Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Nem jó a példád.Direkt volt sarkított a példa. Aztán már rájöttem, hogy a szándékos bűncselekményekre nem vonatkozna az elméleted. Ellenben tartom a leírtakat: szabadságvesztés ÉS kártérítés. Vagy már a börtönben töltött évei alatt az esetleges munkája után kapott fizetéséből fizet és/vagy a szabadulása után szerzett jövedelméből. Remélem így érthetőbb, amit mondani akarok.
Egy balesetokozás, és kártérítés nem egyenlő egy erőszakos, pláne szándékos bűncselekménnyel.
De a megközelítésem nekem más.
Ha már megtörtént valami, akkor mi a fontosabb: a bosszú vagy a kárenyhítés?
Ha pl. nekem a fél családom utazik egy autóban, amit egy alvó kamionos telibetrafál, és mind meghalnak, akkor nekem aztán mindegy ivott és azért aludt el, vagy a főnökei halálra dolgoztatták, és 6 gyereke van.
Az se segít nekünk, hátramaradóknak sokat, ha a pasit 4-10-30 évre börtönbe vetik, esetleg kivégzik, tán még fel is négyelik.
Az segítene nekünk, ha a kieső családapa, családfenntartó 30 éves várható keresetét megkapja a hátramaradó 3 gyerek. Még az is mindegy hogy a fuvarozó cég fizeti, vagy a sofőr maga.
És hülyén hangzik, de ha pl én választhatnék, hogy ez a csóka kerüljön örökre rács mögé, vagy mivel se a cége nem volt kötelezhető a fizetésre, se neki nincsenek tartalékai, ezért folytatja a kamionozást, de a fizetése felét havonta a 3 visszamaradt gyerek kapja, én biza az utóbbit választanám.
Pusztán azért, mert annak több a haszna, mintha egy vadidegen ül Sopronkőhidán és sírdogál 30 évig.
És ha Csányi engem részegen, drogosan elgázolna, és amputálni kéne miatta mindkét lábam, és megkérdezne a bíróság, hogy döntsek én: Csányinak 10 év börtön, vagy nekem 100 millió forint, én biza az utóbbit választanám.Sobri Jóska
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 13 éve
Nem jó a példád.A " szlovák, drogos celebcsaj balesete" kapcsán volt szó arról, hogyha egy milliomos(milliárdos) családanya okoz egy ilyen balesetet, akkor mi az értelme annak, hogy börtönbe zárják, hasznosabb lenne 1-1 millió eurós kártérítés az áldozatoknak, valamint végzettségének megfelelő ingyenes munkavégzés bezárás helyett.Emlékszem. De nehogy már az elkövető anyagi helyzete döntse már el, hogy mi a büntetés. Akkor Csányi a nyílt utcán lelőhetne bárkit, majd a hulláján ugrálhatna és miután így kiklopfolta, rögtön nyársa is húzza, végül megsüti és megeszi. A büntetés 500 millió forint, és társadalmi munkában az OTP és egyéb cégek vezetése. Remélem ez a sarkított és gusztustalan példa rávilágít, hogy miért nem jó az, amit javasolsz. Egyébként pedig az azonos cselekményért, azonos büntetés elve is halott lenne az elméleteddel. Az pedig egészen hihetetlen, hogy összeget rendelsz az emberi élet ellenértékeként. Ki mennyit ér? Egy tanár 3 gyerekkel 50m, egy hajléktalan 500e? Ki dönti el? Álláspontom szerint irány a sitt, polgári peres eljárásban pedig kártérítésként jöjjön a pénz. Tehát sitt és kártérítés. Nehogy már megváltható legyen az elzárás.gdavid
Ez erre az esetre optimális megoldás lenne, egy megélhetési tolvaj, vagy erőszaktevő esetén marad a szabadságvesztés.Sobri Jóska
Egy balesetokozás, és kártérítés nem egyenlő egy erőszakos, pláne szándékos bűncselekménnyel.
De a megközelítésem nekem más.
Ha már megtörtént valami, akkor mi a fontosabb: a bosszú vagy a kárenyhítés?
Ha pl. nekem a fél családom utazik egy autóban, amit egy alvó kamionos telibetrafál, és mind meghalnak, akkor nekem aztán mindegy ivott és azért aludt el, vagy a főnökei halálra dolgoztatták, és 6 gyereke van.
Az se segít nekünk, hátramaradóknak sokat, ha a pasit 4-10-30 évre börtönbe vetik, esetleg kivégzik, tán még fel is négyelik.
Az segítene nekünk, ha a kieső családapa, családfenntartó 30 éves várható keresetét megkapja a hátramaradó 3 gyerek. Még az is mindegy hogy a fuvarozó cég fizeti, vagy a sofőr maga.
És hülyén hangzik, de ha pl én választhatnék, hogy ez a csóka kerüljön örökre rács mögé, vagy mivel se a cége nem volt kötelezhető a fizetésre, se neki nincsenek tartalékai, ezért folytatja a kamionozást, de a fizetése felét havonta a 3 visszamaradt gyerek kapja, én biza az utóbbit választanám.
Pusztán azért, mert annak több a haszna, mintha egy vadidegen ül Sopronkőhidán és sírdogál 30 évig.
És ha Csányi engem részegen, drogosan elgázolna, és amputálni kéne miatta mindkét lábam, és megkérdezne a bíróság, hogy döntsek én: Csányinak 10 év börtön, vagy nekem 100 millió forint, én biza az utóbbit választanám.
több mint 13 éve
A " szlovák, drogos celebcsaj balesete" kapcsán volt szó arról, hogyha egy milliomos(milliárdos) családanya okoz egy ilyen balesetet, akkor mi az értelme annak, hogy börtönbe zárják, hasznosabb lenne 1-1 millió eurós kártérítés az áldozatoknak, valamint végzettségének megfelelő ingyenes munkavégzés bezárás helyett.Emlékszem. De nehogy már az elkövető anyagi helyzete döntse már el, hogy mi a büntetés. Akkor Csányi a nyílt utcán lelőhetne bárkit, majd a hulláján ugrálhatna és miután így kiklopfolta, rögtön nyársa is húzza, végül megsüti és megeszi. A büntetés 500 millió forint, és társadalmi munkában az OTP és egyéb cégek vezetése. Remélem ez a sarkított és gusztustalan példa rávilágít, hogy miért nem jó az, amit javasolsz. Egyébként pedig az azonos cselekményért, azonos büntetés elve is halott lenne az elméleteddel. Az pedig egészen hihetetlen, hogy összeget rendelsz az emberi élet ellenértékeként. Ki mennyit ér? Egy tanár 3 gyerekkel 50m, egy hajléktalan 500e? Ki dönti el? Álláspontom szerint irány a sitt, polgári peres eljárásban pedig kártérítésként jöjjön a pénz. Tehát sitt és kártérítés. Nehogy már megváltható legyen az elzárás.
Ez erre az esetre optimális megoldás lenne, egy megélhetési tolvaj, vagy erőszaktevő esetén marad a szabadságvesztés.Sobri Jóska
A börtön-munka témában hasonló az álláspontunk. Sokan kényszermunkáért kiabálnak, vagy pusztuljon az elítélt. Hozunk egy törvényt, hogyha nem dolgozik, akkor nem kap enni, ezt mégis hogy? Munkahelyeket kell ezek szerint a BV intézeteknek teremteni. Lesz saját termőföldjük? Miért nem adjuk ezt inkább a nem elítélt munkanélkülieknek, akik szeretnének dolgozni? Még hosszan tudnám sorolni a nehézségeket a kötelező börtönmunka kapcsán, és nem csak elvi, de technikai szinten is. A lényeg: falakon kívül nem lehet a munka, mert többe kerülne, mint a megtermelt érték; falakon belül nincs olyan sok munkalehetőség (mosoda, rendszámtáblagyártás), és pénz kell járjon érte.
több mint 13 éve
A büntetésvégrehajtás nem egy második világháborús amcsi film.Hogyan?Sobri JóskaDe az nem működne, hogy be is zársz, és még dolgoztatni is akarsz.Biztos én vagyok buta, de egyszerűen nem értelek.
Nem tudod megoldani.Sobri Jóska
Mintha börtönben nem lehetne "motiválni" az embereket ilyen-olyan eszközökkel. Hangoztatod itt, hogy ha téged 20 évre ítélnek, akkor kötelességük életben tartani 20 évig. Hát ezen is lehetne változtatni nyilván, ha már alapból az az egésznek az alapelmélete, hogy változtatni kéne a törvényeken. Ha élni akarsz, megcsinálod amit mondanak, ennyi. Ha 5 év után megunod, nem kell, hogy konkrétan megöljenek, el lehet érni máshogy is, hogy meghalj, vagy újra dolgozz.
kaszoEnni, inni, gyógyszet kapok, egyébként meg bekaphatod. Ez lesz a hozzáállásom a jövőben.Sobri JóskaNem kapnál.
Vagy 1-2 kollektív büntetés után a többiek rávennének, hogy dolgozz. De először a "szolgáltatásokat" vonnám meg, mivel az egész vita abból indult ki, hogy a börtön nem vendégség, és nem csak a szabadságvesztés kellene legyen a büntetés.kaszo
Jelen állás szerint kapnék. Amíg nem diktatúra van Magyarországon, hanem egy európai demokrácia, addig kapok. Ezek a fogvatartó alapkötelezettségei, nem módosíthatóak.
A Magyarország által aláírt ENSZ alapokmány és a Római egyezmény rendelkezik ezekről az alapvető emberi jogokról.
Kollektív büntetés meg egyáltalán nincs, az az erőszak eszkalálódásához vezetne.
És kihangsúlyozom: ha a büntetés részét képezi a szabadságvesztés, akkor nem megoldható egyéb büntetés a megvalósíthatatlansága okán.
Ha nincs szabadságvesztés, akkor lehet fenyegető, és kiszabható másfajta büntetés is. (Pénz, közmunka, lakhelyelhagyás, stb.)
több mint 13 éve
Hogyan?Sobri JóskaDe az nem működne, hogy be is zársz, és még dolgoztatni is akarsz.Biztos én vagyok buta, de egyszerűen nem értelek.
Mintha börtönben nem lehetne "motiválni" az embereket ilyen-olyan eszközökkel. Hangoztatod itt, hogy ha téged 20 évre ítélnek, akkor kötelességük életben tartani 20 évig. Hát ezen is lehetne változtatni nyilván, ha már alapból az az egésznek az alapelmélete, hogy változtatni kéne a törvényeken. Ha élni akarsz, megcsinálod amit mondanak, ennyi. Ha 5 év után megunod, nem kell, hogy konkrétan megöljenek, el lehet érni máshogy is, hogy meghalj, vagy újra dolgozz.
kaszo
Enni, inni, gyógyszet kapok, egyébként meg bekaphatod. Ez lesz a hozzáállásom a jövőben.Sobri JóskaNem kapnál.
Vagy 1-2 kollektív büntetés után a többiek rávennének, hogy dolgozz. De először a "szolgáltatásokat" vonnám meg, mivel az egész vita abból indult ki, hogy a börtön nem vendégség, és nem csak a szabadságvesztés kellene legyen a büntetés.
több mint 13 éve
A " szlovák, drogos celebcsaj balesete" kapcsán volt szó arról, hogyha egy milliomos(milliárdos) családanya okoz egy ilyen balesetet, akkor mi az értelme annak, hogy börtönbe zárják, hasznosabb lenne 1-1 millió eurós kártérítés az áldozatoknak, valamint végzettségének megfelelő ingyenes munkavégzés bezárás helyett.De az ingyen meló sem menne napi 8 órában, mert akkor miből él meg? Ha gazdag család sarja, akkor nem probléma. Így pedig el is jutottunk oda, hogy nem megoldás a közmunka, mert nem tudná mindenki bevállalni ingyen. Ha pedig fizetést kap érte, akkor hol a büntetés?gdavidAmúgy Sobri nem pont azt mondta a szlovák, drogos celebcsaj balesete után, hogy miért nem közmunkára ítélik börtön helyett? pc_xHelyett!
Pont ez a lényeg.
Nem a börtönből vinnének el melózni, majd vissza, hanem kb. élheted a normál életed, de napi 8 órában a végzettségednek megfelelő munkát kell végezz ingyen.
Vagyis szabadságvesztés vs. ingyenmeló.
Lehet választani.
De az nem működne, hogy be is zársz, és még dolgoztatni is akarsz.
Ez erre az esetre optimális megoldás lenne, egy megélhetési tolvaj, vagy erőszaktevő esetén marad a szabadságvesztés.
több mint 13 éve
Hogyan?De az nem működne, hogy be is zársz, és még dolgoztatni is akarsz.Biztos én vagyok buta, de egyszerűen nem értelek.
kaszo
több mint 13 éve
De az nem működne, hogy be is zársz, és még dolgoztatni is akarsz.Biztos én vagyok buta, de egyszerűen nem értelek.
több mint 13 éve
De az ingyen meló sem menne napi 8 órában, mert akkor miből él meg? Ha gazdag család sarja, akkor nem probléma. Így pedig el is jutottunk oda, hogy nem megoldás a közmunka, mert nem tudná mindenki bevállalni ingyen. Ha pedig fizetést kap érte, akkor hol a büntetés?Amúgy Sobri nem pont azt mondta a szlovák, drogos celebcsaj balesete után, hogy miért nem közmunkára ítélik börtön helyett? pc_xHelyett!
Pont ez a lényeg.
Nem a börtönből vinnének el melózni, majd vissza, hanem kb. élheted a normál életed, de napi 8 órában a végzettségednek megfelelő munkát kell végezz ingyen.
Lehet választani.
több mint 13 éve
Amúgy Sobri nem pont azt mondta a szlovák, drogos celebcsaj balesete után, hogy miért nem közmunkára ítélik börtön helyett? pc_xHelyett!
Pont ez a lényeg.
Lehet választani.
Nem tudod megoldani.
több mint 13 éve
Önként voltál ott? Erről beszélek.Egy szart. Nekem a határőrség szarabb volt annak idején, mint némelyiknek a sitt.apeszosEzt mondom én is, a munkalehetőség jutalom bent.Vannak önellátó börtönök is tőlünk a szerencsésebb történelmű fejlődéssel bíró országokban. Ha változatos étkezést akarnak, akkor termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, stb.
De kötelezni, ahogy apeszos javasolja, nincs meló-nincs zaba alapon nem megoldható.Sobri Jóska
Egyetértek veled, nem munkatáborra ítélik őket, hanem szabadságvesztésre. Egyénként pszichésen igen csak megerőltető az a tudat, hogy be vagy zárva. Ha nem lennének a különböző elfoglaltsági lehetőségek (konditerem, foci, stb.), akkor rövid idő alatt halomra ölnék egymást az elítéltek, ez pedig nem lehet cél.
gdavid
több mint 13 éve
Amúgy Sobri nem pont azt mondta a szlovák, drogos celebcsaj balesete után, hogy miért nem közmunkára ítélik börtön helyett?

több mint 13 éve
Azt nem értem, hogy hogy éred el, hogy dolgozzak, hiába ez a büntetésem.mit nem értesz azon hogyha a törvénymódosítás után ítélnek el akkor nemcsak szabadságvesztésed lehet a büntetés hanem a közt szolgáló munka is mellette? most nincs meg a feltétele, de meglehet és nem hiszem hogy a kulturált munkavégzés bármilyen emberi jogokba ütközne. davemayerAkkor se értem.OLVASS SOBRI OLVASSazért annyit tudok a BV-ról amennyit te írtál, tudom hogy vannak akik dolgoznak bent, akár varrnak, akár szobrászkodnak is, akár belső munkákat( pl elosztó, mosoda,könyvtár) kaphatnak. De ezek nekik jutalmak és a társadalom számára teljesen feleslegesek. Olyan munkát kell nekik adni amivel az országért tesznek, nem magukért. Hidd el hogyha a törvényhozásban lenne hajlandóság hogy ennek hátteret biztosítson megtehetné. De te ezt biztos jobban tudod hiszen már olvastad a Blikkben hogy Buci raktáros volt bent.Még egyszer megkérdezem akkor:
Leszállhatsz a magas lóról.
Itt is látszik hogy mennyire elfajzott rendszerben élünk, valaki árt valakinek és az a büntetése hogy bezárják had pihenjen és ruháról,ételről gondoskodnak neki. Aztán meg csodálkozunk ha nem elrettentő azoknak akiknek EZ NINCS MEG AZ ÉLETBEN MUNKÁVAL SEM. davemayer
Ha mondjuk engem bezársz 20 évre, hogy veszel rá, hogy dolgozzak, miközben tudom, hogy a kötelességed 20 évre életbentartani?
Vagyis nem éheztethetsz, nem verhetsz, nem vonhatod meg az eü-i ellátásomat, hisz egy európai demokráciában vetettél börtönbe.
Sobri Jóska
én a jövőbeni elítéltekről beszélek, a már bent ülőkkel nem tudsz mit csinálni mert velük szemben már kiszabták az ítéletet (ha csak bele nem egyezik "önként").
davemayer
A jövőben lesittelsz. Hogy veszel rá a jövőben, hogy dolgozzak, ha nem akarok? Hogy büntetsz meg a jövőben? Hogy szankcionálsz a jövőben? Enni, inni, gyógyszet kapok, egyébként meg bekaphatod.
Ez lesz a hozzáállásom a jövőben. Hogy veszel rá bármire a jövőben?
Sobri Jóska
Gondolj bele, ha öltem, raboltam, erőszakot tettem, vagyis leszartam már a társadalom szabályait, majd pont azt nem szarom le, hogy az ítélet szerint dolgoznom kell?
Itt van ez a nő, ahonnan elindult a beszélgetés.
Kapna mondjuk 30 év kényszermunkát.
Ő meg ül, néz maga elé, és nem dolgozik.
Hogy éred el, hogy nekikezdjen kapálni mondjuk?
Ha valakit a börtönbüntetés lehetősége nem tántorított el egy gyilkosságtól, te mivel tudsz rá hatni: Lobogtatod az ítéletet?
Erről ez a vicc jut eszembe:
Kiszáll a NAV egy tanyára, hogy ellenőrizzék az illegális szeszfőzést.
Az öreg gazda mondja nekik, hogy bárhova bemehetnek, csak a gépszín háta mögötti mezőn lévő fészerhez, oda ne menjenek. Na, erre nagy arrogánsan előhúzza a pénzügyőr a szolgálati igazolványát.
- Látja ezt az igazolványt bátyám! Én ezzel minden mezőgazdasági
létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek.
- Rendben van, maga tudja.
A pénzügyőr átlép a kerítésen, és eltűnik, majd kisvártatva üvöltözve
sprintel visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika.
Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli
torokból kiáltja neki:
- Az igazolványt! Mutassa neki az igazolványt!
több mint 13 éve
mit nem értesz azon hogyha a törvénymódosítás után ítélnek el akkor nemcsak szabadságvesztésed lehet a büntetés hanem a közt szolgáló munka is mellette? most nincs meg a feltétele, de meglehet és nem hiszem hogy a kulturált munkavégzés bármilyen emberi jogokba ütközne.Akkor se értem.OLVASS SOBRI OLVASSazért annyit tudok a BV-ról amennyit te írtál, tudom hogy vannak akik dolgoznak bent, akár varrnak, akár szobrászkodnak is, akár belső munkákat( pl elosztó, mosoda,könyvtár) kaphatnak. De ezek nekik jutalmak és a társadalom számára teljesen feleslegesek. Olyan munkát kell nekik adni amivel az országért tesznek, nem magukért. Hidd el hogyha a törvényhozásban lenne hajlandóság hogy ennek hátteret biztosítson megtehetné. De te ezt biztos jobban tudod hiszen már olvastad a Blikkben hogy Buci raktáros volt bent.Még egyszer megkérdezem akkor:
Itt is látszik hogy mennyire elfajzott rendszerben élünk, valaki árt valakinek és az a büntetése hogy bezárják had pihenjen és ruháról,ételről gondoskodnak neki. Aztán meg csodálkozunk ha nem elrettentő azoknak akiknek EZ NINCS MEG AZ ÉLETBEN MUNKÁVAL SEM. davemayer
Ha mondjuk engem bezársz 20 évre, hogy veszel rá, hogy dolgozzak, miközben tudom, hogy a kötelességed 20 évre életbentartani?
Vagyis nem éheztethetsz, nem verhetsz, nem vonhatod meg az eü-i ellátásomat, hisz egy európai demokráciában vetettél börtönbe.
Sobri Jóska
én a jövőbeni elítéltekről beszélek, a már bent ülőkkel nem tudsz mit csinálni mert velük szemben már kiszabták az ítéletet (ha csak bele nem egyezik "önként").
davemayer
A jövőben lesittelsz. Hogy veszel rá a jövőben, hogy dolgozzak, ha nem akarok? Hogy büntetsz meg a jövőben? Hogy szankcionálsz a jövőben? Enni, inni, gyógyszet kapok, egyébként meg bekaphatod.
Sobri Jóska
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
azoknak akiket érdekel a téma, tudom ajánlani :Igen, igen!
www.youtube.com/watch?v=J4PSioh4EScyooker
Gyerekként azt mondtam anyámnak ha felnövök, rocksztár leszek. Anyám erre azt mondta: "Fiam, a kettő együtt nem megy!"
több mint 13 éve
ebben tökéEzt mondom én is, a munkalehetőség jutalom bent.Vannak önellátó börtönök is tőlünk a szerencsésebb történelmű fejlődéssel bíró országokban. Ha változatos étkezést akarnak, akkor termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, stb.
De kötelezni, ahogy apeszos javasolja, nincs meló-nincs zaba alapon nem megoldható.Sobri Jóska
Egyetértek veled, nem munkatáborra ítélik őket, hanem szabadságvesztésre. Egyénként pszichésen igen csak megerőltető az a tudat, hogy be vagy zárva. Ha nem lennének a különböző elfoglaltsági lehetőségek (konditerem, foci, stb.), akkor rövid idő alatt halomra ölnék egymást az elítéltek, ez pedig nem lehet cél.
gdavid
ebben tökéletesen igazad van, én speciel nem is a megvonásokkal büntetném őket (nem véletlenül lettek kitalálva nekik) de így van, termeljék ki azt amit ők akarnak + róják le a tartozásukat a társadalom felé. Lehetséges hogy a későbbi életükre is befolyással lehetne ha hozzászoknának a rendszeres munkához, bár egy volt elítéltnek munkát találni el tudom képzelni milyen nehéz lehet...Ezt mondom én is, a munkalehetőség jutalom bent.Vannak önellátó börtönök is tőlünk a szerencsésebb történelmű fejlődéssel bíró országokban. Ha változatos étkezést akarnak, akkor termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, stb.
gdavid
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Annak a rendszernek, ahol katonáknak kellett lennünk, nem is véletlenül lett vége.Egy szart. Nekem a határőrség szarabb volt annak idején, mint némelyiknek a sitt.apeszosEzt mondom én is, a munkalehetőség jutalom bent.Vannak önellátó börtönök is tőlünk a szerencsésebb történelmű fejlődéssel bíró országokban. Ha változatos étkezést akarnak, akkor termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, stb.
gdavid
Valahogy nem volt rá túl nagy igény.
több mint 13 éve
Akkor se értem.OLVASS SOBRI OLVASSazért annyit tudok a BV-ról amennyit te írtál, tudom hogy vannak akik dolgoznak bent, akár varrnak, akár szobrászkodnak is, akár belső munkákat( pl elosztó, mosoda,könyvtár) kaphatnak. De ezek nekik jutalmak és a társadalom számára teljesen feleslegesek. Olyan munkát kell nekik adni amivel az országért tesznek, nem magukért. Hidd el hogyha a törvényhozásban lenne hajlandóság hogy ennek hátteret biztosítson megtehetné. De te ezt biztos jobban tudod hiszen már olvastad a Blikkben hogy Buci raktáros volt bent.Még egyszer megkérdezem akkor:
Sobri Jóska
davemayer
több mint 13 éve
azoknak akiket érdekel a téma, tudom ajánlani :www.youtube.com/watch?v=J4PSioh4ESc
több mint 13 éve
Egy szart. Nekem a határőrség szarabb volt annak idején, mint némelyiknek a sitt.Ezt mondom én is, a munkalehetőség jutalom bent.Vannak önellátó börtönök is tőlünk a szerencsésebb történelmű fejlődéssel bíró országokban. Ha változatos étkezést akarnak, akkor termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, stb.
gdavid
több mint 13 éve
OLVASS SOBRI OLVASSazért annyit tudok a BV-ról amennyit te írtál, tudom hogy vannak akik dolgoznak bent, akár varrnak, akár szobrászkodnak is, akár belső munkákat( pl elosztó, mosoda,könyvtár) kaphatnak. De ezek nekik jutalmak és a társadalom számára teljesen feleslegesek. Olyan munkát kell nekik adni amivel az országért tesznek, nem magukért. Hidd el hogyha a törvényhozásban lenne hajlandóság hogy ennek hátteret biztosítson megtehetné. De te ezt biztos jobban tudod hiszen már olvastad a Blikkben hogy Buci raktáros volt bent.Még egyszer megkérdezem akkor:
Sobri Jóska
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Akkor legyünk életszerűek, K. Béla köztörvényes a virágokat locsolja közterületen, közben ketten láncontartyák, öten figyelik a rokonyokat, akik véletlenül épp arrajártak, huszonönten meg próbálják a felfegyverkezett utcabelieket feltartani.De Mariska tudja mutatni kicsi fiának hogy, látod Móricka, így jársz ha nem eszed meg a spenótot.
szavaztákharc egyébként, hogy egészen egzaktok legyünk 😀sutianap
több mint 13 éve
Ezt mondom én is, a munkalehetőség jutalom bent.Vannak önellátó börtönök is tőlünk a szerencsésebb történelmű fejlődéssel bíró országokban. Ha változatos étkezést akarnak, akkor termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, stb.
több mint 13 éve
Nem is a céljáról beszéltem, persze igazad van.Kicsit durván fogalmazva tök mindegy, hogy milyen szabályok vannak a börtönökben, mert az a társadalom erkölcsi romlását nem akadályozhatja meg...MedvepapaDe nem is az a célja.
Hanem maximum csak egy romlott társadalom működőképességi minimumának biztosítása.
Sobri Jóska
Gyerekként azt mondtam anyámnak ha felnövök, rocksztár leszek. Anyám erre azt mondta: "Fiam, a kettő együtt nem megy!"
több mint 13 éve
azért annyit tudok a BV-ról amennyit te írtál, tudom hogy vannak akik dolgoznak bent, akár varrnak, akár szobrászkodnak is, akár belső munkákat( pl elosztó, mosoda,könyvtár) kaphatnak. De ezek nekik jutalmak és a társadalom számára teljesen feleslegesek. Olyan munkát kell nekik adni amivel az országért tesznek, nem magukért. Hidd el hogyha a törvényhozásban lenne hajlandóság hogy ennek hátteret biztosítson megtehetné. De te ezt biztos jobban tudod hiszen már olvastad a Blikkben hogy Buci raktáros volt bent.Még egyszer megkérdezem akkor:
szerk: Ja, és nincs semmi vesztenivalóm, hisz a szabadságomat már elvetted, neked vannak kötelezettségeid, nekem nincsenek.