Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 14 éve
Tegnap elhagytam vhol 8000 Ft-ot...empty taxiez vkinek make love...vajon bemeri írni?? 😊
|
több mint 14 éve
Tegnap elhagytam vhol 8000 Ft-ot...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 14 éve
Utálom ezt a rohadt allergiát, meg azt a hülye gyógyszertárost is, aki rábeszélta az asszonyt a szokásos gyógyszer helyett egy másikra, mondván ugyanaz a hatóanyaga. Persze lófaszt sem ér, teljesen fölöslegesen szedem. Esőt akarok!! Most !!!
több mint 14 éve
Melyik irányba mentél? Mert ha Pécs felé akkor messziről látszik a lejtő alján a tábla meg a zebra. Ha hazafelé akkor emelkedő tetején tényleg elég szar helyen van. Az az egész helye egy szutyok baleseti góc. Valamit kéne kezdeni vele. De egy rakás ilyen hely van az országban. Ha nem jársz arra többször akkor simán belefuthatsz. Én is valószínű így jártam Tassnál. Kanyar, mire meglátom a házat és elkezdek lassítani rég átmentem a településtáblán (abban nem vagyok biztos, hogy kint volt) és már lőttek is. Várom én is a büntit.Tudom. De ha mondjuk van rá kb. 3-4 mp-ed h ezt meglásd és felfogd, és véletlen pont nem azt nézed, akkor lehet, hogy 90-ről nem fog sikerulni 50-re lassítani. Ezért mondom, h egy 70-es táblát egy 50-100 m-el előtte bátran kirakhatnának.szabaDe akkor ne csak egy teleptáblát vágjanak oda.szabaNem ismerem a környéket, de most szerintem magad alatt vágod a fát. A teleptábla elsősorban nem a helyieket tájékoztatja szombat este, hogy a kocsmából hazafelé túl"szaladtak" a falujukon, hanem megengedett maximális sebességet meghatározó tábla.tomi-tomi

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 14 éve
Hát pont ezért nem kell repeszteni.Tudom. De ha mondjuk van rá kb. 3-4 mp-ed h ezt meglásd és felfogd, és véletlen pont nem azt nézed, akkor lehet, hogy 90-ről nem fog sikerulni 50-re lassítani. Ezért mondom, h egy 70-es táblát egy 50-100 m-el előtte bátran kirakhatnának.szabaDe akkor ne csak egy teleptáblát vágjanak oda.szabaNem ismerem a környéket, de most szerintem magad alatt vágod a fát. A teleptábla elsősorban nem a helyieket tájékoztatja szombat este, hogy a kocsmából hazafelé túl"szaladtak" a falujukon, hanem megengedett maximális sebességet meghatározó tábla.tomi-tomi
Hogy ne 3-4 mp-ed legyen 😉
több mint 14 éve
Mi elé? Ha a falu elé (mert kicsi a falu), az rendben van. A zebra elé nem lehet, mert ott már rég 50 a max sebesség. Aki addig 50-nel ment, rá is gyorsíthat a zebrára. Még egyszer, nem ismerem a helyszínt.Tudom. De ha mondjuk van rá kb. 3-4 mp-ed h ezt meglásd és felfogd, és véletlen pont nem azt nézed, akkor lehet, hogy 90-ről nem fog sikerulni 50-re lassítani. Ezért mondom, h egy 70-es táblát egy 50-100 m-el előtte bátran kirakhatnának.szabaDe akkor ne csak egy teleptáblát vágjanak oda.szabaNem ismerem a környéket, de most szerintem magad alatt vágod a fát. A teleptábla elsősorban nem a helyieket tájékoztatja szombat este, hogy a kocsmából hazafelé túl"szaladtak" a falujukon, hanem megengedett maximális sebességet meghatározó tábla.tomi-tomi
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Tudom. De ha mondjuk van rá kb. 3-4 mp-ed h ezt meglásd és felfogd, és véletlen pont nem azt nézed, akkor lehet, hogy 90-ről nem fog sikerulni 50-re lassítani. Ezért mondom, h egy 70-es táblát egy 50-100 m-el előtte bátran kirakhatnának.Nem ismerem a környéket, de most szerintem magad alatt vágod a fát. A teleptábla elsősorban nem a helyieket tájékoztatja szombat este, hogy a kocsmából hazafelé túl"szaladtak" a falujukon, hanem megengedett maximális sebességet meghatározó tábla.tomi-tomiMatthew is hozzászólt, hidd el nem hülyeségről beszélek...De akkor ne csak egy teleptáblát vágjanak oda.szaba
az tény, hogy qrvára rossz helyen van a tábla ha Pécsről mész arrafele, de azt meg se próbáld magyarázni ha 100-al behajtasz oda nem veszélytelen... :mad:sapka
több mint 14 éve
Nem ismerem a környéket, de most szerintem magad alatt vágod a fát. A teleptábla elsősorban nem a helyieket tájékoztatja szombat este, hogy a kocsmából hazafelé túl"szaladtak" a falujukon, hanem megengedett maximális sebességet meghatározó tábla.De akkor ne csak egy teleptáblát vágjanak oda.szabaAha. De akkor rakjanak korábbra egy 70-es táblát, mert ha ott mész 90-el, a rohadt életbe nem fogsz tudni kb. 2 mp alatt 50-re lassítani. Azt meg távolabbról is meglátni, ha vki megy az úton, vagy amellett.szabaMatthew is hozzászólt, hidd el nem hülyeségről beszélek...
az tény, hogy qrvára rossz helyen van a tábla ha Pécsről mész arrafele, de azt meg se próbáld magyarázni ha 100-al behajtasz oda nem veszélytelen... :mad:sapka
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
De akkor ne csak egy teleptáblát vágjanak oda.Matthew is hozzászólt, hidd el nem hülyeségről beszélek...na neeee, ott van a szakasz közepén egy zebra, ha lelép valaki, hogy a faszba állsz meg?Aha. De akkor rakjanak korábbra egy 70-es táblát, mert ha ott mész 90-el, a rohadt életbe nem fogsz tudni kb. 2 mp alatt 50-re lassítani. Azt meg távolabbról is meglátni, ha vki megy az úton, vagy amellett.szaba
(de az a tábla tényleg nagyon rossz helyen van.)sapka
több mint 14 éve
Mivel Buci teljes mértékben arra számított, hogy felfüggesztettet kap, szerintem kellő büntetés neki. Ennek a bélyegét egy életen át hordozni fogja, úgyhogy szerintem megfelelő ítélet született.
több mint 14 éve
Hát, Toca, akkor tiltakozz a bírónőnél, én csak idéztem. Az nem működik - rengeteg okból -, hogy számolgatnak kiürülési időt. Csak néhány kérdés, biztos, hogy az volt az utolsó alkalom, amikor ivott/drogozott az illető, a konkrét személynél mennyi a szervezet kiürítő teljesítménye stb. Szerinted baleset után miért szondáztatnak, visznek vérvételre. Az bizonyítja, hogy a balesetkor ill. kicsivel utána mi volt a véredben.Már bocs de ez faszság. Aznap este fogyasztott drogot bizonyítás nyert onnan már nem nehéz kiszámolni hogy kiürülhetett-e annyi idő alatt a szervezetéből . Kokainról volt szó szóval kétlem. Efelett inkább elsiklottak mert drogos előadásokat tartott. Az meg hogy mert ő is megsérült enyhítő körülmény egy vicc.Az,hogy ez az ítélet erős vagy nem az megítélés kérdése.Ez már más megközelítés, mint az első reakciód volt. Eldönthetetlen részünkről, hogy igazad van-e.
De az,hogy ebből tanulni nem fog az biztos.Bazzani
Cserbenhagyás: "A cserbenhagyás nem valósult meg, mert megérkeztek a mentők mire lelépett, de a KRESZ azt is kimondja, hogy a személyi sérüléssel járó baleseteknél még akkor sem szabad elhagyni a helyszínt, ha megérkeztek a mentők, ezt viszont elkövette Stohl András."
Drog: "Mi inspirált minket a büntetés kiszabásánál? Nagyon nehéz eset, két oldala van a dolognak" - mondja a bírónő. Felhozza, hogy Stohl nem először követett el hasonló bűncselekményt, azt is, hogy nem bizonyítható, hogy drogos állapotban történt-e, de az biztos, hogy fogyasztott az este drogokat. Tehát benne volt a vádban.
Nekünk lehet rengeteg feltételezésünk, a bíróság csak azt mondhatja ki, ami kétség nélkül bizonyítható. fetomy teljesen jól leírta bővebben. S nagyon jól van ez így.tomi-tomi
Elengedni nem engedhették el ,de a média nyomása ezen az ítéleten is látszik, de legalább ül én ennek is örülök .Toca
Az elkövető sérülését nem Stohl esetében tekintik csak enyhítő körülménynek, általában így van. Nem véletlen, hogy az ügyvédje annyira erőltette az agyrázkódást. Szerintem azzal csak fedte a valódi szándékát, hogy a távozását mentő körülményként vezette elő Stohl sérülését, az csak szabálysértés ugyanis.
Próbáljunk már meg eltekinteni az indulatainktól, a (büntető)jog nem feltevések, számolgatások, hit alapján dönt. Kétség nélkül kell bizonyítani. Mind a három feltétel teljesítése elengedhetetlen.
Stohl véleményem szerint döntően az ügyvédjének köszönheti az enyhítést, megtalálta a vádakban és a körülményekben azokat a fogáslehetőségeket, amelyekkel sikert ért el. Szidhatjuk az ügyvédjét, hogy kihasználta a jog kínálta teret, de az vesse rá az első követ, aki nem ugyanezt várná el a saját ügyvédjétől.
Melehov, neki nem 5 hónapot kell ülnie, hanem 10-et. A BV leghamarabb 5 hónap után dönthet arról, hogy feltételesen szabadlábra helyezi.
több mint 14 éve
Matthew is hozzászólt, hidd el nem hülyeségről beszélek...Aha. De akkor rakjanak korábbra egy 70-es táblát, mert ha ott mész 90-el, a rohadt életbe nem fogsz tudni kb. 2 mp alatt 50-re lassítani. Azt meg távolabbról is meglátni, ha vki megy az úton, vagy amellett.szabaEgyrész b--- meg. Másrészt hülye paraszt rendőrök. Pécs-Hird település tábla kirakva a főúton, kb. 100 m-en keresztül, a semmiből. Én meg nem vettem észre időben, és 50 helyett 102-vel bemértek. A 6-os főúton. Rohadtul nem volt veszélyes. De mind1, mert halasztást kérek.szabana neeee, ott van a szakasz közepén egy zebra, ha lelép valaki, hogy a faszba állsz meg?
az tény, hogy qrvára rossz helyen van a tábla ha Pécsről mész arrafele, de azt meg se próbáld magyarázni ha 100-al behajtasz oda nem veszélytelen... :mad:
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Aha. De akkor rakjanak korábbra egy 70-es táblát, mert ha ott mész 90-el, a rohadt életbe nem fogsz tudni kb. 2 mp alatt 50-re lassítani. Azt meg távolabbról is meglátni, ha vki megy az úton, vagy amellett.na neeee, ott van a szakasz közepén egy zebra, ha lelép valaki, hogy a faszba állsz meg?90e akkor az 50-nél kb. 100 kmh, vagy 130-nál 200 kmh. Speciel ha azt nézzük, ez se sokkal veszélytelenebb, mint amit Buci csinált. 😛Egyrész b--- meg. Másrészt hülye paraszt rendőrök. Pécs-Hird település tábla kirakva a főúton, kb. 100 m-en keresztül, a semmiből. Én meg nem vettem észre időben, és 50 helyett 102-vel bemértek. A 6-os főúton. Rohadtul nem volt veszélyes. De mind1, mert halasztást kérek.szaba
fetomy
több mint 14 éve
Nem faszság, ugyanis nem az a lényeg, h a vérében volt-e kokain, hanem az, hogy a baleset pillanatában, ill. közvetlenül előtte kábítószeres befolyásoltság alatt állt-e? Ez attól függ, hogy előtte mennyi idővel fogyasztott kábítószert, kokain esetében pedig különösen fontos, hogy mondjuk az előtt fogyasztott-e, hogy autóba ült, vagy mondjuk órákkal előtte, főleg úgy, hogy ennek a szernek a hatása elég hamar lecseng, viszont ő sztem még előtte és utána is piált rá. Persze ettől még utána napokig kimutatható. Ha jól emlékszem első fokon ezt szakértői vélemény is alátámasztotta, hogy nem volt, így nem is volt lényeges, szal nem "elsiklottak" fölötte. (Bár nem vagyok jogász, így lehet, h hülyeséget írtam)Már bocs de ez faszság. Aznap este fogyasztott drogot bizonyítás nyert onnan már nem nehéz kiszámolni hogy kiürülhetett-e annyi idő alatt a szervezetéből . Kokainról volt szó szóval kétlem. Efelett inkább elsiklottak mert drogos előadásokat tartott. Az meg hogy mert ő is megsérült enyhítő körülmény egy vicc.Az,hogy ez az ítélet erős vagy nem az megítélés kérdése.Ez már más megközelítés, mint az első reakciód volt. Eldönthetetlen részünkről, hogy igazad van-e.
Cserbenhagyás: "A cserbenhagyás nem valósult meg, mert megérkeztek a mentők mire lelépett, de a KRESZ azt is kimondja, hogy a személyi sérüléssel járó baleseteknél még akkor sem szabad elhagyni a helyszínt, ha megérkeztek a mentők, ezt viszont elkövette Stohl András."
Drog: "Mi inspirált minket a büntetés kiszabásánál? Nagyon nehéz eset, két oldala van a dolognak" - mondja a bírónő. Felhozza, hogy Stohl nem először követett el hasonló bűncselekményt, azt is, hogy nem bizonyítható, hogy drogos állapotban történt-e, de az biztos, hogy fogyasztott az este drogokat. Tehát benne volt a vádban.
Nekünk lehet rengeteg feltételezésünk, a bíróság csak azt mondhatja ki, ami kétség nélkül bizonyítható. fetomy teljesen jól leírta bővebben. S nagyon jól van ez így.tomi-tomi
Elengedni nem engedhették el ,de a média nyomása ezen az ítéleten is látszik, de legalább ül én ennek is örülök .Toca
Én mindenképpen elégedett vagyok azzal, hogy letöltendőt kapott, még úgy is, h csak a felét kell leülnie. Az tény, h elég sok mindent fel lehet neki róni, az egészség károsítás is durva, azonban tény, h nem halt meg senki (szerencsére), de sztem egy ilyen gyáva (szar) embernek, mint Stohl a min. 5 hónap böri elég nagy büntetés. Nem fegyház, de sztem minden normális embert eléggé gyomorbavágná egy ilyen "kis kényszerpihenő". Remélem nem csak ő, de más is tanul a dologból.
"You're never a loser until you quit trying."- Mike Ditka
több mint 14 éve
Azért az is elég vicces lehet, amikor egy, az agyát taknyosra szívó celeb/színész előadást tart a drogok káros hatásáról és veszélyeiről...Szerk.: Stohl 1ébként büntetőjogilag nem visszaeső, csak mert ez itt többször szóba került.
Do your job
több mint 14 éve
Már bocs de ez faszság. Aznap este fogyasztott drogot bizonyítás nyert onnan már nem nehéz kiszámolni hogy kiürülhetett-e annyi idő alatt a szervezetéből . Kokainról volt szó szóval kétlem. Efelett inkább elsiklottak mert drogos előadásokat tartott. Az meg hogy mert ő is megsérült enyhítő körülmény egy vicc.Az,hogy ez az ítélet erős vagy nem az megítélés kérdése.Ez már más megközelítés, mint az első reakciód volt. Eldönthetetlen részünkről, hogy igazad van-e.
Elengedni nem engedhették el ,de a média nyomása ezen az ítéleten is látszik, de legalább ül én ennek is örülök .
több mint 14 éve
Pécs-Hird település tábla kirakva a főúton, kb. 100 m-en keresztül, a semmiből. Én meg nem vettem észre időben, és 50 helyett 102-vel bemértek. A 6-os főúton. Rohadtul nem volt veszélyes. De mind1, mert halasztást kérek.szabaHát barátom az bizony ott full veszélyes szakasz. A tábla előtt a hosszúhetényi elágazónál szép dolgok szoktak történni, nem véletlen van ott a sarkon az a pár kereszt. Belül meg ugye a zebra és a buszmegálló. Ott a kocsma előtt meg rendszeresen állnak a yardok. A 102-t kicsit soknak érzem még úgy is, hogy én se 50-el szoktam ott átmenni.
A Buci ügyben pedig a kedvencem: "Az indoklás szerint a bírónő nem látta bizonyítottnak, hogy Kaincz Pál maradandó sérülést szenvedett a baleset miatt. Enyhítő körülményként pedig, figyelembe vette, hogy a színész megsérült a balesetben. Ezt első fokon nem vizsgálták.- blikk.hu ". Hát mi az anyjuk van ezekkel???

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 14 éve
Az,hogy ez az ítélet erős vagy nem az megítélés kérdése.Ez már más megközelítés, mint az első reakciód volt. Eldönthetetlen részünkről, hogy igazad van-e.
Nekünk lehet rengeteg feltételezésünk, a bíróság csak azt mondhatja ki, ami kétség nélkül bizonyítható. fetomy teljesen jól leírta bővebben. S nagyon jól van ez így.
több mint 14 éve
na neeee, ott van a szakasz közepén egy zebra, ha lelép valaki, hogy a faszba állsz meg?90e akkor az 50-nél kb. 100 kmh, vagy 130-nál 200 kmh. Speciel ha azt nézzük, ez se sokkal veszélytelenebb, mint amit Buci csinált. 😛Egyrész b--- meg. Másrészt hülye paraszt rendőrök. Pécs-Hird település tábla kirakva a főúton, kb. 100 m-en keresztül, a semmiből. Én meg nem vettem észre időben, és 50 helyett 102-vel bemértek. A 6-os főúton. Rohadtul nem volt veszélyes. De mind1, mert halasztást kérek.szaba
fetomy
(de az a tábla tényleg nagyon rossz helyen van.)
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 14 éve
Hát, a tied nem volt veszélyes, de elméletben az. Stohl meg megölhette volna a bácsit, de nem tette 😛90e akkor az 50-nél kb. 100 kmh, vagy 130-nál 200 kmh. Speciel ha azt nézzük, ez se sokkal veszélytelenebb, mint amit Buci csinált. 😛Egyrész b--- meg. Másrészt hülye paraszt rendőrök. Pécs-Hird település tábla kirakva a főúton, kb. 100 m-en keresztül, a semmiből. Én meg nem vettem észre időben, és 50 helyett 102-vel bemértek. A 6-os főúton. Rohadtul nem volt veszélyes. De mind1, mert halasztást kérek.szaba
fetomy
Nyilván nem komoly az összehasonlítás, és egyébként is egyetértek. A trafi lényege, hogy megszopasson. Éppen ezért nem raknak véletlenüls sem olyan helyre, ahol tényleg fontos lenne lassabban menni, ellenben rendszeresen olyan helyre igen, ahol teljesen értelmetlen a korlátozás. Engem múltkor úgy büntettek meg, hogy egy kereszteződésben, ami teljesen sík, házak és fák nélkül stop tábla volt, én meg -mivel az ég világon semmi autó nem volt az úton- nem álltam meg, csak lassítottam, és kanyarodtam. Megállít a rendőr, hogy mi volt a baj. Hát mondom fogalmam nincs, talán nem indexeltem? Hát nem, hanem nem álltam meg a stop táblánál...
több mint 14 éve
90e akkor az 50-nél kb. 100 kmh, vagy 130-nál 200 kmh. Speciel ha azt nézzük, ez se sokkal veszélytelenebb, mint amit Buci csinált. 😛Egyrész b--- meg. Másrészt hülye paraszt rendőrök. Pécs-Hird település tábla kirakva a főúton, kb. 100 m-en keresztül, a semmiből. Én meg nem vettem észre időben, és 50 helyett 102-vel bemértek. A 6-os főúton. Rohadtul nem volt veszélyes. De mind1, mert halasztást kérek.
fetomy
több mint 14 éve
Vicc ez az ítélet. Bedrogozva, ittasan, majdnem megölt valakit, aztán cserbenhagyta, ráadásul visszaeső, nem ez volt az első eset. Ez tíz hónap? Illetve elnézést, csak 5, mert 100%-ban lemerem fogadni, hogy csak 5 hónapot fog ülni.Ha te vagy én csináltam volna, 3 év alatt nem ússzuk meg...
több mint 14 éve
Mondjuk ezt így előre megmondani.. Ennyi erővel csukják le életfogytig, úgyse tanul semmiből, hisz visszaeső.Korábban én is úgy gondoltam, hogy csukják le jó hosszú időre, de ez sajna nem így megy. Az pedig gyenge érv, hogy "ha az én apámat üti el", ugyanis az lehet, hogy az én véleményemet befolyásolja, de az objektív megítélést nemhogy nem befolyásolja, hanem egyensen rossz, ha befolyásolja. Ezért van bíróság, hogy kizárják a szubjektivitást, és ne az döntsön, hogy kinek a kijét üti el az ember, hanem minden élet ugyanannyit érjen. Nyilván a bácsi meg a rokonai 323463424 évnek örülnének, Stohl meg a rokonai meg felmentésnek. De valószínű, hogy a legtöbb per úgy működik, hogy a vádlott és rokonai felmentést akarnak, a vádlóék meg minél nagyobb büntetést (legalábbis feltételezem egy gyilkos anyja sem szeretné, hogy a fia életét a börtönben élje le). Mégegyszer mondom a bíróság pont azért van, hogy a büntetés objektív ítélet legyen.
több mint 14 éve
90e akkor az 50-nél kb. 100 kmh, vagy 130-nál 200 kmh. Speciel ha azt nézzük, ez se sokkal veszélytelenebb, mint amit Buci csinált. 😛Az,hogy ez az ítélet erős vagy nem az megítélés kérdése.
Nyilván vannak helyek, ahol indokolatlan sebességkorlátozás van, én is kaptam már ilyenért 90ezres csekket. Viszont elméletben elég nagy veszélyfaktora van egy dupla sebességátlépésnek. Stohl meg szerintem so-so. Nem mondom, hogy ne kaphatott volna többet, de szerintem annyira nem kapott keveset. Börtönbe így is kell mennie, és ha ez az 5 hónap börtön nem lesz szar neki (nyilván erre utalt Bazza a haknival), akkor az 5-10 évet is meg tudta volna oldani, hogy "fincsi" legyen. Mindenesetre egy szót nem szólhatunk, mert éppen megúszhatta volna börtön nélkül is, így ez legalább megvan. Remélhetőleg tanul belőle olyan szinten, hogy a következő bekészülős partikból taxival/sofőrrel megy haza.fetomy
De az,hogy ebből tanulni nem fog az biztos.
több mint 14 éve
90e akkor az 50-nél kb. 100 kmh, vagy 130-nál 200 kmh. Speciel ha azt nézzük, ez se sokkal veszélytelenebb, mint amit Buci csinált. 😛Nyilván vannak helyek, ahol indokolatlan sebességkorlátozás van, én is kaptam már ilyenért 90ezres csekket. Viszont elméletben elég nagy veszélyfaktora van egy dupla sebességátlépésnek. Stohl meg szerintem so-so. Nem mondom, hogy ne kaphatott volna többet, de szerintem annyira nem kapott keveset. Börtönbe így is kell mennie, és ha ez az 5 hónap börtön nem lesz szar neki (nyilván erre utalt Bazza a haknival), akkor az 5-10 évet is meg tudta volna oldani, hogy "fincsi" legyen. Mindenesetre egy szót nem szólhatunk, mert éppen megúszhatta volna börtön nélkül is, így ez legalább megvan. Remélhetőleg tanul belőle olyan szinten, hogy a következő bekészülős partikból taxival/sofőrrel megy haza.