NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 13 éve
Törölt felhasználó
A mai fiatalságnak azért annál jobbat kívánok, minthogy frusztrált, fegyverbuzi, IQ-hiányos és hatalommániás katonatisztek felügyelete alá helyezzem őket (tisztelet a kivételnek).Dzsokijuing
igazából pontosan ez kell nekik. nem is feltétlen fegyveres kiképzés, hanem sok alakizés és fizikális baszkodás, sok szivatással.haromt
Ha ennyire tetszik, mutass példát és jelentkezzél önként, én ezt megspórolom és mindenki óvva intek a kaszárnyától.Dzsokijuing
én nem vagyok mai fiatal 😛

ezek ma már sorba sem tudnak állni. most ilyen dolgokról, mint csapat, vagy fegyelem ne is beszéljünk.
az más kérdés hogy milyen a magyar tiszti állomány és hogyan képeznének ki, de most éppen elméletről vitázunk. Márpedig elméletben a fegyelem belenevelése a totálisan elkanászodott fiatalokba, kurvára mindenkinek jót tenne.
több mint 13 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 297 — Saturday Night Lights
most megint az összemosás megy. az alapkiképzés jó dolog. főleg a mai totálisan mindenbe beleszaró, a fegyelmet hírből sem ismerő fiatalságnak lenne jó.
haromt
A mai fiatalságnak azért annál jobbat kívánok, minthogy frusztrált, fegyverbuzi, IQ-hiányos és hatalommániás katonatisztek felügyelete alá helyezzem őket (tisztelet a kivételnek).Dzsokijuing
igazából pontosan ez kell nekik. nem is feltétlen fegyveres kiképzés, hanem sok alakizés és fizikális baszkodás, sok szivatással.haromt
Ha ennyire tetszik, mutass példát és jelentkezzél önként, én ezt megspórolom és mindenki óvva intek a kaszárnyától.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
most megint az összemosás megy. az alapkiképzés jó dolog. főleg a mai totálisan mindenbe beleszaró, a fegyelmet hírből sem ismerő fiatalságnak lenne jó.
a régi alapkiképzés utáni szolgálatnak viszont semmiféle értelme nem lenne. polgári védelmi feladatra kurva drága lenne fenn tartani, katonai feladat meg nincs. főleg olyan amit egy 3 hónapos kiképzés után képes lenne ellátni valami jött-ment.

a másik, hogy az alapkiképzés és sorozás több tízmilliárdba lenne évente. úgy tudom erre éppen nincs pénz. vagy OV kurva jól titkolja.haromt
Ez így van. Viszont egy három hónapos "alapkiképzésnek" sem lenne értelme. Vagy minimum fél év, vagy semmi. Három hónap alatt, ahogy Te írtad: "a mai totálisan mindenbe beleszaró, a fegyelmet hírből sem ismerő fiatalság" a gatyáját normálisan összehajtani sem tanulna meg. Respect a kivételnek. Akkor meg tényleg többe lenne a leves..... Ha csak nem így akarnak kedvet csinálni a szerződéses katonaság iránt, rögvest lenne pár ezer új munkahely. De hogy fizetést miből adnának......
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
haromt
igazából pontosan ez kell nekik. nem is feltétlen fegyveres kiképzés, hanem sok alakizés és fizikális baszkodás, sok szivatással.
több mint 13 éve
haromt
A mai fiatalságnak azért annál jobbat kívánok, minthogy frusztrált, fegyverbuzi, IQ-hiányos és hatalommániás katonatisztek felügyelete alá helyezzem őket (tisztelet a kivételnek).

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
a régi alapkiképzés utáni szolgálatnak viszont semmiféle értelme nem lenne. polgári védelmi feladatra kurva drága lenne fenn tartani, katonai feladat meg nincs. főleg olyan amit egy 3 hónapos kiképzés után képes lenne ellátni valami jött-ment.

a másik, hogy az alapkiképzés és sorozás több tízmilliárdba lenne évente. úgy tudom erre éppen nincs pénz. vagy OV kurva jól titkolja.
több mint 13 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Összhangban van a seregbeli tapasztalatom az előttem szólókkal ("semmi értelme nem volt").
Viszont arra jutottam, hogy az abszurditás szándékos: egy fajta stressz teszt. Pl. mikor egy-egy személyt szivatott egy feljebbvaló, az egy próba volt. Szűrés. Nem lenne jó, ha háborús helyzetben bukna ki idegileg a katona és kezdene fegyverrel ámokfutásba. Ezért kell, hogy hosszabb legyen a szolgálat 2 hónapnál.
Persze, lehet, hogy csak magamat nyugtatgattam ezzel. 😊

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 463 — #NoStress
Egyébként ennek a tiszti és altiszti karnak és hadseregrendszernek nem adnék a keze alá sorállományt. Kiképzés a kummantásra, a sunnyogásra és a másik szívatására.tomi-tomi
Ismersz most aktív tiszteket és tiszthelyetteseket vagy ezt az 1950-60-as évek Magyar Néphadseregének UL-jeire alapozod?Gogo
Én ismerek jópárat, bár nem engem kérdeztél.
Anélkül, hogy elvesznénk a részletekben, azt mondom a következő kérdésedre: ne eröltessük ezt a kötelező katonásosdit.

több mint 13 éve
Svejk befért a honvédségbe, én szerencsére nem.

A kötelező sorkatonai szolgálat kis hazánkban az idiotizmus csúcsa volt, ötször próbáltak besorozni, úgyhogy sikerült belesnem a kulcslyukon. Lehet, hogy más helyeken, Svájcban, Franciaországban ez jobban működik, nemtom.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 13 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Egyébként ennek a tiszti és altiszti karnak és hadseregrendszernek nem adnék a keze alá sorállományt. Kiképzés a kummantásra, a sunnyogásra és a másik szívatására.tomi-tomi
Ismersz most aktív tiszteket és tiszthelyetteseket vagy ezt az 1950-60-as évek Magyar Néphadseregének UL-jeire alapozod?

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Emiatt írtam, hogy megnéztem volna azt a "kompletten, amilyen gyorsan csak tud" visszavonulást. 😊 Legalább maradt volna mindenki a seggén, és harcolt volna a somogyi dombok között.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Ellentámadás?😊
A vezetésbiztosító zászlóalj (szerintünk vezetésbénító), ahol voltam az egész hadtest számára az irányítást volt hivatott biztosítani a hadtestvezetői kar által. A zászlóalj ehhez adta a teljes technikai és ellátó hátteret.
A törzsbuszállományról pár érdekes adat (ugye ezek jelentik egy hadtest agyközpontját):
A rendes évi bakonyi hadgyakorlatra a 28 Csepel márkájú törzsbusz 27 akkumulátorral indult el (és érkezett meg 1 nap elteltével), az indulást megelőző egy teljes héten 24/24-es szervízelést, állagoptimalizálást követően. A törzsbuszok felében nem volt fűtés (ez téli hadgyakorlat volt, erős minuszokban), 3 vagy 4-ben nem működött a rádióösszeköttetés semmivel az égvilágon, a technikai személyzetnek kb. a 70%-a állt rendelkezésre.
Az ablaktörlők szinte sehol se működtek, már ahol volt egyáltalán, minden gumiszigetelés porlott, a gépkocsioszlop reggel indult, és 24 óra alatt nem ért fel a majd 200-250 km-re lévő Bakonyba az állandó menet közbeni meghibásodások, és tűzoltásszerű szervízeléseknek köszönhetően. Inkább nem sorolom, de lehetne. Viszont minden törzsbuszban volt egy teljesen alkesz őrnagy, vagy alezredes.
És még egyszer hangsúlyozom ez a kb. huszonezres 2. Magyar Hadtest vezérkarának, vagyis az agynak a technikai és személyi háttere.
Összegezve nem az ellentámadás volt a gondolatok fő csapásiránya. 😊

több mint 13 éve
Én voltam katona.

Elárulom a teljesen hivatalos haditervet, stratégiát arra az esetre, ha akkor megtámadtak volna minket délről:
Az egész hadtest (ez kb. a teljes magyar nem specifikus haderő egyharmada) kompletten, amilyen gyorsan csak tud, visszavonul a Bakonyba, a Balaton, mint természetes védővonal mögé, elbújik, és reméli a legjobbakat. Erős haditerv, mi?
Sobri Jóska
Nem erős haditerv, hanem agyhalott. A Balaton minket akadályozott volna meg a sikeres (ellen)támadásban. A Budapest felé vonuló ellenség jobb szárnyát végig védi a Duna, a bal szárnyat a komplett (na, azt megnéztem volna!) visszavonulásnak köszönhetően 100-120 kilométeren a Balaton. Ha Székesfehérvár környékét sikeresen blokkolják, akkor az utolsó akadály az érdi emelkedő. Bravúros elgondolás! S ezeknek sorállományt?!

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Egy katasztrófahelyzetet alapvetően a helyi-környékbeli - az érintett - polgároknak kell kezelni, tökmindegy, hogy állása van vagy munkanélküli. Mint annyi minden ebben az országban, a katasztrófavédelem is egy vicc. Számomra megdöbbentő volt a vörösiszap elöntésnél, hogy senki nem tudta, hogy a lé pH-értéke 13-14, tehát ha ez jön, akkor nem a TV-t mentjük, hanem az életünket és ha elkapott, akkor azonnal levetkőzünk és lemosatjuk magunkat. Közben a fejük felett 8 méter magasan több millió m3 volt/van immáron 40 éve és az érintett helyiségek közül Devecser - állítólag - város. Mintha egy lőszerraktár őrének nem szólnának, hogy áramszünet esetén ne gyújtson gyertyát.

több mint 13 éve
Én voltam katona.
És ezért azt mondom nem érdemes összekeverni a lehetőségeket a valósággal.
Amit egy sorkatona tanult, elsajátított a szolgálati ideje alatt, azt egy délután meg lehet tanulni. persze biztos lehetne értelmesen is csinálni, úgy, hogy ne a lógásról, kummantásról, unalomról, értelmetlenségekről, stb. szóljon az egész, de nem Magyarországon a magyar tiszti, altiszti álománnyal, technikával, infrastruktúrával.
Ismerve ezen viszonyokat azt mondom, hogy 2011-ben (eltekintve a dolog eleve abszurditásától) tökéletesen értelmetlen, és szükségtelen a sorkatonaság is.
És még a valódi honvédelem sem ér semmit se.
Én hadtest vezetésbiztosító századnál voltam a jugó konfliktus idején, a jugó határnál.
Elárulom a teljesen hivatalos haditervet, stratégiát arra az esetre, ha akkor megtámadtak volna minket délről:
Az egész hadtest (ez kb. a teljes magyar nem specifikus haderő egyharmada) kompletten, amilyen gyorsan csak tud, visszavonul a Bakonyba, a Balaton, mint természetes védővonal mögé, elbújik, és reméli a legjobbakat. Erős haditerv, mi?
Vajh mi lett volna, ha a támadás északról, ne adj isten keletről vagy nyugatról érkezik, ráadásul egyszerre? Belegondolni és rémisztő. Ezek alapján egyetlen védhető pont a Margitsziget 😊
Szóval higyjétek el, teljesen agyhalott ötlet Magyarországra sorkatonaság, semmi pozitív hozadéka nincs, eltekintve pár jó katonasztoritól. De arra meg ott a Svejk.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Na tényleg egyébként a különféle segélyeknek, és szegény sok panaszkodónak, hogy nincs munkája, simán lehetne mondani, hogy nab.meg, kapsz segélyt, de cserébehúzzál homokzsákot pakolni 😛

Egyébként nyilván sehogy nem megoldható, mert ígyis-úgyis kikerülné valahogy mindenki, csak valami értelmes kezdeményezést erre lehetne. De nem olyan szinten, hogy Győrből menjen valaki Miskolcra, hanem Miskolcra menjenek a környékbeliek, sztem mindenhol van elég munkanélküli.. Jó kivéve Komlóskát, ahol egy sincs 😛

Köszi amúgy, de nem mostanában gyógyul meg 😊:/
több mint 13 éve
10 méter futás pont elegendő, megfutamodni nem fogsz, támadni meg 100 éve támadt utoljára magyar katona. A statikus védelem oszlopos tagja lehetnél. 😊 (Gyógyuljon meg az a térd!)
A katasztrófavédelem alapvetően polgári tevékenység, semmi köze nem lehet a hadkötelezettséghez még áttételesen sem. Rettentő sok pénzbe kerül azért fenntartani egy sorállományú hadsereget, hogy homokzsákot pakoljon a gátakon. Egy győri munkanélküli Szegeden enni, aludni, átöltözni, fürdeni is szeretne. Az ötlet egyébként nem rossz, egy éven belül nem lenne Magyarországon (bejelentett) munkanélküli.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
hát hogy háborúban 1) nem veszünk részt 2) úgyis lerombolják az országot, és a vereséget szenvedő fél tagja leszünk, és legszarabbul járunk és a végére marad egy megye nagyságú országunk; úgyhogy igazából olyan mindegy, hogy a pékek is beállnak-e háború esetén. Kérdés, hogy a megelőzéses cuccra mi alapján/esetén hivatkozhatnak.
Személy szerint egyáltalán nem szeretnék katona lenni. A pszichológiai része (pl. tisztelet, stb..) így is megvan bennem, fegyverrel lőni soha életemben nem fogok (legalábbis ha rajtam múlik), a fizikai része meg rámférne, de előbb halnék meg, minthogy javuljon a fizikumom. 😀 Mondjuk alkalmas sem lennék szerintem, tekintve, hogy 10 métert nem tudok futni a térdem miatt..

Egyébként igazából szerintem egy európai országnak semmi szüksége sorkatonaságra, mivel manapság nem olyan időket élünk, hogy kitörjön egy komolyabb, minket is érintő háború. A távolabbi helyekre meg mindenféleképpen profi katonákat küldenek. Tehát azzal a kitétellel, hogy háborús időben van, szerintem megfelelő.

Olyan szempontból van értelme, hogy katasztrófák idején legyen elég segítő, de ahhoz meg nem katonákat kell képezni, tehát inkább olyasmit vezetnék be, hogy pl. munkanélkülieknek alapból kötelező illetve bárki másnak is. Csak azt nem tudom mennyire lehetne garantálni, hogy a munkahelyről ne basszanak ki emiatt, vagy legalábbis ne szenvedjen az ember hátrányt.
több mint 13 éve
Nem akartam beleszólni, de bizony nem ártana.... Én vissza mennék ha lehetne (és ha annyi idős lennék 😀) bár én határőr voltam annó....apeszos
Csatlakozom. A határőr legalább úgy érezhette, hogy nap mint nap (értelmes?) dolga van. Egyébként ennek a tiszti és altiszti karnak és hadseregrendszernek nem adnék a keze alá sorállományt. Kiképzés a kummantásra, a sunnyogásra és a másik szívatására.

több mint 13 éve
Igen, az 1700-as években kezdték. Ha mesterségesen beavatkozol egy ökoszisztéma életébe, akkor ott rengeteg nem várt hatás is felléphet.tomi-tomi
Azért akkoriban (és sokkal később is) még nem volt annyi allergiás, mint manapság. A természethez való viszony is más volt: pl. hasznos állatok - káros állatok.
Más: Itt észak-keleten azt látom, hogy a tuják (mindenféle) rejtélyes módon pusztulnak, barnulnak, száradnak. Csak helyi jelenség, vagy felétek is látni ilyet?Atari
Itt az ökoszisztéma alatt egyáltalán nem értettem az embereket, pláne nem az allergiájukat. (Az akác jellemzően nem allergizál.)
Na, a tuját aztán tényleg utálom, gyűlölöm! Annak semmi keresnivalója kontinentális éghajlaton. Alapvetően barnul, szárad a belsejük, csak a külső 10-20 centi zöldell (nálunk, Magyarországon). Lehet, hogy túlzottan összeérnek - ez a leggyakoribb ok, mivel az esetek döntő többségében sövénynövényként ültetik. Kivágni a francba és tiszafát a helyébe! Ha ÉK inkább Borsod, mint Szabolcs, akkor fázhat is erősen, és érzékenyebb a fertőzésekre.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Nem akartam beleszólni, de bizony nem ártana.... Én vissza mennék ha lehetne (és ha annyi idős lennék 😀) bár én határőr voltam annó....
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Amúgy én simán jónak tartom a sorkatonaságot. Sztem a mai fiatalok 80%-ra igenis ráférne.szaba
én még voltam sorozáson, szerencsére még egyetemre jártam 😀
a 3 hónapos alapkiképzés a fiataloknak annyira nem lenne gáz. tanulnának egy kis fegyelmet. Ami az alapkiképzés után jött az totál értelmetlen faszkodás volt már a végén. Haveromék "őrizték" a radart Dobogókőn...
több mint 13 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Igen, az 1700-as években kezdték. Ha mesterségesen beavatkozol egy ökoszisztéma életébe, akkor ott rengeteg nem várt hatás is felléphet.tomi-tomi
Azért akkoriban (és sokkal később is) még nem volt annyi allergiás, mint manapság. A természethez való viszony is más volt: pl. hasznos állatok - káros állatok.
Más: Itt észak-keleten azt látom, hogy a tuják (mindenféle) rejtélyes módon pusztulnak, barnulnak, száradnak. Csak helyi jelenség, vagy felétek is látni ilyet?

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
Amúgy én simán jónak tartom a sorkatonaságot. Sztem a mai fiatalok 80%-ra igenis ráférne.szaba
Saját személyes tapasztalatod alapján mondod, vagy elméleti úton jutottál erre?

több mint 13 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 556
Amúgy én simán jónak tartom a sorkatonaságot. Sztem a mai fiatalok 80%-ra igenis ráférne.