Gasztrokultúra
13 feliratkozó
21 órája
A fürdőt teljes egészében kihagytuk, de a Géza Konyhája megvolt.🙂Géza konyhájába indultunk, akartam egy kis bárányburgert (baromi jól csinálják) de fullon volt, vagy 3 csapat várt még asztalra.Na, ott pont nem voltunk.🙂 Nem tetszett a belső dizájn, de az étlapja jó.VárkonyiNagy kedvencem a kovászos uborka.Melyik étteremben?
Na az este Gyulán sikerült belefutnom a "Hűs kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával" étekbe.
Egyrészt nagyon finom volt.
Másrészt még most is nehezen dolgozom fel, hogy uborkából készült levest ettem. 😊
kittli
| Pár éve voltunk Gyulán, nemrég újra eltöltöttünk ott néhány napot. Megszerettem azt a várost. |
nagylaza, főpohárnok
kittli
nagylaza, főpohárnok
Itt is csak az utcai "teraszon" kaptunk asztalt kb 10 perc várakozás után.
Nyári szezonban a fürdőben az aquapalota mögött a Kirát tudom ajánlani. A cigány káposztája isteni.
kittli
1 napja
Géza konyhájába indultunk, akartam egy kis bárányburgert (baromi jól csinálják) de fullon volt, vagy 3 csapat várt még asztalra.Na, ott pont nem voltunk.🙂 Nem tetszett a belső dizájn, de az étlapja jó.VárkonyiNagy kedvencem a kovászos uborka.Melyik étteremben?
Na az este Gyulán sikerült belefutnom a "Hűs kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával" étekbe.
Másrészt még most is nehezen dolgozom fel, hogy uborkából készült levest ettem. 😊
kittli
| Pár éve voltunk Gyulán, nemrég újra eltöltöttünk ott néhány napot. Megszerettem azt a várost. |
nagylaza, főpohárnok
kittli
nagylaza, főpohárnok
Itt is csak az utcai "teraszon" kaptunk asztalt kb 10 perc várakozás után.
Nyári szezonban a fürdőben az aquapalota mögött a Kirát tudom ajánlani. A cigány káposztája isteni.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
1 napja
Mielőtt elfelejtem: ha szereted a kóbászt, nehogy kihagyd a Gyulahús márkaboltját (nem messze az állomástól).🙂VárkonyiNagy kedvencem a kovászos uborka.Melyik étteremben?
kittli
nagylaza, főpohárnok
kittli
1 napja
Na, ott pont nem voltunk.🙂 Nem tetszett a belső dizájn, de az étlapja jó.VárkonyiNagy kedvencem a kovászos uborka.Melyik étteremben?
kittli
nagylaza, főpohárnok
kittli
1 napja
az nem koviubi, hanem gherkin, amit felszeleteve a hambiba is raknak.Nagy kedvencem a kovászos uborka.USA-ban ki is rántják a Kovi ubit, és valahol a hétvégén a Balcsi mellett is láttam már étlapon. Meglepően jó.
kittli
vpi
én meg először 15 éve a millenárisi gasztrofesztiválon ettem koviubi levest, na ezt überelje valaki xd
what do you need right now?
i need a bag of weed nigga, wassup?!
1 napja
Meglep, hogy a balatonszemesi Kistücsök itt úgy tűnik, hogy nem ismert - nekik ikonikus fogásuk a kovászos uborka leves.Nagy kedvencem a kovászos uborka.USA-ban ki is rántják a Kovi ubit, és valahol a hétvégén a Balcsi mellett is láttam már étlapon. Meglepően jó.
kittli
vpi
1 napja
Nagy kedvencem a kovászos uborka.USA-ban ki is rántják a Kovi ubit, és valahol a hétvégén a Balcsi mellett is láttam már étlapon. Meglepően jó.
kittli
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
1 napja
VárkonyiNagy kedvencem a kovászos uborka.Melyik étteremben?
kittli
nagylaza, főpohárnok
Zászló, zászló, szív.
1 napja
Nagy kedvencem a kovászos uborka.Melyik étteremben?
kittli
1 napja
erre próbáltam utalni. hogy ez nem valami univerzális szempont, amit behoztál. másfelől valóban nem rossz indikátor, ha valaki a savanyúság minőségét sem hanyagolja el valóban, én azért messzemenő következtetést nem vonnék le belőle. ha kóstoltad a koviubit és tudod, hogy jó, akkor a halat is és abból érdemesebb lehet meghozni a verdiktet. szar/felülárazott -nyálverő helyen- árult halat a világ legjobb koviubijával sem fognak rám melegíteni, jó halat közepes koviubival viszont inkább érdemes lehet kompromisszum tárgyává tenni szvsz. olyat sem találsz sűrűn, hogy a koviubival kelljen mindenáron kekeckedniÉn a dunai-balatoni sztenderdekre gondoltam, messze a tenger.volendamban engem jobban meggyőzött a hazai nyelven beszélő sor hosszúsága és a tenger 22 méteres közelsége. koviubi nem volt sajnosNagy kedvencem a kovászos uborka.A halasnál a menüt mindig a koviubi minősége dönti el.
kittli
Dzsokijuing
fake.id
Dzsokijuing
1 napja
Én a dunai-balatoni sztenderdekre gondoltam, messze a tenger.volendamban engem jobban meggyőzött a hazai nyelven beszélő sor hosszúsága és a tenger 22 méteres közelsége. koviubi nem volt sajnosNagy kedvencem a kovászos uborka.A halasnál a menüt mindig a koviubi minősége dönti el.
kittli
Dzsokijuing
fake.id
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 napja
volendamban engem jobban meggyőzött a hazai nyelven beszélő sor hosszúsága és a tenger 22 méteres közelsége. koviubi nem volt sajnosNagy kedvencem a kovászos uborka.A halasnál a menüt mindig a koviubi minősége dönti el.
kittli
Dzsokijuing
Szerkesztette: fake.id
1 napja
Nagy kedvencem a kovászos uborka.A halasnál a menüt mindig a koviubi minősége dönti el.
kittli
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 napja
Nem, nem tzatziki volt. Inkább gazpacho uborkából.Mert tzatziki volt, nem leves.Nagy kedvencem a kovászos uborka.Én nem kovászosból, hanem kígyóuborkából készítettet ettem pár éve Villányban.
kittli
Nem volt rossz, de az adagot kicsit felülbecsülték, és fokhagymából is vagy háromszor annyit tettek bele, mint kellett volna.
slowmotion
Őszentsége Sobri Jóska
1 napja
Mert tzatziki volt, nem leves.Nagy kedvencem a kovászos uborka.Én nem kovászosból, hanem kígyóuborkából készítettet ettem pár éve Villányban.
kittli
Nem volt rossz, de az adagot kicsit felülbecsülték, és fokhagymából is vagy háromszor annyit tettek bele, mint kellett volna.
slowmotion
1 napja
Nagy kedvencem a kovászos uborka.Én nem kovászosból, hanem kígyóuborkából készítettet ettem pár éve Villányban.
kittli
1 napja
Nagy kedvencem a kovászos uborka.Na az este Gyulán sikerült belefutnom a "Hűs kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával" étekbe.
Zászló, zászló, szív.
13 napja
A legegyszerűbb az olaszokat kiakasztani a mákostészta/káposztástészta duóval...Seregély Márti (rengetegszeres magyar bajnok kerékpárversenyző) mesélte egyszer, hogy a női Giro d'Italián már nagyon elegük volt a pastából, így kínjukban kakaós tésztát ettek Olaszország közepén. 😀
gyurczi
15 napja
A legegyszerűbb az olaszokat kiakasztani a mákostészta/káposztástészta duóval...jó kis zsíroskenyér hagymával, amerikai haverjaim meg falnak mennek instant 😀
gyurczi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
15 napja
A legegyszerűbb az olaszokat kiakasztani a mákostészta/káposztástészta duóval...Hú de megennék egy jó mákos csíkot.
gyurczi
15 napja
A legegyszerűbb az olaszokat kiakasztani a mákostészta/káposztástészta duóval...
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
15 napja
Lidl-ben is szinte egész évben árulják, mint igazi gasztroforradalmárok.😊ha mar feljott mashol a tema.Svéd barátom volt nálunk karácsony körül régebben, tolta be a mákos bejglit, mintha nem lenne holnap. Aztán jött tavasszal, és kérdezte, hol a bejgli? Mondtuk, hogy sorry, az karácsonyi kaja. Full hülyének nézett, hogy mi ez a baromság? Mitől nem lehet ezt enni áprilisban? Teszem hozzá, jogos kérdés. Mindegy, a nejem csinált neki 😊
van nektek sztoritok h kulfoldiek mit reagaltak magyar kajara?
Egy angol megkerdezte tolem mit eszunk karacsonykor..mondom pl a halaszle (fish soup)
kiakadva mondta h nincs is tengerunk hat az hogy...
mondom folyok es tavak vannak
YoungZeeZee
MC12
15 napja
ha mar feljott mashol a tema.Svéd barátom volt nálunk karácsony körül régebben, tolta be a mákos bejglit, mintha nem lenne holnap. Aztán jött tavasszal, és kérdezte, hol a bejgli? Mondtuk, hogy sorry, az karácsonyi kaja. Full hülyének nézett, hogy mi ez a baromság? Mitől nem lehet ezt enni áprilisban? Teszem hozzá, jogos kérdés. Mindegy, a nejem csinált neki 😊
van nektek sztoritok h kulfoldiek mit reagaltak magyar kajara?
Egy angol megkerdezte tolem mit eszunk karacsonykor..mondom pl a halaszle (fish soup)
kiakadva mondta h nincs is tengerunk hat az hogy...
mondom folyok es tavak vannak
YoungZeeZee
“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
15 napja
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
Sült vér disznóvágáson a koleszban anno, 20-30 dán Erasmusos diák szerintem akkor majdnem végleg hazament. 😊