Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 14 éve
Hogy működik a bank?Én úgy képzelem, hogy:
-kellene nekem pénz alacsony kamatra
-bank mondja, franknak alacsony (de árfolyamkockázatos)
-mondom, oké
-mivel én nem vehetek fel közvetlenül (?), a bank helyettem veszi fel a hitelt a svájci banktól
-a frank megjön a bankhoz (most kihagyom az elektronikus pénzmozgást, mert annak analógnak kellene lennie a fizikai dolgokkal, csak azokat könnyíti, a lényegen nem változtathat szvsz)
-a bank nem frankot ad nekem, hanem forintot, beváltja nekem az aktuális (alacsony!) árfolyamon a pénzt, ideadja a (kevés) forintot
-forintot elköltöm és elkezdem a havi törlesztést, forintban, mindig annyit, amennyi a svájci bank havi frank törlesztésére kell az aktuális árfolyamon
-bank frankban törleszt a svájci banknak.
Namost, ha a kölcsönzött frank a futamidő alatt a "magyar" bankban pihen, abból törleszt svájc felé, akkor a teljes árfolyamnyereség a "magyar" bankban csapódik le. A "magyar" banknak annál nagyobb a (forint)nyeresége, minél jobban elmegy az árfolyam. A "magyar" bank akkor bukik, ha a forint erősödik.
A bankok nem szoktak a pénzen ülni, nem hiszem, hogy a frank csak ott csücsülne. Inkább a bank a hitelezőtől azonnal "megvette" a frankot a beváltással, és a továbbiakban sajátjaként kezelte, munkára fogta, forgatta stb. Így árfolyamkockázat nélkül jutott frankhoz, hiszen az árfolyam mozgását mindig a hitelező ügyfél kompenzálja azzal, hogy a hitelező a forintjáért folyóhóban kénytelen "vásárolni" a törlesztőrészletéhez kellő frank mennyiséget mindig az aktuális havi árfolyamon.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 14 éve
Nekem forint hitelem van. Még kb. 6 milla. 60 eFt/hót fizetek most.Munkatársnak 5 milla Ft swájcifrank alapú hitel. 28 eFt/hó-val kezdte. Most jár 40 eFt/hó-nál.
Még öt év így és én jövök ki jobban. :/
Azoknál van a baj, akik csutkára eladósították magukat az alacsonyabb frank árfolyamon.
Pl. 50 eFt-ot tudnak fizetni havonta és kellett nekik 10 millió egy házhoz. Csak frankhitel jöhetett szóba. A megemelkedett részletet most nem bírják fizetni, és egyre többen már nem csak azok, akik elvesztették az állásukat, vagy ilyesmi.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 14 éve
Erre annyit mondok, hogy Bokrost Magyarországon köpködik, nyugaton pedig tanítják.Az meg egy baromság, hogy rögzítsék a deviza árfolyamot (mert onnantól már nem lesz deviza gyakorlatilag) .. csak még nagyobb öngólt rúgnának vele a devizahitelesek.csak erre, mondok valamit; Bulgária-Bokros L. és csoportja; márkát rögzítették 1/1-re
Amadeus91
nincs államadósságuk. Igen, szegények mint a föld, de egyszer nem lesznek azok... (egyszer)sapka
több mint 14 éve
Az meg egy baromság, hogy rögzítsék a deviza árfolyamot (mert onnantól már nem lesz deviza gyakorlatilag) .. csak még nagyobb öngólt rúgnának vele a devizahitelesek.csak erre, mondok valamit; Bulgária-Bokros L. és csoportja; márkát rögzítették 1/1-re
Amadeus91
nincs államadósságuk. Igen, szegények mint a föld, de egyszer nem lesznek azok... (egyszer)
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Ne "nyóccévezzünk" mert kurvára de nem azon múlott... a gazdasági rendszerváltás óta a(z) MNB szándékosan gyengítette a forint erejét a külföldi valutákkal szemben, mivel abban reménykedtek az okosok, hogy ezáltal nagyobb GDP -t fognak tudni realizálni illetve tőkét tudnak exportálni az országba. Nem jött be, az más kérdés, hogy elvetették a szlovák utat, vagyis, hogy szándékosan erősítsék az ország valutáját. Most már tudjuk, hogy tévesen. Ez nem az elmúlt nyóóóócév hibája, hanem az MNB elkúrt monetáris politikája volt rossz, egyébként a gazdasági rendszerváltás óta Viktor is volt ám hatalmon...ha nem tévedek. Most pedig úgy fest faszán be fog csődölni az egész. Az meg egy baromság, hogy rögzítsék a deviza árfolyamot (mert onnantól már nem lesz deviza gyakorlatilag) .. csak még nagyobb öngólt rúgnának vele a devizahitelesek. (le lehet hülyézni... de ehhez még értettem is a suliban mármint a közgázhoz)
u.i.: az elmúlt 20 év legjobb húzása elnöki poszton (minden szempontból) Bajnai volt.. látszik, hogy eredetileg nem politikus.
több mint 14 éve
Én nem értek hozzá meg nincs ilyen hitelem, de egy kollágám azt mondta, hogy azért vett fel frankban midnenki akkor hitelt, mert a forint rohadt drága volt akkoriban, kb. most érte utol árban a svájcit. Én valahol az arany középútban látom a dolgot, természetesen borzasztó a sok hiteleseknek, és nagyon szomorú, erre nem lehetett számítani. De ugyanakkor biztos hogy van egy olyan kis réteg is aki orrba-szájba nem megfontoltan, végiggondoltan, vett 3 kocsit, amivel egyedül utazik minden nap, meg 2 lakást, csak mert akkor belefért, és most meg az állam mentse meg. Tehát azt sem lehet a végtelenségig, felelőtlenül csinálni, hogy megengedhetem-e magamnak, vagy nem a dolgot hosszűtávon. De nyílván ez egy elenyésző kissebbsége csak a dolognak, a többieknek borzasztó, és ijesztő.a svájci frank hitelek alacsony kamatához árfolyamkockázat járt (minő meglepetés), úgyhogy fizesse csak szépen mindenki a sajátját, és ne más pénzéből (adójából) támogassa az állam a "parasztot". nem volt kötelező frankban felvenni a hitelt, és igen, a bankok is gonoszak, de ne kenjünk már mindent másra. (ja, és jobbos vagy balos, szánom mind)trianglejajj de okosak vagyunk. az hogy annyira jól sikerült a magyar gazdálkodás, hogy én még ilyen svájci frank árfolyam mellett IS jobban jártam mintha forintban veszem fel ugyanezt, az nem baj.
az se baj ha a belső kereslet csökken, mert egyrészt az emberek ezt a pénzt profitmentő külföldi cégeknél költik, ahelyett hogy itt prosperáló cégeknél tennék. úgyis annyi adóbevétele van a magyar államnak, hogy ez nem kell.
kurvára nem olyan egyszerű ez a képlet, hogy Te itt a magas lóról parasztozzad a fél országot, rengeteg céget, állami vállalatot és önkormányzatot. örüljél neki, hogy olyan kurva okos vagy.
aki meg azt mondja/mondta, hogy ő tudja/tudta mi fog történni a pénzügyi világban, az hazudik.gabtsi
több mint 14 éve
kurvára nem olyan egyszerű ez a képlet, hogy Te itt a magas lóról parasztozzad a fél országot, rengeteg céget, állami vállalatot és önkormányzatot. örüljél neki, hogy olyan kurva okos vagy.gabtsiamúgy a parasztot jimmytől idézte, de a lényeget tekintve persze mindegy. amúgy meg az biztos, hogy ez most senkinek sem jó
több mint 14 éve
a svájci frank hitelek alacsony kamatához árfolyamkockázat járt (minő meglepetés), úgyhogy fizesse csak szépen mindenki a sajátját, és ne más pénzéből (adójából) támogassa az állam a "parasztot". nem volt kötelező frankban felvenni a hitelt, és igen, a bankok is gonoszak, de ne kenjünk már mindent másra. (ja, és jobbos vagy balos, szánom mind)trianglejajj de okosak vagyunk. az hogy annyira jól sikerült a magyar gazdálkodás, hogy én még ilyen svájci frank árfolyam mellett IS jobban jártam mintha forintban veszem fel ugyanezt, az nem baj.
az se baj ha a belső kereslet csökken, mert egyrészt az emberek ezt a pénzt profitmentő külföldi cégeknél költik, ahelyett hogy itt prosperáló cégeknél tennék. úgyis annyi adóbevétele van a magyar államnak, hogy ez nem kell.
kurvára nem olyan egyszerű ez a képlet, hogy Te itt a magas lóról parasztozzad a fél országot, rengeteg céget, állami vállalatot és önkormányzatot. örüljél neki, hogy olyan kurva okos vagy.
aki meg azt mondja/mondta, hogy ő tudja/tudta mi fog történni a pénzügyi világban, az hazudik.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
nekem 50 rugót nőt a részletem 1 hónap alatt. még nem para, de lassan leálllhatna, máshova is mehetne a pénz
több mint 14 éve
megnéztem milyen árfolyamon vettem fel a lakáshitelt 137 forint. Most 270. No Comment.
:: HIBÁS KÉP ::
több mint 14 éve
Mondjuk a srác tőzsdézik és a tőzsdés, befektetős haverjai mondták.ezek szerint oda-vissza alázzák mind a FED-et, mind pl Svájcot. hogy a világ összes többi "tőzsdézőjéről" ne is beszéljünk. gondolom, már mind a Bahamákon nyaralnak, vagy inkább élnek 😂
Tehát ezek már sejthettek valamit. Rohadjanak meg.danyly
több mint 14 éve
ha ennyire sejtették akkor idek*rhatna nekem pár milliárdot ami ebből a sejtésből összeszedett, áhh..., hagyjuk inkábbMondjuk a srác tőzsdézik és a tőzsdés, befektetős haverjai mondták.Megtaláltam (1275-1276-ik hsz) :azért legyünk őszinték, ismerősöd ezt hasraütés szerűen blöffölte, és most verheti a mellét...
http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?id=78&p=26
Basszus miért nem hittem neki. Én hülye.danyly
semennyire nem volt előrejelezhető, hogy ez fog történni, főleg, hogy az oly biztos 'független' frankkal is ilyesmi történjen, szerintem egy európai szintű pénzügyi átgondolás veheti majd kezdetét.sapka
Tehát ezek már sejthettek valamit. Rohadjanak meg.danyly
több mint 14 éve
Mondjuk a srác tőzsdézik és a tőzsdés, befektetős haverjai mondták.Megtaláltam (1275-1276-ik hsz) :azért legyünk őszinték, ismerősöd ezt hasraütés szerűen blöffölte, és most verheti a mellét...
semennyire nem volt előrejelezhető, hogy ez fog történni, főleg, hogy az oly biztos 'független' frankkal is ilyesmi történjen, szerintem egy európai szintű pénzügyi átgondolás veheti majd kezdetét.sapka
Tehát ezek már sejthettek valamit. Rohadjanak meg.
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 14 éve
Megtaláltam (1275-1276-ik hsz) :ugyan nem én írtam, de én is azt gondolom, hogy nem igazán lehetett ezt látni. azt igen, hogy kúszni fog felfele, de ami ezen a héten történik, arra még a hétvégén is 100féle jóslat volt
több mint 14 éve
Megtaláltam (1275-1276-ik hsz) :azért legyünk őszinték, ismerősöd ezt hasraütés szerűen blöffölte, és most verheti a mellét...
semennyire nem volt előrejelezhető, hogy ez fog történni, főleg, hogy az oly biztos 'független' frankkal is ilyesmi történjen, szerintem egy európai szintű pénzügyi átgondolás veheti majd kezdetét.
több mint 14 éve
Megtaláltam (1275-1276-ik hsz) : http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?id=78&p=26
Basszus miért nem hittem neki. Én hülye.
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 14 éve
http://hirszerzo.hu/belfold/20110809_tyirityan_jobbik_betyarseregtarkólövés..
Idióta, agyilag visszamaradt csürhe banda....Amadeus91
jimmy: sajnos elég egyértelmű, hogy ez történt az utóbbi egy évben. de majd mindjárt jól megindoklom, nehogy itt rendszerellenesnek tűnjek. szóval ugye volt az elmúlt nyolc év. ez alatt az országot tönkretették, mind gazdasági, mind társadalmi, mind morális szempontból. most, a valódi rendszerváltás után nem volt más LEHETŐSÉG, mint hogy mindent ők (vagyis hát ugye mi, a zemberek) irányítsanak, mert másban nem lehet megbízni, mert azok tették tönkre az országot. a különböző pénzügyi válságokkal meg ne vicceljünk már: hát AZOK annyira tönkretették az országot, hogy egyszerűen esély sincs hatásos lépéseket tenni, minek ilyenekre szakértelmet (😀) áldozni. szóval így. gondolom
szerk: basszus ez most full úgy néz ki, mint egy sajtóközlemény 😐
több mint 14 éve
Hónapokkal ezelőtt mondta nekem egy ismerősöm, hogy a svájci frank a nyáron el fogja érni a 280-at is a forinthoz képest. Csak azért írom mert most jelenleg 271 az árfolyam. Ez őrület.
Ezt beírtam a kérdések bármiről rovatba itt a bowl.hu-n, erre valaki válaszolt, hogy ez egy marhaság mert akkor bedől minden és szinte mindenki csődbe megy.
Basszus ez most már realizálódni kezd látszani. 😕
Nagy szarba van sok ember, állam, önkormányzat stb.
Nem tudom mi lesz ebből, de pozitív dolgok az biztos nem.
több mint 14 éve
a svájci frank hitelek alacsony kamatához árfolyamkockázat járt (minő meglepetés), úgyhogy fizesse csak szépen mindenki a sajátját, és ne más pénzéből (adójából) támogassa az állam a "parasztot". nem volt kötelező frankban felvenni a hitelt, és igen, a bankok is gonoszak, de ne kenjünk már mindent másra. (ja, és jobbos vagy balos, szánom mind)triangleEz biza tökéletesen igaz. Azt persze a hülye paraszt nem tudta kiszámolni, hogy szeretreméltó vezéreink minden egyes cselekedetükkel szinte csak a kárt csinálják nekünk. Persze az ő hülyeségeiket így is, úgy is mi fizetjük. Amúgy nekem akkora hitelem nincs, hogy egy háromszázas árfolyam sírba tenne, de ezt azért kurvára dühítőnek tartom. Lózungok vannak, a külfödi zsidó tőkét hazazavarták, az alkotmány olyan új, hogy még ropog. Csak közben szépen csendben minden sokkal szarabb, aztán megoldások helyett csak a duma, meg elmúltnyócév, meg kémügy, meg haveri pályázatok egymás után. Elárulom, az elmúlt egy év azzal telt, hogy gyorsan mindenkit pozícióba helyeztek, aki tartotta a markát, azét megtömték. Az erőforrások nagy része erre ment el. Nem kell elhinni. Most az első nagy durrbele életérzés elmúlt, jön a berendezkedés.
petey: nem.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 14 éve
Értem én hogy kellett a pénz a yachtokra meg magángépre. Remélem ebből lesz valami azért mert ha egy pénzügyi cég mindig a top3-ban van profit szinten akkor ez így elég vérlázító. Tudom hogy nem ilyen egyszerű mert nekem is olyan portfolióm volt hogy részvényekben volt azt hiszem, meg ugye válság de akkor ne küldjenek ki olyan leveleket hogy extra nyereségesek minden téren.a mocskos rohadt paraszt AXA. 14 év után utaltak 28.000 forintot reálhozam néven. Persze mit várok, én vagyok a hülye.Szerinted miből volt a sok-sok milliárdos tiszta hasznuk? Valahol olvastam, hogy Magyarországon pertársaság alakul, be perelik az AXA-t.apeszos
ui: az asszony ING - 358.000 reálhozam. wtf?petey
jimmy: csak nem a jó öreg Atesz? 😀
több mint 14 éve
http://hirszerzo.hu/belfold/20110809_tyirityan_jobbik_betyarseregIdióta, agyilag visszamaradt csürhe banda....
több mint 14 éve
a svájci frank hitelek alacsony kamatához árfolyamkockázat járt (minő meglepetés), úgyhogy fizesse csak szépen mindenki a sajátját, és ne más pénzéből (adójából) támogassa az állam a "parasztot". nem volt kötelező frankban felvenni a hitelt, és igen, a bankok is gonoszak, de ne kenjünk már mindent másra. (ja, és jobbos vagy balos, szánom mind)triangle+1
több mint 14 éve
triangle
1 283
a svájci frank hitelek alacsony kamatához árfolyamkockázat járt (minő meglepetés), úgyhogy fizesse csak szépen mindenki a sajátját, és ne más pénzéből (adójából) támogassa az állam a "parasztot". nem volt kötelező frankban felvenni a hitelt, és igen, a bankok is gonoszak, de ne kenjünk már mindent másra. (ja, és jobbos vagy balos, szánom mind)
több mint 14 éve
Vagy normális segítséget is adhatnának, mondjuk úgy rögzített árfolyamot, hogy öt év után ne kamatos kamattal kelljen visszafizetni, hanem törleszt a paraszt mondjuk kétszázzal, aztán a veszteséget lenyeli az állam. Hamár lenyúlták a nyugdíjunkat. Mondjuk az pénzbe kerül, szóval a Simicskáéknak, meg az egyházi haveroknak, meg konzervatív művészknek, meg az összes többi kurvapecérnek nem jutna elég milliárd.Nyilván semmit nem tudnak tenni mert a benzinen így is olyan kurva kevés adó van ha picit csökkentenék már alig maradna...TocaTönkretesz a svájci frank erősödése.most őszintén mit vársz, szerinted mit kellene tenniük?
Ebből előbb-utóbb zavargások lesznek itt is.
Bár amilyen a magyar nép,kivárjuk az 500Ftos benzint,meg az az 500 Ftos árfolyamot.
Köszönjük Viktor. Ellenzékben ment a reklamálás a benzinár meg az árfolyam miatt,most meg nagy a kuss.Bazzani
egyeltalán nem vagyok Fideszes, de ebben a helyzetben senki semmit se tud tenni.neuw
Ja, találós kérdés. Ki az a nagyon híres, nagyon keresztény, nagyon nemzeti hazafi, aki egy nyilvános pártrendezvényen, miután szerencsétlen mit sem sejtő hosztesszcsajok nem akarták leszopni, azt ordította: hozzatok végre normális kurvákat! A helyes megfejtők között egy rágalmazási pert sorsolunk ki.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 14 éve
Nyilván semmit nem tudnak tenni mert a benzinen így is olyan kurva kevés adó van ha picit csökkentenék már alig maradna...Tönkretesz a svájci frank erősödése.most őszintén mit vársz, szerinted mit kellene tenniük?
Ebből előbb-utóbb zavargások lesznek itt is.
Bár amilyen a magyar nép,kivárjuk az 500Ftos benzint,meg az az 500 Ftos árfolyamot.
Köszönjük Viktor. Ellenzékben ment a reklamálás a benzinár meg az árfolyam miatt,most meg nagy a kuss.Bazzani
egyeltalán nem vagyok Fideszes, de ebben a helyzetben senki semmit se tud tenni.neuw