A Super Bowl után

Írta: Höri — 2016. február 9., 19:16

Ez itt nem az elemzés ideje, de néhány téma mellett nem lehet elmenni a szó nélkül, amit a meccs szolgáltatott.

A Super Bowl után

Akárcsak a meccs előtti héten, ismét szükségét érzem, hogy pár gondolatot a nagyvilág elé tárjak, és megint főleg Cam Newton miatt. Sajnos ugyanis nagyon sok ökörség fogalmazódik meg az interneten a vereségük után, amit nehéz ráhagyni az emberekre jóérzésű szurkolóként. Akiben látni a hajlandóságot, hogy elhamarkodott véleményét átformáljuk, javaslom, hogy tegyétek meg ti is, mert 7 hónapig fals hitben élni, maradandó károkat okozhat!

 

1.

Nem örülök, hogy a Carolina vesztett. Annak se örültem volna, ha Manningék kapnak ki, de ez most komplikáltabb helyzet. Cam Newton meccs előtti bevédése ugyanis így most zárójelbe került, és nekünk, akik pártoljuk őt, megint magyarázkodni kell.

A Newton-jelenséget ugyanis csak akkor lehet elvárni, hogy tolerálják, ha nyer a csapat. Most leesett a magas lóról, és lehet rajta élezni a nyelvét fél évig a gyűlölködőknek.

Azt viszont tudatosítsuk, hogy nem az derült ki, hogy Cam Newton egy béna, és alapvetően szar, amit csinál. A Carolina Super Bowlt játszott, ezért követendő példa. A Super Bowl nem arról hivatott dönteni, hogy mi az egyetlen igaz út arra, hogy bajnok legyen valaki. Igaz, minden évben csak egy nyer, de mindig másképp. Mégha defense wins championship, akkor is.

Szóval, aki most kiröhögi a balfék, nagyképű Cam Newtont és a Carolinát, annak mutassunk rá, hogy amire ő gondol, az a Cleveland, Tennessee, San Diego, Dallas stb. No offense, ez a draft eleje. Ők valamit igen szarul csináltak 2015-ben. Cam Newton a liga legjobb játékosa volt, a Panthers pedig a legtöbb meccset nyerő csapat. Ezt egy vereség nem húzza át, akkor se ha az 50. Super Bowl. Szóval bár Newton gyenge volt, nem azért kapott ki a csapata, mert ő többet produkálja magát mint Peyton Manning. 

A sajtótájékoztatós történet roppant kellemetlen. A károgók mondhatják ugyan, hogy Cam tanuljon meg veszíteni, de tudjuk erre mi a válasz. Ő nem akar veszíteni, ő nyerni akar. Biztosan sokan ismerik az érzést, mikor úgy vagy vele, hogy egy rosszabb ellenfél tángált el és ahelyett, hogy visszamehetnél a pályára, hogy újból bizonyíts, jó pofát kell vágni a dologhoz és nem megy. Kompetitív jellemként az a legjobb, ha ezután minél hamarabb bizonyíthatsz újra. Camnek hét hónapot kell várni, nem irigylem.

2.

A fórumban már leírtam, hogy nem lehetett nem szimpatizálni Manninggel, még akkor is, ha ajándékba kapja a gyűrűt lényegében. Lehet, hogy Osweilerrel jobban hasítottak volna, tök mindegy. Manningnél biztosan lehetett tudni, hogy újat már nem tudnak neki mutatni, míg Os simán lehet, hogy becsinált volna a pálya közepén, szóval bár Peyton megint gyengén játszott, annyira azért nem, hogy kinyírja a csapatát.

Furcsa érzés lehet most Peyton Manningnek lenni. Aki hallotta őt bármikor beszélni a fociról három mondatosnál hosszabb interjúban, az bizonyára el tudja képzelni, hogy mennyire rosszul érezte magát mindig, amikor lehúzta a teljesítményével a csapatát. Hogy húzóember helyett mellékszereplő lett a pályán és nem nagyon tudott segíteni. Ő, aki mindig a legnagyobbat rántott a szekéren, mikor az kátyúba került.

Nehéz így befutni a kezdőkörbe a végén, hogy fogadd a gratulációkat, miután ez inkább a többiek sikere. Minden évben vannak ugyan szerencsés flótások, akik a keret 47-53. tagjaként kapnak egy gyűrűt, de Manning nem tudja, hogy ez milyen, ő mindig az első volt a sorban.

Ha viszont ezen túllépsz – és reméljük gyorsan sikerült – nyugodtan belevigyoroghatsz a kamerába, ha te vagy Peyton Manning. Nem azért tapsolnak, mert te voltál itt a legjobb, hanem mert te voltál a legjobb az előző 18 évben. Ha életműdíjként jön a második gyűrű, ám legyen, megdolgoztál érte. Első quarterbackként, aki két különböző csapattal nyer Super Bowlt. Akinek baja van, azt nyugodtan el lehet küldeni a fenébe, igenis JÁRT egy második Lombardi. Szerencsére ezt sokkal kevesebben vitatják, mint Newton képességét a nagyszerűségre.

 

3.

A közvélemény szerint nem volt ez egy jó meccs. A tavalyi izgalmakat speciel nehéz lett volna überelni, így, aki csak arra emlékszik, joggal várt többet mást. Valójában egy szegmens volt csak, amiben csalódni lehetett, a többinél nem lehetett másra számítani. Alapvetően három elit egység volt ebben a párosításban, abból kettő hozta magát.

 

I. Panthers defense: Kikaptak ugyan csapatszinten, de ők hozták azt, amiért fogalommá váltak az elmúlt években. Negatív rekordon tartották az aktuális győztes támadósorát, 200 yardot se tudtak ellenük haladni. Csak rövid pályáról indulva tudott reális veszélyt jelenteni a Denver és az utolsó TD előtt is lett volna olyan spori, aki úgy van vele, hogy ott már nem akar belenyúlni a meccsbe és nem fújja be Norman szabálytalanságát. Még belefért így is, mert a Panthers védelem felnőtt a feladathoz. Kony Ealy konkrétan sack-rekorddal jelentkezett, helló. Szóval, aki a Super Bowlon elit focit vár, az megkapta Kuechly-éktől.

II. Broncos defense. Kell-e ecsetelnem? Top1 védelem hírében álltak, meg is jelentek.

III. Panthers offense: Az egyetlen igazi csalódás. Ha szebbik arcukat mutatják, akkor ők nyernek 10+ ponttal és ugyanúgy elmondhattuk volna, hogy nem volt az igazi a döntő. Ha kicsivel jobbak, akkor parázs lehetett volna a meccs végig. Newtonról már esett szó, alulteljesített, nem volt Superman-jel, labda a kisgyereknek, dab, semmi signature move, nem volt varázslat. Volt sok 3. és hosszú, az meg a Broncos ellen rossz jel. Von Miller pedig berakta Mike Remmers-t a Marcus Cannon-kasztba. Ebben mondjuk benne volt egy hasonló kimenetel végig, hiszen ha Millert 99-nek vesszük a fejünkben lévő overall rating alapján a 0-100-as skálán, akkor Remmers olyan 66 körül van. Nem fért bele. És még a special teamben is a Broncos villant.

IV. Broncos offense. Minden first downért meg kellett szakadni, ami papírforma, de sajnálatos, hogy még a közepes szintet se érték el. Demaryius Thomas következő idényére kiváncsi leszek, mert aggasztó, hogy ennyire megjátszhatatlan.

 

Lényeg a lényeg, tényleg nem úgy fogunk az 50. Super Bowlra visszaemlékezni, mint minden idők egyik legjobb futballmérkőzésére, viszont azt nem lehet elvenni ettől a két csapattól, hogy az elit védelmük, ami egész évben produkálta az eredményeket, az most is karcolt rendesen. Jobban mint a number1 offense.

 

On To Free Agency 2016


Hozzászólások

több mint 5 éve
kolok1972 New England Patriots 3 — Pats fan
Jó cikk,sok megfontolandó gondolattal

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 16 — SuperBowl Champions 2013/2014
Ez elég fura iromány lett. Mivel írod az elején, hogy pár gondolatot akarsz a nagyvilág elé tárni, ezért magától értetődően -habár a bowl.hu-s cikkektől eltérő jelleggel- ez egy szubjektív vélemény, aka a te álláspontod. Viszont az, hogy ezt az álláspontot tartod az origónak -pl ez: "Akinek baja van, azt nyugodtan el lehet küldeni a fenébe, igenis JÁRT egy második Lombardi" , az már felettébb kifogásolható. Mi van akkor, ha én emg azt mondom, hogy nem járt neki? Akkor menjek el a fenébe. LOL. Ez a te saját véleményed, ami kb colts szurkolóként bőven el is megy, de mondjuk ez így, egy ide tévedő laikus által olvasva nem tudom milyen képet fest. Itt egy népszerű NFL fórum, nézd, és kiemelt helyen elküldenek a fenébe... 😊 Megmosolyogtató.

Newtonra meg szerintem a legtöbben nem azt mondják, hogy "béna", hanem azt, hogy most megtapasztalta a másik oldalát is az éremnek. Mert amikor zászlókat hajít el, bannereket tép le, supermanezik stb, akkor mondhatja, hogy állítsák meg, ne engedjék TD-t szrezni, de akkor ott az ellenpólus is, hogy ha valaki beleállítja a földbe, és nem engedi TD-t szerezni, kikap az általa vezetett csapat, akkor legyen benne annyi, hogy nem fut el a sajtó tájékoztatóján 😊
több mint 5 éve
Gorro Carolina Panthers 13 — Törzsvendég
Jó írás, mind a meccsről, mind a Newtonról mind a Manningről szóló rész. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki azt gondolná, Manning nem érdemelte meg ezen a meccsen nyújtott alakítása miatt, mert ő már korábban bizonyított. Newton pedig majd a jövőben fog. Keep Pounding! Go Panthers!
több mint 5 éve
Solymi New England Patriots 5
Ilyen alapon Dan Marinonak is adhatnának egy gyűrűt, vagy neki nem jár?
Vagy több más, nagyszerű játékosnak.

Newton meg nem elsőéves a ligában, így azért el lehetne várni tőle, hogy úgy viselje a vereséget ahogy kell és nem mint egy durcás kisgyerek.

több mint 5 éve
Gorro Carolina Panthers 13 — Törzsvendég
De ő is megérdemelte volna. Nem igazán értetted meg.

Egyébként vastaggal ki van emelve, hogy roppant kellemetlen a Newton féle történet...és az is. De ezt most már kicsit túltolják. Ez csak egy sajtótájékoztató, médiahiénák stb. Nem valami rohadt etikettet sértett meg és nem sértett meg senkit. ( Lynch milyen jópofa volt mi? jó ő nem egy vereség miatt csinálta amit csinált) Persze profi sportolónak el kell fogadni, hogy azt is meg kell csinálni, amihez éppen rohadtul nincs kedve, hangulata, ha vesztett is, ott kell állni/ülni és kész. Nekem is ez a véleményem, csak mondom, most már túllihegik. Ha nem ment volna oda például a pályán gratulálni, az igen, akkor az van amiről most csak szeretnének beszélni. Volt már ilyen ugye? Mégsem fújták fel ennyire. Miért? mert Newtonra most divat fújni, és mindig élvezet a kollektív köpködésbe beszállni.
Cam Newton megsértett bárkit is az ünnepléseivel, táncával stb? Gúnyolt valaha valakit ezzel? Beszólt valakinek, leszólt valakit eközben? A közönségének csinálja. Közöd hozzá? semmi!
Ha egy játékos, vagy drukker ezért picsog és duzzog, akkor nem arról beszélünk, hogy nem tudja feldolgozni a vereséget, vagy a TD-t vagy first down-t stb, amit a Pantherstől kapott?
Jared Allen tipikus mozdulata anno, vagy J.J. Watté? stb. hm? az nem ugyanaz?
Zászló dobálás? Hát nézd, ha valakit provokálsz mondjuk az utcán akkor ne csodálkozz, ha kapsz egy maflást.
több mint 5 éve
🤘gaben🤘 Las Vegas Raiders Texas Longhorns 99 — Longhorns Still Strong
"Cam Newton a liga legjobb játékosa volt"
Max. a liga legjobbjának VÁLASZTOTTÁK.
Ennek a sportnak szerintem a szórakoztatás (meg a meggazdagodás, de az másik történet) a célja. Van aki ezalatt cirkuszt és van aki nagyszabású küzdelmet ért.

!GIVE ME THE CUP!
több mint 5 éve
Mazzu New York Giants 6
Kérdezte ma az amerikai focit egyáltalán nem ismerő lakótársam, hogy milyen meccs volt. Igazából azt tudtam kinyögni, hogy emiatt a meccs miatt senki nem lesz NFL rajongó, bár nem volt rossz, rengetek elit teljesítmény volt, azért mégis furcsa volt azt látni, hogy Manning így szerzett gyűrűt, hogy nem volt, nem lehetett az első a csapatában.. na mindegy, én örülök neki, csak nehogy meggondolja magát, hogy mostakkó mégegyév, mert az nagyon nincs benne--szerintem

Cam meg... hát ő akkor lepett volna meg, ha másképp viselkedik pl a sajtótájékoztatón, de mondjuk én azt is elég vékonynak érzem, hogy azért nem vetődött az ominózus fumblinál a labdára, mert óvta magát a sérüléstől.. Na mindegy, talán be nő ezáltal a feje lágya és még jobb lehet a jövőben.
több mint 5 éve
A 'JÁRT' azert kicsit eros szvsz. A HoF tagsag, az jar mindenkeppen es az valo a palyafutas elismeresere nem a SB gyuru. Az elozo 18 evben a legjobb is nemileg karcos.
Felreertes ne essek, nem sajnalom tole de ez a jart dolog az utobbi 2 napban mar kezd kiboritani.
több mint 5 éve
gyurmi Green Bay Packers 1
Vitaindítónak, véleménynek is jó, vannak benne mindenki számára elfogadható általánosságok de természetesen több vitatható észrevétel is. Pl. Manning teljesítménye egyesek szerint egyenesen kiábrándító volt, gyakorlatilag alibizett. Más szerint annyit adott hozzá amennyit jelen helyzetben, állapotához mérten adhatott, ezt hozta is. Nézőpont kérdése. Egy Manning kvalitású qb-től mindenki többet vár. Véleményem szerint a társak inkább vállalták, hogy szétszakadnak és 120%-ot hoznak, mert a jelenléte mégiscsak erőt és nyugalmat sugároz. Newton inkább megosztó, nem mindenkinek szimpatikus a viselkedése, sokan emiatt szurkoltak a Denvernek, kíváncsian várták a zakó utáni reakcióját. Úgy tűnik számomra, hogy jelenlegi aktuális teljesítménye messze felülmúlta Manningét ám vezérként még nagyon kevés.
több mint 5 éve
Gorro!! Amit mindig a Lynch művelt a sajtótájékoztatókon, akkor mindenki tudta róla, hogy utál nyilatkozni! Utálja a sajtót, és mindent ami hozzá kötődik! Egyszavas válaszokat adott?? Igen, de ő Lynch, és kész! Elfogadta Amerika, elfogadta a világ! De Cam Newton éretlen viselkedésével is felhívja magára a figyelmet, de minek? Lehet ragozni a sajtótájékoztatót, de felesleges! Én azért haragszom rá, mert nagyképűen, rágózva, jön megy a pálya szélén, már túl lazára véve a döntőt, aztán jön neki ez a nyikhaj viselkedése, vereség után! De ami még fontos... lenyilatkozta Cam, hogy ő neki Manning micsoda egy példakép, már a Coltsból is..stb.stb... De látta valaha is így viselkedni egy vereség után akár Manninget, akár bármelyik QB? Mikor Brady és a csapat, anno összehozták a majd nem tökéletes szezont, és a SB-ben kaptak ki, még ő sem viselkedett, meg sem engedhette volna magának az efelé rossz magatartás! De egyik QB sem engedheti meg magának!
több mint 5 éve
"A közvélemény szerint nem volt ez egy jó meccs."
szerintem az volt.
két brutál D, igazi küzdős foci
sok ilyet még (hawks győzelemmel)
több mint 5 éve
Hátt, nemtom. Elég összetett sportág ez de a győzelmet ritkán kell megmagyarázni. Cam pedig (valahol már kifejtettem hogy sztem az apja egy kretén állat) késői kamaszkorát éli és most épp szocializálódik. Gyerek. Engem szórakoztatott a meccs és tudok együtt élni a történtekkel. Ricsi kicsit kihegyezte hogy most miért nem mosolyog, de rá sem tudok haragudni. Nincs itt semmi baj, a dráma meg azért nem árt. 😊 Hajrá Panthers, Szép volt Broncos.
több mint 5 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Cam megmondta ma, hogy ha L után jófejkedő játékost akarsz látni, akkor ne őt keresd.

Nem is várja el, hogy szeressék. Ki dönti el, hogy mi a protokoll? Fociért fizetik, nem diplomatának.

Van, aki nem áll be a sorba. Ezért megosztó.

több mint 5 éve
Nem Manning volt a legjobb az elmúlt 18 évben hanem Tom Brady ! Manning sehol nincs hozzá képest ! A statjait meg dugja fel a seggébe mert amikor igazán kellett mindig betli volt !
több mint 5 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Na végre!

több mint 5 éve
Engem sokkal jobban érdekel a mostani eseményeknél, hogy ez a vereség milyen következményekkel jár Newton esetében. A SB-on két dologra lehetett számítani. Hogy a Denver közepes támadóalakulatát valószínűleg dominálja a Panthers-D. Viszont arra nem igazán lehetett számítani, hogy a Denver védelme ennyire dominálja a Panthers-O-t. Túlságosan nagy lendülettel érkezett a SB-ba a Carolina, és betonfalba csapódott. És az első néhány játék sokkja után olyan volt, mint egy bokszoló, aki bekapott egy hatalmasat, és csak kóvályog. Vagyis Newtonék nagyon magas lóról zuhantak hatalmasat. Newton önbizalmának azért betehet, hogy ebben a vereségben ő maga is alaposan benne van. Veszített (fumble) és eladott (INT) labdák, túldobott elkapók... Azt gondolom, ha Newtont ez a vereség nem kirakatemberré, hanem igazi vezérré teszi, akkor jövőre a Carolina még a mostaninál is jobb, de mindenképpen érettebbé válik. Vasárnap én azt láttam, hogy egy nagyon tehetséges, de rutintalan csapatot megfogott egy jóval rutinosabb gárda. A Panthersnek nagyon fontos lesz a következő éve. Abszolút bennük van a SB-győzelem. A Broncosnak lehet, hogy jót tett a két évvel ezelőtti vereség a Seattle-től. Elvégre akkor ők voltak abban a helyzetben, amiben két napja a Panthers, és hülyére verték őket. Tudták, mert a saját bőrükön tapasztalták, hogy a ligaelső támadócsapatot is el lehet kapni. Lehet, hogy Newtonnak is jót tett ez a vereség. Kiderül.
Azzal én sem tudok egyetérteni, hogy Manning megérdemelte. Ez olyan, mint amikor 2007-ben voltak, akik Paolo Maldininek akarták adatni az Aranylabdát, mert annyi mindent letett már az asztalra. De az Aranylabdát nem életműdíjnak szánták, hanem az aktuális év legjobbjának. Manning az alapszakaszban felállított rekordjai miatt fog bekerülni a halhatatlanok csarnokába. De Manningnek ezzel az SB-győzelemmel sikerült pozitívra kozmetikázni a W/L mutatóját (14-13). Az NFL-ben, pláne a SB-on nincs olyan, hogy megérdemli vagy nem érdemli meg. Manningék 2 éve ezen az alapon nem érdemelték volna meg? Dehogynem. De volt egy Seahawks, amely azért nyert, mert jobb volt. Tavaly a Patriots sem érdemelte meg jobban, mint a Seattle érdemelte volna. Jobbak voltak 4 ponttal.
több mint 5 éve
StormST Denver Broncos 6 — SB 50 Champion @ Grund
Én őszintén szólva nem csodálom, hogy Can kiborult, baromi pipa is lehet a médiára, két okból:
1. Pár méterre rakták tőle Chris Harris interjúját, aki egyébként nem mondott semmi sértőt, csak jó kedvűen ecsetelte, hogy mi volt a gameplan és mennyire bejött, de ettől még fájhatott hallani Cam-nek. Nem néztem utána, de eddig szerintem a 49 SB-ban vesztes QB-ből egy se vonult ki, PM két éve nagyobb verést kapott, mégis állta a kérdéseket. Amatőr rendezési hiba volt az ok ettől még, talán majd tanulnak belőle az NFL okosai is...
2. A média két héten keresztül mást se tett, csak arról harsogott, hogy mennyire esélytelen a Broncos és mennyivel-miben-hogyan jobb a Panthers. Kb. Broncos country kivételével mindenhol országos egyesnek hozták le előre a meccset, a végén már azt hittem le se játsszák, csak odanyomják a Lombardi-t a Panthers-nek. Lassan talán megtanulják az emberek, hogy az "országos egyes" is csak egy legenda. Mi megtanultuk 2 éve. Talán ha a média legalább egy picit helyén kezeli a dolgot és minimum 10% esélyt adnak a Broncos-nak, akkor nem lett volna akkora a pofon, mint ami könnyen feldolgozható, meg nem húzták volna fel a védelmünk agyát a végletekig. Vicces, hogy 12-ből most már 11-szer a SB-ba bejutó #1 defense-el felálló csapat megnyerte a SB-t, mégse adnak igazán soha komoly esélyt az ilyen csapatoknak, mert a jó támadójáték csilli-villi, mutogatható, hype-olható. De minden O fogható egy meccsen, főleg ha már 18 meccsnyi videó van róla...

Nekem alapvetően nincs semmi bajom Newton-al, jó kis játékosnak tartom, kivételes fizikális adottságokkal. De azért már kicsit unom mindkét oldalt, a védőit és a támadóit is. A védőit azért, mert állandóan azzal jönnek, hogy még keveset volt a ligában, meg hogy "ő nem akar veszíteni és ezért nem bírja", stb., de ébresztő, már 5 éve a ligában van, volt veresége és győzelme elég, épp ideje lenne megtanulnia mindkettőt feldolgozni, nem az oviban vagyunk. Dual-threat QB, lassan eléri a várható minőségi játékú pályafutása felét, ha most már hamar nem tanul, akkor hamarosan már késő lesz. A támadóit meg azért, mert alapvetően nekik meg illene többet foglalkozniuk a játékával és kevesebbet a viselkedésével, még ha előbbiben kevesebb is a médiaérték. Illene valahol megtalálni a középutat, most leginkább azt érzem, hogy állandóan valamelyik irány felé leng ki az egész, de ez már nekem, mint kvázi külső szemlélőnek, kezd sok lenni.

És igen, a fociért fizetik, nem diplomatának, de a focihoz, ha tetszik, ha nem, ez is hozzátartozik. Szar ügy, de igen. A médiamegjelenés ugyanúgy része egy NFL játékos életének, mint a gyep és a labda, a média pedig a világ minden táján kegyetlen a vesztesekkel, ezt el kell viselni, ez jár ellenpontozásnak azért, hogy győzelem esetén meg a vállukra vesznek. Az nem lehet, hogy valaki csak az egyik oldalból kér, a másiknak meg hátat fordít, ez a kiváltsága még a legnagyobbaknak sincs meg, sőt nekik nincs meg a leginkább...THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 5 éve
sany-e New York Giants Clemson Tigers 5
"Manning sehol nincs hozzá képest ! A statjait meg dugja fel a seggébe mert amikor igazán kellett mindig betli volt !"

Nekem ez azért elég erős és eléggé árad belőle az elvakultság. Szerintem nincs olyan játékos aki annyira makulátlan lenne minden téren, hogy ne lehetne belekötni valamilyen módon. Tom Brady valóban zseniális játékos de ennyi erővel akár rá is lehetne mondani, valami olyasmit hogy: Akárhány gyűrűje van de Eli-t nem tudta legyűrni úgyhogy elhúzhat a .... , meg biztos hatásosabbakat is de ez baromság lenne.
Igazi szurkoló nem attól lesz valaki, hogy az ellenfelét jó le tudja alázni és el tudja küldeni a francba hanem attól, hogy tisztelni tudja és akkor is meg tud hajolni valaki nagysága előtt ha nem kedveli egyáltalán (ezt Newton fújolókra is ugyanúgy értem mint a Manninget fikázókra).
több mint 5 éve
vittore New York Giants 5 — Giants fan
A Panthers esetében eleve csalóka a 15-1. A saját csoportjuk ótvar, játszottak a hulladék NFC East-tel és a nem túl acélos AFC South-tal. Tulajdonképpen a két non-divisional ellenfelük volt valamennyire komolyan vehető: a GB és a SEA.
több mint 5 éve
Solymi New England Patriots 5
Legközelebb bővebben kifejtem a véleményem a félreértések elkerülése végett.
Hozzáteszem nem érzek ellenszenvet se Cam, se Manning iránt.
Szimplán csak a helyzetet próbálom pártatlan szemszögből megvizsgálni.


Gorro:
A Lynch féle viselkedés kisebb mértékben befolyásolja az embereket, mert nem annyira szélsőséges mint Newtoné.
A szélsőséges viselkedés pedig olyan, hogy ellenszenvet kelt. Ezért is büntetik minden sportban tudtommal.
Másrészt Cam egy QB, neki kellene vezérként viselkednie és karaktert mutatnia, mert valamilyen szinten ő a csapat arca.
Az ilyen viselkedéssel a csapat többi tagját se tünteti fel jó színben.
Ráadásul nem egy kezdő játékosról hanem egy 5. éves irányítóról beszélünk.
Azt meg már nem is említem, hogy az edzői is jelezték neki, hogy ne kapucniban nyilatkozzon...

Btw, te magad szépen összefoglaltad azt amit mindenki gondol a Newton féle esetről:
"Hát nézd, ha valakit provokálsz mondjuk az utcán akkor ne csodálkozz, ha kapsz egy maflást."

Ja és még ez, így utólag:
"A közönségének csinálja. Közöd hozzá? semmi!"
A közönséget nem válogathatod meg, abba mindenki beletartozik aki a meccset nézni, legyen az bármelyik csapat szurkolója vagy egyszerű néző.

Höri:
Egyetértenék, de a világ nem így működik.
A PC, a formalitás és a beszabályozott viselkedés az összes sportban jelen van amiben üzlet van, pénzt termel, mert nem tesz jót a vállalat megítélésének a nem megfelelőnek nyilvánított viselkedés.
Továbbá ha én és sokan mások a munkahelyükön ilyen formán és ezzel a mentalitással viselkednének, akkor annak meglenne a következménye. Egy adott szintig lehet a saját stílust hozni, de van egy határ ahonnan már sok.
Most lehetne erről vitatkozni, de mindenki aláír egy szerződést amiben benne van, hogy vállalod és követed a cég által megfelelőnek ítélt viselkedésformát.

több mint 5 éve
Burkus New England Patriots 24 — És jöjjön a hetedik!
Manning javára írom, hogy megtanulta a sérülése után visszatérve nem eladni a labdát. (A sérüléséig a 9 TD 17 pick mutató minden csak nem hízelgő.) Dobott egy interception-t, ami olyan "igazi" Manning" INT volt, elképzelés nélkül, olyan rosszul dobva, hogy fél kézzel kapta le a falember, de ezen túl egyik meccsen sem vállalta túl magát és ezzel sokat tett a győzelemért. (Én az a főcsoportdöntőben előzetesen "kalkuláltam" a szokásos Manning turnoverekkel és ehelyett nagyon vigyázott a labdára, hiányoztak is ezek a lehetőségek.) Elegánsan viselkedett a meccs végén is, a testbeszéde is elárulta, hogy nem akar a középpontban lenni és idetartozik az is, hogy hárította a visszavonulásra vonatkozó kérdést, hogy ne ez legyen másnap a főtéma. Fejben is fel tudott nőni a PO-hoz, - ami mindig gyengesége volt. - lehet, hogy egy ilyen "game manager" megközelítéssel több sikert ért volna el a pályafutása során. A csapattársakra gyakorolt hatása pedig akkor látszott jól, amikor beállt Osweiler helyére, még az alapszakaszban. Ugyanakkor nem hiszem, hogy jó érzéssel fogja a kezére húzni azt a második gyűrűt, mert nagyon gyengén játszott az egész O-el együtt, bár kérdés, hogy hátrányban is így játszottak volna. (Megjegyzem, az első gyűrűje után is küldhetett volna legalább egy üveg pezsgőt Grossmannek, mert ott nem nyert volna gyűrűt, ha Grossmann nem olyan rossz és Lovie Smith nem ragaszkodik hozzá.) Igaza van mindenkinek, aki azt mondja, hogy a SB gyűrű nem életműdíj, ez egy teljesen téves, olyan nagyon Kóc-Manning drukkeres megközelítés. (Ware akkor már sokkal többet tett az "életműdíjáért".)

Newton számára túl nagy volt SB jelentette nyomás, a Denver D pedig zseniálisat játszott, nem engedték ki a zsebből, ezzel a futásai ki is estek a fegyvertárból. Ugyanakkor a Panthers fal legfeljebb átlagos jóindulatú megközelítéssel és a két T-n úgy mentek át Millerék mint libán a... (Vagy mint a Pats falon két héttel korábban.) Amit még most sem értek, hogy a végén a fumble után Newton miért csak nézte a labdát és miért ellépett tőle, ahelyett, hogy ráugrott volna. Mintha fejben már feladta volna. Az elkapógárda szintén erős közepes, Olsent ügyesen limitálták a védők, Stewart pedig megsérült a meccs elején - minden a Denver kezére játszott. Az személyes véleményem, hogy én nem hiszek hosszú távon a Vickhez, RGIII-hez, Kaepernickhez, Newtonhoz hasonló scrambling QB-kben, mert előbb-utóbb - inkább előbb -összetörik őket. A "nagy" irányítók - Brady, Rothlisberger, Manning, Rodgers, Brees - mind alapvetően pocket QB-k, még ha néha meg is indulnak, ügyesebben mint Rodgers vagy kevésbé ügyesen mint Brady vagy Manning.

Nekem semleges nézőként ritka unalmas meccs volt, nem emlékszem ilyen unalmas SB-ra. Ha jó O-ek harcolnak j D-ekkel, akkor az jó meccs lehet - mint volt tavaly - de itt a Párduc O teljes csődöt mondott, a Denver O pedig az első drive kivételével alibizett, ahogy valaki itt írta. Az pedig elég kétes értékű siker, ha a teljes O a meccs 90 %-ban csak csalja a meccset...
több mint 5 éve
" Cam megmondta ma, hogy ha L után jófejkedő játékost akarsz látni, akkor ne őt keresd."

Ezt nem teljesen értem. Ha SuperCam vigyorog, produkálja magát pályán és pálya szélén - márha megy a szekér- azt a szurkoló köteles elviselni, mert mi mást tehetne egyszerűen ilyen az ember és akkor "jófejkedő" W-s Camet látni. Viszont ha ennek ellentéte következik be -épp egy SBn- akkor az ellenszurkolója ne rúgjon bele és csepegtessen könnycseppeket, hogy neki most 7 hónapig rossz lesz! Miért kéne? A média, Ti és maga Cam Newton is elmondta, hogy milyen akkor lenne igazán eredeti figura, ha nem csak pozitív végkicsengés esetén vállalná fel magát, hanem akkor is amikor bekapta a maflást, ez nem megy. Közel sem lenne akkora hirig irányába, ha legalább emelt fejjel el bírta volna viselni az offense betlijét, ez nem ment és ezért kapja a savat. Majd jövőre bizonyíthat, hogy csak egyszeri alkalom volt a tele gatya.

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 5 éve
E.T. New York Giants 10
Newtonhoz csak annyit irnek,hogy szerintem a sport megtanitja alazatra az embert,de nala a tanito kudarcot vallott.Manning nyerhetett volna tobb gyurut,ha nem olyan csapatot epitenek melle amilyet.Jol latszott a Colts ereje,mikor Manning kivalt.Tokutolsok lettek.A teljesitmenyet kritizalokkal nem akarok vitatkozni,csak nezzek meg a kozeli felveteleket az arcarol a passzok alkalmaval.Minden dobas kinszenvedes volt neki.
több mint 5 éve
Nekem semleges nézőként ritka unalmas meccs volt, nem emlékszem ilyen unalmas SB-ra. Ha jó O-ek harcolnak j D-ekkel, akkor az jó meccs lehet - mint volt tavaly - de itt a Párduc O teljes csődöt mondott, a Denver O pedig az első drive kivételével alibizett, ahogy valaki itt írta. Az pedig elég kétes értékű siker, ha a teljes O a meccs 90 %-ban csak csalja a meccset...
Ezzel teljesen egyetértek ! Nem ELI-t nem győzte le hanem azt a kőkemény védelmet ,de akkor sem alibizett .Nem lealázni akartam Manninget ( hogy jövök én ahhoz, egy senki vagyok hozzá képest ) ,csak nem Brady-vel egy kaliber főleg ha sorsdöntő meccsekről van szó. Amúgy a Denvert nyomták elég szépen és nem csak ezen a meccsen.
több mint 5 éve
Főleg ez a : "nagyon megérdemelné ,, is elég zavaró. Brady nem érdemelte volna meg, vagy Rodgers vagy Big Ben ? Ők sokkal nehezebb helyzetből hozták ki a legtöbbet. Manning meg csak beszállt és átadta a labdát a futónak már amikor tudta. Ha meg sérült nem kell vállalni a játékot. Ne felejtsük el ők sok millió dollárt keresnek. Abba belefér ez az , ha meg annyira fáj nem játszok, de ha mégis akkor meg nincs panaszkodás. Miután a Pats kiesett ( edzői és bírói hibákból) teljesen mindegy volt hogy ki nyeri a SB-t. Csak nem így és most meg Manning az isten a semmire.4 SB alatt 3 TD , Brady 4-et csinált csak az utolsón.
több mint 5 éve
Win with class, lose with class. Ebben minden benne van Newtonnal kapcsolatban, ő nem hogy az egyiket, hanem egyiket SEM tudja megcsinálni, és nem kell védeni, mert nem elsőéves a ligában. Lynch sajtótáéjokztatói két okból is teljesen más kategória:
a) Lynch RB, Newton pedig FRANCHISE QB, így nagybetűkkel, aki egy egész, sok milliárd dolláros szervezet arca. Ja, és még MVP-t is megkapta (ami nálam egyáltalán nem volt egyértelmű, sőt), ez a díj még egy plusz elvárást támaszt a viselkedésével kapcsolatban.
b) Lynch a trashtalkon és tökfogáson kivűl nem igazán alázza meg az ellenfeleket a győzelemkor, de ha mégis, meg lehet nézni, hogyan fogadja és kezeli a vereséget. És akkor hasonlítsuk össze a Panthers irányítóval mindkét helyzetnél...

És édes istenem, ne csodálkozzunk már azon, ha kikezdi a média (teljesen jogosan)! Rengeteg támadási felületet ad az ólajtónyi arcával, aztán nem hogy legalább bizonyítana, hogy tud ő más is lenni, hanem még fellocsolja benzinnel az erdőtüzet.

A fumble szituációk meg egészen parádésak voltak, de főleg az utolsó:1/1 Franchise QB, MVP, izomkolosszus felépítéssel és nemhogy nem fekszik rá, hátraugrik? Vicc tárgya.

A cikk amúgy az egyik leggyengébb bowl.hu-s cikk, ráadásul rendkívül szubjektív.
több mint 5 éve
Így van, ekkora arccal álljon csak ki Newton és magyarázza el hogy hol és mikor volt a hiba ! Semmi tűz nem volt benne , az ilyen játékos ne is nyerjen SB-t.
több mint 5 éve
A cikkhez hozzászólva még:a legfurcsább egy bowl.hu-n, főleg Tőled, Höri, hogy a Panthers támadók nem voltak ott. Ugyanez a támadósor akasztott 45-öt a Cardsra, a Hawksot is megkínálták jócskán, de már ott lehetett látni a második félidőben a legalapvetőbb NFL szituációt:ha nyomás alatt van a QB-d, egy teljesen más meccs kezdődik a QB-tól függően, Newton pedig az egyik leggyengébben játszik nyomás alatt.

Wade Phillips elképesztően zseniális munkát végzett, és a liga egyik legjobb támadófalából csinált bohócot úgy, hogy két futóval is már extra védelmet hívtak rá. A sakkjátszmában belegyalulták a Pantherst a földbe, aminek az eredménye az volt, hogy Ware, Wolfe és Miller őserőként domináltak, ezért nem tudtak pontokat pakolni, nem azért, mert nem jelentek meg a támadók a pályán, vagy mert Newton bal lábbal kelt fel.
több mint 5 éve
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 32 — The only discipline that lasts, is self discipline
Átmentünk blogba, elvársak? Végre egy vállaltan szubjektív cíkk, és mindjárt van egy csomó (idézőjel nélkül és idézőjellel is írva) magvas hozzászólás is, nékém téccik 😊 Szerintem ez sokkal jobb tartalom, mint a szokásos "profi-semleges-de-újságíró-iskola-szagú többi" cikk, alatta a "hát ez lol", meg "gratula" mélységű reakciókkal 😊

Szóval én örülök, hogy végre ismét előjött kicsit Höriből a huszonéves futballdrukker, mert a tv szereplések kövevetelte "pofizmus" miatti (vélt vagy valós?) kötelező polkorrektség kezdett már szerintem ráülepedni. Én igenis szeretem, ha valaki "belemondja a képembe", akkor is, ha a szakmája szabályai korlátozzák. A korlátozás nem beszürkülés, és görcsös polkorrektség, csak tudni kell a mértéket nem túl lépni és akkor nem kell szürkének maradni.

És itt térek ki a cikk tartalmi részére: Newton pont azt b*szta el, hogy nem találta el a mértéket. Az überkúl, ha nem szürke, ha érdekes, ha színes, ha lehet róla beszélni. Csak van az a bizonyos vonal, amit figyelni kell. Tény, hogy egy kölyök még a srác, de ezt egy 26 éves embernek csak az anyja nézi el, a világ nem. A civil életben sem. Azt az embert, akinek amikor megy a szekér akkor kihangosító van szerelve a torkába és gazdag a szókincse, ha viszont nem megy akkor lekapcsolja a hangot és durcizik, a civil kis életben is elhajtja a francba a környezete. Cam csak nagyban "élvezi" most ugyanezt. Nagyban ráadásul nincs még korhatár se. A 15 éves Britney Spears-re is visszaszállnak a hülyeségei, pedig egy 15 éves kamaszlány még tényleg kamasz lány, Gondoljon mindenki csak a saját lányára, ha már annyi idős. Ha fiatalabb, akkor a kishúgára/kisöccsére.

Szóval, ha egy kis esze van, akkor Cam tanul ebből. Ha nem, akkor hullani fog továbbra is a fejére a ménkű. Nincs ebben semmi újdonság. John McEnroe-t se kímélte a sajtó a fenegyerek viselkedése miatt, Teljes joggal savazták, megérdemelte. (Mondom ezt úgy, hogy gyerekkori kedvencem volt) Hozzáteszem, nyerni így is lehet, McEnroe így is agyon nyerte magát, Cam is megteheti, nyerhet akármennyit így is. De, hogy a sajtó nem fogja kímélni, az hótziher. És aki ezen háborog, vagy értetlenkedik, az kb. a téli hóesésen értetlenkedik. (Höri, téged megértelek, hogy jobban érint, hiszen Te érzed milyen az, ha egy k**va pólóért, amit a közvetítés alatt viselsz, beléd kötnek. De erre csak tényleg a közhelyet lehet mondani: Te választottad, senki se kergetett oda. 😊 Cam is ő maga választott, senki nem kötelezte rá. )

Peyton Manning meg megérdemelte a második gyűrűt és kész. Aki nem így gondolja, az igenis bekaphattya. 😀


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Foresz Denver Broncos 1 — Broncos
Amikor egy csapat megnyeri a bajnokságot,akkor nem egy meccset nyer meg (ha megérdemli,ha nem a döntőben a győzelmet),hanem az egész sorozatot.Nyilván Manning már jócskán túl van a zeniten,és idén valóban csak átlagos játékos volt JÁTÉKBAN a többiek közt,ámde a szezon teljes egészében mentorrá tudott válni.MENTÁLISAN és TAKTIKAILAG egyértelműen pluszt adott csapatának.Így nincs értelme arról beszélni hogy megérdemelte-e a gyűrűt vagy sem.
A Panthers elsősorban taktikailag veszítette el a döntőt,mert fentebb valaki nagyon jól leírta hogy Wade Phillips zseniálisan készítette fel a Denver védelmet,és ezzel nem tudott a másik oldal mit tenni,főleg az edzői stáb.(hiszen egy edzői stábnak gyakorlatilag mindenre fel kell készítenie a játékosokat)

Cam Newton-t nem szeretem személy szerint,de ez az én problémám.Mindenesetre remélem hogy tanult ebből a sorozatból,hogy egyszer hopp,máskor meg kopp.Viselni kell mindkettőt.(az amerikai sportolók folyamatosan a média keresztüzében élnek,és számolnia kell minden játékosnak azzal,hogy egy-egy megosztó mondatért vagy megnyilvánulásért szigorúan büntetnek a szurkolók)
több mint 5 éve
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 8 — #NoStress
Peyton Manning az elmúlt 2 évtized legjobb, legkiemelkedőbb, legokosabb irányítója, szorosan zárkózik hozzá Tom Brady.
De ettől még nem érdemel senki SB gyűrűt.
De -akár megérdemelten, akár érdemtelenül- megszerezte.
És ha megszerezte, akkor azt elvitatni elég gagyi.
Viszont számomra azért nagy sztori ez a mostani győzelme, mert megmutatta, hogy a tehetségen, képességeken, fizikumon felül miről is szól a foci, a sport.
Erről: megkisérelni a győzelmet akkor is, ha az esélyek ellenünk szólnak.
És csak egy esetben van eleve kudarcra ítélve az ember: ha meg se próbálja.


Cam Newton napjaink egyik legjobb, egyik legszimpatikusabb, legjátékosabb, legszórakoztatóbb irányítója.
Meglepve olvasom, hogy még az "internet népe" is mennyire konzervatív, álszent azügyben, hogy megszakértse azt, hogy miként kell viselkednie valakinek, amikor élete kudarcát éli át.
Szerintem: ahogy sikerül.
Az elvárások szerint: játsza meg magát, és vágjon jó pofát ahhoz, amihez nem akar, nem tud.
Attól, hogy valaki milliomos sportoló, még nem lesz szenvtelen robot, és nem elvárások mentén cselekszik 0-24-ben. Szerintem nagyon helyesen.
Ez nem egyfajta eröltetett "csakazértis szembe megyek a trendekkel" hozzáállás részéről, egyszerűen ez jött belőle, felvállalta, jól tette.

több mint 5 éve
Jó kis beszélgetés alakult ki , gondoltam elmondom én is a magamét.

Egy dolgot mondanék: Nem Manning "szerezte meg a gyűrűt" , hanem a Broncos! Ez egy csapatjáték , felesleges kiemelni 1 játékost , hogy ő megérdemelte-e vagy nem. Ha valaki a 100 m gátfutásban nem első , hát ő nem érdemli meg , mert az egyéni sport , de itt egy közösségről van szó , aminek számos tényezője van. A két csapat 1-1 csónakban evezett , de a Broncos húzott jobban ezen a meccsen , övék a győzelem , majd aztán ennek ki lehet elemezni a részleteit , de az már legyen a szakértők feladata. Személy szerint ezen a meccsen Maninngnek(nem a Broncosnak) szurkoltam , mert zseniális játékosnak tartom , az elmúlt 15 éve miatt , de ettől nem érdemelte meg ő , egy személyben a győzelmet. A Broncos JOBB volt azon az estén , kész , pont!

Newton viselkedése különböző érzéseket szül az szurkolókban , de hát istenem , nem vagyunk egyformák , ez így jól is van. A különböző érzések különböző véleményeket szülnek , ez is jól van így. Az én véleményem szerint nincs azzal baj , ha valaki ünnepel , "játssza az eszét" ha jól megy a szekér , csak viselje el azok véleményét , akiknek ez nem tetszik. Joguk van a nemtetszéshez , mint Camnekj az ünnepléshez!
DE!!! Szerény véleményem szerint a vereséget is el kell tudni viselni. Emelt fővel , kiállni , és elmondani , hogy ezen az estén volt jobb. Azok a mondatok hogy ő nem veszíteni , hanem nyerni akar , elég érdekesek. Kérdezzük meg a 32 csapat rosteren lévő összes játékosát , ki akar veszíteni?? Szerintem senki! Manning is kiállt a 43-8 után , és állta a kérdéseket! Mert felnőtt , mert profi! Rajta kívül sorolhatnám még hogy hányan álltak ki vesztes , fontos meccs után , és vállalták az arcukat a L-hez! Cam nem , és ez az annak fényében visszás , amit ünneplés címén művel a pályán.
Másik oldalról nekik ez a MUNKÁJUK , FIZETÉST kapnak érte. Gondolom benne van a szerződésükben a KÖTELEZŐ médiamegjelenés , nyilatkozatok , stb. Ha Sanyi (a Torghelle Sanyi) ki tud állni nyilatkozni a mi sokkal szerényebb Mennyei Bajnokságunk meccsei után nyilatkozni , akkor ezektől az agyonfizetett sztároktól is elvárható szerintem. Vagy nézzünk meg egy angol bajnoki után nyilatkozó játékost , vagy egy boxmeccset. Mindenhol kiállnak , nyilatkoznak , mert a médiának és a közönségnek kell a hír , a nyilatkozat. Elvégre értük , nekik játszanak , és ez ma már hozzátartozik egy sportoló életéhez. ezen felül ha én viselkednék így a munkahelyemen ,ha a sikeres szerződéseket visítva , táncolva ugrálva ünnepelném , és a sikertelenek után durcázva hazaszaladnék , hát elég hamar megköszönnék a munkámat.
több mint 5 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Ne hasonlítsd össze Cam Newton munkáját a kisemberével. Én vagy te pótolhatók vagyunk, szemvillanás után hoznak valakit, aki megcsinálja ugyanezt. Cam Newton pótolhatatlan, ezért többet megengedhet magának. Ez nem új jelenség. Majd ha 39 éves lesz, nem lesz így.

Engem meglep, hogy az elvárás szerint mindenkinek ugyanúgy kell viselkednie az NFL üzletben. A shownak jót tesz ha van egy wildcard csávó, aki a sajttáj közepén fogja magát és kimegy. Egymás mellé tudsz tenni 80 játékost, akik ugyanarra a 4 kérdésre ugyanazt a 4 választ adják. Mert megtanulták mit kell mondani. Száraz.

több mint 5 éve
Kinek wildcard, kinek keserű vesztes és durcis kiskölyök. Ez a szép ebben, hogy ahányan vagyunk annyi vélemény. És itt pont szerintem is a franchise QB-n van a hangsúly, hogy nem kisember, pont ezért KELL szvsz bizonyos elvek szerint viselkednie.
Ebben a kérdésben konzervatív vagyok, úgy tűnik, mondom úgy, hogy pl Hines Ward, TO showjait az NFL óriási pillanatainak gondolom és sokkal szürkébb, üresebb az NFL nélkülük.
több mint 5 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
A meccs utáni miatt lehet rajta gúnyolódni, ezt aláírom.
Az zavar inkább, hogy a szezon alatti menőzése akkora ellenszenvet váltott ki sokakban, hogy alig várták a bukást.

Bezzeg Matt Ryan, Stafford vagy Andy Dalton sose fog olyat mondani, ami negatív hullámokat kelthet (direkt nem legendákat sorolok). Cam Newton nem fröccsöntött sablon, ezért fogunk emlékezni rá. Meg mert MVP lett.

több mint 5 éve
rva Dallas Cowboys 22 — Me for President!
túl sok remek hozzászólás van, amivel egyet tudok érteni, és lusta vagyok mindet idézni

de örülök hogy végre van ilyen cikk ami indulatokat és véleményeket generál - ilyen mennyiségben ráadásul.
több mint 5 éve
Az elvárások szerint: játsza meg magát, és vágjon jó pofát ahhoz, amihez nem akar, nem tud.
Itt valami igen nagy zavar lehet az erőben. Szerintem az utálói sem azt várták el, hogy vágjon jó pofákat, mosolyogjon avagy pc módon mindenkinek gratuláljon és a sablonokat pufogtassa. Azt várták el tőle, hogy 26 évesen vállalja fel magát akkor is, ha veszít. Ne pc módon csak "ahogy sikerül". Viszont ha valaki interjú közben ráunva a világfájdalmára feláll és elsétál hagy kapja már a savat. Én spec tisztelem, mint játékost, mert klassz dolgokra képes, de sajnálni nem fogom azért mert felnőtt fejjel és rinyál olyankor mikor másik 50 - a történelemben meg több száz - simán kibírta enélkül is.

"hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ."
több mint 5 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 3 — Bears fan, Giants szimpatizáns
Manning idei playoffs statisztikái: 51/92, 631 yard, 2 TD, 1 INT
Brady 2001-es playoffs számai: 60/97, 572 yard, 1 TD, 1 INT
aki szerint Manning nem érdemelte meg a 2. gyűrűjét, akkor az Bradyt is felhozhatná... csak ennyit akartam, béke 😊
több mint 5 éve
Solymi New England Patriots 5
Höri:
Tévedés, Cam is pótolható. Maximum fájdalmasan.
Tebowt imádták, mégse volt maradása, mert nem volt elég jó.
Manziel idiótán viselkedik, a tudását meg nem igazán láttuk, ki is írja magát lassan.
Kaepernick is kérdéses jelenleg.

De hozzunk fel másik példát, ott van Sherman.
Nagyszájú, öntörvényű, tehetséges és mégis tudja h mi a határ.
Visszatetszést kelt sok emberben a viselkedése? Igen. De a vereséget is méltón viseli.

Másrészt ahogy sokan írták előttem és én is említettem, Cam egy 5. éves irányító, akitől elvárható lenne, hogy hozza a kötelezőt akkor is amikor nem fűlik hozzá a foga.

Értem én, hogy miért viselkedik így, de ebből látszik, hogy az SB-vel járó terhet jelenleg nem képes elviselni.
Sok más QB-el ellentétben most már van SB tapasztalata és ha sikerül feldolgoznia magában a történteket és felnőni a feladathoz, mentálisan megerősödni akkor egy kiváló irányító lehet belőle.

Most 7 hónapig, jobb esetben rövidebb ideig rajta is fog pörögni a média és ennyi időt kell várnia, hogy bebizonyítsa, igenis képes arra amit elvárnak tőle.
Ha meg megmarad ennél a viselkedésnél, akkor az igencsak kihathat a teljesítményére, főleg, hogy a média is generálja majd a nyomást.

Most tegyem fel a kérdést, hogy meg lehet-e bízni egy olyan irányítóban, aki kritikus pillanatokban, nehéz meccseken összeomlik?

több mint 5 éve
SeaSzilaHawk Seattle Seahawks Oregon Ducks 12 — 12th man
jajj Höri... mindenki pótolható, akármennyire hihetetlen még Cam is... kapásból tudok mondani 5 QB-t, aki ezzel a csapattal lehozza a SB-t...
és sokkal többet aki méltósággal tudja elviselni a vereséget és a győzelmet is...
A cikk tetszik is meg nem is, nem vártam ilyet tőled, de gondom nincs vele, ha személyes véleményed leírod. Sőt.
A Cam védelmét nem értem részedről, a Panthers felemelését sem, a Broncos lekicsinyítését sem.
Már rosszul kezdődik a dolog, azzal, hogy nektek, Cam védelmezőknek, magyarázkodnotok kell. Szerintem minden elmond, hogy magyarázkodni kell.
Manning megérdemelte? Hell yeah... az érdemli meg, aki megnyeri. Nem a karrierje miatt, nem a neve miatt. Nem lehet SB-t nyerni csak úgy... érdemtelenül. Nem is értem ezt a felvetést, hogy megérdemelte, annak ellenére, h már nem a fénykorát éli. Biztos vagyok benne, hogy sokkal többet hozzá tett a csapat érdemeihez, mint a passzai. Sokkal!

“The white tight end, baby! He’s always there when you need him.”

“The white tight end. He’s American Express. He’s everywhere you want him to be. Don’t leave home without him.”
több mint 5 éve
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 32 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ebben nem értünk egyet. Szerintem Te vagy én pontosan annyit érünk, mint Cam Newton. Ebbe nem mennék bele, mert messze vezetne, ezért csak röviden: az egyetlen különbség, hogy Newton kiválóan ért egy dologhoz, amivel történetesen szórakoztatni is tud minket. És ezért meg is kapja az ellentételezést, milliós bankszámla formájában. Ezen felül pontosan annyit ér, mint én, te, a szomszédom, vagy bárki más.

Az egy más kérdés - és részemről csak ennyiről van szó -, hogy ha valaki tűz közelében dolgozik, akkor vegyen fel tűzálló ruhát, ha nem akar megégni. Akinek meg az a munkája, hogy százmillió ember szeme láttára dobálja a tojáslabdát, az számítson rá, hogy a százmillió embernek véleménye is lesz róla, és ha alakítani akarja ezt a rengeteg véleményt, akkor bizonyos dolgokat be kell tartania. A szomszédom nincs ilyen helyzetben, nem is kell ezzel foglalkoznia. Én sem, nekem sem kell vele foglalkoznom. Cam Newton viszont ebben a helyzetben van, a szakmájával jár, neki foglalkoznia kell (kellene) vele. Bizonyos mértékig persze elkerülhetetlen a tűz, nem tud ellene tenni semmit. Én például rohadtul tudok kárörvendeni, amikor Belichick kikap, mert utálom, hogy annyit nyer. 😊 Érdekes módon, Bradyvel szemben nincsenek ilyen érzéseim, ő szimpatikus annak ellenére is, hogy jó sokszor elverte a Colts-ot és Manninget. De Belichik nem az, pedig az ég világon semmit nem tett azért, hogy unszimpatikus legyen - azon kívül, hogy túl sokszor nyer. 😀 Ez van, Belichick szakmája is ezzel jár. De azért bizonyos kontrollja az adott embernek is van, tud tenni róla, hogy oltsa a tüzet, vagy éppen elérheti, hogy felszítja. Ha Belichick nem lenne olyan mufurc egyéniség, hanem egy poénos, vicces alkat lenne, lehet, hogy nem utálnám annyira, ha nyer. 😊 Newtonnak is meg vannak az eszközei, hogy megkedveltesse, vagy éppen megutáltassa magát. Rajta múlik, hogy melyiket választja.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Aki nagy meccseken összeomlik, az nem jut Super Bowlba. Kérdezzük meg Palmert vagy Daltont.
A #1 defense ellen most nem jött neki össze a dolog, ennyi történt.

Abba a fan fictionbe bele se megyek, hogy kivel hozta volna le a Panthers a meccset. Még öt évig minimum Newtonnal futnak ki a pályára, szóval nem kell aggódnia, hogy egy-két fejvakarós lépése után leváltják.

több mint 5 éve
no Baltimore Ravens 1
Az elszalasztott donto nagyon fajt CNnak, mert ki tudja lesz-e ujra lehetosege.LEHET hogy O is csak remenykedhet, mint sok 2. csapat a visszateresben. Itt volt ezt kellett volna megnyerni, tudja o is. Nekem 2012 jon ujra elo uez volt, es a 49 azt hitte nem baj majd jovore ( ezt ki kell mar javitani --baj, talan a jovoben)
több mint 5 éve
Solymi New England Patriots 5
Höri:

Ne haragudj, de ez a mondatod totál ellentmondás:

"Aki nagy meccseken összeomlik, az nem jut Super Bowlba. Kérdezzük meg Palmert vagy Daltont.
A #1 defense ellen most nem jött neki össze a dolog, ennyi történt."

Tehát mondhatjuk azt, hogy Newton mentálisan rendben van.
Oké, akkor viszont a szurkolók egy jó része a mostani viselkedése miatt hisztis kisgyerekként fogja kezelni.
Lehet így is.

Viszont ellenpéldaként ott van pl. Lynch. Megbüntették, hát adott válaszokat, jó rövideket.
Vagy ott van Belichick, ő se egy egyszerű eset, nem egy Rex Ryan.

De végülis egye fene. Ha így akar viselkedni, akkor hajrá, max kapja majd megállás nélkül a hasonló kérdéseket meg főhet az edzők feje emiatt. A végén meg majd a liga küld egy csekket meg egy kérést, hogy fejezze ezt be, mert hát ugye az a fránya játékos szerződés.

Szerintem mind a média mind a szurkolók azt szeretnék, hogy a játékosok úgy viselkedhessenek ahogy szeretnének, de azért kontrollált formában.

Kicsit túltolva, de ez azért is szükségszerű sztem, mert sok-sok ilyen megnyilvánulás olyan dühöt gerjesztene egyes elvakult szurkolókban amit egy idő után esetleg fizikailag vezetne le, ha nem is a játékoson de egy másik szurkolón vagy esetleg vki máson.

Nem kell messzire menni, elég csak benézni az eredménykövetőbe, hogy micsoda fröcsögés és gyűlölködés megy ott néha.

több mint 5 éve
StormST Denver Broncos 6 — SB 50 Champion @ Grund
Csak az pótolhatatlan, akit nem akarnak pótolni, vagy akinek a pótlására nem készülnek ill. nem elég jó a stáb a helyzet kezelésére. Ez igaz minden munkahelyen bármelyik dolgozóra, a legkisebb fogaskeréktől a nagyfőnökig bárkire és ugyanúgy igaz a sportokban is.

Persze idő és energia kérdése is lehet, lásd pl. a Favre -> Rodgers váltást, de mindenki pótolható. Igen, egy kezdő QB esetében ez sokszor nehéz, nem nagyon vannak rá felkészülve a csapatok, de ettől még ezer és egy példa van rá, hogy megoldották. Ugyanígy bármelyik poszt felhozható így, ami egy csapatban épp fontos poszt. Lehet, hogy a csapat taktikájában és szerkezetében igényel váltást, de egy jó csapatnál megoldják, lásd Brady kiesését anno.THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 5 éve
b5614o Pittsburgh Steelers 1
Huhh, tényleg megmozgatta az embereket a cikk, csak teljesen máshogy, mint ahogy képzeltem.

Valaki már leírta előttem, de nem idézgetem. Nem Manning nyerte meg, hanem Manning annak a csapatnak a tagja, amelyik nyert. ENNYI. A többi bla-bla már mind a média által generált ökörség. Megérdemli-nemérdemli beszélgetések innentől teljesen feleslegesek. A mentális többletet sokkal meghatározóbb kérdésnek érzem, de azt is csapat szinten. A Panters-nek ártott a hype, a Broncos-t pedig a végletekig feltüzelte.

A Média hatalma.
több mint 5 éve
Snagal Baltimore Ravens Miami Hurricanes 5
Nekem csak egy kérdés maradt meg: vajon Ha Steve Smith maradt volna, az ő mentalitása és rutinja nem lett volna olyan tényező ami átlendíti az offenst a holtponton?
Szerintem fel tudta volna lobbantani azt a pislákoló lángot ami végül kialudt.
több mint 5 éve
Gorro Carolina Panthers 13 — Törzsvendég
Zolee44 , " De ami még fontos... lenyilatkozta Cam, hogy ő neki Manning micsoda egy példakép, már a Coltsból is..stb.stb... De látta valaha is így viselkedni egy vereség után akár Manninget, akár bármelyik QB?"

Ami azt illeti sajnos láthatta 😊
Írtam is mellékesen, hogy volt már ilyen, de talán nem kapott akkora média felhajtást, nem emlékszem. De nyilván nem kell követni.

 profootballtalk.nbcsports.com/2010/02/08/manning-wayne-skipped-post-game-handshakes/
több mint 5 éve
Gorro! Na haragudj itt ez teljesen másról szól!

Az is feltűnt, hogy a Panthers a pénzfeldobás után, sarkon fordultak és már mentek is le... Én (de csak én 😊 😊 elvárnám, hogy legalább kézfogás, vagy valami ilyen gesztussal kezdődjön egy meccs! De itt ez nem volt igazán!

Igaz, itt is volt kivetni való a viselkedés terén Manning-nál, de nem hagyta ott a sajtótájékoztató 😊! ..ezért köszi a linket, tanulságos volt! 😊
több mint 5 éve
Gorro Carolina Panthers 13 — Törzsvendég
"Az is feltűnt, hogy a Panthers a pénzfeldobás után, sarkon fordultak és már mentek is le... Én (de csak én 😊 😊 elvárnám, hogy legalább kézfogás, vagy valami ilyen gesztussal kezdődjön egy meccs! De itt ez nem volt igazán!"
Valóban nem volt, és kellene, de ez már inkább szőrszálhasogatás. Egyszerre rebbent szét mindkét fél. 😊
több mint 5 éve
Höri már bocs, hogy rákérdezek de neked most konkrétan mi bajod van?? Olvastam a cikket amivel többé-kevésbé egyetértek, aztán a hozzászólásaidat és már bocs, hogy ezt mondom, de úgy "felszopkodod" Camet mintha az atyaÚristen lenne. Meg az se semmi amit írtál, hogy mindenki más pótolhatatlan kivéve ezt a fickót?!!! WAT?? Úgy tudtam a te kedvenc csapatod a Colts nem, ott talán nincs egy sokkal példásabb QB, aki sztem simán üti Cam tudását?? Nem értem, mit kell ennyire ekézni PM-t, ennyit tudott hozzátenni igen, de 39 évesen meg 4 nyakműtét után engedtessék már meg h ne rohangásszon 100 yardokat meg dobjon a Panthers D# ellen 500 yardot! Kifejezetten örültem a Broncos sikerének, mert legalább majd (szerencsésebb esetben) tanít egy kis alázatot Cam fiúnak,aki egy óvodás szintjén fogadta a vereség tényét! Egyébként meg az elfogulatlanság hol marad, a cikk meg a hozzászólásaid nem épp ezt tükrözik már bocs, de aki hétről-hétre közvetít nekünk a Sport TV-n meccseket az legyen már kicsit komolyabb!

If you can believe it, the mind can achieve it! - Ronnie Lott -
több mint 5 éve
Gorro! Nem annak szántam. Csak egy-két alkalommal fordult elő ebben a szezonban, hogy így kezdtek a csapatok! De azért az SB, illene köszönteni egymást! Lehet, hogy csak engem zavart a dolog!
több mint 5 éve
eseme Green Bay Packers 1
Gorro, érdekes volt a link, meglepődtem, mert én már csak a Broncos-ban játszó Manninget láttam. Bár mentségére szóljon, hogy a nyilatkozatban már "magára talált", de akkor is érdekes adalék a Sheriff pályaképéhez. Az 50-hez hozzászólva, nekem tetszett, mert két nagyon jó védelem feszült egymásnak, én úgy gondolom "Ez jó mulatság, férfi munka volt!".

eseme
több mint 5 éve
Höri már bocs, hogy rákérdezek de neked most konkrétan mi bajod van?? Olvastam a cikket amivel többé-kevésbé egyetértek, aztán a hozzászólásaidat és már bocs, hogy ezt mondom, de úgy "felszopkodod" Camet mintha az atyaÚristen lenne. Meg az se semmi amit írtál, hogy mindenki más pótolhatatlan kivéve ezt a fickót?!!! WAT?? Úgy tudtam a te kedvenc csapatod a Colts nem, ott talán nincs egy sokkal példásabb QB, aki sztem simán üti Cam tudását?? Nem értem, mit kell ennyire ekézni PM-t, ennyit tudott hozzátenni igen, de 39 évesen meg 4 nyakműtét után engedtessék már meg h ne rohangásszon 100 yardokat meg dobjon a Panthers D# ellen 500 yardot! Kifejezetten örültem a Broncos sikerének, mert legalább majd (szerencsésebb esetben) tanít egy kis alázatot Cam fiúnak,aki egy óvodás szintjén fogadta a vereség tényét! Egyébként meg az elfogulatlanság hol marad, a cikk meg a hozzászólásaid nem épp ezt tükrözik már bocs, de aki hétről-hétre közvetít nekünk a Sport TV-n meccseket az legyen már kicsit komolyabb!
This. Na meg, hogy az elit pontok kiemelésénél a Panthers D-t a Denver D elé helyezed, előbbiről írsz egy kisregényt (holott az épp általad lesajnált és középszert sem elérő Denver O ellen teljesítettek "elit" módon 17 pontot kapva), majd az utóbbi elintézed egy fél mondattal, akik az "elit" Panthers O-t tartották 10 ponton.
De oké, pirossal le van írva a kép mellett, hogy "vélemény", szóval elfogadom, csak tényleg nagyon furcsa volt ezt bowl.hu-n, TV-s szakkomentátortól és tőled olvasni.
több mint 5 éve
FunHun New England Patriots 6
Lehet, hogy csak én nem vettem észre, de mintha a legfontosabb kimaradt volna a Cam viselkedését kritizálok érvrendszeréből.
Mégpedig, hogy pont most kapott egy MVP címet, ami szerintem egy szezon teljesítményét ismeri el ugyan, de egy értékközösség tagjává is emeli a cím birtokosét, ahol vannak íratlan szabályok. Egy ilyen cím viselése nagyobb felelősséget kíván és megköveteli a díjazottól, hogy emeltebb, helyenként szerényebb fővel viseljen hideget-meleget egyaránt.
több mint 5 éve
gyeek Dallas Cowboys 57 — Stromfeld Aurél fan
Íratlan szabályok? Nada. Semmi köze nincs az MVP címének a díjazott viselkedéséhez. Ezek tények.

Én amúgy egész szezon során csak pislogtam a Cam-héterkedésen. Szaros transzparensek miatt elszabaduló érzelmek, lol. Ügyesen beállt egyesek bőre alá. És lehet moralizálni, hogy így kéne meg úgy kéne viselkednie, de ne csodálkozzon senki ha ezt éppenséggel leszarja. Szerintem akik eddig nem követték a Pantherst és Newtont azok adják a gyűlölködő tömeg javát, mivel nem tettek semmit extrát a korábbi évekhez képest -- csak többet nyertek.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.