NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
366
44
18:30-tól, ARENA4
Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
A példa nem arról szól, hogy a hó és az egér között a hasonlóság, hogy mindkettő elolvad 10 celsius fokon, hanem az, hogy mindkettő fehér.Így van, pont ez a lényeg.Megint elfelejtesz egy-két apróságot. Az USA-t gyarmatosították az angolok, angol emberek költöztek oda. A Felvidék viszont mindig is Magyarország része volt, nem egy távoli gyarmat. Szóval ennél rosszabb példát nehezen találhattál volna.Sebii
1800-ban mondjuk az angolok is csak arcoskodtak, hogy ilyen ország, hogy Amerika, nincs is, csak szakadár telepesek, meg pár hóbortos puritán. Aztán valahogy életképesnek bizonyultak mégiscsak.
Sobri Jóska
Jelen példában az a lényeg, hogy egy államalakulat életképessége nem a történelmi előzményektől függ, hanem az azt alkotó emberek vitalitásától.
Attól hogy szerinted Szlovákia ifjú állam, attól még lehet ott jobb az élet, mint egy ezeréves, vagy ötezeréves országban.
több mint 13 éve
Sebii
3 538
Így van, pont ez a lényeg.Megint elfelejtesz egy-két apróságot. Az USA-t gyarmatosították az angolok, angol emberek költöztek oda. A Felvidék viszont mindig is Magyarország része volt, nem egy távoli gyarmat. Szóval ennél rosszabb példát nehezen találhattál volna.
1800-ban mondjuk az angolok is csak arcoskodtak, hogy ilyen ország, hogy Amerika, nincs is, csak szakadár telepesek, meg pár hóbortos puritán. Aztán valahogy életképesnek bizonyultak mégiscsak.
Sobri Jóska
több mint 13 éve
el tudom fogadni hogy a felvidék már nem magyarország. de ettől még nincs szlovák nép...Akkor kiket telepített be Károlyi gróf a 18.században nyírségi és békési birtokaira? A nyírségieket tirpákoknak hívták a magyarok, na ki tudja miért?
mint ahogy somogyi, borsodi vagy baranyai nép sincs.haromt
Valamint nyelvészkedőknek:
Lehet tippelni a következő magyar jövevényszavak eredetére (segítségül beírtam az eredetit):
vacsora-vecera
labda-lopta
lapát-lopata
pohár-pohár
krajcár-grajciar
szalonna-slanina
medve-medved
kolbász-klobása
pálinka-pálenka
széna-seno
szövétnek-svietnik
picsa-piča
több mint 13 éve
Így van, pont ez a lényeg.1800-ban mondjuk az angolok is csak arcoskodtak, hogy ilyen ország, hogy Amerika, nincs is, csak szakadár telepesek, meg pár hóbortos puritán. Aztán valahogy életképesnek bizonyultak mégiscsak.
Lehet verni a nyálunkat az ezer éves Magyarországra, de ebből kb annyit profitálunk, emberre lebontva, mint az 5000 éves egyiptomból, vagy az pár napos Dél-Szudánból. Lófaszt se.
Jó dolog a magyarságtudat, büszkének lenni a nemzeti örökségre, értékekre, hagyományokra, de ha valakinek csak ez a büszkeség van, mellette semmi, akkor az ne csodálkozzon, ha a nemlétező szlovákok, akiknek kurva mindegy, hogy csehek, magyarok, bármik (és az emberekről beszélek, nem pár ottani agyhalott politikusról) nemcsak lekőröznek, de lassan egy másik ligában futnak.
A büszke magyarnak meg marad az "idősebb vagyok mint Szlovákia"-szlogen. Ha az neki elég, én nem vitatom el tőle.
Tudom eretnek dolog, mert valószerű tapasztalattal gazdagítana, de töltsön el mindenki egy hétvégét mondjuk Pozsonyban, Kassán vagy bármelyik szlovák nagyvárosban (én ilyenekben jártam, lehet a kisváros is megfelelő), aztán döntse el, hogy hol jobb a feeling, az életfelfogás, a hangulat, a nemlétező Szlovákiában, vagy az ezeréves Magyarországon.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
el tudom fogadni hogy a felvidék már nem magyarország. de ettől még nincs szlovák nép...Ezzel én is egyetértek. Részemről lezárva 😊
mint ahogy somogyi, borsodi vagy baranyai nép sincs.haromt
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
el tudom fogadni hogy a felvidék már nem magyarország. de ettől még nincs szlovák nép...mint ahogy somogyi, borsodi vagy baranyai nép sincs.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Normális ember el tudja fogadni egy idő után, hogy bizony az északi ország már nem nagy Magyarországhoz tartozik és Szlovákia a neve. Sajnos, van pár kivétel, haromt. Nem baj az.Mindjárt kiderül, hogy Szlovákia a Paradicsom...Sebiinem mondasz hülyeséget. Mint ahogy a paradicsom is csak egyes vallások híveinek agyában létezik, akár csak szlovákia is csak egyes vallások hívőinek agyában létezik.haromt
Egy szóval sem mondtam, hogy paradicsom, de nemsokára biztos, hogy jobb hely lesz, mint MO. És nem költözöm oda, ne is fáradjatok ilyen írásokkal.
több mint 13 éve
, míg az északi szomszédainknak van jövőjük, addig mi szépen süllyedünk a kilátástalanság mély pöcegödre felé.JC6már a vicctopicban is megjegyeztem, hogy nagyon igényesek a nemzethalál jóslatok bizonyos kedves fórumozótársaktól, de nézzetek már utána adatoknak mielőtt ekkora baromságokat leírtok, így konkrétan. :mérges:
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
Mindjárt kiderül, hogy Szlovákia a Paradicsom...SebiiJó éretlen paradicsom.
Just Win Baby!
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Mindjárt kiderül, hogy Szlovákia a Paradicsom...Sebiinem mondasz hülyeséget. Mint ahogy a paradicsom is csak egyes vallások híveinek agyában létezik, akár csak szlovákia is csak egyes vallások hívőinek agyában létezik.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
nem tudom mit nehéz felfogni azon, hogy szlovák nép és nemzet nincs. mint ahogy belga, luxemburgi, liechtensteini vagy andorrai sincs...haromtKit érdekel? Akkor is leköröznek a Szlovákiában élő cseh és magyar felmenőkkel egyaránt rendelkező emberek.
Lassan a magyar nemzet is kihal, jönnek az indiaiak, kínaiak, romák.
több mint 13 éve
Sebii
3 538
Mindjárt kiderül, hogy Szlovákia a Paradicsom...
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
nem tudom mit nehéz felfogni azon, hogy szlovák nép és nemzet nincs. mint ahogy belga, luxemburgi, liechtensteini vagy andorrai sincs...
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Gondoltam nem a vicc topikba írok, hogy ne offoljak.Csak annyit szeretnék mondani, hogy lehet itt gyűlölködni, utálni, szidni Szlovákiát. Ez vagy beléd ivódott vagy beléd nevelték. Sajnálom, hogy kevés ember van, aki igazán meghallgatná a másikat, amikor Szlovákia kerül szóba és nem kezdene el egyből fröcsögni. Tudom, hogy az én véleményre senki sem kíváncsi, de azt hiszem, egy kurucinfó nem lehet hiteles forrás (vicc topik).
Amit látok odakint, az az, hogy lassan egy 20 éves kis nemzet is leköröz minket. Még egyszer mondom, lehet itt szidni, anyázni, nem tetszést kifejezni, az elveszett területek után sírni, acsarkodni, háborúzni, trianonozni, azon pár ezer szélsőséges szlovákon kívül mindenki nevet rajtunk. Jövünk itt a nagy történelmünkkel, vezérekkel, az 1000 évünkkel, de az a nagy harci helyzet, hogy ez a múlt.
Ahogy egy kedves barátom írta és mondta, míg az északi szomszédainknak van jövőjük, addig mi szépen süllyedünk a kilátástalanság mély pöcegödre felé. Tetszik nem tetszik, ez van. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
több mint 13 éve
Taxi?Holnap is dolgozok 17ig, ok addig vannak nyitva, reggel 9kor nyitnak, en 8:30ra jarok meloba nem tudnam mikor oda-meg visszavinni. Meg nem hiszem hogy a 2 ut kijonne 3000bol, oda-vissza Ujpestrol a Keletihez. Mindegy hozza ki, otthon kibontom addig el nem megy onnan ming at nem veszem aztan lezarom az egesz ugyet remelem, persze nem kiablom mar el elore.
Akkor csere megvan azonnal, akkor amikor te akarod, és Pesten belül 3000-nél nem tud több lenni a taxi. Én Taxi2000-el járok, 164 ft egy km, szinte bárhova megyek max 1500 (belvárosból).Sobri Jóska
több mint 13 éve
A büdös kurva életbe, múljon már el ez a kibaszott hét végre...Zsííír, megújult a neptun. -> neptun+újítás=katasztrófa.
A legnagyobb eredményük, hogy az órarendben semmi nincsen. Igaz is, minek nézegetném én napra összefoglalva milyen óráim vannak, inkább majd végigmegyek a hatezer tárgyamon, hogy vajon mi és hol lesz.... Faszomat már, alig várom, hogy vége legyen a köcsög neptunozásnak.
több mint 13 éve
Taxi?Akkor csere megvan azonnal, akkor amikor te akarod, és Pesten belül 3000-nél nem tud több lenni a taxi. Én Taxi2000-el járok, 164 ft egy km, szinte bárhova megyek max 1500 (belvárosból).
több mint 13 éve
Beszeltem veluk, kapok egy uj komplett csomagot, de ahhoz vissza kellett volna vinnem 2 napon belul bkvval a mienket. Mondom akkor kernem a hazhozszallitast, OK, de az 3000 ft lesz meg nekem, hiaba mondtam, hogy nem en hibaztam hanem ok. OK akkor penteken jo lenne (szerda delutan vettem) de akkor nem megy a kocsijuk csak videkre, igy szombat reggel kellhetek majd, es 3 nappal kesobb en alkalmazkodva, megkapom a tv-met plussz 3 ezret fizetve ra. Koszonjuk Magyarorszag!!Hajrá.A 306-ra jól emlékszel csak a tartalomra nem:Hát remélem én is hogy megoldódik majd a gondom, végülis nekem nem hibás a készülék, vagy visszaváltani akarom, csak a 2 alkatrész kellene pluszban ami a csomag tartalma lenne alapból. Mjd holnap hívom őket aztán beszámolok.zavi27
'Úgyszintén a fogyasztói törvények korábbi verzióiból maradhatott meg emlékezetünkben a 3 napos visszavásárlás intézménye. Sajnos ez is már csak emlék, hiszen a hatályos törvényekben ilyet nem találunk. Szerencsére a legtöbb kereskedő – talán szintén nosztalgiából – hajlandó rá, hogy sértetlen csomagolás esetén visszavegye az árucikket, azonban ez ma már csakis a kereskedő jóindulatán múlik.
"Mégis van azonban jelentősége a 3 napnak minden jótállással rendelkező termék esetében. Ha ugyanis ez idő alatt hibásodik meg egy eszköz, akkor a cserére vonatkozó igényünkkor a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a szerinti aránytalan többletköltségre, hanem köteles új készülékre cserélni a kifogásolt darabot."GRAFI
Amúgy hibás a készüléked, mivel nem azt kaptad, amiért fizettél, és ez hiba.Sobri Jóska
több mint 13 éve
Aha. Amikor egy olyan barátnőm volt, akinek volt két kisgyereke, akkor tettem szert erre a tudásra. 😊400ért megkapod csak a játékot, kaja nélkül. 😊Sobri JóskaKomolyaaaan? :oHanni
több mint 13 éve
Jól van már nagy SW fan vagyok és az a mini AT-TE nagyon dögös 😀
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
LOL 😀
több mint 13 éve
400ért megkapod csak a játékot, kaja nélkül. 😊Sobri JóskaKomolyaaaan? :o
több mint 13 éve
Azon sem ártana elgondolkozni ha a világ összes mekis hambija marhahúsból lenne, azok a szerencsétlen állatok már 20 éve kihaltak volna 😀 De lényeg a lényeg holnap beszambázok Astoriába és veszek 3 Happy Mealt mert Star Warsos játék van hozzá :cool:Hanni400ért megkapod csak a játékot, kaja nélkül. 😊
több mint 13 éve
Azon sem ártana elgondolkozni ha a világ összes mekis hambija marhahúsból lenne, azok a szerencsétlen állatok már 20 éve kihaltak volna 😀 De lényeg a lényeg holnap beszambázok Astoriába és veszek 3 Happy Mealt mert Star Warsos játék van hozzá :cool:
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Hát Sobri neked semmi se jó 😀 😀 😀