NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
sok munkahelyen a céges autó a presztízskérdés. kurvára nem érdekli őket h tudsz-e vezetni.briareos
értem 😊
hát ilyen alapon meg a józsefvárosin olcsóbb a jogsi, mint iskolában.. 😀
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
továbbra is az én megoldásom a nyerő. magánembernek nincs autó. csak busz, vonat, bicikli, repülő, lábbusz.
kevesebb baleset, kisebb környezetszennyezés, olcsóság.

az autókat államosítani és eladni külföldre, jogsikat bevonni. csá
több mint 13 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 17 764 — StuG Life
Sobri: Azt, hogy az ember illik-e a közlekedésbe, alkalmas-e rá, stb... azt csakis szubjektíven lehet megítélni. Ha szerinted az nem járható út, akkor nincs megoldás, és az utakon ott maradnak a balesetveszélyes bénázók örökké, mivel a szabályokat többnyire ők betartják.

A szubjektív ítélet nem egy téren működőképes. Vegyük a bíróságokat. Vannak a bizonyítékok, nyilatkozatok, stb... és az alapján, szubjektíven döntést hoznak. Ott is le lehet fizetni mindenkit. Mindig mindenkit le lehet fizetni, meg lehet vesztegetni, de feltételezem, hogy az 50-nél 30-al totyorgó bácsika nem fog tízezreket fizetni... Apu pici fia igen, de az meg mindenféleképpen fizet, tök mindegy, milyen ellenőrző rendszer van. Szerintem legalábbis érvként felhozni a lefizetést teljesen értelmetlen dolog, mert azt mindenre lehet ellenérvként felhozni. Tehát így nyilván nem szűrnék ki mindet, de egy részét (sztem nagyobbat) igen.

Ja, a melóhelyes témához. Azért kétlem, hogy a cég úgy ad valakinek a segge alá autót, hogy az illetőnek bár jogsija van, életében nem vezetett még a tanulóautón kívül. Persze nem tudom, de én ha cégvezető lennék, és ilyen munkára keresnék embert, akkor hiába van jogsija, nem vennék fel rá olyat, aki életében nem vezetett. Max saját felelősségre, saját autóval.
Vagy van olyan munkahely, ahol bemondásra megkapod a céges kocsit, anélkül, hogy akár egy pár hónapos, éves időszakban saját kocsival követelnék a munkát, vagy akárhogy leellenőriznék, mennyire vagy Kozsó bandájának tagja (gyk. ámokfutó) ?fetomy
sok munkahelyen a céges autó a presztízskérdés. kurvára nem érdekli őket h tudsz-e vezetni.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
De ez nem egzakt, vagyis 10-20 rugó a zsebbe és megvan az egyéves rutinvizsga, még nagyon papírozni se kell, elég ha a vizsgáztató rábólint, hogy rutinos vagyok. Sobri Jóska
Bakker. Akkor ennyi erővel semminek sincs értelme, ha arra alapozol, hogy a vizsgabiztos lefizethető. Szüntessük meg a tanfolyamokat, meg az oktatást, hisz kap a vizsgáztató 50e-t, és mindenki boldog. :mad:GRAFI
Nem egészen.
De ha kell csinálnod 3 db balkanyart, 2 megállást, 4 gyorsítás/lassítást, 2 elsőbbségadást, 1 előzést, stb, ahogy a vizsgabiztos jelenleg vizsgáztat, és ezt vezeti a papíron, akkor az egy egzakt követelményrendszer, és megtanulom, levizsgázom.
De ha azt mondják, hogy vezessek, azt majd én a vizsgabiztos eldöntöm, hogy ez passzol e a közlekedésbe, vagy ergya, kicsit ergya, tökéletes, az egyáltalán nem egzakt, ergo csak a zsebbe pénzről szólna az esetek 80%-ban. 10% profi, 10% analfabéta veztő, de a 80% szubjektíven buktatható/átengedhető.
Na ezt jelenti amit írtam.Sobri Jóska
Ezért írtam a szimulátort. A számítógép elemzi a mozgást, a vizsgázó reakcióit, vizsgabiztos sem kell, mert a gép továbbíthatja olyan helyre is az eredményt, ahova a vizsgázó nem ér el. A véletlenszerűen váltakozó szituációkat pedig nem nagyon tudja betanulni. Ha valaki vén fasz, mint én, és romlottak a reflexei, azt simán mutatja a gép. Esetleg korlátozott jogsit adhatnak ki, mondjuk nem vezethet csúcsforgalomban, vagy valami ilyesmi. Hiába ül mellette superman, a hülyeséget ő sem tudja kivédeni....
több mint 13 éve
Sobri: Azt, hogy az ember illik-e a közlekedésbe, alkalmas-e rá, stb... azt csakis szubjektíven lehet megítélni. Ha szerinted az nem járható út, akkor nincs megoldás, és az utakon ott maradnak a balesetveszélyes bénázók örökké, mivel a szabályokat többnyire ők betartják.

A szubjektív ítélet nem egy téren működőképes. Vegyük a bíróságokat. Vannak a bizonyítékok, nyilatkozatok, stb... és az alapján, szubjektíven döntést hoznak. Ott is le lehet fizetni mindenkit. Mindig mindenkit le lehet fizetni, meg lehet vesztegetni, de feltételezem, hogy az 50-nél 30-al totyorgó bácsika nem fog tízezreket fizetni... Apu pici fia igen, de az meg mindenféleképpen fizet, tök mindegy, milyen ellenőrző rendszer van. Szerintem legalábbis érvként felhozni a lefizetést teljesen értelmetlen dolog, mert azt mindenre lehet ellenérvként felhozni. Tehát így nyilván nem szűrnék ki mindet, de egy részét (sztem nagyobbat) igen.

Ja, a melóhelyes témához. Azért kétlem, hogy a cég úgy ad valakinek a segge alá autót, hogy az illetőnek bár jogsija van, életében nem vezetett még a tanulóautón kívül. Persze nem tudom, de én ha cégvezető lennék, és ilyen munkára keresnék embert, akkor hiába van jogsija, nem vennék fel rá olyat, aki életében nem vezetett. Max saját felelősségre, saját autóval.
Vagy van olyan munkahely, ahol bemondásra megkapod a céges kocsit, anélkül, hogy akár egy pár hónapos, éves időszakban saját kocsival követelnék a munkát, vagy akárhogy leellenőriznék, mennyire vagy Kozsó bandájának tagja (gyk. ámokfutó) ?
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
Nyilván meg lehetne itt is fogalmazni azokat a szempontokat, amiket figyelembe kellene vennie. És persze, hogy szubjektív lenne a dolog, de egy megfelelően felkészített vizsgabiztos el tudná dönteni, hogy megfelelő-e a sofőr vagy sem. Kicsit hülye dolog, de én pl. egy fotóéaborban dolgozom, ahol elég nagy mennyiségű kép megy át a kezeimen. Nem automata a rendszer, én döntöm el - egy alap automata korrekció alapján - hogy milyen legyen a gépből kijövő előhívott kép. Ez is szubjektív dolog, de megfelelő rutinnal el tudom dönteni, hogy az jó lesz-e a vevőnek, vagy sem. Te is beülhetnél oda, te is szubjektíven értékelnéd, mégis valószinű, hogy teljesen mást csinálnál vele, azzal a különbséggel, hogy valószinűleg a tied nem lenne jó.GRAFI
Igen.
Pont ezt írtam pár hsz-el feljebb.
Örülök, hogy körbeértünk. 😊

több mint 13 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Nyilván meg lehetne itt is fogalmazni azokat a szempontokat, amiket figyelembe kellene vennie. És persze, hogy szubjektív lenne a dolog, de egy megfelelően felkészített vizsgabiztos el tudná dönteni, hogy megfelelő-e a sofőr vagy sem. Kicsit hülye dolog, de én pl. egy fotóéaborban dolgozom, ahol elég nagy mennyiségű kép megy át a kezeimen. Nem automata a rendszer, én döntöm el - egy alap automata korrekció alapján - hogy milyen legyen a gépből kijövő előhívott kép. Ez is szubjektív dolog, de megfelelő rutinnal el tudom dönteni, hogy az jó lesz-e a vevőnek, vagy sem. Te is beülhetnél oda, te is szubjektíven értékelnéd, mégis valószinű, hogy teljesen mást csinálnál vele, azzal a különbséggel, hogy valószinűleg a tied nem lenne jó.
több mint 13 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 312 — Je suis kobranadrág
Nem akarok hülyeséget írni, de például az USA-ban nem úgy van, hogy 1 nap alatt megszerezheted a jogsit?JC6
Van ismerősöm aki megszerezte odakint 2 óra alatt. Volt annyira lelkiismeretes hogy hazajött és beiratkozott itt egy tanfolyamra hogy mégis legyen valami fogalma...
több mint 13 éve
De ez nem egzakt, vagyis 10-20 rugó a zsebbe és megvan az egyéves rutinvizsga, még nagyon papírozni se kell, elég ha a vizsgáztató rábólint, hogy rutinos vagyok. Sobri Jóska
Bakker. Akkor ennyi erővel semminek sincs értelme, ha arra alapozol, hogy a vizsgabiztos lefizethető. Szüntessük meg a tanfolyamokat, meg az oktatást, hisz kap a vizsgáztató 50e-t, és mindenki boldog. :mad:GRAFI
Nem egészen.
De ha kell csinálnod 3 db balkanyart, 2 megállást, 4 gyorsítás/lassítást, 2 elsőbbségadást, 1 előzést, stb, ahogy a vizsgabiztos jelenleg vizsgáztat, és ezt vezeti a papíron, akkor az egy egzakt követelményrendszer, és megtanulom, levizsgázom.
De ha azt mondják, hogy vezessek, azt majd én a vizsgabiztos eldöntöm, hogy ez passzol e a közlekedésbe, vagy ergya, kicsit ergya, tökéletes, az egyáltalán nem egzakt, ergo csak a zsebbe pénzről szólna az esetek 80%-ban. 10% profi, 10% analfabéta veztő, de a 80% szubjektíven buktatható/átengedhető.
Na ezt jelenti amit írtam.

több mint 13 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Nálunk így is nagyon kemény a jogosítvány procedúra, Görögországban autóba se kell ülnöd hogy megkapd. Sőt, nálunk még istenes a közlekedés is, Ausztrián és Németországon kívül én csak rosszabbal találkoztam.JayB
Nem akarok hülyeséget írni, de például az USA-ban nem úgy van, hogy 1 nap alatt megszerezheted a jogsit?JC6
Azt nemtudom de görögországban csak a postára kell járnod jogosítványért.
több mint 13 éve
Bakker. Akkor ennyi erővel semminek sincs értelme, ha arra alapozol, hogy a vizsgabiztos lefizethető. Szüntessük meg a tanfolyamokat, meg az oktatást, hisz kap a vizsgáztató 50e-t, és mindenki boldog. :mad:
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Nálunk így is nagyon kemény a jogosítvány procedúra, Görögországban autóba se kell ülnöd hogy megkapd. Sőt, nálunk még istenes a közlekedés is, Ausztrián és Németországon kívül én csak rosszabbal találkoztam.JayB
Nem akarok hülyeséget írni, de például az USA-ban nem úgy van, hogy 1 nap alatt megszerezheted a jogsit?
több mint 13 éve
Tényleg nem értitek mit mondok. Beül a vizsgabiztos, kimennek a jó kis forgalomba, és figyeli, hogy mennyire tud az ember KÖZLEKEDNI. Hogy rugalmasan megy-e. Ha nem felel meg a követelményeknek, kapjon egy évre próbajogsit, amivel csak akkor vezethet, ha vele van egy olyan személy is, akinek meg van az ilyen jellegű vizsgája.GRAFI
De ez nem egzakt, vagyis 10-20 rugó a zsebbe és megvan az egyéves rutinvizsga, még nagyon papírozni se kell, elég ha a vizsgáztató rábólint, hogy rutinos vagyok. Kábé ezt írom apeszosnak is.
Tenorx-nek meg annyit, hogy írd már le miben mondok ellent, és kinek ebben a témában? Köszi.
Egyébként meg -más témáknál- ezen ne lepődj meg, ha valaki olyat ír be, amivel egyetértek, azt lájkolom, vagy summázom magamban, hogy én is így látom. Akkor írogatok, ha új szempont, nézőpont jut eszembe, profánabbul, ha nem értek egyet. Én így fórumozok jópár éve, ha eddig nem zavart, miért pont most zavarna? 😊

több mint 13 éve
Tényleg nem értitek mit mondok. Beül a vizsgabiztos, kimennek a jó kis forgalomba, és figyeli, hogy mennyire tud az ember KÖZLEKEDNI. Hogy rugalmasan megy-e. Ha nem felel meg a követelményeknek, kapjon egy évre próbajogsit, amivel csak akkor vezethet, ha vele van egy olyan személy is, akinek meg van az ilyen jellegű vizsgája.
több mint 13 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 378 — Wrath of Khan
Van olyan melóhely aminél szempont, hogy legyen jogsija az embernek, de lehet csak 2-3 év múlva kap kocsit a cégtől. Például ezért is kellhet valakinek jogsi, és lehet 2-3 évig nem vezet utána.
De nekem nem is ez a bajom a revizsgával. Hanem az, hogy annak ugyebár egzaktnak kell lennie, amit simán letehet valaki, aki letette az alaapvizsgát, majd 1 évig nem vezetett, és 1 év után meg leteszi a következő vizsgát is, mert nem hülye, de ettől még ugyanolyan tapasztalatan, ugyanúgy nincs rutinja.
Az a baj, a rutin leellenörzését nem lehet egzakt vizsgával mérni, mert eléggé szubjektív kategória. Amelyik része viszont egzakt azt le is lehet tenni valós rutin nélkül is.Sobri Jóska
Gyakorlati vizsgát kell tenni. Ott nem elég annyi hogy "nem hülye". Le lehet mérni a rutint.apeszos
De hogyan?
Én elsőre levizsgáztam a gyakorlati vizsgán. B is C is.
De semmi rutinom nem volt.
Milyen feladatot raksz be plusszba, amit nem tudtam volna megtanulni, és kiderül, hogy rutintalan vagyok?Sobri Jóska
De hogy lehet bármit is lemérni bármiből? Hiszen benne van az, hogy éppen csak szerencséje van, vagy már hallott hasonló feladatról. Elárulom, sehogy. Minden tesztben van hibaszázalék.

Viszont nem igaz, hogy bármilyen téma jön neked ellent kell mondanod mindenkinek, témától és usertől függetlenül.
több mint 13 éve
Van olyan melóhely aminél szempont, hogy legyen jogsija az embernek, de lehet csak 2-3 év múlva kap kocsit a cégtől. Például ezért is kellhet valakinek jogsi, és lehet 2-3 évig nem vezet utána.
De nekem nem is ez a bajom a revizsgával. Hanem az, hogy annak ugyebár egzaktnak kell lennie, amit simán letehet valaki, aki letette az alaapvizsgát, majd 1 évig nem vezetett, és 1 év után meg leteszi a következő vizsgát is, mert nem hülye, de ettől még ugyanolyan tapasztalatan, ugyanúgy nincs rutinja.
Az a baj, a rutin leellenörzését nem lehet egzakt vizsgával mérni, mert eléggé szubjektív kategória. Amelyik része viszont egzakt azt le is lehet tenni valós rutin nélkül is.Sobri Jóska
Gyakorlati vizsgát kell tenni. Ott nem elég annyi hogy "nem hülye". Le lehet mérni a rutint.apeszos
De hogyan?
Milyen feladatot raksz be plusszba, amit nem tudtam volna megtanulni, és kiderül, hogy rutintalan vagyok?Sobri Jóska
Ez legyen a vizsgáztató feladata. Elvégre ő tudja megállapítani mennyire tud a forgalomban mozogni a delikvens. Nyilván többet lát a szakember mint én, vagy Te, pedig még mi is észrevesszük ha valaki bénázik. Talán az utcára sem kell kimenni, manapság már vannak remek szimulátorok, akár váratlan helyzeteket is lehetne generálni tényleges veszélyhelyzet előidézése nélkül. Reflexet, idegállapotot simán mérni is lehetne.
több mint 13 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Nálunk így is nagyon kemény a jogosítvány procedúra, Görögországban autóba se kell ülnöd hogy megkapd. Sőt, nálunk még istenes a közlekedés is, Ausztrián és Németországon kívül én csak rosszabbal találkoztam.
több mint 13 éve
De hogyan?
Milyen feladatot raksz be plusszba, amit nem tudtam volna megtanulni, és kiderül, hogy rutintalan vagyok?

több mint 13 éve
Gyakorlati vizsgát kell tenni. Ott nem elég annyi hogy "nem hülye". Le lehet mérni a rutint.
több mint 13 éve
Az a baj, a rutin leellenörzését nem lehet egzakt vizsgával mérni, mert eléggé szubjektív kategória. Amelyik része viszont egzakt azt le is lehet tenni valós rutin nélkül is.

több mint 13 éve
Ezzel az egy év múlva újra vizsgával egy gondom van.
Van olyan aki több évig nem vezet a vizsga után,mert nincs autó a családban
És elvennéd tőle a jogsit mert nem profi?Bazzani
Miért ne? Ha annyi gyakorlata nincs, hogy a vizsgát megcsinálja, ne is menjen forgalomba.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Az oktatóm mindig vicces sztorikat mesélt, hiszen 40 éve vezetett akkor.

Mondta, hogy volt olyan oktató kollégája, aki megvárta a csajt, levezettette a Tesco parkolóba, beküldte, vetetett vele egy újságot, majd azt olvasta, a parkolóban, amíg le nem telt az óra 😀

De számtalan sztori van. Olyan is, hogy apucika vett jogsit a gyereknek, majd utána autót, és lám, az off topikba be is linkeltem, hogy 19 évesen halálos balesetet okozott a srác...
több mint 13 éve
És elvennéd tőle a jogsit mert nem profi?Bazzani
Na igen. Ez jó kérdés, mert én pl. nem adnék olyannak jogsit, aki utána akár évekig egyáltalán nem ül volán mögé. Most azzal mit ér? Oké, hogy akkor van lehetősége megcsinálni, de ha így van, akkor a pénzt tegye be számlára, aztán majd jó lesz akkor, ha már van min vezetni. Megcsinálja a jogsit, aztán két év múlva ül volán mögé, akkor pont semmit nem fog érni a jogsi, mert gyakorlat nélkül nagyon hamar elveszik az a friss "tudás", mert a vezetés is olyan, mint a nyelvtanulás. Ha nem használod a tudást, akkor hamar kikopik.
több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 659 — Axel Foley
És elvennéd tőle a jogsit mert nem profi?

több mint 13 éve
Oké, hogy kell a rutin, és ahhoz sokat kell vezetni. Épp ezért kéne a jogsi megszerzése után 1 évvel egy újabb vizsga, hogy lássák kinek mennyire sikerül felvenni a forgalom ritmusát, mennyire tud közlekedni. Az egy külön fejezet, hogy az emberek nagy részének fogalma sincs hol, mikor, kinek van elsőbbsége. Az egyik megáll a körforgalom előtt és bevárja a 30 méterre jövőt is, a másik lazán bejön anélkül, hogy balra nézne, ahonnan esetleg jön autó. Kikanyarodik eléd pofátlanul, aztán rááll a nyugis 30as tempójára, majd mutogat, hogy hova sietsz, ha rávillogsz/dudálsz. Ha annyira ráér, miért nem várta meg, hogy elmenj, holott neked volt elsőbbséged. Azért mert képtelen felmérni, hogy x távolságról mennyi idő alatt érhet oda egy autó. Lehetne sorolni napestig. És igenis az ilyen rutin megszerzésének az alapja az oktató munkája.