NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
369
44
18:30-tól, ARENA4
Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
szaba
10 555
Én mondjuk két hete szétaláztam a szlovákokat úszásban. Lájkot ér? 😊
több mint 13 éve
..akkor kiket telepített be Károlyi gróf a 18.században, honnan a sok jövevényszavunk...Sobri Jóskaa cigányoktól is van pár jövevényszavunk, és bár nem tudjuk, hogy őket ki telepítette be a Kárpát-medencébe (szándékosan nem Magyarországot vagy Magyar Királyságot írok, mert utóbb még kiderül hogy ők voltak itt előbb), szerintem ennyi bőven elég az önálló és független Romafölde kikiáltásához és a cigánynyelvű, egészen a 10. századig visszanyúló történelemkönyvek írásához
érveid egyszerűen hihetetlenek, és szerintem most sem többek színtiszta provokációnál
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Sobri, én szeretném tudni, hogy milyen színű az ég abban a világban amelyikben élsz. Véded szegény szlovákokat, hogy ilyen csúnyákat mondunk rájuk, de nem olvastam tőled azt hogy elítéled te is őket azért amiket tesznek a magyarokkal. Gyakorlatilag ott alázzák őket ahol tudják. A fene nagy korrektség jegyében inkább szmbemész mindenkivel hogy csakazértis...
Gondolom akkor Mátyás nagy román király nem?
több mint 13 éve
" Csak a kellokeppen hulyek nem tudjak sajat velt vagy valos igazukat alatamasztani. " (En)FakePontosan.
Ilyeténképp vitázni -hihetnők- nincs értelme, hiszen aki vitába kezd, az úgyis a saját véleményét képviseli, és mint olyan ezért nem meggyőzhető.
Ez lényegében igaz is, de ettől még láthat mindkét fél új tényeket, új meglátásokat, nézőpontokat, érdekes, szórakoztató szempontokat, stb.
Nekem a baráti társaságom ebben a szlovák kérdésben eléggé homogén, ez a fórum, ennek a beszélgetésnek a résztvevői viszont gyökeresen más állásponton vannak. Hurrá, akkor nézzük, mi újat tudunk meg.
Lehet morbid, de a te érved a beszélgetés során (Buzik.) volt az egyetlen érdemi, összeszedett, pontosan megfogalmazott ellenvélemény, és ez sokat elmond a többiről.
Én megpróbáltam, de nem lettem okosabb, pedig lenne hova.
Nem tudtam meg, hogy ha nem úgy van, ahogy én tudom, akkor ugyan mi a gyíknak akarnának a szlovákok maguknak magyar királyokat a múltba, mi a céljuk mindezzel, vagy azzal, hogy 20 éves államisággal a hátuk mögött ugyan mit árthatnak nekem, nekünk, vagy mi ebben nekik az okosság, és hogy van pofájuk összezárni, normális életszinvonalon élni, felkapaszkodni. Sőt azt se tudtam meg, ha ilyen ország nincs, ilyen nép nem volt soha, akkor kiket telepített be Károlyi gróf a 18.században, honnan a sok jövevényszavunk, és miért akar úgy csinálni egy nem létező nép mintha lenne.
Annyit tudtam meg, hogy sokuknak fingjuk nincs még a magyar történelemről sem, elhiszik amit a kurucinfo ír, és amit írtam, egyetlen érdemi meglátásként, hogy buzik.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
" Csak a kellokeppen hulyek nem tudjak sajat velt vagy valos igazukat alatamasztani. " (En)
több mint 13 éve
ha már említettem Tormay Cécile-t, egy idézet tőle:Igen, idézet mindenre van pro, és kontra:
"Csak az [a város] tud maradandó jövőt építeni, mely szereti a múltját és emlékszik reá".JJ
“Nem az a fontos, hogy meglássuk, ami a távol ködébe vész, hanem hogy megcselekedjük, ami most előttünk áll.” (Dale Carnegie)
“Megdöbbentő, hogy milyen sokan átviszik a tegnap terhét a következő napra. Kudarcaikat napról napra magukkal cipelik, és ezzel megfosztják önmagukat az újrakezdés örömétől.” (Gary Chapman)
“Szabadságodban áll meggondolnod magad. Választhatsz másik jövőt, vagy másik múltat.” (Richard Bach)
“A tegnap történelem. A holnap rejtély. A mai nap: ajándék.”
(Eleanor Roosevelt)
“Az élet csak úgy érthető, ha visszatekintünk, de csak úgy élhető, ha előrenézünk.” (Soren Kierkegaard)
etcetera
több mint 13 éve
ha már említettem Tormay Cécile-t, egy idézet tőle:"Csak az [a város] tud maradandó jövőt építeni, mely szereti a múltját és emlékszik reá".
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Szerintem is. Dobjuk el a történelmünket. Sobri, valahogy olyan érzésem van, mint az egyszeri embernek az egyirányú utcában. Mindenki szembejön?apeszosAz életben nem érzem így.
Egy fórumon egyértelmű, hogy sarkosabb minden. Itt minden vélemény feketébb, fehérebb, ez így normális.
Viszont a nagy mennyiségek, a tömeg, mint érv számomra sosem volt hatásos. (Attól nem leszek mondjuk fideszes, és nem fogadom el, hogy amit művelnek az helyes, hogy az ország kétharmadának ez bejön, ettől én még látom ha huncutkodnak.)
Ha valami logikus érvet ír valaki, azon el lehet gondolkodni. Azon is, ha az érvek summázata egy szitokszó, csak úgy másra fogok gondolni.
A történelmet meg sokaknak nem kell eldobniuk, mert csak nagyon szorványosan ismerik. Így sok eldobnivalójuk sincsen.
Én nem dobom el a történelmünket, de ettől még elfogadom, hogy más embereknek is lehet. Talán ez köztünk a lényegi különbség. A másik meg, hogy én a magam szórakozására, jóérzésére, örömére fókuszálok, és nem a másoknak való ártásra, szapulásra, gyűlölködésre. De ez megint a liberalizmus, és a tolerancia területére vezet, az meg sokaknak lassan már olyan, mint valami fekély, ártány, vagy betegség.
több mint 13 éve
Szerintem is. Dobjuk el a történelmünket. Sobri, valahogy olyan érzésem van, mint az egyszeri embernek az egyirányú utcában. Mindenki szembejön?
több mint 13 éve
Szerintem én elég korrektül leírtam a történelmi hátteret, anélkül, hogy bárkit is provokáltam volna, azügyben, hogy a szlovákok miért érezhetik uralkodójuknak Mátyást, vagy Istvánt.Persze mindig egyszerűbb általánosságok mögé bújni, mások baromságát szajkózni, mint elolvasni pár hiteles forrást, beszélni olyan emberekkel akiknek tárgyi tudásuk, saját tapasztalatuk van.
De persze én elfogadom, ha valakit a tények nem érdekelnek, más is megmondta, hogy a tények makacs dolgok, így valóban nehézkes velük bíbelődni. A fantazmagóriák mindig könnyebben befogadhatóak.
Részemről konklúzióként annyit fűznék mindezekhez, hogy én mindig is igyekeztem a jelenben, jövőben élni, nem a múltban.
De persze sokan vannak, akik a múltra fókuszálnak, az én tapasztalatom az, hogy főleg azok, akiknek nincs jelenük, jövőjük.
De ezt a múltbarévedést, álmodozást persze nem akarom elvenni tőlük, csak botor módon én azt hiszem, hogy mindenkinek van esélye ezen felül is.
És ha így van, akkor kurvára mindegy, hogy mi volt 1000 vagy 500 éve, az számít ami most van, amit jövőre lesz.
több mint 13 éve
Ma, mikor eszembe jutott az ötlet, visszaolvastam néhány ..b.. hszt, és hát igen nagy hasonlóságot véltem felfedezni 😊 Még az apple (mac) cucc is stimmelt 😊 Na mindegy 😊Én meg ma arra jöttem rá, hogy Sobri tulajdonképpen ..b.. 😊fetomyReguláris kód alapján mindenképp.tenorx
több mint 13 éve
Szaporodnak :/ ==> sajnos Nem buzik 😕figyelj egy ertelmes vitahoz partner is kene pro es kontra nem ?buzik.Értem. Szerintem se lehet ennél jobban megfogalmazni azt a mérhetetlen történelmi tudást, amit ezügyben felhalmoztál. Így el is fogadom. Felesleges ezen tovább agyalni. Memorizálom. Buzik.Sobri Jóska
anyjuk mehebul. buzik mondtam mar.Fake
de ha pont te elviszed szantszandekkal az ertelmes vitatol merfoldekre szintiszta provokacioval a diskurzust akkor ne vesd mar a szememre legyszi ha barbarsaggal operalok a demagogiad ellen.
amugy tenyleg buzik de ha szted nem akkor ezt legyszives bizonyitsad is be nekem mivel en meg sosem hallottam egy szlovak nemzetisegu szajabol sem azt " nem en es a nemzetem nem vagyunk buzik. " tehat akkor megis buzik nem ?Fake
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
figyelj egy ertelmes vitahoz partner is kene pro es kontra nem ?Értem. Szerintem se lehet ennél jobban megfogalmazni azt a mérhetetlen történelmi tudást, amit ezügyben felhalmoztál. Így el is fogadom. Felesleges ezen tovább agyalni. Memorizálom. Buzik.Sobri JóskaAkkor mik a szlovákok?buzik.
Honnan jöttek? Kik ők?
Szívesen elolvasom.Sobri Jóska
de ha pont te elviszed szantszandekkal az ertelmes vitatol merfoldekre szintiszta provokacioval a diskurzust akkor ne vesd mar a szememre legyszi ha barbarsaggal operalok a demagogiad ellen.
amugy tenyleg buzik de ha szted nem akkor ezt legyszives bizonyitsad is be nekem mivel en meg sosem hallottam egy szlovak nemzetisegu szajabol sem azt " nem en es a nemzetem nem vagyunk buzik. " tehat akkor megis buzik nem ?
több mint 13 éve
ennyi
---
több mint 13 éve
Buzik. Mi mást?a montenegróiakról és mondjuk az oszétokról mit gondolsz?JJbuzik.Értem. Szerintem se lehet ennél jobban megfogalmazni azt a mérhetetlen történelmi tudást, amit ezügyben felhalmoztál. Így el is fogadom. Felesleges ezen tovább agyalni. Memorizálom. Buzik.Sobri Jóska
több mint 13 éve
a montenegróiakról és mondjuk az oszétokról mit gondolsz?Értem. Szerintem se lehet ennél jobban megfogalmazni azt a mérhetetlen történelmi tudást, amit ezügyben felhalmoztál. Így el is fogadom. Felesleges ezen tovább agyalni. Memorizálom. Buzik.Sobri JóskaAkkor mik a szlovákok?buzik.
Honnan jöttek? Kik ők?
---
több mint 13 éve
Én meg ma arra jöttem rá, hogy Sobri tulajdonképpen ..b.. 😊fetomyReguláris kód alapján mindenképp.
több mint 13 éve
Én meg ma arra jöttem rá, hogy Sobri tulajdonképpen ..b.. 😊
több mint 13 éve
rájöttem, hogy Sobri tulajdonképpen a "negatív Soldados", véleményét ugyanolyan határozottan és rendíthetetlenül állítja ezer hozzászóláson át, csak míg Soldi a saját feltevéseit, állítasait bizonygatja kérlelhetetlenül, addig Sobri mindig valamivel épp szembemegyaz a vicc, hogy a hsz-mre nem reagált, ergo igazam van :cool:
kétségkívül egy ideig fun a dologJJ
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Értem. Szerintem se lehet ennél jobban megfogalmazni azt a mérhetetlen történelmi tudást, amit ezügyben felhalmoztál. Így el is fogadom. Felesleges ezen tovább agyalni. Memorizálom. Buzik.Akkor mik a szlovákok?buzik.
Honnan jöttek? Kik ők?
több mint 13 éve
Van egy ilyen minta : So**i. Na ezekkel nem szabad (vagyis szabad, csak felesleges) vitatkozni.
több mint 13 éve
rájöttem, hogy Sobri tulajdonképpen a "negatív Soldados", véleményét ugyanolyan határozottan és rendíthetetlenül állítja ezer hozzászóláson át, csak míg Soldi a saját feltevéseit, állítasait bizonygatja kérlelhetetlenül, addig Sobri mindig valamivel épp szembemegykétségkívül egy ideig fun a dolog
---
több mint 13 éve
http://toriblog.blog.hu/2010/03/18/vendegposzt_a_szlav_nepvandorlas_es_samo_birodalmaOké, az egyszerűbb, hogy "szlovákok márpedig nincsenek", mégis, földrajzi elnevezések (hegy-, folyó-, pataknevek) bizonyítják a szlovákok szláv gyökereit, valamint megannyi nyelvemlék.
De ezekhez már olvasni kéne, nem a kurucinfós baromságokat szajkózni.
Hát igen, elismerem, az körülményes lehet.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Akkor mik a szlovákok?buzik.
Honnan jöttek? Kik ők?
anyjuk mehebul. buzik mondtam mar.
több mint 13 éve
Akkor mik a szlovákok?mi pedig finnugorok vagyunk, teljesen egyértelműJJkevered a szlovákokat a szlávokkal, az a bajJJA szlovákok szlávok, hidd el.Sobri Jóska
Honnan jöttek? Kik ők?
Szívesen elolvasom.