-ökkel kapcsolatban meg vegyesek az érzéseim, mert az esetek többségében inkább azt éreztem, hogy hihetetlen pech-el pattant ki a laszti/tökéletesen időzített a védő, mintsem azt hogy nem vigyáz a labdára.
De persze, ha ebből hosszabb távon trend lesz (szia Carson!), akkor arra majd oda kell figyelni.
Sosem értettem ezeket a McCoy féle futókat, mindenféle büntetés nélkül lóbálnak, Carson meg 2 kézzel szorítja, mégis állandóan kiverik a kezéből.
A fene se érti.
akdestroyer
Carson nem vigyazott a labdara. Talan a Bengals ellen volt, hogy valamelyik futasanal szoszerint ugy lobalta a labdat, mintha a vedokat cukkolna...
Ezzel elerte, hogy minden csapat keszuljon ra es jobban odafigyeljenek nala. Most mar a Vikings ellen jobban fogta pl 😊
több mint 6 éve
Én nem egészen ìgy látom.😁A leírtak egyik felével egyetértek, a másik fele meg számomra is új volt, szóval köszönet a tartalmas hozzászólásért, nálam 2 lájkot is megér.
A tavalyi Rams és az idei Niners kb szöges ellentéte egymásnak.
Fast Willie
Amikor azt írod, hogy a Rams és a Niners szöges ellentéte egymásnak, nincs vita köztünk, ha bárhol is mást sugallt a kommentem, akkor valami nagyon szétcsúszott a fogalmazásomban. 😊
A Kupp dolgot simán lehet hogy benéztem, idén 4 meccset láttam a 13-ból, azokon ez volt a fénytörés. 😊
Ha lesz folytatása a dolognak, akkor azt már próbáljuk a szomszéd topicban, ahol ennek a helye lenne.
Ev eleji formajahoz kepest az elmult 3 forduloban csalodas amit nyujtott, de nem azon okokbol ami miatt mindenki ekezte nyaron (route futas), hanem azert, mert sorozatban hozta ossze a turnovereket az ellenfel endzonejaban.Hatalmasat fejlődött a nyár óta, azért a campből érkező videók tényleg harakiri-ért kiáltottak.
Ettol fuggetlenul a legproduktivabb ujonc elkapo iden, es a plafon is magasan van nala, jelenleg a kozeleben sem jar.
undisputedly
Jövőre szintet fog lépni, ebben egészen biztos vagyok.
A fumble-ökkel kapcsolatban meg vegyesek az érzéseim, mert az esetek többségében inkább azt éreztem, hogy hihetetlen pech-el pattant ki a laszti/tökéletesen időzített a védő, mintsem azt hogy nem vigyáz a labdára.
De persze, ha ebből hosszabb távon trend lesz (szia Carson!), akkor arra majd oda kell figyelni.
Sosem értettem ezeket a McCoy féle futókat, mindenféle büntetés nélkül lóbálnak, Carson meg 2 kézzel szorítja, mégis állandóan kiverik a kezéből.
A fene se érti.
több mint 6 éve
Kezd jo iranyt venni a hoksz topik😬😬

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 6 éve
Egyénileg amúgy Kupp jobb elkapó, mint Cooks😁 és önállóan is helytáll. A rendszer terméke Robert Woods nálam.Deebo Samuel kinőheti magát, Sanders stabil, Bourne elég 3.CB ellen, Kittle kétemberes.
Defben a Rams és a Niners DL hasonló erősségű, sztem a Frisco még jobban is rotálható DJ Jones miatt, aki mehet 0-1-3-5 techből is.
Fred Warner szintiű LB nincs LA-ben, ami sokat számìt.
Nevekben a Rams sec jobb, tavaly királyak voltak, de azért Richard Sherman hatása elképesztő. Moseley jobb mint várták, sztem a liga legjobb S párosa most Ward-Tartt + Ravens és Saints párosa talán.
több mint 6 éve
@petey:Én nem egészen ìgy látom.😁
Na akkor 49ers-Rams, kezdjük.
Azt előre leszögezném, hogy mivel idén a 49ers meccsek csak kb felét láttam, nem akarok hatalmas következtetéseket levonni a támadósorotokról. Inkább csak benyomásaim vannak, ezeket próbálom majd valahogy megfogalmazni.
Alapvetően két gondolatot akarok körüljárni, a Goff=Gerappa kérdést, illetve azt, hogy miért tartom instabilabbnak Kyle rendszerét McVay-énél.
amúgy Rams=Goff, Gurley, Kupp, McVay, és nagy playek.Nincsen helyes információd haver. 😀
nálunk elő tud lépni bárki, udfa RB, WR, OL, DB és balansz offenz.
petey
Goff, Gurley és Kupp űrszámai ugyanúgy a rendszer termékei csupán. Ha mindenáron egyenlőség jelet akarunk tenni, akkor Rams=McVay+outside zone futás+területjáték+analitika. De még ez sem biztos hogy teljesen pontos.
Azt mondod még, hogy nálatok bárki elő tud lépni. Hát ebben nagyon is hasonlít a tavaly O#-ük hozzátok. Akármilyen számokat is tettek le az asztalra, a Rams támadósora egyáltalán nem volt tele hatalmas sztárokkal. Volt egy jó támadófal, de nem kiemelkedő, Gurley csak egy futó volt a sok ígéret közül, Goff pedig a Jeff Fisher által fabrikált bust feliratú kereszttel a vállán téblábolt a roster meg a cut között.
A hatalmas elkapóhármas is csak egy olajozottan működő rendszerben volt háromfejű sárkány, idén azért jól láthatóvá vált, hogy Cooks messze jobb elkapó a Kupp-Woods duónál.
Ellenben a rendszer zseniális volt.
De mégse élt egy évet, mert verhetetlen rendszer amúgy sincs, a NE rájuk húzta a bohócsapkát, a többiek meg köszönték szépen.
Shanahan rendszere is nagyon hatékony, de közel sincs annyira finomhangolva mint McVayé volt. Viszont van egy hatalmas előnye: abszolút szembe megy a trendekkel.
Mert mit csinál a 49-ers? Hát fut, méghozzá kibaszott sokat.
A futójátékok mind számában, mind eredményességében top 2 csapat vagytok, bár ezt fordulókkal korábban olvastam, nem tudom áll-e ma is.
És abban a ligában, ahol a védelmek egyre inkább arra rendeződnek be, hogy az ilyen Rams meg KC-féle air-raid űroffenseket le tudják lassítani, (és tudják is lassítani, ezt jól látni, pl. épp a fent említett csapatok gyengélkedésén) ezzel lehet puszítani rendesen.
Nem véletlen, hogy az a csapat aki az 1.helyeket bitorolja ezekben a statisztikában (Baltimore) gyakorlatilag verhetetlennek néz ki, és nem véletlen az se, hogy mi is 10-2 vel állunk, miközben a támadóegységünk maximum közepes.
De ennek is vége lesz egyszer, a védelmek előbb-utóbb le fogják reagálni ezt a különutas hozzáállást is, (ha a Ravens tudja tartani ezt az őrült iramot, inkább előbb).
Na de vissza hozzátok.
Szóval Shanahan kiválóan kevergeti a kártyalapokat, az I-formation-el, a fullback-el, meg a több TE-es felállásokkal.
(Egyedül a WR posztot találom karcsúnak, mind minőségében, mind mélységében.)
És ez az első hatalmas redflag nálam.
Mert hiába a ligaelit futójáték, meg a ligaelit TE játék, mindkettőt ugyanazzal lehet semlegesíteni: ha uralod a pálya közepét. És akkor baj van.
McVay rendszere azért is volt rendkívüli, mert a védelem bármely hiányosságát azonnal büntette. Tölteni kellett a boxot mert szétfutottak, (ha gyenge volt a védőfal akkor szétfutottak), a tömött box miatt az underneath üresen kongott, ha nem volt jó a LB coverage gyors slantekkel szétpasszoltak, ha nem volt jó a LB run stop outside zone-al szétfutottak, ha gyenge volt a sec, már repültek is a bombák, és amúgy sem volt első számú elkapó, akit elég volt levenni...
Nem folytatom.
És mindezt playről-playre változtatva attól függően, hogy mit mutatott az adott snap előtt a védelem, és még az első két olvasás is úgy volt megkomponálva, hogy Goff véletlenül se rántsa meg a csuklyásizmát.
Ellenetek meg elég egy fafejű, konzervatív edző, a kibaszott LB coverage fetisiszta DC-jével, és egyből meleg lett a pite.
Egy elit front7 sokkal fájdalmasabb ippont dobott volna Garoppolo-n, (nálunk csak a LB sor igazán jó, a védőfalról már erősen megoszlanak a vélemények, hogy pontosan milyen talent-szintet is képvisel), ezzel együtt is kellő mértékben tudtuk ölni a futást, meg fedezni a pálya közepét.
És Kittle hiánya amúgy egy bazi nagy kérdőjel, mert lehet mondani azt is, hogy őt azért nem tudtuk volna fogni, meg azt is, hogy B.Wagner pont 1 LB abból a 3-ból, aki képes levenni a pályáról.
Erre majd a visszavágón kapunk választ.
És ettől én baromi sebezhetőnek érzem a rendszert.
És akkor itt jön képbe a QB kérdés, azaz hogy van-e olyan irányítód, aki a nyakába veszi a támadósort, amikor összafossa magát a rendszer. De ezt eddig nem volt alkalom kideríteni, ezért van itt is, egy kibaszott nagy kérdőjel.
El is mondta a Ravens meccs előtt Buday Zoli többször is, hogy idén még egyik csapatnak sem kellett kilépni a komfortzónájából, és majd talán most... De igazából most se történt semmi, mert a 49ers egy pillanatig nem volt akkora hátrányban, amiért érdemes lett volna kihajítani a playbookot az ablakon.
Nagyon kíváncsi lennék egy olyan meccsre, ahol a félidőben befigyel egy masszív 14+ pontos hátrány, mert ott már kapnánk válaszokat.
Tud-e akkor is passzolni, amikor a védelem csak arra számít?
Amikor nem séma nem játssza üresre az elkapót, és 1x1méteres ablakokba kell bedobálni a labdát, lehetőleg külső vállra?
Tud-e csodát tenni scramble játékból, vagy kidobálja a lelátóra?
Le tud-e vezetni egy GW drive-ot?
Tud-e vezér lenni?
A Ramsnél már elég jól látszik, hogy Goff nem ez a QB, Garoppolo-nál ez egyenlőre nem tisztázott.
És azt nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy nem azért nem tesz hozzá pluszt, mert nem tud, hanem azért, mert egyenlőre nem volt rá szükség.
(A Patriots-os időszakból sem leszünk okosabbak, ott is ugyanezt a game-manager játékot kellett hoznia, semmi többet. Ott is hozta.)
Szóval abszolút egyetértek azzal, amikor azt mondod, hogy hagyjunk még egy évet neki. Lehet hogy kettő lesz az.
Ha az én konkrét véleményemre vagy kiváncsi, (mert nem akarom kikerülni a választ 😀), akkor Garoppolo>>Goff, de nagyon magasra azért nem repül, szerintem kb. ő a 49ers Alex Smith-e.
Egyszerűen nem látom benne a Watson/Mahomes kalibert. De lehet nem így van.
Sőt, kívánom, hogy ne így legyen!
Ui: A védelem kb ugyanekkora terjedelemben menne csak, és nincs az az Isten, hogy abba most belekezdjek! 😀
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy látják ezt a többiek.
akdestroyer
A tavalyi Rams és az idei Niners kb szöges ellentéte egymásnak. Különösen a PO Rams, amiből kidöglött Gurley és teljesen a passz felé tolódtak.
Shanny futásalapú, sok súlypontos rendszert futtat, ahol több rétegű a blokkolás felépítése. Garoppolonak ad run optiont és pass optiont is, mindkettő kétirányú, azaz van mentesìtő útvonala mindig. A personell felrakás is sokkal változatosabb, mint McVay-é, két TE-2 RB szettek is vannak, nem beszélve a power run setről, amikor FB is alkot.
McVay tavaly területre, zónákra hívott, nem emberre, Shannynél sokkal több a man concept. Goffnak precìz 0-1-3 ütemeket kellett dobni takkra, Jimmy G sokkal improvizatívabban játszhat akár 5-7 ütemre is.
Goff fókuszát beszűkìtik, JG fókuszát nyitják. Pályahasználatot figyeld, Jared kb folyosókat dob, Gerappa min félpályát nézi és jár a szeme. Első targetnél ragadás vs pásztázás. Arról nem beszélve, h Jimmy mennyivel komplettebb eszközökkel és alapképességekkel bìr - pocket awareness, fellépés, arm strenght, olvasás process gyorsabb etc, érzésre fejbenis erősebb (sérülésből jön, ami még óvatossá is teszi a kimozgásoknál).
A Rams OL többnyire outside zone-t blokkolt, a Frisco többnyire inside-ot nyom. A TE-ek blokkhasználatában ég és föld. Niners fal érzésre fizikálisabb runblockban, a Rams tavalyi fala talán passprotban jobb volt, de kellett hozzá a sok no huddle, reverse meg quick release is.
Gurley szenvedett a belső futásokkal, a SF RB hármasa mindent tud, mindenben egyformán jók. Helyettesìthetők, felrakhatók együtt. Jobban fárasztanak, mint egy ember darálása. A FB egy svájcibicska.
A Ramsben több a célpont, cserébe RZ-ban lehaltak domináns elkapó v TE nélkül. Kittle 50-50 ben is állat.
WR szinten jobb a Rams, de a Niners elkapókat jól használják, így nem akkora a különbség. Sanderssel ez tovább csökken.
Sztem a QB kiindulópont jobb Friscoban, a rendszer hasonlóan hatékony. A futás kevésbé omolhat be a több futó miatt, mint a Rams mìnusz Gurley (aki máig nem épült fel teljesen).
Sztem a D többet ad a Ninersnek, mint a Rams Def splash playek, konzekvensebben hoz 3&outokat, jobban fárasztja az ellent.
Nem beszélve arról, h érzésre a Rams O sokszor átrohant a pályán, de a meccs végére maga is belefáradt a tempóba (Mahomesnál is van ilyen érzésem). A Niners O meg tud vinni nyújtott driveokat, hiszen 4-5 yardokkal is tud haladni, mint a Ravens.
Mindez nem jelenti azt, h a Niners nem verhető, azt még nem tudjuk, h Jimmy nagy tétnél mit hoz. Goff összeomlik, ez már ismert.
több mint 6 éve
A legutóbbi turnoverért nem tudom hibáztatni,annyira ütemre jött a vèdő....
több mint 6 éve
Ev eleji formajahoz kepest az elmult 3 forduloban csalodas amit nyujtott, de nem azon okokbol ami miatt mindenki ekezte nyaron (route futas), hanem azert, mert sorozatban hozta ossze a turnovereket az ellenfel endzonejaban.Most akkor csalódás vagy sem? Mondanám, hogy átvállaljuk, de Bradynél kiesnének a mélységi játékok ^^Na most már tudjuk miért fázott mindenki Metcalftól 😊@braxa De...De...De... de hat azt mondtak megallni se tud a routja vegen!
twitter.com/hawk/status/1134273796477771776
Tomcsik
undisputedly
Wyatt
Ettol fuggetlenul a legproduktivabb ujonc elkapo iden, es a plafon is magasan van nala, jelenleg a kozeleben sem jar.
több mint 6 éve
Most akkor csalódás vagy sem? Mondanám, hogy átvállaljuk, de Bradynél kiesnének a mélységi játékok ^^Na most már tudjuk miért fázott mindenki Metcalftól 😊@braxa De...De...De... de hat azt mondtak megallni se tud a routja vegen!
Tomcsik
undisputedly

több mint 6 éve
megáll ő, 10 yarddal a kontakt után 😉Na most már tudjuk miért fázott mindenki Metcalftól 😊@braxa De...De...De... de hat azt mondtak megallni se tud a routja vegen!
Tomcsik
undisputedly
| vagy ha elejti/elhagyja a labdát 😕 |
több mint 6 éve
Na most már tudjuk miért fázott mindenki Metcalftól 😊@braxa De...De...De... de hat azt mondtak megallni se tud a routja vegen!
Tomcsik
Szerkesztette: undisputedly
több mint 6 éve
csak előre tud futni, azt is szarul!twitter.com/FB_FilmAnalysis/status/1202371013423464448
több mint 6 éve
nem talált.www.fieldgulls.com/2019/12/4/20994790/shaquill-griffin-seattle-seahawks-cornerback-2019-season-all-pro-pro-bowl-pete-carrollTragikus
"nem jó de nem is rossz"
braxa88
Wyatt
Szerkesztette: braxa88
több mint 6 éve
www.fieldgulls.com/2019/12/4/20994790/shaquill-griffin-seattle-seahawks-cornerback-2019-season-all-pro-pro-bowl-pete-carrollTragikus
"nem jó de nem is rossz"
braxa88

több mint 6 éve
www.fieldgulls.com/2019/12/4/20994790/shaquill-griffin-seattle-seahawks-cornerback-2019-season-all-pro-pro-bowl-pete-carrollHá mer' keresztező útvonalakon folyamatosan megverik befelé! 😀
"nem jó de nem is rossz"
braxa88
Bezzeg ha Gilmorenak hívnák!
Egyszer poénból kicserélném a két játékost egy meccsre titokban.
Kíváncsi lennék hogy ez az anomália mekkora káoszt okozna a rendszerben. 😀
Ez amúgy a tudományos bizonyíték, hogy prekoncepció végtelen tömeggel rendelkezik az
több mint 6 éve
www.fieldgulls.com/2019/12/4/20994790/shaquill-griffin-seattle-seahawks-cornerback-2019-season-all-pro-pro-bowl-pete-carroll"nem jó de nem is rossz"
több mint 6 éve
@petey: Na akkor 49ers-Rams, kezdjük.
Azt előre leszögezném, hogy mivel idén a 49ers meccsek csak kb felét láttam, nem akarok hatalmas következtetéseket levonni a támadósorotokról. Inkább csak benyomásaim vannak, ezeket próbálom majd valahogy megfogalmazni.
Alapvetően két gondolatot akarok körüljárni, a Goff=Gerappa kérdést, illetve azt, hogy miért tartom instabilabbnak Kyle rendszerét McVay-énél.
amúgy Rams=Goff, Gurley, Kupp, McVay, és nagy playek.Nincsen helyes információd haver. 😀
nálunk elő tud lépni bárki, udfa RB, WR, OL, DB és balansz offenz.
petey
Goff, Gurley és Kupp űrszámai ugyanúgy a rendszer termékei csupán. Ha mindenáron egyenlőség jelet akarunk tenni, akkor Rams=McVay+outside zone futás+területjáték+analitika. De még ez sem biztos hogy teljesen pontos.
Azt mondod még, hogy nálatok bárki elő tud lépni. Hát ebben nagyon is hasonlít a tavaly O#-ük hozzátok. Akármilyen számokat is tettek le az asztalra, a Rams támadósora egyáltalán nem volt tele hatalmas sztárokkal. Volt egy jó támadófal, de nem kiemelkedő, Gurley csak egy futó volt a sok ígéret közül, Goff pedig a Jeff Fisher által fabrikált bust feliratú kereszttel a vállán téblábolt a roster meg a cut között.
A hatalmas elkapóhármas is csak egy olajozottan működő rendszerben volt háromfejű sárkány, idén azért jól láthatóvá vált, hogy Cooks messze jobb elkapó a Kupp-Woods duónál.
Ellenben a rendszer zseniális volt.
De mégse élt egy évet, mert verhetetlen rendszer amúgy sincs, a NE rájuk húzta a bohócsapkát, a többiek meg köszönték szépen.
Shanahan rendszere is nagyon hatékony, de közel sincs annyira finomhangolva mint McVayé volt. Viszont van egy hatalmas előnye: abszolút szembe megy a trendekkel.
Mert mit csinál a 49-ers? Hát fut, méghozzá kibaszott sokat.
A futójátékok mind számában, mind eredményességében top 2 csapat vagytok, bár ezt fordulókkal korábban olvastam, nem tudom áll-e ma is.
És abban a ligában, ahol a védelmek egyre inkább arra rendeződnek be, hogy az ilyen Rams meg KC-féle air-raid űroffenseket le tudják lassítani, (és tudják is lassítani, ezt jól látni, pl. épp a fent említett csapatok gyengélkedésén) ezzel lehet puszítani rendesen.
Nem véletlen, hogy az a csapat aki az 1.helyeket bitorolja ezekben a statisztikában (Baltimore) gyakorlatilag verhetetlennek néz ki, és nem véletlen az se, hogy mi is 10-2 vel állunk, miközben a támadóegységünk maximum közepes.
De ennek is vége lesz egyszer, a védelmek előbb-utóbb le fogják reagálni ezt a különutas hozzáállást is, (ha a Ravens tudja tartani ezt az őrült iramot, inkább előbb).
Na de vissza hozzátok.
Szóval Shanahan kiválóan kevergeti a kártyalapokat, az I-formation-el, a fullback-el, meg a több TE-es felállásokkal.
(Egyedül a WR posztot találom karcsúnak, mind minőségében, mind mélységében.)
És ez az első hatalmas redflag nálam.
Mert hiába a ligaelit futójáték, meg a ligaelit TE játék, mindkettőt ugyanazzal lehet semlegesíteni: ha uralod a pálya közepét. És akkor baj van.
McVay rendszere azért is volt rendkívüli, mert a védelem bármely hiányosságát azonnal büntette. Tölteni kellett a boxot mert szétfutottak, (ha gyenge volt a védőfal akkor szétfutottak), a tömött box miatt az underneath üresen kongott, ha nem volt jó a LB coverage gyors slantekkel szétpasszoltak, ha nem volt jó a LB run stop outside zone-al szétfutottak, ha gyenge volt a sec, már repültek is a bombák, és amúgy sem volt első számú elkapó, akit elég volt levenni...
Nem folytatom.
És mindezt playről-playre változtatva attól függően, hogy mit mutatott az adott snap előtt a védelem, és még az első két olvasás is úgy volt megkomponálva, hogy Goff véletlenül se rántsa meg a csuklyásizmát.
Ellenetek meg elég egy fafejű, konzervatív edző, a kibaszott LB coverage fetisiszta DC-jével, és egyből meleg lett a pite.
Egy elit front7 sokkal fájdalmasabb ippont dobott volna Garoppolo-n, (nálunk csak a LB sor igazán jó, a védőfalról már erősen megoszlanak a vélemények, hogy pontosan milyen talent-szintet is képvisel), ezzel együtt is kellő mértékben tudtuk ölni a futást, meg fedezni a pálya közepét.
És Kittle hiánya amúgy egy bazi nagy kérdőjel, mert lehet mondani azt is, hogy őt azért nem tudtuk volna fogni, meg azt is, hogy B.Wagner pont 1 LB abból a 3-ból, aki képes levenni a pályáról.
Erre majd a visszavágón kapunk választ.
És ettől én baromi sebezhetőnek érzem a rendszert.
És akkor itt jön képbe a QB kérdés, azaz hogy van-e olyan irányítód, aki a nyakába veszi a támadósort, amikor összafossa magát a rendszer. De ezt eddig nem volt alkalom kideríteni, ezért van itt is, egy kibaszott nagy kérdőjel.
El is mondta a Ravens meccs előtt Buday Zoli többször is, hogy idén még egyik csapatnak sem kellett kilépni a komfortzónájából, és majd talán most... De igazából most se történt semmi, mert a 49ers egy pillanatig nem volt akkora hátrányban, amiért érdemes lett volna kihajítani a playbookot az ablakon.
Nagyon kíváncsi lennék egy olyan meccsre, ahol a félidőben befigyel egy masszív 14+ pontos hátrány, mert ott már kapnánk válaszokat.
Tud-e akkor is passzolni, amikor a védelem csak arra számít?
Amikor nem séma nem játssza üresre az elkapót, és 1x1méteres ablakokba kell bedobálni a labdát, lehetőleg külső vállra?
Tud-e csodát tenni scramble játékból, vagy kidobálja a lelátóra?
Le tud-e vezetni egy GW drive-ot?
Tud-e vezér lenni?
A Ramsnél már elég jól látszik, hogy Goff nem ez a QB, Garoppolo-nál ez egyenlőre nem tisztázott.
És azt nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy nem azért nem tesz hozzá pluszt, mert nem tud, hanem azért, mert egyenlőre nem volt rá szükség.
(A Patriots-os időszakból sem leszünk okosabbak, ott is ugyanezt a game-manager játékot kellett hoznia, semmi többet. Ott is hozta.)
Szóval abszolút egyetértek azzal, amikor azt mondod, hogy hagyjunk még egy évet neki. Lehet hogy kettő lesz az.
Ha az én konkrét véleményemre vagy kiváncsi, (mert nem akarom kikerülni a választ 😀), akkor Garoppolo>>Goff, de nagyon magasra azért nem repül, szerintem kb. ő a 49ers Alex Smith-e.
Egyszerűen nem látom benne a Watson/Mahomes kalibert. De lehet nem így van.
Sőt, kívánom, hogy ne így legyen!
Ui: A védelem kb ugyanekkora terjedelemben menne csak, és nincs az az Isten, hogy abba most belekezdjek! 😀
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy látják ezt a többiek.
több mint 6 éve
Ez is csak egy átlagos szerda.Ami jár, az jár.
...
akdestroyer