NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
458
54
18:30-tól, ARENA4
Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
Kurvára elegem van már. Gyűlölöm h mindenből csak selejteset gyártanak már, h 10fillérrel olcsóbban el lehessen adni. Értelmes áru meg már sehol sincsen. Dögöljön meg mind!
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
Ezt nem igazán értem. A politika topicban szabad, a gyűlölködjünk-ben nem szabad gyűlölködni? Bár az is igaz, hogy ma Magyarországon a politika szó a gyűlölködés egyik szinonimája lett, mégis az a véleményem hogy nem ott kellene szitkozódni, nem kellene lealacsonyodnunk politikusaink színvonalára. Amennyire észrevettem abban a topicban kultúrált érdemi viták szoktak kialakulni, és a gyűlölködjünk topicunk sem mérhető más fórumok bármelyik témájához. De azt hiszem ezzel szinte mindenki tisztában van itt. Hát, ti tudjátok.....apeszosFélreértettél, pont itt szabad gyűlölködni, de aki ezt tovább akarja gondolni, vinni, annak már a politika topicban kell folytatnia az eszmecserét. A lényeg a lényeg, két dologtól akarom megtisztítani (egyelőre 😊) a fórumot, ez pedig az értelmetlen gyűlölködés és a közös gyűlölködés (bizonyos témáknál)
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
De utálom a gyalogkakukkot. Rohadt egyoldalú egy mese. Ezért jobb a Tom&Jerry 😊
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 13 éve
Ezt nem igazán értem. A politika topicban szabad, a gyűlölködjünk-ben nem szabad gyűlölködni? Bár az is igaz, hogy ma Magyarországon a politika szó a gyűlölködés egyik szinonimája lett, mégis az a véleményem hogy nem ott kellene szitkozódni, nem kellene lealacsonyodnunk politikusaink színvonalára. Amennyire észrevettem abban a topicban kultúrált érdemi viták szoktak kialakulni, és a gyűlölködjünk topicunk sem mérhető más fórumok bármelyik témájához. De azt hiszem ezzel szinte mindenki tisztában van itt. Hát, ti tudjátok.....
több mint 13 éve
a magyarozást arra értettem, hogy pl. "fúú de szar ez az ország, el kell innen menni"Tessék mondani, Magyarozni lehet?apeszosKorrekt.igen
És ez akkor egyben azt is jelenti, hogy akkor más topicokban nem lehet cigányozni, zsidózni, szlovákozni, stb.?Sobri Jóska
ha valamit nem éreztek helyénvalónak, használjátok a jelentés funkciótJJ
minden egyéb ilyen a politika topicba
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Tessék mondani, Magyarozni lehet?Korrekt.igen
És ez akkor egyben azt is jelenti, hogy akkor más topicokban nem lehet cigányozni, zsidózni, szlovákozni, stb.?Sobri Jóska
ha valamit nem éreztek helyénvalónak, használjátok a jelentés funkciótJJ
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
jó, nem érdekel, ezentúl lesznek olyan témák, melyek tiltólistára kerülnek, még itt a gyűlölködőben isszerintem ez nem korrekt. ha van itt zsidó, vagy roma (ki tudja?) és olvassa, reagál, azt a hsz-t törlöd? eleve ki kéne akkor szűrni a zsidózást, cigányozást, szlovákiázást, hiszen az sértő másra nézve. még hogy megtűröd, ez nagyon nagy.
ha valaki egy jót akar cigányozni, zsidózni, szlovákozni, románozni (vagy épp magyarozni, kinek lelke rajta), azt megtűröm, de amennyiben egy ilyen hozzászólásra akár egyetlen reakció is érkezik, a kommenteket törölni fogom
a gőz kiengedésésére néha szükség lehet, ellenben évek, évtizedek óta disputa tárgyát képező örökös vitaforrásokra, és megoldhatatlan elmélkedéseknek ez a fórum nem lesz színtereJJ
ja, de ha nem lehet cigányozni, zsidózni, stb., akkor a gyűlölködjünk topik elveszti az értelmét... értem.
több mint 13 éve
El fogom olvasni, köszi.Direkt írtam, hogy nem a szlovákozáshoz szólok hozzá, mert nem akarok belefolyni, tehát az az irreleváns, hogy ezt felhoztad 😛 Mert függetlenül attól, hogy ki mit gondol a mai állapotról (az én véleményem nem szélsőséges 😊), az általad említett szavakat nem A szlovák nyelvből vettük át, hanem a -többek között- ma ismert szlovák nyelv alapjául szolgáló, x számú nyelv egyikétől. Azért, mert az a szlovák nyelv egyik ősétől van, még nem a szlovák nyelvtől van 😊
Hahh 😊 Utánanéztem ennek a medve szónak 😊
méz / méd (finnugor szó, jelentése méz) -> med (méz), medvegy (medve) (szláv szavak) -> a) medved (medve szlovákul) b) medve (magyarul)
Tehát ha ugye a Te nézetedet vesszük, vagyis azt, hogy ha a szlávoktól vettük, akkor a szlovákoktól vettük, akkor egészen pontosan mi csak visszaloptuk a szlávoktól azt, amit ők tőlünk, finnugoroktól, tehát a magyaroktól loptak el 😊
több mint 13 éve
Egyáltalán nem szándékozom a szlovákos témában véleményt nyilvánítani. Azonban a nyelvek, nyelvészet érdekel, ezért erre reagálnék.Természetesen a szlovák a szláv nyelvek közé tartozik, viszont szlovák nyelv, nyelvjárás létezett már korábban is.
Sobri: A medve, és a többi szó, amit írtál, a szláv nyelvcsaládból, magyarba átvett szó. Ezt helyesen mondtad. Azonban ezt már az Ómagyar korban vette át a nyelvünk, vagyis ugye a 16. századig bezárólag. A szlovákokat idekeverni azonban komoly tévút, mivel olyan, hogy szlovák nyelvjárás, csak a 19. századra alakult ki. Tehát ezekez a szavakat mi nem a szlovákoktól vettük át egyáltalán, mivel bár szlovák népek voltak, de közel sem voltak egységesek, tehát maximum a szó gyökere egy nyelv, ami többek között a szlovákok nyelvének alapja is volt (meg még jó néhány országé).fetomy
De ez is irreleváns ha arról van szó, hogy jelenleg létezik e egyáltalán szlovák, nép, nyelv, ország, állam.
Azért ha tényleg érdekel a téma ezt elolvashatod:
http://toriblog.blog.hu/2010/03/18/vendegposzt_a_szlav_nepvandorlas_es_samo_birodalma
több mint 13 éve
bocs, de azért az orvos mellett is ül egy ügyvéd, akinek a 80 éves urulógus kompetenciáját illett volna megkérdőjelezni az adott kérdésben, szerintem.Sajnos nem sarkítottam, megtörtént. Polgári perekben nem az orvost perelik direktbe, hanem az intézetet. Az orvos kvázi tanu (már ez is nonszensz). Egyik oldalon sztárügyvéd, másik oldalon meg az intézetet képviselő ügyvéd aki általában nem a szakmája csimborasszója.
tudom sarkítottál.sapka
"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
Egyáltalán nem szándékozom a szlovákos témában véleményt nyilvánítani. Azonban a nyelvek, nyelvészet érdekel, ezért erre reagálnék.Sobri: A medve, és a többi szó, amit írtál, a szláv nyelvcsaládból, magyarba átvett szó. Ezt helyesen mondtad. Azonban ezt már az Ómagyar korban vette át a nyelvünk, vagyis ugye a 16. századig bezárólag. A szlovákokat idekeverni azonban komoly tévút, mivel olyan, hogy szlovák nyelvjárás, csak a 19. századra alakult ki. Tehát ezekez a szavakat mi nem a szlovákoktól vettük át egyáltalán, mivel bár szlovák népek voltak, de közel sem voltak egységesek, tehát maximum a szó gyökere egy nyelv, ami többek között a szlovákok nyelvének alapja is volt (meg még jó néhány országé).
több mint 13 éve
Korrekt.igen
ha valamit nem éreztek helyénvalónak, használjátok a jelentés funkciót
---
több mint 13 éve
Korrekt.És ez akkor egyben azt is jelenti, hogy akkor más topicokban nem lehet cigányozni, zsidózni, szlovákozni, stb.?
több mint 13 éve
jó, nem érdekel, ezentúl lesznek olyan témák, melyek tiltólistára kerülnek, még itt a gyűlölködőben isha valaki egy jót akar cigányozni, zsidózni, szlovákozni, románozni (vagy épp magyarozni, kinek lelke rajta), azt megtűröm, de amennyiben egy ilyen hozzászólásra akár egyetlen reakció is érkezik, a kommenteket törölni fogom
a gőz kiengedésésére néha szükség lehet, ellenben évek, évtizedek óta disputa tárgyát képező örökös vitaforrásokra, és megoldhatatlan elmélkedéseknek ez a fórum nem lesz színtere
---
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
" Kedves JC! Pozsony (jaj miket is mondok bocsáss meg Bratyiszlava, Mammut sörözőbe akartam bemenni (ahol a társaim vártak). Az általad is használt nyelvünkön beszélgettem (nem tüntettem, nem voltam rajtam Árpádsáv, nem volt rajtam kokárda, nem vagyok kopasz bomber dzsekiben), a Duna hídig vonszoltak és bele akartak dobni, hál'Isten nem sikerültmert addigra a többiek is jöttek. "
Kedves diverdoc!
Sajnálom, hogy ez történt, de akkor hagy mondjak én is egy példát.
Nem tudom ez a sztori mikor történt veled, de tavaly nyáron Kassa mellől jött volna át egy szlovák focicsapat egy sima edzőmeccsre. BAZ megyében valaki a buszuk elé állt, majd két oldalról 2-3 kilós kövekkel kezdték el dobálni a járművet. Komolyabb sérülések is történtek, ám egyik híradóban sem hallottam róla, ahogy a Te esetedről sem.
Tisztában vagyok vele, hogy van ilyen.
De nem csak itt. Romániában, Szerbiában is száz ilyen sztoriról hallani. Nem szabad általánosítani.
több mint 13 éve
diverdoc, ha tényleg elolvastad volna amiket írtam, láttad volna, hogy a szlovák államiság uszkve 20 éves, ennél régebbinek senki se mondja, én biztos nem. (Lehet 1918-tól is számítani, de az jelen esetben irreleváns, ha a középkorhoz, árpádházhoz nézzük.)Viszont a szlovákok, mint nemzetiség sokkal régebb óta jelen vannak Magyarországon.
(Ennek egyik bizonyítéka a tőlük, az ő nyelvükből átvett jövevényszavaink, amire sutianap hiheti, hogy nem megfogható ki vette át kitől, de ez nyelvészetileg nincs így, ugyanis az átvevő nyelvben az adott átvett szó a jelölt fogalmon kívül nem jelent semmit (írtam pár példát, szalonna, pálinka, medve, labda, stb), mig az eredeti nyelvben visszavezethető a jelentés különböző gyökökre, pl med-méz, ebből tudják a nyelvészek, hogy mely szavak hogy vándorolnak nyelvről nyelvre.)
E kis kitérő után összefoglalom, hogy én mit állítottam.
Pusztán annyit, hogy szerencsétlen szlovákok, ha akarják, akkor ugyan már hagy tartsák volt uralkodójuknak Istvánt, Mátyást, Ferenc Józsefet.
Nem szlováknak tartják őket, attól, hogy a neveket szlovák átirattal írják, hiszen mi is így írjuk az angol, német, francia, stb. királyokat.
Ők magyarnak tartják a királyokat, Magyarország uralkodóinak, melynek egy nemzetisége, ország, állam nélküli nemzetisége volt a szlovák is.
Pusztán ennyi. Én ebben nem látok semmi kivetnivalót, gúnyolódni-, gyűlölködnivalót.
(Amikor hazánk névlegesen OM-Monarchia volt, valójában kvázi gyarmata Bécsnek, mi is uralkodóként tekintettünk mondjuk druszámra, Ferenc Jóskára. És tekintünk ma is. És technikailag ez így is van.)
több mint 13 éve
A jó büdös kurva életbe hogy egyszer lenne kedvem tanulni 2 napon keresztül, és akkor jön közbe a meló, reggeltől estig...
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Mivel a fej nyak sebészetben jártas szakértőket az ügyvéd úr nem fogadott el elfogultság miatt, egy 80 éves, műtőben soha nem járt urológus adott szakvéleményt a belső fülműtétről. Orvos meghurcolva, elitélve, beteg eltemetve, Ábrahám ügyvéd úr gazdagodva. diverdocbocs, de azért az orvos mellett is ül egy ügyvéd, akinek a 80 éves urulógus kompetenciáját illett volna megkérdőjelezni az adott kérdésben, szerintem.
tudom sarkítottál.
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
Miből gondolod........diverdocMinden tiszteletem. Abból gondolom, hogy a feleségem is orvos, kórházban. Mesél dolgokat. És nem gondolnám, hogy hazudik. A műhiba szó valóban nem fedi a teljes valóságot csak ez terjedt el a köztudatban, nem biztos hogy helyesen. Elnézést a szóhasználatért. Nem általánosítottam, bocs ha az jött le, nem minden orvosra vonatkozik. De azt is tudom, hogy nem minden pórul járt beteg (illetve a hozzátartozója) perel, pláne nem jut el a médiákba. Én tisztelem az orvosokat, nekem az életemet mentették meg, de a szívcentrum intenzív osztályán ketten haltak meg mellettem, mert nem találták az orvost. Pedig a szívcentumra ez nem jellemző.
több mint 13 éve
Miből gondolod, hogy az orvosi műhiba jelentős része nemtörődömségből fakad. Hogyan és mit definiálsz műhibának? A cikkben amiben tisztelt Ábrahám ügyvéd úrat idézik sok a hazugság. Én bizony sok-sok orvost elítélő perről tudok. Több letöltendőről is. Ábrahám ügyvéd úr ezeken a pereken jól keres. Áldom a jó szívét, hogy felkarolja a mocskos orvosok által tönkretett szerencsétleneket és teszi ezt önzetlenül. Orvosként nagyon másként látom ezt. Emberrel dolgozni nem olyan mint egy fadarabon. A medicinában nincs mindig és nincs soha. Ezért nehéz ezeket a jog kereteibe, vesszőkbe, paragrafusokba foglalni. Nem igaz, hogy szakvéleményt adók összezárnak. Nagyon közeli pédám: Középfül-belső fül határán lévő műtét során egy anatómiai rendelleneséget, erős vérzést tapasztaltak. Csak kitamponálni tudták, és a szakmai ismeretek alapján Magyarországon két embert tartottak alkalmasnak a műtét esetleges megoldására. Az egyik helyre helikopterrel el is küldték, a műtétet (életmentő beavatkozás) elvégezték. A műtét utáni 3. napon egy trombózisos szövődmény lépett fel a beteg elhunyt. Természetesen per lett belőle. (csak hogy tudjátok a hiénák lesben állnak, ők világosítják fel a rokonokat, hogy ebből pénzt lehet csinálni, és ők csak az 50%-ot kérik majd). Ábrahám képviselte az elhunyt rokonait. Mivel a fej nyak sebészetben jártas szakértőket az ügyvéd úr nem fogadott el elfogultság miatt, egy 80 éves, műtőben soha nem járt urológus adott szakvéleményt a belső fűlműtétről. Orvos meghurcolva, elitélve, beteg eltemetve, Ábrahám ügyvéd úr gazdagodva. Tudjátok amikor annak idején elkezdtem orvosként dolgozni, és bejött a beteg, az volt az első gondolatom:hogyan tudok segíteni rajta. Ma, ha bejön a beteg az az első gondolatom: mi bajom lehet belőle ha segítek rajta! És ez borzasztó. Tudjátok az orvosi munka nagyrésze már nem a gyógyítás, hanem az adminisztráció. Istenem hány beteg hal meg az miatt, hogy elé rakjuk a beleegyező felvilágosító nyilatkozatokat, ahol az egyes beavatkozások szövődményei között az ezrelékes nagyságrendűeket is le kell, írnom, mert ha ne adj Isten bekövetkezik a jogászok elítélnek! Tudom, hogy egy beavatkozással az életét menthetem meg, de elutasítja, mert le van írva, hogy megbénulhat mondjuk. És azt is tudom (statisztikailag), hogy száz hal meg azért, hogy egy ne bénuljon meg. Csak sajnos ezekről a szakmán kívül senki nem tud, ez nem szenzáció ez nem hír. Mint ahogy az sem, hogy mondjuk 5 kisgyerek orvosi beavatkozás következtében visszanyerte a hallását. Mert ezt így nem akarták megírni (úgy igen, hogy 5 kisgyermek orvosi beavatkozás miatt elvesztette süketségét :o ). Szóval csak óvatosan a műhibával. ÉN EZT GYŰLÖLÖM, ÁBRAHÁM, KENDE stb úrakkal együtt. Természetesen nagyon sok elborzasztó, felháborító orvosi ténykedés van. Én lennék a legboldogabb ha nem így lenne.Az otthonszülést én sem támogatom, és bár felháborodtam Geréb tevékenységén annó, de valójában nem ő itt a hunyó. Inkább akik otthon akarnak szülni. Nekik is ott kellene ülni a vádlottak padján. Gerében még túllépek, mert ő csak dolgozik, emberből van, hibázhat. De azok a szülők, akik a még meg sem született gyermekük életét is kockára teszik, nos nekik is ott lenne a helyük. Az orvosi műhibák jelentős része figyelmetlenségből, nemtörődömségből fakad, így igen, nekik is ott lenne a helyük. Nem ismerem a szakkifejezéseket, de a gondatlanság sok helyen szerepel a BTK-ban.apeszosBörtönbe küldték Geréb Ágnest: "A Fővárosi Bíróság első fokon két év letöltendő fogházra ítélte Geréb Ágnes szülészt, bábát. A börtönből legkorábban egy év múlva szabadulhat feltételesen." apeszosnem támogatom az otthonszülést, de azért az elgondolkoztató, hogy orvos műhibáért eddig csak pénzbüntetést kapott, de többnyire eljárás sem indul
http://index.hu/belfold/2011/03/24/torzsi_osszetartozas_vedi_az_orvosokat/DiamondsHead44
több mint 13 éve
http://toriblog.blog.hu/2010/03/18/vendegposzt_a_szlav_nepvandorlas_es_samo_birodalmamindenki úgy nevez el valamit ahogy akar, az nem bizonyít semmit se, főleg nem időrendiséget - márminthogy ki nevezte el előbb ( plö Montevereszt - Csomolugma).
Oké, az egyszerűbb, hogy "szlovákok márpedig nincsenek", mégis, földrajzi elnevezések (hegy-, folyó-, pataknevek) bizonyítják a szlovákok szláv gyökereit, valamint megannyi nyelvemlék.
De ezekhez már olvasni kéne, nem a kurucinfós baromságokat szajkózni.
Hát igen, elismerem, az körülményes lehet.Sobri Jóska
Vagy mikor eljött a nagy magyaritás ideje, akkor megjelent egy csomó magyar nyelvű falu a transzfogarason, s akkor egy cirka százévmúlva döntsd el nyelvészetileg, hogy melyikből lett melyik. A nyelvtörténet nálam körülbelül a holisztikával egyenértékű, nembeszélve a koraközépkori, latin meg görög krónikákról ( ha kedvetek van olvasgassátok a Baudolinót Eco-tól ). Ha mondjuk az öreg Svatopluknak aszondod, hogy ő szlovák, biztos lefordul a szamárról. DE tegyük fel hogy elfogadjuk a kontiúnumot a morvák és a szlovákok között, akkó kérdezem én miért nagyobb falat bevenni a hun-avar-magyar kontiúnumot?
Zweikredit bitte, ha Aba Sámuel kabar volt, az hogyan bizonyiccsa a zsidóságát? Asszem az ijenmúltú rokonyaink ma is bátran használják az iszlámot, s valószínű mi is előbb voltunk muszlimok, mint keresztényleg. ( keresőbe: kabar - kazár bir. - kaukáze - cserkesz )
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Megnéztem JJ helyett. A vicc topikba, egy vicc kategóriába menő nevetséges plakátot felraktak. Erre Te kedves Sóbri Jóska a fórumtopikkal nem szervesen összeegyeztethető módon, fogadatlan prókátorként párhuzamot vontál Szt. István nagy szlovák király és Nagy Lajos között. Hát innen indult ki. El is zargatták a témát a búsba arról a topikról. Erről ennyit.abszolút nem gyűlölöm a szlovákokat, sőt még azt is megfogadtam hogy nem szólok hozzá többet az off témákhoz, csak a nyílt provokációt, a lázítást nehezen tűröm...Nézd meg hogy bontakozott ki a disputa.
mivel meggyőzni egymást úgysem tudjuk (az oszétekkel kapcsolatos kérdésemre mondjuk továbbra is választ várok), hiába hangzanak el "értelmes" érvek és hiába nem, vannak témák, amiket teljesen felesleges feszegetni, ennél már csak az a nagyobb gáz, hogy valaki még számon is kéri eztJJ
Mire mit írtam, arra mit írt más.
Én nem így deffiniálom a nyílt provokációt, a lázítást.
Sobri Jóska
Érveket hiányoltál, a vicc topikban leírtam a történelmi tényeket. Nem vitatom a szlávokat, hogy léteznek. Ezt senki nem vitatta. De Svatopluk aki szláv volt sem volt Szlovákia királya és ezt próbáltuk megértetni Veled, hogy a provokáló nagyon sokunkat zavaró hozzászólásod, hogy ha Szt. László szlovák uralkodóként nevetséges, akkor Nagy Lajos is nevetésges mert nem magyar. Hát igen is az egyik legnagyobb MAGYAR király mégha a liliomos házba tartozik is, mert pl amikor a pécsi egyetemet MAGYARORSZÁGON elsőként 1367-ben megalapította egy MAGYAR KIRÁLYSÁG nevű ország létezett és ő volt az uralkodója. Kedves Sóbri Jóska: Ha mutatsz nekem az Árpádháziak korából származó, bármely emléket ami Szlovákia létére bizonyíték(akár slovensko, akár Slowakei, akár Szlovákia, akár Slovakia) ami akkori állami létükre, vagy külön etnikumként történő megjelölésükre vonatkozik, nyílvánosan bocsánatot kérek Tőled. De addig légyszíves tényleg nézd végig a hozzászolásaidat (picit kezdesz szlovák ügyben is abba a hibába esni mint a mekis megnyilatkozásaidban: McDonalds BigMac istenítés, de a menűket azért nem szeretet mert csak csirkehúst eszel 😂 )
Kedves JC! Pozsony (jaj miket is mondok bocsáss meg Bratyiszlava, Mammut sörözőbe akartam bemenni (ahol a társaim vártak). Az általad is használt nyelvünkön beszélgettem (nem tüntettem, nem voltam rajtam Árpádsáv, nem volt rajtam kokárda, nem vagyok kopasz bomber dzsekiben), a Duna hídig vonszoltak és bele akartak dobni, hál'Isten nem sikerült
mert addigra a többiek is jöttek.
Kedves JC hogy nem bántja a szépérzéketeket, hogy egy a kollektív bűnösség elvét valló, gyakorló országot védtek. A liberalizmus legnagyobb szemen köpése egy nemzet, nép kollektív megbélyegzése pusztán származási alapon.
Részemről ebből a vitából kiszálok, csak ez a nevetséges felvetés
Nézd meg hogy bontakozott ki a disputaSobri Jóskatényleg kivágta a biztosítékot.
több mint 13 éve
Én, akárcsak Besenyő Pista bácsi, támogatom az otthonszülést, hiszen ülök a fotelban, Margit hozza a sört, én meg szülök. Hol kéne szülni? A trafikban a Sopiannék mögött? 😊Ezzel nagyjából egyetértek. A gond ott van, amikor sem a törvényi szabályozást nem tartják be, sem a megfelelő feltételeket nem biztosítják. Egyébként úgy tudom vannak jól felszerelt szülőotthonok, ahol elég barátságos a környezet, de ez megint a pénzesebbek "sportja". És itt előbújik a szülő felelőssége, mert egy gyermek iránti elkötelezettség nem a születésével kezdődik, hanem jóval előtte. Viszont mit várjon szerencsétlen gyermek, ha a szülei már az első percektől kockáztatják az életét?
Egyébként mindenki ott szüljön ahol akar, DE köteles legyen biztosítani a gyerek számára az optimális feltételeket. Ezt kéne törvényileg pontosítani, szabályozni, hiszen egy szülő se tulajdonolja a gyerekét, nem adhatja el, nem károsíthatja, és ez már a születés pillanatára, sőt a várandósság idejére is vonatkozik.
Az otthonszülés önmagában se jó, se rossz, csak egy lehetőség a szülőnek a barátságosabb környezetre, viszont mivel nem kórházi környezet, ezért nagyobb felelősség, ezt lehetne pontosan szabályozni, hogy milyen kritériumokkal lehessen otthon szülni (orvosok, segítők, sterilitás, ambuláns lehetőségek, stb), annak érdekében, hogy ne legyen hátrányosabb egy átlag otthonszülés a gyerekre és a szülőre nézve, mint egy átlag kórházi.Sobri Jóska
több mint 13 éve
http://kuruc.info/r/22/76111/Ez hatalmas, jot rohogtem!! 😛
😂
Hagyhatták volna ottStez