NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
507
57
18:30-tól, ARENA4
Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 13 éve
A múltkor én élveztem, hogy előttem megy 20-al egy utánfutós személykocsi, aztán elkezd indexelni jobbra. Ó mondom jóvan, hát akkor megkerülöm balról... Igenám, csak annyi esze nincs, ha már utánfutóval megy, hogy megnézze, nem-e fordítva kötötte be. Pedig de. Ketten kerüljük balról, erre elkezd kanyarodni balra az utcába... Még jó, hogy azért kapcsolt időben, plusz volt hely odébbrántanom a kormányt...A rutint meg kell szerezni. De akinek érzéke van a vezetéshez, az idővel megszerzi úgyis, nagyobb probléma nélkül. De akinek semmi érzéke hozzá, az kilóméterek ezrei után is ugyanolyan bénán fog menni, mert berögzülnek a hülyeségek. Márpedig a balesetek legalább annyiszor vannak a bénán, kacsázva, k.lassan haladók miatt, mint a gyorshajtók miatt... Sőt, szerintem sokkal többször, csak max azok nem mindig súlyosak személyi téren. Ezért kellene megtanítani a dolgokat, amik meg majd berögzülnek, de alapból sok olyan oktató van, akik meg szarnak az egészbe... Anyám konkrétan olyannál "tanult" először, akinél annyi volt a forgalmi vezetés, hogy hazavitte (kb. 1 km), max a postára/bankba elvitte (másik 1-2 km), aztán letelt a 2 óra...
Az a helyzet, hogy mint mindenféle oktatást, a vezetés oktatását is csak úgy lehet jól végezni, ha az ember nem melóként, hanem hivatásként tekint a dologra. Ez viszont manapság egyre kevesebbeknél figyelhető meg akár az iskolákban, akár az autósiskolákban...
több mint 13 éve
Ez oké, de az se megoldás, hogy X év fölött automatice jogsielkobzás történjék.Sobri JóskaÉn sem koboznék.
Feleségem nagyapja az ellenpélda, ő meg úgy megy mint a meszes pedig elmúlt 60.
Ennek örömére télen alig bírtuk kicibálni az árokból úgy fejreállt.
Van reflex, tudja a KRESZ-t,nem vezet lassan. Símán átmenne az új vizsgán is.
több mint 13 éve
Ez oké, de az se megoldás, hogy X év fölött automatice jogsielkobzás történjék.
több mint 13 éve
De azt sehogy nem tudod kikerülni,hogy X év fölött valaki már nem úgy lát, nem úgy hall, nem olyanok a reflexei.Nekem jött jómúltkor oldalról egy tata, azért mert nem látta a kocsit.
Egy nagy teherautóval voltam, nem mellesleg neki STOP táblája volt.
A másik időskorú index nélkül kanyarodott balra, a dolog szépséghibája az volt,hogy épp ketten előztük azért mert egy hosszú egyenesben 30ra sikerült felgyorsulnia.
több mint 13 éve
Az a gond az egész oktatással, hogy meg lehet tanítani akárkit szabályosan vezetni, vagyis jár neki a jogsi, de attól még nem lesz rutinja.Márpedig a közlekedésben való értelmes részvételnek elengedhetetlen kelléke a rutin.
De a rutint csak "bénázással", sok vezetéssel, esetleges lúzerkedéssel lehet megszerezni, és ez ettől ördögi kör.
Senki se Schumachernek születik.
Én még emlékszem arra, amikor tanultam.
Eleve nem volt ennyi autó, mentünk egyből a forgalomba, nagy lóbaszó AVIA-val (én hivatásos jogsit csináltam MHSZ segédlettel, 20 éve még volt ilyen), kábé azt se tudtam mit csináljak, de mentünk, csoda nem történt valami galiba.
Aztán mikor meglett a jogsi, 17 évesen, jelképes összegért vettem egy ezeréves skodát, és egyből belevetettem magam a forgalomba hétvégenként.
Mentem egyirányú utcában nem az optimális irányban, pont rendőr jött szembe 😊, megvoltak a magam parái, utáltam a keskeny utakat, ahol nem tudtam a sáv közepén menni, mert közel volt a padka is, a sávválasztó vonalak is, a katonaságnál óriás DAC-ot vezettem, igaz, nem sokáig, mert azonnal beleaplikáltam egy kiszáradt folyómederbe ('katona küzdje le az akadályt' parancs után, ami a kikerülést sejtette, mégha én bíztam is a masina képességeiben és az iránymenetet választottam) tengelytöréssel, igazi közlekedési balesetem sosem volt, de ehhez kellett az első pár ezer kilométer bénázása, ez kikerülhetetlen.
Ennek áthidalására nem lehet semmit se kitalálni.
több mint 13 éve
Nyilván lehet ezt ésszel és idióta módon is csinálni.rálépett ő a gázra, hogy menjek rendesen, ne szokjam meg a hülyeséget..fetomyIgen mi ebből az oktatási stílusból kifolyólag majdnem karamboloztunk is, csak gyorsabban értem át a fékre mint ő...Hanni
több mint 13 éve
rálépett ő a gázra, hogy menjek rendesen, ne szokjam meg a hülyeséget..fetomyIgen mi ebből az oktatási stílusból kifolyólag majdnem karamboloztunk is, csak gyorsabban értem át a fékre mint ő...
több mint 13 éve
Nekem az oktatóm mesélte, hogy volt olyan néni, aki valami 6x éves volt, és valami több, mint 10-20-szor bukott meg a vizsgán, már millió órát vett az oktatótól, annyira sokat bénázott, aztán már kegyelemből is megkapta a jogsit végül....Egyébként nekem is mondta az oktatóm, hogy nem csak 70-el nem szabad menni 50-nél, hanem 30-al sem... Még eleinte, mikor azért nem mentem túl bátran a forgalomban, többször volt, hogy ha pl. 50-nél 30-al mentem, rálépett ő a gázra, hogy menjek rendesen, ne szokjam meg a hülyeséget..
több mint 13 éve
A középkorúak, fiatalabbaknál ritkábban is elég lenne az újravizsga, mert el nem nagyon felejti az ember a dolgokat, max tapasztaltabb lesz. Velük nem az a probléma, hogy elfelejtenek vezetni, hanem az, hogy egyáltalán jogsit kapnak. Tehát én a jogosítvány megszerzését szigorítanám. Nem életkor vagy egyéb hülyeségekhez kötve, hanem teljesítményhez, mert 17 évesen, apuci kocsijával és 72 évesen is lehet kiválóan vezetni. Esetleg úgy, hogy 1 év után egy újravizsga oké, de onnantól jóval ritkábban is elég. Ha valaki nem tud vezetni, de megkapja a jogsit, az ugyanúgy megfogja az újravizsga után is.Ilyenre gondoltam én is. Vezetéstechnikailag is meg kellene feleltetni, nemcsak annak, hogy szabályosan közlekedik. Nagyon langyosak a feltételek, és gyak minden hülye megkapja előbb-utóbb a jogsit.
Pl. sokszor látom, hogy vizsgázik valaki forgalmin, benn ül a vizsgabiztos, az emberünk meg tiszta bizonytalan, lassan megy, stb... De semmi gond, mert szabálytalanságot nem csinált, nincs a papíron mínusz, a jogsi az övé. fetomy
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Elsősegély vizsga, roma "csapattárs" :Vizsgáztató: - Na, az Ön kérdése a következő. Baleset, nyílt seb, hogyan látja el?
Srác: - Hát....ööö... ráteszek valamit...
Vizsgáztató: - Mit? :o
Srác: - Ilyen fehér...papírt...nem, sebtapaszt...
Vizsgáztató: - Köszönöm, elég. A következő időpontot kolléganőmtől kapja. Viszontlátásra!
😀 😀 😀
több mint 13 éve
.brk
1 890
forgalmi vizsgát meg esősegélyt én is. különösen az elsősegélyt, félelmetes, hogy az emberek mennyire nincsenek képben semmivel.Nem tudom, h van-e még a próbajogsi vagy mi, de pl. egy friss jogsisnál, egy év után simán nyomatnék egy vizsgát, ha egy béna fasz, akkor vissza a jogsit. Aztán szépen lehetne kötni az 5 évente megújítandó jogsihoz a vizsgát.Talán az 5 év túl sűrű, de ezt támogatnám.Sanco
GRAFI
több mint 13 éve
Bazdmeg fater beleköt, hogy mondhatom az MTK-ról, hogy kikaptunk a Videotontól. És itt a KIkaptunkon van a hangsúly, hogy mondhatom hogy mi. Én még ilyen embert, aki ennyire utálja a sportokat még nem láttam. Úgy fel tud néha baszni, hogy az valami iszonyat...
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Azért az évenkénti meg hasonló vizsga baromság.Gyakoribb újravizsga az időseknek kell. Méghozzá azért, mert tudományosan bizonyított, hogy az öregedéssel jönnek az agysejt elhalások, a figyelem tompulása, stb... Nyilvánvalóan nem mindenkinél, de mivel ez az élet rendje, sokaknál igen. Ezért náluk gyakrabban vizsgáztatnék újra. Nem kell rögtön általánosításra ugrani, Sobri. Nem arról van szó, hogy minden 60 fölötti elfelejt vezetni, hanem arról, hogy náluk sokkal nagyobb a kockázat, hogy bár korábban jól vezettek, a kor előrehaladtával már problémák vannak.
A középkorúak, fiatalabbaknál ritkábban is elég lenne az újravizsga, mert el nem nagyon felejti az ember a dolgokat, max tapasztaltabb lesz. Velük nem az a probléma, hogy elfelejtenek vezetni, hanem az, hogy egyáltalán jogsit kapnak. Tehát én a jogosítvány megszerzését szigorítanám. Nem életkor vagy egyéb hülyeségekhez kötve, hanem teljesítményhez, mert 17 évesen, apuci kocsijával és 72 évesen is lehet kiválóan vezetni. Esetleg úgy, hogy 1 év után egy újravizsga oké, de onnantól jóval ritkábban is elég. Ha valki nem tud vezetni, de megkapja a jogsit, az ugyanúgy megfogja az újravizsga után is.
Pl. sokszor látom, hogy vizsgázik valaki forgalmin, benn ül a vizsgabiztos, az emberünk meg tiszta bizonytalan, lassan megy, stb... De semmi gond, mert szabálytalanságot nem csinált, nincs a papíron mínusz, a jogsi az övé. De mondhatnám a mamámat is, aki mögött ott van kismillió km, vezetett már sok országban, amerikai jogsija is volt, és mindezt úgy, hogy amióta csak jogsija van, képtelen tolatni. Mindenféle túlzás nélkül, nem tud 10 métert egyenesen tolatni. Volt, hogy bekanyarodott amerikában egy zsákutcába, és annyira nem ment a tolatás, hogy odahívott valakit, hogy álljon ki neki... Ezen felül rendszeresen indokolatlan fékezései vannak, dombon lefele állandóan fékez, kész kínzás konvojban menni mögötte.
Lényeg, hogy nem a béna vezetőkkel van a baj, hanem azokkal, akik nekik jogsit adnak.
több mint 13 éve
Nem tudom, h van-e még a próbajogsi vagy mi, de pl. egy friss jogsisnál, egy év után simán nyomatnék egy vizsgát, ha egy béna fasz, akkor vissza a jogsit. Aztán szépen lehetne kötni az 5 évente megújítandó jogsihoz a vizsgát.Talán az 5 év túl sűrű, de ezt támogatnám.
GRAFI
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Ezer és egy ilyen sztorim van, de mindenki másnak, gondolom.Legfrissebb egy tegnapi: nő előttem 70-es táblánál 45-50-el. Mondom jó, úgyis mindjárt megelőzöm, mert késésben vagyok. Jön egy körforgalom, sehol senki, kajak, 50 méterre, nő nem behajt, megáll! Én meg ugye mögötte jövök, nem lassítok, gondolom, csak látja, hogy nem jön semmi és ugye STOP tábla sincs, csak bemegy. A szart! Majdnem beleszálltam...duda ezerrel, stb. És a legnagyobb az, hogy bevárta a bal kézről érkezőket, akik 20 méterre voltak a k.forgalomtól...Én meg késésben, és a késők büntetést fizetnek...Fasza mondom, ezeknek jogsi.
De a múltkor meg egy elég széles úton egy 60 év körüli faszi előzött kanyarban, majdnem frontálisan ütköztünk. Akit előzött, annak a lélekjelenlétén múlott, hogy azonnal fékezett...
több mint 13 éve
Olvasd e még egyszer. 😊Ha tudják az emberek, hogy balfaszok a tanulóvezetők akkor nem értem miért húzzák fel magukat mindig. Másrészt ők is elkezdték valahol.Matthew99
Sokszor az ilyen faszok miatt vannak a balesetek. Nem közvetlenül ők okozzák, csak közvetve igen, azzal, hogy a türelmetlenebb vezető agyát felbasszák a bénázásukkal.GRAFI
több mint 13 éve
Ha tudják az emberek, hogy balfaszok a tanulóvezetők akkor nem értem miért húzzák fel magukat mindig. Másrészt ők is elkezdték valahol.
Sokszor az ilyen faszok miatt vannak a balesetek. Nem közvetlenül ők okozzák, csak közvetve igen, azzal, hogy a türelmetlenebb vezető agyát felbasszák a bénázásukkal.GRAFI
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 13 éve
Aki lakott területen belül nem mer 50-nel, hanem csak 35-tel menni, vagy lakott területen kívül 90 helyett csak 60-70-nel menni, annak gondolkodás nélkül elvenném a jogsiját. Az ilyen ne vezessen.Ezzel teljesen egyetértek. A minap is a 4-es főúton jöttem haza Debrecenbe, és szemben is erős forgalom volt, előttem meg kb. 65-el tötyörgött egy középkorú nő. Plusz szépen kacsázott a sávban, veszélyes kategória. Megelőzni nem tudtam, mert sajnos nem volt rá lehetőség, de felbaszta az agyam, mert abban az irányban nem volt összefüggő kocsisor, tehát nyomhatta volna 90-ig, amíg ugye megengedett, de nem, ő tötyörög 65-el. Ne az úton álmodozzon, vagy tudom is én mit csináljon, hanem vezessen normálisan (már ha tud).
több mint 13 éve
Nem tudom, h van-e még a próbajogsi vagy mi, de pl. egy friss jogsisnál, egy év után simán nyomatnék egy vizsgát, ha egy béna fasz, akkor vissza a jogsit. Aztán szépen lehetne kötni az 5 évente megújítandó jogsihoz a vizsgát. Bár nem tudom mit csodálkozunk, hogy ennyi fogalmatlan fasz közlekedik, mikor a tanulóvezetők 25-30 km/h-s sebességgel "száguldoznak" mindenhol. Annó az én oktatóm azért is pofázott, ha lassan mentél. Manapság úgy látszik már nem divat. Aki lakott területen belül nem mer 50-nel, hanem csak 35-tel menni, vagy lakott területen kívül 90 helyett csak 60-70-nel menni, annak gondolkodás nélkül elvenném a jogsiját. Az ilyen ne vezessen.
Sokszor az ilyen faszok miatt vannak a balesetek. Nem közvetlenül ők okozzák, csak közvetve igen, azzal, hogy a türelmetlenebb vezető agyát felbasszák a bénázásukkal.
több mint 13 éve
Én pont 20 éve. 😊Bezony! És ehhez még hozzájön a tapasztalat (közel 20 éve vezetek) és a végeredményt olvashattad.SancoSzerintem érted.SancoValóban.
Működnek az előítéletek.Sobri Jóska
És a közlekedés résztvevői között valóban rengeteg agyhalott kóricál, de nem jellemzően az idős korsztályban, vagy a nők között.
Sok 25 körüli pasit látok, aki azt se tudja nagyjából mi történik kötülötte. (Első meló a diploma után, első kocsi részletre, és fingja nincs a közlekedésről.)
Ostoba robogósok, kerékpárosok, cikáznak úgy, mintha meg akarnának halni.
És még rengeteg lassú mindkét nembéli, és minden korosztálybéli, akiket egy tetszőleges forgalmi helyzet megoldhatatlan feladat elé állít.
több mint 13 éve
Csak mondjuk egy 1-2 évenkénti vizsga sokaknál kivágná a biztosítékot.Sobri Jóska\o.
Amúgy nekem apám anno úgy tanította, a kalaposoktól és a nőktől óvakodj az úton. Azóta mondjuk az öregek már nem hordanak kalapot, de a lényeg változatlan. Az előítéletek segítenek tájékozódni a világban, pszichológiai tézis. 😊
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 13 éve
JéBé
7 035
70x év felett könnyű lenne kiszúrni a szellemileg már alkalmatlanokat, 20 alatt lehetetlen.
több mint 13 éve
60 alatt is vannak bőven antitalentumok. Nagyon sok embernek fogalma sincs sokszor a legalapvetőbb kresz szabályokról sem. Én bevezetném, hogy x évente újra kelljen vizsgázni. Akkor szépen kihullanának a teljesen töketlenek.GRAFIÍgy lenne a korrekt.
Csak mondjuk egy 1-2 évenkénti vizsga sokaknál kivágná a biztosítékot.
És jönne, hogy ezzel is xy vizsgáztatócég kaszálna, és semmi szükség évenkénti vizsgára.
több mint 13 éve
Bezony! És ehhez még hozzájön a tapasztalat (közel 20 éve vezetek) és a végeredményt olvashattad.Valóban.Nem értem miért a 60 fölöttieknek kéne ilyen alkalmassági, miért nem mindenkinek?Sobri JóskaSzerintem érted.Sanco
Működnek az előítéletek.Sobri Jóska
több mint 13 éve
60 alatt is vannak bőven antitalentumok. Nagyon sok embernek fogalma sincs sokszor a legalapvetőbb kresz szabályokról sem. Én bevezetném, hogy x évente újra kelljen vizsgázni. Akkor szépen kihullanának a teljesen töketlenek.