NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
171
30
18:30-tól, ARENA4
Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
Ezeket is értem, és igazat is adok srácok. A kaják 90%-a "ne akard tudni miből készül". Ezért álltam rá a tésztára, salátára, gyümölcsre 😀A kézfejéről, tenyeréről leválló sok apró bőrdarab és az izzadtság teszi igazán ízletessé a tésztát, amibe belegyúrja. 😊
Amúgy a nagymamám kosztja a legjobb a világon. A szemem előtt csinálja, sose csalódtam benne 😛JC6
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Ezeket is értem, és igazat is adok srácok. A kaják 90%-a "ne akard tudni miből készül". Ezért álltam rá a tésztára, salátára, gyümölcsre 😀Amúgy a nagymamám kosztja a legjobb a világon. A szemem előtt csinálja, sose csalódtam benne 😛
több mint 13 éve
Én nem dolgoztam, de van egy szakács barátom, aki menő pesti éttermekben dolgozott a 90-es években.A gyorskaja semmivel sem egészségtelenebb, mint mondjuk valami ótvar kínai, vagy akár egy tojásosnokedli, vagy egy átlag kaja otthon.Jó, van benne valami, de te dolgoztál már valamelyik gyorskajáldában is?
Persze, ezt fújja most mindenki, hogy fúúúj meki, fúúúúj gyorskaják, de 50 éve még nem voltak elterjedtek, és egy USA-ban nincs több betegség a gyorskaják miatt, velük összefüggésbe hozhatóan, mint nélkülük 50 éve lett volna.
Oké, hízlalnak, de ez mindenkinek a saját döntése, hogy kövér e vagy sem, ahogy lehet valaki kövér tésztán, szalonnán és krumplin, és "egészséges" magyar konyhán, ugyanúgy lehet sportos gyorskaján is.Sobri Jóska
Tudod, hogy készül a kaja? Hányinger. És bocs, ha valakit megbántok, de amikor egy EGÉSZ csirkét darálnak be, szőrüstül - bőröstül, majd lefagyasztják és fél év múlva sütik meg...nos...inkább hagyjuk.
Kínait alapból nem eszek, nincs bizalmam feléjük.JC6
Nem ment bele a részletekbe, de bárhol melózott, mindig azt mondta: ha jót akarsz akkor ide ne gyere. Kivétel nélkül.
Szóval ahogy nem akarom pontosan tudni mi van a bőröm alatt, vagy a csaj akivel együtt vagyok pontosan kikkel, mit csinált elöttem, úgy azt sem, melyik étteremben miként készül az étel. 😊
több mint 13 éve
Tudod, hogy készül a kaja? Hányinger. És bocs, ha valakit megbántok, de amikor egy EGÉSZ csirkét darálnak be, szőrüstül - bőröstül, majd lefagyasztják és fél év múlva sütik meg...nos...inkább hagyjuk.Sokan, ha tudnák mi hogy készül.....
Kínait alapból nem eszek, nincs bizalmam feléjük.JC6
Mindenki tapasztal egy-egy dolgot egy-egy munkahelyen, aztán megundorodik, de mellé ugyanúgy eszi a patkányfüllel dúsított parizert.. 😊
A nagyüzemben készülő kajáknál sehol nem szempont az, hogy tökéletes minőségű legyen, és ne tartalmazzon mondjuk a húskészítmény patkányokat.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
A gyorskaja semmivel sem egészségtelenebb, mint mondjuk valami ótvar kínai, vagy akár egy tojásosnokedli, vagy egy átlag kaja otthon.Jó, van benne valami, de te dolgoztál már valamelyik gyorskajáldában is?
Persze, ezt fújja most mindenki, hogy fúúúj meki, fúúúúj gyorskaják, de 50 éve még nem voltak elterjedtek, és egy USA-ban nincs több betegség a gyorskaják miatt, velük összefüggésbe hozhatóan, mint nélkülük 50 éve lett volna.
Oké, hízlalnak, de ez mindenkinek a saját döntése, hogy kövér e vagy sem, ahogy lehet valaki kövér tésztán, szalonnán és krumplin, és "egészséges" magyar konyhán, ugyanúgy lehet sportos gyorskaján is.Sobri Jóska
Tudod, hogy készül a kaja? Hányinger. És bocs, ha valakit megbántok, de amikor egy EGÉSZ csirkét darálnak be, szőrüstül - bőröstül, majd lefagyasztják és fél év múlva sütik meg...nos...inkább hagyjuk.
Kínait alapból nem eszek, nincs bizalmam feléjük.
több mint 13 éve
Hajrá.Hát remélem én is hogy megoldódik majd a gondom, végülis nekem nem hibás a készülék, vagy visszaváltani akarom, csak a 2 alkatrész kellene pluszban ami a csomag tartalma lenne alapból. Mjd holnap hívom őket aztán beszámolok.zavi27Pedig de. 😊A 306-ra jól emlékszel csak a tartalomra nem:
A jogi terminológia az "elállás", ptk 306, bizonyos időn belül (erre nem emlékszem 24 óra, vagy 72) de ha visszaviszik és nem kérik pénz vissza ez a kereskedő kötelessége.Sobri Jóska
'Úgyszintén a fogyasztói törvények korábbi verzióiból maradhatott meg emlékezetünkben a 3 napos visszavásárlás intézménye. Sajnos ez is már csak emlék, hiszen a hatályos törvényekben ilyet nem találunk. Szerencsére a legtöbb kereskedő – talán szintén nosztalgiából – hajlandó rá, hogy sértetlen csomagolás esetén visszavegye az árucikket, azonban ez ma már csakis a kereskedő jóindulatán múlik.
"Mégis van azonban jelentősége a 3 napnak minden jótállással rendelkező termék esetében. Ha ugyanis ez idő alatt hibásodik meg egy eszköz, akkor a cserére vonatkozó igényünkkor a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a szerinti aránytalan többletköltségre, hanem köteles új készülékre cserélni a kifogásolt darabot."GRAFI
Amúgy hibás a készüléked, mivel nem azt kaptad, amiért fizettél, és ez hiba.
több mint 13 éve
nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen étrend.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
Hát remélem én is hogy megoldódik majd a gondom, végülis nekem nem hibás a készülék, vagy visszaváltani akarom, csak a 2 alkatrész kellene pluszban ami a csomag tartalma lenne alapból. Mjd holnap hívom őket aztán beszámolok.Pedig de. 😊A 306-ra jól emlékszel csak a tartalomra nem:
A jogi terminológia az "elállás", ptk 306, bizonyos időn belül (erre nem emlékszem 24 óra, vagy 72) de ha visszaviszik és nem kérik pénz vissza ez a kereskedő kötelessége.Sobri Jóska
'Úgyszintén a fogyasztói törvények korábbi verzióiból maradhatott meg emlékezetünkben a 3 napos visszavásárlás intézménye. Sajnos ez is már csak emlék, hiszen a hatályos törvényekben ilyet nem találunk. Szerencsére a legtöbb kereskedő – talán szintén nosztalgiából – hajlandó rá, hogy sértetlen csomagolás esetén visszavegye az árucikket, azonban ez ma már csakis a kereskedő jóindulatán múlik.
"Mégis van azonban jelentősége a 3 napnak minden jótállással rendelkező termék esetében. Ha ugyanis ez idő alatt hibásodik meg egy eszköz, akkor a cserére vonatkozó igényünkkor a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a szerinti aránytalan többletköltségre, hanem köteles új készülékre cserélni a kifogásolt darabot."GRAFI
több mint 13 éve
Nagyon rég voltam már más áruházban, mint az Árkádban. Nekem olyan nyugis.A gyorskaja semmivel sem egészségtelenebb, mint mondjuk valami ótvar kínai, vagy akár egy tojásosnokedli, vagy egy átlag kaja otthon.
Máshol is úgy van, hogy a megölik egymást a gyorskajáldák? KFC - görög - kínai - Meki - Burger King - Főzelékbár. Főleg egymás mellett fura őket látni...
És hihetetlen, hogy mennyien esznek egészségtelen gyorskaját....JC6
Oké, hízlalnak, de ez mindenkinek a saját döntése, hogy kövér e vagy sem, ahogy lehet valaki kövér tésztán, szalonnán és krumplin, és "egészséges" magyar konyhán, ugyanúgy lehet sportos gyorskaján is.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Nagyon rég voltam már más áruházban, mint az Árkádban. Nekem olyan nyugis.Máshol is úgy van, hogy a megölik egymást a gyorskajáldák? KFC - görög - kínai - Meki - Burger King - Főzelékbár. Főleg egymás mellett fura őket látni...
És hihetetlen, hogy mennyien esznek egészségtelen gyorskaját....
több mint 13 éve
ez esetben biztos megéri az árát 😊Funkcionálisan megfelelő, így megéri.
btw, nem vízöntő vagy véletlen, Jóska ?gabtsi
Nem. Tippelgethetsz még. 😊
Igen, nagy kedvenc nekem is.Szerintem a meki tökéletes ár/érték arány, de ha mondasz Pesten olyan helyet, ahol gyorsan jól lakok 1200ból megbízható minőséggel, melegkajával, örömmel veszem..Sobri JóskaCsirke CsibészJJ
Westendben legtöbbször náluk kajolok, alul, hátul van, szemben a humuszbár/steaksütöde kombóval. 😊
Van a nyugati aluljáróban is, szemben a kaisersel.
Szóval lehet helyeket találni, igyekszem én is változatosan kajálni, legalább egyszer egy nap meleget enni, de a meki a mindenholottlévőségével, a standard minőségével, meg a szerintem meg nem cáfolt fasza ár/értékarányával kihagyhatatlan, heti 2-3szor becsúszik.
több mint 13 éve
Normális kínai kifőzdék, Kulacs nem tudom hogy megvan-e még, piaci lángos 200 forint/darab >>>> MekdonááácccDe sajnos én is túl sokat eszek mekiben, mert közel van és gyors 😐
több mint 13 éve
JasW
53
Fővám téri vásárcsarnok, Csapi Falatozó. Fent van az emeleten, K.4.-es egység. 690FT a menü, leves, főétel. A levesek mondjuk nem túl változatosak (kvázi a gulyás, babgulyás, húsleves trojka az uralkodó - na nem mintha baj lenne 😊 ), főétel viszont nagyon sok minden jött már szembe: cigánypecsenye, túrógombóc, lángos, rántott sertéskaraj sajttal töltve, tojásos nokedli, spagetti, lencsefőzelék, csak hogy néhányat említsek. És várni se kell rá, rögtön adják, és mindemellé baromi jól főznek. Nekem jobb hely ennél nem kell. 😊Szerintem a meki tökéletes ár/érték arány, de ha mondasz Pesten olyan helyet, ahol gyorsan jól lakok 1200ból megbízható minőséggel, melegkajával, örömmel veszem..Sobri JóskaCsirke Csibész
van egy a Lehel piaci épület első emeletén, egy meg a Nagymező utcában
500 forint a csirkész szendvics, de abban van anyag rendesen (máj, franciasaláta, uborka, paradicsom, hagyma) és biztosra veheted hogy csirkéből készült, mert ott sütik helyben, és nem mondjuk egy ömlesztett csirkekockából vágják le a porciótJJ
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Régen nagy Mekis voltam, de már ránézni sem bírok, még az épületre sem...
több mint 13 éve
Szerintem a meki tökéletes ár/érték arány, de ha mondasz Pesten olyan helyet, ahol gyorsan jól lakok 1200ból megbízható minőséggel, melegkajával, örömmel veszem..Sobri JóskaCsirke Csibész
van egy a Lehel piaci épület első emeletén, egy meg a Nagymező utcában
500 forint a csirkész szendvics, de abban van anyag rendesen (máj, franciasaláta, uborka, paradicsom, hagyma) és biztosra veheted hogy csirkéből készült, mert ott sütik helyben, és nem mondjuk egy ömlesztett csirkekockából vágják le a porciót
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Pedig de. 😊A 306-ra jól emlékszel csak a tartalomra nem:
"Mégis van azonban jelentősége a 3 napnak minden jótállással rendelkező termék esetében. Ha ugyanis ez idő alatt hibásodik meg egy eszköz, akkor a cserére vonatkozó igényünkkor a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a szerinti aránytalan többletköltségre, hanem köteles új készülékre cserélni a kifogásolt darabot."
több mint 13 éve
ez esetben biztos megéri az árát 😊btw, nem vízöntő vagy véletlen, Jóska ?
több mint 13 éve
Ja. Én is így vagyok vele.akkor még szerencse h a big mac marhából van.gabtsiAzt nem nevezném húsnak.Sebii
több mint 13 éve
csak a Westendben. Ott a BelFrit. 1100-1500 forintért kapsz egy menüt, ami 3x akkora mint a mcdonalds és finomabb is. csak hát persze nem olyan menő. ugyan úgy gyorséttermi kaja, de egy szinttel jobb.Informatikai vonalon én csak ismerőstől Apple. 😊
a media marktban egér, billentyűzet, fülhallgató, mikorfon és hasonszőrű cuccoknál nagyobb értékű számitástechnikai cuccot venni kvázi magad totális lehúzása.
van sok olyan "kisbolt" ami majdnem évtizedek óta üzemel, mondjuk az ipon, és 15-20%-ot tud verni a MM-ra szinte minden termékben. én nem áll fönn az hogy szart sóznak rád és megszünnek. persze egyszerűbb birka módra bemenni a MM, saturn kisfaszomtudja milyen elektroszupermarketbe, de vannak olyan dolgok, főleg informatikai vonalon, amiért egyszerűen vétek.haromt
De én is ezt mondtam, hogy csak eldobható cuccokat, nem milliós tévéket, ilyesmi.
Belfrit-ben ettem, nekem nem jön be, olajos volt.
több mint 13 éve
Sebii
3 538
akkor még szerencse h a big mac marhából van.gabtsiAzt nem nevezném húsnak.
több mint 13 éve
akkor még szerencse h a big mac marhából van.
több mint 13 éve
tudom nem ez a gondod, de akkor is: 1000+drága üdítő is 1300 alatt van, szerintemén szinte minden nap ezen helyek valamelyikén eszem, de megpróbálhatsz meggyőzni, hogy nem így van.Tisztában vagyok vele, minden nap végigmegyek a Liszt Ferenc téren, és a menü-k valóban 1000 ft körüliek, de üdítő nélkül, de nem is ez a gond, hanem olyan kaják, amiket én nem eszek. Tavaly nyáron ha 2-3-szor volt olyan, amit megettem, elég válogatós vagyok, húsból csak csirke, pulyka, és még sok hasonló elmebaj 😊 .Sobri Jóska
menzán - és azóta egyre több helyen a liszten - van napi menü, normál anyagokból. 1000 alatt.gabtsi
több mint 13 éve
én szinte minden nap ezen helyek valamelyikén eszem, de megpróbálhatsz meggyőzni, hogy nem így van.Tisztában vagyok vele, minden nap végigmegyek a Liszt Ferenc téren, és a menü-k valóban 1000 ft körüliek, de üdítő nélkül, de nem is ez a gond, hanem olyan kaják, amiket én nem eszek. Tavaly nyáron ha 2-3-szor volt olyan, amit megettem, elég válogatós vagyok, húsból csak csirke, pulyka, és még sok hasonló elmebaj 😊 .
menzán - és azóta egyre több helyen a liszten - van napi menü, normál anyagokból. 1000 alatt.gabtsi
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
csak a Westendben. Ott a BelFrit. 1100-1500 forintért kapsz egy menüt, ami 3x akkora mint a mcdonalds és finomabb is. csak hát persze nem olyan menő. ugyan úgy gyorséttermi kaja, de egy szinttel jobb.a media marktban egér, billentyűzet, fülhallgató, mikorfon és hasonszőrű cuccoknál nagyobb értékű számitástechnikai cuccot venni kvázi magad totális lehúzása.
van sok olyan "kisbolt" ami majdnem évtizedek óta üzemel, mondjuk az ipon, és 15-20%-ot tud verni a MM-ra szinte minden termékben. én nem áll fönn az hogy szart sóznak rád és megszünnek. persze egyszerűbb birka módra bemenni a MM, saturn kisfaszomtudja milyen elektroszupermarketbe, de vannak olyan dolgok, főleg informatikai vonalon, amiért egyszerűen vétek.
több mint 13 éve
Pedig de. 😊Egyébként 3 napon belül indoklás nélkül kötelező a pénzvisszaadás (de lehet 24 óra, nem emlékszem pontosan) a fogyasztóvédelmi törvényben benne van, akkor is, ha nem hibás az áru, egyszerűen csak nem akarod már.Sobri JóskaÚgysem tudlak meggyőzni, de ez nem így van. Vissza lehet adni, de nem kötelező. Mivel nem egy multinál, hanem egy kiskereskedőnél dolgozom, volt már ebből az évek során vitánk nem egyszer, de nem is kétszer. Próbálkoztak már mindenféle trükkel, perrel, senkinek nem jött be eddig. Nem vagy köteles visszavenni, hacsak nem hibás a termék, Ha hibás, akkor is csere az elsődleges, egy ugyanolyanra. Egy multi ahogy te is mondod, simán megteheti, mert vagy visszaküldi valalmi indokkal, vagy eladja egy másik fasznak. Én ezt már kevésbé tudnám megtenni.
Zavi: Pont ezek a boltok a legszarabbak. Bár csak a 220V-ról tudnék nyilatkozni. Népszerűek, mert olcsók, de ha gondod van, akkor szarna a fejedre. Remélem azért a te gondod megoldódik.GRAFI
A jogi terminológia az "elállás", ptk 306, bizonyos időn belül (erre nem emlékszem 24 óra, vagy 72) de ha visszaviszik és nem kérik pénz vissza ez a kereskedő kötelessége.