Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 13 éve
Törölt felhasználó
aki nem akar könyvespolcok között élni azt meg kell ölni 😛

én is mindig akartam otthonra valami könyvtárat 😊
de ettől még az okostelefon jó, mert térképen keresgélni körülményes. és mp3 lejátszót sem akarok pluszban magammal vinni.

de a sok e-book buzitól szivesem átveszem az értelmes papír alapú könyveit ingyen és bérmentve 😊
több mint 13 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 296 — Saturday Night Lights
Az e-bookkal és az okostelefonnal ugyanaz a baj: egy rakás teljesen felesleges alkalmazást kínál.
Az elektromos könyvben pl. elfér a teljes könyvtárad, miközben nyaralásra max. 2-3 könyvet viszel el úgyis. Annak persze jó, aki nem akar könyvespolcok között élni, én nem ilyen vagyok.

Az okostelefonnal tudsz netezni, meg fotózni, meg térképen keresgélni, de erre az eredeti eszközök pont megfelelőek. De ez egy őskonzervatív vélemény a témában 😊

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 407 — Lájkold a zsűrit!
Breitling, Rolex, Omega, stb. ezek kb. addig lesznek a piacon amíg szépirodalmi klasszikusokat kiadnak hagyományos könyvformában szvsz.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
én se hordok órát mióta van mobilom. szóval úgy 2000 óta.
több mint 13 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 378 — Wrath of Khan
Könyv témához: szépirodalomban fenn fog maradni a hagyományos könyv, mégpedig ugyanazon ok miatt amiért nem tűnt el a a karóra: elegáns, pedig az időt is megnézheted a telefonodon.empty taxi
Ezért nincs karórám, felesleges.
több mint 13 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 407 — Lájkold a zsűrit!
Könyv témához: szépirodalomban fenn fog maradni a hagyományos könyv, mégpedig ugyanazon ok miatt amiért nem tűnt el a a karóra: elegáns, pedig az időt is megnézheted a telefonodon.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
ELÉG LEGYEN MÁR!
Azért a "Gyűlölködjünk" topiknak is van határa!
😉

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 507 — no es importante
Akkor, hogy legyen egy jó hír is: lesz benne majd szó a Michigan egyetemről meg az Ohio Stateről is. 😀 Már ha nem hagyta ki a leadership elméleteket a tanárod.gsn
már veszem is 😊 elérhető esetleg valahol vagy neked megvan?JJ
Jaa, nem a könyvben, hanem a tananyagban. 😀
A könyvben a stock optionök túlzott szerepéről van szó a CEO-k kompenzálásában az amerikai modellben, aminek következtében a várakozások menedzselése (a valós folyamatok menedzselése helyett) hosszútávon további gazdasági összeomlásokhoz vezethet.gsn
hát ettől nem lelkesültem fel annyira, hogy a hajnali fél hatos felkelésemig nekiálljak tanulni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
gsn 3 548
sőt, biztosan nem lesz fogalma 😊 pénzügyi és jogi témákról is lehet érdekfeszítően írni, mint azt jelesül napról napra bizonyítod, én azon nem tudtam soha túltenni magamat, ha nyilvánvalóan értelmetlen humbugot tanítanak, mikor a leadott anyag mögött semmi nincs, csak rizsa az egész a rizsáról
képtelen vagyok sajnos elvonatkoztatni és érdeklődést színlelni, ha magasról teszek az egészre, ezért nem is fogom vinni soha semmireJJ
Akkor, hogy legyen egy jó hír is: lesz benne majd szó a Michigan egyetemről meg az Ohio Stateről is. 😀 Már ha nem hagyta ki a leadership elméleteket a tanárod.gsn
már veszem is 😊 elérhető esetleg valahol vagy neked megvan?JJ
Jaa, nem a könyvben, hanem a tananyagban. 😀
A könyvben a stock optionök túlzott szerepéről van szó a CEO-k kompenzálásában az amerikai modellben, aminek következtében a várakozások menedzselése (a valós folyamatok menedzselése helyett) hosszútávon további gazdasági összeomlásokhoz vezethet.

Oldal: http://www.profootballbusiness.com
Hírek: http://www.twitter.com/pfbusiness
több mint 13 éve
sőt, biztosan nem lesz fogalma 😊 pénzügyi és jogi témákról is lehet érdekfeszítően írni, mint azt jelesül napról napra bizonyítod, én azon nem tudtam soha túltenni magamat, ha nyilvánvalóan értelmetlen humbugot tanítanak, mikor a leadott anyag mögött semmi nincs, csak rizsa az egész a rizsáról
képtelen vagyok sajnos elvonatkoztatni és érdeklődést színlelni, ha magasról teszek az egészre, ezért nem is fogom vinni soha semmireJJ
már veszem is 😊 elérhető esetleg valahol vagy neked megvan?
mondjuk holnap zh-zok, szóval a kurzusom szempontjából már lényegtelen, de legalább az egómat megnyugtatom vele

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
gsn 3 548
Akkor, hogy legyen egy jó hír is: lesz benne majd szó a Michigan egyetemről meg az Ohio Stateről is. 😀 Már ha nem hagyta ki a leadership elméleteket a tanárod.

több mint 13 éve
De akkor ez azt jelenti, hogy bemegyek egy könyvtárba, és ott mindenkinek van ilyen végzettsége? Csak mert itt a fehérváriban van 1-2 akiből nem biztos, hogy kinézném.. (ettől persze nem biztos, hogy nincs neki 😊)fetomy
haromt említette, hogy van okj-s könyvtáros-asszisztensi képzés is, ami sokkal azért nem lehet kevesebb annál, mint amit az egyetemen nyújtanak

írtam már, hogy azzal, hogy mindig van nálam egy szépirodalmi könyv, még a könyvtáros szakon is ritka esetnek számítok, én csodálkoztam a legjobban, mikor erre rádöbbentem... tanítanak mindenfélét, csak amiről szólnia kellene szerintem, az általános és széleskörű tudás megszerzéséről, na az nincs
de pár év múlva lesz jó sok információbrókerünk, aki majd segít nektek eligazodni a megzabolázhatatlan adathalmazok sűrűségében

---
több mint 13 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
És azért néha közgázon is vannak olyan vad tantárgyak ilyen választhatók között meghirdetve, hogy köszönőviszonyban nincsenek ezzel. 😀 gsn
minden szakon vannak buziságok. (hullahoppkarika FTW)
nekem minden félévben felkínálta az ETR, hogy fel kéne venni a "kazah kezdő"-t, pedig még csak nyelvórára se kellett járnom.

több mint 13 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Másik ilyen amúgy a pap. Nem lehetek pap, csak ha előtte elvégzek egy egyetemen teológia szakot. Én meg azt hittem, hogy ha bejelentem, hogy álmomban Jézussal néztük a való világot, mehetek is.fetomy
de a teológiára nem kell hittan érettségi (nekem persze az is van), és semmi kötelező tantárgy.
gyerekként még elég az elhivatottság, a felsőoktatásban nem. Szerintem ez logikus, "jó pap holtig tanul" 😀

több mint 13 éve
nem, pont ez az. hogy nem akart ő soha semmiféle vezető lenni. egyszerűen elkerülhetetlennek látja, hogy ezeket használnia kelljen a munkája során. elhiszem, hogy lehet máshogy is, csak leírtam, ha már pont tegnap ecsetelte nekem 10 percig, mert szerintem releváns vélemény. és persze nem gondolom, hogy ettől szeretni kéne, egyszerűen szembejöhet, hogy szükség van rá. 😊Szobi22
én közgazdasági középsuliban végeztem, két évnyi közgáz, két év jog és 1-1 év statisztika-számvitel egy dologra megtanított, hogy előbb megyek el kukásnak, mintsem menedzser vagy valami ehhez hasonló szörnyszülött legyek
a hideg kiráz a jogi maszlagoktól, a matektól és az értelmezhetetlen, értelmetlen cifra körmondatoktól, én egy egyszerű tájékoztató-könyvtárosként képzeltem el magamat, mert úgy érzem, ahhoz van affinitásom, de a szemét iskola ezt máshogy gondolja 😊JJ
Azért a menedzsment a jog, közgáz, matek, számvitel vonulattól elég messze áll, egy könnyen tanulható mese. És azért néha közgázon is vannak olyan vad tantárgyak ilyen választhatók között meghirdetve, hogy köszönőviszonyban nincsenek ezzel. 😀 Nem tudom mit szólnál egy Meggyőzés és manipuláció, Tárgyalástechnikák, Üzleti etika trióhoz. 😀 Szerintem bár sokkal egyszerűbbek, mint a menedzsment, jobban lefárasztják az embert. 😀

Ajánlott irodalom egyébként:
Roger L. Martin: Fixing the game - Bubbles, crashes, and what capitalism can learn from the NFL (Harvard Business Review Press 2011)

Írj ebből beadandót, és meglesz a tárgy, a tanár se fogja érteni, hogy miről beszélsz, mert szerintem neki se lesz fogalma teljes mértékben az amerikai modellről és annak hátulütőiről.gsn
képtelen vagyok sajnos elvonatkoztatni és érdeklődést színlelni, ha magasról teszek az egészre, ezért nem is fogom vinni soha semmire

---
több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
De akkor ez azt jelenti, hogy bemegyek egy könyvtárba, és ott mindenkinek van ilyen végzettsége? Csak mert itt a fehérváriban van 1-2 akiből nem biztos, hogy kinézném.. (ettől persze nem biztos, hogy nincs neki 😊)
több mint 13 éve
Hát nekem alapból ott kezdődik, hogy egy könyvtárosnak minek egyetem/főiskola... Most valamit nagyon nem tudok gondolom, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi az a dolog a könyvtárosságban, ami miatt több évig kell tanulnom a felsőoktatásban.fetomy
az osztályozás kemény dolog, és pontosan akkora háttértudást vár el az embertől, mint amilyent gondolnánk (tehát hogy az illető mindenhez értsen egy kicsit, egyes szakterületekhez nagyon, de ne legyen téma, amiről ne tudna pár szót szólni)
remélem mondanom sem kell, hogy mára ez a rész van a legjobban elhanyagolva az oktatásban

---
több mint 13 éve
gsn 3 548
persze, mert ez így modern, így lehetsz csak középvezető, aztán felsővezető, aztán maga a miniszterelnök...
a választási lehetőség hiánya zavar, hogy három minort hirdettek meg alapból, és persze pont az nem indult el, amivel ezt a fost el tudtam volna kerülni
mindegy, csak jövő nyárig tartson még ki a tanviszonyom, és akkor könnyen ki tudok menni az usánkábaJJ
nem, pont ez az. hogy nem akart ő soha semmiféle vezető lenni. egyszerűen elkerülhetetlennek látja, hogy ezeket használnia kelljen a munkája során. elhiszem, hogy lehet máshogy is, csak leírtam, ha már pont tegnap ecsetelte nekem 10 percig, mert szerintem releváns vélemény. és persze nem gondolom, hogy ettől szeretni kéne, egyszerűen szembejöhet, hogy szükség van rá. 😊Szobi22
én közgazdasági középsuliban végeztem, két évnyi közgáz, két év jog és 1-1 év statisztika-számvitel egy dologra megtanított, hogy előbb megyek el kukásnak, mintsem menedzser vagy valami ehhez hasonló szörnyszülött legyek
a hideg kiráz a jogi maszlagoktól, a matektól és az értelmezhetetlen, értelmetlen cifra körmondatoktól, én egy egyszerű tájékoztató-könyvtárosként képzeltem el magamat, mert úgy érzem, ahhoz van affinitásom, de a szemét iskola ezt máshogy gondolja 😊JJ
Azért a menedzsment a jog, közgáz, matek, számvitel vonulattól elég messze áll, egy könnyen tanulható mese. És azért néha közgázon is vannak olyan vad tantárgyak ilyen választhatók között meghirdetve, hogy köszönőviszonyban nincsenek ezzel. 😀 Nem tudom mit szólnál egy Meggyőzés és manipuláció, Tárgyalástechnikák, Üzleti etika trióhoz mondjuk helyette. 😀 Szerintem bár sokkal egyszerűbbek, mint a menedzsment, jobban lefárasztják az embert. 😀

Ajánlott irodalom egyébként:
Roger L. Martin: Fixing the game - Bubbles, crashes, and what capitalism can learn from the NFL (Harvard Business Review Press 2011)

Írj ebből beadandót, és meglesz a tárgy, a tanár se fogja érteni, hogy miről beszélsz, mert szerintem neki se lesz fogalma teljes mértékben az amerikai modellről és annak hátulütőiről.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Hát nekem alapból ott kezdődik, hogy egy könyvtárosnak minek egyetem/főiskola... Most valamit nagyon nem tudok gondolom, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi az a dolog a könyvtárosságban, ami miatt több évig kell tanulnom a felsőoktatásban.

Másik ilyen amúgy a pap. Nem lehetek pap, csak ha előtte elvégzek egy egyetemen teológia szakot. Én meg azt hittem, hogy ha bejelentem, hogy álmomban Jézussal néztük a való világot, mehetek is.
több mint 13 éve
JJ, te író, szakíró leszel, csak még nem tudjuk pontosan hogyan. Kár lenne a felhalmozott irdatlan mennyiségű adathalomért. 😊Sobri Jóska
a nagyobb baj, hogy én se 😊 ehhez úgy éreztem, hogy jól illeszkedne egy nyugodt kis könyvtárosi meló a pincérkedés után, erre ilyen szarságokkal tömik a fejem

😊
nem is meggyőzni akartalak, csak leírtam más tapasztalatait
(és köszönöm a bókokat 😀)Szobi22
sajnos tudom én jól, látom hogy egyesek mennyire élvezik, mikor végre pl. vezetéselméletet tanulhatnak (rájuk is fér kis elnyomott életükben)... nincs bajom amúgy ezzel a szakmával sem, aki akarja és tudja, csinálja, csak ne tuszkolnák rá ennyire arra, aki nem
könyvtáros akartam lenni, nem információbróker meg csipcsup menedzser, hogy blődségek beseggelésére kényszerítsenek

---
több mint 13 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Szerintem alapba nincs sok értelme könyvet e-book-al vagy bármi jövőbeli csodával hasonlítani, mert nem ugyanaz. Nem ugyanazt az élményt nyújtja, hogy a kezedbe veszel egy igényesen kiadott könyvet vagy ugyanazt elolvasod e-bookon. Ez olyan, mint hogy mp3-ba leszed az ember egy zenét vagy berak egy eredeti cd-t. Tartalmilag ugyanaz, de élményben más.
több mint 13 éve
Szobi22 Green Bay Packers 2 484 — Bajnok
😊
nem is meggyőzni akartalak, csak leírtam más tapasztalatait
(és köszönöm a bókokat 😀)

több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 463 — #NoStress
JJ, te író, szakíró leszel, csak még nem tudjuk pontosan hogyan. Kár lenne a felhalmozott irdatlan mennyiségű adathalomért. 😊

több mint 13 éve
persze, mert ez így modern, így lehetsz csak középvezető, aztán felsővezető, aztán maga a miniszterelnök...
a választási lehetőség hiánya zavar, hogy három minort hirdettek meg alapból, és persze pont az nem indult el, amivel ezt a fost el tudtam volna kerülni
mindegy, csak jövő nyárig tartson még ki a tanviszonyom, és akkor könnyen ki tudok menni az usánkábaJJ
a hideg kiráz a jogi maszlagoktól, a matektól és az értelmezhetetlen, értelmetlen cifra körmondatoktól, én egy egyszerű tájékoztató-könyvtárosként képzeltem el magamat, mert úgy érzem, ahhoz van affinitásom, de a szemét iskola ezt máshogy gondolja 😊

---
több mint 13 éve
Szobi22 Green Bay Packers 2 484 — Bajnok
nem, pont ez az. hogy nem akart ő soha semmiféle vezető lenni. egyszerűen elkerülhetetlennek látja, hogy ezeket használnia kelljen a munkája során. elhiszem, hogy lehet máshogy is, csak leírtam, ha már pont tegnap ecsetelte nekem 10 percig, mert szerintem releváns vélemény. és persze nem gondolom, hogy ettől szeretni kéne, egyszerűen szembejöhet, hogy szükség van rá. 😊